Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3η προσπαθεια....αποτυχια!!!!

Recommended Posts

καλησπερα,

μετα απο πολυ καιρο που διαβαζω το forum πηρα την αποφαση να γινω μελος γιατι νιωθω οτι εδω θα βρω ανθρωπους που μπορουν να με καταλαβουν. εδω και 3 χρονια προσπαθουμε με τον αντρουλη μου μεσω εξωσωματικης να κανουμε ενα παιδακι και δεν τα εχουμε καταφερει. στις 28/2 ηταν η 3η προσπαθεια, εκανα το τεστ αλλα δυστυχως ηταν αρνητικο. μετα απο 3 εξωσωματικες με ορμονες και 2 φυσικους κυκλους που δεν προχωρησαν στην ωοληψια,δεν ξερω πλεον τι να κανω. ολοι μου λενε υπομονη θα περασει και την επομενη φορα θα πανε ολα καλα,ομως γυρναμε παλι στην αρχη!!!! εαν σας κουρασα συγνωμη....ελπιζω να τα λεμε....

Διαφημίσεις

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καλησπερα,

μετα απο πολυ καιρο που διαβαζω το forum πηρα την αποφαση να γινω μελος γιατι νιωθω οτι εδω θα βρω ανθρωπους που μπορουν να με καταλαβουν. εδω και 3 χρονια προσπαθουμε με τον αντρουλη μου μεσω εξωσωματικης να κανουμε ενα παιδακι και δεν τα εχουμε καταφερει. στις 28/2 ηταν η 3η προσπαθεια, εκανα το τεστ αλλα δυστυχως ηταν αρνητικο. μετα απο 3 εξωσωματικες με ορμονες και 2 φυσικους κυκλους που δεν προχωρησαν στην ωοληψια,δεν ξερω πλεον τι να κανω. ολοι μου λενε υπομονη θα περασει και την επομενη φορα θα πανε ολα καλα,ομως γυρναμε παλι στην αρχη!!!! εαν σας κουρασα συγνωμη....ελπιζω να τα λεμε....

mafine μη στεναχωριεσαι σε παρακαλω, δυστυχως ολες εδω μεσα εχουμε μια πονεμενη ιστορια , ολες εχουμε λαχταρα για ενα μωρο και κανουμε τα παντα . δεν εχεις κανει λιγα και εσυ. η λεξη υπομονη και κουραγιο για εμας πια ειναι καθημερινοτητα και κανεις δεν μπορει να μας καταλαβει .όμως οχι, δεν θα τα παρατησουμε ,θα προσπαθουμε και στο τελος να δεις θα τα καταφερουμε .με τον ενα η με τον αλλο τροπο θα γινουμε μανουλες!!!

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την Κάτια... Καταλαβαίνω την απογοήτευση σου mafine... για άλλες ο δρόμος προς την μητρότητα είναι πολύ εύκολος και για άλλες μακρύς, επίπονος και δύσκολος... Γιατί μην ρωτάς... Να είσαι μόνο σίγουρη πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις να γίνεις μανούλα! Γνωρίζω πολλές κοπέλες που ταλαιπωρήθηκαν πολύ όχι μόνο με 2 και 3 εξωσωματικές αλλά και με παλίνδρομες και εξωμήτριες κυήσεις, στο τέλος όμως βγήκαν από αυτόν τον αγώνα με μωράκι - μωράκια στην αγκαλιά!

Σου εύχομαι σύντομα να κρατήσεις στα χέρια σου θετικό τεστ!!! Μην το βάζεις κάτω!!!

Κάνε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, αν νομίζεις πως ο γιατρός η το κέντρο που είσαι δεν σε καλύπτει πάρε και δεύτερη γνώμη, πολλές φορές η αποτυχία είναι και αποτέλεσμα κακής αντιμετώπισης της κάθε περίπτωσης από τον γιατρό...

Καλησπέρα, τώρα τελευταία έχω ακούσει ότι πολλές κοπέλες μετά από αποτυχημένες προσπάθειες επισκέπτονται και ανοσολόγο.

Τι να πω βρε κορίτσια, κι' εγώ με εξωσωματικές έκανα τα παιδάκια μου αλλά δεν με ταλαιπώρησαν τόσο πολύ!

Mafine, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έχω κάνει 5 αποτυχημένες εξωσωματικές, όπου και στις 5 ο γιατρός μου έλεγε ότι όλα ήταν τέλεια και ότι ήμουν απλά άτυχη!!!! Και φαντάσου. όταν το πήρα απόφαση και άλλαξα γιατρό, μου βρήκε ενδομητρίωση την οποία και αντιμετωπίσαμε λαπαρασκοπικά και με θεραπεία. Τώρα είμαι στην 6η μου προσπάθεια, υποθέτω χωρίς το πρόβλημα της ενδομητρίωσης, και περιμένω για χοριακή τη Δευτέρα. Όσο αντέχει κανείς προσπαθεί. Εγώ μάλλον σε αυτή τη προσπάθεια έφτασα στα όρια μου σωματικά και ψυχολογικά. Δεν θα σου πω λοιπόν υπομονή αλλά καλό κουράγια και γρήγορα να αναρρώσεις από την τελευταία σου περιπέτεια.

Διαφημίσεις

Εγώ θέλω μόνο να ευχηθώ σε όλες σας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ κορίτσια, είστε ό,τι θαυμάζω πραγματικά απ' όταν ξεκίνησα να σκέφτομαι για παιδάκι και οι πιο άξιες να γίνετε μητέρες γιατί κάνετε τόσο κόπο για να το καταφέρετε.

Ηθελα κάποια στιγμή να εκφραστώ, αληθινά το νιώθω και σας το εύχομαι ολοψυχα...

κοριτσια σας ευχαριστω για καλα σας λογια. μου δινετε δυναμη και κουραγιο, ελεγα να σταματήσουμε τις προσπαθειες για να ηρεμησουμε, ομως χθες πηγα στον γιατρο για να με δει και μου ειπε να προχωρησουμε με φυσικο κυκλο γιατι ηδη κατεβασα ενα ωαριο και θελει να το παρακολουθησει.μου ειπε βεβαια οτι αυτη την φορα θα "μαζεψουμε" 3-4 ωαρια και μετα θα γινει η εμβρυομεταφορα. του εχω απολυτη εμπιστοσυνη γιατι ειναι ειλικρινης και ξερω οτι προσπαθει για το καλυτερο. ευχομαι σε ολες μας να πανε ολα καλα και να κρατησουμε στην αγκαλια μας το μωρακι μας!!!! kimbo ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να εχεις ευχαριστα νεα!!!

• 1 month later...

μετά την αποτυχία της 3ης εξωσωματικής (με ορμόνες),ο γιατρός μου αποφάσισε να προχωρήσουμε με φυσικό κύκλο για να μην ταλαιπωρήσω τον οργανισμό μου με φάρμακα, δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. την πρώτη φορά την ημέρα της ωοληψίας "έσπασαν" τα ωάρια (είχα 2) και την δεύτερη φορά ενώ έγινε η ωοληψία δεν ήταν καλό το ωάριο (είχα 1). μετά από συζήτηση με τον γιατρό και την εμβρυολόγο δυστυχώς αποφασίσαμε ότι η μόνη λύση είναι να προχωρήσω με ορμόνες. δεν ξέρω τι να κάνω, γιατί είναι η τελευταία προσπάθεια, λόγω οικονομικού και θέλω να γίνουν όλα σωστά. είμαι σε αδιέξοδο, ο άνδρας μου λέει να συνεχίσουμε και όλα θα πάνε καλά όμως εγώ ανησυχώ πολύ!!! εχουμε κάνει πάντα,άλλαξα γιατρό,κάναμε ότι εξέταση υπάρχει, και πάλι τίποτα. ξέχασα να σας πω το πρόβλημα το έχει ο άνδρας μου έχει ολιγοασθενοσπερμία. εαν γνωρίζετε για κάποια εξέταση, φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει, θα σας είμαι ευγνώμων....

Σας ευχαριστώ....

Καλημέρα, κι εμενα ο άντρας μου ολιγοασθενοσπερμια έχει. Το πρωτο παιδάκι ήρθε με τη πρωτη. Σήμερα πήρα την τέταρτη αρνητική χοριακη. Προσπαθούμε 3 χρονια για αδερφακι. Για μένα το όνειρο τελειώνει εδώ. Δεν έχω να σου προτείνω κατι. Κι εμενα πήρε ο άντρας μου q10, καρνιτινες, εβιολ κτλ και δεν έγινε τιποτα. Εγω νομίζω οτι ειναι θέμα τύχης. Τι να πω....

Καλημέρα, κι εμενα ο άντρας μου ολιγοασθενοσπερμια έχει. Το πρωτο παιδάκι ήρθε με τη πρωτη. Σήμερα πήρα την τέταρτη αρνητική χοριακη. Προσπαθούμε 3 χρονια για αδερφακι. Για μένα το όνειρο τελειώνει εδώ. Δεν έχω να σου προτείνω κατι. Κι εμενα πήρε ο άντρας μου q10, καρνιτινες, εβιολ κτλ και δεν έγινε τιποτα. Εγω νομίζω οτι ειναι θέμα τύχης. Τι να πω....

Καλησπέρα! Με την 1η εξωσωματική εννοείς; Εμείς ξεκινάμε την 1η Από βδομάδα. Το πρόβλημα επίσης ολιγοασθενοσπερμία....:cry::cry::cry::cry:

Φοβάμαι πολύ.........Ούτε κι εγώ έχω να προτείνω κάτι στην φίλη που ρωτάει. Τα πήρε κι ο δικός μου αλλά τα ίδια και χειρότερα.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια!

Διάβασα λίγο γρήγορα τα posts και λυπάμαι για όλη την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα. Συνιστώ πριν την επόμενη προσπάθεια να ψαχτείτε καλα. Με ενδοκρινολόγο για σάκχαρα και θυρεοειδή, με αιματολόγο για θρομβοφιλίες. ψάξτε το σπέρμα για μικρόβια, κάντε καλλιέργειες κολπικού υγρού και τόσα άλλα. Αν ψαχτείτε στο forum θα βρείτε πολύ καλά άρθρα σχετικά από άλλες κοπέλες. Ας αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους. Κάτι πρέπει να βελτιώνεται πριν κάθε νέα προσπάθεια!!!

Καλή δύναμη σε όλες μας!

Καλησπέρα κορίτσια!

Διάβασα λίγο γρήγορα τα posts και λυπάμαι για όλη την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα. Συνιστώ πριν την επόμενη προσπάθεια να ψαχτείτε καλα. Με ενδοκρινολόγο για σάκχαρα και θυρεοειδή, με αιματολόγο για θρομβοφιλίες. ψάξτε το σπέρμα για μικρόβια, κάντε καλλιέργειες κολπικού υγρού και τόσα άλλα. Αν ψαχτείτε στο forum θα βρείτε πολύ καλά άρθρα σχετικά από άλλες κοπέλες. Ας αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους. Κάτι πρέπει να βελτιώνεται πριν κάθε νέα προσπάθεια!!!

Καλή δύναμη σε όλες μας!

Δηλ ο έλεγχος για θρομβοφιλία είναι απαραίτητος πριν την εξωσωματική; Δυστυχώς σπάνια μία γυναίκα τις κάνει αν δεν υπάρχουν ενδείξεις. Δεν ξέρω τι να πω, υπάρχουν τόσες εξετάσεις που χάνεται κανείς...:rolleyes:

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Διαφημίσεις

Δηλ ο έλεγχος για θρομβοφιλία είναι απαραίτητος πριν την εξωσωματική; Δυστυχώς σπάνια μία γυναίκα τις κάνει αν δεν υπάρχουν ενδείξεις. Δεν ξέρω τι να πω, υπάρχουν τόσες εξετάσεις που χάνεται κανείς...:rolleyes:

Δεδομένου ότι κοστίζει πολύ λιγότερο από μια εξωσωματική, είναι μια απλή εξέταση αίματος και υπάρχει εύκολη αντιμετώπιση γιατί να μην το κάνεις, ειδικά όταν υπάρχουν προηγούμενες αποτυχίες?

Ναι εξετάσεις υπάρχουν πολλές, αλλά νομίζω αυτές που ενδεικτικά ανεφερα είναι πολύ βασικές.....

Δεδομένου ότι κοστίζει πολύ λιγότερο από μια εξωσωματική, είναι μια απλή εξέταση αίματος και υπάρχει εύκολη αντιμετώπιση γιατί να μην το κάνεις, ειδικά όταν υπάρχουν προηγούμενες αποτυχίες?

Ναι εξετάσεις υπάρχουν πολλές, αλλά νομίζω αυτές που ενδεικτικά ανεφερα είναι πολύ βασικές.....

Θρομβοφιλίας δεν έχω κάνει ποτέ, τις υπόλοιπες όμως που είναι απλές και πιο συνηθισμένες ναι. Τεσπα,θα συνεννοηθώ με τον γιατρό μου και βλέπουμε. Ευχαριστούμε για την πληροφορία!:P

9LS4p3.pngJWdVp3.png

δεν εχει μείνει και καμια εξεταση που να μην την εχουμε κανει. ο ανδρας μου πηρε διαφορα φαρμακα χωρις κανενα αποτελεσμα. θα προχωρησω τον αλλο μηνα με τις ορμονες και ας μας βοηθησει ο θεος να πανε ολα καλα!!!!

δεν εχει μείνει και καμια εξεταση που να μην την εχουμε κανει. ο ανδρας μου πηρε διαφορα φαρμακα χωρις κανενα αποτελεσμα. θα προχωρησω τον αλλο μηνα με τις ορμονες και ας μας βοηθησει ο θεος να πανε ολα καλα!!!!

μην χανεις την πιστη σου η Παναγιτσα θα σε βοηθησει πιστεψε το! Εμας μας εδιναν 5% και ειχαμε και παλιδρομη την πρωτη. Οι γιατροι?δεν υπαρχει πιθανοτητα χωρις εξοσωματικη. Μολις το ζητησα απο την Παναγιτσα (μια εικονα που εφερε η πεθερα μου απο Σμυρνη) Τον ιδιο μηνα κιολας μου χαρησε μια κουκλα που να φανταστεις περιμενα 30 μερες καθηστεριση να κανω τεστ. Η Παναγιτσα μαζι σου θα προσευχομαι για σενα!

δεν εχω χαξει την πιστη μου και πιστευω οτι με την βοηθεια της παναγιας στο τελος θα πανε ολα καλα.το θεμα ειναι οτι εχω κουραστει παρα πολυ σωματικα και ψυχικα και μερικες φορες απογοητευομαι.σε ευχαριστω πολυ kriaraki84 για τα καλα σου λογια να εχει η παναγιτσα γερο το παιδακι σου και ολους μας.

Σου ευχομαι καλη επιτυχια στην επομενη προσπαθεια σου.

Η δικη μου γνωμη ειναι εαν εχεις το χρονικο περιθωριο ψαξτο πολυ με διαφορετικους γιατρους-εξωσωματικους, πριν κανεις την επομενη κινηση.

Ζεις στην Αθηνα και εχεις τους καλυτερους γιατρους διπλα σου.

Μην μενεις στον ενα. Συγκεντρωσε ολες τις εξετασεις σου και κατα τη διαρκεια των εξωσωματικων και παρε και αλλες αποψεις. Μπορει κατι να υπαρχει και αυτος ο γιατρος να μην μπορει να το βρει.

Δεν αρκει η ειλικρινεια ενος γιατρου. Και οταν βλεπεις οτι δεν σου δινει καποια εξηγηση με την τριτη φορα , ισως - λεω ισως ,να μην βρισκει την πραγματικη αιτια.

Μια φιλη μου οταν ειχε παει σε εξωσωματικο της ειχε πει εως 4 εξωσωματικες και αυτο γιατι ''Λυνουμε ολα τα θεματα και μετα προχωραμε σε εξωσωματικη ωστε να αυξησουμε τις πιθανοτητες''

Κατι παρομοιο ειχε πει και σε εμενα πριν μεινω εγκυος στον μικρο μου δεν προχωραμε σε εξωσωματικη εαν δεν λυσουμε καποια προβληματα, αλλα εγω ευτυχως σταθηκα τυχερη και εμεινα εγκυος φυσιολογικα τον επομενο μηνα, μετα απο 2-3 χρονων προσπαθειων.

Δεν θελω να σου αμφισβητησω τον γιατρο σου μπορει να ειναι ο καλυτερος αλλα μπορει και να μην εχει βρει και την αιτια της αποτυχιας των εξωσωματικων.

καλησπερα ΛΕΜΟΝΙΑ2, εχω ηδη αλλαξει γιατρο ειναι ο δευτερος σε αυτον εχω κανει 1 εξωσωματικη αλλα τον εχω ηδη ενημερωσει οτι για να προχωρησω θα πρεπει να εξαντλησουμε ολες τις εξετασεις οτι πρεπει να γινει για να δουμε μηπως υπαρχει κατι το οποιο δεν βλεπει. τον εμπιστευομαο γιατι μου τον εχει συστησει συγγενης μου που συνεργαζονται μαζι στο ιδιο κεντρο. μετα το πασχα που εχω ραντεβου με τον γιατρο θα σε ενημερωσω.

σου ευχομαι καλο πασχα και καλη ανασταση με υγεια σε σενα και στην οικογενεια σου!!!

Σου ευχομαι καλη επιτυχια στην επομενη προσπαθεια σου.

Η δικη μου γνωμη ειναι εαν εχεις το χρονικο περιθωριο ψαξτο πολυ με διαφορετικους γιατρους-εξωσωματικους, πριν κανεις την επομενη κινηση.

Ζεις στην Αθηνα και εχεις τους καλυτερους γιατρους διπλα σου.

Μην μενεις στον ενα. Συγκεντρωσε ολες τις εξετασεις σου και κατα τη διαρκεια των εξωσωματικων και παρε και αλλες αποψεις. Μπορει κατι να υπαρχει και αυτος ο γιατρος να μην μπορει να το βρει.

Δεν αρκει η ειλικρινεια ενος γιατρου. Και οταν βλεπεις οτι δεν σου δινει καποια εξηγηση με την τριτη φορα , ισως - λεω ισως ,να μην βρισκει την πραγματικη αιτια.

Μια φιλη μου οταν ειχε παει σε εξωσωματικο της ειχε πει εως 4 εξωσωματικες και αυτο γιατι ''Λυνουμε ολα τα θεματα και μετα προχωραμε σε εξωσωματικη ωστε να αυξησουμε τις πιθανοτητες''

Κατι παρομοιο ειχε πει και σε εμενα πριν μεινω εγκυος στον μικρο μου δεν προχωραμε σε εξωσωματικη εαν δεν λυσουμε καποια προβληματα, αλλα εγω ευτυχως σταθηκα τυχερη και εμεινα εγκυος φυσιολογικα τον επομενο μηνα, μετα απο 2-3 χρονων προσπαθειων.

Δεν θελω να σου αμφισβητησω τον γιατρο σου μπορει να ειναι ο καλυτερος αλλα μπορει και να μην εχει βρει και την αιτια της αποτυχιας των εξωσωματικων.