Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θελει να κοιμαται στο δικο μας δωματιο

Recommended Posts

Γεια σε ολους τους γονεις!

Εχω ενα γιο τεσσεραμισυ ετων,ο οποιος εδω και πολυ καιρο θελει να κοιμαται στο δικο μας το δωματιο!ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ,πως ξεκινησε πραγματικα!

Προκειται για ενα συνδιασμο πραγματων,που προφανως καθιερωσαν αυτη την συνηθεια!Καταρχας,ηθελε εμενα παντα παρεα για να κοιμηθει.Αυτο γινοταν στο δωματιο του,αλλα τα μεσανυχτα μας ξυπνουσαν τα κλαματα του.ΕΡΧΟΤΑΝ στο δικο μας δωματιο και γω τον ξαναγυρνουσα πισω.Καποια στιγμη κοιμοταν και εφευγα,αλλα αυτο επαναλαμβανοταν μεσα στη νυχτα!Ποσο να αντεξεις οταν τηναλλη μερα δουλευεις και θελεις να ξεκουραστεις;Καποια στιγμη τον αφησα να κοιμηθει διπλα μου και ετσι το εδεσε!Ο μπαμπας δυσκολευοταν να κοιμηθει μαζι μας και αλλαζε κρεβατι!Δηλαδη γιναμε ολοι φαντασματα μεσα στη νυχτα!

Αυτη τη στιγμη κοιμαται μαζι μου στο διπλο ασυζητητι,παρολο που τον δελεασαμε με μια σπουδαια αλλαγη επιπλωσης του δωματιου του!Εχουμε χωρισει το ζευγαρι και αυτο το θεωρω πολυ ασχημο!Τι να κανουμε για να αλλαξει αυτη η κακη συνηθεια;

περιμενω τις συμβουλες σας

ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Διαφημίσεις

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμείς από την αρχή βάλαμε το κρεβάτι του δίπλα στο δικό μας (χωρίς κάγκελα) κολλητά και κοιμόμαστε οι γονείς στο διπλό και ο διάδοχος στο κολλητό. Έτσι δεν χωρίσαμε. :wink:

Από την άλλη δεν έχουμε την απαίτηση από ένα παιδί να θέλει να κοιμάται μόνο του ενώ εμείς προτιμούμε να κοιμόμαστε παρέα....

Πέρα από αυτό για μας ήταν αδύνατο να σηκωνόμαστε τη νύχτα και να γινόμαστε φαντάσματα, οι δουλειές μας είναι πολύ απαιτητικές και κουραστικές και θα έπρεπε το πρωί να είμαστε αρκετά ξεκούραστοι για να ανταποκριθούμε...

Το ξέρω ότι δε σε βοηθώ να αλλάξεις τη συνήθεια του παιδιού αλλά ίσως μπορέσεις να οργανώσεις καλύτερα το χώρο για να μην είσαστε χώρια. Είναι σημαντικό να έχετε άφθονο χώρο και να ξεκουράζεστε όλοι μαζί. Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και σε λίγο δεν θα θέλει να κοιμόσαστε μαζί, μέχρι τότε κάντε το καλύτερο δυνατό για όλους σας :wink:

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και σε λίγο δεν θα θέλει να κοιμόσαστε μαζί
και είσαστε μάλιστα αρκετά κοντά σε αυτό...

μήπως όντως θα ήταν καλό να βάλετε το κρεβάτι του εκεί και μόνο εάν κοιμάται στο κρεβάτι του στο δωμάτιό σας να μπορεί να κοιμάται στο δωμάτιο..

δηλ όχι στο δικό σας κρεβάτι αλλά ακριβώς δίπλα, στο δικό του.

απο την υπάρχουσα κατάσταση πάντως καλύτερα δεν θα είναι ?

η ηλικία αυτή (απο τα 3 και μετά) έχει ξαφνικά πολύ περισσότερη πίεση απο έξω απο ότι πιο πρίν, και ίσως ένα παιδί να δυσκολεύεται ακόμα να προσαρμοστεί σε αυτό και να του βγαίνει σε άγχος, που μόνο εσεις μπορείτε να "λύσετε" με την εγγύτητα αυτή.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Φανταζομαι και εμεις θα εχουμε το ιδιο προβλημα σε λιγο καιρο αφου ο μικρος κοιμαται μαζι μου από την αρχη και δεν εχουμε αποχωρηστει. Πλέον κοιμαται στην κουνια του, αλλα ειναι κολλητα με το κρεβατι. Όταν πια δεν θα χωραει στην κουνια θα εχουμε προβλημα γιατι δεν χωραει μονο κρεβατακι στο δωματιο μας. μαλλον θα αναγκαστουμε να παμε ολοι μαζι στο παιδικο που ειναι το μεγαλυτερο δωματιο του σπιτιου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Φανταζομαι και εμεις θα εχουμε το ιδιο προβλημα σε λιγο καιρο αφου ο μικρος κοιμαται μαζι μου από την αρχη και δεν εχουμε αποχωρηστει. Πλέον κοιμαται στην κουνια του, αλλα ειναι κολλητα με το κρεβατι. Όταν πια δεν θα χωραει στην κουνια θα εχουμε προβλημα γιατι δεν χωραει μονο κρεβατακι στο δωματιο μας. μαλλον θα αναγκαστουμε να παμε ολοι μαζι στο παιδικο που ειναι το μεγαλυτερο δωματιο του σπιτιου.

ισμηνη και εμεις το ιδιο εχουμε παθει,αλλα ο μπαμπας δεν φευγει απο το κρεββατι,δεν εχει που αλλου να παει :lol::lol: .το πηραμε αποφαση,ή θα ξενυχταμε ή θα κοιμομαστε παρεα,προτιμησαμε το δευτερο...

Διαφημίσεις

Εμεις παντως κοριτσια μεχρι εναμιση ετους κοιμοταν κολλητα στο κρεββατι μας στην κουνια της στην συνεχεια ομως οταν της φτιαξαμε το δωματιακι της της αγορασαμε κρεββατακι κανονικο που μεγαλωνει απο 1 μετρο μεχρι 2 μετρα ενθουσιαστηκε τοσο πολυ που δεν ξεκολαγε απο εκει με αποτελεσμα να παει μονη της για υπνο πια στο δωματιο της και να μην εχει κανενα προβλημα...

yHVLp3.png G2Hmp3.png

τα παιδιά όταν καλυφτούν σε αυτά που θέλουνκ έχουν ανάγκη, προχωράνε στην ανεξαρτητοποίηση μόνα τους... :wink:

κάποια νωρίτερα κάποια λίγο αργότερα.

R.I.P. Michael Jackson.

κοιτα να δεις συμπτωση!

και εμας τον τελευταιο καιρο αυτο ειναι το θεμα απασχολησης μας.

αλλα μπηκαν οροι!

απαραβατοι.

τα παιδακια κοιμουνται στα δικα τουσ κρεβατακια και οι γονεις στο δικο τους.

μονο τα μωρακια δεν ξερουν και απαιτουν να κοιμουνται με τη μαμα και το μπαμπα.

αυτο σημαινει οτι αν θελησει να τον αντιμετωπισουμε σαν μωρο στο θεμα του υπνου θα τον αντιμετωπιζουμε σαν μωρο γενικοτερα και θα χασει πολλα προνομια που εχει η ηλικια του.

ετσι θελοντας και μη επελεξε και μονος του να πηγαινει στο κρεβατι του , με καποιες μικρες εξαιρεσεις κατοπιν δικη μας συνεναισης.

Το ξερω οτι ακουγομαι πολυ σκληρη αλλα πιστεψτε με σε αυτα τα θεματα δεν θελει ελαστικοτητα. πρεπι να εισαι σταθερος στις θεσεις σου και να το δινεις στο μικρο ως δεδομενο.

περασαμε και εμεις μια εποχη ελαστικοτητας λογω πανω κατω των ιδιων λογων που αναφερει και η Ισμηνη. το αποτελεσμα ηταν να χωριστει το ζευγαρι πραγμα που θεωρω ανεπιτρεπτο εγω προσωπικα. Αν θες να εχεις μια υγιη οικογενεια πρεπει πρωτα απολα να εχεις μια υγιη σχεη με το ταιρι σου.

και δυστυχως το να φευγει ο ενας απο τουσ 2 απο το κρεβατι ειναι το ρωτο βημα απομακρυνσης. δεν υπαρχει " προσωρινα" για τα παιδια. η μια φορα ειναι αρκετη πολλες φορες για να κακομαθουν. Βεβαια η κουραση σου ειναι τετοια οταν πεφτεις στο κρεβατι μετα απο μια εξαντλητικη μερα και δουλευεις και την επομενη, που το τελευταιο που εχεις διαθεση να κανεις ειναι τον τιραμολα πανω κατω και να δινεις διαλεξεις σωστης διαπαιδαγωγησης στον σπορο.!

Και ετσι επειδη ειχαμε αρχισει και χαναμε το παιχνιδι, αποφασισαμε να λαβουμε δραστικα μετρα! Συζητηση στην συζητηση, κλαμματα για 4-5 μερες,

νευρα ρακος, αλλα τελικα καταφεραμε και μπηακμε σε μια σειρα παλι!

Πιστεψτε με ομω αξιζει τον κοπο!

τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω.

age.png

age.png

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια.Ειλικρινα νοιωθω καλυτερα.Πιστευα οτι αυτα που θα διαβαζα,θα ηταν πολυ αρνητικα ως προς την σταση που αναγκαζομαστε να κρατησουμε σ αυτην την συμπεριφορα του παιδιου μας.

Χαιρομαι που υπαρχουν και αλλοι στην ιδια θεση με μας.Τελικα,σε θεματα που εχουν να κανουν μ ε παιδια ειμαστε ολοι ανισχυροι και αυτα τα ΟΡΙΑ που ολοι οι ειδικοι λενε οτι πρεπει να βαζουμε,πολυ δυσκολα μπαινουν!

Ειμαι εκπαιδευτικος σε νηπιαγωγειο και παντα συμβουλευα τους γονεις να ειναι πιο σταθεροι απεναντι στα παιδια τους.Τωρα που εχω πια τα δικα μου παιδια καταλαβα τους γονεις και δεν τους ζηταω τοσα πολλα!

Η καλυτερη συμβουλη ειναι να τα αγαπανε και κυριως να τους το δειχνουν με ολους τους τροπους!Κανεναν δεν τον εβλαψε η αγαπη!Ετσι δεν ειναι;

Αλλωστε,γρηγορα θα μεγαλωσουν και θα νοσταλγουμε τετοιες στιγμες με αγκαλιτσες,φιλακια και ολα αυτα τα ακροβατικα που κανουμε μαζι τους στο κρεββατι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισμήνη γειά σου!

Ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και ο δικός μας πιτσιρίκος ερχόταν σχεδόν κάθε βράδυ γύρο στις 2-3 στο κρεβάτι μας. Πραγματικά σου μιλάω δεν του το στέρησα, αντίθετα με όλους τους άλλους που πίστευαν ότι θα έπρεπε να μου δώσουν την πολύτιμη συμβουλή τους, έκανα αυτό που μου έλεγε το ένστικτο μου ( κάπου τα έχω ξαναγράψει αυτά :roll::roll: ).

Εδώ και αρκετό καιρό έχουν πια κοπεί οι νυχτερινές επισκέψεις, πολλές φορές μάλιστα του λέω να κοιμηθούμε αγκαλίτσα :oops::oops: και αυτός θέλει να πάει στο κρεβάτι του.

Πρίν 10 λεπτά ξύπνησε με κλάματα ( λόγω παιδικού) και ζήτησε να τον πάω στον μπαμπά του, τώρα κοιμούνται και οι δυο αγκαλιά. Το ένστικτό μου, μου λέει ότι έτσι πρέπει να κάνω. Δεν σκοπεύω να του το στερήσω μέχρι να ξεπεράσουμε και αυτή την φάση.

Διαφημίσεις

νιωθω οτι πρεπει να διευκρινησω λιγο τη θεση μου οσον αφορα αυτα που εγραψα προχθες γιατι απο οτι βλεπω και εγω φαινονται πολυ απολυτα και σκληρα.

προς θεου δεν ηθελα να δειξω οτικαι σε μας δεν παιζουν αγκαλιτσες και παιχνιδια στο κρεβατι!

ισα ισα

που πολλες φορες μας παιρνει και μαζι ο υπνος. απλα παιδια πρεπει να του καταστησουμε σαφη τον χωρο του. το εχουν και τα ιδια αναγκη αυτο. και οπως δεν επιτρεπεις εσυ να ερχεται στο κρεβατι σου οποτε θελει και χωρις λογο,( εκτος αν ειναι κατι σοβαρο) ετσι δεν πρεπει να παραβιαζουμε και εμεις το απορρητο του δικου του δωματιου.

δλδ δεν παω οποτε νιωθω την αναγκη να τον πιασω να τον αγκαλιαζω να τον φιλω με το ετσι θελω!

μπορει και ο ιδιος να μην εχει πολλες φορες διαθεση και το σεβομαι

δεν ξερω ισως ειναι λαθος η αντιμετωπιση μου, αλλα επειδη ξερω οτι οι πιο πολλοι το εχετε ζησει και με καταλαβαινετε, περα απο γονιοι ειμαστε και συζηγοι, και ανθρωποι που για να μπορουν να ανταπεξελθουν σε ολα αυτα χρειαζονται καποιες πραγματικα προσωπικες στιγμες!

σας ξαναλεω μπορει να ειμαι λαθος η μπορει να το διατυπωνω με λαθος τροπο αυτο που θελω να πω. μην με περασετε για καμμια αναισθητη μανα!

age.png

age.png

ο καθένας αποφασίζει αυτό που μπορεί να κάνει και αυτό που βλέπει ότι έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

έτσι και αλλιώς το κάθε παιδι είναι διαφορετικό, και για διαφορετικούς λόγους ζητάει κάτι περισσότερο ή λιγότερο απο κάποιο άλλο.

οπότε, δεν γίνεται να υπάρχει μια μόνο λύση.

ούτε και γίνεται κάποιος να κατακρίνει κάποιον για το τι αποφασίζει στο σπίτι του όσον αφορά αυτό το θέμα.

είναι πάρα πολλά στη μέση που έχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού και την οριοθέτηση που χρειάζεται ή δεν χρειάζεται. !

R.I.P. Michael Jackson.

• 6 months later...

Βάλλια κάπως έτσι σκεφτόμαστε κι εμείς...

Δεν ερχόντουσαν ποτέ στο δωμάτιό μας όμως γιατί από μικρά τους είχαμε εξηγήσει ότι ο καθένας έχει το κρεβάτι του.

Και έτσι δεν ήρθαν ποτέ κι από μόνα τους. Τώρα, μάλιστα, όταν ξυπνάνε, ρωτάνε:'Να κατέβω???Να έρθω??'

Δεν έχω σκεφτεί, βέβαια, τι θα έκανα στην περίπτωση που θα επέμεναν.

Αλλά επειδή έμαθαν από μικρά στα κρεβάτια τους, τώρα το έχουν συνηθίσει.

Οι αγκαλιές και τα χάδια, βέβαια, είναι σαφώς άλλο πράγμα!!! Αγκαλιές...με τις ώρες!!

:D:D:D:D:D

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Βάλλια κάπως έτσι σκεφτόμαστε κι εμείς...

Δεν ερχόντουσαν ποτέ στο δωμάτιό μας όμως γιατί από μικρά τους είχαμε εξηγήσει ότι ο καθένας έχει το κρεβάτι του.

Και έτσι δεν ήρθαν ποτέ κι από μόνα τους. Τώρα, μάλιστα, όταν ξυπνάνε, ρωτάνε:'Να κατέβω???Να έρθω??'

Δεν έχω σκεφτεί, βέβαια, τι θα έκανα στην περίπτωση που θα επέμεναν.

Αλλά επειδή έμαθαν από μικρά στα κρεβάτια τους, τώρα το έχουν συνηθίσει.

Οι αγκαλιές και τα χάδια, βέβαια, είναι σαφώς άλλο πράγμα!!! Αγκαλιές...με τις ώρες!!

:D:D:D:D:D

Starlight καλη μου, εχεις δικιο, το βλεπουμε με τον ιδιο τροπο. Αλλα δυστυχως τα πραγματα εχουν αλλαξει λιγο απο τοτε. παλι.

Τωρα εχουμε το θεμα με τα κακα ονειρα

Ξυπναει το βραδυ και παραμιλαει στον υπνο του τρομαγμενος.

Προχθες μας δηλωσε οτι δεν θελει να ξαναδει ονειρα , ουτε κακα ουτε καλα.

Για αυτο και εχουμε γινει παλι λιγο ελαστικοι στο να ερχεται στο κρεβατι μας.

Και συνηθως το κανει γυρω στα ξημερωματα.

τι να κανω δεν μπορω να πω οχι σε ενα τρομαγμενο παιδακι που ζηταει απλα ασφαλεια!

Αλλα πως θα τα καταφερουμε να μην κακομαθει παλι και το κανει απο συνηθεια, αυτο δεν το ξερω.........

Τελικα οπως εχω ξαναγραψει καπου , θελει πολυ μαγκια να εισαι γονιος!!!!!

age.png

age.png

Εμείς από την άλλη τα είχαμε ξεκαθαρίσει αυτά ... ο καθένας στο κρεβατάκι του ... Της φτιάξαμε το δωμάτιο όπως το ήθελε και όλα καλά (η πιτσιρίκα είναι σχεδόν 5 χρ.) !

Μεχρι που πριν κανα μήνα ξεκινήσαμε το έξης : σχεδόν κάθε βράδυ έρχεται στο δωμάτιο και μας ζητάει να κοιμηθει μαζί μας "για ενα λεπτακι μόνο" !! Όταν φυσικά τελειωνει το λεπτάκι (τέτερτο και βάλε) δεν θέλει με τπτ να παει στο κρεβάτι της ... :cry:

Και τότε συμβαίνουν διάφορα... ή την παίρνω με το καλό (δεν πιανει συνήθως...) ή ο μπαμπας της την πάει στο δωμάτιο της , της εξηγουμε με το καλό , με το αγριο , άλλα τπτ ....

Νόμίζω ότι θα πρέπει να κοιμάται στο δωματιο της , λάθος ???

Δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω ... :?:?

340533h9fo6e57y0.jpg

093213ff39.png02e275ffa8.png

η κάθε μέρα είναι σαν τη γομολάστιχα σβήνει την προηγούμενη και πάει...

Διαφημίσεις

Εμείς από την άλλη τα είχαμε ξεκαθαρίσει αυτά ... ο καθένας στο κρεβατάκι του ... Της φτιάξαμε το δωμάτιο όπως το ήθελε και όλα καλά (η πιτσιρίκα είναι σχεδόν 5 χρ.) !

Μεχρι που πριν κανα μήνα ξεκινήσαμε το έξης : σχεδόν κάθε βράδυ έρχεται στο δωμάτιο και μας ζητάει να κοιμηθει μαζί μας "για ενα λεπτακι μόνο" !! Όταν φυσικά τελειωνει το λεπτάκι (τέτερτο και βάλε) δεν θέλει με τπτ να παει στο κρεβάτι της ... :cry:

Και τότε συμβαίνουν διάφορα... ή την παίρνω με το καλό (δεν πιανει συνήθως...) ή ο μπαμπας της την πάει στο δωμάτιο της , της εξηγουμε με το καλό , με το αγριο , άλλα τπτ ....

Νόμίζω ότι θα πρέπει να κοιμάται στο δωματιο της , λάθος ???

Δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω ... :?:?

Xμ! Σε καταλαβαινω απολυτα! Ζουμε ακριβως την ιδια κατασταση! Αυτο το μικρουλι λεπτακι , εχει μια απιστευτη χρονικη διαρκεια ρε παιδι μου!!!!!!

Να σου πω τι κανω εγω και καποιες φορες πιανει? Οχι ολες, αλλα ειναι κατι και αυτο. Βασικα ειναι αναλογα με την διαθεση του,.

αυτος φοβαται βασικα για αυτο θελει να ειναι μαζι μας. Για αυτο και εγω τον βαζω στη διαδικασια να γινει ο ιδιος προστατης ετσι ωστε να νιωσει αυτοπεποιθηση!!!

Του λεω οτι αν ερθει στο κρεβατι μας, θα αφησει τα κουκλακια του που ειναι πιο μικρα απο αυτον, ανυπερασπιστα και θα φοβουνται. Ενω αν ειναι μαζι τους θα νιωθουν σιγουρια γιατι ειναι μεγαλος και ωριμος(!!!!!) αντρας!

Ετσι οταν εχει διαθεση, πειθεται και καθεται στο δωματιο του μαζι με ολο το ζωικο βασιλειο, σε ολα τα χρωματα και μεγεθη , πανω στο κρεβατι του!!!

age.png

age.png

Τελικα οπως εχω ξαναγραψει καπου , θελει πολυ μαγκια να εισαι γονιος!!!!!

Αυτό, Βάλλια, ξαναπές το!!! :D:D:D

Ωραίο το κόλπο σου με τα ζωάκια.

Κι εγώ αν καμιά φορά μου κάνει τίποτα 'νάζια' η μικρή

κάτι τέτοια κόλπα κάνω 'μην αφήσεις τα κουκλάκια σου...το ωραίο σου το κρεβατάκι...' και πιάνει!

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Καλημέρα !

Εμένα δεν την συγκινουν αυτά :cry::cry: αν και κορίτσι δεν έχει καμία σχέση με κουκλακια, αρκουδάκια κλπ κλπ

Μόνο οι ζωγραφική μας συγκινει ....

964829t9nkmf1xrk.gif

Καλημέρα !

Εμένα δεν την συγκινουν αυτά :cry::cry: αν και κορίτσι δεν έχει καμία σχέση με κουκλακια, αρκουδάκια κλπ κλπ

Μόνο οι ζωγραφική μας συγκινει ...

τότε εσας ίσως σας σωσει ένας κλέφτης ζωγραφιών που όμως δεν πατάει ΠΟΤΕ στο δωμάτιο όταν κοιμάται ο προστάτης τους :lol:

Ενω κάποιο διάστημα η κορη μου, αποκοιμιόταν μονη της στο δωμάτιο της, τις ημέρες που αρρώστησε με ιωση κ καπάκι ανεμοβλογια, ξαναγυρίσαμε πίσω.

τώρα θα πρεπει να την κοιμίζει, δηλαδή, νακοιμαται καποιος δίπλα της, ή εγω με την μπεμπα να την θηλάζω, ή ο μπαμπάς αμα βρίσκεται σπίτι. Αλλες φορες αποκοιμιέται έυκολα, αλλες παλι αργει. Ομως, πλεον, αν ξυπνήσει και λειπει καποιος απο εμας, κλαιει και θελει καποιον διπλα της.

Ετσι ''χωριστήκαμε'' αναγκαστικα, κ κοιμάται ο μπαμπας μαζί της και εγω με την μπέμπα γιατι ξυπναει συχνα ακομη την νύχτα για θηλασμό.

Δεν μπορω, να αναγκασω την μεγάλη μου κορη, να κοιμαται μονη της, γιατι κλαιει,εκνευρίζεται, εκνευριζόμαστε κ εμεις , ξυπνάει η μπεμπα και φτου κ αποτην αρχή.

Σημερα για παράδειγμα, ενω μας υποσχεθηκε οτι θα κοιμότανε μονη της στο κρεβατάκι της, ενω ξαπλωσε για κανα 10λεπτο με τις κουκλες της, καποια στιγμή, σηκώθηκε κλαιγοντας, λεγοντας οτι φοβάται να κοιμηθεί μονη της, μη τυχόν και σφυρίξει κανενας ξένος απο τον δρόμο, ή ακουσει θόρυβο απο τον πάνω όροφο..

Ήταν τοσο παραπονιάρα και φοβισμένη, πράγμα που δεν το ειχε πριν λιγο καιρό.

Μαλον για υπομονή μας βλεπω να κάνουμε. Δεν μας νοιάζει που κοιμόμαστε χώρια με τον άντρα μου, αν θελουμε να βρεθούμε, βρισκόμαστε και περα απο το κρεβάτι 8) , αλλά νομίζαμε, οτι η κορη μας, ειχε βρει την ''ανεξαρτησία'' της, για λιγο καιρο οπου κοιμόταν μονη της κ ευκολα...αλλα... :?

• 2 weeks later...

Αχ, ΑΧ αυτός ο ύπνος και η φράση

"Δεν θέλω στο κρεβάτι μου θέλω στο μεγάλο"..... νομίζω ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι πολλές φορές ο μεγάλος μου εφιάλτης.!!!!

Εδώ πρέπει να δηλώσω ότι είμαι λίγο αυστηρή με το θέμα του ύπνου αλλά και του προγράμματος.

Το παραπάνω πρόβλημα προσπαθώ και πολλές φορές λύνεται με την παρουσία της "νεράιδας". Ακούστε λοιπόν.....Είναι λοιπόν μία νεράιδα που έρχεται στα παιδικά δωμάτια και όταν βλέπει ότι τα παιδάκια κοιμούνται στα κρεββατάκια τους και είναι και καλά παιδάκια, δεν κλαίνε και δεν γκρινιάζουν, τους αφήνει ένα μικρό δωράκι. Αυτό είναι συνήθως ένα παραμυθάκι (δεν ξέρω αν είναι σωστό ή οχι) αλλά πιάνει τις περισσότερες φορές, και έτσι μία φορά στις 15 ημέρες έχουμε και ένα μικρό παραμυθάκι από την νεράιδα. Τις υπόλοιπες ημέρες πάει στα άλλα παιδάκια του κόσμου δωράκια.

Αυτή είναι η δική μου λύση και την αναφέρω μήπως βοηθήσω κάποια μητέρα.........

Θα το δοκιμάσω σιγουρα!!

Ελπίζω να πιάσει !!!

• 4 weeks later...

Καλησπέρα, αν και παρακολουθω το forum αρκετό καιρό είχα περιοριστεί στην ανάγνωση των θεμάτων.

Όμως, έπεσα πάνω στο θέμα με τον ύπνο και με πιάσατε στο ευαίσθητο σημείο μου... Έχουμε μια μικρούλα 4 χρονών που δεν μπορει με τίποτα να κοιμηθεί μόνη της από τα 2 της. Θέλει την μαμά της να κοιμηθεί μαζί της, και αν ξυπνήσει και δεν είναι δίπλα, κλαίει και φωνάζει. Σχεδόν κάθε μέρα έρχεται μέσα στο δωμάτιο το βράδυ, την αγκαλιάζει και δεν φεύγει αν δεν σηκωθεί να την παει στο δωμάτιο της και να κοιμηθούν πάλι μαζί. Αν σηκωθεί για 5 λεπτά, έχει "ραντάρ" και ξυπνάει μετά από λίγο.

Τώρα η γυναίκα μου δεν έρχεται καν στο κρεβάτι αφού θα σηκωθεί στανταρτ. Το να κοιμόμαστε και οι τρεις στο κρεβάτι δεν βοηθά γιατί δεν μπορούμε να κοιμηθούμε καθόλου (κλωτσάει, ξεσκεπάζεται, τραβάει τα σεντόνια, άγχος μην την πλακώσουμε κλπ). Τουλάχιστον έτσι κοιμόμαστε και ξεκουραζόμαστε αν μη τι άλλο.

Η μικρή πάντως έχει κάνει και δήλωση, ότι θα κοιμάται μαζί της μέχρι να μεγαλώσει... ;-)

Αυτή η κατάσταση με εκνευρίζει, η γυναίκα μου δουλεύει μόλις τον τελευταίο μήνα για να πω ότι της έλλειπε και η μικρή πάει στο σταθμό (που κοιμάται κανονικά μονη της). Τελικά το βράδυ κοιμάμαι παρέα με το ράδιο (λολ).

Κάποια φίλη είπε πιο πάνω ότι εδώ εμείς, ως "μεγάλοι" θέλουμε παρέα, πως να μην θέλει το παιδί και σκέφτομαι ότι ίσως είναι εγωιστικό από μέρους μου και θα πρέπει να περιμένω ως υπομονετικός γονιός να αποφασίσει τελικά κάποια στιγμή ότι θα κοιμάται μόνη της. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω, μάλλον τίποτα επί του παρόντος, αλλά κάποια συμβουλή θα ήταν ευπρόσδεκτη...

Μια φίλη έκανε το εξής :

Αφησε την μικρή να ερχεται στο κρεβατι τους και μετα την στριμωχναν , την ενοχλουσαν (δηθεν στον υπνο τους) ώσπου η μικρή απείβδυσε και αποφάσισε ότι στο δικό της κρεβατι κοιμάται πιο άνετα !

Σας πληροφορω ότι έπιασε το κόλπο ! Και μάλιστα το εκανα και άλλοι και όλοι είπαν ότι το σχέδιο πετυχε !

Προσωπικά δεν συμφωνω με τα περι παρεας στον υπνο , για τα παιδια ... Τα παιδιά χρειάζονται όρια ... ακόμα και στον ύπνο...

Καλημέρες !