Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Α' Δημοτικού 2014-2015 - Ιδιωτικα σχολεια

Recommended Posts

Καλημέρα σας, τον Σεπτέμβρη η μικρή μου θα πάει α΄δημοτικού και είμαστε στην διαδικασια ψαξιματος ιδιωτικου σχολειο στα βορεια προαστεια.

Τι θα λέγατε όλες οι ομοιοπαθούσες και όποιος γνωριζει συγκεκριμένα στοιχεία να τα γραφουμε εδω.

Σημαντικά θέματα που με ενδιαφέρουν :

• Ωράριο
  • Κόστος διδακτρων
  • Μελέτη
  • Δραστηριότητες
  • Εμπειρίες από ανθρώπους που πηγαίνουν ήδη σε αυτά τα σχολεία

Σχολεία που γνωρίζω και θα παω να ρωτήσω.....Εκπαιδευτήρια Δούκα, Καντάς, Ελληνοαγγλικη αγωγη, Ιονιος Σχολή, Παναγιωτόπουλος.

Περιμένω σχόλια και νέες ιδέες.

U80ep3?r=1271337460

Διαφημίσεις

Εμείς γράψαμε τον μικρό νηπιαγωγείο στην Ελληνοαγγλική απο τώρα για του χρόνου. Μας είπαν ότι οι θέσεις στην Α' Δημοτικού καλύπτονται από το Νηπιαγωγείο. Οι εγγραφές τους ξεκινούν από τον Οκτώβριο, θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις μαζί τους άμεσα.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, έχω μόνο πληροφορίες για το νηπιαγωγείο.

8HQvp2.png

Διαφημίσεις

Θα προτιμούσα να είναι τα ελληνικα η πρωτη γλώσσα....αλλά επειδη η μικρη μου πηγαινει από 6 μηνων σε αγγλοφωνο παιδικο σταθμο, γνωριζει και αρκετα καλά αγγλικά για την ηλικία της....

U80ep3?r=1271337460

Kardoulini,

Στην ενημέρωση στην Ελληνοαγγλική Αγωγή μας είπαν ότι το σχολείο ονομάστηκε έτσι γιατί έχει στενή συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και προσπαθεί να ακολουθήσει την μέθοδο των Βρεταννικών σχολείων.

Δεν είναι ελληνοαγγλικό σχολείο, αυτό μας το τόνισαν ιδιαίτερα.

8HQvp2.png

Εμένα αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ στην Ελληνοαγγλική αγωγή είναι οτι δεν έχει γυμνάσιο και λύκειο,και μένουμε ξεκρέμαστοι...Να πας στο δημόσιο της γειτονιάς σε φοβίζει πως θα προσαρμοστεί το παιδί και σε άλλο ιδιωτικό σκέφτεσαι οτι τυχόν παρέες η και χειρότερα κλίκες θα έχουν δημιουργηθεί και θα είναι δύσκολο να εγκλιματιστεί σε ένα ξένο γι αυτό περιβάλλον...

Θελω το σχολείο να έχει όλες τις βαθμίδες....θα κλείσω άμεσα ραντεβου με τα εξής :

ΚΑΝΤΑΣ

ΠΛΑΤΩΝΑΣ

ΓΕΙΤΟΝΑΣ

ΔΟΥΚΑΣ

BYRON

Αντε να δουμε.....

U80ep3?r=1271337460

Kαλησπέρα, υπαρχει κανεις που στελνει το παιδι του εκει ή να γνωριζει οποιαδηποτε πληροφορία για το συγκεκριμμενο σχολειο ????? Υστερα απο την ερευνα αγορας ..... το βρηκα πολυ ικανοποιητικό σε σχεση βεβαια και με την προσιτη τιμη του. Μικρο οικογενειακο επικοινωνιακο με πολλες δραστηριοτητες, λιγα παιδια σε καθε ταξη.....

Ακουω σχολια .......

U80ep3?r=1271337460

Διαφημίσεις

Θα προτιμούσα να είναι τα ελληνικα η πρωτη γλώσσα....αλλά επειδη η μικρη μου πηγαινει από 6 μηνων σε αγγλοφωνο παιδικο σταθμο, γνωριζει και αρκετα καλά αγγλικά για την ηλικία της....

Σε όλα τα σχολεία που αναφέρεις, τα ελληνικά είναι η γλώσσα βάσης. Αυτό που πρέπει να επιλέξεις είναι ποια ξένη γλώσσα θα προτιμούσες να μάθει πρώτο το παιδί σου. Π.χ. στα εκπαιδευτήρια ΚΑΝΤΑΣ, η πρώτη ξένη γλώσσα είναι τα γερμανικά...

Π.χ. στα εκπαιδευτήρια ΚΑΝΤΑΣ, η πρώτη ξένη γλώσσα είναι τα γερμανικά...

Όχι, παιδί μου. Πώς σου ήρθε αυτό;

Μάλλον μπερδεύτηκες με άλλο σχολείο;).

• 2 months later...
Kαλησπέρα, υπαρχει κανεις που στελνει το παιδι του εκει ή να γνωριζει οποιαδηποτε πληροφορία για το συγκεκριμμενο σχολειο ????? Υστερα απο την ερευνα αγορας ..... το βρηκα πολυ ικανοποιητικό σε σχεση βεβαια και με την προσιτη τιμη του. Μικρο οικογενειακο επικοινωνιακο με πολλες δραστηριοτητες, λιγα παιδια σε καθε ταξη.....

Ακουω σχολια .......

τελικά τι έκανες με το σχολείο? Βρήκες κάποιο?

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Εμένα αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ στην Ελληνοαγγλική αγωγή είναι οτι δεν έχει γυμνάσιο και λύκειο,και μένουμε ξεκρέμαστοι...Να πας στο δημόσιο της γειτονιάς σε φοβίζει πως θα προσαρμοστεί το παιδί και σε άλλο ιδιωτικό σκέφτεσαι οτι τυχόν παρέες η και χειρότερα κλίκες θα έχουν δημιουργηθεί και θα είναι δύσκολο να εγκλιματιστεί σε ένα ξένο γι αυτό περιβάλλον...

Εδώ συνεχίζουνε τα παιδιά αν το επιθυμούνε:

http://www.paidagogiki.gr/

Η «Παιδαγωγική Πρωτοπορία», το δημιούργημα δύο ιστορικών εκπαιδευτηρίων, της «Ελληνοαγγλικής Αγωγής» και των «Μοντεσσοριανών σχολείων», που το καθένα τους έχει σημειώσει μια μακρά και ισχυρή παρουσία 50 χρόνων στο παιδαγωγικό γίγνεσθαι της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ήρθε να ενσαρκώσει το όραμά μας για μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική κοινότητα, με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

• 7 months later...

http://gge.gov.gr/?page_id=3715

Για τιμές σε ιδιωτικά μπορείτε να δείτε το Link από πάνω, πολύ ακριβά όλα, με μερικές εξαιρέσεις. Όντως πολύ καλά το είπε κάποια τι γίνεται μετά για το γυμνάσιο και το λυκειο. Εμείς πάμε τώρα νηπιαγωγείο και το θεώρησα υπερβολικό να πιεστούμε για το νηπιαγωγείο από τώρα. Το σχολείο όμως σε εμάς έχει μόνο δημοτικό μετά τα παιδάκια στο γυμνάσιο πάνε αλλού και στο λύκειο χωρίζονται ακόμα πιο πολύ. Εννοειται ότι δεν είναι μόνο τα έξοδα για το σχολείο αλλά και όλα τα άλλα φαγητό, ρούχα και διασκέδαση, και βέβαια δώρα, γιορτές κλπ. Μιλάω πάντα για όσους έχουν ένα απλό εισόδημα και θέλουν να πιεστούν για να πάει το μικρό τους σε ένα πιο καλό σχολείο. Δεν ξέρω εάν αξίζει;; επίσης θα είναι γελείο να σκεφτεί κάποιος το ιδιωτικό και μετά από 1-2 χρόνια να τρέχει να το στείλει στο δημόσιο επειδή δεν θα μπορεί άλλο να πληρώνει. Οπότε εάν κάποιος θέλει να το στείλει ιδιωτικό, για πλάκα μιλάμε για 5000 με 6000 χιλιάρικα ετησίως μην πω και κανένα 500 επιπλέον χωρίς εξτρά!!! (επίσης βιβλία, κάποια έξτρα δραστηριότητα, εκδρομές....κλπ).

Για την ελληνοαγγλική έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, πολλά παιδάκια από τον ιδιωτικό σταθμό που πηγαίναμε (με ΕΣΠΑ εεε!! ) συνέχισαν στην ελληνοαγγλική. Οι ουρσουλίνες επίσης έχουν ένα εξαιρετικό δημοτικό πήγε και το είδε μια γνωστή μου.

Κορίτσια επειδή και εγώ έχω τελειώσει ιδιωτικό σχολείο, πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο, είμαστε μιας μεσαίας οικονομικής εμβέλειας οικογένεια. Όλα τα σχολεία έχουν κλίκες. Έτσι για να γελάσουμε λιγάκι μια γνωστή μου δηλώνει την διεύθυνση εργασία της για να πηγαίνει το παιδί της στο ψυχικό (στο δημόσιο σχολείο του ψυχικού), δήθεν για καλύτερα, το παιδάκι της δεν έχει σχεδόν καθόλου φίλες (της λένε ότι εσύ είσαι από άλλη περιοχή) και ούτε καν στα πάρτυ δεν την καλούνε. Απλά νομίζω ότι όταν επιλέγουμε σχολείο είναι καλό να λαμβάνουμε πολλούς παράγοντες υπόψη μας. Η εν λόγω μαμά δεν το κάνει για να προλαβαίνει να παίρνει το παιδί της μετά την δουλειά αλλά γιατί και καλά είναι πιο καλή περιοχή......εεε την είδε την καλή περιοχή !!

Εμείς τελικά γράψαμε την μικρή στα Εκπαιδευτηρια Δούκα.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι μέχρι στιγμής....ειμαι πολύ ευτυχισμενη για την επιλογη μας και η μικρή είναι ξετρελαμενη.

Πολλές δραστηριότητες, διαδραστικά παιχνίδια, διαδραστικοι πινακες.

Λίγο τσιμπημένο αλλα πραγματικα αξίζει και με το παραπάνω

U80ep3?r=1271337460

Επειδη εχω παει και σε ιδιωτικο και σε δημοσιο, beba09, και τα δυο να ξερεις εχουν συν και πλην.

Στην περιπτωση μας ο λογος που σκεπτομαστε αν μετακομισουμε τελικα ιδιωτικο, ειναι το οτι δεν εχουμε βοηθεια οποτε αντι να πληρωνω γυναικα, και να εχουμε τοσες μερες κενες το χρονο λογω αδειων εκπαιδευτικων, απεργιων, συνδικαλιστικα κλπ, ας πληρωνω ιδιωτικο. Επισης το παιδι θα εχει πολλες δραστηριοτητες σε ωρες σχολειου, οποτε το απογευμα θα ειναι αφιερωμενο σε ξεκουραση και διαβασμα οσο δεν θα εχει κανει στην ωρα μελετης.

Για Ν. Προαστια εχει κανενας να προτεινει ιδιωτικο? Ψαχνουμε οικογενειακο, οικονομικο, με ευελικτες απογευματινες ωρες. Ζητω πολλα?

Επειδη εχω παει και σε ιδιωτικο και σε δημοσιο, beba09, και τα δυο να ξερεις εχουν συν και πλην.

Στην περιπτωση μας ο λογος που σκεπτομαστε αν μετακομισουμε τελικα ιδιωτικο, ειναι το οτι δεν εχουμε βοηθεια οποτε αντι να πληρωνω γυναικα, και να εχουμε τοσες μερες κενες το χρονο λογω αδειων εκπαιδευτικων, απεργιων, συνδικαλιστικα κλπ, ας πληρωνω ιδιωτικο. Επισης το παιδι θα εχει πολλες δραστηριοτητες σε ωρες σχολειου, οποτε το απογευμα θα ειναι αφιερωμενο σε ξεκουραση και διαβασμα οσο δεν θα εχει κανει στην ωρα μελετης.

Για Ν. Προαστια εχει κανενας να προτεινει ιδιωτικο? Ψαχνουμε οικογενειακο, οικονομικο, με ευελικτες απογευματινες ωρες. Ζητω πολλα?

Νομίζω πολύ σωστή επιλογή σε αυτήν την περίπτωση, από νότια προάστια μια γνωστή μας στέλνει το παιδί της στα εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, είναι πολυ ευχαριστημένη, μικρό ιδιωτικό όπως μας έχει πει, με πολύ λογικές τιμές, ο διευθυντής ξέρει το κάθε παιδί με το όνομα του.

Νομίζω πολύ σωστή επιλογή σε αυτήν την περίπτωση, από νότια προάστια μια γνωστή μας στέλνει το παιδί της στα εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη, είναι πολυ ευχαριστημένη, μικρό ιδιωτικό όπως μας έχει πει, με πολύ λογικές τιμές, ο διευθυντής ξέρει το κάθε παιδί με το όνομα του.

Ευχαριστω! Θα το ψαξω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...