Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ρουχαλάκια νεογέννητου

Recommended Posts

Δεν ήξερα που να θεσω το θεμα, αν εδω ειναι ακυρο ας μετατεθεί.

Σε ποιο μήνα της εγκυμοσύνης σας ξεκινήσατε να αγοράζετε ρουχαλάκια για το μωρό? Και άλλη μια ερώτηση. Στα μωρα που γεννιουνται τους καλοκαιρινους μηνες Ιουνιο-Ιουλιο-Αυγουστο φοραμε μακρυμανικα φορμακια στο μαιευτηριο και τις πρωτες μερες? Οποια εχει γεννησει καλοκαιρι και ξερει ας μας πει.

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

αχ και εγω δεν ξερω να σου πω γιατι την κορουλα μου την γεννησα τελη νοεμβριου μες το καταχειμωνο οποτε δεν γνωριζω αλλα μαλλον μακρια μανικακια στην αρχη τις πρωτες μερες και μετα που θα 40ησει κοντομανικα,να εχει παρει τα πανω του! ;)

Σε ποιο μήνα της εγκυμοσύνης σας ξεκινήσατε να αγοράζετε ρουχαλάκια για το μωρό? Και άλλη μια ερώτηση. Στα μωρα που γεννιουνται τους καλοκαιρινους μηνες Ιουνιο-Ιουλιο-Αυγουστο φοραμε μακρυμανικα φορμακια στο μαιευτηριο και τις πρωτες μερες? Οποια εχει γεννησει καλοκαιρι και ξερει ας μας πει.

Αχ ακριβως την ιδία απορια εχω κ εγω..κ οσους ρωταω δεν ξερουν..

Αύγουστο που γενναω εγω τα βραδια 2χει λιγακι ψιχρουλα οποτε κ καλτσακια νομιζω θα χρειαστουμε κ μακρυμανικα φανελακια..ας μας πει καποια κοπέλα που γνωρίζει.

Καλημερα κ καλο μήνα

hJyMp2.png

Εγω ξεκίνησα να αγοράζω ρουχαλάκια όταν πλέον είμασταν σίγουροι για το φύλλο του μωρού. Γέννησα τέλος Αυγούστου αλλά κι εγώ επειδή τότε δεν ήξερα τι να το φορέσω κατά την έξοδο απ΄την κλινική είχα πάρει μαζί μου και μακρυμάνικα αλλά και κοντομάνικα. Μέσα στην κλινική το φορούσαν μακρυμάνικο φορμάκι λόγο των κλιματιστικών. Όταν ήρθε η στιγμή για να το πάρουμε και να φύγουμε επειδή θα μου το ντύνανε οι μαίες, μου ζήτησαν καλοκαιρινό φορμάκι επειδή είχε πολύ ζέστη έξω. Να φανταστείτε ούτε καλτσάκια δεν του βάλανε. Τώρα για το ντύσιμο στο σπίτι εξαρτάτε απ΄το αν θα έχετε κλιματιστικό αν και δεν το συνιστούν στα νεογέννητα.

Εγω ξεκίνησα να αγοράζω ρουχαλάκια όταν πλέον είμασταν σίγουροι για το φύλλο του μωρού. Γέννησα τέλος Αυγούστου αλλά κι εγώ επειδή τότε δεν ήξερα τι να το φορέσω κατά την έξοδο απ΄την κλινική είχα πάρει μαζί μου και μακρυμάνικα αλλά και κοντομάνικα. Μέσα στην κλινική το φορούσαν μακρυμάνικο φορμάκι λόγο των κλιματιστικών. Όταν ήρθε η στιγμή για να το πάρουμε και να φύγουμε επειδή θα μου το ντύνανε οι μαίες' date=' μου ζήτησαν καλοκαιρινό φορμάκι επειδή είχε πολύ ζέστη έξω. Να φανταστείτε ούτε καλτσάκια δεν του βάλανε. Τώρα για το ντύσιμο στο σπίτι εξαρτάτε απ΄το αν θα έχετε κλιματιστικό αν και δεν το συνιστούν στα νεογέννητα.[/quote']Μαλιστα.. το πρωτο μου παιδι το γεννησα αρχες Σεπτεμβρη αλλα ειχε πολυ ζεστη. Μεσα στην κλινικη το ειχαν με μακρυμανικα αλλα και οταν φυγαμε. Οποτε μαλλον για πιο καλοκαιρι μας βλεπω με κοντομανικα.

Ισως να εχω μαζι μου κι απο τα δυο κι οτι μου πουνε.

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Αχ ακριβως την ιδία απορια εχω κ εγω..κ οσους ρωταω δεν ξερουν..

Αύγουστο που γενναω εγω τα βραδια 2χει λιγακι ψιχρουλα οποτε κ καλτσακια νομιζω θα χρειαστουμε κ μακρυμανικα φανελακια..ας μας πει καποια κοπέλα που γνωρίζει.

Καλημερα κ καλο μήνα

Μακρυμανικα φανελακια μην παρεις, χαμενα θα πανε. Ειχα παρει κι εγω πολλα επειδη θα γεννουσα Σεπτεμβρη αρχες αλλα ουτε που τα εβαλα. Μονο κοντομανικα και ζακετουλες ή μακρυμανικα φορμακια αν εχει ψυχρα.

Με το καλο!

..μαμα τωρα ξερω..

αχ και εγω δεν ξερω να σου πω γιατι την κορουλα μου την γεννησα τελη νοεμβριου μες το καταχειμωνο οποτε δεν γνωριζω αλλα μαλλον μακρια μανικακια στην αρχη τις πρωτες μερες και μετα που θα 40ησει κοντομανικα,να εχει παρει τα πανω του! ;)
Το ιδιο μου ειπαν και αλλες μητερες, μια φιλη μαλιστα που γεννησε Ιουλιο. Για να δουμε..

..μαμα τωρα ξερω..

Εγώ γέννησα την μικρή μου αρχές Νοεμβρίου αλλά θυμάμαι πως εγώ (που γεννήθηκα Ιούλιο) φορούσα την κλασσική φορεσιά του νεογέννητου μέσα στο μαιευτήριο,και όταν με φέρανε σπίτι Κοντομανικο φαρμάκι και καλτσακια.Η αδελφή μου που γεννάει τον Αύγουστο έχει στις 8/3 ραντεβού για να δουν το φυλο,και ρουχαλάκια (αλλά και όλα τα λοιπά πραγματάκια) από μέσα Μαρτίου θα αρχίσουν να τα παίρνουν...

Ελπίζω να βοηθησα.

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Καλημέρα & καλό μήνα κι απο μένα! Εγώ τα πρώτα ρουχαλάκια τα πήρα στον 8ο μήνα γιατί πιο πριν ήμουν σε ακινησία. Ξέρω οτι τα νεογέννητα ζεσταίνονται ένα κλικ παραπάνω απο μας οπότε δείτε τι θα φοράτε εσείς και πράξτε ανάλογα. Αν η θερμοκρασία είναι δροσερή πχ. λόγω κλιματιστικών, σίγουρα να έχετε μακρυμάνικο κορμάκι. Έξω τον Αύγουστο θα θέλει κοντομάνικο κ χωρίς καλτσάκια. Μέσα στο σπίτι η επιθυμητή θερμοκρασία για τα μωράκια είναι 22 με 23 βαθμούς οπότε κρίνετε ανάλογα με το πώς νιώθετε εσείς! Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω πει να κάνω. Έτρεξα να πάρω ένα σωρό μακρυμάνικα και χοντρά μπουφάν τέλη Γενάρη και τώρα που γεννάω ο καιρός τρελάθηκε και ζέστανε απότομα!

Αχ αυτό ήταν το θέμα συζήτησης αυτές τις μέρες! Κι εγώ γεννάω Ιούνιο πρώτα ο Θεός και δεν ξέρω τι να ψωνίσω (έλεγα μήπως έπαιρνα τίποτα τώρα λόγω εκπτώσεων, αλλά δεν βρήκα κάτι να με ικανοποιεί). Από μινι γκάλοπ που έκανα κατέληξα οτι πρέπει να είναι κοντομάνικα τα φορμάκια-κορμάκια ή μακό μακρυμάνικα και βγαίνοντας από το μαιευτήριο να το τυλίξω με μια πικέ κουβερτούλα και ίσως και καλτσάκια ανάλογα την θερμορασία. Άκουγα έναν παιδίατρο που έλεγε οτι τα νεογέννητα έχουν κρύα άκρα φυσιολογικά, οπότε να είναι ζεστά σημαίνει οτι έχουν ανάψει... Άρα βλέποντας και κάνοντας... Σίγουρα πάντως όσες είμαστε αρχές ή τέλη καλοκαιριού θα πρέπει να είμαστε εξοπλισμένες και με μακρυμάνικα και με κοντομάνικα αλλά λεπτά ρουχαλάκια!

cSQmp2.png

Διαφημίσεις

Γεννησα το δευτερο γιομου Αυγουστο.Εδω μεσα κι εγω κατι τετοια ειχα διαβασει...οτι τα νεογεννητα κρυωνουν και πρεπει να τα εχουμε με μακρυμανικα και καλτσακια.οταν ρωτησα τοον παιδιατρο γελαγε μαζι μου.οτι φορατε εσεις παρομοια ντυνεται και το μωρο.

Γεια σαςνκοριτσια :)

Κι εγω γενναω Ιουνιο, πρωτα ο Θεος.

Αν εχει.καμια 30ρια.βαθμους εξω κ δεν υπαρχει.αιρκοντισιον, τα.μωρακια θα τα χουμε με μακρυμανικα; δε θα σκασουν;

Γεια σαςνκοριτσια :)

Κι εγω γενναω Ιουνιο, πρωτα ο Θεος.

Αν εχει.καμια 30ρια.βαθμους εξω κ δεν υπαρχει.αιρκοντισιον, τα.μωρακια θα τα χουμε με μακρυμανικα; δε θα σκασουν;

Φυσικά και όχι... Όπως λέει και η Niki81 πρέπει να ντύνονται όπως εμείς, άντε ένα φανελάκι παραπάνω... Μόνο κατα την έξοδο απο το μαιευτήριο θα πρέπει ίσως να ειναι λιγο πιο ζεστά ντυμένα π.χ. Τυλιγμένα με μια ψιλή κουβερτουλα και καλτσακια...

cSQmp2.png

Λεω να αγορασω καποια ρουχαλακια λογω εκπτωσεων κι αν δειτε σε διαφορα σαιτ εχει πολυ καλες τιμες και αν τα αφησω για αργοτερα δεν θα βρισκω νουμερα. Αποφασισα πως θα εχω μαζι μου ενα λεπτο μακρυμανικο καλου κακου αλλα δεν αγοραζω αλλα. Εξαλλου μπορεις μια χαρα να του βαλεις κατα την εξοδο απο το μαιευτηριο κοντομανικο, καλτσακια, ζακετακι και τυλιγμενο με μια κουβερτουλα. Ιουνιο-Ιουλιο-Αυγουστο κανει συνηθως ή τρελη ζεστη ή απλως ζεστη, κρυο παντως δεν κανει.

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσια!! εγω που γεννησα Αυγουστο το πρωτο μου (και το δευτερο παλι Αυγουστο, εχω ΠΗΤ τα γενεθλιου του μεγαλου μου!!) στο μαιευτηριο του φορουσαν μακρυμανικο χωρις τιποτα αλλο απο μεσα, για την ακριβεια φορουσε εκεινο το φορμακι του μαιευτηριου που ειναι σαν σακουλακι και τον κρατα ολο μεσα!! και απο πανω τα ειχαν τυλιγμενα με πικε κουβερτουλα. ηταν καλα ντυμενα με αυτο τον τροπο γιατι τα κλιματιστικα δουλευαν συνεχως..

Οι άντρες της ζωής μου...

Κι εδω εχει πολυ οικονομικα αλλα δεν ειναι ολα ποιοτικως τοσο καλα. Απο τα 5 κομματια που παρηγγειλα δηλαδη το ενα δεν μου αρεσε σε ποιοτητα, ηταν λιγο σκληρο. Τα υπολοιπα ηταν πολυ καλα.

http://www.azshop.gr

..μαμα τωρα ξερω..

Κοριτσια για οσες μενετε Αθηνα εγω παιρνω πολυ φθηνα ρουχαλακια απο το stock της mothrecare που ειναι στον Ταυρο, στον ηλεκτρικο σταθμο της Καλλιθεας. Δεν εχει βεβαια ζιπουνακια και φορμακια αλλα εχει πολυ ομορφα συνολακια, υπνοσακους, πυτζαμες, μπουφανακια, προικα μωρου, ακομα και καροτσια κλπ σε καλες τιμες, ρουχα εγκυμοσυνης, εσωρουχα εγκυμοσυνης.. Ειναι αριστα ποιοτικα, δεν ειναι ελαττωματικα! Κατα καιρους βγαζει και καμια κουνια και συρταριερες σε πολυ καλες τιμες. Αμα ψαξετε θα βρειτε πολλες επιλογες! Και για οσες περιμενετε το πρωτο σας παιδακι, κοριτσια παρτε απευθειας το επομενο νουμερο και οχι για νεογεννητα, πραγματικα θα αλλαξουν πολυ πολυ συντομα νουμερο και πανε χαμενα!!

Οι άντρες της ζωής μου...

Εγώ απ' τον 6ο μήνα, και καλά έκανα, το πρώτο το γέννησα στην 35η. Στο δεύτερο πάλι τα πάλευα απ' τον 6ο. Γιατί όχι; Ας είμαστε αισιόδοξες!

Το δεύτερο το γέννησα στις 28/6 - είχα ετοιμάσει τα πάντα και μακρυμάνικα και κοντομάνικα και ό,τι θες. Τελικά έβαλε μόνο κοντομάνικα εσωρουχάκια ως και τα τέλη Αυγούστου με 1-2 εξαιρέσεις όπου βάλαμε ενα μακρυμάνικο ή ένα φορμάκι εξόδου (διακοπές). Ολο με τα κοντομάνικα ή γυμνούλι το είχα. Αρκετές πανούλες βαμβακερές για να είναι δροσερές όπου τα ακουμπάμε και τίποτε άλλο. Ζεσταίνονται πολύ κι αυτά.

Εγώ γέννησα και τα δυο παιδιά μου Μάιο. Είχα φυσικά μακρυμάνικα και κάλτσες και τέτοια, αλλά και τις δυο φορές έκανε πολύ γρήγορα πολλή ζέστη και πήγαν σχεδόν χαμένα. Σε ηλικία δύο εβδομάδων έβαλαν και τα δυο κοντομάνικα φορμάκια και απλά το βράδυ τους έβαζα σεντονάκι ή κουβερτούλα. Τα μωρά ζεσταίνονται περισσότερο από μας και επειδή δεν έχουν ακόμα ρυθμίσει τη θερμοκρασία τους δεν ιδρώνουν ιδιαίτερα, οπότε τους είναι ακόμα πιο αφόρητη η ζέστη. Καλύτερα κοντομάνικο και αν κρυώνουν να τα σκεπάζουμε με ένα σεντονάκι, παρά να φοράνε μακρυμάνικο και να λιώνουν. Επίσης να ξέρετε ότι τα χεράκια και τα πατουσάκια τους τον πρώτο καιρό είναι κρύα, δεν σημαίνει ότι κρυώνουν τα ίδια τα μωρά, απλά είναι ανώριμο το κυκλοφορικό τους σύστημα.

• 3 weeks later...

καλησπέρα εγώ θα γεννήσω μεχρι 22 Μαιου .Είμαι μπερδεμένη σχετικά με την αγορά των ρούχων. Εχω αγοράσει 4 φορμάκια με μακρύ μανικάκι και 5 φανελάκια με κοντό μανικάκι. Τα μωράκια φοράνε και φανελάκι και το φορμάκι από πάνω?Πόσα ακόμα φανελάκια και φορμάκια πρέπει να πάρω ;χειμερινά ολόσωμα ή καλοκαιρινά ;

loulou86 τα μωράκια φοράνε συνήθως εσωρουχάκι από μέσα και από πάνω φορμάκι την Άνοιξη, τον Χειμώνα και το Φθινόπωρο. Το μόνο διάστημα που θα τα αφήσεις μόνο με το εσωρουχάκι ή μόνο με το φορμάκι είναι το καλοκαίρι στις ζέστες και αυτό εάν δεν έχεις ανοιχτό κλιματιστικό. Φανελάκια πολύ καλά έκανες και αγόρασες με κοντό μανικάκι, μακρύ μανικάκι τους βάζουμε συνήθως το χειμώνα. Τώρα για φορμάκια δεν πρέπει να είναι τα χειμωνιάτικα τύπου βελουτέ αλλά τα ανοιξιάτικα δηλαδή με μακρύ μανικάκι αλλά βαμβακερά λεπτά. Επειδή ο καιρός όμως έχει λίγο τρελαθεί τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχει και ζέστη και να βάλεις κοντομάνικα φορμάκια. Εγώ θα αγόραζα στη θέση σου και κοντομάνικα αλλά νούμερο 0-3 όχι τα μικρά 0 ή 1 που είναι για νεογέννητα. Επίσης μπορεί να έχει ζέστη το πρωί και να το έχεις το μωρό με κοντομάνικο φορμάκι τη διάρκεια της ημέρας αλλά να του βάζεις το μακρυμάνικο το βράδυ που την άνοιξη συνήθως πιάνει λίγο ψύχρα. Σου εύχομαι με το καλό να κρατήσεις στην αγκαλιά το μωράκι σου!:)

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012