Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αλλαγη ωρας-ιδιο προγραμμα!!!!!

psili

Recommended Posts

καλημερα!!!!εχω ενα μπεμπη 8 μηνων ο οποιος γενικα εχει ενα καλο προγραμμα υπνου-φαγητου.το εχει διαμορφωσει λιγο πολυ μονος του κ εγω τον βοηθαω να το τηρει.

πριν την αλλαγη της ωρας ειταν ως εξης:

6.00 γαλα (6.30-7.00 ξανα υπνος)

8.00-8.30 ξυπνουσε για τα καλα

10.00 φρουτο

11.30 υπνος (για κανα μισαωρο στο καροτσι στη βολτα)

2.00 μεσημεριανο

3.00 υπνος(μεχρι της 5.00-5.30)

6.00 κρεμα

9.00 γαλα

9.30 υπνος

πολυ καλο προγραμμα θα λεγανε πολλες αυπνες μανουλες.το ξερω οτι δε θα επρεπε να παραπονιεμε.

το προβλημα μου ειναι το εξης:

με την αλλαγη της ωρας(μια ωρα μπροστα) σκεφτηκα οτι θα παει το προγραμμα του μια ωρα μπροστα κ θα μπορουσα κ εγω επιτελους να κοιμηθω μεχρι της 7.ωντος την πρωτη μερα ετσι εγινε.οποτε κ εγω πηγα ολα τα γευματα κ τον υπνο του μια ωρα μπροστα.αμ δε.

πλεον τις τελευταιες 2-3 μερες κοιματε για βραδυ στις 10.30, ειναι ολες του οι συνηθειες 1 ωρα μπροστα αλλα το πρωι ξυπναει 5.30-6.00 για γαλα!!!!!

τι στο καλο?το μωρο μου ειναι τοσο εξυπνο που διαβαζει την ωρα???

τι να κανω?να ξαναγυρισω στα παλια?δηλαδη αφου πεινει γαλα στις 6.00 παλι,να του δινω φρουτο στις 10.00 κ να τον κοιμιζω για βραδυ στις 9.30?ετσι κ αλλιως δε το γλιτωνω το πρωινο ξυπνημα.τουλαχιστον να χαλαρωνω νωριτερα το βραδυ?ή να επιμινω στο μια ωρα αργοτερα ολα κ 8α το παρει χαμπαρι να ξυπναει αργοτερα το πρωι?????

Διαφημίσεις

Καλημερα. Γνωμη μου ειναι οτι δεν αλλαζεις καθολου το προγραμμα του. Σαν να μην αλλαξε καν η ωρα θα συνεχισεις. Το βιολογικο ρολοι του ανθρωπου επαναπρογραμματιζεται σε μια μερα. Τοσο χρειαζεται.Κανονικα οπως πριν. Κοιμιζεις βραδυ απο τις 9΄30 και συνεχιζεις.

Παντος απο οτι καταλαβα το μωρο σου κοιμαται κατα τις 21.30 και ξυπναει στις 06,00. Εχεις τοσες ωρες σερι και θελεις κι αλλο. Κλαψ κλαψ αυτα διαβαζω και σκεφτομαι ποσο πολυ εκτιμουσα το τριωρο τουλαχιστον σερι που με αφηναν να κοιμηθω τα παιδια μου μεσα στην νυχτα. Το δε πρωτο μου ξυπνουσε καθε 2 ωρες εκανε μια ωρα να ξανακοιμηθει και αυτο συνεχιζοταν ολο το 24ωρο.Οι μαυροι κυκλοι κατω απο τα ματια μου ειχαν φτασει στο πηγουνι μου

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

Συμφωνώ, κι εμείς που ξυπνούσαμε οπωσδήποτε στις 7 καθημερινά (κοιμάται στις 8:30 - 9 παρά) με την αλλαγή της ώρας ξυπνάει στις 8-8:30. Αλλά δεν του άλλαξα καθόλου το ωράριο του φαγητού και του ύπνου. Μόνο όταν μεγαλώσει η μέρα τόσο που στις 8:30 θα είναι μέρα το τραβάω κανένα μισάωρο.

jTosp2.png

αχ,εγω ηλπιζα οτι θα ξυπναει πλεον στις 7.μπα.σημερα πλεον γυρισαμε οριστικα στο παλιο προγραμμα.το ξερω οτι ειμαι αχαριστη.συγνωμη αυπνες μανουλες.απλα μαλλον οταν εχεις το καλο θελεις το καλυτερο...

• 11 months later...
Συμφωνώ, κι εμείς που ξυπνούσαμε οπωσδήποτε στις 7 καθημερινά (κοιμάται στις 8:30 - 9 παρά) με την αλλαγή της ώρας ξυπνάει στις 8-8:30. Αλλά δεν του άλλαξα καθόλου το ωράριο του φαγητού και του ύπνου. Μόνο όταν μεγαλώσει η μέρα τόσο που στις 8:30 θα είναι μέρα το τραβάω κανένα μισάωρο.

Aν και το post ειναι παλιο,θα ηθελα να σε ρωτησω, τι εννοεις οτι δεν αλλαξες ωρες υπνου φαγητου?δηλαδη μετα την αλλαγη τον ταιζες τις ιδιες ωρες με την παλια ωρα, η πήγες μια ωρα μπροστα οποτε για εκεινον ηταν παλι ιδιες ωρες κ δεν καταλαβε την διαφορα??εχω μπερδευτει και εγω λιγο με αυτο το θεμα... κ εμενα ξυπναει 7 κ την ταιζω το πρωινο γαλα..τωρα με την αλλαγη θα ξυπναει κ θα τρωει 8..για εκεινη θα ειναι 7 παλι ομως..ολες οι ωρες φαγητου θα ειναι 1 ωρα μπροστα για μενα.. να μην το αλλαξω λες??δεν ξερω τι να κανω...

Ευχαριστω..

Διαφημίσεις

Aν και το post ειναι παλιο,θα ηθελα να σε ρωτησω, τι εννοεις οτι δεν αλλαξες ωρες υπνου φαγητου?δηλαδη μετα την αλλαγη τον ταιζες τις ιδιες ωρες με την παλια ωρα, η πήγες μια ωρα μπροστα οποτε για εκεινον ηταν παλι ιδιες ωρες κ δεν καταλαβε την διαφορα??εχω μπερδευτει και εγω λιγο με αυτο το θεμα... κ εμενα ξυπναει 7 κ την ταιζω το πρωινο γαλα..τωρα με την αλλαγη θα ξυπναει κ θα τρωει 8..για εκεινη θα ειναι 7 παλι ομως..ολες οι ωρες φαγητου θα ειναι 1 ωρα μπροστα για μενα.. να μην το αλλαξω λες??δεν ξερω τι να κανω...

Ευχαριστω..

Το τωρινό σας πρόβλημα σε βολεύει? Αν ναι, άρχισε από τώρα να τα κάνεις όλα νωρίτερα σταδιακά, δηλαδή 10' νωρίτερα την μια μέρα, άλλα 10' την επόμενη κ.λπ. Έτσι, εάν, όταν αλλάξει η ώρα, έχει φτάσει π.χ. να ξυπνάει για πρωινό γάλα στις 6, με την αλλαγή θα πάει αυτόματα και πάλι στις 7.

Δες και αυτό το link με κάποιες προτάσεις : http://www.babysleepsite.com/sleep-training/3-tips-daylight-savings-baby-toddler-sleep-schedule/

Το τωρινό σας πρόβλημα σε βολεύει? Αν ναι, άρχισε από τώρα να τα κάνεις όλα νωρίτερα σταδιακά, δηλαδή 10' νωρίτερα την μια μέρα, άλλα 10' την επόμενη κ.λπ. Έτσι, εάν, όταν αλλάξει η ώρα, έχει φτάσει π.χ. να ξυπνάει για πρωινό γάλα στις 6, με την αλλαγή θα πάει αυτόματα και πάλι στις 7.

Δες και αυτό το link με κάποιες προτάσεις : http://www.babysleepsite.com/sleep-training/3-tips-daylight-savings-baby-toddler-sleep-schedule/

Η αληθεια ειναι οτι με εχει βολεψει πολυ αυτο προγραμμα ετσι οπως το εχει διαμορφωσει... μαλλον αυτο που λες θα κανω...απλα φοβαμαι μην εχω ιστοριες κ γινει ολο το προγραμμα μπαχαλο...γι'αυτο δεν θα την πιεσω αν δω οτι δεν μπορει να ακολουθησει...το αλλο που με προβληματιζει ειναι ο βραδυνος υπνος...η μικρη κοιμαται για βραδυ στις 7.30 το αργοτερο..δεν μπορω να την κρατησω παραπανω με τιποτα..κ οσες φορες το προσπαθησα ηταν σκετη αποτυχια..αντι να μου ξυπναει πιο αργα το πρωι, ξυπναγε πιο νωρις..5-5.30..ετσι το αφησα..(23.30 την ταιζω το τελευταιο γευμα) οποτε τωρα αν την ταιζω παλι 7 το απογευμα μετα την αλλαγη και κοιμαται, θα ειναι σαν να κοιμαται 6... :?

το καλοκαιρι θα ειναι θεμα που κοιμαται νωρις αλλα δεν μπορω να κανω κατι...οσες φορες προσπαθησα να την κρατησω δεν καταφερα τιποτα..:-( θα αλλαξει καποια στιγμη αυτο???

ευχαριστω πολυ για την απαντηση και για το link!!!

Edited by Κατερίνα24
edit