Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καλή αρχή!


Recommended Posts

"Ευχόμαστε καλή αρχή και πολλές επιτυχίες, όσον αφορά την ενεργή και παραγωγική παρέμβαση και υποστήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, στην ομαλή σχολική λειτουργία.

 

Ελπίζουμε η δυνατότητα για συνενόηση μέσω του φόρουμ της Ελληνικής Εταιρείας Ενημέρωσης Γονέων, να υπάρξει πολύτιμο βοήθημα, στο δύσκολο αυτό έργο.

 

εκ της διαχείρισης της εταιρείας,

 

 

Μαρία Στυλιανάκη

διαχειρίστρια

Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Παίρνω την πρωτοβουλία μιας και είμαι συνδεδεμένη ακόμα να ευχαριστήσω τη διαχείριση που άνοιξε αυτό το τόσο ενδιαφέρον θέμα γιατί και εγώ φέτος που η κορούλα μου είναι στην πρώτη δημοτικού κατάλαβα πόσος σοβαρός και σημαντικός είναι ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ομαλή πορεία των παιδιών μας στο σχολείο. Συμβάλλει σε πολλά ζητήματα που προκύπτουν και πολύ συχνά βρίσκει λύσεις. Βέβαια είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά ήδη έχουμε ανακαλύψει ότι πρόκειται για ένα δραστήριο Σύλλογο και εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο λόγω της δουλειάς μου αλλά θα ήθελα πάρα πολυ να γίνω μέλος στο δικό μας Σύλλογο αλλά σίγουρα δεν θα μείνω και τελείως απαθής!!! Θα βοηθάω όσο μπορώ!!! :D:D:D

 

Πολλά είπα μου φαίνεται!!! Είμαι πολυλογού τι να κάνουμε; :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 months later...
  • 1 χρόνο μετά...

Είμαι ήδη μέλος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και μέλος του ΔΣ του.

Σήμερα είναι η δεύτερη φορά που θα επιχειρήσουμε μια γενική συνέλευση μιας και η πρώτη είχε μια συμμετοχή περίπου στο 10% ! ! !

Όπως και στα περισσότερα πράγματα στην ζωή μας φαίνεται ότι έχει απαξιωθεί και αυτό του συλλόγου γονέων ...

Στα χρόνια που πέρασαν υπήρξαν από το σύλλογό μας κάποιες διεκδικήσεις σε υλικοτεχνική υποδομή του

σχολείου τις οποίες δεν έλαβε βέβαια κανένας υπόψη του ...

Στο κομμάτι όμως της εθελοντικής συμμετοχής των γονέων δεν υπήρξε καμιά

προσπάθεια. Το πιο πιθανό είναι να μην υπήρξε προσπάθεια γιατί το αποτέλεσμα ήταν

προδιαγεγραμμένο από την πολύ μικρή συμμετοχή των γονιών...

Η εικόνα που έχω πάρει από τα μάτια των γονιών που δοκιμάζουν να έρθουν σε μια συνέλευση είναι ότι το ΔΣ για να είναι εκεί κάτι έχει να κερδίσει σε προσωπικό επίπεδο και το: "τι δουλειά έχω εγώ με τους πολιτικάντηδες που θέλουν να εκμεταλλευτούν την αγωνιά μου για το καλό του παιδιού μου ..."

Με την έννοια ότι έχει γίνει και με το δίκιο του ίσως πολύ καχύποπτος ο κόσμος...

 

Αν αυτό δε φύγει από τις ψυχές του κόσμου σε μια απρόσωπη κοινωνία όπως αυτή των πόλεων δε μπορεί να κάνει τίποτα ένας σύλλογος ....

 

Χαίρομε και καμαρώνω λοιπόν τις κοινωνίες που στηρίζετε

ο ένας στον άλλο για να πετύχουν ένα ωραίο αποτέλεσμα...

 

Θα το ήθελα για κάθε σχολείο και πολύ περισσότερο για

το δικό μας, αλλά έχω την εντύπωση ότι πρέπει να περάσουν κάποιες γενιές ακόμα για να δούμε την ελπίδα του να γίνετε κάτι τέτοιο ...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

 

Εδώ και ένα μήνα, από τότε που ξεκίνησε η κόρη μου να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, αντιμετωπίζουμε με ελάχιστες, κυρίως μαμάδες, ένα πολύ σοβαρό θέμα.

 

Αυτό που κυρίως θα ήθελα να ρωτήσω μέσω αυτού του φόρουμ,εφόσον κάποιος γνωρίζει, διότι δεν μπορούμε να πάρουμε κάποια επίσημη απάντηση, είναι το εξής:

 

τι συμβαίνει όταν υπάρχουν συστεγασμένα νηπιαγωγεία;

 

πόσοι σύλλογοι γονέων μπορεί να δημιουργηθούν; όσοι και τα σχολεία που συστεγάζονται (2 στη δική μας περίπτωση) ή ένα συλλογικό;

 

Με παρότρυνση του προϊστάμενου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της δικής μας περιοχής (εκτός Αθηνών) συστήθηκε αρχικά ένας κοινός σύλλογος γονέων.

 

Η διαδικασία εκλογής και ο σύλλογος εκείνης της ημέρας καταγράφηκε στα πρακτικά/ βιβλίο μητρώων του ενός σχολείου (του δικού μας).

 

"Πραξικοπηματικά" οι γονείς του άλλου σχολείου, συναντήθηκαν στο πλαίσιο ενημέρωσης από την εκπαιδευτικό και όρισε καινούργιο σύλλογο.

 

Η δικαιολογία ήταν ότι δεν ταιριάζουμε...

Ότι το άλλο σχολείο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις που μπορεί να προκύψουν (δηλ., δεν μπορούν οι "δίπλα" να μαζέψουν λεφτά για εκδρομές και μικροφωνική για τη γιορτή).....

 

Η αλήθεια είναι ότι το σχολείο μας έχει περισσότερα τσιγγανόπαιδα και αλλοδαπούς.

 

Η αλήθεια είναι ότι το σχολείο μας, αυτό που δεν τους κάνει, μέχρι φέτος ήταν μόνο για τσιγγανόπαιδα και μετανάστες διότι όλοι οι άλλοι εγγράφονταν στο δίπλα.

 

Η αλήθεια είναι ότι η πρωτοβάθμια διεύθυνση προσπάθησε να διανέμει τα παιδιά και να λύσει τη διάκριση που υπήρχε μέχρι τώρα, αλλά δυστυχώς με λάθος χειρισμούς και αργοπορημένα.

 

Τα παιδιά μοιράστηκαν και διανεμήθηκαν σχεδόν ισότιμα.

 

Τα μυαλά αυτών των γονιών όμως υποφέρουν από αγκυλώσεις.

 

Καταλήγω και ζητώ συγγνώμη για τη μακρηγορία μου.

 

Εφ'όσον εμείς, οι γονείς του "άλλου" σχολείου δεν μπορούμε να βάλουμε μυαλό σε κανέναν πραξικοπηματία, μπορούμε να ασκήσουμε βέτο στην ίδρυση του δεύτερου συμβουλίου;

 

Έχουμε νομικά δικαιώματα;

 

Και όπως διάβασα και πριν στο φορουμ, δεν θέλω να μάθω τι δεν μπορώ να κάνω.

Θέλω να μάθω τι μπορώ να κάνω, όχι για να λύσω εγώ και άλλοι 4 ένα μέγα κοινωνικό θέμα της περιοχής, αλλά για να κάνουμε έστω κι ένα πρώτο βήμα, διακριτικά και χωρίς πραξικοπήματα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην ιδρυθεί δεύτερος σύλλογος, δεν καταλαβαίνω. Αν θέλουν να μπουν στα έξοδα για καινούριο καταστατικό κλπ (γιατί διαφορετικά δεν αναγνωρίζεται ο σύλλογος) κακό του κεφαλιού τους. ίσα ίσα ακριβώς επειδή το δικό σας σχολείο αντιμετωπίζει τέτοιες ιδιαιτερότητες ίσως και να έχει καλύτερη μεταχείριση από πρωτοβάθμια, οσκ, δήμο κ.λ.π. Αφήστε τους μόνους τους λοιπόν να δούμε τι θα καταλάβουν.

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites

ναι, ίσως να έχετε δίκιο.

 

το κακό είναι ότι η πρωτοβάθμια, παρ όλες τις προσπάθειες, δυστυχώς δεν δείχνει αμερόληπτη. τείνει να εξυπηρετεί το άλλο σχολείο.

 

άλλωστε, μέχρι τώρα, γνώριζαν την κατάσταση και έκαναν πως δεν την έβλεπαν.

 

δεν θα ήθελα να σας πω για το κτιριακό......καταλαβαίνετε....

 

απλά αναρωτιόμουν.

έχει νομική υπόσταση ένας σύλλογος γονέων;

ποιος γράφει, υπογράφει, επικυρώνει, πληρώνει κοκ το καταστατικό; γιατί σε εμάς (μεν και δε) δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

πότε επικυρώνετε ένας σύλλογος γονέων;

ποιος είναι ο ρόλος ενός συλλόγου γονέων σε ένα νηπιαγωγείο;

 

γιατί μέχρι σήμερα μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε οι γραφικοί της υπόθεσης.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

gia sas. molis sas vrika kai exo kapies apories episis opos tin sotiria06. giati prepi o silogos na exei katastatiko apo dikigoro? den bori na litourgisi me esoterikous kanones? ti pleonektimata exei os nomimo kai anagnorismeno silogo? o gonios ontos exei fonei stis epitropes? kai ti fonei na exei otan o diefthintis den sinegarete kai oute anoigi oute dinei klidi gia to sholio? pos boreis na to palepseis afto, nomima kai ithika?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...