Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΗΠΩΣ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?

Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω αν είστε ευχαριστημένοι απο τα κτίρια και τις προυποθέσεις λειτουργίας των ΝΕΩΝ σχολείων.

Αφού συμπτύχθηκαν πολλα δημοτικά και άλλα ελέχθηκαν?

Ξέρετε οτι τα παιδιά έχουν στριμωχτεί και οι συνθήκες δεν είναι νόμιμες?

Για παράδειγμα ,αν αντιστοιχεί με το νόμο 1,5 τ.μ. σε καθε παιδί ,

είναι οι

αίθουσες αρκετά ευρύχωρες ή με τα επιπλα, χωράνε με το ζόρι?

Ή πάλι ,η αναλογια παιδιών με την τουαλέτα ειναι η ενδεδειγμένη και νόμιμη?

Τώρα που ηρέμησαν λίγο τα πράγματα πήραν δάσκαλο, πρόγραμμα και κανονίστηκαν και οι μεταφορές, έχω αρχίσει και το ψάχνω το θέμα.Υποψιάζομαι οτι δεν ειναι όλα σύμφωνα με το νόμο.

Μήπως να το κοιτάζατε κι εσείς,ο κάθε σύλλογος για την περιοχή του?

Διαφημίσεις

Στο δικό μας σχολείο και στις γύρω περιοχές η κατάσταση ήταν κάπως στριμωγμένη και τα προηγούμενα χρόνια και δεν άλλαξε ιδιαίτερα φέτος. Πρόκειται για περιοχή που προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά και το πλήθος των αιθουσών / οι χώροι δεν είχαν προσαρμοστεί ανάλογα με τη ζήτηση. Το αποτέλεσμα είναι μια αναταραχή που κρατάει χρόνια. Κάποιοι δήμοι είναι περισσότερο ευέλικτοι, άλλοι όχι. Νομίζω το κτιριακό είναι ευθύνη και των δήμων. Σε πέντε-δέκα χρόνια όμως τα σχολεία των περιοχών αυτών θα είναι μισοάδεια, γιατί δεν αναπτύσσονται άλλο οικιστικά και δεν θα γεννιούνται παιδιά με τον ίδιο ρυθμό. Τα τωρινά παιδάκια θα είναι τότε μεγάλα. Οπότε δεν υπάρχει και στην πράξη σχεδιασμός για νέα κτιρια.

Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι συγκεκριμένο φέτος, όσον αφορά το πλήθος των μαθητών ανά τάξη. Κάτι ακουγόταν και δεν ξέρω αν ίσχυσε.

Αυτό που βλέπω να άλλαξε φέτος είναι ότι υπάρχει μια τάση να απαξιωθεί η δουλειά του εκπαιδευτικού, εργασιακά, και θα μου πεις, σιγά, τόσοι και τόσοι άλλοι κλάδοι απαξιώνονται. Διακρίνω ότι υπάρχει μια έλλειψη ηθικού, όρεξης, να το πω, τουλάχιστον αυτό απηχούν κάποιοι φορείς των εκπαιδευτικών από συνδικαλιστικής πλευράς. Αυτό νομίζω μπορεί να πλήξει στην ουσία την ποιότητα της εκπαίδευσης που θα πάρουν τα δικά μας τα παιδιά και οι επόμενες γενιές, στις οποίες όλοι στηριζόμαστε. Το να μην είναι το επάγγελμα αυτό ελκυστικό και να προσελκύει αντίστοιχους ανθρώπους θα είναι σε βάρος όλων. Στο δικό μας το σχολείο εμφανίστηκαν άνθρωποι να κάνουν ειδικότητες, που δεν έχει διάθεση να τους ελέγξει κανείς, τι κάνουν, πώς περνάει η ώρα των παιδιών και οι γονείς συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που δεν ενδιαφέρονται να δουν τι γίνεται. Αν τα παιδιά πχ θα μάθουν από την πρώτη τάξη ότι τα αγγλικά είναι η ώρα του παιδιού. Θα μου πεις ο Έλληνας, αντίθετα με τον οποιονδήποτε άλλον Ευρωπαίο, έχει την πεποίθηση ότι ξένη γλώσσα είναι αδύνατον να μάθει στο σχολείο και πιστεύει ότι μόνο έξω θα τη μάθει και θα πάρει τις πιστοποιήσεις. Και το πιο τρελό στο όλο σκηνικό είναι ότι στη δημόσια εκπαίδευση τα αγγλικά τα διδάσκουν άνθρωποι με πανεπιστημιακό πτυχίο, ενώ στα φροντιστήρια κοπελίτσες με "επάρκεια", δηλαδή εγώ και εσύ. Η κατάσταση όμως της ασυδοσίας στο σχολείο εξαπλώνεται και για άλλες ειδικότητες πλέον. Από όσο δείχνουν τα πράγματα γίνονται έτσι, χωρίς πρόγραμμα και δεν είναι γνωστό αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν καν παιδαγωγική εκπαίδευση και είναι ικανοί να λύσουν προβλήματα προσαρμογής πχ που θα έχουν κάποια πρωτάκια. Στους δασκάλους που έχουν την ευθύνη της πρωϊνής τάξης ευτυχώς τα πράγματα είναι καλά, από όσο φαίνεται τουλάχιστον.

Δεν ξέρω βέβαια τι μπορεί να κάνει για αυτό κάποιος γονιός που είναι ευαισθητοποιημένος. Οι συνδικαλιστές το πιάσαν εντελώς λάθος κατ εμέ. Τα έχω γράψει στο περίπου σε άλλο τόπικ, για τα ολοήμερα.

Πάντως πιστεύω οι πιο πολλοί άνθρωποι που είναι στο επάγγελμα το αγαπάνε και το κάνουν με όρεξη, ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στη δευτεροβάθμια το πράγμα έχει χαλάσει προ πολλού και δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.

Τέλος πάντων, ξέρω ότι το πήγα αλλού, αλλά αν θέλεις η απάντηση στο ερώτημά σου είναι ότι σε εμάς στο κτιριακό δεν άλλαξαν φέτος προς το χειρότερο τα πράγματα.

Μμμμμ, μάλιστα, πάλι οι συνδικαλιστές φταίνε....οι μόνοι δηλαδή που εκφέρουν λόγο, δράση, αντίδραση και σκέψη....Όταν όμως στην αρχή της χρονιάς έκαναν απεργία και μιλούσαν για τη διάλυση της παιδείας, για τις συγχωνεύσεις που στοιβάζουν 500 παιδιά σε ένα σχολείο (χωρίς σχολικούς φύλακες παρακαλώ), για τα 28άρια τμήματα (που θερίζουν οι ιώσεις), για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό (μηδέν προσλήψεις αναπληρωτών), για τη διάλυση των Επαγγ. Λυκείων (τα παιδιά ακόμα δεν κάνουν μάθημα γιατί οι καθηγητές τους απολύθηκαν), για.....για....., τότε όλοι οι γονείς ανησυχούσατε μήπως χαθεί μια βδομάδα μαθημάτων....

Νομίζω ξεφεύγουμε από το θέμα, αλλά ναι, έτυχε να δω απέξω απέξω τι κάνουν ή δεν κάνουν οι συνδικαλιστές σε αυτό τον κλάδο και όχι, δεν είναι σε θέση να κάνουν προτάσεις, εκτός από το ότι δεν μας αρέσει αυτό ή εκείνο και δεν είναι στη λογική τους να κάνουν προτάσεις. Μόνο "αγώνα" κακώς εννοούμενο. Και δεν επρόκειτο να πάρουν με το μέρος τους τους εργαζόμενους, ειδικά των πρωτακίων, που έκαναν τα πρωτάκια μπαλάκι κάθε απόγευμα, ενώ οι συνδικαλιστές δούλευαν προς την κατεύθυνση να μην ανοίξουν τα ολοήμερα και ταυτοχρόνως κατηγορώντας για αυτό την κυβέρνηση των μνημονίων, την τρόικα, τους αεροψεκασμούς, τη χαρτομαντία και τους σιωνιστές... Δυστυχώς, το επίπεδο είναι πάρα πολύ χαμηλό.

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένη, ειπώθηκε μεταξύ άλλων από συνδικαλιστικά χείλη ότι αυτό το κατασκεύασμα που είναι το νέο λύκειο, είναι προσταγή της τρόικας, των ευρωπαίων και άλλων και διανθίστηκε και με άλλες σάλτσες, όπως ότι ο στόχος είναι το σχολείο να είναι στην υπηρεσία του κέρδους.

Το ότι αυτό το πράγμα δεν υπάρχει στην Ευρώπη και ότι πρόκειται προφανώς για κατασκεύασμα ελληνικού εγκεφάλου δεν το εξέτασαν καθόλου ως σενάριο. Πετάμε μια τρόικα και καθαρίζουμε με τις ευθύνες ολονών εδώ των ανευθυνοϋπεύθυνων.

Και φυσικά όταν μαγειρευόταν αυτό το νέο λύκειο, κοιμόντουσαν οι συνδικαλιστές τον ύπνο του δικαίου και μετά ήθελαν τα παιδιά και οι γονείς τους να κάνουν "αγώνα". Και όλη η κουβέντα όταν ήρθε το νομοσχέδιο στη Βουλή ήταν γύρω από τις επερωτήσεις της Ρεπούση, με τα γνωστά αποτελέσματα, για όσους παρακολούθησαν το θέμα. Γιατί το νέο λύκειο βολεύει τους φροντιστηριάδες και το κατεστημένο αυτό στην πραγματικότητα που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κλαδικοσυνδικαλιστικά. Στην πράξη το να κάνουν λιγότερη δουλειά μέσα στην τάξη και περισσότερη στα φροντιστήρια. Το ξέρω ότι είμαστε εντελώς εκτός θέματος πια, αλλά επειδή το έθιξες.

Διαφημίσεις

kαλή σας μέρα!

Θα έλεγα οτι οι σύλλογοι γονέων κάνουν τελείως διαφορετική δουλειά απο αυτή των εκπαιδευτικών.

Πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί ,με τις κινητοποιήσεις τους εξυπηρετούν και τους δικούς μας σκοπούς μια και εμείς δε μπορούμε να κάνουμε απεργία και να ακουστεί η φωνή μας.

Επίσης με τις γνώσεις τους πολλες φορές μας δίνουν τα φώτα τους να συνεχίσουμε τους δικούς μας αγώνες.Εχω βρεί πολλους αρωγούς στην περιοχή μου.Εντιμους πολίτες που έχουν και αυτοί παιδιά και δουλεύουν και με τις δυο ιδιότητες προς κοινή κατεύθυνση.

Το σίγουρο είναι οτι η διαμάχη δε φέρνει τίποτα το θετικό,αφου και οι δυο θέλουμε το καλο των παιδιών και αυτούς ευχαριστημένους να μας τα φροντίζουν.

Ολα θα φτιάξουν ,θα τα βρούμε με καποιο τροπο.Εν τω μεταξύ τα παιδιά στριμώχνονται σε απαράδεκτες συνθήκες και λεφτά δεν υπάρχουν ούτε απο μερους μας για να τα βοηθήσουμε.Σκέφτομαι για τον εθελοντισμό ,ίσως μόνο αυτό μας μένει.Δηλαδή μήπως μαζευτούμε μερικοί γονείς που καταλαβαίνουν απο μαστορικά και καταστρώσουμε σχέδιο δράσης.

Ιδωμεν...

Καμία αντίρρηση. Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι και πολλοί, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Άλλωστε δεν ήταν εκείνοι που χρεωκόπησαν τη χώρα με μίζες και δεν είναι στο επάγγελμα αυτό για να πλουτίσουν.

Όμως, η λογική ότι το καλό έρχεται με αγώνα, σε μια πολιτισμένη, δυτική χώρα είναι λογική ξεπερασμένη για 30 χρόνια και βάλε. Μόνο εδώ τη διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού. Μόνο εδώ εκλέγουμε ανάξιους ανθρώπους για να έχουμε την ικανοποίηση να τους πετάμε ντομάτες μετά, να κάνουμε κινητοποιήσεις για να έχουμε το δικαίωμα να ξαναεκλέξουμε ανεύθυνους και καιροσκόπους ανθρώπους.

Το να βάλουμε εξαρχής ανθρώπους που προτείνουν λύσεις, πριν καν χρειαστούν οι αγώνες και οι καταλήψεις, οι καταστροφές και το μπούγιο, μας διαφεύγει εντελώς. Από τέτοιους αγωνιστές είναι γεμάτος ο χώρος των εκπαιδευτικών.

Aθηνά ,χαίρομαι την αγωνιστικότητα σου.

Αν ειμαστε όλοι ετσι θα ήταν καλύτερος ο μικρόκοσμός μας.

Οι εκάστοτε εκλογές προωθούν και τελικά διαφθείρουν όποιον πέσει στην παγίδα.Αλλωστε -δε θυμάμαι και ποιός το είπε -η πολιτική είναι η εκπόρνευση του πνεύματος.

Εψαξα στο ΟΣΚ για τη νομοθεσία σχετικά με τους χώρους και τα άτομα αλλα δε βρήκα ακομη κατι. Μπορείς να μου δώσεις καμμια ιδέα?

Βασικά θελω να βρω τις εγκυκλίους για να παω προετοιμασμένη.Συνήθως ετσι σε διώχνουν και σε αποστομώνουν ,σου κολλανε μια εγκύκλιο στη φάτσα και δεν εχεις τι να πεις και φευγεις.

ευχαριστώ!

Εψαξα στο ΟΣΚ για τη νομοθεσία σχετικά με τους χώρους και τα άτομα αλλα δε βρήκα ακομη κατι. Μπορείς να μου δώσεις καμμια ιδέα?

Βασικά θελω να βρω τις εγκυκλίους για να παω προετοιμασμένη.Συνήθως ετσι σε διώχνουν και σε αποστομώνουν ,σου κολλανε μια εγκύκλιο στη φάτσα και δεν εχεις τι να πεις και φευγεις.

ευχαριστώ!

Μπορείτε να τις ζητήσετε από τη διευθυντή του σχολείου. Εξηγώντας γιατί τις θέλετε φυσικά. Δεν νομίζω να σας αρνηθεί, τι λόγο θα είχε; Στην αρχή κάθε σχολικού έτους οι εγκύκλιοι στέλνονται στα σχολεία με e-mail από το Υπουργείο.

Η AthinaP με κάλυψε 100%. Συμφωνώ και επαυξάνω!! (Ειδικά το κομματάκι περί συνδικαλισμού...)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

ευχαριστώ!

Δε νομίζω όμως οτι θα βοηθήσει ,ξέρετε πόσο ευθυνόφοβοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.θα είναι σαν να παραδέχεται οτι αν και το ήξερε δεν έκανε τίποτα.θα συνεχίσω να ψάχνω.

• 1 month later...

χρονια πολλά!

Σκέφτηκα να σας ενημερώσω λίγο για τη υπόθεση.τελικά μίλησα με τον διευθυντή του Ο.Σ.Κ.και μου είπε οτι πραγματικά αν τα ζητήσουμε ο,τι κι αν χρειάζονται τα παιδιά θα μας τα παρέχουν.

Κατατοπιστικότατος,απάντησε σε όλα.

Τελικά με την αναμπουμπούλα αυτη στο σχολείο μας ,βρέθηκαν και χρήματα που μας περιμένουν και οικόπεδο που εχουμε λάβει σαν δωρεά για την οικοδόμησή του.

Γονείς ζητείστε ,απαιτείστε!

Τα παιδιά δεν έκαναν τίποτα κακό για να τα υποχρεώσουμε σε σχολεία φυλακές.

• 3 months later...
ευχαριστώ!

Δε νομίζω όμως οτι θα βοηθήσει ,ξέρετε πόσο ευθυνόφοβοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.θα είναι σαν να παραδέχεται οτι αν και το ήξερε δεν έκανε τίποτα.θα συνεχίσω να ψάχνω.

Να σου πώ, εγω θεωρώ ότι δεν είναι ευθυνοφοβία, απλά δεν έχουν συγκεκριμένη αρμοδιότητα να το κάνουν

Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους και μάλιστα πολύ καλά.Το παράπονό μου λέω επειδή αυτο το κατι παραπάνω που μπορούν να κανουν,με πρόταση ή πρωτοβουλία προσωπική τους ...απλώς δεν το κάνουν.

Ετσι ο κόσμος μας μπορεί να δουλεύει ρολόι ...δεν εξελίσσεται όμως, δεν προοδεύει.Σε ενα κόσμο που τα σύνορα έχουν ανοίξει και μπορούμε να συγκρίνουμε καταστάσεις ,τόσο στην παιδεία όσο και στο βιοτικό επίπεδο είναι τουλάχιστον στατικό να μένουμε στα ίδια.:confused:

Διαφημίσεις