Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΚΑΚΑΚΙΑ ΣΕ ΒΡΕΦΟΣ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Το μωρό είναι 20 ημερών κ θηλάζει η μητέρα του από την αρχή αποκλειστικά. Η μητέρα έτρωγε κανονικά όλες τις τροφές. Στην 16η μέρα το μωρό είχε λίγο αίμα στα κακάκια του. Η παιδίατρος στοχοποίησε αμέσως τα γαλακτοκομικά, τα οποία τα κόψαμε για 1 ημέρα, μπορώ να πω ότι έστρωσαν τα κακάκια του για το επόμενο 24ωρο. Μετά σκεφτήκαμε μήπως προήλθε το αίμα από φυσικούς χυμούς που ήπιε η μητέρα τη 16η μέρα. Αυτή η υποψία μας και πάντα με τη γνωμοδότηση παιδιάτρου, μας έκανε τη 19η μέρα να αρχίσει η μητέρα κ πάλι τα γαλακτοκομικά. Από την 19η μέρα μέχρι κ 20η έκανε 3 φορές κακά, η πρώτη μόνο είχε αίμα, οι άλλες 2 πεντακάθαρα τα κακάκια του. Οι απορίες μου είναι 2: α) Αν είναι αλλεργία στα γαλακτοκομικά, δε θα εμφανιζόταν νωρίτερα η αλλεργία μιας και η μάνα έπινε και έτρωγε από την αρχή γαλακτοκομικά β) Αν είναι αλλεργία σε γαλακτομικά δε θα έπρεπε σε κάθε κένωση να υπάρχει έστω και λίγο αίμα? Να τονίσω ότι το κωλαράκι του ήταν λίγο ερεθισμένο που προσπαθούμε με κεραλοιφή να το φτιάξουμε να φύγει κ νομίζω ότι πλέον είναι λίγο μόνο ερεθισμένο, και επίσης το παιδί πήρε 0,5kg από την 5η μέρα μέχρι την 15η. Εμετούς δεν έχουμε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε απάντηση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπέρα και να σας ζήσει.Ο δικός μου θηλαζε αποκλειστικά και το αίμα εμφανίστηκε στους 2 μήνες κι εμείς ενοχοποιησαμε τα γαλακτοκομικά.Τα σταμάτησα εγω και το αίμα εξαφανίστηκε μετά απο 3 εβδομάδες περίπου.Νομίζω τόσο θέλει για να καθαρίσει ο οργανισμός και της μαμάς και του μωρού.

Link to comment
Share on other sites

Να σας ζησει!

Το αιμα μπορει να εμφανιστει απο υπερπαραγωγη (σε ακραιες περιπτωσεις), δυσανεξια στη λακτοζη, αλλεργια στα γαλακτοκομικα.Δυστυχως δεν υπαρχει τροπος να διαπιστωσουμε ποια απο τις τρεις αιτιες ευθυνεται καθως και οι εξετασεις δεν ειναι αξιοπιστες σε αυτες τις ηλικιες.

Δε νομιζω οτι οι αλλεργιες σε αλλες τροφες κανουν αιμα.Η αλλεργια στα γαλακτοκομικα δημιουργει αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα, δηλ σαν πληγουλα στο εντερο. Μεχρι να δημιουργηθει η πληγη παιρνει καποιο χρονο και γι αυτο δεν ειδατε αιμα αμεσως. Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα βλεπετε αιμα αμεσως μετα την καταναλωση γαλακτοκομικων. Το αιμα θα εμφανιζεται σε ασχετους χρονους μεχρι να υποχωρησει η αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα. Σε μας αυτο εγινε τον 5ο μηνα, παρα την αυστηρη αποχη μου.Μη βιαστειτε να αποκλεισετε τροφες περα απο τα γαλακτοκομικα αν δεν υπαρχει επανειλλημενη παρατηρηση που να τις ενοχοποιει.

Μεγαλη προσοχη χρειαζεται στα κρυφα γαλακτοκομικα που βρισκονται στα συσκευασμενα τροφιμα, καλο ειναι η μητερα να τα αποκλεισει σχεδον ολοκληρωτικα απο τη διατροφη της καθως υπαρχουν σχεδον παντου (βουτυρο, μπεικον, ψωμι του τοστ, κτλ). Τα προιοντα με ιχνη συνηθως μπορουν να καταναλωθουν μετα απο ενα μηνα αποχης. Μαζι με τα αγελαδινα γαλακτοκομικα συνηθως κοβουμε και το μοσχαρι, τα προβεια και τη σογια.

Ειναι πολυ θετικο που το ανακαλυψατε τοσο νωρις. Οσο πιο νωρις εμφανιζεται τοσο πιο νωρις υποχωρει εφοσον απομακρυνουμε το αλλεργιογονο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Link to comment
Share on other sites

Το εχω ζησει αυτο.Μολις γεννηθηκε η μικρη δεν ζητησα αποκλειστικο θηλασμο (δεν ηξερα κι ολας ) και εμφάνισε αιμα στα κακα της .Στο Ιασω μας τρελλαναν γιατι μας ελεγαν διαφορα μεχρι και για χειρουργείο .Τελικα τιποτα δεν ισχυε απο αυτα παρα μονο οτι ηταν ανωριμο το πεπτικο της συστημα για γαλα εκτος απο το μητρικο .Εξωτερικος γιατρος που ρωτησα τοτε με διαβεβαιωσε οτι ηταν αυτο .Στην συνεχεια εκοψα τα γαλακτοκομικα και την θηλαζα αν ηθελα συμπληρωμα εδινα ΗΑ γαλα.8 μηνων εφαγα γαλακτομικα χωρις να δημιουργηθει κανενα προβλημα ,το εντερακι της ειχε ωρισμασει .Τελος πρεπει να αναφερω οτι καναμε και το τεστ δυσανεξιας που δεν εδειξε προβλημα .Εχω ακουσει παλι οτι μπορει να εμφανιστει πιο μετα .

Να σας ζησει το μωρακι.

RA3Np3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλασπέρα και να σας ζήσει!

Κι εμείς αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα το Πάσχα, όταν ο μπέμπης μας ήταν 2,5 μηνών. Τα κακάκια του ήταν σκούρα πράσινα με βλένες και αίμα. Η παδίατρος μας συνέστησε να πάμε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Το μωρό το θηλάζω αποκλειστικά και ήταν ζωηρό, με όρεξη, χωρίς εμετούς ούτε πυρετό. Μείναμε τελικά 8 μέρες μέσα και από την 1η μέρα μου ειπαν να μην τρώω γαλακτοκομικά, μοσχάρι και να βλέπω τις ετικέτες στα τρόφιμα μήπως είχαν σκόνη γάλακτος ή ορό γάλακτος. Επειδή το αίμα συνέχιζε παρά την αυστηρή αποχή, κατέληξαν οι γιατροί ότι ήταν ίωση. Ο μπέμπης πήρε αντιβίωση για 5 μέρες και αφού έφυγε το αίμα μου είπαν να ξαναρχίσω να τρώω τα πάντα. Ευτυχώς από τότε δεν ξανάχαμε πρόβλημα. Πάντως κι από το νοοκομείο μας είπαν ότι είναι δύσκολο σε τόσο μικρές ηλικίες να έχουν οι εξετάσεις αξιόπιστα αποτελέσματα για αλλεργίες.

Μήπως κάποιος από σας ή το περιβάλλον σας είχε γαστρεντερίτιδα ή κάτι παρόμοιο;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δες εδώ:

http://pediatros-thes.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C/

 

Η κόρη μου εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα 14 ημερών. Έκανα αποχή από την πρώτη μέρα της ζωής της από τα αγελαδινά γαλακτοκομικά αλλά δεν γνώριζα ότι μπορεί να συνυπάρχει αλλεργία και σε κατσικίσια-αιγοπρόβεια τα οποία και κατανάλωνα. Επίσης δεν γνώριζα για τα "κρυφά". Έκανα αποχή πάνω από ένα χρόνο και έπειτα από εξετάσεις που βγήκαν καθαρές όταν η μικρή ήταν δώδεκα μηνών έκανα σταδιακά εισαγωγή αρχίζοντας να τρώω εγώ κι έπειτα δίνοντας και στο παιδί με καλά αποτελέσματα.

 

Σου αντιγράφω το μνμ που έχω στείλει σε όσες φίλες μου είχαν το ίδιο θέμα για το τι πρέπει να προσέχει η μαμά:

 

δεν τρως οτιδήποτε γράφει στη συσκευασία:

 

ορός γάλακτος

λακτόζη

στερεά γάλακτος

βουτυρόγαλα

πυτιά

μαργαρίνη

ξινή κρέμα

σοκολάτα γάλακτος

βούτυρο

στερεά βουτύρου

λάδι βουτύρου

καζεΐνη

καζεϊνικό αμμώνιο

καζεϊνικό ασβέστιο

υδρολυμένη καζεΐνη

καζεϊνικό σιδήρο

καζεϊνικό μαγνήσιο

Paracasein

Καζεϊνικό κάλιο

καζεϊνικό νάτριο

Κρέμα γάλακτος

Τυρόπηγμα

Λακταλβουμίνη

Λακτογλοβουμίνη

τη λέξη Γάλα σε οποιαδήποτε μορφή (πήγματα βουτυρογάλακτος, γάλα σε σκόνη, ξηρά στερεά γάλακτος, συμπυκνωμένο γάλα, υδρολυμένη πρωτεΐνη γάλακτος, λίπος γάλακτος, πρωτεΐνες γάλακτος, υποπροϊόντα γάλακτος, πέτσα γάλακτος και σακχαρούχο ή συμπυκνωμένο γάλα)

 

και ότι έχει σχέση με τυρί ή περιέχει τυρί κάθε είδους.

 

οι γαλακτοματοποιητές είναι φυτικής προέλευσης έλαια που χρησιμοποιούνται σαν συντηρητικά κλπ και δεν έχουν σχέση με το γάλα. είναι αμφίβολο όμως αν είναι κάθε φορά φυτικά αλλά ακόμα κι αν είναι ζωικής προέλευσης το πιο πιθανό είναι να είναι από χοιρινό και όχι από μοσχάρι.

 

η ζελατίνη είναι επίφοβη γιατί είναι ζωικής προέλευσης και συνήθως από μοσχάρι.

 

όπου συναντάς: μπλαμπλά.... ασβέστιο τρως καθώς δεν έχει σχέση με γάλα. π.χ. ανθρακικό ασβέστιο, θειικό ασβέστιο κλπ.

 

δεν έχουν σχέση με γάλα και τα: γαλακτικό οξύ, γαλακτικό κάλλιο, γαλακτικό νάτριο, γαλακτικό ασβέστιο.

 

Μην σε τρομάζει η λίστα. Γενικά μην έχεις στο μυαλό σου το τι δεν μπορείς να φας αλλά το τι μπορείς να φας.

 

Μπορείς όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, από κρέατα, αρνί, κατσίκι, κουνέλι, κοτόπουλο, χοιρινό, κλπ. (αποφασίζεις αν κόψεις το μοσχάρι)

ψάρια, θαλασσινά, όσπρια, δημητριακά και ξηρούς καρπούς. (καλύτερα να αποφύγεις τα φιστίκια)

 

τα συνήθη ύποπτα για γάλα ή βούτυρο που δεν πάει το μυαλό μας είναι: ψωμί του τοστ, δημητριακά, μαργαρίνες τύπου soft, μαγιονέζες και άλλες σάλτσες, αλμυρά σνακ, καραμέλες, τυποποιημένες σαλάτες (π.χ. σε ταραμοσαλάτα που θεωρείται νηστίσιμη έχω βρει καζεϊνικό νάτριο) και αλλαντικά (ζαμπόν, παριζάκι, μπέικον γαλοπούλα κλπ.). τα περισσότερα αλλαντικά περιέχουν ορό γάλακτος ή κάτι σχετικό. γιαυτό αν δε θες να τα κόψεις να αγοράζεις συσκευασίας που να βλέπεις τι περιέχουν και όχι χύμα από το σούπερ-μάρκετ.

 

επίσης συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα και βιταμίνες.

κοιτάς τα πάντα δλδ και όχι μόνο τα προφανή (π.χ. μπισκότα ή άλλα σνακ)

 

μπορείς να τρως όλα τα νηστίσιμα σνακ, αρκεί να είσαι βέβαιη ότι είναι νηστίσιμα. θέλει προσοχή αν φας έξω ή αν ψωνίσεις από ζαχαροπλαστείο ή φούρνο. ρωτάς αν έχει γάλα, βούτυρο κλπ. και τρως με προσοχή. εγώ ρωτούσα τον σεφ αν δεν ήμουν σίγουρη. π.χ για μακαρονάδα ή ριζότο και έλεγα ότι είμαι αλλεργική στο γάλα, σόγια και μοσχάρι και στα προϊόντα τους για να με πάρουν στα σοβαρά (και για να μη λέω ολόκληρη την ιστορία...)

δεν τους έκανα δύσκολη τη ζωή καθώς συνήθως παράγγελνα νηστίσιμα, αλλά αν ήθελα κάποιο πιάτο που έφτιαχναν επί τόπου απλά τους ζητούσα να μη βάλουν ας πούμε το τυρί ή την κρέμα γάλακτος.

 

είναι απλά συνήθεια και συνηθίζεις γρήγορα πίστεψέ με. και το τι να προσέχεις και το τι τρως πλέον.

 

για να σε βοηθήσω σε ιδέες ενδεικτικά σου αναφέρω γεύματα(όπου βλέπεις θαυμαστικό να έχεις το νου σου στη συσκευασία μήπως είναι ύποπτο τρόφιμο):

 

πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό:

 

δημητριακά(!) με γάλα ρυζιού ή αμυγδάλου και αποξηραμένα φρούτα.

φρυγανιές(!) ή ψωμί του τοστ(!) με μέλι και ταχίνι και έναν χυμό.

σάντουιτς με διάφορα λαχανικά και αυγό σε φέτες.

σάντουιτς με λαχανικά και τόνο.

αποξηραμένα φρούτα μαζί με άψητους ξηρούς καρπούς.

ρυζογκοφρέτες ή γκοφρέτες καλαμποκιού.

παστέλια

κουλούρι Θεσσαλονίκης

νηστίσιμα κουλουράκια (λαδιού, πορτοκαλιού, μουστοκούλουρα κλπ.)

φρουτοσαλάτες και χυμούς φρούτων.

και γενικά ότι σνακ τρως σε περιόδους νηστείας (αν το έχεις επιχειρήσει)

 

φαγητά σχεδόν τα πάντα οπότε δεν ανησυχείς.

μπορείς να φτιάξεις και πίτσα χωρίς τυρί. (έχω φάει και σε πιτσαρία φίλου!) αλλά προσοχή μη βάλεις νηστίσιμο τυρί γιατί προέρχεται από σόγια αλλά και επειδή έχει πρωτεΐνες γάλακτος.

 

μπορείς να φτιάξεις και φαγητά με μπεσαμέλ αντικαθιστώντας στη μπεσαμέλ το γάλα με γάλα ρυζιού (βασιλόπουλος) και το βούτυρο με λάδι.

επίσης γλυκά με κρέμες τύπου άνθος αραβοσίτου ή ρυζόγαλα με γάλα ρυζιού αντί γάλα. αλλά αφαίρεσε λίγη ζάχαρη γιατί το γάλα ρυζιού γλυκίζει λίγο.

 

η γιατρός μου είχε πει να πάρω συμπλήρωμα ασβεστίου αλλά εγώ να σου πω την αλήθεια δεν πήρα γιατί και ο γυναικολόγος μου δε μου το σύστηνε ακόμα και στην εγκυμοσύνη. είναι επιβαρυντικό για τον οργανισμό. και επίσης ύποπτο να περιέχει πρωτεΐνες γάλακτος. αν πάρεις να διαβάσει εξονυχιστικά τη συσκευασία.

εναλλακτικά οι παρακάτω τροφές είναι πολύ πλούσιες σε ασβέστιο:

ταχίνι, αμύγδαλα, παστέλι, σουσάμι, όσπρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, χοχλιοί, σαρδέλα ψητή.

 

αυτό που σου συστήνω να πάρεις είναι γαλακτοβάκιλλοι για να αποφύγεις τυχόν μυκητιάσεις από τη μη κατανάλωση γαλακτοκομικών. λέγονται acidophillus (έχουν διαφορετική περιεκτικότητα τα χάπια σε εκατομμύρια βακίλων π.χ 4 εκατ. ή 10 εκάτ. κλπ) εκεί θα δεις και διαφορά στις τιμές, αλλά τις βγάζουν πολλές εταιρίες, ψάξ΄το και μέσω νετ αλλά προσοχή μην έχουν λακτόζη ή μην είναι καλλιεργημένοι οι βάκιλοι σε μέσω από σόγια. την πάτησα μία φορά έτσι και χάρισα το κουτί. και όχι τπτ άλλο... είναι λίγο ακριβοί. αλλά δεν είναι ανάγκη να παίρνεις και κάθε μέρα. μπορείς να παίρνεις μία φορά στις 2-3 μέρες.

 

κλείνοντας να σου πω ότι υπάρχουν και εμβόλια που περιέχουν ύποπτες ουσίες σχετικές με το γάλα. Και φάρμακα που μπορεί να παίρνεις π.χ. χάπια του θυρεοειδή. εκεί βρείτε λύση με το γιατρό σας.

 

κλείνοντας αυτή η διατροφή χρειάζεται από ένα μήνα τουλάχιστο μέχρι να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα. σε κάποιους παίρνει και περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 χρόνια μετά...

Καλησπέρα..μόλις έκανα για δεύτερη φορά εξέταση κοπράνων του μωρού Μ που είναι πέντε μηνών.η πρώτη είχε βγει αρνητική και λέμε όλα καλά αλλά τώρα βγήκε θετική .πήρα τον παιδίατρο κ μου είπε να κόψω γαλακτοκομικά κ μοσχαρι .. αγχώνομαι όμως πολύ μην έχει κάτι το μωρό και δεν το πάρουμε χαμπάρι .. θα ήθελα την γνώμη σας.. 

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πρίν, Giabasema είπε:

Καλησπέρα..μόλις έκανα για δεύτερη φορά εξέταση κοπράνων του μωρού Μ που είναι πέντε μηνών.η πρώτη είχε βγει αρνητική και λέμε όλα καλά αλλά τώρα βγήκε θετική .πήρα τον παιδίατρο κ μου είπε να κόψω γαλακτοκομικά κ μοσχαρι .. αγχώνομαι όμως πολύ μην έχει κάτι το μωρό και δεν το πάρουμε χαμπάρι .. θα ήθελα την γνώμη σας.. 

Πιθανον εχει αλλεργια κ με αυτα που θα κοψεις θα βοηθηθει. Αλλα συμπτωματα εχει; 

Μηπως εχει καμια ραγαδα στον πωπο κ ηταν απο εκει το αιμα; 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

On 11/5/2020 at 5:10 ΜΜ, Giabasema είπε:

Καλησπέρα..μόλις έκανα για δεύτερη φορά εξέταση κοπράνων του μωρού Μ που είναι πέντε μηνών.η πρώτη είχε βγει αρνητική και λέμε όλα καλά αλλά τώρα βγήκε θετική .πήρα τον παιδίατρο κ μου είπε να κόψω γαλακτοκομικά κ μοσχαρι .. αγχώνομαι όμως πολύ μην έχει κάτι το μωρό και δεν το πάρουμε χαμπάρι .. θα ήθελα την γνώμη σας.. 

Καλημέρα,κι μένα είναι 5 μηνών και επειδή είχα κάποιες ελάχιστες ενδείξεις αλλεργίας,της έκανα χθες μάγιερ κ βγήκε θετική.Εσ'υ έκανες αποχή?Τι συμπτώματα είχατε?

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχε κάποια συμπτώματα απλά είδα αίμα στα κακακια του κ κάνουμε Μάγερ . Έκοψα σχεδόν τα πάντα ακόμα όμως βγάζει κάτι και ανυσηχω. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πρίν, Giabasema είπε:

Δεν είχε κάποια συμπτώματα απλά είδα αίμα στα κακακια του κ κάνουμε Μάγερ . Έκοψα σχεδόν τα πάντα ακόμα όμως βγάζει κάτι και ανυσηχω. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

Αν ειναι αλλεργικη πρωκτοκολιτιδα θελει ενα μηνα ολοσωστησ αποχησ για να δεισ αποτελεσμα..τωρα ειναι νωρισ ακομη..παντωσ μην ανησυχεισ.δεν ειναι σοβαρο αυτο. 

Ποσο αιμα ειδεσ κ ξεκινησεσ αποχη?? Κ ποσεσ φορεσ??

Πχ εμενα η μεγαλη μου κορη ειχε πολυ αιμα..σε σημειο πωσ νομιζα πωσ χανω το παιδι..τρελαθηκα..πανω στο μηνα ειδα διαφορα..

Η μικρη μου ειχε κουκιδεσ σε 3 με 4 πανεσ...εκανα μια αποχη απο τα φανερα για 1 μηνα απο μονη μου..ο γιατροσ ηταν καθετοσ πωσ δςν χρειαζεται κ πωσ με τοσο λιγο αιμα κ λιγεσ πανεσ δεν ανησυχουμε..τελικα τα ξαναρχισα κ ολα καλα..

Περαστικα κ μην ανησυχεια..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα!ειχαμε κανει και εμεις εκει γυρω στους 5-6 μηνες αν θυμαμαι καλα...να σε ρωτησω...ειδες αιμα καθαρο η ηταν μαυρα τα κακα του?ο δικος μου ειχε κανει μαυρα κακα...τα πηγα για εξεταση και ειχε βγει θετικη...η παιδιατρος το ειχε αποδωσει στην παλινδρομηση που ειχε λογω του οτι ειχε δημιουργηθει 2 φορες καποια φλεγμονη...δεν μπορω να θυμηθω και ακριβως τωρα...μηπως υπαρχει καποιο τετοιο θεμα?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...