Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νηπιαγωγείο ιδιωτικό ή δημόσιο και ποιο;

Recommended Posts

Γεια σας!

Ο μεγάλος μου γιός πηγαίνει σε ιδιωτικό προνήπιο στο Βύρωνα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Αυτό που με απασχολεί πολύ όμως τον τελευταίο καιρό είναι τι θα κάνουμε του χρόνου που θα πηγαίνει νηπιαγωγείο. Εργάζομαι αρκετές ώρες κι αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο θέμα γιατί σπίτι είμαι περίπου στις 6 το απόγευμα και βοήθεια δεν έχουμε από κανέναν. Η μία σκέψη είναι να πάει σε δημόσιο και μετά στο αντίστοιχο δημοτικό του και να έρχεται κάποια δασκάλα σπίτι για να τον διαβάσει και η άλλη να πάει σε ιδιωτικό στο οποίο να υπάρχει επίσης και δημοτικό για να ακολουθήσει και να μην αλλάζει συνέχεια παραστάσεις. Γνωρίζω ότι μελέτη κάνουν και στο δημόσιο και στο ιδιωτικό αλλά το θέμα είναι κατά πόσο αξιόπιστη είναι σε κάθε περίπτωση.

Αν τελικά αποφασίσουμε ιδιωτικό θα αναζητήσουμε κάποιο καλό και σχετικά οικονομικό (κρίση και 2 παιδιά). Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη... Τέλος ποια ιδιωτικά μου προτείνετε; Του Ξενόπουλου το ξέρετε;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις

εγώ αυτό που θα σου πω είναι ότι το δημόσιο νηπιαγωγείο σχολά στις 12:30 το κλασικό τμήμα και στις 15:45 το ολοήμερο. ΑΥΣΤΗΡΑ!

Επίσης, ότι φέτος λόγω ελάχιστωβ προσλήψεων αναπληρωτών πολλά ολο'ημερα δεν θα λειτουργήσουν.

Ο τελικός λόγος είναι δικός σου.....

εγώ αυτό που θα σου πω είναι ότι το δημόσιο νηπιαγωγείο σχολά στις 12:30 το κλασικό τμήμα και στις 15:45 το ολοήμερο. ΑΥΣΤΗΡΑ!

Επίσης, ότι φέτος λόγω ελάχιστωβ προσλήψεων αναπληρωτών πολλά ολο'ημερα δεν θα λειτουργήσουν.

Ο τελικός λόγος είναι δικός σου.....

Νόμιζα 16.00;-)

Το θέμα είναι πώς ακριβώς γίνεται η μελέτη σε κάθε περίπτωση. Δηλαδή στο δημόσιο θα ασχοληθούν με το κάθε παιδί συγκεκριμένα όπως στο ιδιωτικό που τους πληρώνεις και σε έχουν ανάγκη;

Διαφημίσεις

Δέσποινα,

νομίζω ότι η καλύτερη και προσφορότερη λύση είναι Δημόσιο και να έχεις μια κοπέλα στο σπίτι για τη μελέτη. Πρώτον γιατί είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό κανείς δεν θα ασχοληθεί διεξοδικά με το παιδί σου και στο ιδιωτικό θα έχεις και το θέμα ότι τους πληρώνεις κιόλας και δεύτερο γιατί και τα ωράρια και με τα ιδιωτικά δεν είναι στάνταρ. Θα πρέπει να δεις συγκεκριμένα τι ώρα τελειώνουν, τι ώρα φεύγει το σχολικό, τι ώρα θα είναι σπίτι σου.

Για τα ωράρια το ξέρω, απλά έλεγα αν τελικά πάει σε ιδιωτικό να αρχίσει και κάποια δραστηριότητα που θα πηγαίνει με το σχολικό απευθείας οπότε θα ερχόμαστε πάνω κάτω την ίδια ώρα σπίτι. Όσον αφορά τη μελέτη, στα ιδιωτικά επειδή ακριβώς τους πληρώνεις δεν στο προσέχουν περισσότερο και δεν ασχολούνται πιο σοβαρά μαζί του σ'αυτό το θέμα; Δεν ξέρω, ρωτάω τις μανούλες που έχουν εμπειρία.

εγώ το έστειλα ιδιωτικό και για να γλυτώσω τις απεργίες και τα 15μερα Χριστούγεννα και Πάσχα και τους 3 μήνες το καλοκαίρι, γιατί δεν έχω ποιός να μου τον κρατάει.

Για τις απεργίες το καταλαβαίνω, αλλά τα υπόλοιπα δεν είναι ίδια σε όλα τα σχολεία; Για τη μελέτη έχει κάποια μανούλα εμπειρία;

όχι βέβαια. στο ιδιωτικό υπάρχει και η φύλαξη.

Διαφημίσεις

Εγώ θα σου πω τι έχει κάνει μια καλή μου φίλη. Στέλνει και τα δυο παιδάκια της στο δημόσιο σχολείο. Έχει προσλάβει μια κοπέλα (φοιτήτρια,οχι πολύ μικρή σε ηλικία) η οποία πάει και παίρνει τα παιδία απο το σχολείο πανε στο σπίτι τα διαβάζει και τα φροντίζει μέχρι τις 6:30 που γυρίζει απο την δουλεια της. Της δίνει 400ευρω το μήνα και έχει συμφωνήσει ότι στις αργίες (Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ) θα τα φροντίζει όλη μέρα. Αυτό το κάνει 5 χρόνια και είναι πολύ ευχαριστημένη γιατί τα παιδιά της είναι σωστά διαβασμένα, ταισμένα και ξεκούραστα την περιμένουν στο σπίτι. Όσον αφορά το καλοκαίρι της δίνει 600ευρώ το μήνα για να τα κρατάει όλη μέρα κάθε μέρα (η φοιτήτρια δεν κάνει δουλείες σπιτιού εκτός απο το μάζεμα της κουζίνας που τρώνε τα παιδια). Εάν σκεφτείς για ιδιωτικό σχολείο λιγότερο απο 500 ευρω το μήνα θα θέλεις για το κάθε παιδάκι σου και επιπλέον όταν θα γυρνάς σπίτι θα είναι κουρασμένα απο τις τόσες πολλές ώρες στο σχολείο. Ελπίζω να σε βοήθησα.

sofi@p αν μπορείς στείλε μου p.m. σε ποιο σχολείο πηγαίνετε γιατί τα περισσότερα δεν έχουν φύλαξη, ή το πολύ μέχρι τις 3-3.30.

Κορίτσια στον "δίκαιο" κόσμο που ζούμε οι πολύ ευκατάστατοι γονείς στέλνουν τα παιδάκια σε ιδιωτικό και έχουν και την κοπέλα που θα τα διαβάσει στο σπίτι. Εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε τη δυνατότητα θα πρέπει να διαλέξουμε την προσφορότερη λύση δηλ. κοπέλα ή ιδιωτικό σχολείο. Αυτό τώρα είναι και θέμα νοοτροπίας. Εγώ ας πούμε δεν ξέρω αν θα μπορώ να υποστηρίξω εάν τα στείλω σε ιδιωτικό σχολείο και όλο αυτό το πράγμα με τα πάρτυ και τις συναντήσεις με συμμαθητές τα σαββατοκύριακα σε άσχετες περιοχές. Όσοι πήγαμε σε δημόσιο ξέρουμε πολύ καλά τι ωραίο πράγμα που είναι να βρίσκεσαι με τους συμμαθητές στην παιδική χαρά, στην πλατεία, στο σπίτι του άλλου που είναι δυο στενά πιο πέρα. Ειλικρινά δεν ξέρω αν ένα σαββατοκύριακο που μου μένει θα μπορώ να τρέχω στην άλλη άκρη της πόλης για να πάω σε παιδικό πάρτυ.

Και βέβαια όπως λέει και η VIKYPANAG πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την κούραση των παιδιών...

Sofi@p εάν μπορείς στείλε κ σε μένα πμ το όνομα του σχολείου που πάτε.

Effie-p πόσο δίκιο έχεις!!! Αυτά που λες απασχολούν κι εμένα. Κι επειδη έχω 2 παιδάκια με μόλις 1,5 χρόνο διαφορά μεταξύ τους πρέπει να υπολογίζω ότι ΄ο,τι επιλογή πάρουμε είναι επί 2. Ειλικρινά όμως με αυτά που ακούω για απεργείες κτλ. δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνεται σωστή δουλειά στο δημόσιο. Είμαι τόσο μπερδεμένη!!!

Δέσποινα,

το μεγάλο μου παιδί πάει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο στο Βύρωνα.

το συγκεκριμένο σχολείο έχει και παιδικό σταθμό (πήγε εκεί ο γιος μου από 2 ετών και τώρα πάει και η μικρή μου), όχι όμως δημοτικό.

το ωράριό του είναι 7-16.30

Διαφημίσεις

Sofi κι εμείς φέτος προνήπιο όμως παμε στη Λίλιαν Λύκου στο Βύρωνα. Ενθουσιασμένη είμαι αλλά εγώ λέω για του χρόνου που θα πάει στο νήπιο και μετά δημοτικό που θέλω να είναι η συνέχεια του νηπιαγωγείου για να μην αλλάζει συνέχεια φίλους. Εσείς σε ποιο πάτε;

Sofi κι εμείς φέτος προνήπιο όμως παμε στη Λίλιαν Λύκου στο Βύρωνα. Ενθουσιασμένη είμαι αλλά εγώ λέω για του χρόνου που θα πάει στο νήπιο και μετά δημοτικό που θέλω να είναι η συνέχεια του νηπιαγωγείου για να μην αλλάζει συνέχεια φίλους. Εσείς σε ποιο πάτε;

εμείς πάμε στο "πρώτο σκαλί". εμείς συνεχίσαμε εκεί ώστε να μην αλλάξει περιβάλλον. εξάλλου, όπως σου είπα, πάει και η μικρή μου εκεί και με βόλευε το κοινό σχολικό και το κοινό ωράριο.

επειδή του χρόνου θα μετακομίσουμε σε άλλη περιοχή, θα δούμε τί θα κάνουμε με το δημοτικό. το κακό είναι ότι θέλουμε ολοήμερο και πολλά ολοήμερα φέτος καταργήθηκαν. είναι σαν να σε ωθεί το σύστημα στον ιδιωτικό τομέα. αλλά όταν έχεις 2 παιδιά, το κόστος ανεβαίνει πολύ...

Συμφωνώ απόλυτα! Και είναι κι αυτό που λένε τα κορίτσια: κούραση παιδιού κτλ. Κι εμένα του χρόνου θα είναι κ τα δύο. Φέτος πάει μόνο ο μεγάλος κι έχω κ γυναίκα για το μικρό κ για τις αρρώστιες. Άσε, πολύ μπέρδεμα!!