Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

στρωματακι για καροτσι?

Recommended Posts

κοριτσια εχει παρει καμια στρωματακι για καροτσι που ειναι πορτ μπεμπε?εχω το καροτσι skate που γινεται πορτ μπεμπε και επειδη θελω να κοιμησω εκει στην αρχη το μωρακι θελω να του βαλω στρωματακι, ξερετε αν ειναι καταλληλα αυτα για τις καλαθουνες η αν πρεπει να πληρει ειδικες προδιαγραφες?και αν γνωριζεται που μπορω να αγορασω τετοια?

Διαφημίσεις

Φαντάζομαι θα έχει στο ΛΗΤΩ ή οπου πουλάνε τα καροτσια.

Εντωμεταξύ το πορτ-μπεμπέ μου φαίνεται απίστευτα μικρό (Inglezina Zippy) και εχω ξενερώσει απίστευτα!

"MARIAGALS"]Μόλις πήρα απο το Λητώ στρωματακι για το πορτ μπεμπε μολις 10 ευρω καθώς και σεντονάκια για το στρωμα

Το στρώμα ειναι λατεξ και αντιαλεργίκο

h1j3ge0poz8uv790.png

Εντωμεταξύ το πορτ-μπεμπέ μου φαίνεται απίστευτα μικρό (Inglezina Zippy) και εχω ξενερώσει απίστευτα!

yogini μην στεναχωρίεσαι για το πορτ μπεμπέ είναι λιγο ποιο στενό από τα άλλα της αγοράς αλλά θα σου πω για μενα που έχω το ίδιο η μπέμπα μου είναι 64 πόντους 6500κιλά και σε λιγες μέρες γίνεται 3 μηνών και ακόμα χωράει βέβαια δεν νομίζω πάνω από 4 μηνών να μπαίνει εκεί μέσα δηλαδή θα μπαίνει αλλά δεν θα είναι άνετα,τα λεφτά του πάντως για τις βόλτες που κάνουμε για 4 μήνες τα έβγαλε! Βέβαια για τον ύπνο έχω μια καλαθούνα της κουνιάδας μου γιατί δεν της άρεσε στο πορτ μπεμπέ να κοιμάται αλλά και πάλι δεν το θεωρώ αχρηστη αγορά αφού ο γιατρός μου απαγόρεψε το καρεκλάκι για βόλτες και το καρότσι που δεν κατέβαινε 100% οριζόντια έχοντας μια ελαφρια΄κλίση.

Διαφημίσεις

yogini μην στεναχωρίεσαι για το πορτ μπεμπέ είναι λιγο ποιο στενό από τα άλλα της αγοράς αλλά θα σου πω για μενα που έχω το ίδιο η μπέμπα μου είναι 64 πόντους 6500κιλά και σε λιγες μέρες γίνεται 3 μηνών και ακόμα χωράει βέβαια δεν νομίζω πάνω από 4 μηνών να μπαίνει εκεί μέσα δηλαδή θα μπαίνει αλλά δεν θα είναι άνετα,τα λεφτά του πάντως για τις βόλτες που κάνουμε για 4 μήνες τα έβγαλε! Βέβαια για τον ύπνο έχω μια καλαθούνα της κουνιάδας μου γιατί δεν της άρεσε στο πορτ μπεμπέ να κοιμάται αλλά και πάλι δεν το θεωρώ αχρηστη αγορά αφού ο γιατρός μου απαγόρεψε το καρεκλάκι για βόλτες και το καρότσι που δεν κατέβαινε 100% οριζόντια έχοντας μια ελαφρια΄κλίση.

Α εντάξει τότε....το είδα έτσι στενό 28 εκατοστά κίολας και λέω ούτε νεογέννητο δεν χωράει :lol::lol:

Μου είπε και η πεθερά βεβαίως οτι ειναι πολύ στενάχωρο για το μωρό και καταλαβαίνεις τώρα :lol::lol::lol:

Μία ερώτηση! Γιατί ο γιατρός σου απαγόρεψε το καθισματάκι για τις βόλτες? Επίσης λες οτι σου απαγόρεψε και το καρότσι που δεν κατεβαίνει οριζόντια.

Δηλαδή το μωρό στην αρχή πρέπει να είναι παντού και πάντα οριζοντιομένο? Καλά στον ύπνο του το καταλαβαίνω αλλά και στην βόλτα του?

Όχι τίποτα άλλο, αλλά κάπως έτσι το είχα στο μυαλό μου για τον μπέμπη μου, δλδ να έχω μια καλαθούνα για τον ύπνο δίπλα μου τον πρώτο καιρό και από κει και πέρα να αρκεστώ στο καρότσι και το καθισματάκι αυτονικήτου. Πορτμπεμπέ δεν είχα σκοπό να πάρω.

Πες μου αν τα σκέφτομαι λάθος, αν είναι να αναθεωρήσω.. :?

foivi το μωράκι πρέπει να ειναι οριζόντια στην αρχη γιατι δεν αντέχουν τα κοκαλάκια τους!

yogini, όταν λες στην αρχή εννοείς μέχρι 2 μηνών π.χ.?

foivi το μωράκι πρέπει να ειναι οριζόντια στην αρχη γιατι δεν αντέχουν τα κοκαλάκια τους!

yogini, όταν λες στην αρχή εννοείς μέχρι 2 μηνών π.χ.?

δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια :lol::lol::lol::lol:

ε κάπου εκει φαντάζομαι 2-3 μηνων που ακόμα δεν στηρίζονται καθόλου....ας μας πει κάποια κοπελα που να ξέρει!

Διαφημίσεις

Ωραία, έστω ας πούμε 3 μηνών για παράδειγμα. Δηλαδή, με αυτή τη λογική ούτε στο καροτσάκι μπορείς να το βάλεις γιατι δεν είναι εντελως οριζόντιο..

Ρωτάω βλακείες? δεν ξέρω...

Ας μας απαντήσει κάποια έμπειρη, γιατί θα αγοράσουμε άχρηστα πράγματα και θα καταλήξουν απλώστρες για τα ρούχα... :D:D:D

Ωραία, έστω ας πούμε 3 μηνών για παράδειγμα. Δηλαδή, με αυτή τη λογική ούτε στο καροτσάκι μπορείς να το βάλεις γιατι δεν είναι εντελως οριζόντιο..

Ρωτάω βλακείες? δεν ξέρω...

Ας μας απαντήσει κάποια έμπειρη, γιατί θα αγοράσουμε άχρηστα πράγματα και θα καταλήξουν απλώστρες για τα ρούχα... :D:D:D

όχι ρε το καροτσάκι θα κοιτάξεις να πέφτει εντελώς η πλάτη του γιατι και μεγαλύτερο να ειναι θα έρθει η στιγμή που θα ρίξει τον υπνάκο του εκεί (σε κανα πανηγύρι κτλ) :) Αν και δύσκολα θα βρεις καρότσι να μην πέφτε η πλατούλα του...τουλάχιστον γνωστής μάρκας!

Τελικά ο κάθε παιδίατρος λέει τα δικά του εμένα πάλι μου επέτρεπε από την αρχή το καθισματάκι του αυτοκινήτου αρκεί να ήταν από 0+(που ήταν).Και βέβαια το καρότσι αρκεί να ήταν ξάπλα το μωρό και μου είχε πει μεταφορά αποκληστικά με το καθισματάκι στο αυτοκίνητο και ΟΧΙ με το πορτ-μπεμπε αν δεν έχω και το auto-fix.

Τελικά ο κάθε παιδίατρος λέει τα δικά του εμένα πάλι μου επέτρεπε από την αρχή το καθισματάκι του αυτοκινήτου αρκεί να ήταν από 0+(που ήταν).Και βέβαια το καρότσι αρκεί να ήταν ξάπλα το μωρό και μου είχε πει μεταφορά αποκληστικά με το καθισματάκι στο αυτοκίνητο και ΟΧΙ με το πορτ-μπεμπε αν δεν έχω και το auto-fix.

Το auto-fix τι ειναι?

Το auto-fix τι ειναι?

Οι υμάντες που κρατάνε το πορτ-μπεμπέ στο αυτοκίνητο.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Κορίτσια στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου είναι καλό να κάθεται μέχρι 2-3 ώρες ακόμη και αν είναι αυτό από 0+ γιατί δεν είναι τελείως ξάπλα.Τώρα αν οι βόλτες σας κρατάνε περισσότερο θα χρειαστείτε και το πορτ-μπεμπέ

.png

Κοριτσια εχετε μπερδευτει οπως και γω τον πρωτο καιρο ...

Αν το συστημα του καροτσιου εχει πορτ -μπεμπε τοτε εκει βάζουμε το μωρο για τις βόλτες γιατι το υπολοιπο καρότσι ειναι για 6μηνων και ανω παρολο που ξαπλωνει (τετοιο καρότσι εχω και γω ).

Αν το καρότσι δεν εχει πορτ μπεμπε αλλα ξαπλώνει με ποδοσακο , εχουμε το μωρο μπροστά μας κλπ τοτε βάζουμε εκει το νεογεννητο . (οι Γερμανιδες αυτο προτιμουν .)

Το καθισματάκι αυτοκινήτου ειναι για την μεταφορά του μωρου ! Τα πορτ μπεμπε που συστηνονται βεβαια απο τις εταιρειες , δεν εχουν περάσει τεστ για ασφαλη μεταφορα του μωρου . Σκεφτητε το απλα ...το μωρο ξαπλωμενο στο πορτ μπεμπε με ενα απλο φρενάρισμα που θα πάει το κεφαλάκι του ?????

Ειναι ακατάλληλα για χρηση στο αυτοκινητο τα πορτ μπεμπε !!

Εγω απο 3ων μηνων χρησιμοποιώ στο καροτσι το καθισμα αυτοκινητου. Τωρα θα την βάλω στο ξαπλωτο καροτσι . Το πορτ μπεμπε ουτε να το δει μετα τους 2 μηνες γιατι ηθελε να κοιταει εξω και το καθισμα του αυτοκινητου την βοηθά καλυτερα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

επειδη και εγω πολυ ειχα μπερδευτει στην αρχη να σας πω τι πιστευω.

καταρχην η μεταφορα του μωρου πρεπει να γινεται ακομα και απο το μαιευτηριο ως νεογεννητο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε καθισμα αυτοκινητου ειναι το μονο ασφαλες και φυσικα πρεπει να ειναι ενα καλο καθισμα αυτοκινητου που να πληρη τις προδιαγραφες.απο εκει και υστερα για πορτ μπεμπε,καλαθουνες και καροτσια πιστευω οτι εχει να κανει καθαρα απο το μωρο.εμεις ας πουμε γεννηθηκαμε 3850 και 55 ποντους ...φερνω λοιπον το παιδι στο σπιτι με σκοπο να το κοιμιζω στην αρχη στο πορτ μπεμπε στο δωματιο μου και μαλιστα ειχα παρει και εξτρα στρωματακι...

ε λοιποναγγουρια...το παιδι μου εκει μεσα δε χωραγε ενιωθα οτι το ειχα φυλακισμενο ετσι πηγε κατευθειαν στην κουνια (και ευτυχως δλδ γιατι εμαθε να κοιμαται εκει και μονος του εξ αρχης....)

λεω δεν πειραζει θα χρησιμοποιησω το πορτ μπεμπε για τις βολτες τον πρωτο καιρο ..παλι αγγουρια απο 2 μηνωνηθελε να βλεπει και ανασηκωνοταν σα να κανει κοιλιακους και στο τελος εκνευριζοταν.

οποτε εαν ημασταν με το αυτοκινητο κοτσαραμε πανω το καθισμα αυτοκινητου για τη βολτα ενω εαν βγαιναμε πεζοι απο 2 μηνων στην κανονικη θεση του καροτσιου.στην αρχη και για κανα μηνα μεχρι τον 3ο σε ημικαθιστη θεση και απο 3μιση μηνων οπου καθοταν χωρις να ακουμπαει πια πισω στην ορθια μεχρι σημερα που πλεον καθεται μπροστα μπροστα και κρατιεται απο την μπαρα.

οποτε το πορτ μπεμπε αχρηστο!!

βεβαια πιστευω οτι εχει να κανει αποκλειστικα με το παιδι.

βλεπω στο δρομο μαμαδες με μωρα 6 μηνων και ανω που τα πανε βολτα στην ξαπλωτη θεση εγω αν το κανω αυτο θα γινει χαμος θα φωναζει μη σας πω θα σηκωθει μονος του πλεον :lol:

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

1η ερώτηση...

Απ'ότι κατάλαβα από τα παραπάνω, οι παιδίατροι λένε οτι στην αρχή το μωρό πρέπει να είναι ως επί το πλήστον ξάπλα και όσον αφορά το καθισματάκι αυτοκινήτου το πολύ για 2-3- ώρες.

Όταν λέμε ''στην αρχή'' μέχρι πόσο μηνών εννοούμε??

2η ερώτηση...

Μιά που είμαστε σε φάση αναζήτησης καροτσιού, θεωρείτε οτι η μπάρα είναι απαραίτητο κριτήριο επιλογής καροτσιού??

σε οτι αφορα τα ερωτηματα σου ...

κατα την προσωπικη μου αποψη και εμπειρια παντα... ναι θεωρω οτι η μπαρα ειναι απαραιτητο κριτηριο για την επιλογη καροτσιου ειδικα αν το παιδι αποδειχθει υπερδραστηριο :D:wink:.ειδικα οταν μαθουν να καθονται κρατιουνται απο τη μπαρα και το καταδιασκεδαζουν.

τωρα οσον αφορα την καταλληλη σταση ειμαι της αποψης οτι οι παιδιατροι το κρινουν αναλογως το παιδι στη δικη μας περιπτωση για παραδειγμα η παιδιατρος στις αρχες του τριτου μηνα και οταν ειδε οτι το παιδια ειναι πολυ κινητικο μου ειπε 'σηκωσε του το καροτσι τελειως γιατι ετσι βασανιζετε να σηκωθει'.

οντως μεχρι τοτε δεν ευχαριστιοταν τη βολτα μολις σηκωσα το καροτσι εβαλε και τα ποδια επανω στη μπαρα και βολταρε τρισευτυχισμενος....

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

• 2 weeks later...

Τα νεογέννητα πρέπει να είναι ξαπλωμένα και στο καρότσι και στο ριλάξ.Δεν είναι σε θέση να στηρίξουν ούτε το κεφάλι τους,ούτε τη μέση τους. Εκτός αυτού τις περισσότερες ώρες κοιμούνται.Ειδικά στη βόλτα τα αποκοιμίζει πολύ το κούνημα από το καρότσι. Όσο μεγαλώνουν και μένουν λίγο περισσότερο ξύπνια, μπορούμε να ανασηκώσουμε ελάχιστα το καρότσι, για να μπορούν να χαζέψουν και κάτι άλλο.Όταν στηρίξουν το κεφάλι τους (περίπου στους 3 μήνες), μπορούμε να το σηκώσουμε λίγο ακόμη. Μετά τους 6-7 μήνες στηρίζουν και τη μέση τους και μπορούν να κάτσουν οπουδήποτε (π.χ. καρεκλάκι φαγητού). Βέβαια, το κάθε παιδί έχει άλλους ρυθμούς ανάπτυξης. Ξέρω μωράκι που στήριζε το κεφάλι του από το μαιευτήριο ακόμη. Η μπάρα στο καρότσι χρησιμεύει πολύ, όταν το παιδί αρχίζει να πρωτοκάθεται στηρίζοντας τη μέση του, γιατί το βοηθά να μην χάνει την ισορροπία του με τα τραντάγματα του καροτσιού. Εάν πάντως το καρότσι είναι από αυτά που ξαπλώνουν τελείως (κατάλληλο από 0 μηνών), η αγορά του πορτ μπεμπέ δεν είναι απαραίτητη. Γενικά, αν το πάρετε μόνο για τη βόλτα, θα το χρησιμοποιήσετε για ελάχιστο καιρό.

Όσον αφορά τον ύπνο, προσωπικά χρησιμοποίησα καλαθούνα τους 3 πρώτους μήνες (μετά είναι κάπως στενή). Έχω δει πάντως και λίγο μεγαλύτερες καλαθούνες, στις οποίες μπορεί να κοιμηθεί ένα μωρό, αν δεν είναι πολύ μεγαλόσωμο και για 4 μήνες. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πορτ μπεμπέ. Στρώματα για πορτ μπεμπέ υπάρχουν και στο prenatal.

Και φυσικά το καρεκλάκι αυτοκινήτου είναι μια απαραίτητη από την αρχή αγορά, όπως επισήμαναν και οι υπόλοιπες κοπέλες. :lol::lol::lol:

Ελπίζω να βοήθησα :roll:

Εγώ στους 2 μήνες της έβαλα το καρότσι στη 2 απο τις 4 σκαλές που είχε γιατί ακουγε θορύβους και έκλαιγε γιατί δεν έβλεπε ξάπλα όπως ήταν.Υπολογίστε οτι πάνω κάτω το μωρο θα το βγάλετε βόλτα με το καροτσι μετα απο 20μέρες περίπου και αν επιτρέπει ο καιρός οπότε μην τρελένεστε με το πορτ-μπεμπέ .Προσωπικά δεν πήρα γιαιτί ήταν καλοκαιρι και στο μήνα που το έβγαλα βολτίτσα ουτε καν το ποδόσακο δεν έβαλα.Προσοχή στα καθισματακια αυτοκινήτου 0-13 να βλέπετε και το περιορισμο υψους .Εμεις στους 3 μήνες το αντικαταστ'ησαμε με 0-18 κιλά λόγω ύψους και δεν μπορώ να πω οτι το είχα χρησιμοποίσει και ιδιαίτερα ως τότε.

2GxD.jpg2GxDp2.png

Προσοχή στα καθισματακια αυτοκινήτου 0-13 να βλέπετε και το περιορισμο υψους .Εμεις στους 3 μήνες το αντικαταστ'ησαμε με 0-18 κιλά λόγω ύψους και δεν μπορώ να πω οτι το είχα χρησιμοποίσει και ιδιαίτερα ως τότε.

Έγραφαν οι οδηγίες χρήσης του δηλ. κάποιο ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος; Εμείς είχαμε ως πρώτο καθισματάκι ένα chicco, αλλά δεν ανέφεραν τίποτα. Το χρησιμοποιήσαμε βέβαια, όλο τον πρώτο χρόνο, ώσπου διαπιστώσαμε ότι το παιδί είχε ρίξει μπόι και δε βολευόταν πια, παρόλο που ήταν μόνο 9 κιλά.

οσο αφορά την ερώτηση γαι τη μπάρα καροτσιου εγω τη θεωρησα απαραίτητη για επιπλέον ασφάλεια .αλλα αν βλέπατε το μπεμπουλινι να ακουμπάει εκει τα ποδαράκια της (δεν εφτανε και τιποτα άλλο ) και να τεντώνει τα δακτυλάκια της το καλοκαίρι που ήταν ξυπολταρια....ήταν ολα τα λεφτα.κάναμε βόλτα και εγώ γελουσα μόνη μου!!!!! :D:D:D

2GxD.jpg2GxDp2.png