Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΡΩΤΗΣΗ!SOS!

Recommended Posts

Κοριτσια αντιμετωπιζω ενα προβλημα και θελω την βοηθεια σας!Τωρα που ερχεται χειμωνας εχω σοβαρο προβλημα με το απλωμα των ρουχων..Μενουμε στον 5ο οροφο πολυκατοικιας οπου οταν φυσαει γινεται χαμος και πολλες φορες μου πεφτει η απλωστρα και αναγκαζομαι να πλενω παλι τα ρουχα κι ετσι κουραζομαι διπλα..Επισης επειδη ναι μεν εχουμε τεντα αλλα επειδη ειμαστε τελευταιο οροφο και δεν ειχαμε υποστεγο απο πανω,η τεντα δεν ειναι και ιδιαιτερα χαμηλη,ουτε υπαρχει τεντα στα πλαινα,με αποτελεσμα οταν βρεχει να ερχεται η βροχη και στο μπαλκονι και να βρεχονται τα ρουχα,οποτε παλι να μαζευω να ξαναπλενω κ.λ.π..Σκεφτηκα να παρω ενα στεγνωτηριο αλλα μου εχουν πει οτι δεν ειναι κι οτι καλυτερο..Μπορειτε να με βοηθησετε να βρω μια λυση ωστε να μην κουραζομαι διπλα?Τι γνωμη εχετε και για τα στεγνωτηρια?

Διαφημίσεις

Εγω εχω στεγνωτηριο 2 χρόνια(ηταν δωρο γαμου )

Ειναι πολυ βολικο!!!!

Απλα απο τη πολλη θερμοκρασια τα ρουχα δεν μυριζουν φρεσκοπλυμενα και μη προσεχεις να βλεπεις ετικετες απο τα ρουχα μη σου γινουν παιδικα!!!

Ειναι πολυ καλο κατα τη γνωμη μου!!!!

pEmXp3.png

Αλλες φιλες μου εχουν απλωστες (τις κινητες ) τις οποιες μεταφερουν μεσα στο σπιτι αν βρεχει ή αν φυσαει!!!

Εγω το εχω βολευτει και φαντασου στην αρχη δεν το πολυηθελα!!!

Το στεγνωτηριο παντως το εχω σαν εσχατη λυση πχ αν βρεχει και επειγομαι το που σε 2 ωρες (αναλογως τα ρουχα ) εχω στεγνα ρουχα !!

pEmXp3.png

Έγω έχω στεγνωτήριο, εδώ και πολλά χρόνια και είμαι σούπερ ευχαριστημένη. Το θεωρώ απαραίτητο σχεδόν όσο το πλυντήριο, ίσως γιατί και στο πατρικό μου είχαμε. Δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το άπλωμα ρούχων στην λιακάδα, στην Ελλάδα ζούμε και αλίμονο να μην το εκμεταλλευόμαστε αυτο ... όμως έχει αποδειχτεί σωτήριο πάρα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν ο καιρός είναι απαγορευτικός για άπλωμα. Το καλό είναι πως αφρατεύει και ζωντανεύει τα ρούχα ειδικά πετσέτες, μπουρνούζια, σεντόνια κλπ και γλιτώνεις πολύ σίδερο :wink: . Η πραγματική όμως αποκάλυψη είναι κατα τη γνώμη μου τα μωρουδιακά ... τα κάνει σαν καινούρια, εξαφανίζει ακόμα τους λεκέδες πχ απο φρούτα που αχνοφαίνονται και δεν έχουν φύγει με το απορρυπαντικό. Σου λύνει τα χέρια πραγματικά και δεν χρειάζεται να έχεις τόσα πολλά ρούχα για το μωρό, αφού πλένεις και στεγνώνεις στο καπάκι :wink: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Καλή λύση το στεγνωτήριο εαν σε παίρνει...ειδικά για το χειμώνα!

Πάντως αν σου πέφτει η απλώστρα έχω δει και μια πτυσόμενη στο ΙΚΕΑ που την στερεώνεις στον τοίχο με ουπα, την ανοίγεις και οταν δεν εχεις ρουχα την κλείνεις στον τοιχο πάλι. Δεν ειναι μεγάλη αλλα ίσως ειναι μια λύση.

Πάντως αν σου πέφτει η απλώστρα έχω δει και μια πτυσόμενη στο ΙΚΕΑ που την στερεώνεις στον τοίχο με ουπα, την ανοίγεις και οταν δεν εχεις ρουχα την κλείνεις στον τοιχο πάλι. Δεν ειναι μεγάλη αλλα ίσως ειναι μια λύση.

Όντως και αυτή είναι μια πολύ καλή λύση γενικότερα για τις απλώστρες, πιάνουν και λιγότερο χώρο έτσι :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Στεγνωτήριο for ever!!!!

Από τότε που το πηρα σταμάτησα να απλώνω ....να μαζεύω και ηρέμησα!!!

Τα ρουχα μου βγαίνουν τέλεια απο μέσα !!!!Μοσχομυρωδάτα και οι πετσέτες σαν βαμβάκι.

Με τα ρουχα του μωρού με έσωσε γιατι τα έχω αμέσως στεγνά και μαλακά ουτε σίδερο δεν θέλουν!!!!!

και επειδή δεν είχα χώρο το εχω βάλει πάνω απο το πλύντήριο σαν κολώνα.

το μόνο που πρέπει να κοιτάξεις αν το βάλεις απο πανω είναι να συμβαδίζει με το πλυντήριό σου.

προσοχή όμως στεγνωτήριο ξεχωριστό όχι πλυντήριο-στεγνωτήριο!!!!

το πλυντήριο-στεγνωτήριο δεν στεγνώνει τόσο καλά όσο το στεγνωτήριο ξεχωριστά.

Διαφημίσεις

Εμείς τις περισσότερες φορές το χειμώνα έχουμε την απλώστρα μέσα στο σπίτι, πιάνει βέβαια λίγο χώρο. Καμιά φορά αν πχ έχω σεντόνια και χαλάσει ο καιρός ή αν έχω σκοπό να λείψω ώρες και φοβάμαι μην βρέξει απλώνουμε ένα σχοινί μέσα στο σπίτι και τα απλώνουμε. Λίγο μπανάλ αλλά η δουλειά γίνεται.

Τα στεγνωτηρια χωρια δεν εχουν καμια σχεση με τα πλυντηρια στεγνωτηρια. Εχω ακουσει τα καλυτερα και μολις μπορεσω θα παρω (γιατι θελει και ειδικες αναμονες).

Ειχα δει σε μια διαφημιση ενα πραγμα σαν ντουλαπα ναυλον που στεγνωνει γρηγορα ρουχα (αν εχεις χωρο βεβαια μεσα στο σπιτι)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Βρε παιδιά, το στεγνωτήριο δεν ταλαιπωρεί τα ρούχα; Εγώ το χρησιμοποιούσα όταν σπούδαζα στην αγγλία. Στην πρώτη πλύση έβαλα όοοοολα τα άσπρα μαζί με το κόκκινο μπουρνούζι μου, ναι ήμουν τόσο άσχετη. Ε, μη σας περιγράψω τί έγινε, ο χαμός. Αλλά μέχρι το τέλςο του κωρς, τον Ιούνιο, είχε εξαφανιστεί η κοκκινίλα από παντού. Από το στεγνωτήριο. Τους άλλαζε τα φώτα, έβγαιναν μεν πιο αφράτα, αλλά μετά από ένα χρόνο έβλεπες ότι είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ.

Είδα στον κατάλογο του ικέα μια απλώστρα που έχει ύψος, αρκετό μάλιστα, ίσως φτάνει και το ανθρώπινο. Ίσως αν είχες κάπου να βάλεις αυτή μέσα στο σπίτι, τουλάχιστον όταν βρέχει. Κι εγώ έτσι κάνω, τα βάζω στην απλώστρα μέσα στο σαλόνι ή και στα καλοριφέρ. Ε, και περιμένω να κάνω τα πλυντήρια όταν θα φτιάξει ο καιρός, δεν κρατάνε και τόσο οι άσχημες μέρες στην Ελλάδα

Διαφημίσεις

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! :D Μαλλον σκεφτομαι να αγορασω τελικα στεγνωτηριο.Ποιας εταιριας να παρω και ποσο περιπου στοιχιζουν?

εγω εχω ενα της electrolux που στοιχισε λιγοτερο απο 300 ευρω αλλα βγαζει τους υδρατμους ειτε εξω στο δωματιο ειτε σε ενα πλαστικο δοχειο με παγο και δεν ειναι πολυ βολικο καθως μενει μια υγρασια στην ατμοσφαιρα.Καλυτερα να ψαξεις για καποιο που υγροποιει τους υδρατμους και τους μαζευει μεσα σε θηκη(ειναι ωστοσο πιο ακριβα απο τον απλο τυπο που εχω εγω)

εγω εχω ενα της electrolux που στοιχισε λιγοτερο απο 300 ευρω αλλα βγαζει τους υδρατμους ειτε εξω στο δωματιο ειτε σε ενα πλαστικο δοχειο με παγο και δεν ειναι πολυ βολικο καθως μενει μια υγρασια στην ατμοσφαιρα.Καλυτερα να ψαξεις για καποιο που υγροποιει τους υδρατμους και τους μαζευει μεσα σε θηκη(ειναι ωστοσο πιο ακριβα απο τον απλο τυπο που εχω εγω)

Συμφωνώ με αυτό ... άσε που έτσι έχεις και αποσταγμένο νερό για το σίδερο δωρεάν!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Αχ...αυτά τα ρούχα...κι εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά για στεγνωτήριο...

Τώρα απλώνω έξω στην απλώστρα κάτω από ένα σκεπαστό που έχω σφηνώνω και την απλώστρα με μια βαριά καρέκλα στον τοίχο (έτσι δε φεύγει όσο και να φυσάει), αλλά αν βρέχει με αέρα δε γλιτώνουν το βρέξιμο....

Τότε όπως είναι με την απλώστρα μπαίνουν στο σπίτι και το χειμώνα που υπάρχει το καλοριφέρ δεν απλώνω καν :lol: κατευθείαν πάνω στα καλοριφέρ και στεγώνουν αμέσως και μοσχοβολάει και το σπίτι....΄

Γι΄αυτό το σκέφτομαι....το καλοκαίρι ήλιος, το χειμώνα καλοριφέρ...μεταβατική περίοδος μόνο ετούτη και η Άνοιξη.....αξίζει τον κόπο μόνο για τόσο λίγο?

Εγω ειμαι η κλασσικη γυφτισσα που απλωνει στο μπαλκονι και τα ρουχα κρεμονται στο δρομο.. :lol::lol:

Οταν πρωτοηρθα στο σπιτι ειπα να μην το κανω μιας και δεν εχω πισω μπαλκονι και τα ρουχα κρεμονται στη φατσα της πολυκατοικιας αλλα δεν εβγαινε.. 4 μερες κανανε να στεγνωσουν στην απλωστρα ενω στο μπαλκονι με τον αερα σε 2 ωρες ετοιμα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ . ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΑΣΚΟΠΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ , ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ , ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ? ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΕΔΩ , ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΑΠΟ ΚΕΙ , ΕΝΑ ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΔΟΣ , ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ. ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ. ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΟΝΟ 2 ΛΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ .

ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ , ΘΑ ΞΑΝΑΕΒΑΦΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

an1cv4C0g411210Nzc3NzlkaHwzNzY1NWRhfE15IGxpdHRsZSBmYWlyeSBpcw.gif

Εδώ που φτάσαμε και το λίγο πολύ είναι...έχεις δίκιο...ότι μπορεί ο καθένας μας μπας και κληρονομήσουν τα παιδιά μας τη γη που τους αξίζει...

Αν το στεγνωτήριο αντικαθιστά το σίδερο, τουλάχιστον για τα περισσότερα πλυμένα, ίσως να μην είναι τόσο μεγάλη η απώλεια. Αλήθεια, τι κατανάλωση κάνει ένα στεγνωτήριο για έναν πλήρη κύκλο;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png