Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υπνος μετα τις 02.00 το βραδυ

andrian

Recommended Posts

Ηθελα να μαθω αν καποια μανουλα αντιμετωπισε το ιδιο προβλημα με εμενα....ο μικρος μου,3,5 μηνων,κοιμαται στις 22.00 για μιση ωριτσα και μετα στις 02.00 μετα τα μεσανυχτα εως τις 12 το μεσημερι.

θα μου πειτε και δεν εισαι ευχαριστημενη που κοιμαται 10 ωρες σερι???ειμαι και μαλιστα με ξεκουραζει αφανταστα αυτο,αλλα αυτο το 02.00 μετα τα μεσανυχτα μου πεφτει καπως βαρυ..προσπαθησα μια μερα να μην τον αφησω να κοιμηθει στις 22.00 αλλα ματαιως κοπος...κοιμηθηκε ορθιος ο κακομοιρουλης...

εχετε καμια ιδεα για να κοιμομαστε πιο νωρις και να ξυπναμε λιγο πιο νωρις το πρωι???

Διαφημίσεις

Πως κοιμάται μόνος του ή τον κοιμίζεις, αν δεν τον σηκώσεις την ώρα που ξυπνάει μήπως σου κλάψει μία δυο μέρες αλλά μετά συνηθίσει και κοιμάται? Αν τον βάλεις κατευθείαν για ύπνο στις γύρω στις έντεκα μήπως το πάει σερί μετά?

Εμείς έχοντας άσχημο προηγούμενο με το μεγάλο μας, το μικρό τον έμαθα μόνο του στη κούνια του και έτσι έμαθε. Από μηνών που ήταν, γάλα-ρέψιμο και μετά κούνια και ότι ώρα κοιμόταν. Κάποια βράδια και έκλαψε και γκρίνιαξε αλλά τώρα έχει την ώρα του!

Ηθελα να μαθω αν καποια μανουλα αντιμετωπισε το ιδιο προβλημα με εμενα....ο μικρος μου,3,5 μηνων,κοιμαται στις 22.00 για μιση ωριτσα και μετα στις 02.00 μετα τα μεσανυχτα εως τις 12 το μεσημερι.

θα μου πειτε και δεν εισαι ευχαριστημενη που κοιμαται 10 ωρες σερι???ειμαι και μαλιστα με ξεκουραζει αφανταστα αυτο,αλλα αυτο το 02.00 μετα τα μεσανυχτα μου πεφτει καπως βαρυ..προσπαθησα μια μερα να μην τον αφησω να κοιμηθει στις 22.00 αλλα ματαιως κοπος...κοιμηθηκε ορθιος ο κακομοιρουλης...

εχετε καμια ιδεα για να κοιμομαστε πιο νωρις και να ξυπναμε λιγο πιο νωρις το πρωι???

Αύριο το πρωί ξύπνα τον ένα τέταρτο νωρίτερα από τις 12 που υπολογίζεις ότι θα ξυπνήσει. Κάνε το ίδιο για 2-3 μέρες, βάζοντάς τον παράλληλα για τον πρώτο υπνάκο στις 21.45 και τη νύχτα για ύπνο στη 01.45. Μετά από τις 2-3 μέρες το επόμενο πρωινό ξύπνα τον στις 11.30. Κάνε πάλι το ίδιο για 2-3 μέρες και τη νύχτα βάζε τον για ύπνο στη 01.30. Πιστεύω ότι σε ένα μήνα το πολύ θα καταφέρεις να κοιμάται σε "φυσιολογικές ώρες".

Όμως μέσα στην ημέρα κοιμάται άλλες ώρες; 10μιση ώρες συνολικά είναι πολύ λίγες για ένα τόσο μικρό μωρό κατά τη γνώμη μου.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Γιατι ξυπναει μετα τον υπνακο στις 10? και τι ωρα κοιμαται πριν απο αυτο τον υπνακο?

Κια εγω αφηνα τον μικρο να περνει εναν υπνακο οσο εκανα μπανιο τον μεγαλο 8μιση με 9 αλλα μετα το μπανιο γαλα και ο μικρος κοιμοταν σχεδον αμεσως. Σιγουρα δεν εμενε τοσες ωρες ξυπνιος

Σε αυτές τις 10 ώρες που κοιμάται σερί τον ταίζεις? Ελπίζω ναι, γιατί εγώ ξέρω ότι δεν κάνει τόσες πολλές ώρες να είναι νηστικό το παιδί σε αυτή την ηλικία. Τουλάχιστον αυτό ξέρω εγώ από την δική μου παιδίατρο.

Διαφημίσεις

το μωρακι ειναι προφανες πως δεν ξερει τη διαφορα μεταξυ νυχτας και μερας.

κανε του μια ρουτινα ωστε να αρχισει να καταλαβαινει τη διαφορα και να κοιμαται το βραδυ.

ξεκινα με το να τον αλλαζεις το πρωι και να τον ντυνεις με ρουχα. μην τον αφηνεις με πυτζαμες/φορμακια.

και το βραδυ βαζε τον στις πυτζαμες/φορμακι και ακολουθησε τον κανονα του "δεν μιλαμε-σκοταδι κλπ".

καλη τυχη!

cpVWp3.png

Σιγουρα εχει μπερδεψει την ημερα με την νυχτα....και εμενα το εκανε αλλα την διορθωσα και εστρωσε....

Την ημερα ανοιγε πατζουρια, εχε μουσικη, κανε δουλειες και φασαρια ενω την νυχτα εχε σκοταδι, κανε ησυχια για να καταλαβει την διαφορα.....

Και μην το αφηνεις τοσος να κοιμαται....εγω την τραβουσα για να ξυπνησει και να συνηθισει να κοιμαται νορμαλ ωρες οσο το δυνατον και τα καταφερα μετα απο κοπο ασχετα αν δεν κοιμοταν λογω ανησυχιας...γιατι ημασταν και αυπνα μωρα...τωρα καπως στρωσαμε...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Ο μικρός σου είναι 3,5 μηνών.Έχει πολλά προγράμματα να αλλάξει ακόμα.

Απόλαυσε αυτό και προετοιμάσου για το επόμενο.Η δική μου εμπειρία λέει πως τα μωρά δεν εκπαιδεύονται στον ύπνο.Απλά μεγαλώνουν ,αλλάζουν και εμείς λέμε

"κουράστηκα λιγάκι ,μας πήρε χρόνο αλλά έστρωσε...".Μούφα.

NVVvp2.png

δε συμφωνω με tot72. εμένα είχε συνηθίσει τοσο πολύ στο παλιό προγραμμα, που κάθε μέρα στις 3 το μεσημερι χασμουριοταν και γλαρωνε, κι ας ειχε ξυπνησει στις 2!

cpVWp3.png

δε συμφωνω με tot72. εμένα είχε συνηθίσει τοσο πολύ στο παλιό προγραμμα, που κάθε μέρα στις 3 το μεσημερι χασμουριοταν και γλαρωνε, κι ας ειχε ξυπνησει στις 2!

Συμφωνω με chrisisred οτι δεν συμφωνω με tot72!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Ε,καλά βρε παιδιά,δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε κιόλας.Το δικό μου συμπέρασμα κατέθεσα,δεν είπα και κανα αξίωμα.

NVVvp2.png