Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ ΣΕ ΝΕΟΓΓΕΝΗΤΟ

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια . Θα ήθελα την βοήθειά σας ή την βοήθεια της Αγλαίας.

Γέννησα ένα κοριτσάκι φυσιολογικά 2950 κιλά και σήμερα είναι 7 ημερών. Δυσκολεύομαι όμως με τον θηλασμό. Το βάζω πάντα στο κάθε στήθος για 20 λεπτά και παραπάνω αλλά μετά κλαίει συνέχεια και του δίνω και συμπλήρωμα (γύρω στα 40-60 γρμ.). Όταν του δίνω συμπλήρωμα κοιμάται γύρω στις 4 ώρες και πολλές φορές το ξυπνάω για να το ταίσω. Είναι φυσιολογικό΄; Δεν ξέρω τι να κάνω΄. Έχω απελπιστεί.

Διαφημίσεις

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ??????????????????????????ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ 20ΛΕΠΤΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ.ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΞΥΠΝΑΣ.ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΣΤΟ 4ΩΡΟ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΤΑΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ.ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ.ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ.ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ 2,5ΜΗΝΩΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΦΑΙ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ.ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ.....ΑΣΤΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 5ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ.558527z57qveuguu.gif

Να σου ζησει το μωρακι σου να το χαιρεσαι!

Γιατι του δινεις συμπληρωμα ,υπαρχει καποιος ιατρικος λογος η ειναι παροτρηνση γιατρου μηπως δεν χορταινει?

Το 20 λεπτα στο στηθος δεν λεει κατι, αφηνε το οσο θελει.Σε αυτη την ηλικια ειναι λογικο τα βρεφη να ειναι στο στηθος ακομα και 23 ωρες το 24ωρο και ο κανονας ειναι ανεμποδιστος θηλασμος μερα και νυχτα. Ξεχνα ωραρια κ κανονες τυπου 5 λεπτα στο καθε στηθος η ταισμα καθε 5 ωρες. Βαζε το μωρο σου συνεχεια στο στηθος και ταιζε το οσο ζηταει. Οι βρεγμενες πανες θα δειξουν την πορεια της αναπτυξης του. Εαν βρεχει 6-8 πανες ημηρεσιως και εχει και 3-4 κεννωσεις ολα ειναι καλα κ κατα την γνωμη μου πρεπει να κοψεις σιγα σιγα το συμπηρωμα. Σε αυτη την ηλικια που ειναι το μωρακι σου υπαρχει κινδυνος να παθει συγχηση θηλης δινοτας του μπιμπερο κ να μην θελει το στηθος.

Θα σου τα πουν κ οι πιο εμπειρες κοπελες. Συνεχισε με τον θηλασμο κ απεφυγε το συμπληρωμα αν δεν υπαρχει ιατρικος λογος. Ειναι λογιο το μωρο να θελει συνεχεια στηθος για να σου αυξησει την παραγωγη.

Οσο το μωρο θηλαζει τοσο αυξανεται η παραγωγη σου. Αν το μωρο χρειαζεται περισσοτερο γαλα δεν χρειαζεται να του δωσεις εσυ ξενο θα βρει μονο του θηλαζοντας περισσοτερο.

Το ξενο γαλα δεν ειναι τοσο ευπεπτο οσο το μητρικο κ επισης ειναι κ πιο βαρυ γι'αυτο μετα σου κοιμαται για ωρα.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Τα 20 λεπτα δεν ειναι καθολου υπερβολη ! Το μωρο θηλαζει πολυ γιατι θελει να αυξησει την παραγωγη της μαμας.Ισχυει ο νομος τηε προσφορας κ ζητησης οσο πιο πολυ θηλαζει τοσο πιο πολυ γαλα κατεβαζει η μαμα.

Εχεις γαλα μην φοβασαι ολες οι γυναικες εχουν -μονο το 4 στις 1000 αν θυμαμαι καλα δεν εχουν. Απλα πρεπει να ρυθμιστει η παραγωγη σου καταληλα κ αυτο θα γινει μονο με συνεχης θηλασμους. Το ξερω εινα αρκετα κουραστικο αλλα αξιζει τον κοπο, μετα θα ειναι παιχνιδακι ουτε αποστηρωσεις ουτε τιποτα.

Προσεξε, τα ελαχιστα γευματα που πρεπει να κανει σε αυτη την ηλικια ειναι 8 -12 με τουλαχιστον 1 θηλασμο μεσα στην νυχτα το διαστημα 12 με 6 μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια. Πραγμα που σημαινει δεν αφηνουμε το νεογεννητο ολη νυχτα χωρις γαλα.

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ??????????????????????????ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ 20ΛΕΠΤΑ.

Αυτο το σεναριο δεν παιζει.Ολα αυτα ειναι οδηγιες των παιδιατρων με αφορμη να πασαρουν ξενο γαλα. Ολες οι γυναικες μπορουν να θηλασουν. Δεν υπαρχει οριο στον χρονο θηλασμου.

Αυξανοντας σε καθε γευμα το συμπληρωμα κ μειωνοντας το θηλασμο το αποτελεσμα ειναι ο αποθηλασμος και οχι η εδραιωση της γαλουχιας ιδιεταιρα σε αυτη την ηλικια που ειναι το μωρακι.

Διαφημίσεις

tkanavou, ίσως δεν είμαι η πιο ειδική για να σου απαντησω, αλλά να ξέρεις πως ο θηλασμός πρεπει να είναι ελεύθερος και απεριόριστος. Δηλαδή όσες φορές και για όση ώρα θέλει το μωρό, ακόμα και αν είναι 24 ώρες το 24ωρο. Οι οδηγίες για 10 - 20 λεπτά από καθε πλευρά ή μόνο κάθε τρεις ώρες είναι καταστροφικές για το θηλασμό. Και πίστεψέ με, γιατί αυτά τα λάθη έκανα στα δύο πρώτα παιδιά μου με αποτέλεσμα να δίνω και μπιμπερό μετά και να κλαίω επειδή έλεγα ότι δεν έχω γάλα.

ΚΑΘΕ ΜΗΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

Σε άλλες έίναι πιο εύκολα τα πράγματα και σε άλλες θέλει λίγη παραπάνω κούραση.

Να αφήνεις το μωρό όσο θέλει να θηλάζει

να προσέχεις η θέση του να είναι σωστή, δηλαδή να έχει στο στόμα του τη θηλαία άλω (τη σκούρη περιοχή) και να μη στρίβει το κεφαλάκι του (αυτί ώμος και γοφός να είναι σε ευθεία)

Να αλλάζεις θέση θηλασμού όταν γκρινιάζει (δες thilasmos.gr)

Nα μειώσεις το συμπλήρωμα σταδιακά (πχ να δίνεις μόνο 30ml και να ξαναβάζεις το μωρό στο στήθος).

Επίσης, να πάρεις μαγιά μπύρας (3 φορές από 7 χαπάκια την ημέρα για 1-2 εβδομάδες) και κυρίως

Να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις και να μην ακούς κανένας που θα σου λέει το αντίθετο.

Εγώ τώρα στο τρίτο παιδί έκοψα το συμπλήρωμα στις 36 μέρες και αυτό γιατί δε βρέθηκε να μου πει κανείς πως είναι φυσιολογικό το μωρό να θέλει να είναι στο στήθος ακόμα και 24 ωρες.

Πάντως θα σου απαντήσουν και οι πιο ειδικές - αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι περισσότερη υποστήριξη επικοινώνησε με κάποιον σύμβουλο θηλασμου

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ??????????????????????????
΄

Η μητέρα θηλάζει και προσπαθεί να θηλάσει. Αν η μητέρα δεν έχει αρκετό γάλα και θέλει να θηλάσει καλό θα ήταν να δεχθεί καμία συμβουλή για να αυξηθεί το γάλα....

ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ 20ΛΕΠΤΑ.
τα 20 λεπτά είναι ελάχιστος χρόνος για ένα νεογέννητο.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ.ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΞΥΠΝΑΣ.ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.

ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΣΤΟ 4ΩΡΟ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΤΑΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.

Νάντια, οι συμβουλές που δίνεις βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή ενός μωρού, έχει συναίσθηση τι κάνεις;

Τα νεογέννητα πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε 8 γεύματα το 24ωρο και αν δεν βρέχουν 6 πάνες το 24ωρο θα πρέπει να κάνουν περισσότερα γεύματα για να μη κινδυνεύουν από αφυδάτωση.

ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ.ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ.ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ.

Αν το μωρό δεν έχει κουράγιο να ξυπνήσει επειδή πεινάει δεν το αφήνουμε να πεθάνει από ασιτία, το ξυπνάμε και το ταΐζουμε.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ.

Είναι ο ελάχιστος χρόνος για να μπορέσει ένα μωρό να πάρει και το πιο λιπαρό γάλα από το στήθος.

Θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς την αγωνία και το χρόνο μιας μητέρας με νεογέννητο που προσπαθεί να θηλασει και δεν έχει την πολυτέλεια να διαβάζει ανεύθυνες πληροφορίες που βάζουν σε κίνδυνο το μωρό της.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΑΙΖΟΥΜΕ.ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΥΠΝΑΜΕ ΑΠΛΑ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 4ΩΡΟ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΙΖΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΝΗΣΤΙΚΟ ΠΟΤΕ.ΑΝ ΘΕΣ ΜΑΘΕ 3ΜΗΝΕΣ ΘΗΛΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΘΗΛΑΖΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ.ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕΙ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΧΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΩ.ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΗΛΑΣΕΙ΄ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΑΙΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 4ΩΡΟ ΤΟΥ.ΞΕΡΩ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ.ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΥΤΑ.ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ.ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑ ΝΑ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΥΠΝΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ.ΑΝ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΤΟ 4ΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΑΙΖΩ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟ.ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΝΤΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΔΕΝ ΕΧΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ.ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟ.ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΙ ΚΑΝΩ?ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΤΙΣ ΠΗΡΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΙΓΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ?????????

Διαφημίσεις

ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΤΙΣ ΠΗΡΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΙΓΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ?????????

Νάντια διάβασε το "οδηγίες παιδιάτρων προς αποφυγή"

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2494

15 σελίδες βλακείες, πονηριές και ύπουλα χτυπήματα των αγαπημένων παιδιάτρων μας έχει..

Πρόσεξε λίγο.. Άλλο γνώμη και άλλο άποψη ειδικού..

lazy.gif

ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΙ ΚΑΝΩ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΘΗΛΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΝΗΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 3ΩΡΟ ΤΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Νάντια την περίοδο εκείνη το 3ωρο διαστημα είναι πολυτέλεια.. ενα νεογέννητο θηλάζει συνεχώς πραγματικά. Απλά πρόσεχε τι λες αν δεν είσαι σίγουρη. Γιατί εξειδικευμένη στο θηλασμό δεν είσαι σίγουρα..

lazy.gif

Διαφημίσεις

Ναντια μου με ολο το σεβασμο και χωρις παρεξηγηση οι συμβουλες σου δεν ειναι σωστες. Σε παρακαλω σεβασου την Αγλαια ειναι η πλεον αρμοδια εδω μεσα να ενημερωσει τον καθενα μας σε θεματα θηλασμου! Δεν σε αποπαιρνει παει να προλαβει το λαθος οπως εκανα και εγω οταν διαβασα την απαντηση σου.Εαν δεν ξερουμε κατι η εαν δεν ειμαστε 100% σιγουροι γι αυτο που γραφουμε καλυτερα να μην απανταμε σε τετοια θεματα βασιζομενοι σε ικασιες η σε πραγματα που ετυχε κ ακουσαμε καπου. Μια νεα μαμα κ φοβησμενη πρεπει να δεχτει συμβουλες απο ατομα σαν την Αγλαια που ξερουνε απο θηλασμο για να μην πεσει στην γνωστη παγιδα των παιδιατρων κ αποθηλασει. Η κοπελα θελει να θηλασει κ χρειαζεται βοηθεια οπως χρειαστηκαμε ολες μας και μας την εδωσε η Αγλαια κ ολες οι κοπελες εδω και καταφεραμε κ θηλσαμε κ θηλαζουμε ακομα. Ας αφησουμε λοιπον τους ειδικους να κανουν αυτο που πρεπει χωρις να τους κατηγορουμε.Το τι εχουμε ακουσει κατα καιρους απο διαφορα ατομα ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα.

Και συνεχιζω , εσυ απαντησες με ολη σου την καρδια και με καλη προθεση παντα αλλα αυτα που ειπες δεν ειναι σωστα γι αυτο συμπληρωνουμε-διορθωνουμε απο πανω.Μην παρεξηγησε εδω κρινεται ο θηλασμος ενος βρεφους απο αυτες τις συμβουλες δεν ειναι απλα τσατ γενικο κ αοριστο.

Κορίτσια η tkanavou χρειάζεται βοήθεια και όχι να διαφωνείτε για το ποιο είναι σωστό ή λάθος. Με όλα αυτό απλά την μπερδεύεται και ξέρετε πολύ καλά ότι σε αυτή τη φάση της φαίνονται όλα βουνό, ακόμα και τα πιο απλά πράγματα

Νάντια, σίγουρα χωρίς να το θες ,έδωσες λανθασμένες οδηγίες που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο αποθηλασμό και σε σοβαρά προβλήματα του βρέφους...αν το ύφος της Αγλαίας σου φάνηκε αυστηρό είναι γιαυτόν ακριβώς το λόγο: Πρόκειται για θέμα υγείας και μάλιστα σοβαρό.

Το τρίωρο που αναφέρεις είναι εξαιρετικά σπάνιο...Αναφέρω απλώς ότι η κόρη μου μπορεί να θήλαζε ανά 1,5- 2 ώρες και αυτό θεωρείται μια πολύ ''βολική'' περίπτωση. Η διαρκεια του θηλασμού κυμαινόταν από 1 έως 1,5 ώρα.

Κατά τα άλλα η ggeny τα είπε μια χαρά! :D !

Οπότε, tkanavou (να σου ζήσει!!!) θηλαζε όσο συχνά και για όσο θέλει το μωράκι σου...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Γέννησα ένα κοριτσάκι φυσιολογικά 2950 κιλά και σήμερα είναι 7 ημερών. Δυσκολεύομαι όμως με τον θηλασμό. Το βάζω πάντα στο κάθε στήθος για 20 λεπτά και παραπάνω αλλά μετά κλαίει συνέχεια και του δίνω και συμπλήρωμα (γύρω στα 40-60 γρμ.). Όταν του δίνω συμπλήρωμα κοιμάται γύρω στις 4 ώρες και πολλές φορές το ξυπνάω για να το ταίσω. Είναι φυσιολογικό΄; Δεν ξέρω τι να κάνω΄. Έχω απελπιστεί.

να σου ζησει το κοριτσακι σου..!

λοιπον, μερικα βασικα που πρεπει να κανεις.

1. Θα μετρας τις βρεγμενες πανες. πρεπει να ειναι 6-8 σε 24 ωρες.

2.θα την αφηνεις παραπανω στο στηθος. 20 λεπτα ειναι λιγα για την ηλικια της. (στη δικη μας περιπτωση, στην ηλικια αυτη το καθε γευμα διαρκουσε περιπου ωρα). μην σε ανησυχει αυτό, σε λιγο καιρο θα τρωει πολυ πιο γρηγορα..

δεν θα βαζεις κανενα οριο στη συχνοτητα και στη διαρκεια των θηλασμων. οσο θελει και οσο συχνα. (μερα και νυχτα)

3. 4 ωρες χωρις θηλασμο στην ηλικια αυτη ειναι πολλές!

4. το συμπληρωμα πρεπει να το κοψεις σταδιακα, ισως η Αγλαια μπορει να σε κατευθυνει στο πως ακριβως. αν δεν κοπει το συμπληρωμα, το γάλα σου θα μειωθει σταδιακα.

5.απο ζυγισεις πως πατε? πρεπει να βαζει καπου στα 200γρ την εβδομαδα.

6. να συμβουλευεσαι μονο γυναικιες που έχουν θηλασει αποκλειστικα και καιρο, γνωριζουν απο θηλασμο - οι υπολοιπες απλα θα σε αποπροσανατολισουν και θα σε μπερδεψουν. Μπορεις να απευθυνθεις και στο Συνδεσμο θηλασμου (llli), δες το σχετικο τοπικ στην ενοτητα ΘΗΛΑΣΜΟΣ με τα τηλεφωνα των συμβουλων

7. Να μην απελπιζεσαι. Γαλα έχεις. Και αν θελεις να θηλασεις αποκλειστικα, γινεται! :lol:

καλη επιτυχια!! :lol::lol:

Γέννησα ένα κοριτσάκι φυσιολογικά 2950 κιλά και σήμερα είναι 7 ημερών. .

tkananou να σου ζήσει!

Δυσκολεύομαι όμως με τον θηλασμό. Το βάζω πάντα στο κάθε στήθος για 20 λεπτά και παραπάνω αλλά μετά κλαίει συνέχεια και του δίνω και συμπλήρωμα (γύρω στα 40-60 γρμ.).

θα σου συνιστούσα για 8-10 ώρες να μη δώσεις καθόλου συμπληρωμα και να μου πεις τη συμπεριφορά του μωρού. Θα το αφήνεις στο ένα στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του, θα το αλλάζεις στήθος μέχρι να χασει πάλι το ενδιαφέρον του και θα το ξαπαπηγαίνεις στο πρώτο και πάλι στο δεύτερο.

Αν το μωρό αφήνει το στήθος και κλαίει δώσε του συμπλήρωμα και θα ξαναζυτήσουμε τον τρόπο που θηλάζει.

Όταν του δίνω συμπλήρωμα κοιμάται γύρω στις 4 ώρες και πολλές φορές το ξυπνάω για να το ταίσω. Είναι φυσιολογικό΄;

Όχι, δεν είναι φυσιολογικό. Το αγελαδινό γάλα είναι πολύ δύσπεπτο και ρίχνει το μωρό σε λήθαργο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μωρό να χάνει συνεχώς γεύματα και αυτό έχει σαν συνέπεια να μην αυξάνεται το γάλα σου σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Δεν ξέρω τι να κάνω΄. Έχω απελπιστεί

Δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι. Πολλά μωρά στην αρχή αντιμετωπίζουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα με το θηλασμό αλλά τα περισσότερα λύνονται.

θα ήθελα κάποιες επιπλέον πληροφορίες σύμφωνα με αυτό:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Επίσης θα ήθελα να παρατηρήσεις τον τρόπο που θηλαζει το μωρό, αν κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις, αν το ακούς να καταπίνει γάλα...

Περιμένω νέα σας! :)

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΤΑΙΖΟΥΜΕ.ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΥΠΝΑΜΕ ΑΠΛΑ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 4ΩΡΟ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΙΖΑ.

Με τετράωρα δεν συμπληρώνονται τα 8-12 γεύματα που πρέπει να κάνει ένα νεογέννητο που θηλάζει.

ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΘΗΛΑΖΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ.ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕΙ.

Από ένα μωρό δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα, ήσουν τυχερή που το μωρό σου τελείωνε στο δεκάλεπτο αλλά αυτό αφορά ένα ποσοστό 10-15% των μωρών όχι περισσότερο. Για το υπόλοιπο 85-90% οι συμβουλές σου είναι επικίνδυνες.

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ.

Αν το μωρό σου έτρωγε ανά τρίωρο τότε ήταν εντάξει για το δικό σου μωρό. Διάβασε προσεκτικα το δικό σου κείμενο και δες πώς ξεκινάς: μήπως έχεις λίγο γάλα και θέλει το συμπλήρωμά του;;;; αυτό ρωτάς. :?

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΙ ΚΑΝΩ?ΛΕΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

Θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτική όταν απευθύνεσαι σε μια μητέρα με νεογέννητο που δηλώνει απελπισμένη. Θα πρέπει να είσαι πολύ βέβαιη για την ορθότητα των γνώσεών σου.

Φαντάζεσαι τι θα γινότανε αν έμπαινε εδώ μία απελπισμενη μαμά και έπρεπε να διαβάσει σε κάθε ερώτημα 50 διαφορετικές προσωπικές γνώμες, απόψεις, εκτιμήσεις; Νομίζω ότι είναι καλυτερα να έχει να διαβάσει μόνο 2-3 ποστ για τα οποία θα είναι βέβαιη ότι περιέχουν σωστές και πλήρεις πληροφορίες.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΤΙΣ ΠΗΡΑ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

Αν οι παιδίατροι δίνανε σωστές συμβουλές το ποσοστό των μητέρων που θηλάζουν δεν θα ήταν τόσο χαμηλό. Οι περισσότεροι παιδίατροι υπονομεύουν από άγνοια ή και εν γνώση τους το θηλασμό. Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρονται τόπικ εδώ μέσα για να δεις τι τερατολογίες ακούνε συνεχώς οι μητέρες από τους παιδιάτρους (δες το οδηγίες παιδιάτρων προς αποφυγή... και το τί άλλο θα ακούσω...)

ΕΣΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΙΓΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ?????????

Προτιμώ να προστατεύσω ένα ή περισσότερα μωρά που επίσης δεν τα ξέρω αλλά θεωρώ ότι οι ανάγκες τους έχουν προτεραιότητα.

Μέσα σε αυτή την ενότητα είμαστε μια ομάδα μητέρων που αφιερώνουμε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο μας για να προσφέρουμε υποστήριξη στις μητέρες που θηλάζουν και δυστυχώς δεν έχουν καμία υποστήριξη από αυτούς που θα έπρεπε.

Σε παρακαλώ να σεβαστείς το χρόνο μας και τη σοβαρότητα της προσπάθειάς μας και να μη γεμίζεις με παραπληροφόρηση τα ποστ.

Κορίτσια η tkanavou χρειάζεται βοήθεια και όχι να διαφωνείτε για το ποιο είναι σωστό ή λάθος. Με όλα αυτό απλά την μπερδεύεται και ξέρετε πολύ καλά ότι σε αυτή τη φάση της φαίνονται όλα βουνό, ακόμα και τα πιο απλά πράγματα

ακριβώς αυτό! μια μητέρα με νεογέννητο δεν έχει ούτε τη διαύγεια ούτε την πολυτέλεια του χρόνου να καταλάβει και να ελέγξει αν κάτι είναι μια προσωπική εκτίμηση ή μια επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη...

Αν θελεις να θηλασεις πραγματικα tkanavou θα τα καταφερεις. Tωρα ειναι η ευκαιρια να αναπτυξεις την σχεση εξαρτησης αναμεσα σε σενα και το μωρο σου. Σκεψου ποσο μικρουλι και ανυπερασπιστο ειναι, κανενας αλλος δεν μπορει να το αναθρεψει μονο εσυ! Ξεχνα τα ωραρια και τους υποτιθεμενους ιδανικους χρονους υπνου. Για να μενει ξυπνιο το μωρο παει να πει οτι θελει να προσκοληθει περισσοτερο στο στηθος για να αυξησει το φαγακι του. Εγω μεχρι τον δευτερο μηνα θηλαζα συνεχεια, το μωρο κοιμοταν μια ωρα η και λιγοτερο και μετα ξανα θηλασμος. Ατελειωτες ωρες μερα νυχτα. Και ολοι με κοροιδευαν ελεγαν οτι ξεζουμιστηκα, η μαμα μου ελεγε παλι θα το ταισεις; θα του ξεχειλωσεις το στομαχακι! αλλα εγω δεν ακουγα κανεναν η φυση μου ελεγε οτι πρεπει να το κανω. Κι επειδη στα δυο πρωτα μου παιδια την πατησα ειπα οτι δεν θα την ξαναπαθω!

Δεν πειραζει αν δεν κοιμαται πολυ και κλαιει. Παρτο αγκαλιτσα και κρατα το οσο χρειαζεται. Αν δεν το παρεις αγκαλια τωρα ποτε θα το παρεις οταν μεγαλωσει και δεν θα σε θελει; ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΗ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ!