Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οργάνωση και συντήρηση φαγητών


karis

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα όσον αφορά την οργάνωση του φαγητού του μωρού. Υπάρχουν μέρες οπου μπορεί να μήν είμαι σπίτι με το μωρό όταν θα πρέπει να φάει κάποιο απ'τα φαγητά του. Πρός το παρόν έχω βάλει στο μενού του φρουτόκρεμα, χορτόσουπα και ρυζάλευρο(χειροποίητο):

Η φρουτόκρεμα απ'οσο ξέρω πρέπει να φαγωθεί αμέσως μόλις αλεστούν τα φρούτα άρα δεν υπάρχει τρόπος να έχω την κρέμα μαζί μου για να τον ταίσω εκτός σπιτιού.

Την χορτόσουπα τώρα την πέρνω μαζί μου αλεσμένη. Αν είναι απ'το ψυγείο, φροντίζω να την εχω βγάλει λιγες ώρες πρίν. Συνήθως βράζω λαχανικά που αντιστοιχούν σε δύο μερίδες και τα βάζω στο ψυγείο. Δεν ξέρω αν κρατάω τα λαχανικά χωρίς να τα αλέσω αν κρατάνε περισσότερο στο ψυγείο.

Το ρυζάλευρο επίσης είναι κάτι που πρέπει να τρώγετε αμέσως γιατι σιγά σιγά βλέπω οτι μου νερώνει. Αυτό δυστυχώς δε μπορώ να το φτιάχνω έξω.

 

Εχετε να μου προτείνετε εναλλακτικές λύσεις ώστε να μπορώ να ταίζω τον μικρούλη μου όταν εχω δουλειές εκτός σπιτιού. Πρός το παρόν όποτε τυχαίνει τον θηλάζω αλλα αυτό σιγά σιγά θέλω να το αραιώσω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Και εγώ την κρεατοχορτόσουπα την έκανα για δύο μέρες. Την μέρα που την έφτιαχνα άλεθα την ποσότητα που θα έτρωγε και την υπόλοιπη την έβαζα στο ψυγείο και την ζέσταινα και την άλεθα τη επόμενη μέρα. Τα φρούτα όντως δεν κρατάνε, μιά φίλη μου που και εκείνη λείπει από το σπίτι κάποια πρωϊνά παίρνει μαλακά φρούτα και ένα μίνι τρίφτη και την φτιάχνει έξω. Για το ρυζάλευρο δεν ξέρω γιατί δεν έδωσα αλλά θα μπορούσες εναλλακτικά να δώσεις αβοκάντο το οποίο όταν είναι ώριμο δεν θέλει λιώσιμο, γιαουρτάκι (που μπορείς να το αγοράσεις από όπου είσαι) ή κουάκερ που δεν νερώνει γιατί γίνεται σαν χυλός.

S02fp3.png

 

 

LnVyp3.png

Link to comment
Share on other sites

Για φρουτοκρεμα μπορεις να παρεις μαζι σου μια πολύ ωριμη μπανανα και να την λιωσεις με πιρουνακι ή καποιο άλλο μαλακο και ωριμο φρουτο αν εχεις.

 

Χορτοσουπα κανεις για 2 μερες. Αλεθεις την μιση και την υπολοιπη ψυγειο. Την επομενη μερα αλεθεις και ζεσταίνεις και την παιρνεις μαζι. Για να διατηρηθεί ζεστη μπορεις να παρεις καποιο ειδικο θερμος στερεων. εμενα με εσωσε και με βολεψε παρα πολυ.

 

Απογευματινο αν δεν θελεις να θηλασεις, μπορεις να παρεις κατι από αυτά που λεει η ΙΖΑΚΙ ή να δωσεις παλι καποιο πουρε πχ πατατας ή καποιο άλλο ελαφρυ λαχανικο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Καλή ιδέα ο θερμός στερεών, θα ψάξω να βρώ εναν να αγοράσω.

Απ'οτι αναφέρετε όλες, την χορτόσουπα την διατηρείτε στο ψυγείο χωρίς να την αλέσετε. Εγώ την αλέθω και την βάζω στο ψυγειο και την ζεσταίνω την επόμενη μέρα. Είναι λάθος αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Για το φαγητό:

Εγώ επειδή εργάζομαι πολλές ώρες, με οδηγία παιδιάτρου, φτιάχνω την κοτοχορτόσουπα για 3 μερίδες και τρώει μία ενώ οι άλλες 2 μπαίνουν κατάψυξη. Την επόμενη ημέρα μοσχαρι/χορτόσουπα 3 μερίδες, τρώει 1 ενώ οι άλλες δύο πάλι κατάψυξη. Το απόγευμα βγάζω απ' την κατάψυξη της επόμενης ημέρας και ξεπαγώνει στο ψυγείο. Ολα έτοιμα αλεσμένα και προσθέτουμε μόνο λεμόνι όταν η κρέμα είναι στο πιάτο.

 

Για την φρουτόκρεμα:

Για έξω πρωϊνό μπορεις να δώσεις έτοιμη κρεμουλα φρούτων - αν είναι μια στο τόσο, δεν θα πάθει τίποτα το μωράκι. Αν πάλι μιλάς για συχνά... εγώ ας πούμε που έπαιρνα συστηματικά το πρώτο μου μωρό στην παραλία, έβραζα 3-4 λεπτά τα φρούτα να μαλακώσουν με λιγο φαγόπυρο πχ (μήλο, αχλάδι, μπανανα, ροδάκινο - τέτοια) και τα άλεθα και τα έπαιρνα μαζί μου.

Εδινα φρούτο το απόγευμα που θα ήμουν σπίτι.

 

Για απόγευμα:

Αυτό που είπα παραπάνω: κομποστούλα με ρυζάκι ή δημητριακά.

 

Αυτά έκανα ή κάνω. Θερμός στερεών εγώ χρησιμοποιώ ισοθερμικό τσαντάκι νηπιαγωγείου. Εχει και θηκούλες και αλλού κρατά δροσερό το νεράκι, αλλού ζεστό το φαγάκι, θήκη για κουταλάκια, κλπ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα,

 

τα φρούτα δηλαδή αν τα βράσουμε λιγάκι διατηρούνται μερικές ώρες σε κάποιο θερμό;

 

Για την σουπα λαχανικών, εχώ μαγειρεύω ανα 2 μέρες. Την μία μέρα το τρώει μόλις έχει φτιαχτεί και την άλλη βγάζω τα λαχανικά απ'το ψυγείο, τα ζεσταίνω λίγο στον ατμό και του τα δίνω. Αν τα ζεστάνω πολύ απ'το ψυγείο και τα βάλω στον θερμό για 3-4 ωρες θα πάθουν τίποτα επειδή είναι απο ψυγείο; Το φαγητό στον θερμό το βάζουμε πολύ ζεστο, σωστά; Δεν τίθεται θέμα υγιεινής;

 

Τώρα για την κρεμούλα μας. Του φτιάχνω ριζάλευρο, βρώμη, κεχρί με λίγο μηλο και καμιά φορά τραχανά. Αυτά μπορώ να τα φτιάχνω απο νωρίς και να τα βάζω στο ψυγείο και να τα ζεστάνω όταν έρθει η ώρα ή ακόμα και την επόμενη μέρα; Στον θερμό μπορούν να μπούν ζεστά;

 

Προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα τα οργανώσω που σε λίγο θα ξεκινήσω δουλειά και θα λείπω πολλές ώρες απ'το σπίτι.

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 9 χρόνια μετά...

Κορίτσια πώς ζεσταίνεται τη χορτοσουπα? Βράζω πατάτα καρότο κολοκύθι. Αλεθω μόνο όσο φάει κ μετά αποθήκευω τα κόμματια που δεν αλεσα στο ψυγείο? Κ την επόμενη πώς τα ζεσταίνω?

Link to comment
Share on other sites

On 21/8/2023 at 12:08 ΜΜ, Mar_mar είπε:

Κορίτσια πώς ζεσταίνεται τη χορτοσουπα? Βράζω πατάτα καρότο κολοκύθι. Αλεθω μόνο όσο φάει κ μετά αποθήκευω τα κόμματια που δεν αλεσα στο ψυγείο? Κ την επόμενη πώς τα ζεσταίνω?

αν ειναι για την επομενη ψυγειο.για πιο μετα καταψυξη

απο το ψυγειο κανονικα να ερθει λιγο σε θερμοκρασια δωματιου,κ μετα κατσαρολακι κ ζεσταμα στο ματι της κουζινας

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

αν ειναι για την επομενη ψυγειο.για πιο μετα καταψυξη

απο το ψυγειο κανονικα να ερθει λιγο σε θερμοκρασια δωματιου,κ μετα κατσαρολακι κ ζεσταμα στο ματι της κουζινας

Σε ευχαριστώ πολύ ! Ξεκινήσαμε μια χαρά τρώει και μου κανει κολπα και δε μου πίνει νερό. Προσπάθησα με κουταλάκι τπτ, με ποτηράκι τπτ, μόνοε.συριγγα πίνει λίγο... 😮💨

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...