Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

Recommended Posts

γειά σας και πάλι! ελπίζω να είστε όλες καλά.

ήθελα να γράψω για όλα τα συμπτώματα που έχω και να μου πείτε εάν τα έχετε η είχατε και εσείς.

1ον έχω συνεχώς πόνους χαμηλά και καμιά φορά σουβλιές

2ον όλη μέρα κάθε μέρα ακόμα και στον ύπνο μου έχω τάση για εμετό χωρίς όμως να κάνω για να ξαλαφρώσω λίγο.

3ον έχω πολύ ασχημο ξύπνημα δηλ σαν να ξυπνάω με ταχυπαλμία και πολύ άσχημη διάθεση.

4ον αισθάνομαι ένα πλάκωμα στην καρδιά σαν να μην μπορώ να πάρω ανάσα ένα πράγμα.

5ον τα χείλη μου (εξωτερικά) έχουν πρηστεί και με ενοχλούνε καμιά φορά.

είμαι στην 7 εβδομαδα σλυμφωνα με τον υπέρηχο οπότε 1 μηνού σχεδόν.και την περασμένη εβδομαδα είχα μια πολύ μικρή αποκόλληση.

αυτα.

ευχαριστώ όσες θα μπούν στον κοπό να μου απαντήσουν.

Διαφημίσεις

Πιο κλασσικα συμπτωματα 1ου μηνα δεν υπαρχουν. Και θα συνεχιστουν ολο το τριμηνο. Ουτε εγω καταφερα να κανω ποτε εμετο παρολο που πολυ θα το ηθελα για να ξαλαφρωσω. Μην ανησυχεις για τιποτα. Πρεπει να συνηθισεις οτι θα εχεις στομαχι χαλια, οτι ο υπνος δεν θα ναι οπως πριν, οτι πρηζεσαι και οτι μπορει να νιωθεις δυσφορια. Το μονο που ισως σου φυγει τωρα συντομα ειναι τα πονακια στην κοιλια. Εμενα μετα τον πρωτο μηνα εφυγαν.

iD56p3.pnglk6hp3.png

Ναι, ναι μια απ' τα ίδια. Όλα τα είχα εκτός απ το 5.

Για μένα 7η-8η εβδομάδα ήταν οι χειρότερες, αισθανόμουν όχι σαν έγκυος, αλλά σαν άρρωστη. Μετά θα συνέλθεις, μην ανησυχείς, θα σταματήσουν και τα πονάκια, το στομάχι θα συνεχίζει να είναι λίγο άνω κάτω, αλλά θα είναι καλύτερα!

Καλή μας συνέχεια! :D

EXXQp3.pngAIzKp2.png

σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απαντήσατε. όμως υποτίθεται πρέπει να πίνουμε πολύ νερό έτσι? εγώ με τέτοιο στομάχι ούτε να το βλέπω δεν θέλω με αποτέλεσμα να σκάνε τα χείλη μου απο την δίψα και να πίνω μόνο γουλίτσες γουλίτσες. εσάς σας περνούσε όταν τρώγατε για λίγο?

Διαφημίσεις

Κι εμενα το νερο με χειροτερευει μην το κοβεις ομως ειναι πολυ απαραιτητο πινε το μετα απο γευματα πιο πολυ και οχι μονο του. Οταν σου ρχονται οι αναγουλες να τρως φρυγανια ή κρακερ ή κανενα τοστακι.

iD56p3.pnglk6hp3.png

αυτό με τη διάθεση αστα να πάνε..αφού λέω θα καταντήσω καταθλιπτική στο τέλος..στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα όλα αυτά εκτός από τα χείλη..τώρα ξανά τα ιδια..ανησυχώ λίγο για τα πονάκια, κυρίως γιατί δεν μπορώ να ξαπλώνω΄όπως έκανα στην 1η μου εγκυμοσύνη..τώρα έχω και την μικρή.αλλά πιστεύω και εγώ ότι μόλις κάνω και την αυχενική θα ηρεμήσω..είναι το άγχος βλέπετε.

• 8 months later...

Εγώ πάλι κορίτσια ό,τι σύμπτωμα κυκλοφορεί στην εγκυμοσύνη το είχα εγώ. Κάποια στιγμή διαβάζαμε με τον άντρα μου ένα βιβλίο όταν ήμουν έγκυος σχετικό με τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και θυμάμαι ότι βάλαμε τα γέλια διότι ό,τι μα ό,τι διαβάζαμε τα είχα εγώ! Επίσης κάτι που δεν το έγραφε και επίσης το είχα αν και σπάνιο , ήταν η επουλίδα κυήσεως. Δηλ, μου είχαν πρηστεί τα ούλα κα ιδιαίτερα σε ένα συγκεκριμένο σημείο σε τέτοιο βαθμό ώστε τα ούλα ειχαν καλύψει τα δόντια! Και εννοείται ότι γενικότερα τα ούλα μου ματώνανε συνέχεια. Τι ειδικές οδοντόκρεμες, τίποτα δεν γινόταν. Μόλις γέννησα άρχισαν να ξεπρήζονται τα ούλα και σταμάτησαν επίσης να ματώνουν. Να σημειώσω ότι με την στοματική υγιεινή έχω ένα θέμα και προσέχω ιδιαίτερα. Υπομονή έγκυες μανούλες!

[sIGPIC][/sIGPIC] Η ανάσα της ζωής μου, το μωρό μου!

:P

γεια σας κ απο μενα,γραφω πρωτη φορα,με λενε Γιωτα κ ειμαι απο θεσ-νικη ειμαι εγκυος 5μηνων κ θελω να μου πειτε αν γνωριζετε για τα μαθηματα ανωδινου τοκετου,βοηθανε καθολου την ωρα της γεννας?κ αν ναι που τα κανατε?κ σε ποιο μηνα?

Διαφημίσεις

Εκανα μαθηματα ανωδυνου στην Αθηνα όμως στο Ελενα.Γεννησα φυσιολογικά και παρόλο που έκανα επισκληριδιο δε με επιασε και ενιωσα ολους τους πονους.Δυστυχως τα μαθηματα δε με βοηθησαν.Ο πόνος ειναι τετοιος που δε εχεις μυαλο για αναπνοες...Το μονο που με βοηθησε ήταν που η μαια μας ειχε δειξει πως να σπρωξουμε και που να εστιασουμε ωστε να μη χανουμε αδικα δυναμεις.Κι ετσι με 2 σπρωξιες βγηκε η μπουμπου μου και δεν ταλαιπωρηθηκαμε...Δεν τα θεωρω ομως χασιμο χρονου.Μου αρεσε που τα εκανα αλλα αν ειχα πληρωσει θα εκλαιγα τα λεφτακια μου!!!!Καλό είναι να τα κάνεις όσο αργοτερα μπορεις για να μην ξεχασεις αυτα που θα ακουσεις...

RSvcp2.png wNVQp2.png

• 2 months later...

Λίγο παλιό το θέμα αλλά πάντα επίκαιρό!!!! Εγώ έχω καθημερινά πονάκια και με εχουν ανησυχήσει αρκετά!!!

Μια μέρα μόνο δεν είχα και εκεί ήταν που τρελλάθηκα τελείως...φοβόμουν ότι κάτι έπαθα!!

Ελπίζω όλα να πάνε καλά και θα προσπαθήσω να μειώσω λίγο το άγχος και τις ανησυχίες μου!!!

Γεια σου Kounelitsa.

Τα πονάκια είναι κάτι φυσιολογικό γιατί μεγαλώνει η μήτρα και προσπαθεί να προσαρμοστεί με την καινούργια ζωούλα που φιλοξενείται μέσα της!!!!!!!!!! Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Και εγώ είχα κυρίως στο πρώτο τρίμηνο, μέτα πέρασαν όλα αυτά. Άν μια μέρα δεν έχεις πονάκια μην ανησυχείς και κυρίως μην αγχώνεσαι. Πάντως οτιδήποτε σε απασχολεί, να μην διστάζεις να μιλάς με τον γιατρό σου. Εκείνος θα σου λύνει όλες τις απορίες.

Σου εύχομαι μια τέλεια εγκυμοσύνη και με το καλό να κρατήσεις το μωράκι στην αγκαλιά σου!!!!!!!!!!!!!

aYVcp2.png

γειά σας και πάλι! ελπίζω να είστε όλες καλά.

ήθελα να γράψω για όλα τα συμπτώματα που έχω και να μου πείτε εάν τα έχετε η είχατε και εσείς.

1ον έχω συνεχώς πόνους χαμηλά και καμιά φορά σουβλιές---

καμια φορα μονο ,οχι συνεχως.

2ον όλη μέρα κάθε μέρα ακόμα και στον ύπνο μου έχω τάση για εμετό χωρίς όμως να κάνω για να ξαλαφρώσω λίγο.---

απο αυτο ,ασ τα να παν ! και εγω στην 8-η ευδομαδα ετσι ημουν,απο την 10-τη αρχισα να κανω και εμετο! τωρα στην 11-τη και ειναι ακομα χειροτερα -το προι οτι και να φαω κανω εμετο,ακομα και λιγο νερο η τσαι να πιω παλι κανω εμετο ,ακομα και αν δεν πιω και δεν φαω τιποτα -και παλι κανω εμετο! μην νομιζεις οτι με το εμετο ανακουφιζεσαι .για πολυ λιγο ναι ,αλλα μετα απο 10 λεπτακια επανερχεται η ναυτια ,αυτη δεν φευγει ειτε κανεις ειτε δεν κανεις εμετο. (τουλαχιστων σε μενα ετσι ειναι) υπομονη τι να πω ,υπομονη για τα μωρακια μας!

3ον έχω πολύ ασχημο ξύπνημα δηλ σαν να ξυπνάω με ταχυπαλμία και πολύ άσχημη διάθεση.---

την ταχυπαλμια την ειχα στην αρχη μονο μετα περασαν αυτα αλλα η ασχημη διαθεση ,ασχημα ονειρα και σκεψεις ακομα ειναι παρον δυστυχως. ορμονες τα κανουν αυτα ,υπομονη και παλι!

4ον αισθάνομαι ένα πλάκωμα στην καρδιά σαν να μην μπορώ να πάρω ανάσα ένα πράγμα.-----

και αυτο το ειχα στις αρχικες ευδομαδες ,καπου απο την 10-τη μου περασαν. ειχα θυμαμαι και αρρυθμιες επι μερες δυνατες,ηθελα να παω καρδιολογο αλλα ξαφνικα σταματησαν ετσι οπως ηρθαν!

5ον τα χείλη μου (εξωτερικά) έχουν πρηστεί και με ενοχλούνε καμιά φορά.----

αυτο δεν το ειχα προσεξει ,μαλλων δεν το ειχα.(εχω)

είμαι στην 7 εβδομαδα σλυμφωνα με τον υπέρηχο οπότε 1 μηνού σχεδόν.και την περασμένη εβδομαδα είχα μια πολύ μικρή αποκόλληση.

αυτα.

ευχαριστώ όσες θα μπούν στον κοπό να μου απαντήσουν.

εκτος απο τα συμπτωματα που περιγραφεις εγω εχω και φοβερη δυσκοιλιοτητα, καουρες,καμια φορα φαγουρα ,καμια φορα αυπνιες και ΝΕΥΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ! ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΣΚΥΛΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!!!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

Διαφημίσεις

Eγω στην 1η εγκυμοσυνη ειχα απ την 1η μερα που εμαθα πως ειμαι εγκυος τρελους πονους αφου ειχα παει στο ΙΑΣΩ στο τελος της 5η εβδομαδας μετα απ την επισκεψη στο γιατρο μου ,ηταν θυμαμαι Σαββατο, για να δω μηπως ηταν εξωμητριος κυηση γιατι στο τηλ ειχε ανησυχισει ο γιατρος μου αλλα ευτυχως ολα καλα. Μου ειχε πει τοτε να μεινω σπιτι και οσο μπορω ξαπλα για 20 μερες και βλεπουμε. Αφου ο γιατρος μου το θυμαται και λεει η πρωτη κουβεντα που ειχες πει ηταν ΠΟΝΑΩ. Α σ εκεινη την εγκυμοσυνη δεν ειχα κανενα αλλο συμπτωμα ενω σ αυτην δεν μπορω ουτε να φαω

τα πονακια συνεχιστηκαν σε ολη την εγκυμοσυνη? αχ βρε blackmoor μου δινεις κουραγιο.εγω την βγαζω στο κρεβατι κυριως, φοβαμαι να κινουμαι πολυ.

Κοιτα εγω ειχα μια πολυ ασχημη και επικυνδινη εγκυμοσυνη, ελπιζω σ αυτην να πανε ολα καλα, και παρα μα παρα πολυ αγχος και στεναχωρια.

Ειχα στην αρχη μεχρι την 17 εβδομαδα πονους μετα στην 17η που μπηκα για νοσηλεια λογω προδρομικου πλακουντα διοτι μου εκανε αιμοραγιες επαθα και κολικους εντερου, καλα οταν σου λεω για πονο νομιζα πως θα πεθανω. Μετα μολις πηγα σπιτι, εννοειτε σε πληρη κατακληση ουτε στο μπανιο δεν πηγενα παρα μονο μια φορα την ημερα για το πολυ 2-3΄αρχισαμε το πετρωμα μεχρι τελους. Αυτα μονον τα ολιγα αλλα να μην ανησυχεις καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη ολα καλα θα σου πανε ρωτα και τον γιατρο σου αλλα απ οτι βλεπω περιμενει διδυμακια μπορει για αυτο να εχεις παραπανω πονακι. Αντε ολα καλα σου ευχομαι και με το καλο 2 υγειοι μωρουλια

Σε καταλαβαινω καλη μου. Κ εγω περασα πολλα σε αυτην την εγκυμοσυνη οποτε πλεον φυσαω κ το γιαουρτι. Ολα καλα θα σου πανε, εδω αντεξες σε εκεινη την εγκυμοσυνη, τωρα ολα καλα.

εγώ κοριτσάκια από την 7η βδομάδα ως τώρα είχα έντονες αναγούλες που χειροτέρευαν το βράδυ κάθε μέρα (εμετό έκανα μόνο μια μέρα). Κατά τα άλλα κάποιες μέρες (σπάνια βέβαια) έχω απαλά πονάκια πολύ χαμηλά στην κοιλιά, ενώ είμαι συνέχεια κουρασμένη και θέλω να κοιμάμαι. Αυτά από συμπτώματα, καλή συνέχεια σε όλες. Γρήγορα να περάσουν τα άσχημα και να αισθανόμαστε όσο καλύτερα γίνεται

καλημέρα νέες εγκυούλες!

χάζευα στο forum και μπήκα να διαβάσω...

να σας πω από την δική μου εμπειρία, να μην ανησυχείτε για τα συμπτώματα, αυτά δεν θεωρούνται προβλήματα εγκυμοσύνης.. ίσα ίσα όλα αυτά δείχνουν ότι οι ορμόνες αυξάνονται οπότε και το μωρό μεγαλώνει!

εγώ επειδή έχω δίδυμα, ήταν σίγουρο ότι θα βιώσω κάποια συμπτώματα εγκυμοσύνης γιατί οι ορμόνες ανεβαίνουν πολύ παραπάνω... λοιπόν.. εκτός από εμετους όλα τα άλλα τα είχα...

απερίγραπτη ναυτία (θυμαμαι ότι ήταν ξαφνικά σαν να ανοιγες μια στροφιγγα στο στομάχι μου και το γέμιζες χολή...!!!). γι' αυτό το σύμπτωμα συνιστώ χυμό λεμονιού!

αυπνία (κοιμόμουν 2-3 ώρες το πολύ και αυτό ξημερώματα!) και ένταση και μεγάλες ταχυκαρδίες. εμένα με χαλάρωνε να πίνω πού και πού λίγο ζεστό χαμομήλι με πολύ μέλι για να ηρεμώ. για τις ταχυκαρδίες, περπατημα 1/2 ώρα την ημέρα και κόψιμο καφέ, τσάι και αναψυκτικά. εάν η ταχυκαρδία συνοδευόταν με χαμηλή πίεση, έτρωγα κάτι αλμυρό.

ζαλάδες: δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι..ξάπλωνα και "απολάμβανα" το ταξίδι στο πέλαγος με τα 8 μποφόρ!!!

στόμα: από σάλια, άλλο τίποτα!!! τόσο σάλιο δεν ήξερα τι να το κάνω!!! εκκρινόταν αρκετό όταν με έπιανε ναυτία.... / χείλη: κατάξερα μέχρι που μάτωναν (και τώρα τελευταία έχει επανέλθει το πρόβλημα αυτό) / ούλα: οι μεγάλοι πρωταγωνιστές: μιλάμε για πρήξιμο και μάτωμα, όχι αστεία... δυστυχώς ακόμα και τώρα... λύση (δηλαδή όχι λύση, αυτό φαντάζομαι θα περάσει μετά την εγκυμοσύνη, αλλά απαραίτητη ενέργεια:) οδοντίατρος

ψυχολογία: πάτος!! κάθε απόγευμα χωρίς λόγο ακεφιά και πολλές φορές και κλάμματα.... / ένας περίπατος 2 τετραγωνα μου έκανε καλό...

όρεξη: μηδέν / δεν άντεχα ούτε στην κουζίνα να πατήσω, και εννοείται ότι ψυγείο άνοιξα μετά το α'΄τρίμηνο.. όλα μου βρωμούσαν. αλλά έπρεπε να τρώω κάτι συνέχεια γιατί μου έπεφτε συνέχεια το σάκχαρο μάλλον και με έπιανε τρέμουλο

σίγουρα ήταν κι άλλα που θα πρέπει να γεμίσω σελίδα ολόκληρη για να σας τα περιγράψω... να ξέρετε πάντως ότι οι ορμόνες αυξάνονται (άρα και οι ενοχλήσεις) την 9η και την 12η εβδομάδα!! περνάνε όμως τελείως γύρω στα μισά του 4ου μήνα..

υπομονή κορίτσια και εύχομαι μία ευχάριστη εγκυμοσύνη σε όλες μας!!!

BSuJp3.png