Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΛΛΑΓΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

ioanna81

Recommended Posts

ειμαι σε σκεψη τον τελευταιο καιρο σε οτι αφορα το δωματιο μας και το δωματιο του παιδιου. Εκει που ειναι το παιδικο δωματιο που ειναι πιο μικρο απο το δικο μας εχει αυλη μεγαλη την οποια το καλοκαιρι δεν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε γιατι η μονο εισοδος της ειναι απο το παιδικο, ετσι οταν το παιδι πρεπει να κοιμηθει πρεπει να μαζευτουμε απο τις 9.30 μεσα και αμα εχουμε καλεσμενους αναγκαστικα φευγουν γιατι με βλεπουν να τον κοιμιζω η μπαινουμε μεσα. Ελεγα λοιπον να μεταφερω το δωματιο του παιδιου σε μας και το αντιστροφο. Το θεμα ειναι οτι χωραει μονο το κρεβατι μας κι αυτο κολλητα στον τοιχο, ευτυχως οι ντουλαπες ανοιγουν. Πιστευετε οτι μπορει να λειτουργησει κατι τετοιο? στο αλλο το δωματιο το παιδι θα εχει αρκετο χωρο και μεγαλωνοντας να εχει γραφειο, κρεβατι και χωρο για παιχνιδι και πιστευω οτι μεγαλωνοντας δεν θα επιτρεπει και στον καθενα να μπαινοβγαινει οποτε θελει κι εμενα δεν μου αρεσει κι αυτο.

Διαφημίσεις

Τότε προχώρα στην αλλαγή των δωματίων (εφόσον μπορείτε και εσείς να βολευτείτε).

πρακτικα δεν ξερω πως θα ειναι σε μικρο δωματιο αλλα κι εμεις στο κρεβατι μονο για υπνο παμε

Διαφημίσεις

Εγώ στην θεση σου δεν θα άλλαζα τον προσωπικό μου χώρο. Η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού δεν είναι μόνο για εναν ύπνο. Πχ. Εγώ χαλαρώνω στο κρεβάτι διαβάζοντας. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ το δωμάτιο μου μόνο με ένα κρεβάτι.

Εσένα Δλδ οι καλεσμένοι σου θα παιρνούν από την κρεβατοκάμαρα σου για να βγουν στην αυλή; Καλά κατάλαβα;

Επίσης σκέψου κ το άλλο. Μεγαλώνοντας το παιδί θα ειναι δύσκολο να κοιμηθεί οταν θα χετε παρέα. Θα θελει να συμμετέχει κ αυτό. Οποτε ποιο το νόημα να αλλάξεις χώρο. Κ στην τελική το κοιμιζεις στο δωμάτιο σου κ μετά τομεταφέρεις.

Επίσης σε ένα μικρό χώρο θα βολέψετε κ ένα γραφειάκι για να διαβάζει. Τα δικά σου κομοδίνα τί θα τα κάνεις;

Σε αντιστοιχη περιπτωση δικης μου γνωστης, αναγκαστηκε και εκανε αυτον το υπνοδωματιο απο οπου γινεται η προσβαση στην αυλη, τον εκανε κουζινα....και την παλια κουζινα την εκανε υπνοδωματιο....

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Άσχετα με την πρόσβαση στην αυλή, αν το δωμάτιο που μένει τώρα το παιδί είναι μικρό, αργότερα δεν θα χωράει πχ το γραφείο του, δεν θα έχει χώρο να παίζει (όπως είπε η θεματοθέτρια). Από το να είναι στριμωγμένο το παιδί, καλύτερα να είναι στριμωγμένοι οι γονείς κατά την άποψή μου.

συμφωνο και εγω να προχωρησεις στην αλλαγη. το παιδι θα μεγαλωνει χρειαζεται και περισσοτερο χωρο και δεν θα του αρεσει να μπαινοβγαινει ο καθενας στο δωματιο του. θα καταληξει στο μελλον η αυλη να ειναι μονο δικια του.

επισης δεν θα μου αρεσε να μπορει να μπαινει το παιδι μονο του στην αυλη χωρις να το ακουω (π.χ εαν ξυπνησει την νυχτα και βγει εξω?)

ενω παρολο που θα ειναι στριμοχτα θα προτειμουσα να εχω εγω το μικρο δωματιο και να εκμεταλλευομαι την αυλη ολο το 24ωρο.

Εγώ στην θεση σου δεν θα άλλαζα τον προσωπικό μου χώρο. Η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού δεν είναι μόνο για εναν ύπνο. Πχ. Εγώ χαλαρώνω στο κρεβάτι διαβάζοντας. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ το δωμάτιο μου μόνο με ένα κρεβάτι.

Εσένα Δλδ οι καλεσμένοι σου θα παιρνούν από την κρεβατοκάμαρα σου για να βγουν στην αυλή; Καλά κατάλαβα;

Επίσης σκέψου κ το άλλο. Μεγαλώνοντας το παιδί θα ειναι δύσκολο να κοιμηθεί οταν θα χετε παρέα. Θα θελει να συμμετέχει κ αυτό. Οποτε ποιο το νόημα να αλλάξεις χώρο. Κ στην τελική το κοιμιζεις στο δωμάτιο σου κ μετά τομεταφέρεις.

Επίσης σε ένα μικρό χώρο θα βολέψετε κ ένα γραφειάκι για να διαβάζει. Τα δικά σου κομοδίνα τί θα τα κάνεις;

η αληθεια ειναι πως ουτε αρρωστη δεν καθομαι στο κρεβατι, ο χωρος που ηρεμω και μ αρεσει απο παιδι να καθομαι ειναι το σαλονι γι αυτο και το σκεφτομαι. Ισως χωρεσει ενα κομοδινο επειδη θα βγει καποιο αλλο επιπλο. Ασε που προτιμω οι καλεσμενοι να μπαινοβγαινουν απο το δικο μας δωματιο παρα απο του παιδιου, που μεγαλωνοντας δεν θα θελει να μπαινουν αλλοι. Για να κοιμηθειο σε αλλο κρεβατι και να μεταφερθει ουτε λογος, ανεκαθεν ηθελε το κρεβατι του ουτε στο καροτσι δεν κοιμοτανε

Σε αντιστοιχη περιπτωση δικης μου γνωστης, αναγκαστηκε και εκανε αυτον το υπνοδωματιο απο οπου γινεται η προσβαση στην αυλη, τον εκανε κουζινα....και την παλια κουζινα την εκανε υπνοδωματιο....

για ναγινει κατι τετοιο πρεπει ν αλλαξει η διαρρυθμιση ολου του σπιτιου, εχω σαλονι κουζινα μονοκομματη και λεφτα επισης δεν υπαρχουν οποτε πρεπει να συμβιβαστω με κατι οικονομικο

Διαφημίσεις

Άσχετα με την πρόσβαση στην αυλή, αν το δωμάτιο που μένει τώρα το παιδί είναι μικρό, αργότερα δεν θα χωράει πχ το γραφείο του, δεν θα έχει χώρο να παίζει (όπως είπε η θεματοθέτρια). Από το να είναι στριμωγμένο το παιδί, καλύτερα να είναι στριμωγμένοι οι γονείς κατά την άποψή μου.

αυτο σκεφτομαι κι εγω, προτιμω να ειμαι εγω στριμωγμενη, θα μεγαλωσει, θα θελει να κατσει με το φιλο του η θα θελει ενας φιλος του να κοιμηθει καμμια φορα παρεα, δεν θα γινεται στο δωματιο που εχει τωρα. Θα μου πεις ειναι πολυ μακρινο αυτο αλλα οι αλλαγες μια φορα γινονται

Ιωαννα σαφως και θα επιλεξετε την πιο οικονομικη λυση...

Και εγω παντως θα τα αλλαζα τα δωματια....και αυτο με την προσβαση στην αυλη θα το παιρναμε οι γονεις...

Ναι βρε, το συζητάς? Μόλις φτιάξει ο καιρός θα μπορείτε να κάθεστε έξω να χαλαρώσετε, να πιείτε ένα ποτήρι κρασί οι δυο σας, και αφού έχει απευθείας πρόσβαση έξω, το δωμάτιο θα σου φαίνεται μεγάλο. Άσε που μια μέρα θα το κάνετε ούτως ή άλλως, γιατί θα αισθανθείτε, όπως είπε και μια κοπέλα παρακάτω, ότι έχει την ελευθερία να βγει έξω ενώ κοιμάστε.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Κορίτσια πραγματικα δεν ειχα σκεφτεί πως μπορεί να φυγει ενω κοιμόμαστε, πολλες φορες το καλοκαίρι μου λειπει το να κατσω με τον αντρα μου εξω και να πιούμε τη μπυριτσα μας. Ειναι καποια κοπέλα που να εχει μικρο δωματιο να μου πει πως νιώθει? Δεν λεω οτι το αλλο ειναι τεράστιο αλλα ειναι ανετο. Απλα σκέφτομαι μήπως το μετανιωσω και δεν μπορω ν αλλαζω συνέχεια δωματια. Υπάρχει περίπτωση να μην το θέλει το παιδι και ν αντίδρασει?

Πόσο χρονών είναι το παιδί; αν πχ είναι 4 κ πάνω μπορείς να επικοινωνήσεις άριστα μαζί του κ να το ρωτήσεις τι προτιμά.

Εμένα πχ ο γιος μου είναι 2.5 χρ. κ περνάει πολύ χρόνο παίζοντας στο δωμάτιο του. Δεν το αλλάζει με τίποτα.όταν κάποια στιγμή του άλλαξα θέση στα έπιπλα, έσπρωχνε το κρεβάτι για να το γυρίσει στην προηγούμενη θέση.

Διαφημίσεις

Πόσο χρονών είναι το παιδί; αν πχ είναι 4 κ πάνω μπορείς να επικοινωνήσεις άριστα μαζί του κ να το ρωτήσεις τι προτιμά.

Εμένα πχ ο γιος μου είναι 2.5 χρ. κ περνάει πολύ χρόνο παίζοντας στο δωμάτιο του. Δεν το αλλάζει με τίποτα.όταν κάποια στιγμή του άλλαξα θέση στα έπιπλα, έσπρωχνε το κρεβάτι για να το γυρίσει στην προηγούμενη θέση.

2 χρονων ειναι αλλα του αρέσει τα πράγματα του να ειναι στη θεση τους και δεν δειχνει να τρελενεται για αλλαγες γι αυτο προτιμω να το κανω τωρα που ειναι μικρός

Εγω παλι αλλαζω τα επιπλα μεσα στο δωματιο της αρκετα συχνα...οπως κανω γενικη καθαριοτητα οποτε το εχει συνηθισει...Τωρα που κοντευει και τα 5 μαλιστα, οταν βλεπει το δωματιο της αλλαγμενο, της αρεσει και καμαρωνει!!!;)

Ιωαννα, πιστευω οτι ο γιος σου δεν θα εχει θεμα....απλα θα κανετε την αλλαγη οσο πιο ηρεμα μπορειτε σαν να ειναι κατι φυσιολογικο και σιγουρα θα προσαρμοστειτε ολοι σας στην νεα κατασταση (εσεις με το μικροτερο δωματιο, ο γιος σου και τα υπολοιπα μελλοντικα σας παιδια στο μεγαλυτερο δωματιο).

Απλα θεωρω καλυτερα να γινει η αλλαγη πριν αρχισετε να καθεστε στην αυλη και συνδυασει στο μυαλο του οτι το δωματιο αυτο ειναι κολλητο με την ελευθερια της αυλης!!!!

Και εγω το ιδιο σκεφτομαι...ειναι πιο μεγαλη η δικη μας κρεβατοκαμαρα απο αυτη των παιδιων...Θα το ειχα κανει απο καιρο χωρις δευτερη σκεψη αλλα το προβλημα μου ειναι οτι στο παιδικο δεν εχει εντοιχισμενη ντουλαπα αλλα παιδικη και δεν υπαρχουν φραγκα τωρα για ντουλαπες οποτε το τρεναρω για αργοτερα. Θα το κανω ομως γιατι σε λιγο καιρο θα ερχονται και οι φιλοι των παιδιων στο σπιτι (εχω σκοπο να τους μαζευω εγω παρα να γυρνανε απο δω και απο κει..) και τοτε θα χρειαζονται την ανεση τους.

Θα σου προτεινα να το κανεις λοιπον και αν σε παιρνει οικονομικα για να εισαι πιο ανετα να αλλαξεις τις πορτες της ντουλαπας σου με συρομενες...(οταν αξιωθω τετοιες θα βαλω)

Υπαρχουν εταιρειες αν ψαξεις στο google που κανουν αυτη την δουλεια.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

οι μονες αλλαγες που μπορουν να γινουν απο αποψη χρηματων ειναι το βαψιμο των δωματιων που ηθελαν φρεσκαρισμα και σκεφτηκα να το κανουμε ταυτοχρονα με την αλλαγη, οτιδηποτε αλλο κοστιζει δυστυχως δεν μπορει να γινει. Ευτυχως οι ντουλαπες και τα συρταρια ανοιγουν αν μεταφερθει το κρεβατι μας αλλα καθε μερα το σκεφτομαι και τελικα καταληγω στο οτι πρεπει να γινει, πραγματικα το να καθομαι στην αυλη μου λειπει πολυ τα καλοκαιρια αλλα βλεπω οτι θα πιεστει πολυ το παιδι μεγαλωνοντας. Ηδη τωρα μονο με τα παιχνιδια που εχει και δεν χωραει καλα καλα που να μπει αργοτερα μεγαλο κρεβατι και γραφειο.

Από αυτά που διαβάζω, πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις την αλλαγή.

Στον μικρό θα το παρουσιάσετε ότι του παραχωρείτε νέο μεγάλο δωμάτιο για να έχει πολύ χώρο και πολλά παιχνίδια μέσα και να μπορεί να παίζει άνετα.

Εσείς θα στριμωχτείτε αλλά θα έχετε την αυλή δίπλα σας.

Από αυτά που διαβάζω, πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις την αλλαγή.

Στον μικρό θα το παρουσιάσετε ότι του παραχωρείτε νέο μεγάλο δωμάτιο για να έχει πολύ χώρο και πολλά παιχνίδια μέσα και να μπορεί να παίζει άνετα.

Εσείς θα στριμωχτείτε αλλά θα έχετε την αυλή δίπλα σας.

αχ αυτο σκεφτομαι κι εγω, θα εχω αλλη ανεση και περιμενω πως και πως το καλοκαιρι να ειμαστε εξω. Μακαρι να μην μας πιασει ψυχοπλακωμα με το μικρο χωρο

Kι εγω το ιδιο θα εκανα ασυζητητι. Αν ειναι τακτοποιημενα τα πραγματα του παιδιου σε ενα δικο του χωρο , ολο το σπιτι φαινεται πιο τακτοποιημενο.

Επισης αν υπαρχει κενος τοιχος σκεψου να τον καλυψεις ολοκληρο με αθραυστο καθρεπτη (οικονομικος απο ενα σιδηροπωλειο). Θα διπλασιαστει το δωματιο.

Αλλιως με ενα τελειο μεγαλο ποστερ με ενα τοπιο με "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ', που να το κανει παλι να φαινεται μεγαλυτερο.

Η αυλη παντως μεγαλη υποθεση, δεν θα την εχανα!!!

Και στο νεο δωματιο του παιδιου μπορει να βολευτει μια συρταριερα ή μια στενη ντουλαπα εξτρα με δικα σας πραγματα.

Εχετε δει τις ντουλαπες PAX του ικεα με βαθος 35 εκ. μονο? Μπορεις να βαλεις ρουχα σε ραφια αλλα και οτιδηποτε αλλο!!! Βγαινουν και σε συρομενες. Καλη αλλαγη και καλη ανανεωση!

Kι εγω το ιδιο θα εκανα ασυζητητι. Αν ειναι τακτοποιημενα τα πραγματα του παιδιου σε ενα δικο του χωρο , ολο το σπιτι φαινεται πιο τακτοποιημενο.

Επισης αν υπαρχει κενος τοιχος σκεψου να τον καλυψεις ολοκληρο με αθραυστο καθρεπτη (οικονομικος απο ενα σιδηροπωλειο). Θα διπλασιαστει το δωματιο.

Αλλιως με ενα τελειο μεγαλο ποστερ με ενα τοπιο με "ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ', που να το κανει παλι να φαινεται μεγαλυτερο.

Η αυλη παντως μεγαλη υποθεση, δεν θα την εχανα!!!

Και στο νεο δωματιο του παιδιου μπορει να βολευτει μια συρταριερα ή μια στενη ντουλαπα εξτρα με δικα σας πραγματα.

Εχετε δει τις ντουλαπες PAX του ικεα με βαθος 35 εκ. μονο? Μπορεις να βαλεις ρουχα σε ραφια αλλα και οτιδηποτε αλλο!!! Βγαινουν και σε συρομενες. Καλη αλλαγη και καλη ανανεωση!

θεμα με τις ντουλαπες δεν εχω, εξαλλου και τωρα καποια πραγματα ειναι στο δικο του δωματιο αλλα και τα δυο δωματια εχουν στον ενα τοιχο ντουλαπες. Η ιδεα του καθρεφτη μου αρεσει πολυ. Η αλαξιερα που εχουμε τωρα ειναι και ντουλαπι που μεχρι προτινως ειχαμε τα ρουχα του και τωρα βαλαμε τα παιχνιδια του (εκανα καλο ξεκαθαρισμα κι αδειασαν οι ντουλαπες). Αρα λογικα θα περιμενω να φυγει και ο Φλεβαρης και μετα μαλλον θ αρχισουν οι αλλαγες.

Οτι αλλη ιδεα εχετε για μικρο χωρο ειναι ευπροσδεκτη, δεν το εχω και πολυ με τη διακοσμηση

Οτι αλλη ιδεα εχετε για μικρο χωρο ειναι ευπροσδεκτη, δεν το εχω και πολυ με τη διακοσμηση

Ραφάκια στον τοίχο. όχι πολλά όμως για να μην βαρύνει ο χώρος. Σε σημεία που δεν ενοχλούν. πχ πάνω από το καλοριφέρ.

Ο καθρέπτης είναι πολύ καλή ιδέα. Θα μπορούσες να τον βάλεις και στην ντουλάπα για να μην σου κλείσει τους τοίχους.

Δες και εδώ:

http://www.design-district.gr/el/how-to-guide/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%82-id561

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...