Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διακόπτεται η γαλουχία σε 1 1/2 μέρα;

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

Κατ'αρχήν να πώ ότι θηλάζω τον 2 ετών γιό μου, αυτή τη στιγμή 3-4 φορές τη μέρα. Τα Χριστούγεννα (συγκεκριμένα 24-25) θα χρειαστεί να λείψω για δουλειά. Δηλαδή θα φύγω 24 το απόγευμα (δεν χάνω όλους τους θηλασμούς της μέρας) και επιστρέφω 26 πρωϊ. Χάνουμε 5 θηλασμούς (24/12:1, 25/12:3, 26/12:1)

Θα υπάρξει πρόβλημα με την παραγωγή μου; Θα πρέπει να πάρω μαζί μου θήλαστρο να βγάλω γάλα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Συγνωμη αν ηταν απότομη και μικρη η απάντηση, προσπαθώ να γράφω περισσότερα οταν πιστεύω οτι χρειαζεται, απλα πιστεύω οτι δε θα εχεις κανένα προβλημα με την παραγωγη σου!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Συγνωμη αν ηταν απότομη και μικρη η απάντηση, προσπαθώ να γράφω περισσότερα οταν πιστεύω οτι χρειαζεται, απλα πιστεύω οτι δε θα εχεις κανένα προβλημα με την παραγωγη σου!

Ευχαριστώ, δεν πειράζει. Καμιά φορά ίσως να ρωτάω ευκόλως εννοούμενα απλά θέλω να είμαι σίγουρη, γιατί δεν θέλω να το εκλάβει ως βεβιασμένο αποθηλασμό αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, και μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να λείψω πάνω από 15 ώρες εκ των οποίων τις 11 κοιμόταν.

jTosp2.png

Ευχαριστώ, δεν πειράζει. Καμιά φορά ίσως να ρωτάω ευκόλως εννοούμενα απλά θέλω να είμαι σίγουρη, γιατί δεν θέλω να το εκλάβει ως βεβιασμένο αποθηλασμό αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, και μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να λείψω πάνω από 15 ώρες εκ των οποίων τις 11 κοιμόταν.

Απλα θα του πεις μερες πριν οτι θα λείπεις, οτι δεν θα πιει γαλα απο την μαμα για 2 μερες αλλα οτι θα ξαναερθεις πολυ πολυ γρήγορα. Θα ξεχωρίσεις κάποιο γεγονός που θα γίνει μεσα στην ημερα οποτε αυτός που τον κραταει θα του πει οτι μετα απο αυτο θα έρθει η μαμα. Γενικώς θέλει πολυ μπλα μπλα για να μην αισθάνεται ανασφάλεια.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Βασικα θα πρεπει να βγαλεις εσυ γαλα για να μη πρηστεις. Στο παιδι θα εξηγησεις οτι θα λειψεις για λιγο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Δεν ξέρω αν σ'αυτή την ηλικία και τη συχνότητα που θηλάζουμε θα πρηστώ. Μάλλον θα το πάρω μαζί μου το θήλαστρο για παν ενδεχόμενο.

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν σ'αυτή την ηλικία και τη συχνότητα που θηλάζουμε θα πρηστώ. Μάλλον θα το πάρω μαζί μου το θήλαστρο για παν ενδεχόμενο.

Πιστεύω οτι δεν θα εχεις προβλημα. Θα βγάλεις λιγο με το χερι σου αν πρηστείς (που αν συμβεί θα ειναι την πρώτη μερα), δεν νομίζω οτι θα χρειαστείς το θηλαστρο αλλα δεν χάνεις και κατι να το εχεις μαζι.

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 2 months later...

Θηλάσαμε 8 μήνες αποκλειστικά και εδώ και 6 ημέρες μπήκαμε σε φάση αποθηλασμού λόγω φαρμακευτικής αγωγής. Το έμαθε εχθές η παιδίατρος και με μάλωσε που δεν την ενημέρωσα. Δεν υπήρχε λόγος να σταματήσω τον θηλασμό όπως μου είχε πει ο γιατρός και μου συνέστησε να συνεχίσω. Το γάλα μου όμως εχθές βράδυ ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, βγάζω που και που με το χέρι μου αυτές τις ημέρες για να μην πονάω. Είναι εύκολο και απλό βρε κορίτσια ή θα πρέπει να κάνω κανονικά επαναγαλακτισμό με τα πρωτόκολλα κλπ;

Εμείς το ξεπεράσαμε εντελώς ανώδυνα, αλλά έλειψα 2μιση μέρες μόνο. Όσο έλειπα, έβγαλα ελάχιστο γάλα για να ξεπρηστώ (είχα πρηστεί ελάχιστα σε σχέση με το παρελθόν), και όταν γύρισα, ο μικρός επανέφερε την παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες του (δηλαδή 3 φορές τη μέρα). Το δούλεψε λίγο παραπάνω και τα κατάφερε χαχα.

Στην δική σου περίπτωση, επειδή είναι αρκετά μικρό το παιδί και θηλάζει λογικά περισσότερο, θα έπρεπε να βγάζεις κανονικές ποσότητες με το θήλαστρο (να αδειάζεις το στήθος εντελώς), για να μπορέσεις να διατηρήσεις την παραγωγή. Ίσως το παιδί καταφέρει να το επαναφέρει, απλά φοβάμαι μη χάσει το ενδιαφέρον του λόγω της μειωμένης παραγωγής. Καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον σύμβουλο θηλασμού.

jTosp2.png

Η μπέμπα δεν θα πει όχι - τόσες μέρες το ζητάει το μωράκι μου κι εγώ δεν το δίνω. Έστω και σαν πιπίλα θα το θέλει.

Το ζήτημα είναι θα τα καταφέρω με λίγο μαραθόσπορο, διατροφή και το μωρό στο στήθος 4-5 φορές την ημέρα;;; (η παιδίατρος αυτό μου είπε) ή θα χρειαστεί αντλήσεις που ΔΕΝ γίνεται να κάνω ανά τρίωρο;;;; (λόγω δουλειάς).

Αγχώνομαι ταυτόχρονα γιατί έχω και το θέμα με το βάρος της... πήρε μόνο 400 γραμμάρια σε 2 μήνες και δεν πρέπει να χάνει γεύματα.

Η μπέμπα δεν θα πει όχι - τόσες μέρες το ζητάει το μωράκι μου κι εγώ δεν το δίνω. Έστω και σαν πιπίλα θα το θέλει.

Το ζήτημα είναι θα τα καταφέρω με λίγο μαραθόσπορο, διατροφή και το μωρό στο στήθος 4-5 φορές την ημέρα;;; (η παιδίατρος αυτό μου είπε) ή θα χρειαστεί αντλήσεις που ΔΕΝ γίνεται να κάνω ανά τρίωρο;;;; (λόγω δουλειάς).

Αγχώνομαι ταυτόχρονα γιατί έχω και το θέμα με το βάρος της... πήρε μόνο 400 γραμμάρια σε 2 μήνες και δεν πρέπει να χάνει γεύματα.

Κατα τη γνωμη μου βαλε πολυ το μωρο στο στηθος και θα τα καταφερετε.

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Κατα τη γνωμη μου βαλε πολυ το μωρο στο στηθος και θα τα καταφερετε.

Συμφωνω. Αν θες κανε και καμμια αντληση εξτρα για να επαναφερεις πιο γρηγορα την παραγωγη, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν χρειαζεσαι ανα τριωρο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Μακάρι βρε κορίτσια.. Από εχθές το απόγευμα στις 6 που γύρισα στο σπίτι ως τις 10 το βράδυ που ετοιμάστηκε για ύπνο, την έβαζα συνέχεια. Εκανα και 2 αντλήσεις, μία στις 12 τη νύχτα και μία το πρωί στις 6. Δυστυχώς έβγαλα κάπου 30 γρ. συνολικά... Στην μικρή έδωσα ξένο χθες βράδι, πεινούσε το μωρό - θήλαζε λίγο και περίμενε να κατέβει το γάλα... ξανά... ξανά και μετά άρχισε μετά να χτυπάει νευρικά τα πόδια της και τέλος να γκρινιάζει. Ξένο και το πρωί.

Εχω ήδη πληγώσει τις θηλές μου αλλά δε βαριέσαι, το θέμα είναι να τα καταφέρω...

Κοίταξε, αν τρώει κι άλλες τροφές, δόστης εξτρα κάτι στερεό και πάλι στήθος. Φαντάζομαι ότι έχει μειωθεί το γάλα, αλλά αν της δίνεις ξένο, δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει. Είναι λίγο ζόρι όπως τ'ακούω. :-(

jTosp2.png

Στηρίζω τις έλπίδες μου στο θήλαστρο, έχω το διπλό - περσοναλ της αμέντα. Αλλιώς δεν ξέρω αν θα πάλευα να είμαι ειλικρινής.

Το έχω επαναφέρει 2-3 φορές στο παρελθόν που είχε μειωθεί τρομερά λόγω περιόδου/κούρασης/δίαιτας με αυτόν τον τρόπο.

Δεν τα καταφέρνω δυστυχώς, έχασα. Οσο πάει αντί να αυξηθεί - μειώνεται. Από εχτές στις 6 ως τις 8 το πρωί έκανα 5 αντλήσεις και έβγαλα συνολικά ούτε 20 γραμμάρια... ε, και λιγο αίμα απ' τις θηλές.

Περιμένω και την επικοινωνία σύμβουλου γαλουχίας αλλά δυστυχώς βλέπω πως δεν θα τα καταφέρω. Αν χρειάζομαι επαναγαλακτισμό και πρωτόκολο δεν θα μπορέσω λόγω υποχρεώσεων. Κρίμα κρίμα κρίμα..

Xena μου δεν πειράζει, θηλαζεις πόσους μήνες, τα πηγές τόσο καλα!! Έτσι και αλλιώς το μωρακι δεν ειναι μωρακι τώρα πια, μεγαλώνει. Οτι έγινε έγινε για κάποιο λόγο, μπορει να ειναι η ώρα του παιδιού να προχωρήσει περισσότερο με τις στέρεες

Μην αγχωνεσαι και ευχαριστήσου το κούκλι σου. Προέχει η υγεία του η διατροφή του και η ανάπτυξη του!

Δεν πειράζει κούκλα μου, μη στενοχωριέσαι. Αν μπορέσεις να διατηρήσεις ή να επαναφέρεις τη γαλουχία έχει καλώς, διαφορετικά δεν πειράζει. Ήδη έχεις προσφέρει πάρα πολλά στο μωρό.

jTosp2.png

Στενοχωρήθηκα πολύ γιατί όλο αυτό ήταν χαζό εκ μέρους μου. Ανώριμο να μην ρωτήσω την παιδίατρο.

Κατά τα άλλα έχετε δίκιο... δεν έχει νόημα να στενοχωριέμαι, το μωράκι μου είναι μια χαρά. Μάθημα για εμένα στο μέλλον να είμαι πιο προσεκτική όταν πρόκειται για τα παιδιά μου.

ntemi, μαραθόσπορο ξεκίνησα με το που γύρισα απ' την παιδίατρο, 4 μεγάλα ποτήρια την ημέρα... ενυδάτωση, ρύζι... μα φαίνεται αποθήλασα πιο γρήγορα απ' ότι περιμέναμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...