Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εδώ και 2 μερες έχω πανικοβληθει με το θηλασμο..

Η κατάσταση είναι η εξης.(συγνωμη για το μεγαλο post, ειναι μεγάλο οση και η αγωνια μου :cry: )

Πλέον έχουμε αντικαταστησει τα γευματα θηλασμου της ημέρας με στερεές τροφές, όταν τρωει το φαγακι του χορταινει και δεν δειχνει κανενα ενδιαφερον για το θηλασμο.

Επιπλέον εγω λειπω από το σπιτι από τις 8,30 μεχρι τις 6,00 περιπου, οποτε λογω της παραπανω κατασταης έχω διακοψει και τις αντλησεις στη δουλεια που μου ηταν πολύ πολύ δυσκολες λογω συνθηκων στην εταιρια, χωρου κλπ κλπ. (2 μηνες αντηλουσα σε μια αποθηκουλα… :oops: )

Όταν επιστρεφω στο σπιτι, ο αλεξανδρακος βρισκει πολύ πιο ενδιαφερον να παιξουμε με την τιμονιερα, και το τρακετρ του ή να μπουσουλαει πανω κατω (από τοτε που μπουσουλαει δεν μαζευεται καθολου…) από το να θηλασει…

Ετσι ποι θηλασμοι της ημερας (ο απογευματινος μετα το γραφειο δλδ) καταργηθηκαν εδώ και μερικες εβδομαδες.

Θηλαζουμε πρωι-βραδυ και οσες φορες ξυπνησει μεσα στη νυχτα. Οι φορες που ξυπναει είναι αρκετες (2-3) οποτε ειχα την ελπιδα ότι οι νυχτερινοι θηλασμοι θα μου συντηρησουν ένα αξιοπρεπες επιπεδο στην ποσοτητα του γαλακτος..

Το λοιπον….επειδη υποφεραμε από μυξουλες αυτές τις μερες (βαρυ κρυολογημα) ο αλεξανδρουλης δεν μπορουσε να θηλασει ευκολα (καταπινε περισσοτερη μυξα απ'ότι γαλα). Επιανε το στηθος, το αφηνε, το ξαναπιανε, το αφηνε και γενικως μετα από λιγα λεπτα εχανε το ενδιαφερον του…:mad:

Ετσι σκεφτηκα να αντλω το πρωινο του γευμα.

Με τρομο διαπιστωσα το σαββατο το πρωι ότι εβγαλα μολις 80 μλ (συνολο) και την κυριακη το πρωι μολις 40!! (και τις 2 μερες η αντληση εγινε γυρω στις 9,30 το πρωι και ειχε θηλασει γυρω στις 4,30 τη νυχτα).

Η ποσοτητα του γαλακτος είναι απελπιστικα μικρη ! Πριν από ένα μηνα θα ετρωγε το πρωι και μετα εβαζα και στην καταψυξη ένα γεματο μπιμπερακι για την τραπεζα μου. Τωρα που πηγε το γαλα μου;;;

Να σημειωσω ότι δεν αλλαξα κατι στη διατροφη μου, ουτε εχω αδιαθετησει ακομα…

Τι να κανω;;; Να παρω μαγια; (το μονο που δεν θα μπορεσω είναι παλι αντλησεις στο γραφειο…μαρτυριο).

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!

Διαφημίσεις

Ψυχραιμία!

Όσο περνάει ο καιρός οι δυνατότητες του οργανισμού μας να ανταποκρίνεται στο θήλαστρο εξασθενεί...

Επίσης αν δεν το χρησιμοποιείς καιρό συμβαίνει το ίδιο κατά έναν περίεργο τρόπο...

Μπορεί και να μειώθηκε η παραγωγή σου γιατί θηλάζει λιγότερο...

Αλλά:

Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με τα θήλαστρα. Να θηλάζει από την πηγή το παιδί. Θα τα καταφέρει και με τις μύξούλες, μην ανησυχείς... :wink:

Αν τον θηλάζεις ανεμπόδιστα μέρα και νύχτα δεν θα χαθεί το γάλα, θα προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του :D

WLn5p2.png

Κορίτσια έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα! Και με τον δικό μου Αλέξανδρο είμαστε σε μια ίδια φάση. Να το κόψω τελειως; Μόνο το πρωινό έμεινε και αυτό σε πολύ μικρή παραγωγή!

Eve

καλημέρα και να σου ζήσει ο κούκλος και το όνομα του!

Τις επιστημονικές εξηγήσεις θα δώσει η Αγλαΐα αλλά εγώ να σου πω την προσωπική μου εμπερία ότι από τότε που μ΄πήκαν οι στερεές τροφές στο διαιτολόγιο του γιου μου ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΩ!

Και πίνει το γάλα του από μένα, πρωί, βράδυ, απόγευμα και νύχτα. Και δείχνει ότι χορταίνει! Δηλαδή δεν πίνει άλλο γάλα και δεν παραπονιέται.

Παρόλα αυτά το θήλαστρο δεν μπορεί να βγάλει γάλα...

Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν το σκέφτομαι... Θα έλεγα να τον βάζεις στο στήθος και για το πρωινό γεύμα. Και ας ταλαιπωρείται λίγο παραπάνω... Θα περάσουν οι μύξες.... Στο κάτω κάτω το μπιμπερό θα βοηθήσει να πιει περισσότερο?

Και μην ξεχνάς ότι δεν είναι μόνο το γάλα που πίνει από εσένα... Παίρνει και άλλα από το στήθος σου...

Κορίτσια έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα! Και με τον δικό μου Αλέξανδρο είμαστε σε μια ίδια φάση. Να το κόψω τελειως; Μόνο το πρωινό έμεινε και αυτό σε πολύ μικρή παραγωγή!

Αγάπη, εσύ αποθηλάζεις, καμία σχέση με την Eve!

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

ευχαριστω felinidoc, μακαρι να ειναι οπως τα λες...

Elenikat δεν σκοπευα να του δωσω το γαλα με το μπιμπερο (ειναι σχεδον αδυνατο) σκοπευα να το αντηλησω και να το αποθυκευσω.

Κοριτσια δεν θελω με τιποτα να διακοψω το θηλασμο, για μενα δεν τιθεται το ερωτημα της Agapi6 (Να το κόψω τελειως;) θα πεθάνω!!! :cry:

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΩ!

Και πίνει το γάλα του από μένα, πρωί, βράδυ, απόγευμα και νύχτα. Και δείχνει ότι χορταίνει! Δηλαδή δεν πίνει άλλο γάλα και δεν παραπονιέται.

Παρόλα αυτά το θήλαστρο δεν μπορεί να βγάλει γάλα...

Όλες οι γυναίκες δεν ανταποκρίνονται στο θήλαστρο... Δεν είμαστε φτιαγμένες για θήλαστρα, αλλά για να θηλάζουν τα παιδιά :wink:

WLn5p2.png

Όλες οι γυναίκες δεν ανταποκρίνονται στο θήλαστρο... Δεν είμαστε φτιαγμένες για θήλαστρα, αλλά για να θηλάζουν τα παιδιά

Σωστό! Και χαίρομαι πολύ που δεν χρειάζεται πια να το χρησιμοποιώ...

Eve μην ανησυχείς... Νομίζω ότι είναι πολύ φυσιολογικό... Επίσης τώρα θυμήθηκα ότι και την πρώτη πρώτη φορά που είχα χρησιμοποιήσει το θήλαστρο, που παρήγαγα ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΓΑΛΑ τότε (γύρω στον 2ο μήνα) είχα καταφέρει να βγάλω πολύ λίγο.... Ίσως είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που το χρησιμοποιείς...

Ξαναπροσπάθησε ΄και ίσως αυξηθεί η ποσότητα...

Όλες οι γυναίκες δεν ανταποκρίνονται στο θήλαστρο... Δεν είμαστε φτιαγμένες για θήλαστρα, αλλά για να θηλάζουν τα παιδιά

Σωστό! Και χαίρομαι πολύ που δεν χρειάζεται πια να το χρησιμοποιώ...

Eve μην ανησυχείς... Νομίζω ότι είναι πολύ φυσιολογικό... Ξαναπροσπάθησε ΄και ίσως αυξηθεί η ποσότητα...

ναι το ξερω, απλως εγω ειχα μαθει με το θηλαστρο, αντλουσα μηνες στη δουλεια, εχω μια μεγαλη τραπεζα γαλακτος στην καταψυξη (καμια 10ρια λιτρα θα ναι...) και ξαφνικα με το ιδιο θηλαστρο...ΤΖΙΦΟΣ..

Ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινετε...να στε καλα...

Ζήτησε να φτιάξουν έτσι το πρωινό του πρόγραμμα, ώστε την ώρα που επιστρέφεις από τη δουλειά να είναι πεινασμένος (αλλά όχι τρομερά! μην το γανιάσουν το παιδί!) - να μην έχει φάει για 1-2 ώρες και να μην έχει πιει νερό για κανένα μισάωρο. Βοηθάει η απομόνωση σε ένα ήσυχο δωμάτιο και μια σταθερή ρουτίνα, ώστε να το συνηθίσει το μωρό και να το ζητάει από μόνο του (το οποίο τώρα είναι και σε φάση εξερεύνησης και δεν νοιάζεται και πολύ για το φαΐ).

Αν καθυστερήσω να θηλάσω την κόρη μου αμέσως μόλις γυρίσω στο σπίτι (ίσα που πλένω τα χέρια μου!!!), τότε γίνεται πιο αδιάφορη και μπορεί να ζητήσει και 2 ώρες μετά! Να τη φωνάζω και να μην έρχεται! Αν δεν έχει πολλή όρεξη να θηλάσει, γιατί έτυχε να φάει αργά (πλέον δεν έχει σημασία τι ώρα έφαγε, πάντα έχει όρεξη να θηλάσει μετά από απουσία μου), της κάνω ένα ντουζάκι/αλλαγή πάνας και με όλο αυτό το κανάκεμα και το χαϊδολόγημα, θυμάται την αγκαλίτσα της μαμάς και επανέρχεται. Φυσικά, πριν από όλα, απλά σηκώνω τη μπλούζα μου "κοίτα τι έχει η μαμά εδώ". Συνήθως, είμαι ακαταμάχητη :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Άποψη μου, παράτα το θήλαστρο και προσπάθησε να σφηνώσεις 1-2 θηλασμούς το απόγευμα - θήλασε πριν το απογευματινό φαΐ, το μητρικό γάλα είναι πιο σημαντικό!!!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Eve να σου ζήσει ο Αλεξανδράκος!

Τα παιδάκια όταν ξεκινάνε στέρεες, περνάνε μια φάση που δεν τα ενδιαφέρει πολύ ο θηλασμός. Πιστεύω θα του περάσει. Όσο δεν πίνει ξένο γάλα, δε νομιζω οτι υπάρχει θέμα αποθηλασμού.

Όσο για το θήλαστρο, κάπου είχα διαβάσει νομίζω απ'την Αγλαία, (ελπίζω να θυμάμαι σωστά) οτι τον πρώτο καιρό, το στήθος παράγει συνέχεια γάλα, και αποθηκεύεται. Αυτό το αποθηκευμένο γάλα είναι που βγαίνει με το θήλαστρο. Αργότερα που μεγαλώνει το μωρό, το στήθος παράγει γάλα, κατά το θηλασμό μόνο. Με το θήλαστρο δεν μπορεί να κατεβάσει πάντα γάλα το στήθος, ειδικά αν δεν είναι διπλής άντλησης, και νοσοκομειακό.

Κι εγώ που κάποτε έβγαζε 100 μλ μετά το θηλασμό, τώρα δεν μπορώ να βγάλω πάνω από 30-60, ακόμα και ανάμεσα στα γεύματα. Δεν υπάρχει πρόβλημα παραγωγής όμως.

Αν έχει μειωθεί το γάλα σου, θα σου το αυξήσει ξανά ο μικρός. Μπορεί να βγάζει και δοντάκια τώρα, και να μην πολυθέλει να θηλάσει. Αν νομίζεις οτι έχει μειωθεί η παραγωγή σου, και ο μικρός δε δείχνει ενδιαφέρον να θηλάσει, 2-3 αντλήσεις την ημέρα θα βοηθήσουν. Αν πάλι δε το θέλεις με τίποτα, υπομονή, και θα σου αυξήσει ο μικρός την παραγωγή, όταν θα το έχει ανάγκη.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Περάσαμε κι εμέις τέτοια φάση, και ξέρω είναι πολύ αγχωτικό. :(

Όταν επιστρεφω στο σπιτι, ο αλεξανδρακος βρισκει πολύ πιο ενδιαφερον να παιξουμε με την τιμονιερα, και το τρακετρ του ή να μπουσουλαει πανω κατω (από τοτε που μπουσουλαει δεν μαζευεται καθολου…) από το να θηλασει…

μη περιμένεις να στο ζητήσει...ξεγυμνώσου :D

μη περιμένεις να στο ζητήσει...ξεγυμνώσου :D

γυμνη τον κυνηγάω και δεν γινεται τιποτα.! το παιρνει, το βαζει στο στομα, ρουφαει 2 γουλιες και μετα αρχιζει ταρζανιες. !

αν επιμεινω το μονο επακολουθο ειναι η δαγκωνια.

Πιστεψε με, επιμενω!

Το λοιπον….επειδη υποφεραμε από μυξουλες αυτές τις μερες (βαρυ κρυολογημα) ο αλεξανδρουλης δεν μπορουσε να θηλασει ευκολα (καταπινε περισσοτερη μυξα απ'ότι γαλα). Επιανε το στηθος, το αφηνε, το ξαναπιανε, το αφηνε και γενικως μετα από λιγα λεπτα εχανε το ενδιαφερον του…:mad:

Ανεξάρτητα από το πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις, μόνο γι αυτές τις μέρες που το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει καλά, κάνει 2-3 αντλήσεις όποτε ευκαιρείς. :wink:

Εγώ αποθηλάζω γι'αυτο το λόγο. Επειδή δε έχω πλέον όσο γάλα είχα με ενα πρωινό και ένα βραδυνό γευμα.

Διαφημίσεις

Εγώ αποθηλάζω γι'αυτο το λόγο. Επειδή δε έχω πλέον όσο γάλα είχα με ενα πρωινό και ένα βραδυνό γευμα.

Δεν κατάλαβα τίποτε! :roll:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Με το που αρχίσαμε τις στερεές τροφές δηλαδή κάναμε δυο γεύματα πλεόν θηλασμού πρωι και βράδυ, η παραγωγή γάλατος μειώθηκε πάρα πολύ σε σημείο το παιδί να μη χορταίνει πλέον και με το μπιμπερο να ησυχάζει. Και ρωτώ να το κόψω τελείως; Ο σκοπός μου δεν ήταν να αποθηλάσω.

Agapi, Αν δε θέλεις να αποθηλάσεις, δε χρειάζεται. Μπορείς να αυξήσεις την παραγωγή σου. Μπορείς να βάζεις το μικρό να θηλάζει 1-2 φορές ακόμα μες στη μέρα. Και για να αυξηθεί η παραγωγή σου λίγο πιο γρήγορα, μπορείς να αντλείς 2-3 φορές την ημέρα για λίγο καιρό, και να πάρεις μαγιά μπύρας.

Με το που αρχίσαμε τις στερεές τροφές δηλαδή κάναμε δυο γεύματα πλεόν θηλασμού πρωι και βράδυ, η παραγωγή γάλατος μειώθηκε πάρα πολύ σε σημείο το παιδί να μη χορταίνει πλέον και με το μπιμπερο να ησυχάζει. Και ρωτώ να το κόψω τελείως; Ο σκοπός μου δεν ήταν να αποθηλάσω.

Αν δεν θέλεις να αποθηλάσεις να αυξήσεις τους θηλασμούς για να αυξηθεί το γάλα.

Η μείωση της παραγωγής οφείλεται στο ότι μείωσες πάρα πολύ τους θηλασμούς. Δεν είναι δυνατό ένα παιδί σε αυτή την ηλικία να διατηρήσει την παραγωγή με δύο μόνο θηλασμούς. Μπορεί να θηλάζει λίγο ανάμεσα στα γεύματα. Σε λίγες μέρες η παραγωγή θα αυξηθεί.

Για να συνεχίζει να θηλάζει το παιδί, αυτό σημαίνει ότι κάτι βρίσκει και κυρίως κάτι χρειάζεται!