Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μωρό 3,5 μηνών θέλει συνέχεια αγκαλιά!

Recommended Posts

Γεια σας! Θα ήθελα την βοήθεια σας όχι για μένα αλλά για την κολλητή μου!

Το μωράκι της είναι 3,5 μηνών και θέλει συνέχεια αγκαλιά..δεν κάθεται πουθενά, ούτε σε relax, ούτε στο καρότσι κ κλαίει συνέχεια..μόλις τον πάρει αγκαλιά τσουπ! σταματάει... βασικά, μόνο όταν κοιμάται κάθεται στην καλάθα κ δεν κλαίει..μόλις ξυπνήσει όμως κλάμα κλάμα κλάμα...

Το θέμα είναι ότι η φίλη μου έχει κουραστεί παρά πολύ με αυτή την κατάσταση..δεν ξέρει τι να κάνει..είναι όλη μέρα αγκαλιά με το μωρο κ δεν μπορεί να κάνει τίποτα..ούτε έξω δεν μπορεί να βγει...

Δεν ξέρω να την συμβουλεψω επειδή δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι τετοιο με την 4 μηνών κόρη μου...

Έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Τι μπορεί να κάνει;

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Βασικά, είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορεί να το προκαλούν που είτε έχουν να κάνουν με το περιβάλλον του μωρού είτε με την προσωπικότητά του. Επειδή κι εγώ έχω ένα αγοράκι στην ίδια ηλικία, θα σας πω πως το αντιμετωπίζω. Είναι πολύ ήσυχος και κοινωνικός.

Στην αρχή, όποτε έκλαιγε πήγαινα κοντά του, τον έπαιρνα αγκαλιά και του μιλούσα πολύ. Τού έλεγα πως είμαι κοντά του και τον "ρωτούσα" τι χρειαζόνταν. Με το ξύπνημα το πρόγραμμα είχε ως εξής: φαγητό, ρέψιμο, άλλαγμα, παιχνίδι, ύπνος. Βέβαια αυτά μόνο την ημέρα. Το βράδυ χωρίς καν να του μιλάω και χωρίς να ανάβω επιπλέον φως (μόνο με το φωτάκι νυκτός), φαγητό, ρέψιμο, άλλαγμα ύπνος. Στους 2, 5 μήνες άρχισε να κοιμάται όλη τη νύχτα.

Τώρα που πλέον με αναγνωρίζει, όταν τον έχω στο κρεβάτι του ή στον γυμναστήριο του για να παίξει ενώ κάνω δουλειές και τον ακούω να "γκρινιάζει" του μιλάω απο μακρυά, του λέω να περιμένει λίγο μεχρι να τελειώσω και μετά απο ένα λεπτό πηγαίνω κοντά του. Έχει μεγάλη σημασία να μιλάμε στα παιδιά, ακόμα και αν δεν ξέρουν τι σημαίνει πως "η μαμά έχει δουλειά" ή τί είναι το "μισό λεπτό". Μαθαίνουν όμως πως η μαμά τους είναι εκεί, τους ακούει και πως θα ανταποκριθεί σύντομα. Με τον ίδιο τρόπο και στο αυτοκίνητο. Μόλις τον έβαζα στο καρεκλάκι γκρίνια. Του εξηγούσα πως τώρα,θα βάλουμε μπροστά τη μηχανή και πως το αυτοκίνητο θα κινηθεί και με αυτό πάμε βόλτα έξω κλπ.

Θέλει πολύ υπομονή, μπλα μπλά και φαντασία. Δεν κλαίει γοερά, δεν χρειάστηκε ποτέ να τον κουνάω ή να κάνω βόλτες μέσα στο σπίτι για να ηρεμήσει.

Επίσης, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ηρεμία μεταξύ των γονέων και των υπόλοιπων "βοηθών" μέσα στο σπίτι.

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!

εννοειτε οτι ειναι φυσιολογικοτατα η συμπεριφορα του μωρου και κατερινα μου επειδη δεν το περασες εσυ με το μωρακι σου οπως ουτε και εγω με την κορη μου δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν μωρακια που ειναι ετσι(ξερω και εγω ενα τετοιο).σαφεστατα ειναι σπασιμο νευρων και κουραστικο ολο αυτο αλλα οπως σου ειπε η κοπελα πιο κατω απλα θα της πεις να κανει υπομονη.τωρα απο κει και περα το πως θελει να το χειριστει επειδη δεν υπαρχουν μαγικα κολπα οσο αφορα το κλαμα του μωρου(επειδη ειναι πολυ μωρο).ο μαρσιπος ειναι μια καλη λυση αλλα εγω ας πουμε δεν θα το εκανα λογω οτι και παλι θα ηθελα οσο μπορω να προσπαθησω να πειραματειστω με αλλα πραματα.ας πουμε μια βολτιτσα το τετραγωνο (πολυ καλα ντυμενο το παιδι)θα μου πεις αυτο μπορει να κρατησει καμια ωρα μετα τι θα κανει?εγω θα επεμενα και στο ριλαξ(με κουνημα βεβαια)μεχρι να κοιμηθει λιγακι(εστω και μια ωρα)για να χαλαρωσει και η φιλη σου.γενικως θα εκανα διαφορα.μπορει να του αρεσει το ριλαξ να ειναι πιο ψηλα σε εναν καναπε(με επιτηρηση εννοειτε)και οχι κατω στο πατωμα ας πουμε.μπορει να του βαλει απαλη μουσικη μηπως ηρεμησει.γενικοτερα μελιγα λογια πρεπει να ψαχτει...αν τωρα και παλι δεν γινει τιποτα τοτε απλα περιμενει και κανει υπομονη μεχρι να μεγαλωσει λιγο το μωρακι να δοκιμασει αλλες μεθοδους.

και κατι αλλο πολυ σημαντικο.αν η φιλη σου ειναι σε υπερενταση και οι τυχον κινησεις της με το μωρο βγαζουν υπερενταση το καταλαβαινει το μωρακι αυτο.οτιδηποτε και να κανει πρεπει να ειναι πολυ ηρεμη ειτε οταν το παιρνει αγκαλια ειτε οταν το κουναει ειτε το οτιδηποτε;)

Διαφημίσεις

Πες στη φίλη σου "υπομονή και αγκαλίτσα". Ετσι είναι η μητρότητα, το μωράκι αυτό έτυχε να είναι λίγο πιο ανασφαλές, όσο πιο πολύ τρυφερή είναι μαζί του και του δίνει απεριόριστη αγκαλιά και αγάπη, τόσο πιο εύκολα το μωράκι θα το ξεπεράσει. Το είχα κι εγώ στην 2η κόρη μου, φάση 1,5 μήνα που είχε γίνει το σκουλαρικάκι μου!

Τα ιδια περναω κ γω!εχω εναν γιο 2 μηνων ,στο ριλαξ δεν τον εβαλα ακομα επειδι ειναι μικρος!στο πορτ μπεμπε δεν καθετε ,δεν θελει να ναι ξαπλα!:-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(ολο αγκαλια θελει!οταν εχω κοσμο!τον εχω αγκαλια κ με κοροιδευουν!αλλα τι να κανω?α θελει κ το κουνημα του,κ την βολτα του μες στο σπιτι!δεν προλαβενω τιποτα!μονο οταν κοιματε!εχθες ξεσπασα σε κλαματα!θελει υπομονη!!!:(ποσο ομως???:confused:δεν θελω πλεον κοσμο στο σπιτι!δεν θελω να ακουω τα σχολεια τους!κουραστηκα!κ δεν εχω βοηθεια απο πουθενα μονο των αντρα μου μετα την δουλεια!

santoulini στο ρηλάξ μπορείς απ' την αρχή να τον βάλεις και όσο για την απόλυτη ξάπλα... ε, δεν αντέχουν την ταβανοθεραπεία τα μωράκια, αρχίζουν να έχουν αισθήσεις και θέλουν να βλέπουν χρώματα, κινήσεις, να μυρίζουν την μανούλα... Οι δουλειές θα περιμένουν κι όσες είστε νέες μανούλες να ξέρετε πως ποτέ πια το σπίτι δεν θα είναι όπως πριν.

Καταλαβαίνω για τις επισκέψεις... κι εγώ δεν ήθελα, ήμουν πρωτάρα και άϋπνη και ήθελα τον χρόνο μου, τον χώρο μου, την ησυχία μου... πωπω... αναγκαίο κακό αλλά όπου μπορείς να εξηγήσεις πως χρειάζεσαι ξεκούραση, κάνε το, πιστεύω θα σε καταλάβουν. Ασε που δεν είναι καιρός για επισκέψεις, τα μωράκια του χειμώνα πρέπει να τα προσέχουμε διπλά, οι ιώσεις είναι πολλές και μεγάλες. Πολύ καλή δικαιολογία κι όλας για τους επισκέπτες.

Να και κάτι που είχα ξεχάσει, αφήστε το μωρό στο ρηλάξ να βλέπει ένα παιχνιδάκι κάπου ψηλά και κοντά και δίπλα του ένα ρούχο σας να μυρίζει το γάλα σας, θα κατσει πολύ πιο ήσυχο!

Η κόρη μου είναι 5 μηνών και ειμαστε αυτοκόλλητες από τότε που γεννήθηκε! Επειδή είχε και θέμα με αλλεργία και αυτό της έφερνε γκρίνια, την είχα όλη μέρα αγκαλια...ακόμα και στους ύπνους της ημέρας στην αγκαλιά μου είναι...μέσα σε μαρσιπο αγκαλιας,ομως:cool: αλλιώς δεν βγαίνει η ημερα! Και βγαίνουμε κάθε μέρα σχεδόν εξω: supermarket, μαγαζιά ή απλως περπατημα. Κάνω υπομονή μεχρι να αρχισει να μπουσουλαει, αλλα νομιζω τοτε θα μου λειπουν οι πολλες αγκαλιες...Για μενα η λυση ήταν το sling μου (τωρα πηρα και meitai). Ψαξε για μαρσιπους αγκαλιας στο internet και θα βρεις πολλες πληροφοριες;)

Διαφημίσεις

Τον θηλάζει η φίλη σου; μάλλον, όχι; γιατί το βυζί είναι ένα πολύ καλό ηρεμιστικό. από άλλες λύσεις - ο μάρσιπος ηρεμεί τον δικό μου, γιατί νιώθει τη ζεστασιά του κορμιού μου και κουιέται, παράλληλα σου απελευθερώνει τα χέρια για δουλειές. Βέβαια, τις πρώτες δυο φορές δεν πολυήθελε, γκρίνιαζε, μετά συμβιβάστηκε με τον μάρσιπο και του αρέσει κιόλας και τον παίρνει ο ύπνος μετά από 5-7 λεπτά αλλά όχι βαθύς ύπνος - αρκεί η φίλη σου να αντέχει γιατί είναι και κουραστικό για πολλή ώρα για τη μέση. Το ριλάξ για μάς μόνο για χαλάρωση δεν είναι - είναι η διασκέδαση γιατί παίζει με το παιχνιδάκι που είναι κρεμασμένο αλλά απασχολείται, όμως, για 15' μαξιμουμ, μετά παθαίνει υπερένταση. Επίσης, για κοίμισμα καλό είναι και το καρότσι μέσα στο σπίτι, όχι, όμως, πάντα. Πάντως, κάτι καλύτερο από το στήθος ώστε να είναι το παιδί πάντα χορτασμένο και ευχαριστημένο από την κοιλίτσα του, εγώ δεν ξέρω. Καλή επιτυχία!

793cp3.png

Τα ιδια περναω κ γω!εχω εναν γιο 2 μηνων ,στο ριλαξ δεν τον εβαλα ακομα επειδι ειναι μικρος!στο πορτ μπεμπε δεν καθετε ,δεν θελει να ναι ξαπλα!:-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(:sad::-(ολο αγκαλια θελει!οταν εχω κοσμο!τον εχω αγκαλια κ με κοροιδευουν!αλλα τι να κανω?α θελει κ το κουνημα του,κ την βολτα του μες στο σπιτι!δεν προλαβενω τιποτα!μονο οταν κοιματε!εχθες ξεσπασα σε κλαματα!θελει υπομονη!!!:(ποσο ομως???:confused:δεν θελω πλεον κοσμο στο σπιτι!δεν θελω να ακουω τα σχολεια τους!κουραστηκα!κ δεν εχω βοηθεια απο πουθενα μονο των αντρα μου μετα την δουλεια!

Μην ακούς κανέναν!χαμογελασε και συνεχισε να κρατάς το μωρακι σου!! Η φύση του αυτή ειναι!! Η αγκαλια της μαμάς ειναι ο κόσμος του όλος αυτή τη στιγμή και ειναι κρίμα να του το στερήσεις επειδή σε σχολιάζουν!!Παρε μαρσιπο και πίστεψε με θα νοσταλγεις αυτές τις μερες πολυ σύντομα!! Εμενα ειναι 11 μηνων και παρακαλάω να κάτσει λιγο αγκαλια αλλα που τέτοια τύχη;; Όλο βόλτες ειναι και εξερεύνηση.....Οσο ασφαλείς νιώθει τωρα στην αγκαλια σου τόσο ανεξάρτητος θα γίνει σε βάθος χρόνου!! ΑΣε τις δουλειές στην άκρη για λιγο καιρό.. Κι εγω εχω να καθάρισω Τζαμια π.χ. 6 μηνες :oops:..ε εκει ειναι και με περιμένουν...

Ο γιος μου ήταν ακριβώς έτσι!! Δεν καθόταν πουθενά, μόνο αγκαλιά και βόλτες, για πολλούς μήνες.

Οπωσδήποτε μάρσιππο για να έχεις ελέυθερα τα χέρια, να μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο!

Και πολλές βόλτες (πχ. σήμερα είναι χαρά θεού!), συνήθως έξω ηρεμούν και κάθονται στο καρότσι...

Και καλό κουράγιο!!...εμένα εξελίχθηκε σε ένα χαρούμενο αλλά απαιτητικό μωράκι, που ήθελε συνέχεια να ασχολείσαι μαζί του, και αργότερα σε ένα νήπιο που έπρεπε συνέχεια να το κυνηγάς και τις να έχεις τις κεραίες τσίτα γιατί μπορεί να έκανε την οποιαδήποτε σκανταλιά...και τώρα 3,5 χρονών, τον βλέπω που μπορεί να καθήσει να παίξει και μία ώρα μόνος του με τα παιχνίδια του και δεν το πιστεύω!!

Ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις!!! Θα τις πω να δοκιμασει τον μαρσιπο ring sling που αναφερατε πολλες μηπως κ την βοηθησει...η αληθεια ειναι οτι δεν το ειχα σκεφτει...τον κανονικο μαρσιπο που δοκιμασε δεν τον πολυ γουσταρει...

Ειναι δυσκολη κατασταση..δεν μπορει να κουνησει κυριολεκτικα...εχει δοκιμασει τα παντα...σχεδον ολα οσα λετε...σημερα το πρωι που συναντηθηκαμε για ενα καφε δεν την αφησε λεπτο...εκλαιγε συνεχεια... εντομεταξυ δεν εχει κ βοηθεια απο κανενα κ η ψυχολογια της ειναι χαλια...με το μωρο ομως ειναι πολυ ηρεμη κ υπομονετικη κ προσπαθει να κανει οτι μπορει για να τον ηρεμησει..στεναχωριεμαι πολυ γιατι δεν μπορω να την βοηθησω...μονο υπομονη μπορει να κανει...ελπιζω να ειναι φαση που θα περασει...

Ευχαριστω κ παλι για τις απαντησεις κ υπομονη σε οσες μανουλες περνανε την ιδια φαση!

Υπομονη κ κουραγιο κοπελα μου...αυτο λεω κ στη φιλη μου...μακαρι να ειναι μια φαση κ να περασει... το ξερω ειναι δυσκολο γιατι το ζω με την φιλη μου αλλα τι να κανετε... μονο υπομονη... ευχομαι να πανε ολα καλα...

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις!!! Θα τις πω να δοκιμασει τον μαρσιπο ring sling που αναφερατε πολλες μηπως κ την βοηθησει...η αληθεια ειναι οτι δεν το ειχα σκεφτει...τον κανονικο μαρσιπο που δοκιμασε δεν τον πολυ γουσταρει...

Μικρό μυστικό για τους μάρσιππους: από την ώρα που ξεκινάς να τοποθετήσεις το μωρό, κινείσαι συνέχεια, περπατάς πάνω-κάτω! Για κάποιο λόγο πολλά μωρά είναι πολύ πιο συνεργάσιμα όταν ξεκινάς αμέσως να περπατάς, μην περιμένεις να το τοποθετήσεις πρώτα! (συμβουλή φίλης βετεράνου των σλίνγκ που εμένα με έσωσε!)

• 2 months later...

καλησπέρα κορίτσια!!! Αυτο που ζω εδώ κ πεντεμιση μήνες δεν περιγράφεται....Η μικρή μου όσο είναι ξύπνια δεν κάθεται λεπτό χωρίς να την έχω αγκαλια κι αν κάποιες στιγμές καθησει 10-15 λεπτά στο ριλάξ πρέπει να με βλεπει συνέχεια!!! Πλέον η ζωή μου είναι μια τρελα!! Μαγειρεύω κ την έχω αγκαλια, σιδερώνω κ την έχω δίπλα μου κ κάθε λίγο σταματάω για να την παίρνω κ να την ηρεμώ..Κανω μπάνιο κ την έχω απέναντι μου να με κοιτάει κ να με ακουει πουτης μιλάω! Δεν κάθεται με κανέναν άλλον.Κι όταν την πάρει ο μπαμπάς της λίγο να ξεφύγω να πιώ έναν καφέ στη βεράντα με ησυχία το βλέμμα της με χάνει στο χώρο κ γκρινιάζει διαρκως.Οταν εμφανιστώ τσιρίζει κ χτυπιέται απο χαρά!!!Είμαστε πλέον αυτοκόλλητες.Κ τώρα που σας γράφω την έχω στην αγκαλια μου!!! Υπομονή σε όλες!!!

Anastasaki μου γλυκο welcome to the club!!!

Να ηξερες μονο ,ποσο δικα μου αισθανομαι ολα αυτα

που περιγραφεις!Σιγουρα θηλαζεις....εξ ου κ το δεσιμο,ε;

Εγω πηρα μαρσιπο γιατι ειναι κ βαρια κ δεν μπορουσα να την κουβαλαω με τα χερια!Δε θα σου πω οτι ειναι φαση κ θα περασει..γιατι δεν ειναι!Θα παρει πολυ καιρο ακομη , γι αυτο υπομονη!!:P

Anastasaki μου γλυκο welcome to the club!!!

Να ηξερες μονο ,ποσο δικα μου αισθανομαι ολα αυτα

που περιγραφεις!Σιγουρα θηλαζεις....εξ ου κ το δεσιμο,ε;

Εγω πηρα μαρσιπο γιατι ειναι κ βαρια κ δεν μπορουσα να την κουβαλαω με τα χερια!Δε θα σου πω οτι ειναι φαση κ θα περασει..γιατι δεν ειναι!Θα παρει πολυ καιρο ακομη , γι αυτο υπομονη!!:P

Καλημέρα Χαρούλα μου!!! Απο τη μια θέλω να βαλω τα κλάματα κι απο την αλλη φαίνεται αστειο αυτο που ζω,σα να μην το πιστεύω!! Είναι κ 9,5 κιλά πλέον κ σκέφτομαι να αρχισω κ βαράκια για να μπορώ να αντεχω!!!Το μαρσιπο δε το σκεφτικά κ τώρα είναι αργα μάλλον!! Και κούνια ηλεκτρική της αγόρασα, τι παπλωματακια για μωρα με παιχνιδακια, κ πάρκο πήρα μπας κ κάτσει λίγο κ με αφησει λίγο ήσυχη....ΤΙΠΟΤΑ!! Το παιχνίδι της εγώ κ η αγκαλια μου!! Τρώω το μεσημέρι κ με το ένα χέρι την έχω αγκαλια!!Ο καημένος ο αντρούλης μου με κοιτάει διαρκως με ένα παράπονο....Σαν να μου λέει θέλω κι εγώ αγκαλίτσα!!!Αν συνεχίσει έτσι θα σαλτάρω τελείως!!!!!!:roll:

Ο γιος μου ήταν ακριβώς έτσι!! Δεν καθόταν πουθενά, μόνο αγκαλιά και βόλτες, για πολλούς μήνες.

Οπωσδήποτε μάρσιππο για να έχεις ελέυθερα τα χέρια, να μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο!

Και πολλές βόλτες (πχ. σήμερα είναι χαρά θεού!), συνήθως έξω ηρεμούν και κάθονται στο καρότσι...

Και καλό κουράγιο!!...εμένα εξελίχθηκε σε ένα χαρούμενο αλλά απαιτητικό μωράκι, που ήθελε συνέχεια να ασχολείσαι μαζί του, και αργότερα σε ένα νήπιο που έπρεπε συνέχεια να το κυνηγάς και τις να έχεις τις κεραίες τσίτα γιατί μπορεί να έκανε την οποιαδήποτε σκανταλιά...και τώρα 3,5 χρονών, τον βλέπω που μπορεί να καθήσει να παίξει και μία ώρα μόνος του με τα παιχνίδια του και δεν το πιστεύω!!

Δηλαδη μέχρι τα 3,5 αυτη την κατάσταση θα ζούμε;;;;;;;; Θεε μου................

Anastasaki βουρ για μαρσιπο!Δεν ειναι αργα καθολου!

Το δικο μου ειναι για μεχρι 15 κιλα!Ξερεις τι απολαυστικες θα γινυν οι βολτες εντος κ εκτος σπιτιου;Κοστισε 70? αλλα ειναι τα μοναδικα λεφτα που πιασαν τοπο..σε σχεση με ριλαξ κλπ....

Anastasaki βουρ για μαρσιπο!Δεν ειναι αργα καθολου!

Το δικο μου ειναι για μεχρι 15 κιλα!Ξερεις τι απολαυστικες θα γινυν οι βολτες εντος κ εκτος σπιτιου;Κοστισε 70? αλλα ειναι τα μοναδικα λεφτα που πιασαν τοπο..σε σχεση με ριλαξ κλπ....

Σοβαρά;;; Σήμερα κι ολας θα πάω να πάρω κι 70 αλλα 700ευρω θα έδινα για να λυθούν λίγο τα χέρια μου!!! Σ'ευχαριστώ πολύ Χαρούλα μου!!! Αν πιάσει αυτο που λες θα σου στείλω 5 κιλά τουλουμπακια!φτιαχνει ο αντρας μου κ είναι Θεϊκά!! Χαχαχαχαχα!!!!

Σοβαρά;;; Σήμερα κι ολας θα πάω να πάρω κι 70 αλλα 700ευρω θα έδινα για να λυθούν λίγο τα χέρια μου!!! Σ'ευχαριστώ πολύ Χαρούλα μου!!! Αν πιάσει αυτο που λες θα σου στείλω 5 κιλά τουλουμπακια!φτιαχνει ο αντρας μου κ είναι Θεϊκά!! Χαχαχαχαχα!!!!

Συγγνώμη για τις παράλειψεις στα γραπτα μου αλλα η μικρή δεν με αφηνει καθόλου......:mad:

οχι βρε αναστασακι μου κανω διατροφη!

μη μου λες τετοια κ μου τρεχουν τα σαλια:-P:-P:-P!!!

κι εγώ βρε Χαρούλα μου κάνω δίαιτα..Θελω να χάσω τα 6 κιλά της εγκυμοσύνης αλλα μπααααα!! Με αντρα ζαχαροπλάστη χλωμό.....!!!!Όσο για το μαρσιπο απιστευτο!!! Απο το μεσημέρι κ μετά έκανα του κόσμου τις δουλειές κ η μπουμπού χαρά!!! Απλα χαζεύει!!!! Σ'ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!