Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σας!Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποια:η Σεμέλη μου πριν λίγες μέρες έγινε 5 μηνών,όμως έχει πολύ μακρύ μαλλί για την ηλικία της!Τέτοιο μαλλί (σγουρό,πυκνό,λίγο πιο κάτω απ'το αυτί) είχα κι εγώ όταν ήμουν 16 μηνών όμως!Έχουμε αρχίσει ήδη κοτσιδια,αλογοουρες,όλων των ειδών τα τσιμπιδακια κ τις κορδέλες,μέχρι κ πλεξούδα κατάφερε να της κάνει η αδελφή μου!Στο πέντε μηνών μωρό!Πριν λίγο καιρό την κουρεψα λίγο,άλλο δύο μέρες μετά το μαλλί ήταν το ίδιο μΕ πριν κ συνέχισε να μακραινει!Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με κάτι παθολογικο?

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Διαφημίσεις

οταν γενηθηκε ειχε μαλλακι?

Παντως ετσι ηταν και τα δικα μου παιδια ειδικα η μικρη

ειχα βρει και μικρα κοκαλακια ολων των ειδων. πριν χρονισει ειχε μαλλι στην μεση της πλατης!!!

Μην ανησυχεις. Να την χαιρεσαι

οταν γενηθηκε ειχε μαλλακι?

Παντως ετσι ηταν και τα δικα μου παιδια ειδικα η μικρη

ειχα βρει και μικρα κοκαλακια ολων των ειδων. πριν χρονισει ειχε μαλλι στην μεση της πλατης!!!

Μην ανησυχεις. Να την χαιρεσαι

Ναι,όταν γεννήθηκε είχε μαλλί,το οποίο δεν έπεσε ποτέ από μόνο του!Τώρα με βλέπουν ξέρω εγώ παλιές μου συμμαθήτριες στο δρόμο κ μου λένε "Να την χαίρεσαι!Πόσο είναι, 17,18 μηνών?""Πεντε" απαντώ εγώ,κ μένουν στήλη άλατος!"Τόσο μαλλί κ πέντε μηνών?"

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση Να είναι κάτι σαν τριχοφυια?

Ευχαριστώ,να τα χαίρεσαι κι εσύ!

Τώρα με βλέπουν ξέρω εγώ παλιές μου συμμαθήτριες στο δρόμο κ μου λένε "Να την χαίρεσαι!Πόσο είναι, 17,18 μηνών?""Πεντε" απαντώ εγώ,κ μένουν στήλη άλατος!

Καλά, αυτες που σε βλεπουν, μονο το μαλλι κοιτανε και υπολογιζουν την ηλικία?Το ότι 1,5 έτους παιδί θα ήταν 85 πόντους και 12 κιλά, που λεει ο λόγος, ενώ το πενταμηνίτικο ειναι μπεμπάκι ακομα, δεν το βλέπουν :shock: ?

Τελοσπάντων, ο παιδίατρός σας, τι λεει? Ανησυχει?

Πάντως, εχω δει κοριτσακια τοσο μικρά με μαλλούρα και ηταν μια χαρά!!! Από μενα, που ο μικρός μου γεννηθηκε σχεδόν φαλακρός (όπως κι εγώ!) και τωρα που κοντευει ενός εχει μονο λιγο χνουδάκι...καλύτερα ειστε:P!

Διαφημίσεις

Μου αρέσει το μαλλακι της,απλά φοβάμαι μήπως έχει να κάνει με την ευρύτερη υγιεία της μικρής!Ο παιδίατρος κάνει κ πλάκα κ λέει πως πρέπει να ανησυχουμε μόνο όταν αρχίσει να σέρνεται στο πάτωμα!

Να φανταστειτε πως όταν έμαθα πως περιμένω κοριτσάκι άρχισα τις προσευχές,μην μου βγει καραφλουλα κ πάνε στράφι τα 10000 αξεσουάρ που της είχα πάρει!Ε,ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΚΡΙΒΩΣΑΥΤΟ!!!!!

Μου αρέσει το μαλλακι της,απλά φοβάμαι μήπως έχει να κάνει με την ευρύτερη υγιεία της μικρής!Ο παιδίατρος κάνει κ πλάκα κ λέει πως πρέπει να ανησυχουμε μόνο όταν αρχίσει να σέρνεται στο πάτωμα!

Να φανταστειτε πως όταν έμαθα πως περιμένω κοριτσάκι άρχισα τις προσευχές,μην μου βγει καραφλουλα κ πάνε στράφι τα 10000 αξεσουάρ που της είχα πάρει!Ε,ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΚΡΙΒΩΣΑΥΤΟ!!!!!

Να κάνεις μία επίσκεψη σε παιδοενδοκρινολόγο. Σε κάθε περίπτωση δεν απόλυτα φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις.... Οπότε καλύτερα να σου πει ο γιατρός ότι δεν είναι τίποτα και μετά να το διασκεδάζεις, παρά να χτυπάς το κεφάλι σου μελλοντικά που πιθανόν θα έχει έντονη τριχοφυϊα στο σώμα. Γνώμη μου...

Να κάνεις μία επίσκεψη σε παιδοενδοκρινολόγο. Σε κάθε περίπτωση δεν απόλυτα φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις.... Οπότε καλύτερα να σου πει ο γιατρός ότι δεν είναι τίποτα και μετά να το διασκεδάζεις, παρά να χτυπάς το κεφάλι σου μελλοντικά που πιθανόν θα έχει έντονη τριχοφυϊα στο σώμα. Γνώμη μου...

Λες???Ξέρεις κανέναν καλό?Δεν έχω πάει ποτέ (πριν λίγο καιρό έμαθα καλά καλα τι είναι)Εντωμεταξύ με λένε μερικοί υπερβολική κ πως κάνω λες κ το παιδί έχει γίνει πίθηκι!"Άλλο πιθηκι,κι άλλο Ραπουνζελ πέντε μηνών!",λέω εγώ!

Λες???Ξέρεις κανέναν καλό?Δεν έχω πάει ποτέ (πριν λίγο καιρό έμαθα καλά καλα τι είναι)Εντωμεταξύ με λένε μερικοί υπερβολική κ πως κάνω λες κ το παιδί έχει γίνει πίθηκι!"Άλλο πιθηκι,κι άλλο Ραπουνζελ πέντε μηνών!",λέω εγώ!

Εδώ στο φόρουμ έχουν ακουστεί κάποιοι παιδοενδοκρινολόγοι. Ψάξε το θέμα να το βρεις. Απευθύνσου στο Παίδων. Αυτή που έχω πάει το γιο μου παλιότερα είναι αρκετά μακριά σου. Πάντως μην το αμελήσεις. Δηλ. ή θα γελάς με την ψυχή σου και θα αγοράζεις κοκαλάκια... ή θα έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη ότι εγκαίρως έψαξες το παιδί και ό,τι και να είναι αντιμετωπίζεται από νωρίς.

Διαφημίσεις

καλημερα και να σου ζησει το κοριτσακι σου! πραγματικα δεν εχω ιδεα αν μπορει να ειναι κατι παθολογικο και τι παιζει με αυτη την ηλικια... απλα να σου πω οτι εχω μια συναδελφο που το κοριτσακι της ειναι 8 χρονων και εχει τριχοφυϊα στον κολπο της κανονικα οπως εχει μια ενηλικη γυναικα. για το μαλλι της δε ξερω τι μακρος ειχε στην ηλικια της μικρης σου, απλα το κοριτσακι συτο το παρακολουθει παιδοενδοκρινολογος γιατι εχει καποιο ορμονικο θεμα, οχι οτι ειναι σοβαρο μη σε πανικοβαλω κιολας!!! απλα την παρακολουθουν γιατι αυτο μπορει να φερει προωρη ηβη και να αδιαθετησει απο τωρα η μικρη και καλο ειναι να μη συμβει τωρα γιατι επηρεαζει την αναπτυξη. κατα τ'αλλα δεν εχει τεθει αλλο θεμα υγειας στο κοριτσακι, ειναι μια χαρα! μπορει τελικα να μην εχει καμια σχεση αυτο που σου περιγραφω αλλα καλο ειναι να παρεις μια γνωμη απο παιδοενδοκρινολογο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο!

Οι άντρες της ζωής μου...

Ναι,όταν γεννήθηκε είχε μαλλί,το οποίο δεν έπεσε ποτέ από μόνο του!Τώρα με βλέπουν ξέρω εγώ παλιές μου συμμαθήτριες στο δρόμο κ μου λένε "Να την χαίρεσαι!Πόσο είναι, 17,18 μηνών?""Πεντε" απαντώ εγώ,κ μένουν στήλη άλατος!"Τόσο μαλλί κ πέντε μηνών?"

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση Να είναι κάτι σαν τριχοφυια?

Ευχαριστώ,να τα χαίρεσαι κι εσύ!

μπα φυσιολογικό μου ακούγεται. έχω ξαδέρφη που γεννήθηκε με τόσο πολύ μαλλί που 40 ημερών της βάλανε ρολά για να είναι όμορφη στη φωτογραφία. και συνέχισε έτσι χωρίς να έχει έντονη τριχοφυία. απλά όταν μεγάλωσε λίγο της το αραίωνε η κομμώτρια γιατί της ήταν δύσκολο να το στεγνώσει το χειμώνα και την ζεσταίνανε πολύ το καλοκαίρι.

εγώ θα χαιρόμουν αν το παιδί μου είχε πολύ μαλλί στο κεφάλι μιας κι εγώ αγγίζω τα όρια της κουρούπας.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

καλημερα και να σου ζησει το κοριτσακι σου! πραγματικα δεν εχω ιδεα αν μπορει να ειναι κατι παθολογικο και τι παιζει με αυτη την ηλικια... απλα να σου πω οτι εχω μια συναδελφο που το κοριτσακι της ειναι 8 χρονων και εχει τριχοφυϊα στον κολπο της κανονικα οπως εχει μια ενηλικη γυναικα. για το μαλλι της δε ξερω τι μακρος ειχε στην ηλικια της μικρης σου, απλα το κοριτσακι συτο το παρακολουθει παιδοενδοκρινολογος γιατι εχει καποιο ορμονικο θεμα, οχι οτι ειναι σοβαρο μη σε πανικοβαλω κιολας!!! απλα την παρακολουθουν γιατι αυτο μπορει να φερει προωρη ηβη και να αδιαθετησει απο τωρα η μικρη και καλο ειναι να μη συμβει τωρα γιατι επηρεαζει την αναπτυξη. κατα τ'αλλα δεν εχει τεθει αλλο θεμα υγειας στο κοριτσακι, ειναι μια χαρα! μπορει τελικα να μην εχει καμια σχεση αυτο που σου περιγραφω αλλα καλο ειναι να παρεις μια γνωμη απο παιδοενδοκρινολογο για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο!

Ευχαριστώ πολύ αγοροmummy,να χαίρεσαι και εσύ τα παιδάκια σου!Ελπίζω να μην είναι κάτι τέτοιο,θα την πάω σε παιδοενδροκρινολόγο καλού κακού! Σήμερα σκέφτηκα και κάτι άλλο,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι πιθανόν:όταν η μαμα μου ήταν έγκυος σε μένα λόγω κάποιου προβλήματος που δεν ξερω είχε πάρει μια αγωγή που επίσης δεν ξέρω (αυτά δεν τα ξέρω γιατί η μαμά μου έχει πεθάνει από τότε που ήμουν 3,και η γιαγιά μου που τα έχει μάθει δεν έχει καταφέρει να συγκρατήσει τις ονομασίες),που προκαλούν στο έμβρυο τέτοια συμπτώματα (όχι τριχοφυια,αλλά ασυνήθιστα μακριά/πυκνά/πολλά μαλλιά της κεφαλής),και σκέφτομαι μήπως έχει κάποια σχέση (δεν νομίζω βέβαια,εδώ εμένα επηρέασε ελάχιστα αυτή η ουσία,το δικό μου παιδί θα επηρεάσει,και μάλιστα επειτα από 20 χρόνια?).

μπα φυσιολογικό μου ακούγεται. έχω ξαδέρφη που γεννήθηκε με τόσο πολύ μαλλί που 40 ημερών της βάλανε ρολά για να είναι όμορφη στη φωτογραφία. και συνέχισε έτσι χωρίς να έχει έντονη τριχοφυία. απλά όταν μεγάλωσε λίγο της το αραίωνε η κομμώτρια γιατί της ήταν δύσκολο να το στεγνώσει το χειμώνα και την ζεσταίνανε πολύ το καλοκαίρι.

εγώ θα χαιρόμουν αν το παιδί μου είχε πολύ μαλλί στο κεφάλι μιας κι εγώ αγγίζω τα όρια της κουρούπας.

Κι εγώ χαίρομαι που δεν βγήκε καραφλούλα (αν και όπως φαίνεται θα πάρει το δικό μου μαλλί,που είναι κάτι διαφορετικό κάθε μέρα:την μια μπούκλα,την άλλη σγουρό,την άλλη κάτι ενδιάμεσο).Μακάρι να είναι απλώς τυχαίο και να έχει τέτοιο πυκνό μαλλί όλη της την ζωή.

Διαφημίσεις