Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Comics?

mmdad

Recommended Posts

Ποια ειναι η αποψη σας? Και ποια των εκπαιδευτικων? Στο τμημα γλωσσας μας ειπαν οτι μπορουμε να τους δωσουμε comics για να διαβασουν. Φυσικα δεν ειναι κατι που θα το αποφυγουμε στο μελλον ομως εγω ειχα μεινει με την εντυπωση οτι δεν προσφερουν ιδιετερα μια και ουτε ολοι οι διαλογοι ειναι ολοκληρωμενοι, ουτε ολες οι λεξεις ειναι λεξεις...

Διαφημίσεις

Ποια ειναι η αποψη σας? Και ποια των εκπαιδευτικων? Στο τμημα γλωσσας μας ειπαν οτι μπορουμε να τους δωσουμε comics για να διαβασουν. Φυσικα δεν ειναι κατι που θα το αποφυγουμε στο μελλον ομως εγω ειχα μεινει με την εντυπωση οτι δεν προσφερουν ιδιετερα μια και ουτε ολοι οι διαλογοι ειναι ολοκληρωμενοι, ουτε ολες οι λεξεις ειναι λεξεις...

Οτιδήποτε διαβάζεται είναι καλο!!!!! Εισάγει τα παιδιά στη 'κουλτούρα' του διαβάσματος.

Υπάρχουν απαράδεκτα comics και άλλα που είναι πολύ καλά (το ίδιο και με τα βιβλία)

Εγώ διάβαζα μικυ μάους από πολύ μικρή και είναι η πιο ευτυχισμένη ανάμνηση που μπορώ να θυμηθώ :-):smile: Ήταν αγάπη και του πατέρα μου και μάλλον μου τα ξεκίνησε πολύ μικρή, γιατί έχω τεύχη σχεδόν συνομήλικά μου.

Δεν ξέρω πόσο παιδαγωγικά θεωρούνται, αν και την τέχνη του καρτούν προσωπικά την εκτιμώ. Ενδεικτικό είναι ότι τα έχω κρατήσει.

Αυτό που ξέρω είναι ότι ακόμα και σήμερα δεν γίνεται να πλησιάσω το περίπτερο κοντά στο σπίτι της γιαγιάς μου χωρίς να νιώσω απέραντη ευτυχία.

*Δυστυχώς το μικυ μάους στην Ελλάδα δολοφονήθηκε από την κρίση.

Ο Τερζόπουλος ανέστειλε την έκδοσή του.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Προτείνω Τεν Τεν και Αστερίξ (για πιο ψαγμένα). Έχουν ωραία γλώσσα, πιο ολοκληρωμένες προτάσεις από το Μίκυ Μάους, χιούμορ και ειδικά με τον Αστερίξ, αν μπείτε στη διαδικασία να δώσετε τις απαραίτητες εξηγήσεις, είναι πλούσιο σε γνώσεις, από αυτές που αρέσουν στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Προτείνω Τεν Τεν και Αστερίξ (για πιο ψαγμένα). Έχουν ωραία γλώσσα, πιο ολοκληρωμένες προτάσεις από το Μίκυ Μάους, χιούμορ και ειδικά με τον Αστερίξ, αν μπείτε στη διαδικασία να δώσετε τις απαραίτητες εξηγήσεις, είναι πλούσιο σε γνώσεις, από αυτές που αρέσουν στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Αυτα ειναι και απο το"χωριο" μας.. Οταν πειρα ενα Αστεριξ ομως απο την βιβλιοθηκη δεν κοιταξε ουτε τις εικονες (και το κειμενο μου φανηκε δυσκολο και τα γραμματα μικρα)

Διαφημίσεις

Υπαρχουν σε κομικς τα κλασσικα παιδικα λογοτεχνικα εργα. Ο δικος μου ξετρελλαθηκε περσι με το βιβλιο με τον Πετρο και το 1821 που ειναι σε κομικς, το διαβαζε συνεχεια.

Τα λουκι λουκ (που εχουμεκαι συλλογη), τεν τεν και αστεριξ δε θελει να τα διαβασει, δεν εχουν ακουστει στις παρεες του και δεν εχει κινητρο, ουτε ειναι το πιο διαβαστερο παιδι σε εξωσχολικα.

Τωρα διαβαζει τα βιβλια του σπασικλα. Του εξηγησα οτι εχει καποιες συμπεριφορες και εκφρασεις που δεν ειναι σωστες, να μη νομιζει οτι ειναι αποδεκτα ολα οσα διαδραματιζονται στο βιβλιο. Ειναι το μονο βιβλιο μετα τον Πετρο(που ηταν τελειο) που του κινησε την περιεργεια να το διαβασει και δεν ηθελα να του το απαγορεψω, δεν ειναι και ακαταλληλο... Αλλωστε εχει δεχτει περισσοτερες θετικες απο αρνητικες κριτικες.

Αν βρειτε καποιο αλλο κομικς, θα με ενδιεφερε πολυ. Α, μου ειχε ζητησει και garfield, αλλα η modern times που τα εκδιδει σε ελληνικη γλωσσα, εχει κλεισει κι οπου κι αν εψαξα δεν βρισκω σε ελληνικα, μονο σε αγγλικα. Ισως σε κανενα bazaar...

Αν βρειτε καποιο αλλο κομικς, θα με ενδιεφερε πολυ. Α, μου ειχε ζητησει και garfield, αλλα η modern times που τα εκδιδει σε ελληνικη γλωσσα, εχει κλεισει κι οπου κι αν εψαξα δεν βρισκω σε ελληνικα, μονο σε αγγλικα. Ισως σε κανενα bazaar...

Φρουτοπία

Αριστοφάνης

Μαφάλντα

αν σκεφτώ και άλλα θα σου πω

Αυτα ειναι και απο το"χωριο" μας.. Οταν πειρα ενα Αστεριξ ομως απο την βιβλιοθηκη δεν κοιταξε ουτε τις εικονες (και το κειμενο μου φανηκε δυσκολο και τα γραμματα μικρα)

Πρέπει να του το 'πουλήσεις'. Ξεκίνα από το κλωτσομπουνίδι με τους Ρωμαίους, μετά πήγαινε στο μαγικό ζωμό που κάνει τους Γαλλάτες ανίκητους .... πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ αγοράκι που να μην του αρέσει. Απλά χρειάζονται ... πιλότο μέχρι να εξοικειωθούν.

Εγώ όπως & πολλές είπατε, συμφωνώ στο ότι ΠΡΕΠΕΙ τα παιδιά να διαβάζουν κομικς, για να αγαπήσουν το διάβασμα κατ'αρχήν, με ευχάριστο τρόπο, γιατί μετά που θα έλθουν τα δύσκολα μαθήματα θα έλθουν πιο εύκολα...δεν μπορεί μόνο τηλεόραση & κομπιούτερ...το βιβλίο ανοίγει τους ορίζοντες του μυαλού & της φαντασίας!!! :) :) :)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...