Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΛΛΑ.......

Recommended Posts

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ.ΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗ.ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΒΗΧΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΗ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΩ ΜΗ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ..........

Διαφημίσεις

Ειναι απο τις χειροτερες εποχες. Ο καιρος τα εχει παιξει και οι ιωσεις εχουν στεισει γλεντι. Αυτο δεν πρεπει να σε αποτρεψει απο το να τον ξαναστειλεις. Ολα τα παιδια τον 1ο μηνα ειναι σχεδον αρωστα. Απλα τωρα ειναι και αυτη η παλιοιωση. Ειναι μια φαση που ή φετος θα την περασει ή του χρονου. Το οτι θα την περασει ειναι σιγουρο. Απλα αστον να αναρωσει καλα και αν ειναι στο χερι σου μετα ξεκινα παλι σιγα σιγα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ειναι οι κλασσικες ιωσουλες της εποχης και των σταθμων μην ανησυχεις εμεις ημαστε πολυ συχνα ετσι παντως ο δικος μας νεογνολογος επιμενει οτι αποκτα αντισωματα ενα παιδι και δεν παθαινει κατι σοβαρο και μεχρι τωρα ετσι ειναι

κι εμενα ο δικος μου ξεκινησε τον περασμενο μηνα.την τριτη μερα επαθε γαστρεντεριτιδα και μας κολλησε ολους και αφου συνηλθε μετα απο μια βδομαδα κολλησε ιωση με συναχι, βηχα και ολα τα σχετικα.επι ενα μηνα ειμαστε σε μια συνεχομενη αρρωστια αλλα οχι βαρια, δηλαδη πηγαινει στο σταθμο γιατι και εκεινου του αρεσει.απο οτι μου εχουν πει ολες οι μαμαδες ετσι ειναι ο πρωτος χρονος του παιδικου μεχρι να αποκτησει αντισωματα.μην ανησυχεις απλα θα πρεπει να μαθουμε να ζουμε με τις ιωσεις :lol::lol::lol: (κατα το να μαθουμε να ζουμε με τους σεισμους, που ειναι και επικαιρο)

καλη δυναμη και κουραγιο για τη ζορικη χρονια.σημασια εχει να περνανε καλα τουλαχιστον εκει που πανε

hGbPp3.png

συζήτησέ το με τον παιδίατρο. αλλα η γνώμη μου είναι να την ξαναπας παιδικό σταθμό. οτι κολλήσει φέτος και του χρόνου θα είναι πιο δυνατός ο οργανισμός της. αν την σταματήσεις φέτος, του χρόνου θα έχεις τα ίδια. πάντα συμβαίνει αυτό με την πρώτη χρονιά του σχολείου... στα περισσότερα παιδιά.

ξέρω παιδάκι που δεν πήγε ούτε νηπιαγωγείο και ξαφνικά πήγε πρώτη δημοτικού. τις περισσότερες μερες ήταν σπίτι άρρωστη... κρίμα δεν ήταν;

θα σου πει και ο παιδίατρος τη γνώμη του.

age.png

Διαφημίσεις

Οπως ολοι, ετσι και εμεις ξεκινησαμε αρχες Σεπτεμβριου τον παιδικο. Αφου ψιλοπροσαρμοστηκαμε, κρυωσαμε και δεν πηγαμε για 2 εβδομαδες. Κολλησαμε μια απλη ιωσουλα, η οποια μετατραπηκε σε ωτιτιδα, μετα βρογχιτιδα, πηραμε αντιβιωση την οποια δεν την δεχτηκε ο οργανισμος της, και μας προκαλεσε διαρροια και επειτα ενα φοβερο συγκαμα!!!!! :cry: Να κλαιει απο τον πονο και να μην μπορει ουτε να καθησει, ουτε να περπατησει!!

Το αποτελεσμα ηταν να σκεφτομαι και εγω τα ιδια. Να μην την ξαναπαω, γιατι θα ξανακολλησει κτλ.

Ομως, μετα απο συζητηση με τον παιδιατρο......καναμε το εμβολιο της γριπης, το οποιο βοηθαει στις ιωσεις (να τις περνανε λιγο πιο ελαφρια-οχι καθολου!!!!) και επισης φυτικες βιταμινες να τονωσουμε λιγο το ανοσοποιητικο!

Ετσι ξαναπηγαμε παιδικο πριν απο 1 εβδομαδα, μεχρι στιγμης ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!! Βιταμινες δεν εχουμε ξεκινησει ακομα, και δεν ξερω αν θα της δωσω, αλλα αυτο που λενε και παραπανω το πιστευω. Τι τωρα, τι σε 1 χρονο? Αυτα το σχολειο τα εχει, τι να κανουμε? :wink:

Σκεψου ομως οτι εχει και τα θετικα του!

Ηδη εγω βλεπω διαφορα. Ειναι πιο συνεργασιμη, εστω και το λιγο αυτο διαστημα που πηγαινει, μιλαει πιο πολυ, παιζει με τα παιχνιδια της πιο ηρεμα και πολλα αλλα. :D:D:D

Εδώ και έναν μήνα και εμείς πηγαίνουμε παιδικό....εμένα το μόνο που εμφάνισε αρχικά είναι λίγες μιξούλες....όπως μου είπε η γιατρός μπορώ να τησ βάζω λίγο Vicks στην μύτη για να μειωθούν και όντως πέτυχε...

Επίσης στις αρχές Σεπτεμβρίου της έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου της γρίπης (το παιδικό) και σε λίγες μέρες θα πάω να της κάνω και το δεύτερο προκειμένου να προστατευτεί απο ιώσεις... Εγώ δεν πίστευα ότι θα είχε αποτέλεσμα...αλλά την περασμένη Πέμπτη ήρθε σπίτι με βήχα και συνάχι και ξεκίνησα να της δίνω το φυσικό σιρόπι propoline το οποίο είναι για βήχα και η γιατρός μου έχει πει δίνε άφοβα...το σκ το πέρασε με μπούκωμα και εγώ της έκανα εντριβές με vicks.... μόνο ένα βράδυ μου ανεβασε πυρετό 39 και το πρωί της είχε φύγει....τις επόμενες μέρες έβηχε με σκοπό να καθαρίσει τον λαιμό της απο τα φλέματα και όταν την τρίτη την πήγα στην γιατρό μου είπε ότι η ίωση είχε φύγει και απλά έβηχε για να καθαρίσει τον λαιμό της....

Όπως μου είπε αν δεν είχε κάνει το μισό εμβόλιο η ίωση αυτή μπορεί να την ταλαιπωρούσε παραπάνω και θα είχε σίγουρα και πυρετό....Πάντως εμένα όταν αρρωσταίνει την κρατάω σπίτι για λίγες μέρες ώστε να γίνει καλά

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι θα είναι δύσκολή χρονιά αλλά θα περάσει! Ο μικρούλης μου είναι με βροχίτιδα και δεν πάει στον σταθμό μέχρι να γίνει καλά. Όλα τα παιδάκια τα ίδια περνάνε απλά θα πρέπει να την προσέχεις να μιλάς με τον παιδίατρο για οποιαδήποτε πρόβλημα, ρώτησε τον για το εμβόλιο της γρίπης, να της δείνεις πολλά φρούτα και φυσικούς χυμούς για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό της και όλα καλά θα πάνε! Αααα να ξέρεις ότι και εσείς θα περάσετε τις ιωσούλες σας.

a94dd1bc2e.png

Το γιο μου τον έστειλα παιδικό όταν ήταν 17 μηνών και κάθε 2η Πέμπτη 39-40 πυρετό για δύο μήνες.Δεν άντεξα,τον πήρα και τον ξαναπήγα ύστερα από 7-8 μήνες.Από τότε τίποτα,όλα καλά.Εχουμε εκπλαγεί όλοι με τις αντοχες του.

Όσο για την αδερφή μου:περσι πήγε την κόρη της παιδικό σταθμό,ο γιος της 1η δημοτικου και η ίδια δασκάλα.Δεν σου λέω τι ιώσεις παιρνούσαν όλοι.Δεν προλαβαίνανε να τις φαίρνουν σπίτι,δεν είχαν και σειρά προτεραιότητας.Στο γιατρό θα πρέπει να είχαν γεναία έκπτωση!!Φέτος όμως πραγματικά όλα φαίνεται να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο!! :)

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,η παιδιατρος μας είπε ότι έχει ίωση και τώρα μας έχει μεινει μόνο ο βήχας γιατί έχει ακόμα αρκετά ΄φλέματα.Σκέφτομαι από δευτέρα να τη πάω στο σταθμό αλλά τη βλέπω και έχει αδυνατίσει γιατί όλη αυτή την εβδομάδα δεν έτρωγε όπως πριν.Από την άλλη σκέφτομαι να τη κρατησω λίγο ακόμα να τη δυναμώσω και να πάει μεσοβδόμαδα.Και όσο είχα χαρεί όταν ξεκινήσαμε γίατί θα απαλαγόμουνα επιτέλους απότη πεθερά μου τόσο τη βλεπω κάθε μέρα τωρα που ειναι αρρωστο το παιδι.

Διαφημίσεις

Εμενα δοξα το θεο παει 20 μερες και δεν εχει αρρωστησει..

Αλλα περυσι αρρωστησαμε πολυ και μαζεψαμε αντισωματα πριν ξεκινησει σταθμο. και περυσι στο σταθμο δεν αρρωστησε. Βεβαια περυσι πηγαιναμε συχνα παιδοτοπο που απ΄οτι μου ελεγε ο παιδιατρος ειναι 3 φορες χειροτερα. (καθημερινα πηγαιναμε)

Ομως βρε παιδια και να το σταματησεις το παιδι, με το που θα ερχεται σε επαφη με αλλα παιδια παλι θα αρρωσταινει. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μην το φερεις καθολου σε επαφη με αλλα παιδιακια. Γινεται?

Εγω τουλαχιστον δεν μπορω να το κανω αυτο στο παιδι.. Οκ ταλαιπωρηθήκαμε 6 μηνες αλλα παει τελειωσε. Ολα τα πιτσιρικια οταν ξεκινανε την "κοινωνικη τους καριερα" αρρωσταινουν ειναι λογικο. Αν φετος τη σταματησεις και την κρατησεις στο σπιτι και του χρονου παλι τα ιδια θα παθαίνει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ομως βρε παιδια και να το σταματησεις το παιδι, με το που θα ερχεται σε επαφη με αλλα παιδια παλι θα αρρωσταινει. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να μην το φερεις καθολου σε επαφη με αλλα παιδιακια. Γινεται?

Εγω τουλαχιστον δεν μπορω να το κανω αυτο στο παιδι.

Συμφωνω απολυτα!!!! Δεν γινεται!!! Και αν δεν γινει τωρα θα γινει αργοτερα, οποτε ποιο το νοημα?

Τελικά τη πήγα σήμερα για λίγες ώρες και έλπίζω να πάει καλυτερα.Εκλαψε λιγάκι γιατί πάνω που έιχε προσαρμοστεί ξανασταμάτησε λόγω της ίωσης και φτου κι απο την αρχή.Υπομονή και κουράγιο σε όλες μας.

• 3 weeks later...

Κι εμείς τα ίδια περνάμε!!! Ξεκινήσαμε αρχές Οκτώβρη (18 μηνών) τον παιδικό και από τότε αρρωσταίνει βδομάδα παρα βδομάδα άντε στην καλύτερη να περάσουν 10 μέρες που να μην αρρωστήσει. Στην αρχή έπαθε ωτίτιδα, μετά ρινοφαρυγγίτιδα και τώρα άλλη ίωση η οποία επιπλέον του πυρετού και της καταρροής κάνει άφτρες στο στόμα και πεφυκίτιδα στα μάτια. Όσο για συγκάματα από αντιβίωση κι αυτό το πςράσαμε γι αυτό του δίνουμε αν χρειαστεί την Procef που δεν το πειράζει! Είχα κι εγώ τις αμφιβολίες μου... αν σας ενδιαφέρει δείτε τι είχα γράψει με τίτλο "Παιδικός Ιώσεις & προσαρμογή". Όσο για την προσαρμογή: τα παιδιά δεν ξεχνάνε καθόλου εύκολα! Ίσως την πρώτη μέρα να γκρινιάξει λίγο αλλά συνιθίζουν εύκολα!!!!! Κορίτσια έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας.... ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ