Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΚΡΑΤΣΙΝΓΚ - SCRATCHING...

Recommended Posts

Μήπως γνώρίζει κάποια τον όρο αυτό??? μου πρότεινε ο Μακρυγιαννακης στο ηράκλειο να κανω σκράτσιγκ για βελτίωση των πιθανοτήτων εξωσωματικής. έχει καποια αντίστοιχη εμπειρία?? κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ... άρθρα που βρήκα σχετικά ειναι

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10358230/Scientists-find-simple-scratch-technique-improves-IVF-treatment-success.html

http://www.bionews.org.uk/page_352741.asp

αλλα τίποτα στα ελληνικά....

δεδομένου ότι έχω προσεχώς πρόωρη εμμηνοπαυση (με fsh που μπαλατζάρει μεταξύ 9 -11 ή και 15) και μια αποτυχημένη σπερματεύγχυση και ΑΜΗ 0,4 ..... λέτε απλά τα ωάρια μου να χρειάζονται λίγο ξύσιμο??? (scratching??)

τι να πω>>?? δεν ξέρω... να πανικοβληθώ???

:arrow::arrow::arrow::arrow::arrow::idea::?::?::?::?::?:

Διαφημίσεις

Μήπως γνώρίζει κάποια τον όρο αυτό??? μου πρότεινε ο Μακρυγιαννακης στο ηράκλειο να κανω σκράτσιγκ για βελτίωση των πιθανοτήτων εξωσωματικής. έχει καποια αντίστοιχη εμπειρία?? κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ... άρθρα που βρήκα σχετικά ειναι

http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10358230/Scientists-find-simple-scratch-technique-improves-IVF-treatment-success.html

http://www.bionews.org.uk/page_352741.asp

αλλα τίποτα στα ελληνικά....

δεδομένου ότι έχω προσεχώς πρόωρη εμμηνοπαυση (με fsh που μπαλατζάρει μεταξύ 9 -11 ή και 15) και μια αποτυχημένη σπερματεύγχυση και ΑΜΗ 0,4 ..... λέτε απλά τα ωάρια μου να χρειάζονται λίγο ξύσιμο??? (scratching??)

τι να πω>>?? δεν ξέρω... να πανικοβληθώ???

:arrow::arrow::arrow::arrow::arrow::idea::?::?::?::?::?:

Γεια σου κοπελα μου.

Το scratching το οποιο θα κανω κι εγω σε λιγες μερες ειναι ενα επιφανειακο ξυσιμο των στοιβαδων του ενδομητριου το οποιο βελτιωνει οπως φαινεται απο τις ως τωρα ερευνες την πιθανοτητα εμφυτευσης εως και 20% παραπανω. Δεν εχει καμια σχεση με τα ωαρια σου. Ο μηχανισμος ειναι ακομη αγνωστος αλλα θεωρειται οτι το ξυσιμο προκαλει μια ευεργετικη φλεγμονωδη αντιδραση με συγκεντρωση καποιων λευκοκυτταρων που παραγουν ουσιες ευνοικες για την δεκτικοτητα του ενδομητριου.Αν κανεις εξωσωματικη, πρεπει να γινει στην ωχρινικη φαση του προηγουμενου κυκλου σου, δηλ μετα την ωορηξια, 7-14 ημερες πριν ξεκινησεις ορμονοθεραπεια. Γινεται και χωρις αναισθησια( παιρνεις ενα αντιφλεγμονωδες μια ωρα πριν) κι εμενα θα μου κοστισει μολις 70 ευρω! Τα 500 που κολλανε??? Μηπως λιγο το παρακανει ο γιατρος σου???

JU4zp3.png

Εμενα ο γυναικολογος κ ο εξωσωματικος μου ειχανε πει να κανω υστεροσκοπηση ενα μηνα πριν την εξωσωματικη. Η υστεροσκοπηση εχει σαν σκοπο το ανακατεμα της μητρας κ ετσι θα προσκολληθουν καλυτετα τα ωαρια. Σε ιδιωτικο κεντρο ο γυναικολογος μου ζητουσε 500 ευρω μαζι με την αναισθησια και τα εξοδα τα δικα του κ της κλινικης. Σε δημοσιο νοσοκομειο οπου εκει εκανα κ την εξωσωματικη μου ζητουσαν απλα 50 ευρω χωρις αναισθησια ομως κ επειδη φοβηθηκα να την κανω χωρις αναισθησια πηρα το ρισκο να μην την κανω καθολου. Τελικα η εξωσωματικη πετυχε κ χωρις αυτη.

και εγω θα κανω υστεροσκοπηση μαζι με scratching στο γιατρειο του μακρυγιαννακη χωρις ναρκωση και εχω αγχωθει λιγακι...! βεβαια εμενα μου ειπε 900 ευρω!!!!! πολλα,ε??? λενε ομως οτι αυξανει τις πιθανοτητες....

Koριτσια και εμενα μου εχει πει για υστεροσκοπηση πριν την εξωσωματικη, ειχα ομως και ενδειξεις.

Αυξανει τις πιθανοτητες μου ειπε αρκετα.

Σχετικα με το κοστος , 300-400 ευρω ειναι το κοστος της κλινικης.

Το SCRATCHING... μαλλον ειναι κατι πολυ πιο απλο απο την υστεροσκοπηση.

Διαφημίσεις

Απίστευτο μου φαίνεται οτι ο καθένας ζητάει ο,τι θέλει... και δεν ειμαστε σε θέση να αμφισβητούμε αυτό που μας ζητάνε γιατι τους έχουμε ανάγκη.... τέλος πάντων, καλό ειναι που μου το ειπατε να ξέρω τι μου γίνεται... να εχουμε κάτι να συγκρίνουμε...

πάντος σκράτσιγκ θα κάνω... αν ειναι εστω λίγο να αυξήσω τις πιθανότητες... θα το κάνω...

ευχαριστώ πολύ κορίτσια και καλή τύχη σε όλες:-P:-P:-Pς...

κοριτσια την εκανα και τελικα τσαμπα ειχα αγχωθει... δεν ποναει καθολου!!! ας ελπισουμε οτι θα βοηθησει...

γεια σου, dsk

να σε ρωτησω, σε ποιες μερες του κυκλου το εκανες? θα κανεις την μεταφορα στον ιδιο κυκλο η θα περιμενεις τον επομενο?

ευχαριστω πολυ.

• 6 months later...

καλησπέρα.....

επειδή θα κάνω υστεροσκόπηση και scratching ένα κύκλο πριν την τρίτη προσπάθεια εξωσωματικής, θέλω να ρωτήσω σε ποια μέρα του κύκλου γίνεται η υστεροσκόπηση.

διάβασα παραπάνω την 14η μέρα του κύκλου...

εμένα ο γυναικολόγος είπε το πρώτο δεκαήμερο μετά την περίοδο...

τι ισχύει? σε ποια μέρα κάνατε εσείς?

Διαφημίσεις

και εγω το εκανα μαζι με υστεροσκοπηση κ ωοληψια τον προηγουμενο κυκλο από μεταφορα, συγκεκρ 13 ημ (τοτε ηταν η ωοληψια). νομιζω οτι βοηθαει!!!

αν κανεις μονο υστεροσκοπιση και scratching, ναι, γινεται στο 1ο δεκαημερο. μαλλον, θελουν να ειναι σιγουροι οτι δεν υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης.

αν κανεις ωοληψια, οπως η isis, τοτε μαζι με την ωοληψια (με τη μεθη), σου κανουν και υστεροσκοπιση εκεινη την ωρα, για να μην ταλαιπωρηθεις 2 φορες. και οχι νωριτερα, για να μην χαλασουν το ωαριο που θα παρουν.

καλημέρα...

ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Δεν θα κάνουμε ωοληψία...θα κάνω την τρίτη προσπάθεια με κρυοσυντηρημένα....μακάρι να βοηθήσει το scratching/υστεροσκόπηση και τα αποτελέσματα των ανοσολογικών που περιμένω στις 26 να είναι καλά...και φυσικά να επιβιώσουν τα εμβρυάκια μου από την απόψυξη...

Διαφημίσεις