Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Recommended Posts

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες διαπιστώσεις που έκανα κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πλησιάζει στο τέλος της.Είμαστε από τα θύματα της κρίσης ,ο άντρας μου απολύθηκε τον Σεπτέμβριο και κατάφερε εδώ και 2 μήνες να βρει part time εργασία με χαμηλές βέβαια αποδοχές.Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε το δημόσιο σχολείο ήταν μονόδρομος για εμάς.Έτσι έγραψα τον γιο μου στο δημόσιο νηπιαγωγείο της γειτονιάς μας μετά από 3 χρόνια ιδιωτικού σταθμού και την κόρη μου ευτυχώς την πήραν μέσω ΕΣΠΑ σε δημοτικό σταθμό μετά από 1 χρόνο ιδιωτικού σταθμού.Ομολογώ πως στην αρχή ήμουν πολύ επιφυλακτική και "δύσπιστη".Η δουλειά και στα 2 σχολεία ήταν πολύ καλή.Ειδικά στο νηπιαγωγείο επισημάνθηκαν από την αρχή κάποια προβλήματα συμπεριφοράς του γιου μου που δημιουργούσαν αναταραχή στην τάξη και με απόλυτη συνενόηση και συνεργασία με τις δασκάλες του , το πρόβλημα σε λιγότερο από μήνα λύθηκε.Το θέμα είναι πως ακριβώς την ίδια συμπεριφορά το παιδί επιδείκνυε και στον ιδιωτικό σταθμό ,ποτέ όμως δεν μου επισημάνθηκε πως αυτό χαλούσε την ισορροπία της τάξης ώστε να ανησυχήσω , μου παρουσιαζόταν πιο "χαριτωμένα".Να τονίσω πως ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη από τον ιδιωτικό σταθμό.Για να καταλάβετε πόσο αχολούνται οι νηπιαγωγοί φέτος , με κάλεσαν με δική τους πρωτοβουλία για να με ενημερώσουν πως επειδή κάποιες φορές ο γιος μου δεν ακολουθούσε επακριβώς τις οδηγίες μιας εργασίας ,δεν θα την έβαζαν στον φάκελο του για να καταλάβει την διαφορά της ελεύθερης ζωγραφικής και των συγκεκριμένων ζητούμενων μιας εργασίας.Με φώναξαν δηλαδή για να με ενημερώσουν πως δεν θα του έδιναν πίσω την εργασία!Το παιδί πλέον έχει τεράστια βελτίωση και οι νηπιαγωγοί μου λένε πως είναι πλέον έτοιμος για το δημοτικό.Ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για το παιδί μου και αυτό σχεδόν με συγκινεί.Το ίδιο και στον δημοτικό σταθμό της κόρης μου.Ένα σωρό συναντήσεις , εκδηλώσεις και δραστηριότητες.Μέχρι και αξιολόγηση γλωσικών δεξιοτήτων έκαναν σε συνεργασία με το Ιατροπαιδαγωγικό κέντρο της περιοχής.

Θα μου πείτε τι τα γράφεις όλα αυτά? Επειδή δεν έχεις πια την οικονομική δυνατότητα να στείλεις τα παιδιά σου σε ιδωτικό?Ομολογώ πως εάν μπορούσα , θα τα έστελνα σε ιδιωτικό.Πάντως ,μετά την φετινή μας καλή εμπειρία , σταματώ να απαξιώνω τους δημόσιους λειτουργούς της εκπαίδευσης και να τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι.Δουλειά γίνεται και μάλιστα καλή, με πολλή ευσυνειδησία και ευαισθησία για τα παιδιά.Τι να πω , μπορεί να σταθήκαμε και τυχεροί!

Διαφημίσεις

τι καλα κανεις κ το λες αυτο που εζησες! οπως το λες ειναι ..δεν ειναι ολοι στο ιδιο καζανι..οποιος ειναι τρελαμενος με την δουλεια του μεγαλουργει οπου κ αν δουλευει!

Χαίρομαι πολύ που διαβάζω αυτά που έγραψες γιατί είμαι στη φάση που σκέφτομαι για παιδικό σταθμό κι αγχόνομαι γιατί μάλλον δεν θα τα καταφέρουμε για ιδιωτικό...κι εμείς Νέα Σμύρνη μένουμε..Μπράβο στις δασκάλες αλλά και στο παιδάκι σου!

Πάντως ,μετά την φετινή μας καλή εμπειρία , σταματώ να απαξιώνω τους δημόσιους λειτουργούς της εκπαίδευσης και να τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι.

Αυτό ακριβώς!!!!!!

Κρίνουμε κατά περίπτωση.

Σε ένα δημόσιο σχολείο δεν μπορεί όλοι οι δάσκαλοι να είναι "κακοί".

Όλο και κάποιος θα είναι ο "κακός" (όπως είχαμε την ατυχία φέτος με την δικιά μας δασκάλα).

Αλλά από το προνήπιο μέχρι τώρα που στέλνω το παιδί μου σε δημόσια σχολεία, έχω να πω μόνο τα καλύτερα.

Τι να πω.........είμαστε πολλές οι τυχερές μάλλον:D

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

και εμας το σχολειο μας(δημοσιο) ειναι μια χαρα!!!

κατω στα προνηπια εκαναν φετος ΤΟΟΟΟΣΕΕΕΣ εκδρομες.....σε παρκο με αλογακια,σε παρκο οδικής κυκλοφορίας ,σε αρχαιολογικούς χωρους...μουσεία....σε θεατρικες παραστασεις,ομιλια με παιδοψυχολογο για τους γονεις...στο γηπεδο(οχι για αγωνα εε;;αλλα για να τρεξουν και να ξεσαλώσουν!!)..ολα ηταν υπεροχα,οργανωμένα και ασφαλες για τα παιδια!!!

και απανω στην πρωτη που ειναι ο γιος μου τα ιδια...η δασκαλα υπεροχη....ευγενικη,να αντιμετωπίσουμε αμεσα και διακριτικά τα οποια προβληματα!!!νομιζω λοιπον πως δεν ειναι θεμα ιδιωτικού η δημόσιου σχολειου αλλα σε τι δασκαλους θα πέσεις!!!!!

apHGp3.png

καλη σας μερα,

διαβασα το θεμα και ενιωσα την αναγκη να πω κατι γενικοτερο περισσοετρο ως δημοσια λειτουργος της εκαπιδευσης παρα ως μανα.

ενιωσα την αναγκη να πω οτι μεσα απο το σπιτι ολοι μας χρειαζεται να μαθουμε στα παιδια μας να μην απαξιωνουν το σχολειο, το δασκαλο, τον καθηγητη. αν εμεις αντιμετωπιζουμε το σχολειο ασχημα, κανουμε αρνητικα σχολια, υποτιμητικα, τοτε και τα παιδια μας θα το απαξιωσουν.

και να σας πω και κατι ακομα: ξερετε τι με ποναει περισσοτερο στην ταξη; οτι ενω κανω την ιδια δουλεια που εκανα και στα ιδιαιτερα και στο φροντιστηριο οταν δουλευα τοτε εκει, στην ταξη τα παιδια κοιτουσαν ποτε θα γυρισουν το κεφαλι δεξια και αριστερα, ποτε θα χτυπησει το κουδουνι κτλ. αυτο εινια η απαξιωση του εκπαιδευτικου εργου, του σχολειου ακι τυ εκπαιδευτικου. αν αλλαξουμε νοοτροπια θα δουμε οτι θα βελτιωθει κι αλλο η δημοσια εκπαιδευση, η οποια ειναι υψηλης ποιοτητας οσο και αν δεν μπορουμε να το πιστεψουμε.

μπραβο σου θεματοθετρια που ανοιξες αυτο το θεμα...

θα επανελθω γιατι τωρα δεν προλαβαινω να γραψω κι αλλα.

......

ενιωσα την αναγκη να πω οτι μεσα απο το σπιτι ολοι μας χρειαζεται να μαθουμε στα παιδια μας να μην απαξιωνουν το σχολειο, το δασκαλο, τον καθηγητη. αν εμεις αντιμετωπιζουμε το σχολειο ασχημα, κανουμε αρνητικα σχολια, υποτιμητικα, τοτε και τα παιδια μας θα το απαξιωσουν......

Πόσο πολύ συμφωνώ!

Ίσως να ακούγεται λίγο "παλιομοδίτικο", αλλά πόσοι από μας προσπαθούμε να θεοποιήσουμε στα μάτια των παιδιών το σχολείο και το δάσκαλο?

Κι όμως μόνο καλό θα τους κάνει αυτό.Μιλάω για το δημοτικό έτσι?

Έχουν καιρό για κρίση και αμφισβήτηση μπροστά τους.

Ακόμα κι αν ένας δάσκαλος δεν είναι άξιος σεβασμού, πιο πολλά θα κερδίσει ένα παιδί με το να τον σέβεται παρά με το να τον απαξιώνει.

Παραβιαζόμαστε να τα δούμε να έχουν άποψη για όλα και ξεχνάμε ότι για να προσπεράσεις κάτι απαξιώνοντάς το, πρέπει πρώτα να το μάθεις, να το ζήσεις.

Κι αυτό δεν γίνεται αν από την αρχή είσαι αρνητικός απέναντί του.

Εμένα αυτό που με θλίψει και με εξοργίζει είναι ότι όταν ο άλλος κάνει την δουλειά του για την οποία πληρώνεται από εμάς το επαινούμε ως αξιέπαινο... δεν θέλω να φανώ μεμψιμερής, αλλά αυτό που περιγράφει η θεματοθέτρια είναι η δουλειά είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού λειτουργού... δεν καταλαβαινω γιατί πρέπει να το μεγαλοποιούμε σαν να κάνει κάτι από την καλή του την καρδιά... όπως εγώ πληρώνομαι στον ιδιωτικό τομέα και καλύπτω επακριβώς τις απαιτήσεις της δουλειάς μου έτσι και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το ίδιο.. δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο όταν διαπιστώνουμε ότι κάποιος κάνει σωστά την δουλειά του και είναι επαγγελματίας να μας κάνει εντύπωση... και μας κάνει εντύπωση γιατί η πλειοψηφια απλώς δεν κάνει σωστά τη δουλειά της οπότε αυτός που την κάνει "κάνει" και την διαφορά... κρίμα για τα παιδιά μας μόνο που πρέπει να "είμαστε τυχεροί" όπως γράφει μια αλλη κοπέλα για να πετύχουμε τον επαγγελματία στο καζάνι!!!

Μα η θεματοθέτρια δε λέει αυτό. Λέει ότι ήταν προκατειλημμένη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ πώς δουλεύουν στα σχολεία. Κι έχει το θάρρος και την παρρησία να παραδέχεται ότι είναι λάθος να απαξιώνεις συλλήβδην ένα κλάδο γιατί έτσι άκουσες, σου είπαν και δεν ξέρω τι.

Μπράβο βρε ChristieM είσαι από τους πολύ λίγους ανθρώπους που γνωρίζω που καταλαβαίνουν τη διαφορά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ!

...και που να σας πω πόσο καλά μας αντιμετώπιαν στο Γεννηματά όταν μείναμε μέσα 3 μέρες στην παιδιατρκή πτέρυγα, που κλείσανε στην μαμά μου ραντεβού για μικροχειρουργείο μετά από 2 εβδομάδες, και το κάνανε χωρίς καν να περιμένει (αχεπα παρακαλώ) πως σκίζονται οι γονείς να βάλουν τα μιρκά τους σε συγκεκρμένα τμήματα νηπιαγωγείων στην πόλη μου, πως πήρα τηλέφωνο στο Ικα της Μαρτίου και επειδή δεν βρήκα τον υπάλληλο που ήθελα, και χωρίς να αφήσω νούμερο, ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ! :shock::shock::shock::shock::shock::idea:

ειδικά με το τελευταίο, και σαν δεινή σεναριοπλόκος, όταν μου είπε από που με καλεί σκέφτηκα:

α)οτι είναι κλίκα απατεώνων που θα αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό μου λογαριασμό και θα μου φάει το πενιχρο επίδομα μόλις μου το καταθέσει

β)οτι είναι ένας λιγούρης γερομπισμπίκης που άκουσε κοριτσάκι και κάνει τον καλό με πονηρό σκοπό

γ)οτι ειναι δημοσιογράφος της spiegel και ετοιμάζει άρθο για τα μητρικά επιδόματα που παίρνουν οι σπάταλοι έλληνες και θα βγω live στην deutche welle ως καταχράστρια του ευρωπαικού χρήματος

δ)οτι έβαζαν στοίχημα οι υπάλληλοι του ικα πως αν πάρουμε έναν ανυποψίαστο πολίτη τηλέφωνο θα γίνει Σημίτης νο 2 και θα αλαλλάξει "ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ"

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

λέξη κλειδί η απαξίωση

όταν περιμένεις λίγα από την χώρα σου, λίγα θα λάβεις.

όταν απαξιώνεις το σύστημα, αλλά το αποδέχεσαι, το δικαιολογείς, και διαιωνίζεις τα κακώς κείμενα

οταν ανακατώνεσαι με τα πίτουρα, σε τρων οι κότες

και δεν πειράζει να λέμε και τα μπράβο μας σε όσους έστω απλά κάνουν την δουλειά τους... μπράβο τους που διάλεξαν έναν άλλο δρόμο από αυτόν που υπήρχε γύρω τους, και δεν θέλουν απλά να πληρώνονται... που έχουν ακόμη την αίσθηση της ντροπής... καλό βήμα, keep walking

s-age.png

Αυτό λέω ,όχι στην απαξίωση.Εγώ,επηρεασμένη από τα λεγόμενα των άλλων, είχα κατατάξει στο μυαλό μου την δημόσια εκπαίδευση '"κάπως".Δεν είχα προσωπική πείρα(εκτός βέβαια από την δική μου φοίτηση σε δημόσια σχολεία προ 35ετίας).Η επαφή όμως με την πραγματικότητα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.Και φυσικά θα αναγνωρίσω και θα συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς που κάνουν καλά την δουλειά τους.Κι εγώ που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα είμαι υποχρεωμένη να αποδίδω αυτό που μου ζητούν οι εργοδότες μου , η αναγνώριση όμως της δουλειάς μου είναι μια δικαίωση και ένα δυνατό κίνητρο να συνεχίσω να αποδίδω ,έστω και αν οι απολαβές μου μειώθηκαν όπως όλων.

και εμας το σχολειο μας(δημοσιο) ειναι μια χαρα!!!

κατω στα προνηπια εκαναν φετος ΤΟΟΟΟΣΕΕΕΣ εκδρομες.....σε παρκο με αλογακια,σε παρκο οδικής κυκλοφορίας ,σε αρχαιολογικούς χωρους...μουσεία....σε θεατρικες παραστασεις,ομιλια με παιδοψυχολογο για τους γονεις...στο γηπεδο(οχι για αγωνα εε;;αλλα για να τρεξουν και να ξεσαλώσουν!!)..ολα ηταν υπεροχα,οργανωμένα και ασφαλες για τα παιδια!!!

και απανω στην πρωτη που ειναι ο γιος μου τα ιδια...η δασκαλα υπεροχη....ευγενικη,να αντιμετωπίσουμε αμεσα και διακριτικά τα οποια προβληματα!!!νομιζω λοιπον πως δεν ειναι θεμα ιδιωτικού η δημόσιου σχολειου αλλα σε τι δασκαλους θα πέσεις!!!!!

Καλημέρα σε όλες σας και Καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία και αγάπη!Πραγματικά μπράβο στη θεματοθέτρια του συγκεκριμένου post.Είναι καιρός να δούμε την πραγματικότητα και να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να παραποιούμε την αλήθεια.Θα συμφωνήσω με τις προλαλήλασες και θα πώ απλά ένα : ν'ανυψώσουμε το Δημόσιο σχολείο :-P

Xαίρομαι για τη δημόσια εκπαίδευση. Πριν ένα χρόνο που έκανα τα χαρτιά μου για βρεφικό και προνήπιο επέμεναν κάποιοι συγγενείς να το ψάξω και μέσω ΕΣΠΑ για ιδιωτικό, πράγμα που δεν πέρασε καν από το μυαλό μου. Ήμουν και είμαι υπέρμαχος της Δημόσιας Παιδείας, μέχρι στιγμής δεν το μετανοιώνω, βέβαια επειδή είμαστε πολύ μικροί ακόμα (βρεφικό και προνήπιο) το μέλλον θα μας επιβεβαιώσει περισσότερο, ελπίζω!

επιτελους, βρισκεται καποιος να θιξει το θεμα αυτο!!!

Για εμας τους εκπαιδευτικους λοιπον των δημοσιων σχολειων δεν υπαρχει μεγαλυτερη επιβραβευση απο το ευχαριστω ενος γονεα ή ενος παιδιου... Αλλωστε δεν περιμενουμε ουτε παρασημο απο το κρατος, ουτε αυξηση του μισθου αναλογα με την αποδοση μας.... προκειται για μια πολυ δυσκολη νδουλεια κι ας καθομαστε 2 μηνες το καλοκαιρι οπως λενε πολλοι... θελει μεγαλη υπομονη και ανεξαντλητη δυναμη μια και ειμαστε αιωνιοι μαθητες κι εμεις, βλεπετε το απαιτει η φυση της δουλειας να κουβαλαμε την ιδια τη δουλεια στο σπιτι... Ομως ειναι τοσο μεγαλη ανταμοιβη το χαμογελο των παιδιων, το να σου λενε "κυρια, μη φυγετε του χρονου", ή το να ερχονται χρονια μετα στο σχολειο οντας φοιτητες να σου πουν ενα καλημερα....Αυτη ειναι η μεγαλυτερη αμοιβη...

Πολλες φορες οι γονεις πιστευουν πως με τα χρηματα που δινουν σε ενα ιδιωτικο σχολειο θα προσφερουν στο παιδι τους μια καλυτερη μορφωση. Η αληθεια ειναι πως θα του προσφερουν καλυτερες υποδομες...Ομως δεν αρκει αυτο... Τα παντα εξαρτωνται απο το μερακι του εκπαιδευτικου και μονο...

Πολυ συχνα στα ιδιωτικα οι μαθητες ειναι και πελατες... Σκεφτειτε το λιγο βαθυτερα: ο πελατης εχει παντα δικιο. Θυμηθειτε την ταινια "το ξυλο βγηκε απ'τον παραδεισο" Η μαθητρια ηταν αγριμι μεν αλλα κορη "του Θεμιστοκλεους" ... Στα δημσοσια δεν υπαρχει αυτη η σχεση γι' αυτο και μπορεις να εισαι και πιο αυστηρος και πιο ειλικρινης και πιο ελευθερος

Τα γραφω ολα αυτα γιατι πολλοι γονεις του χρονου θα χρειαστει να κοψουν το ιδιωτικο... Στα περισσοτερα σχολεια η μεγαλη πλειοψηφια των εκπαιδευτικων δουλευει πολυ καλα, πολλες φορες καλυτερα και απο τα φροντηστηρια.

Διαφημίσεις

καλη σας μερα,

διαβασα το θεμα και ενιωσα την αναγκη να πω κατι γενικοτερο περισσοετρο ως δημοσια λειτουργος της εκαπιδευσης παρα ως μανα.

ενιωσα την αναγκη να πω οτι μεσα απο το σπιτι ολοι μας χρειαζεται να μαθουμε στα παιδια μας να μην απαξιωνουν το σχολειο, το δασκαλο, τον καθηγητη. αν εμεις αντιμετωπιζουμε το σχολειο ασχημα, κανουμε αρνητικα σχολια, υποτιμητικα, τοτε και τα παιδια μας θα το απαξιωσουν.

Ν' αγιάσει το στόμα σου!!!

Πριν από κάποια χρόνια δίδαξα σε ένα δημόσιο ΙΕΚ. Τα κορίτσια εκεί αναφερόντουσαν στο δίπλωμα που θα έπερναν ως το μπιπχαρτο, ερχονταν αδιάβαστες και δε συμμετείχαν ό,τι κι αν έκανα (νιάτο εγώ όλα τα πρωτοποριακά είχα σκεφτεί και εφάρμοζα, αλλά μπααα).

Κάποια στιγμή λοιπόν τα πήρα στο κρανίο εντελώς και του είπα την ποιότητα του διπλώματός σας εσείς τη φτιάχνετε. Αν δείξετε ενδιαφέρον και κινητοποιηθείτε κι αυτός που είναι απέναντί σας ή θα φιλοτιμηθεί ή θα αναγκαστεί αποχωρήσει. Το ίδιο ισχύει και για το σχολείο. Όλες οι παλιές μου λένε, τι πολέμάς κορίτσι; Το βραβείο της ανοιχτής παλάμης θα έχεις πάντα από τους γονείς τον ουρανό με τα άστρα να τους κατεβάσεις. Και όντως για πολλούς γονείς ισχύει αυτό. Για πολλούς άλλους όμως δεν ισχύει και με πολλή χαρά βλέπω ότι αυξάνονται και πάνε....

FLcUp3.png0BQfp3.png