Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υποβρυχιο γλυκο για βαπτιση

Sunmoon

Recommended Posts

Βαπτίζω την μικρή μου κόρη σε δυο μήνες :-). Σκεφτόμουν για γλυκό να έχω βαζάκια με υποβρυχιο φραουλα αλλά όταν το δοκιμάσαμε δεν μας άρεσε οικογενειακός. Τώρα έχω δίλημμα για το ποια γεύση να βάλω... Μαστίχα η βανίλια; Ποιες είναι οι απόψεις σας;

Διαφημίσεις

Βαπτίζω την μικρή μου κόρη σε δυο μήνες :-). Σκεφτόμουν για γλυκό να έχω βαζάκια με υποβρυχιο φραουλα αλλά όταν το δοκιμάσαμε δεν μας άρεσε οικογενειακός. Τώρα έχω δίλημμα για το ποια γεύση να βάλω... Μαστίχα η βανίλια; Ποιες είναι οι απόψεις σας;

Δεν ξέρω αν θα μου άρεσε να φάω υποβρύχιο σε βάπτιση...κολλάει στα δόντια, θέλεις οπωσδήποτε νερό μετά... Τον Οκτώβριο μας έδωσαν κάτι μπουμπουνιέρες σε μιά βάφτιση που είχε & γλυκο μέσα. Οπότε την έβγαλαν σχετικά φθηνά. Είχε την κάρτα τους μέσα, ήταν αμυγδαλωτά χειροποίητα Μυκόνου....ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!. Δες την σελ.τους . Δεν ξέρω πόσο κάνουν...https://www.facebook.com/mykonouamygdalota?fref=ts :) :)

Δεν ξέρω αν θα μου άρεσε να φάω υποβρύχιο σε βάπτιση...κολλάει στα δόντια, θέλεις οπωσδήποτε νερό μετά... Τον Οκτώβριο μας έδωσαν κάτι μπουμπουνιέρες σε μιά βάφτιση που είχε & γλυκο μέσα. Οπότε την έβγαλαν σχετικά φθηνά. Είχε την κάρτα τους μέσα, ήταν αμυγδαλωτά χειροποίητα Μυκόνου....ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ!!!!!. Δες την σελ.τους . Δεν ξέρω πόσο κάνουν...https://www.facebook.com/mykonouamygdalota?fref=ts :) :)

Η πεθερά μου ήθελε να βάλουμε αμυγδαλωτά από Μυτιλήνη αλλά δεν μου αρέσει σαν ιδέα. Ευχαριστώ παντός για την πρόταση και το λινκ, Κοκκινοσκουφίτσα :)

Η αλήθεια είναι οτι και σε μένα δεν αρέσει η ιδέα του να φάω υποβρύχιο σε βάπτιση αλλά αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις γεύσεις που προτείνεις θα έλεγα οτι καλύτερα είναι η βανίλια γιατί η μαστίχα έχει μια ιδαίτερη γεύση που δεν αρέσει σε πολλούς, ενώ η βανίλια είναι μία πολύ κοινή γεύση!

εμένα πάλι μου αρέσει πολύ ως ιδέα. Το θεωρώ τέλειο για καλοκαίρι και πρωτότυπο, γιατί έχουμε πείξει στα προφιτερόλ, παστάκια κλπ. Θα επέλεγα και εγώ βανίλια (γιατί σε ορισμένους δεν αρέσει η μαστίχα) και να διακοσμήσεις τα ποτηράκια και τα κουταλάκια με τα χρώματα που επιθυμείς. Επίσης, καλό θα ήταν να έχει και μπουκαλάκια με νερό με μια ετικετούλα με το όνομα της μικρής σου, γιατί λογικά κάποιοι θα θέλουν να πιουν μετά το υποβρύχιο.

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

Εμενα δεν θα μου άρεσε να φάω υποβρύχιο σε βαπτηση..υπάρχουν πολλές οικονομικές και καλύτερες( για μένα πάντα) λύσεις! Π.χ. Cupcakes η donuts αρέσουν σε περισσότερους νομίζω... Αν πάλι έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω γεύση κι εγω θα έλεγα βανίλια γιατι ειναι η πιο ουδέτερη! Να σου ζήσει!!

να σου πω εμένα ποτέ δεν μου αρεσε γενικά το υποβρύχιο ..από παιδί. έχε υπόψη του ότι είναι μια δύσκολη γεύση που δεν αρέσει σε όλους..επίσης θα υπάρχουν και παιδάκια σε αυτά ακόμη πιο δύσκολα νομίζω..με το καλό ό,τι και να αποφασίσετε..

Βανίλια!

Αλλά θα σου κάνω κι εγω λίγο την καρδιά περιβόλι, όπως καποιες φίλες παραπάνω :mrgreen: , απλά για να το εχεις στο νου σου:

το υποβρύχιο θελει κρύο ή τουλάχιστον πολύ δροσερο νερό, ειδικά αφού σερβίρεται καλοκαίρι!Θα μπορέσεις να εχεις εγκαίρως δροσερά νεράκια στα ποτηράκια με το υποβρύχιο?Θα σερβιριστούν όλοι την ίδια περιπου ωρα? Γιατί αλλιώς νεράκι για ξύρισμα και μεσα υποβρύχιο δεν θα ειναι και πολύ πετυχημένο :P!

Με το καλό η βάφτισή σας!

Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου, το υποβρύχιο είναι πολύ ελληνικό, καλοκαιρινό, παραδοσιακό πράγμα, δροσερό, θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Και να πω την αλήθεια, νομίζω εγώ θα το έκανα μαστίχα, είναι πιο παραδοσιακή γεύση για υποβρύχιο, δεν το έχω υπόψη μου αν δεν αρέσει σε πολλούς, μάλλον το αντίθετο θα πίστευα, θα φανταζόμουν δηλαδή διάφορους θείους να λένε "μα υποβρύχιο και να μην είναι μαστίχα", αλλά θα μου πεις οι θείοι θα βρουν να πούνε και τη μόνικα μπελούτσι να φέρεις για στριπτιζ (λέμε τώρα).

Θέλω όμως να ρωτήσω,πώς το φαντάζεσαι; Δεν το έχω πετύχει σε βάφτιση,δε μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει; Θα τους δίνεις ας πούμε ένα βαζάκι με το γλυκό και ένα κουταλάκι και...το νερό που θα το βρίσκουνε; Και το κουταλάκι τί θα το κάνουνε μετά; Και αν είναι πλαστικό το κουταλάκια τί γίνεται αν σπάει (γιατί μπορεί να είναι σκληρό το γλυκό, αλλά με τη ζέστη θα μου πεις πώς να προλάβει να σκληρύνει)... Για πες

Παρόλο που δεν μου έχει τύχει ποτέ σε βάπτιση (κ έχω πάει σε πολλές) κ παρόλο που δεν είμαι γενικά φαν του συγκεκριμένου γλυκού,θα σου έλεγα να βάλεις βανίλια,που όντως είναι μια ουδέτερη γεύση.Ωστόσο αν σε παίρνει οικονομικά κάνε κάτι διαφορετικό για τα παιδάκια,μπορεί να μην αρέσει σε όλα,κ όλοι ξέρουμε πως κάτι τέτοια περιμένουνε από τις βαπτίσεις!Μπισκοτακια,cupcakes...Επίσης καλή ιδέα είναι ο παγωτατζης για μικρούς κ μεγάλους όμως πολύ τσιμπημενες τιμές!

Εμείς βαφτίζουμε την μπέμπα μας σε δύο εβδομάδες κ θα φτιάξω σφηνογλυκακια (τσιζκεικ κ μους) για τους μεγάλους κ lollicakes για τα πιτσιρίκια,κ τα δύο με τα χερακια μου.Έπειτα στο κέντρο θα έχω τούρτα κ παγωτο.

Με το καλο η βάπτιση!!!

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις σας. Καθυστέρησα να απαντήσω γιατί έχω την μεγάλη κόρη μου με πυρετό για 5 ημέρες τώρα. Έλεγα να βάλω το υποβρύχιο σε βαζάκια τον 106ml δεμένα με κορδέλα και αυτοκόλλητο το θέμα της βάπτισης. Επειδή θα έχουμε όλους τους καλεσμένους στο τραπέζι μια ιδέα ήταν να τα έχω στο τραπέζι στην κάθε θέση. Η ιδέα με τα μπουκαλάκια επίσης μου άρεσε. Όσοι βαπτίζουν με το καλό.

Εφόσον είναι όλοι καλεσμένοι στο τραπέζι μετά, καλύτερα να τα βάλεις στο τραπέζι, στη θέση του καθενός, έτσι ώστε να έχουν και το δροσερό νεράκι τους κατευθείαν, θα έχουν και τη πετσετούλα τους, θα κάθονται στη καρεκλίτσα τους οπότε και θα το ευχαριστηθούν καλύτερα!

Με το καλό!!!

• 1 month later...

Πώς γίνεται να είναι το υποβρύχιο σε βαζάκι; Πώς θα κλείνει αφού θα έχει κουτάλι; Επίσης το υποβρύχιο αν μείνει πολλή ώρα στο νερό αν δεν κάνω λάθος εξαφανίζεται. Είναι κάτι που πρέπει να τρώγεται επί τόπου, να είναι δηλαδή κάποιος που να βάζει εκείνη την ώρα τα κουταλάκια με τη βανίλια/μαστίχα μέσα στα ποτηράκια με το νερό.

(Συγχωρέστε με αν δεν έχω καταλάβει καλά και ρωτάω χαζομάρες!)

Η μαστίχα είναι σε βαζάκια και το κουταλάκι χωριστά (π.χ. κολλημένο στο καπάκι ή στο πλάι). Σε μια βάφτιση που είχα πάει μας το έδωσαν χωρίς νερό, δηλαδή να το πάρουμε σπίτι, αν και μερικοί το έφαγαν επί τόπου.

Να, κάπως έτσι: http://provagamou.gr/wp-content/uploads/2011/10/vazaki-mastixas-kordeles-galazia-fouksia.jpg

Α οκ! Νόμιζα πως θα το τρώνε εκείνη την ώρα και ότι θα ήταν σε νερό, γι'αυτό απορούσα! Τότε μια χαρά ιδέα μου φαίνεται! Αλλά αφού θα είναι όλοι στο τραπέζι, θα ήταν πράγματι πολύ ωραίο να το βρουν εκεί για να το απολαύσουν κιόλας άμεσα!

Διαφημίσεις