Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νεογέννητο αγοράκι, βογγάει όταν κοιμάται

Recommended Posts

Κορίτσια, χρειάζομαι την βοήθεια σας.. Γέννησα ένα αγοράκι πριν περίπου μία εβδομάδα, στην 38η εβδομάδα κύησης.

Θηλάζει κανονικά, βρέχει και λερώνει τις πάνες του μια χαρά. Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί όταν ξαπλώνει βογγάει τόσο πολύ. Φαίνεται πως κοιμάται, αλλά οι ήχοι που βγάζει είναι σαν να στριτζώνεται απίστευτα. Φαίνεται όλο αυτό σαν να έχει σχέση με τα εντερικά του, γιατί ακόμα και όταν κοιμάται πάνω μου μέχρι να ρευτεί το κάνει..

Όταν όμως τον βάλω στο κρεβάτι του, εκεί ξεκινάει μεγάλη ιστορία. Μπορεί να βογγάει όλο το βράδυ σε σημείο που δυσκολεύομαι και εγώ να κοιμηθώ. Δοκιμάζω να τον ξαναθηλάσω αλλά είναι κοιμισμένος και χορτάτος από το προηγούμενο γεύμα.

Γνωρίζεται που μπορεί να οφείλεται αυτό? Σας ακούγεται σαν προεόρτια κολικών? Προτάσεις για την ανακούφιση του?

Σας ευχαριστώ θερμά!

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις

αχ μου θυμισες τον μικρο μου,ο καημενος μουγκριζε!!!!!τοσο πολυ που δεν μπορουσαμε να κοιμηθουμε,οφειλοταν στο γαλα σκονη που επινε το οποιο τον ειχε τσακισει τον καημενο...μολις πηραμε το νεομιλ 1 ,αλλο παιδι,κοιμηθηκε οοολο το βραδι απο 3 μηνων και αυτος και εμεις!:D

αχ μου θυμισες τον μικρο μου,ο καημενος μουγκριζε!!!!!τοσο πολυ που δεν μπορουσαμε να κοιμηθουμε,οφειλοταν στο γαλα σκονη που επινε το οποιο τον ειχε τσακισει τον καημενο...μολις πηραμε το νεομιλ 1 ,αλλο παιδι,κοιμηθηκε οοολο το βραδι απο 3 μηνων και αυτος και εμεις!:D

ευχαριστώ για την απάντηση σου, και πραγματικά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως τον ενοχλεί το μητρικό γάλα, μέχρι να τον αλλάξω πάνα το έχει χωνέψει γιατί ξαναπίνει κι άλλο μετά..

Θα περιμένω μέχρι να γίνει 3 μηνών λες...?Κάηκα!!!!:P:p:p

d8gLp3.png

iXW1p2.png

ειναι ένας ήχος σαν να σπρώχνει για κακά του; Το εκανε και η δικιά μου μέχρι που άρχισε να κοιμάται μαζί μου. Να ξέρεις ότι δίπλα σου θα να πάντα πιο ήρεμο το μωρό. Το ξεπερνάνε σε λίγο καιρό όμως όσο για τους κολικούς σε προτρέπω να διαβάσεις το θέμα " τέλος στην μιζέρια των κολικών". Είναι στην κατηγορία ιατρικά θέματα. Να σου ζήσει το κουκλάκι και να προσέχετε τους αρρωστους αυτή την εποχή, ειδικά από μαθητούδια όλων των ηλικιών!

Το έκανε και εμένα η μπέμπα.

Αν έβλεπες το καλάθι χωρίς να ξέρεις ότι έχει μωρό θα έλεγες ότι μέσα είναι κάποιο πληγωμένο ζώο που μουγκρίζει.

Η παιδίατρος είχε πει ότι είναι ήπιοι κολικοί, γι' αυτό μουγκρίζει και δεν κλαίει.

Κάποια στιγμή σταμάτησαν... και μετά άρχισαν τα δόντια :lol:

NnQYp3.png

Διαφημίσεις

Και μένα "βόγγαγε" η κόρη μου μέχρι σχεδόν 3 μηνών...

Το είχα πεί στη παιδίατρο και δε της φάνηκε περίεργο γιατί τα περισσότερα μωράκια κάνουν έτσι στην αρχή, μου είχε πεί!

ειναι ένας ήχος σαν να σπρώχνει για κακά του; Το εκανε και η δικιά μου μέχρι που άρχισε να κοιμάται μαζί μου. Να ξέρεις ότι δίπλα σου θα να πάντα πιο ήρεμο το μωρό. Το ξεπερνάνε σε λίγο καιρό όμως όσο για τους κολικούς σε προτρέπω να διαβάσεις το θέμα " τέλος στην μιζέρια των κολικών". Είναι στην κατηγορία ιατρικά θέματα. Να σου ζήσει το κουκλάκι και να προσέχετε τους αρρωστους αυτή την εποχή, ειδικά από μαθητούδια όλων των ηλικιών!

έτσι ακριβώς ακούγεται ναι..Κοκκινίζει και σφίγγεται. Μάλλον εκεί θα καταλήξω και εγώ, αν και δε μπορώ με τίποτα να κοιμηθώ έχοντας το μωρό δίπλα μου, έχω τεράστια έννοια..Κολικοί μου είπαν στο μαιευτήριο πως ξεκινάνε στο τέλος του πρώτου μήνα, εμείς ούτε δεύτερη εβδομάδα δεν έχουμε φτάσει. Θα χειροτερέψει κι αλλο η κατάσταση ε...? Ευχαριστώ για τις ευχές, και μακάρι να βγει ο πρώτος χειμώνας του μικρού μου χωρίς ούτε ένα φτερνισματάκι!!!!

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Το έκανε και εμένα η μπέμπα.

Αν έβλεπες το καλάθι χωρίς να ξέρεις ότι έχει μωρό θα έλεγες ότι μέσα είναι κάποιο πληγωμένο ζώο που μουγκρίζει.

Η παιδίατρος είχε πει ότι είναι ήπιοι κολικοί, γι' αυτό μουγκρίζει και δεν κλαίει.

Κάποια στιγμή σταμάτησαν... και μετά άρχισαν τα δόντια :lol:

αν πάει μέχρι τα δόντια παναγίτσα μου τι θα κάνω...η κόρη μου άρχισε νωρίς, στους 4 μήνες. Μακάρι να είναι ήπιοι κολικοί..

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Και μένα "βόγγαγε" η κόρη μου μέχρι σχεδόν 3 μηνών...

Το είχα πεί στη παιδίατρο και δε της φάνηκε περίεργο γιατί τα περισσότερα μωράκια κάνουν έτσι στην αρχή, μου είχε πεί!

αυτό ακούγεται παρήγορο τελικά...και να φανταστείς πριν 3 μέρες είδαμε τον παιδίατρο αλλά δεν είχε ξεκινήσει ακόμα το όλο θέμα...!

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Πόσα πολλά μου θυμησες....

Και ο πριγκιπάκος μας το ίδιο ακριβώς έκανε!! Και στεναχωριόμουν κ εγώ και έλεγα μα τί το βασανίζει, μα πού πονάει??

Θα του περάσει σύντομα ότι και να είναι!

Εγω το έπαιρνα αγκαλίτσες.. Πίστευα οτι του λύπει η μανούλα....!

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Διαφημίσεις

Τα ίδια είχαμε και εμεις και τα δοκιμάσαμε ολα τα φάρμακα που μας έδωσε ο παιδιατρος αλλά τίποτα. Ξαφνικά σταμάτησε όταν τον έβαλα να κοιμηθεί στο πλάι και μπρουμιτα απο 5 βδομάδες, και ποτε δεν το ξανακανε

Ο παιδιατρος μου μου είπε αν έχω σκληρό στρώμα να τον βάλω μπρουμιτα και αυτο μας έσωσε!

Μπορει να ειναι κολικοι, μπορει ομως και να ειναι ΓΟΠ. Οταν ξαπλώνει, αισθανεται το γαλα να ανεβαινει στο λαιμο του και δυσαρεστει. Στο λεω γιατι εμας αυτο ηταν. Δοκιμασε να εχει χωνεψει λιγο πριν ξαπλωσει και να βαλεις το στρωμα σε ανακλιση, σε συνεννοηση με το γιατρο σου παντα.

ΓΟΠ από τώρα δυστυχώς...?Τι τραβάνε τα μωράκια μας....Γουλίτσες δε βλέπω καθόλου, μόνο να κοκκινίζει να και σφίγγεται. Και από κακάκια στις πάνες φούλ!

Μου κάνει εντύπωση όμως ρε κορίτσια πως μέσα στη μέρα όσο κοιμάται δε βγάζει κιχ! Κι ας τρώει πολύ, και ας τον κρατάω όρθιο και αγκαλιά την ίδια ώρα..

Τα βογγητά ξεκινάνε από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί περίπου. Από εκεί και μετά κοιμάται σαν πουλάκι ένα 3ωρο σερί και έτσι και ξεκουράζομαι και εγώ λιγάκι.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Τα ίδια είχαμε και εμεις και τα δοκιμάσαμε ολα τα φάρμακα που μας έδωσε ο παιδιατρος αλλά τίποτα. Ξαφνικά σταμάτησε όταν τον έβαλα να κοιμηθεί στο πλάι και μπρουμιτα απο 5 βδομάδες, και ποτε δεν το ξανακανε

Ο παιδιατρος μου μου είπε αν έχω σκληρό στρώμα να τον βάλω μπρουμιτα και αυτο μας έσωσε!

αυτό με το μπρούμητα με προβληματίζει γιατί δε μπορεί να γυρίσει μόνος του αρα άμα τον πίασει καμιά δυσφορία τι γίνεται? Στην κόρη μου παρακαλούσαμε να μπορέσει να γυρίσει μπρούμητα και ανάσκελα και έκτοτε βρήκαμε μία σχετική ησυχία στον ύπνο, αλλά αυτό έγινε γύρω στους 12 μήνες...

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις

αυτό με το μπρούμητα με προβληματίζει γιατί δε μπορεί να γυρίσει μόνος του αρα άμα τον πίασει καμιά δυσφορία τι γίνεται? Στην κόρη μου παρακαλούσαμε να μπορέσει να γυρίσει μπρούμητα και ανάσκελα και έκτοτε βρήκαμε μία σχετική ησυχία στον ύπνο, αλλά αυτό έγινε γύρω στους 12 μήνες...

Ναι καταλαβαίνω, για αυτο πολυ το κάνουν απο την αρχή γιατι μετα είναι δύσκολο να το αυνηθισουνε

Δεν σου λέω να το κανείς γιατι υπάρχει μια γενική ανυσηχεις σε αυτο το θέμα

απο εσένα εξαρτάται, ο παιδιατρος μου μου είπε απο τότε που είπανε στον κόσμο να βάζουν τα μωρα στην πλάτη, τότε άρχισαν τα περισσότερα προβλήματα με κοιλικούς και τέτοια. Το μωρο μπορεί να γυρίσει το κεφάλι, απο την 4, 5η βδομάδα αλά μπορείς να τον βάλεις και στα πλάγια

εμεις πάντως είδαμε αλλαγή σε μια νύχτα

Να σου ζήσει το παιδάκι σου. Εμένα ο μικρός μου, 5 μηνών τώρα, από όταν γεννήθηκε και για δυο μήνες περίπου στο νυχτερινό του ύπνο βόγγαγε σα γέρος, έκανε ήχους που δε φανταζόμουν ότι θα έκανε ένα μωρό και ανησυχούσα αν πονάει. Πάντως δεν ξυπνούσε. Και το έκανε μόνο τη νύχτα. Οπότε το ανέφερα στον παιδίατρο, που μου είπε ότι είναι σύνηθες σε νεογέννητα και εφόσον δεν ξυπνάει από μόνος του, ας μην του διακόπτω τον ύπνο. Έτσι και έκανα και σταδιακά αυτή η συνήθεια υποχώρησε, μέχρι που τώρα πια τη σκέφτομαι και γελάω. Εκ των υστέρων πιστεύω πως πρέπει να ήταν πονάκια, αλλά όχι πολύ δυνατά. Πάντως ανάφερέ το στον παιδίατρό σου, αν θες να είσαι σίγουρη και ήσυχη. Μπορείς να το τραβήξεις και βίντεο, για να δει ο γιατρός. Καλά κουράγια.

Κορίτσια, χρειάζομαι την βοήθεια σας.. Γέννησα ένα αγοράκι πριν περίπου μία εβδομάδα, στην 38η εβδομάδα κύησης.

Θηλάζει κανονικά, βρέχει και λερώνει τις πάνες του μια χαρά. Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί όταν ξαπλώνει βογγάει τόσο πολύ. Φαίνεται πως κοιμάται, αλλά οι ήχοι που βγάζει είναι σαν να στριτζώνεται απίστευτα. Φαίνεται όλο αυτό σαν να έχει σχέση με τα εντερικά του, γιατί ακόμα και όταν κοιμάται πάνω μου μέχρι να ρευτεί το κάνει..

Όταν όμως τον βάλω στο κρεβάτι του, εκεί ξεκινάει μεγάλη ιστορία. Μπορεί να βογγάει όλο το βράδυ σε σημείο που δυσκολεύομαι και εγώ να κοιμηθώ. Δοκιμάζω να τον ξαναθηλάσω αλλά είναι κοιμισμένος και χορτάτος από το προηγούμενο γεύμα.

Γνωρίζεται που μπορεί να οφείλεται αυτό? Σας ακούγεται σαν προεόρτια κολικών? Προτάσεις για την ανακούφιση του?

Σας ευχαριστώ θερμά!

αν συνεβαινε κατι κακο η ανησυχητικο το μωρακι θα εκλαιγε.ετσι εκανε κ ο δικος μου και ποτε δεν ειχαμε προβλημα.απ τη στιγμη που σε καθησυχαζει κ ο γιατρος μην αγχωνεσαι!

Κι εμένα ο μικρός μου βόγγαγε σαν νεογέννητο και τελικά ήταν γοπ. Μου είχε πει ο γιατρός να βάζω κάτι κάτω απο το στρωματάκι του για να είναι ανασηκωμένο όπως κοιμάται και δούλεψε. Δοκίμασέ το κι αυτό.

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

• 4 weeks later...

καλησπέρα!

Επανήλθα για να δώσω την σημερινή μας εικόνα. Έπεσε τελικώς φως στο θέμα του βογκητού του μικρού...Το πρόβλημα ήταν ο αέρας που καταπίνει, γιατί καμιά φορά μέχρι να βολευτεί στο στήθος κουνιέται σαν το ψάρι, το αφήνει το ξαναπιάνει κτλ. Μετά το γεύμα αν τον ακουμπούσα κάτω χωρίς να ρευτει ή να αεριστεί άρχιζε το βογκητό. Το ίδιο και αν δεν τον είχε πάρει καλά ο ύπνος.

Πήρα λοιπόν και εγώ το μάθημα μου μετά από κάμποσες νύχτες αυπνίας και εκτίμησα το θέμα του ρεψίματος. Πλέον τον κρατάω αγκαλιά για 15 λεπτά, και πραγματικα σε αυτό το χρόνο σχεδόν πάντα ακούω ένα ρεψιματάκι.

Αν δεν ρευτεί κ περάσει το 15λεπτο τον ακουμπαω κάτω. Αν αρχίσει τα γκρ γρκ και τα μαχ μουχ τον παίρνει ο άντρας μου αγκαλιά, του πιέζει κάπως την κοιλιά και μόλις αεριστεί ο μικρός κοιμόμαστε όλοι. Για μία ώρα. Μέχρι το επόμενο ξύπνημα....:P:p

Κολικούς προστοπαρον -μακριά από εμάς- δεν φαίνεται να περνάει. Μόνο το έντερο τον ταλαιπωρεί, αλλά γενικώς το προσπαθεί..

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!!

d8gLp3.png

iXW1p2.png