Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ειναι καλυτερα να εχουμε ξανα την ιδια δασκαλα?

Recommended Posts

Η νηπιαγωγος που εχει φετος ο Κουκλος μου θα παρει του χρονου το ενα απο τα δυο τμηματα της ταξης του Μαγκα... Σημερα που μου εκανε ενημερωση η δασκαλα του μικρου μου ειπε οτι εφοσον η Σ εχει τον μεγαλο πιθανοτατα θα παρει και τον μικρο. Αν και το ψιλοπεριμενα μαλλον δεν εδειξα τον αναμενομενο ενθουσιασμο και ειπα ενταξυ εσεις ξερετε,,, Η δασκαλα του μικρου μου ειπε οτι μην ανυσηχειται το παιδι θα τα παει μια χαρα και με την αλλη δασκαλα...

Βασικα δεν ξερω αν θελω να εχουν την ιδια. Απο την μια θα μου αρεσε η ιδεα γιατι την ξερω την Σ και με ξερει και ο μεγαλος μου την συμπαθει και λεει καλα λογια. Απο την αλλη φοβαμαι την συγκριση που μπορει να γινει αναμεσα στα δυο παιδια (αν και η Σ εχει τον μεγαλο στο νηπιο και τον μικρο αν τον εχει θα ειναι προνηπιο). Ο μεγαλος αν και ειναι καπεταν φασαριας ειναι πιο συνεπης και εργατικος (και πολυ πιο δουλεμενος). Ο μικρος αν και δεν μπλεκει σε καυγαδες (πραγμα του τον κανει ιδιετερα συμπαθηι στο σχολειο τους) δεν ασχολειται τοσο πολυ με τα "μαθηματα" (κοινως φοβαμαι οτι θα γινουμε ρεζιλι).

Φυσικα δεν θελω επουδενι να δωσω την εντυπωση οτι δεν θελω την Σ σαν δασκαλα αλλα δεν ξερω και ποτε θα την συναντησω για να το συζητησω απο κοντα. Τα τμηματα τα χωριζουν τον Ιουνιο αλλα μια συζητησ εχουν κανει ηδη γιατι ξερουν ποσα περιπου θα ειναι σε καθε τμημα,,,

Διαφημίσεις

Τι ντρεπεσαι καλε, για το τετραχρονο?? Χαλαρωσε, ευκαιρια και η κυρια Σ να αποδειξει ποσο καλη ειναι και να του τραβηξει το ενδιαφερον για τα ''μαθηματα''.

Και αν εχει στοιχειωδεις γνωσεις νομιζω δεν θα συγκρινει τα δυο παιδια, τουλαχιστον οχι φανερα.

Απο τη στιγμη που γνωριζεστε και την συμπαθεις εμενα μου φαινεται μια χαρα προοπτικη να την εχει και ο μικρος!

Εγώ αντίθετα, θα βάλω 'μέσον' για να πάρει ο ίδιος δάσκαλος του μεγάλου και τον μικρό (δηλαδή θα του ζητήσω κατά πρόσωπο και θα τον δωροδοκήσω με μία τεράστια ζωγραφιά:wink:;-)). Είμαστε ενθουσιασμένοι από την συνεργασία, ο μικρός τον συμπαθεί εκ των προτέρων, γιατί ο μεγάλος μιλάει πάντα με αγάπη, και ο δάσκαλος θα τον πλησιάσει με την οικειότητα που θέλω και που στην αρχή είναι σημαντική. Για τη συνέχεια δεν έχει σημασία, γιατί το παιδί θα αναπτύξει τη δική του δυναμική.

Η σύγκριση των παιδιών είναι αναπόφευκτη, αλλά οι δάσκαλοι έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοια, ξέρουν πολύ καλά πόσο διαφορετικά μπορεί να είναι δύο αδέρφια. Αυτό με το ΄ρεζίλι' δεν το κατάλαβα. Μήπως γίνετε ρεζίλι στη δασκάλα ή γενικά? Πάντως μην προκαταλαμβάνεις τα πράγματα, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένα παιδί.

Καλύτερα θα είναι!

Σας γνωρίζει, τη γνωρίζετε, έχετε ήδη καλή συνεργασία και ο μικρός είναι ήρεμος και κοινωνικός. Τι παραπάνω χρειάζεται; Και η δασκάλα από τη μεριά της θα δώσει ώθηση στο παιδί και θα συμβάλει στην πρόοδο του.

Επειδή αναφέρθηκες σε φόβο ρεζιλέματος, θα ήθελα να μεταφέρω το εξής που έχω ακούσει από θείο και θεία δασκάλους:

Πάντα προτιμούσαν το συνεργάσιμο παιδι με τον ήπιο χαρακτήρα απο τον πανέξυπνο και ανήσυχο μαθητή. Τώρα είναι πια συνταξιούχοι αλλά ακόμα θυμούνται εκείνα τα γλυκά παιδιά που τους άκουγαν και προσπαθούσαν. Αυτά τα παιδιά προκαλούν μόνο θετικά αισθήματα στους δασκάλους. Το ότι ένα παιδάκι είναι πανέξυπνο δεν αποκλείει να είναι κουραστικό ή εκνευριστικό.

Οι εκπαιδευτικοί ιεραρχούν διαφορετικά από τους γονείς τα χαρίσματα και τα ελαττώματα των παιδιών ...

Το θεμα ειναι οτι αν εδωσα την εντυπωση οτι δεν θελω την Σ, δυσκολα μπορω να την αλλαξω γιατι δεν θα την δω πριν τα μεσα Μαιου εκτως αποροοπτου και δεν θελω να της γραψω για να μην τα κανω πιο πολυ σαλατα,,

Διαφημίσεις

Τελικα ενατξυ με την Σ! και ειναι και ενθουσιασμενη που θα εχει τον μικρο! Της ειπα οτι ειναι διαφορετικος και μου ειπε οτι ειναι πιο κοινωνικος. Μπηπως ομως ειναι και πιο πεισματαρης?