Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημερα οπως καποιες κοπελες γνωριζετε το προβλημα με τον Θεοφιλο που δεν τρωει συνεχειζεται και χειροτερευει.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα προφανως να πειναει και αυτα που δεν εκανα οσο ηταν μωρο τα κανει τωρα.Δηλ.ξυπναει ολη τη νυχτα και ζηταει γαλα ( μπορει να πιει και 1L μεσα στη νυχτα ).Εγω φυσικα μεσα στην μαυρη μου νυστα δεν μπορω να το αρνηθω.Επιπλεον πινει και μεσα στην ημερα τουλαχιστον 2-3 ποτηρια.Αυτο που ηξερα ειναι οτι τα βρεφικα που τους διναμε ελεγαν εως 500ml ημερησιως οσο αναφορα το φρεσκο τι γινεται? Ποσο? Μπορει να τον βλαψει αυτή η ποσοτητα που προανεφερα?

συγχωρέστε με για τυχόν ορθογραφικά λάθη!

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Παιδιατρος ειχε πει σε εναν φιλο μας για τον γιο του, που δεν ετρωγε κ επινε γαλα οτι δεν κανει να πινει πανω απο 3ποτηρια την ημερα, γιατι δημιουργει αναιμια.

Απο την αλλη τι να σου πω εμενα η κορη μου που δεν τρωει κ δεν πινει ουτε γαλα,θεωρω οτι εισαι κ τυχερη που πινει τοσο γαλα.Ρωτα κ τον παιδιατρο σου να δεις τι θα σου πει γαιτι δεν εχουν ολοι την ιδια αποψη

Το διαστημα που η μεγαλη μου κορη επινε πανω απο ενα λιτρο την ημερα..ειχε συνεχεια..χαμηλο σιδηρο

Οταν σταματησε και πινει πλεον γυρω στα 600 μλ (οχι παραπανω) την μερα...ο σιδηρος της ειναι μια χαρα

Τωρα συπμτωση η οχι δεν ξερω αλλα κατι παρομοιο μου ειχε πει και εμενα η γιατρος..και γι αυτο το μειωσαμε

Νομίζω ότι απλά το γάλα, επειδή είναι πλήρης τροφή, τα χορταίνει και μετά δεν θέλουν να φάνε και αυτό γίνεται ένας φαυλος κύκλος και τελικά το παιδί πίνει μόνο γάλα. Η γιατρός μας λέει ότι πρέπει να περιοριστεί το γάλα για να πιεστεί το παιδί να φάει στερεή τροφή. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα άφηνα το παιδί μου να πεινάσει........

Διαφημίσεις

Το διαστημα που η μεγαλη μου κορη επινε πανω απο ενα λιτρο την ημερα..ειχε συνεχεια..χαμηλο σιδηρο

Οταν σταματησε και πινει πλεον γυρω στα 600 μλ (οχι παραπανω) την μερα...ο σιδηρος της ειναι μια χαρα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ μου πολυ ενδιαφερον αυτό.Οντως εχει χαμηλο σιδηρο ο μικρος.

ΜAYA μου δυστυχως το εχω δοκιμασει να τον αφησω θεονηστικο αλλα δεν επιασε......

Ρε παιδια επισης ειναι δυνατον να τον τρεφει τοσο καλα το γαλα? Στα κιλα του και στο υψος του παρολλο που δεν τρωει ολη μερα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ειναι μια χαρα.

rQGhp3.png

Τωρα συπμτωση η οχι δεν ξερω αλλα κατι παρομοιο μου ειχε πει και εμενα η γιατρος..και γι αυτο το μειωσαμε

καλά τώρα έπαθα πλάκα, οταν γέννησα τον δεύτερο ο πρώτος λόγω ζήλιας μάλλον, έπινε γάλα κάθε 3 ώρες όπως το μωρό. Ακόμα και την νύχτα. Ρώτησα τότε ένα σωρό γιατρούς και όχι μια φορά αλλά κανένας δεν μου είπε για τον σίδηρο. Οχι τίποτα αλλά έχουμε πρόβλημα και παίρνει σίδηρο και τότε δεν τον έβλεπα καλά γιαυτό ρωτούσα συνέχεια και δεν μου είπε κανείς να το ελαττώσω έστω. Πολύ νευρίασα τώρα. Ακόμα και στο νοσοκομείο που ρώτησα μου είπαν ότι δεν μπορεί να τον πειράζει το γάλα από την μια μέρα στην άλλη και ας τους είπα πόσο πολύ έπινε. Τώρα το έχει κόψει γιατί του έκοψα το μπιμπερό και με το καλαμάκι κουράζεται Αλέκα εσένα πως το πίνει? Δεν ξέρω γιατί δεν τρώει που είπες δεν το έχω υπόψιν μου αλλά αν φάει κάτι που να του αρέσει θα υπάρχει δεν μπορεί, να δεις ότι θα το κόψει το βραδινό. φιλιά

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Ναι, κορίτσια το πολύ γάλα δεν αφήνει το σίδηρο από τις άλλες τροφές να απορροφηθεί. Μιλάμε βέβαια για το αγελαδινό γάλα που περιέχει πολύ ασβέστιο και πολλή πρωτεϊνη. Θέλει έλεγχο η ποσότητα του γάλατος που πίνουν τα παιδιά...

Δημητριακά δε θέλει μαζί με το γάλα του τουλάχιστον;;; Άνθος αραβοσίτου;; Κέικ ή μπισκότα που πάνε πολύ;;;;; Ψωμάκι;;; Κάτι;;; :?

Ο γιατρός σου τι σου λέει;;

Δεν ξέρω γιατί δεν τρώει που είπες δεν το έχω υπόψιν μου αλλά αν φάει κάτι που να του αρέσει θα υπάρχει δεν μπορεί, να δεις ότι θα το κόψει το βραδινό. φιλιά

Κοιτα εαν εμπαινε στη διαδικασια να δοκιμασει κατι σιγουρι κατι θα του αρεσε αλλα δεν....ΤΙΠΟΤΑ.

Κοριτσι μου εσυ μην αγχωνεσαι αυτο που λεμε με την ΑΦΡΟΔΙΤΗ μπορει να ειναι και συμπτωματικο απο τι στιγμη που δεν εχουμε κατι επιστημονικο.

micnat καποιες φορες ναι τρωει δημητριακα αλλα σπανιες

rQGhp3.png

Το ίδιο πρόβλημα είχα με τον μικρό μου που δεν έτρωγε και αυτός τίποτα, όμως βάρος και ύψος έπαιρνε κανονικά. Συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον μεγάλο που είναι στο αντίθετο άκρο και τρώει τα πάντα, είχα πάθει σοκ ότι το παιδάκι θα πάει από ασιτία. Ένα μήνα που είχε πάρει λιγότερο βάρος από αυτό που έπρεπε, η παιδίατρος μου πρότεινε να κάνουμε αναλύσεις ούρων αν αυτό συνεχιζόταν και τον επόμενο μήνα. Δεν χρειάστηκε όμως γιατί πήρε το βάρος που έπρεπε, και πάλι χωρίς να τρώει αρκετά. Το γάλα πάντως σίγουρα βοηθάει στην αποβολή του σιδήρου από τον οργανισμό (όσο εμπλουτισμένα και να λένε ότι είναι τα παιδικά γάλατα) αν καταναλώνεται σε μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνιστώμενη (700 ml ημερησίως νομίζω). Μία ξαδέλφη μου αυτό έπαθε με το γιο της (στην ηλικία του δικού σου) και ο γιατρός της είπε να το ελαττώσει. Επίσης το παιδί της ήταν όλη μέρα υποτονικό από το πολύ γάλα. Αυτό που έκανα εγώ που δεν έτρωγε ήταν να μην το κάνω θέμα (να τον πιέζω δηλαδή και να κλαίει), αποδέχτηκα ότι είναι "λιτοδίαιτος" και μάλιστα έφτασα στο σημείο να μην του παρουσιάζω καθόλου φαγητό. Σιγά σιγά μόνος του άρχιζε να ζητάει.

6WqHp3.pngUVK9p3.png

Διαφημίσεις

Ειρήνη μου σ'ευχαριστω.Δεν του δινω παιδικο γαλα του δινω φρεσκο.Ο δικος μου παλι μονο υποτονικος δεν ειναι οπως λες της ξαδερφης σου, το αντιθετο, αφου λεω με τετοια αφαγια που βρισκει τοση ενεργεια.Και εγω δεν τον πιεσα ποτε για να φαει αλλα οχι απλα ειναι λιτοδιαιτος, ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Η μερα μας εχει ως εξης: γαλα,ενα τυροπιτακι,και ολη την υπολοιπη μερα ισως καποιες φορες λιγο τραχανα ή στην καλυτερη λιγες χυλοπιτες και μετα γαλα γαλα γαλα.Αυτα! α ξεχασα και φυσικους χυμους που του κανω.

rQGhp3.png

Είναι πρόβλημα τί να λέμε τώρα... Και εμένα ο μεγάλος μου κατά διαστήματα περιορίζει κατα πολύ το φαγητό του. Το καλό είναι ότι όταν τον ξεγελάω κάτι τρώει.

Πάντως το τελευταίο που βρίσκω σαν λύση (όταν η κατάσταση φτάνει σε οριακά σημεία) και δουλεύει σχεδόν πάντα είναι να του βάζω dvd, ξεχννιέται και τρώει και αν σταματήσει απλά του κλείνω την τηλεόραση, αυτός προκειμένου να δει τον bob τον μάστορα ανοίγει το στόμα του και τρώει.

Πάντως όσον αφορά την πσότητα γάλατος και εγώ εκεί γύρω στα 500-600 ml την ημέρα έχω ακούσει. Εμείς πίνουμε γύρω στα 700.

Έτυχε πάντως και διάβασα στην εφημερίδα την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Αμερικανικη παιδιατρική ακαδημία μετά από έρευνες ανέβασε την προτεινόμενη ποσοτητα που πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά σε 1lt την ημέρα, και αυτό λόγω της βιαταμίνης D, τώρα δε θυμάμαι και πολλές λεπτομέρειες...

όπως και να χει καλή δύναμη με το φαγητό σας, είναι μεγάλο βάσανο ... το ξέρω.

Ευτυχώς ο μπέμπης μου σε αντίθεση με τον μεγάλο τρώει τα πάντα σε χρόνο dt.

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Ο δικος μου οταν ηταν 20 μηνων σταματησε να τρωει τα λιωμενα φαγητα.Και σταματησε το φαγητο γενικως. Αραια και που ετρωγε λιγο σπανακορυζο, ή λιγες φακες ή λιγες χυλοπιτες ή τραχανα. Φρουτα καθολου, αλλα τροφιμα καθολου.Περασαμε ομωςκαι 4-5 μηνες να ζουμε μονο με γαλα και γιαουρτι και ψωμι. Το αποτελεσμα ηταν να πεσει ο αιματοκριτης 33 και ο σιδηρος και η φεριττινη στο χαμηλοτερο οριο. Δεν ξερω αν εγινε απο το πολυ γαλα που επινε ή από την ελλειψη θρεπτικων συστατικων γενικα απο τις τροφες που δεν ετρωγε. Πιστευω και απο τα 2. Αν επινε παντως λιγοτερο γαλα, δεν μπορει, κατι παραπανω λεω θα ετρωγε. ,

Το προβλημα του ηταν οτι δεν ηθελε μα δοκιμασει καινουρια πραγματα. Αναγκαστηκαμε να τον πιεσουμε μετα τις εξετασεις αιματος (ηταν 2,5 ετων)και του διναμε 5 φορες τη βδομαδα μοσχαρι με το ζορι, με διαφορα κολπα. Δεν μου αρεσει καθολου να πιεζω το παιδι να τρωει γιατι μου το εκανε κι εμενα η μητερα μου, αλλα ηταν απολυτως αναγκαιο λογω του σιδηρου.

Σε λιγοτερο απο χρονο, ο αιματοκριτης πηγε 39 και ο σιδηρος στον μεσο ορο. Εννοειται οτι του μειωσαμε το γαλα σε 2-3 μπουκαλια τη μερα.Πριν επινε 5-6 μπουκαλια. Και παλι αρνιοταν να δοκιμασει αλλα τροφιμα. Μονο μοσχαρι.

Ηταν 3 περιπου ετων οταν ειμασταν σε φιλικο σπιτι και δεχτηκε να δοκιμασει τοστ που ειχε φτιαξει η φιλη μου. Αρχισα αμεσως να φτιαχνω καθε μερα τοστ με τα ιδια υλικα που ειχε χρησιμοποιησει η φιλη μου. Μετα από 2-3 βδομαδες η ιδια φιλη μου ειχε φτιαξει μπροκολο. Δεχτηκε να το δοκιμασει κι αυτο! Ειχα τρελαθει από τη χαρα μου! Ποσα φαγητα ειχα πεταξει! ποσες ατελειωτες ωρες να σκεφτομαι τροπους και κολπα να τον ξεγελασω να δοκιμασει διαφορα, χωρις ομως να νιωσει και καταπιεση. Να στεκομαι υπ ατμον με ενα κουταλι μηπως και θελησει να φαει λιγο από μονος του... Αρχισα καθε μερα να φτιαχνω μπροκολο και τοστ. Δεν τα ετρωγε καθε μερα. Εγω τα εφτιαχνα να υπαρχουν ωστε να τα φαει οταν θελησει σαν ΣΝΑΚ. Συνεχισαμε βεβαια να τον πιεζουμε λιγο για το μεσημεριανο γευμα που ηταν μοσχαρι. Σιγα σιγα αρχισε απο μονος του να μου ζηταει να δοκιμασει απο το πιατο ή το σνακ μου.

Τωρα εχει ικανοποιητικη ποικιλια στο διαιτολογιο του. Φροντιζω παντα να υπαρχει ετοιμο φαγητο το μεσημερι, γιατι μονο τοτε τρωει. Αν δεν φαει μεσημερι, αρνειται να φαει απογευμα η βραδι. Αλλα ολα μου φαινονται «απλες οδοντοκρεμες» μετα απο αυτο που ειχα ζησει με την αφαγια του και το αγχος που αυτο επιφερει συν το γεγονος οτι συνεχεια μου αρρωσταινε. Μερικες φορες δεν καλοτρωει ακομη, αλλα δεν τον πιεζω, απλα τον ρωταω αν θελει κατι αλλο και συνηθως λεει οχι. Ξερω οτι την αλλα μερα το πιο πιθανο ειναι οτι θα φαει και δεν με πειραζει.

Τα ιδια ακριβως περναω κ εγω! ολοι μας ελεγαν να αρχισει η μικρη να δοκιμαζει απο το φαγητο μας, ετσι ξεκινησα να της δινω λιγο απο το φαγητο μας. το αποτελεσμα? εκοψε τα αλεσμενα. μεχρι εδω κανενα προβλημα. το φαγητο ομως μειωθηκε δραματικα. ετρωγε μηδαμινες ποσοτητες γιατι μασουσε με τις ωρες και στο τελος βαριοταν. την ανελαβε και η μητερα μου (που δε μου γλυτωνει θα τη πνιξω :twisted: ) και τη πιεσε να φαει και τραβουμε τα πανδεινα. ιδιως αυτα τα βιολογικα κρεατα δε μασιουνται με τιποτα! που να φαει σκληρο κοτοπουλο? τρωμε μονο λιγο μπιφτεκακι...τελοσπαντων και εμενα η παιδιατρος μου ειπε οτι 500ml γαλα και ενα γιαουρτακι ειναι υπεραρκετα. περισσοτερο φοβομαστε για αναιμια. απο τις γνωσεις μου οσον αφορα στη σιδηροπενικη αναιμια το σιδηρο δε μπορει ο οργανισμος να το απορροφησει οταν προσλαμβανεται με ασβεστιο. και μενα δεν ετρωγε και σπαραζε η καρδια μου που δεν της εδινα γαλα.. :( σιγα σιγα ξεκινησε να τρωει λιγο λιγο...βεβαια ειμαι με ενα κουταλι απο πισω της....αυτο που εκανα με το καρεκλακι που προσπαθουσα να τη μαθω να τρωει εκει τελειωσε...προκειμενου να φαει και στη τουαλετα (που λεει ο λογος) θα την ταισω!

νταλια δε τρωει καθολου? αν τον βγαλεις εξω να τον ταισεις? μη του δωσεις γαλα στη διαρκεια της μερας...δε μπορει καποια στιγμη θα φαει. απο το δικο σας φαγητο τρωει? βαλτου και λιγο αλατακι...αυτο θα κανω θα του βαλω λιγο αλατι που νοστιμιζει. μη τον πιεσεις απλα δινε του συνεχεια. αφηνε δηλαδη να περασει κανενα μισαωρο και ξαναδωστου. το βραδυ δωστου γαλα αν ξυπνησει αλλα προσπαθησε να του δωσεις μονο μια φορα.

βεβαια δε ξερω αν ειμαι και η καταλληλη να δινω συμβουλες αλλα εγω αυτο κανω και ψιλοτρωει...

Διαφημίσεις

ΑΑΑΑ ΚΑΛΑΑΑΑ! ειμαι σε λαθος μερος! εσεις εχετε μεγαλυτερα παιδακια... :oops::oops::oops:

:lol::lol::lol::lol::lol:

ειπα και γω,τι λεει η γλυκια κριτικια 3 γινομαστε και δεν βαλαμε αλατακι ακομη?

rQGhp3.png

Εχει φτασει πλεον 4,5 χρονων κ το γαλα το εχει

στανταρ πρωι μεσημερι βραδυ κ τρωει κ κανονικα.

Δηλαδη την ημερα πινει 750ml γαλα συν κανονικη

διατροφη....κ δεν παιρνει γραμμαριο!! :shock:

Η παιδιατρος τον βρισκει φυσιολογικο στα κιλα

για την ηλικια του αλλα μου ειπε καλυτερα

να του κοψω το μεσημεριανο γαλα...