Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΜΟΥ. ΒΟΗΘΑΕΙ;

ZHNA

Recommended Posts

:( Γεια σας. Ειμαι καινουργια στην παρεα σας, και θα ηθελα επειδη ειμαι σε αδιεξοδο με την σχεση μου με τον συζυγο, να ρωτησω αν καποιος απο σας εχει ποτε απευθυνθει σε ψυχολογο για προβλημα στο γαμο του, και αν βοηθησε μακροπροθεσμα. Ευχαριστω εκ των προτερων.
.png

Διαφημίσεις

Είχα πάει με τον πρώην σύζυγό μου επειδή εκείνος επέμενε. Μας κράτησε εκεί 2 ώρες μας ξεψάχνισε την κυριολεξία και δεν μας άφησε να τσακωθούμε όπως κάναμε όταν ήμασταν μόνοι μας. Όταν τελειώσαμε μας είπε χαρακτηριστικά: "Είσαστε πολύ καλά παιδιά και οι 2 σας, αξιόλογοι χαρακτήρες αλλά μαζί θα είσαστε δυστυχισμένοι. Για μένα θα ήταν καλύτερο να χωρίσετε και να προσπαθήσετε να ξαναφτιάξετε την ζωή σας γιατί αξίζετε καλύτερη τύχη και οι δυο σας, αλλά πιστεύω ότι μαζί δεν θα έχετε καλή ζωή. Είσαστε καλοί για φίλοι όχι για σύζυγοι ο ένας του άλλου".

Δηλαδή του είπε αυτά που του έλεγα κι εγώ.

Και φυσικά αφού παιδιά δεν είχαμε, αποφασίσαμε μετά από μια αποτυχημένη περίοδο ξανα-προσπάθειας να χωρίσουμε.

Νομίζω ότι παίζει ρόλο να είναι και καλός στην δουλειά του ο σύμβουλς γάμου και όχι κανένας αγύρτης.

!!!!σε δύο μόνο ώρες σας είπε τέτοιο πράγμα? τρελλό!!

......... . .... αν επιτρέπεται τι ήταν αυτό που τον έκανε να σας το πεί αυτό?

σας το αιτιολόγησε? μόνο καλοί φίλοι αλλά όχι σύζυγοι?.... :( !

εάν αισθάνεσαι ότι μπορείς κάπως να περιγράψεις την κατάσταση, κάνε το, ίσως βοηθήσεις και κάποιους να καταλάβουν καλύτερα την δική τους....

οπότε πιστεύεις ότι ήταν καλός αυτός ο σύμβουλος γάμου?....

μήπως μπορείς να μου τον στείλεις με πμ έτσι ώστε να μπορώ να τον συστήσω και εγώ μέσω του parents.gr?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Πιστεύω ότι ήταν καλή (γυναίκα ήταν) γιατί μας έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις βγάζοντας στην επιφάνεια τα ελλατώματα και τα προτερήματα και των δυο μας. Παρόλο που ήταν γνωστή του πρώην άντρα μου δεν του χαρίστηκε σε τίποτα όπως δεν μου χαρίστηκε και μένα. Δεν μας άφησε να καβγαδίσουμε (ως συνήθως εκεί καταλήγαμε όποτε ξεκινάγαμε να κουβεντιάσουμε οι δυο μας) και την περισσότερη ώρα άκουγε χωρίς να κάνει τα σχετικά "κυρήγματα " που έχω ακούσει από άλλους ψυχολόγους.

Θα πως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που θυμάμαι μέχρι σήμερα. Μας έδειξε 4 σκίτσα από ζευγάρια και μας ρώτησε πιο πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει το σωστό σε μια σχέση:

1ο σκίτσο: ένα ζευγάρι σφιχταγκαλιασμένο που κοιτιούνται μεταξύ τους

2ο σκίτσο: ένα ζευγάρι που κρατιούνται αλλά δεν κοιτούντια μεταξύ τους

3ο σκίτσο: ένα ζευγάρι που κρατιέται χέρι χέρι αλλά κοιτάνε αλλού

4ο σκίτσο: ένα ζευγάρι που δεν κρατιούνται από το χέρι αλλά ούτε κοιτιούνται.

Ο πρώην άντρας μου διάξελε το νο 1 σκίτσο και εγώ το νο4. Στη τελική αιτιολόγηση που μας έκανε η κοπέλα μας είπε ότι ούτε το νο1 είναι σωστό αφού δείχνει ζευγάρια προσκολημένα το ένα πάνω στο άλλο (π.χ. ο πρώην μου), ούτε το νο4 που έδειχνε ζευγάρια που ναι μεν φαίνονται να είναι μαζί αλλά στην ουσία είναι "μακριά" ο ένας από τον άλλον (π.χ εγώ).

Το σωστό ήταν το νο3 γιατί έδειχνε ενα ζευγάρι που ναι μεν ήταν μαζί και αγαπημένο αλλά έδειχνε ότι έχει κι άλλα ας το πω ενδιαφέροντα και δεν ήταν ο ένας βδέλα επάνω στον άλλον κι αυτό συμβολίζει μια υγειή σχέση.

Τουλάχιστον μετά από 8 χρόνια αυτά θυμάμαι.

Γενικώς σε ότι μας ρώταγε δίναμε τις αντίθετες απαντήσεις π.χ. πως βλέπουμε το μέλλον μας, αυτός ήθελε η γυναίκα του να δουλεύει λίγο ή καθόλου, εμένα η δουλειά μου ήταν απαιτική, έλειπα πολλές ώρες και καμιά φορά έπρεπε να βγω βράδυ όταν είχα επισκέπτες από το εξωτερικό. Δεν το συζητάω τι γινότανε όταν είχα επαγγελματικό ταξίδι.........

Στην ουσία του την έδινε αφάνταστα γιατί εγώ λάτρευα την δουλειά μου και δεν μπορούσε να καταλάβει ότι υπάρχει κι άλλος κόσμος στον οποίο μπορεί να είμαι ευτυχισμένη εκτός σπιτιού.

Κι εγώ από την άλλη το'χα παραξηλώσει κι έλειπα αμέτρητες ώρες γιατί δεν ήθελα να γυρνάω σπίτι σε μια τέτοια κατάσταση, άσε τα τουρ και τα αξιοθέατα που είχα γυρίσει όλους τους ξένους που ερχόντουσαν. Από επικεφαλής του R&D dept. είχα γίνει ξεναγός.

Και τέλος αυτός ήθελε παιδιά, εγώ δεν ήθελα (μαζί του).........

Πάντως τα ίδια πράγματα που του έλεγα κι εγώ, του είπε και η σύμβουλος γάμου (όπως προ-είπα). Και πιστεύω ότι τα είπε έτσι αμέσως γιατί δεν υπήρχε παιδί στη μέση, και έβλεπε ότι ακόμα και σ΄αυτό διαφωνούσαμε κάθετα. Δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις μια κατάσταση που κάνει μπαπ από μακριά.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιά είναι η κοπέλα, αν βρω στοιχεία θα επανέρθω.

Ελπίζω η δική μου εμπειρία να βοηθήσει κάποια άλλη κοπέλα.

Με εχει απασχολήσει κατά καιρους κι εμενα αυτο το θεμα. Θελω να πω η χρησιμότητα ενος συμβουλου γάμου γενικα, δεν αντιμετωπίζω καποιο πρόβλημα τοσο σοβαρο στο γάμο μου που να χρειαστει να το σκεφτω σε προσωπικό επίπεδο. Απλά εχω αναρωτηθει κατα καιρους αν βοηθάει κατι τετοιο. Καποιοι λενε τη γνωστη φραση: Αμα ραγισει το γυαλί... Αλλοι πάλι υποστηριζουν οτι μπορει να βοηθησει ο συμβουλος. το θεμα ειναι ομως οτι μπορει να βοηθησει μόνο αν αυτη η σχεση δεν εχει τελειωσει. Αν π.χ εγω νιωθω οτι δεν μπορω πλεον να συμβιωσω με τον αντρα μου και τσακωνομαστε συνεχεια και δεν τον αγαπω πια σαν αντρα μου αλλα σαν φιλο, ή σαν πατερα του παιδιού μου ή ακομα χειροτερα, δεν τον αγαπώ καθολου, τότε τι θα μου κανει ο συμβουλος; Θα με κάνει να τον ξανααγαπήσω-ερωτευθω κτλ; Πιστευω ομως οτι ο συμβουλος αν ειναι καλος στη δουλεια του μπορει να βοηθησει ( με την προϋποθεση οτι υπαρχει ακομη αγαπη) στο θεμα της επικοινωνιας. Π.χ καποιοι ανθρωποι κρατανε πολλα αισθηματα κρυμμενα στη σχεση τους. Θυμου, φοβου ακομα και αγαπης. Δεν ειναι λιγοι αυτοι που αγαπουν τον/την συντροφο τους αλλα δυσκολευονται να το δειξουν στελνοντας ετσι λάθος μηνυματα. Εν πασει περιπτωσει, εγω θα το δοκιμαζα. Γιατι όχι; Νομίζω οτι ο καλος συμβουλος μπορει να λειτουργησει σαν γεφυρα επικοινωνιας. π.χ μου φαινεται πολυ καλο βημα το εξης. Λεει ο συζυγος: Εγω θα ηθελα η γυναικα μου να ειναι πιο πολλες ωρες στο σπίτι, αλλα αυτη δουλευει και τα Σ.Κ. Ρωταει ο συμβουλος τη συζυγο: Εσυ πως αισθανεσαι γι' αυτο; Λεει αυτη τη γνωμη της ηρεμα και χωρις φωνες. Κατανοει ο συζυγος τα επιχειρηματα της. Μπορει τελικα να μην τα δεχεται αλλα αν μη τι άλλο θα τα ακουσει. η συζητηση "διευθυνεται" κι αυτο ειναι πολύ σημαντικο, νομιζω.

Διαφημίσεις

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα μου εχει τυχει να το "παιξω" συμβουλος σχέσης σε ενα ζευγαρι φιλων μου που ναι μεν αγαπιοντουσαν αλλα είχαν τρομερα προβλήματα (λογω ζηλια, ελλειψη ελευθεριας κλπ) Τους καθισα και τους δυο κατω, ειπαμε καποια πραγματα , τους αφησα να πουν την γνωμη τους και τα επιχειρηματα τους και μιλοντας παντα με τη φωνη της λογικης καταλαβαν και οι δυο καποια πραγματα. Τωρα ειναι 8 χρονια μαζι και παντρεμενοι 5 χρονια και ακόμα μου λενε οτι μου χρωστανε χαρη οχι μονο γιατι ειναι μαζι, αλλα γιατι δεν εχουν προβλήματα στη σχέση τους.

Το βασικο όμως ειναι να υπαρχει αγαπη, θεληση να εισαι με τον άλλο και θελησει να ακουσεις πραγματα και να τα δεχτεις. Αν δεν υπαρχουν αυτα, ο καλυτερος δεν σε σωζει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εμεις πηγαιναμε και οι 3 σε οικογενειακο συμβουλο στην αρχη σε πριβε ραντεβου οταν με πρωτοψιλάστηκαν πως επινα.Το κλασσικο θεμα τσακωμων των γονιων μου η γυναικα του θειου μου και η προσκολληση του πατερα μου με το σοι του.Μετα σταματησαμε απο κει.Επειτα απο 6 χρονια δεν τη γλιτωσαν στη Στροφη την κοινοτητα που μπηκα κανανε ειδικη ομαδα γονεωνμε αλλους γονεις που τρωγαν το απιστευτο βρισιδι.Καναμε και 2-3 μαζι μου για να δουμε την προοδο.Συμπερασμα αμα δε θελει καποιος να αλλαξει τι ψυχολογους να πας τι χαπια να του δωσεις τον αραπη κι αν τον πλενεις το σαπουνι σου χαλας.Αποτελεσμα τωρα δεν χωρισαν αφου μου βγαλαν την Παναγια,ακομα μαλωνουν για το ιδιο θεμα η μονη εξελιξη ειναι πως τουλαχιστον μπροστα μου δεν δερνονται.Τωρα οταν λειπω δεν ξερω τι κανουν αλλά ειλικρινά δε θελω να μάθω,Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα.Θελει και ατομικη προσπαθεια δεν ειναι Θεος ο καθε ψυχολογος που θα σε ακουμπησει με το μαγικο ραβδι και ολα θα φτιαξουν δια μαγειας.Οποτε οποιος θελει να παει να σκεφτει πως θα πρεπει να αγωνιστει αν θελει να αλλαξει κατι στη ζωη του και να αναρωτηθει αν ειναι σε φαση να δεχτει βοηθεια.

Ναι να πας σε "σύμβουλο" για βοήθεια , εφόσον όμως είσαι έτοιμος να δεχθείς ότι μπορεί να έχεις σφάλει κιόλας :wink:

Αν είναι να πας σε σύμβουλο για να ακούσεις αυτά που πιστεύεις , τότε δεν βρίσκω το λόγο να πάει κανείς...έχεις προαποφασίσει τι είναι σωστό και τι λάθος. Και αφού υποτίθετε ξέρεις τι είναι τό σωστό ...κάντο ( χώρισε ) και χωρίς βοήθεια 8)

ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΧΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ.

.png

• 3 weeks later...

το θεμα αυτό με το παιδι μπορει να έχει πολλες αιτιες και αξιζει τον κοπο να διερευνηθουν.Δεν είμαι καθόλου ειδική έχω πάντως παρατηρησει απο τον εαυτο μου ότι τα "κολληματα'' ειναι συχνα ένας τροπος να ξεχνιομαστε,

να γυριζουμε την πλατη σε άλλα πραγματα που μα ςαπασχολουν και δεν

αντεχουμε να καταπιαστουμε μαζί τους. Ή μπορει να είναι και χίλια δυο αλλα πραγματα.

στο θεμα του ειδικου η γνώμη μου απο προσωπικη πειρα είναι ότι για να βοηθησει, πρεπει να συντρεχουν δυο προυποθεσεις

α.να το θελουν πραγματικα και οι δυο σύζυγοι και να μην το κανει ο ένας

απλώς επειδη επιμένει ο άλλος.

β.να είναι ο συμβουλος άτομο που να σας ταιριαζει, να σας κανει κλικ,

να εκπεμπεται στο ίδιο μηκος κυματος.γιατί αναμεσα στους ψυχολογους υπαρχουν τεραστιες αποκλισεις στη μεθοδολογια,στη φιλοσοφία,στις τιμές και όχι μονο...

Διαφημίσεις

Διάβασα με μεγάλη προσοχή όσα γράφετε για τους συμβούλους γάμου και, γενικά, τους ειδικούς, και συμφωνώ με τις απόψεις σας και τα κριτήρια που θέτετε.

Συμφωνώ ότι μπορεί, ως ουδέτερο άτομο, να ξεμπλοκάρει καταστάσεις και να βοηθήσει να βγουν και να ειπωθούν πράγματα και συναισθήματα που δε λέγονται.

Νομίζω οτι ο καλος συμβουλος μπορει να λειτουργησει σαν γεφυρα επικοινωνιας. .

Συμφωνώ, όμως, επίσης και με την άποψη ότι αν κάποιος αποφασίσει να πάει σε κάποιο σύμβουλο, καλό είναι να είναι "ανοιχτός" και όχι προκατειλημμένος.

...να πας σε "σύμβουλο" για βοήθεια , εφόσον όμως είσαι έτοιμος να δεχθείς ότι μπορεί να έχεις σφάλει κιόλας. Αν είναι να πας σε σύμβουλο για να ακούσεις αυτά που πιστεύεις , τότε δεν βρίσκω το λόγο να πάει κανείς...

Σίγουρα ο κάθε ειδικός λειτουργεί με βάση το θεωρητικό του υπόβαθρο, την κατάρτισή του και την ιδιοσυγκρασία του, και είναι πολύ σημαντικό να ταιριάξει με τον "πελάτη".

...να είναι ο συμβουλος άτομο που να σας ταιριαζει, να σας κανει κλικ, να εκπεμπεται στο ίδιο μηκος κυματος. Γιατί αναμεσα στους ψυχολογους υπαρχουν τεραστιες αποκλισεις...

Προτείνω, για οικογένειες ή/και ζευγάρια να ψάξετε λίγο και τη Συστημική θεραπεία. Η Συστημική είναι μια θεωρία που βλέπει την οικογένεια ως σύστημα, που διαρκώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται σε αλλαγές και νέες καταστάσεις. Κάποιες από τις πιο σημαντικές αλλαγές αυτές είναι η γέννηση των παιδιών, η απώλεια της εργασίας κάποιου από τους γονείς, η ένταξη του παιδιού στο σχολείο, η ανεξαρτητοποίηση των παιδιών και η απομάκρυνσή τους από το πατρικό σπίτι και άλλες. Σε κάθε αλλαγή, η οικογένεια προσπαθεί να βρει τρόπους να ανταπεξέλθει και να προσαρμοστεί, να βρει και πάλι τις ισορροπίες στη νέα κατάσταση.

Δυστυχώς στην Αθήνα δε γνωρίζω κάποια δομή που να χρησιμοοιεί τη Συστημική θεραπεία, αξίζει όμως να το ψάξετε λίγο. Πιστεύω πως είναι από τις πιο κατάλληλες για την οικογένεια.

• 2 years later...
Με εχει απασχολήσει κατά καιρους κι εμενα αυτο το θεμα. Θελω να πω η χρησιμότητα ενος συμβουλου γάμου γενικα, δεν αντιμετωπίζω καποιο πρόβλημα τοσο σοβαρο στο γάμο μου που να χρειαστει να το σκεφτω σε προσωπικό επίπεδο. Απλά εχω αναρωτηθει κατα καιρους αν βοηθάει κατι τετοιο. Καποιοι λενε τη γνωστη φραση: Αμα ραγισει το γυαλί... Αλλοι πάλι υποστηριζουν οτι μπορει να βοηθησει ο συμβουλος. το θεμα ειναι ομως οτι μπορει να βοηθησει μόνο αν αυτη η σχεση δεν εχει τελειωσει. Αν π.χ εγω νιωθω οτι δεν μπορω πλεον να συμβιωσω με τον αντρα μου και τσακωνομαστε συνεχεια και δεν τον αγαπω πια σαν αντρα μου αλλα σαν φιλο, ή σαν πατερα του παιδιού μου ή ακομα χειροτερα, δεν τον αγαπώ καθολου, τότε τι θα μου κανει ο συμβουλος; Θα με κάνει να τον ξανααγαπήσω-ερωτευθω κτλ; Πιστευω ομως οτι ο συμβουλος αν ειναι καλος στη δουλεια του μπορει να βοηθησει ( με την προϋποθεση οτι υπαρχει ακομη αγαπη) στο θεμα της επικοινωνιας. Π.χ καποιοι ανθρωποι κρατανε πολλα αισθηματα κρυμμενα στη σχεση τους. Θυμου, φοβου ακομα και αγαπης. Δεν ειναι λιγοι αυτοι που αγαπουν τον/την συντροφο τους αλλα δυσκολευονται να το δειξουν στελνοντας ετσι λάθος μηνυματα. Εν πασει περιπτωσει, εγω θα το δοκιμαζα. Γιατι όχι; Νομίζω οτι ο καλος συμβουλος μπορει να λειτουργησει σαν γεφυρα επικοινωνιας. π.χ μου φαινεται πολυ καλο βημα το εξης. Λεει ο συζυγος: Εγω θα ηθελα η γυναικα μου να ειναι πιο πολλες ωρες στο σπίτι, αλλα αυτη δουλευει και τα Σ.Κ. Ρωταει ο συμβουλος τη συζυγο: Εσυ πως αισθανεσαι γι' αυτο; Λεει αυτη τη γνωμη της ηρεμα και χωρις φωνες. Κατανοει ο συζυγος τα επιχειρηματα της. Μπορει τελικα να μην τα δεχεται αλλα αν μη τι άλλο θα τα ακουσει. η συζητηση "διευθυνεται" κι αυτο ειναι πολύ σημαντικο, νομιζω.

Και τι γίνεται όταν ο σύντροφος αρνειται να πάει ενώ εσύ θεωρεις οτι βρίσκεσαι και εσύ και ως ζευγάρι σε αδιέξοδο;.. Πας στη τελική σε ψυχολόγο μόνη σου για να μπορέσεις τουλάχιστον να ηρεμήσεις και να ξεσπάσεις; Τι γίνεται όταν ο σύντροφος αρνείται να παραδεχτεί τα προβλήματα στη σχέση σας, σε θεωρεί υπερβολική, παράλογη, υπεραντιδραστική και δε θέλει επουδενεί να μοιλήσει για τα προσωπικά του σε εναν «ξένο»;..

Και τι γίνεται όταν ο σύντροφος αρνειται να πάει ενώ εσύ θεωρεις οτι βρίσκεσαι και εσύ και ως ζευγάρι σε αδιέξοδο;.. Πας στη τελική σε ψυχολόγο μόνη σου για να μπορέσεις τουλάχιστον να ηρεμήσεις και να ξεσπάσεις; Τι γίνεται όταν ο σύντροφος αρνείται να παραδεχτεί τα προβλήματα στη σχέση σας, σε θεωρεί υπερβολική, παράλογη, υπεραντιδραστική και δε θέλει επουδενεί να μιλήσει για τα προσωπικά του σε εναν «ξένο»;..

• 3 weeks later...

Κι εμεις εχουμε παει σε συμβουλο κατοπιν παροτρυνσης του αντρα μου,γιατι λογω των προβληματων υπογονιμοτητας και της αποβολη που ειχα,με ειχε καταβαλει ψυχολογικα ολη η κατασταση,με αποτελεσμα να κλειστω στον εαυτο μου και να επιρρεασω την σχεση μας.Εγω δεν ηθελα καθολου να κανουμε ψυχοθεραπεια,αλλα απλα του εκανα την χαρη επειδη επεμενε. Μονο μια φορα πηγαμε οι δυο μας,απο κει και περα ο θεραπευτης,εκρινε οτι καλο ειναι να πηγαινω εγω μονη μου(αφου ο αντρας μου τα εχει βρει μια χαρα με τον εαυτο του).Παντως οσο με εχει βοηθησει η ψυχαναλυση,αλλο τοσο με εχει βοηθησει και η σταση του αντρα μου.

δεν προλαβα να διαβασω τα προηγουμενα ποστ,ενα εχω να πω.ο ψυχολογος-συμβουλος να ειναι κ α λ ο ς!εγω την πατησα με μια ηλιθια.το μεγαλυτερο μας καβγα εκει τον ριξαμε!επισης ειμαι της αποψης οτι στην αρχη τουλαχιστον ,οι συνεδριες πρεπει να γινονται ξεχωριστα (καθε συζυγος μονος του).

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Ξερετε να μας συστησετε κανενα καλο ψυχολογο ή συμβουλο γαμου? Περιμενω πμ απο οποια κοπελα γνωριζει. Ευχαριστω.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Νομίζω ότι παίζει ρόλο να είναι και καλός στην δουλειά του ο σύμβουλς γάμου και όχι κανένας αγύρτης.

Συμφωνώ και κάτι άλλο...βρε zana αυτός ο δικός σας πρέπει να ήταν τρελό γατόνι με ένα μόνο 2ωρο ε??? ΜΠΡΑΒΟ

• 2 weeks later...
Ξερετε να μας συστησετε κανενα καλο ψυχολογο ή συμβουλο γαμου? Περιμενω πμ απο οποια κοπελα γνωριζει. Ευχαριστω.

ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ Π.Μ.

• 4 weeks later...

Και εγω το σκέφτομαι να παω σε έναν συμβούλο γάμου και το πρότεινα και στον άντρα μου.Η αντίδραση ήταν,αν θέσ εσυ πάμε,αλλά δεν νομίζω να μπορεί να μας βοηθήσει!!!Πιστέυω ότι θα μας βοηθήσει,γατί θα μπορέσει επιτέλους να ξεπεράσει κάπιοες τύψεις που νιώθει και να τις καταπολεμήσει,γιατί αυτός έχει θέματα που τον απασχολούν,αλλα έχουν αρνητικες επιπτώσεις στην σχέση μας!!!!

Νομίζω ότι όλοι, λίγο πολύ ξέρουμε τα λάθη μας στις σχέσεις μας. Το θέμα είναι κατά πόσο έχουμε διάθεση για διορθωτικές κινήσεις. Εκεί πιστεύω χρειάζεται ο τρίτος άνθρωπος, τον οποίο αποδεχόμαστε ως αντικειμενικό παρατηρητή και ο οποίος θα μας κάνει να καταλάβουμε πόσο σημαντικές για τη σχέσεις μας είναι αυτές οι κινήσεις...

Πάντως και εγώ μέχρι τώρα πίστευα ότι κάθε σύμβουλος σχέσεων απλά υποστηρίζει. Δεν υποβάλλει αποφάσεις. Και μάλιστα μετά από συνέντευξη 2 ωρών...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Νομίζω ότι όλοι, λίγο πολύ ξέρουμε τα λάθη μας στις σχέσεις μας. Το θέμα είναι κατά πόσο έχουμε διάθεση για διορθωτικές κινήσεις. Εκεί πιστεύω χρειάζεται ο τρίτος άνθρωπος, τον οποίο αποδεχόμαστε ως αντικειμενικό παρατηρητή και ο οποίος θα μας κάνει να καταλάβουμε πόσο σημαντικές για τη σχέσεις μας είναι αυτές οι κινήσεις...

Πάντως και εγώ μέχρι τώρα πίστευα ότι κάθε σύμβουλος σχέσεων απλά υποστηρίζει. Δεν υποβάλλει αποφάσεις. Και μάλιστα μετά από συνέντευξη 2 ωρών...

REA_1971 ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΑΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ??ΚΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ??ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ???