Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θελω την βοηθεια σας

Recommended Posts

γεια σασ πρωτη φορα γραφω εδω και θελω πραγματικα την βοηθεια σας γιατι εχω απελπιστει πραγματικα.ο μπεμπης μου ειναι 6 μηνων 7700κιλα(πριν 10 μερες).εχουμε ξεκινησει κουταλι..δεν το θελει πολυ.δηλαδγ τρωει..

8:30 γαλα ξενο 160-180 γρ

11:30 1 μπανανα,1 αχλαδι,1 βανιλια αλλα αφηνει λιγο

14:30 150 γρ μπσχαρακι,καροτακι πατατα σελινο(με το ζοριιιι)

18:30 130 ρυζαλευρο

21:30 150-180 γαλα

ειναι καλα???ανχονομαι..μια φιλη μου μου ειπε πως πρεπει να τρωει 250γρ μεσιμεριανο αλλα εγω οσο και να τον πιεζω δεν τρωει αλλο μετα κλαιει παρα πολυ αν τον πιεζω.πειτε μου σας παρακαλω....εσας ποσο ετρωγαν???

εμενα μου φαινεται υπερβολικο να πρεπει τρωει 250 γρ.. γεμιζει το μουλτι βρε κοριτσια....πειτ εμου κατι γιατι η ωρα του φαγητου εχει καταλληξει μαρτυριο..ο μπεμπης κλαίει..και εγω κλαιω πιο πολυ και νευριαζω.πως θα κανω την ωρα αυτη ευχαριστη..ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Οταν λες "με το ζόρι" τι εννοεις? Κυριολεκτείς?

Ειναι πολύ κακό να πιέζεις στο θέμα του φαγητού και της τουαλέτας (αυτό ειναι αργότερα).

Διάβασε σχετικά άρθρα.

Η κόρη μου σε παρόμοια ηλικία ειχε κι εκείνη "παλινδρομήσει" στο μπιμπερό.

Φυσιολογικό, γιατί το κουτάλι ειναι νέα συνήθεια και δύσκολη για τα μωρά.

Ο παιδιατρος μας ειχε πει να ξαναγυρίσουμε στο μπιμπερό για 10 μέρες και μετά επιστροφή στο "κουτάλι".

Καμία πίεση στο παιδί. Το κάναμε 2-3 φορές που παλινδρόμησε και μια χαρά πηγαν όλα.

Ρωτα τον παιδίατρο σου.

Αυτο με τα γραμμάρια στο φαγητό ο δικός μας ποτε δεν το σύστησε. Απλώς εθετε κάποια ανώτερα και κατώτερα ορια.

Α και μην απελπίζεσαι! Εάν πεινάει θα φάει!

Επίσης το κάθε παιδί δεν τρωει το ίδιο με ένα άλλο, όπως και οι ενήλικες, οπότε μην άγχεσαι οταν σου λέει η φίλη σου πόσο έφαγε το δικό της.

9XkKp3.png

HArNp3.png

γεια σασ πρωτη φορα γραφω εδω και θελω πραγματικα την βοηθεια σας γιατι εχω απελπιστει πραγματικα.ο μπεμπης μου ειναι 6 μηνων 7700κιλα(πριν 10 μερες).εχουμε ξεκινησει κουταλι..δεν το θελει πολυ.δηλαδγ τρωει..

8:30 γαλα ξενο 160-180 γρ

11:30 1 μπανανα,1 αχλαδι,1 βανιλια αλλα αφηνει λιγο

14:30 150 γρ μπσχαρακι,καροτακι πατατα σελινο(με το ζοριιιι)

18:30 130 ρυζαλευρο

21:30 150-180 γαλα

ειναι καλα???ανχονομαι..μια φιλη μου μου ειπε πως πρεπει να τρωει 250γρ μεσιμεριανο αλλα εγω οσο και να τον πιεζω δεν τρωει αλλο μετα κλαιει παρα πολυ αν τον πιεζω.πειτε μου σας παρακαλω....εσας ποσο ετρωγαν???

εμενα μου φαινεται υπερβολικο να πρεπει τρωει 250 γρ.. γεμιζει το μουλτι βρε κοριτσια....πειτ εμου κατι γιατι η ωρα του φαγητου εχει καταλληξει μαρτυριο..ο μπεμπης κλαίει..και εγω κλαιω πιο πολυ και νευριαζω.πως θα κανω την ωρα αυτη ευχαριστη..ευχαριστω!

Το μωράκι σου τρώει πολύ καλά. Δε βλέπω το λόγο να το πιέζεις και να γίνεται η διαδικασία του μεσημεριανού δύσκολη και για εσένα και για αυτό. Δοκίμασε πάντως να του δώσεις το μεσημεριανό χωρίς σέληνο μία φορά. Τα δικά μου όποτε τους το έβαζα (έστω και λίγο) το έφτυναν το φαγητό.

οταν λεω με το ζορι εννοω οτι τον πιεζω για να φαει..και μερικεσ φορεσ κλαιει κιολας.τι να κανω να το αφησω νυστικο??σκεφτομαι καποιεσ φορεσ πως ειμαι κακια μαμα...

Τον κρατάει 2-3 ώρες το φαγητό που τρώει; Αν ναι, θα σου έλεγα μην ανησυχείς. Τόσο θέλει τόσο τρώει. Αν τώρα σε 1 ώρα κλαίει και θέλει φαγητό τότε μάλλον δεν του αρέσει το φαγητό (όχι το δικό σου συγκεκριμένα, είναι μωρά που προτιμούν τις γλυκές γεύσεις και άλλα τις αλμυρές-ο μπέμπης είναι του γλυκού μάλλον) και σταματάει με το που χορτάσει λίγο την πείνα του. Μπορείς να συμπληρώνεις με γάλα αν πιστεύεις ότι πεινάει. Εμένα αυτό μου το έκανε με την φρουτόκρεμα αλλά έδινα γάλα γιατί μιλάμε για 4-5 κουταλιές μόνο.

Θεωρώ πάντως ότι τρώει καλά στα υπόλοιπα γεύματα.

Διαφημίσεις

Μην αγχωνεσαι μπορεί να μην θέλει το φαγητό η το κουταλι, είναι και τα δυο καινουρια πράγματα

Το οτι εσύ του κανείς ωραίο φαγητό δεν σημαίνει και οτι θα το φάει... Παίξε λίγο με τις γεύσεις δωστού κάτι καινούριο κάθε μέρα, να δεις τι μπορεί να του αρέσει

Ξέρω οτι είναι δύσκολο να φτιαχνεις με να τα πέτασ αλλά έτσι είναι αυτά...

Αλλά ποτε ποτε ποτε μην τον πιέσεις και μην επιμένεις πολύ, θα του δημιουργησεις πρόβλημα όλη του την ζωή

Αν δεν θέλει αυτόν, δοκίμασε την άλλη μέρα κάτι καινούριο

Και μην συγκρίνεις με αλλά μωρά, ούτε να ακούς αυτές που λένε ποσά γραμμάρια.. Αυτά είναι αηδίες κατα την γνώμη μου

Ηρεμία θέλει και υπομονή.... Και ακόμα προσπάθησε να φας μπροστά του η δίπλα του, και αν θέλει να αρπάξει το φαγητο σου, αστον - απλα πρόσεξε τι τρως

ναι τον κραταει μετα απο 3 ωρες αρχιζει να ζηταει φαγητο.γαλα εχω προσπαθησει να του δωσω μετα αλλα δεν το θελει..δηλαδη ποσα γραμμαρια φαγητο πρεπει να τρωει το μεσιμερι..τα φρουτα ειναι καλα οσο τρωει?

οταν λεω με το ζορι εννοω οτι τον πιεζω για να φαει..και μερικεσ φορεσ κλαιει κιολας.τι να κανω να το αφησω νυστικο??σκεφτομαι καποιεσ φορεσ πως ειμαι κακια μαμα...

Καλέ χαλάρωσε!!!!

Γιατί εισαι κακιά μάνα?:confused:

Κυρίως να ξέρεις οτι το μωρό αντιλαμβάνεται πλήρως τη συναισθηματική σου κατάσταση και φορτίζεται κι εκείνο...

Διάβασε αυτό. http://www.paidiatros.com/children/Dietary-quirks/

Πάντως αρμόδιος γι αυτα ξαναλέω ειναι ο παιδίατρος σου. Δεν έχω ακουσει ουτε από τον δικό μου, ουτε από κανέναν άλλο οτι το παιδί πρεπει να τρωει συγκεκριμένα γραμμάρια.

Εγραψα παραπάνω τι συστησε ο δικος μας γιατρος σε ανάλογη περίσταση.

9XkKp3.png

HArNp3.png

ναι τον κραταει μετα απο 3 ωρες αρχιζει να ζηταει φαγητο.γαλα εχω προσπαθησει να του δωσω μετα αλλα δεν το θελει..δηλαδη ποσα γραμμαρια φαγητο πρεπει να τρωει το μεσιμερι..τα φρουτα ειναι καλα οσο τρωει?

Άρα χορταίνει. Μη κολλάς στα γραμμάρια. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Η πρώτη μου με 300 γρ. φαγητό δεν χόρταινε. Έκλαιγε και ζήταγε κι άλλο. Της έβαζα λοιπόν παραπάνω λαχανικά. Η μικρή τώρα δεν τρώει ούτε τα 100 γρ. Προσπαθώ με τραγουδάκια και διάφορα, τίποτα. Της φτιάχνω γάλα και το πίνει. Έχω ενημερώσει και την παιδίατρο για καμιά συμβουλή αλλά δεν..γαλατάκι μου είπε.

Ποτε με το ζορι!! Ποτε ποτε!

Καλυτερα να πιει γαλα αν δεν θελει το φαγητο παρα να τον πιεσεις. Θα το παρει στραβα και θα καταδικαστεις να εχεις ενα κακοφαγο παιδακι.

Ειναι μολις 6 μηνων, ειναι ακομα πολυ μωρακι δωσε του το χρονο του να προσαρμοστει στο κουταλι και στις νεες γευσεις μην τον πιεζεις, σεβασου τα γουστα και την ορεξη του. Καποια στιγμη θα τα φαει ολα, δεν χαθηκε κι ο κοσμος αν αργησει κανα δυο μηνες. Με χαρα, παιχνιδια και αστεια θα του βαζεις διαφορετικους συνδιασμους και θα του δινεις οσο θελει, σιγα σιγα θα μαθει. Μην τον ξαναπιεσεις ομως.

Edit,Τωρα θυμηθηκα οτι στην αρχη και ο δικος μου δεν ετρωγε με το κουταλι, κανα δυο βδομαδες μετα μου κανανε τυχαια δωρο ενα εκπαιδευτικο κουταλακι πολυ μαλακο και μολις του εδωσα με αυτο αρχισε να τρωει μια χαρα!

Διαφημίσεις

Μια χαρα τρωει το παιδακι σου,μην αγχωνεσαι καθολου!Και ουτε θα το πιεζεις γιατι χειροτερα κανεις ετσι.Εγω της το εκανα και λιγο παιχνιδι οταν δεν ετρωγε,της μιλουσα συνεχεια,της εβαζα τραγουδακια κτλ.Ποτε δεν κοιταξα ποσα γραμμαρια ετρωγε,οσο ηθελε τοσο.Της ειχα παρει κατι μπολακια μικρα και της εβαζα στο περιπου.Αν δεις οτι το τρωει ολο και ψαχνει και αλλο την επομενη βαλε λιγο παραπανω.Οταν χορταινε η δικη μου εκλεινε το στομα και εκει καταλαβαινα οτι δεν θελει αλλο.Και επισης η μικρη μου ποτε δεν ετρωγε το ιδιο φαγητο περισσοτερο απο μια φορα,καθε μερα ηθελε διαφορετικα πραγματα.Σιγα σιγα θα μαθει θα μαθεις και εσυ τι προτιμαει,ποσο περιπου τρωει,πως να τον καλοπιανεις,να τον ξεγελας οταν σου παιζει τον δυσκολο!!Και κατι αλλο,εγω παντα ειχα μια εναλλακτικη για το φαγητο σε περιπτωση που δεν της αρεζε το ενα,εβλεπα να εχω και κατι αλλο να της δωσω

Τί να αποφύγω;

Να πιέσετε το παιδί σας να φάει. Είναι γεγονός ότι όταν πιέζετε το παιδί να φάει συνήθως το οδηγεί στο να φάει λιγότερο.

Επίσης με το να το πιέζετε διδάσκετε στο παιδί σας να εξαρτάται από τους άλλους για να του πουν πόσο να φάει και τί αισθάνεται.

Αυτό σίγουρα δεν οδηγεί σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες ή σε καλή αυτοεκτίμηση.

Όταν έρχεται η ώρα του φαγητού, θα ήταν χρήσιμο να βλέπατε ότι εσείς και το παιδί σας έχετε δύο διαφορετικούς ρόλους.

Ο δικός σας ρόλος είναι να προσφέρετε στο παιδί σας υγιεινές επιλογές διατροφής και ευχάριστη ώρα κατά την διάρκεια του γεύματος.

Ο ρόλος του παιδιού σας είναι να αποφασίσει ποιες από αυτές τις υγιεινές επιλογές να φάει και την ποσότητα.

Όταν προσεγγίζετε την διατροφή με αυτό τον τρόπο, το παιδί σας μαθαίνει να ακούει το σώμα του και να επιλέγει την σωστή υγιεινή διατροφή.

Επίσης με αυτή την προσέγγιση αποφεύγεται η διαμάχη επικράτησης μεταξύ του γονέα και του παιδιού γύρω από το θέμα της διατροφής.

http://www.gymboree.gr/news/view/27

9XkKp3.png

HArNp3.png

κοριτσια σημερα του εφτιαξα διαφορετικο φαγητο και το εφαγε ολο και ηθελε κιαλο.....αντι για μοσχαρακι του εδωσα κοτοπουλο με πατατα καροτο και λιγο ρυζι και το εφαγε ολο...αμεσως κιολας..τι να πω μακαρι να τρωει παντα ετσι.!