Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επιθεματα στηθους και αλλα

Recommended Posts

χαιρετε..

εχθες εκανα μια βολτα στην αγορα να κοψω κινηση για καποια ειδη αναγκης σχετικα με το μωρο και τον θηλασμο μου και ηθελα να ρωτησω..

τα Personal Care επιθεματα στηθους που πουλουν τα Jumbo στη συσκευασια των 30 τεμαχιων τα οποια ειναι και οικονομικα, κανουν δουλεια η δεν ειναι βολικα η απορροφητικα?

Ειδα οτι υπαρχουν και αλλες εταιρειες οπως Chicco η NUK (μικροτερη συσκευασια) σε διπλασιες τιμες και αναρωτιεμαι ποια η διαφορα τους και εσεις ποιες συστηνετε.

Εντωμεταξυ ο φυσιολογικος ορος RINOPHAR ειναι ασφαλης η να προτιμησω καποιον αλλο φαρμακευτικο?

και τελος..σκεφτομαι να αγορασω ενα αφρολουτρο-σαμπουαν..(δυο σε ενα για νεογεννητο) υπαρχουν πολλες εταιρειες..θα ηθελα να μου πειτε ποιο ειναι καλο, ξεπλενεται ευκολα και δεν μυριζει εντονα..

Διαφημίσεις

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τους πρωτους 2-3 μηνες που χρησιμοποιησα επιθεματα,ειχα παρει τα nuk απο φαρμακειο.Ηταν τα πιο φτηνα του φαρμακειου και ηταν μια χαρα!

Για αφρολουτρα και σαμπουαν χρησινοποιω weleda, ειναι τα πιο αγνα,δες κι εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9012&start=0

Αυτα του εμποριου(προδερμ,fissan)δεν τα πηρα ποτε.

Για τον ορο,δεν ξερω ποιος ειναι αυτος που λες.Παρε απο φαρμακειο,μια οποιαδηποτε μαρκα!

Στα jumbo ολα ωραια και καλα αλλα σε κατι πραγματα οπως πανες ή επιθεματα στηθους αγνωστης μαρκας , δεν θα ελεγα οτι αποτελουν καλες αγορες κατα τη ταπεινη μου αποψη.

Εγω χρησιμοποιω τα johnsons και μερικες φορες και τα chicco.Εχω ακουσει οτι και τα επιθεματα robinson ειναι πολυ καλα αλλα τα βρισκεις στο φαρμακειο.

Τωρα οσον αφορα αλλα προϊοντα οπως τους φυσιολογικους ορους που ανεφερες μη σε προβληματιζει οτι πρεπει να το παρεις απο φαρμακειο.Υπαρχουν πολλα προϊοντα που τα βρισκεις και στα φαρμακεια αλλα ακομη και στα jumbo.Eγω πχ χρησιμοποιω φυσ.ορο της Nivea

Επισης καλα κανεις και σκεφτεσαι για αφρολουτρο-σαμπουαν δυο σε ενα.Ειναι καλυτερα προ το παρον.Εγω χρησιμοποιω της Penaten με χαμομηλι(ειναι πολυ απαλο )

Αυτα!!!Ελπιζω να μη σε κουρασα....

pEmXp3.png

Τα επιθέματα της chicco μου άρεσαν, γιατί ήταν πιο λεπτά από τα άλλα. Βέβαια, μετά από 2 χρόνια μπορεί να βγήκαν νέα σχέδια.

Υπάρχουν και πλενόμενα επιθέματα, που μάλλον θα είναι πιο υγιεινά.

Σε αφρόλουτρα, να αποφύγεις ενώσεις paraben κτλ. Δες εδώ:

http://perischristou.blogspot.com/2007/06/blog-post_315.html

Της Weleda, lavera και άλλα οικολογικά που δοκιμάσαμε τελικά δεν μας βόλεψαν, μάλλον γιατί η μικρή είχε κάποια ευαισθησία και της ερέθιζαν το δέρμα, αλλά νομίζω ότι γενικά είναι πολύ καλά. Το ίδιο πρόβλημα είχαμε ακόμη και σε συμβατικά προϊόντα που περιείχαν χαμομήλι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Το φυσιολογικό ορό Rinofar που έχουν τα jumbo τον έχουν και τα φαρμακεία. Προσωπικά τον προτιμώ για την τιμή του και γιατί η φαρμακοποιός με διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ίδιο με τα άλλα προιόν!

kr3fp2.png

Μιας και γίνεται κουβέντα για επιθέματα, θα ήθελα να σας ρωτήσω, βρε κορίτσια, υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να τα χρειάζομαι? Διανύουμε πια τον τέταρτο μήνα θηλασμού κι ακόμα τα χρησιμοποιώ, τι θα γίνει τέλος πάντων? Θα ισορροπήσει η κατάσταση ή θα βγαίνει αιωνίως γάλα?

.png

Μιας και γίνεται κουβέντα για επιθέματα, θα ήθελα να σας ρωτήσω, βρε κορίτσια, υπάρχει περίπτωση να σταματήσω να τα χρειάζομαι? Διανύουμε πια τον τέταρτο μήνα θηλασμού κι ακόμα τα χρησιμοποιώ, τι θα γίνει τέλος πάντων? Θα ισορροπήσει η κατάσταση ή θα βγαίνει αιωνίως γάλα?

Με συχνούς θηλασμούς, με θηλασμό από ένα στήθος μόνο ανά θηλασμό ή ανά λίγες ώρες, φορώντας σουτιέν (ένα από όλα ή όλα, με μερική ή πλήρη εφαρμογή). Αρκεί το μωρό σου να βρέχει ήδη αρκετές πάνες και να βάζει ικανοποιητικό βάρος.

Από επιθέματα βολεύτηκα των πρώτο καιρό τα chicco που το γάλα ήταν ασυγκράτητο!! ήταν πολύ ποιό απορροφητικά και δε μου άφηναν το χνούδι όπως τα Johnshon που χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό πλέον!

Μάλιστα με βόλεψαν αφάνταστα φέτος το καλοκαίρι που τα κολλούσα μέσα από μπλούζες που έπρεπε να φορεθούν χωρίς σουτιέν :wink: αφού σκέφτομαι πως θα έχω πάντα ένα κουτί στην άκρη για τέτοιες περιπτώσεις ακόμη κι όταν σταματήσω να θηλαζω!! :lol::lol::lol: Με τα nuk δεν ξετρελάθηκα και άλλη εταιρεία δεν έχω δοκιμάσει!

Μάλιστα τελευταία φοράω επιθέματα μόνο στη δουλειά, μη μου τύχει κανένα ατύχημα! επιβάλλεται όμως να τα φοράω όταν θηλάζω! όταν το μωρό ρουφά από το ένα... το άλλο δεν περιμένει και τρέχει!!

Το σίγουρο είναι πως έχω αποχωριστεί προ καιρόυ το σουτιέν θηλασμού που μου έσπασε τα νεύρα! με περιόριζε πολύ και στο ντύσιμο, αλλά βαρέθηκα να με βλέπω συνέχεια με αυτό! τώρα ποιά και χωρίς σουτιέν να είμαι τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει πρόβλημα :wink:

τον ορό RINOPHAR δεν τον ξέρω! έβαζα τον clinofar αλλά πλέον προτιμώ τον physiomer

για τα αφρόλουτρα τώρα! καλώς ή κακώς έχω χρησιμοποιήσει μόνο εμπορίου! μετά το προδέρμ 2 σε 1 και το nivea 2 σε 1 τελευταία είμαι πολύ ευχαριστημένη από το fissan bagneto!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

εχω χρησιμοποιησει επιθεματα της chicco, μονο για τις πρωτες εβδομαδες, μετα δεν τα χρειαστηκα.

αφρολουτρο-σαμπουαν το fissan bagneto (2 σε 1). Ξεπλενεεται ευκολα, δεν τσουζει τα ματακια και εχει πολυ διακριτικο αρωμα. Βγαινει σε μεγαλη συσκευασια με ντισπενσερ και ειναι πρακτικο για τις φορες που κρατας το μωρο με το ενα χερι και το πλενεις με το αλλο.

Σχετικα με ορους, χρησιμοποιω clinofar και ortisalin (την ιδια δουλεια κανουν..)!

:D

Διαφημίσεις

Για επιθέματα εγώ βολεύτηκα και με τα προδέρμ που ήταν και πιο φθηνά...

Πωπω, xrysalis, ακόμα τρέχουν, έ; Εγώ τελευταία φορά λερώθηκα τον φεβρουάριο, όταν η Αννούλα έτρωγε φαγάκι και εμένα δεν μου το είχε πει κανείς και είχα υπερπαραγωγή!!! :lol: Αλλά από τότε, ευτυχώς, τελείωσαν και τα επιθέματα...

WLn5p2.png

ΕΓΩ ΕΠΑΙΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΤΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΤΖΟΝΣΟΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ ΤΟ ΡΕΝΑΤΕΝ BABY BATH.GI A FISIOLOGIKO ORO TON CLINOFAR.ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΙΣ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ.558527z57qveuguu.gif

ειχα προλαβει κ πηρα μια φορα τα επιθεματα της nuk -μου φανηκαν πολυ καλα...παρα πολυ καλα,

τωρα αναγκαστηκα βολευομαι με οτι βρεθει στο σουπερ μαρκετ που πηγαινει ο αντρας μου κ εκει πουλανε τα johnsons.εχουνε κ της προδερμ...τα εχει δοκιμασει καμια???????

Εγω εχρι πριν ενα μηνα χρησιμοποιουσα επιθεματα τωρα τα σταματησα. Παντα της NUK εμεινα πολυ ευχαρηστημενη κ απο την ποιοτητα κ απο την τιμη. Μια φορα ειχα παρει τησ chicco καλα ηταν αλλα μου φανηκαν αρκετα μεγαλα! Δοκιμασα κ τα johnson , 2 φορες εβαλα κ το κουτι πηγε χαμενο. Δεν μου αρεσαν καθολου εβγαζαν σαν χνουδια !

Σαμπουαν αφρολουτρο παιρνω της proderm to 2 σε 1 και καμια φορα και της frezyderm αλλα το βρισκω αρκετα ακριβο. Το ιδιο ισχυει κ για την κρεμα σωματος !

Φυσιολογικο ορο οτι βρω στο φαρμακειο . Αμπουλες clinofair, physiomer κλπ ολα τα εχω δοκιμασει ιδια μου φαινονται.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Διαφημίσεις

ego dokimasa sxedon oles tis markes apo epithemata kai mou fanikan ola to idio. Ths mothercase itan pola kai oikonomika omos itane ligo mikra. Ta mona pou den mou aresan itane ths johnson

Stamatisa na forao epithemata ton 5 me 6-o mhna

Apo afroloutra - sampouan xrisimopoio ths aderma 2-1 apo to farmakeio.

auta :)

Εγω παλι ακομα έχω απο το ένα πακέτο NUK που ειχα παρει μετά που σαράντησα τα σταμάτησα δεν χρειάζονταν . Δεν έμειναν πολλά 2-3 ετσι να υπάρχουν . :roll:

Βεβαια τον πρώτο μήνα αλλαζα μπλούζα 3-4 φορές την ημέρα :lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγώ πάντως βρίσκω καλύτερα επιθέματα της chicco γιατί είναι

πιο μεγάλα από όλα όσα κυκλοφορούν στην αγορά.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι μικρά τα υπόλοιπα.

Κανονικά όλα τα επιθέματα θα έπρεπε να είναι πιο μεγάλα και

από αυτά της chicco ή να υπάρχουν διάφορα μεγέθη.

Το στήθος κινείται όταν περπατάμε, όταν είμαστε ξαπλωμένες

ανάσκελα - στο πλάι κλπ, οπότε η θηλή μέσα στο σουτιέν δεν

είναι πάντα στο ίδιο σημείο (εκτός αν το στήθος είναι

βραχώδες :wink: )

Έτσι αν τρέξει γάλα με μικρό επίθεμα αν η θηλή τύχει να είναι

στο πλάι, θα λερωθεί το σουτιέν.

Μια καλή λύση είναι να ράψουμε φανελένια τεράστια επιθέματα.

Κάτι που εγώ βαριέμαι :oops:

Τα Personal Care τα έχω δοκιμάσει. Αυτό που πρόσεξα είναι πως με ενοχλούν λίγο στις άκρες τους και πως έχουν πολύ μεγάλο αυτοκόλλητο και η κόλα του βγαίνει λίγο στις άκρες όταν το ανοίγω. Είναι σε σακουλάκι ανά ζευγάρι.

Τα NUK αν θυμάμαι καλά δεν είναι σε σακουλάκι ανά ζευγάρι αλλά όλα μαζί.

Τα Johnson's τα βρήκα ικανοποιητικά.

Εγώ όλη μέρα κυκλοφορώ άνευ σουτιέν στο σπίτι(όταν είμαστε μόνοι μας εννοείται) γιατί με ενοχλούν γενικώς αυτά τώρα με το θηλασμό.

Από αφρόλουτρο/σαμπουάν έχω fissan με αντλία(πολύ χρήσιμη η αντλία όταν έχεις νεογέννητο).

Πωπω, xrysalis, ακόμα τρέχουν, έ;
ναι ρε συυυυυ... άστα! ευτυχώς τρέχουν μόνο την ώρα που θηλάζω (αλλά πονάειιιιιιιιιιιιιιιιι... νοιώθω έντονες τσιμπιές την ώρα που κατεβαίνει το γάλα...) ή αν (σπάνια) ξεπεράσω το 10ωρο ανευ θηλασμού!

κατα τ' άλλα μπορώ να είμαι όλη μέρα χωρίς σουτιέν! μάλιστα τελευταία, απλά πέρνω ένα επίθεμα στο χέρι όταν πάω να θηλάσώ, έτσι για να σφραγίσω το στήθος! αλλιώς πιέζω τη θηλή με το χέρι, αλλά αυτό δε βοηθά πάντα! έχω και τον Ωρίωνα που μου κάνει εξέταση ΩΡΛ :lol::lol::lol:

Τα Personal Care τα έχω δοκιμάσει. Αυτό που πρόσεξα είναι πως με ενοχλούν λίγο στις άκρες τους και πως έχουν πολύ μεγάλο αυτοκόλλητο και η κόλα του βγαίνει λίγο στις άκρες όταν το ανοίγω. Είναι σε σακουλάκι ανά ζευγάρι.

Τα NUK αν θυμάμαι καλά δεν είναι σε σακουλάκι ανά ζευγάρι αλλά όλα μαζί.

Τα Johnson's τα βρήκα ικανοποιητικά.

Εγώ όλη μέρα κυκλοφορώ άνευ σουτιέν στο σπίτι(όταν είμαστε μόνοι μας εννοείται) γιατί με ενοχλούν γενικώς αυτά τώρα με το θηλασμό.

Από αφρόλουτρο/σαμπουάν έχω fissan με αντλία(πολύ χρήσιμη η αντλία όταν έχεις νεογέννητο).

Τώρα μου θύμησες ότι τα chicco είναι σε ατομικές θήκες και αυτό με βόλευε, όταν ήθελα να βγω έξω και να έχω μαζί μου. Τα ξεχνούσα μέσα στην τσάντα μαζί με τις πάνες του μωρού και δεν με ένοιαζε.

[Τώρα μου θύμησες ότι τα chicco είναι σε ατομικές θήκες και αυτό με βόλευε, όταν ήθελα να βγω έξω και να έχω μαζί μου. Τα ξεχνούσα μέσα στην τσάντα μαζί με τις πάνες του μωρού και δεν με ένοιαζε.
Α! ναι! αυτό ήταν όντως πολύ βολικό! τα άλλα τα έπερνα μαζί μου μέσα σε σακουλάκι πολυμπαγκ!!! :)

Δοκίμασα σχεδόν όλα τα επιθέματα και κατελειξα σε αυτα της lansinoh τα οποία εκανα παραγγελία στο φαρμακείο. Ηταν ακριβουτσικα, αλλά ήταν και τα ποιο λεπτά.

• 2 weeks later...

Εγώ ζήτησα από το Λητώ επιθέματα στήθους και μου δώσαν τα ''Alirel''.

Ως εντελώς ανίδεη τα πήρα βεβαίως. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω δεν είδα καμία σας να τα αναφέρει...

Γνωρίζει καμία σας τίποτα??

Αλλιώς να τους τα φορέσω καπέλο....