Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαραθώνιος θηλασμός χωρίς αποτέλεσμα...

Recommended Posts

Καλησπέρα κι από μένα.Είμαι νέα μαμά με ένα μπέμπη 27 ημερών και νέα στο forum αν και σας διαβάζω καιρό τώρα, ακόμη κι όταν ήμουν ακόμη στην προσπάθεια για να μείνω έγκυος. Για να μη μακρυγορώ μπαίνω στο θέμα: γέννησα το αγοράκι μου φυσιολογικά και μετά από περίπου 5 ώρες το έβαλα στο στήθος. Αν και μωρό μικρού βάρους γέννησης (2780) έπιασε κατευθείαν τη θηλή σωστά και έπινε για περίπου 20 λεπτά από κάθε στήθος, φαινόταν πως χορταίνει και κοιμόταν για 3 μπορεί και 4 ώρες συνεχόμενα. Εγώ πανευτυχής που ήταν όλα τόσο εύκολα γιατί είχα ακούσει πολλά περί δυσκολιών θηλασμού. Δυστυχώς όμως ανέβηκε ο ίκτερος του και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε χάσει περίπου 300 γρ. ο παιδίατρος του μαιευτηρίου συνέστησε συμπλήρωμα οπωσδήποτε για μα μη μπει φωτοθεραπεία. Έτσι μπήκαμε στη διαδικασία του μπιμπερό. Για περίπου 2 βδομάδες το θήλαζα, του έδινα συμπλήρωμα και έβγαζα και το γάλα μου με θήλαστρο για να του το δίνω, να βλέπω λεει πόσο τρώει. Το μωρό με το μπιμπερό έπινε 120 γρ. ανα 3ωρο, είτε δικό μου είτε ξένο.Ώσπου κουράστηκα με όλα αυτά και αποφάσισα να επιστρέψω στον αποκλειστικό θηλασμό πριν μου κοπεί το γάλα!!Έτσι έχω τώρα 12 μέρες περίπου που θηλάζω από το πρωί ως το άλλο πρωί κυριολεκτικά. Η παιδίατρος, υπέρμαχος του θηλασμού, μου είπε στην αρχή να κάνω υπομονή, και σε 2-3 μέρες θα αυξηθεί το γάλα αν βάζω το μωρό στο στήθος όποτε ζητάει κι έτσι θα θηλάζει για λιγότερη ώρα. Αλλά έχουν περάσει τώρα 12 μέρες και τίποτα!!Ο μικρός θηλάζει και θηλάζει και θηλάζει, ώρες ατέλειωτες, χωρίς ύπνο και δε χορταίνει. Καποια στιγμή πάνω στο 3ωρο αρχίζει και κλαίει γοερά, δεν πιάνει τη θηλή με τπτ κι αν πιάσει την τραβάει τόσο δυνατά από τα νεύρα του που δε βρίσκει αυτό που θέλει που λέω πως θα με πληγώσει σίγουρα. Η παιδίατρος μου πε να του δίνω συμπλήρωμα έστω τη νύχτα για να ξεκουράζομαι κι εγώ λίγο γιατί έπαθα ίλιγγο από την αυπνία. Κι εδώ είναι το καλό: μετά από 3 ώρες θηλασμό, που το μωρό καταπίνει και κάνει και κακά του ίσως και 2 φορές(άρα τρώει θεωρώ), πίνει 120 γρ ξένο για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Μα αυτό δεν είναι συμπλήρωμα, είναι γεύμα!!Εγώ μετά από αυτό πλήρης απογοητευση όπως καταλαβαίνετε, νιώθω πως άδικα τον θηλάζω τόσες ώρες. Βοήθεια παρακαλώ γιατί κοντεύω να τρελαθώ από την κούραση και τη στεναχώρια:confused:

Διαφημίσεις

Κούκλα μου να σου ζήσει!!!! Μήπως έκοψες πολύ απότομα το συμπλήρωμα και για αυτό παιδευεσαι..?επρεπε κάθε μέρα να μειώνεις 10 μλ συμπληρώματος για να προλάβει το στήθος να παράγει την ποσότητα αυτή.

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Πέρασα ακριβώς το ίδιο με το κοριτσάκι μου. Ξεκινήσαμε συμπλήρωμα λόγω ικτέρου μετά από κάθε θηλασμό, το μωράκι μπερδεύτηκε κι ενώ είχε βρει μια χαρά τη θηλή, ξαφνικά δάγκωνε και κουτούλαγε απαρηγόρητο.. είχα τραυματιστεί τόσο πολύ που έκλαιγα κάθε φορά που την έβαζα στο στήθος.. όσο για τις ώρες του θηλασμού ατελείωτες, όχι ίλιγγο, αρρυθμίες ατελείωτες έκανα κι έτρεχα σε καρδιόλογο για έλεγχο...

Κάνε υπομονή, το γάλα σου θα αυξηθεί με το ερέθισμα του θηλασμού, απλά φρόντισε να μην εξαντλείσαι. Μείωσε το συμπλήρωμα σταδιακά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να είσαι κι εσύ καλά, ώστε να μπορείς να φροντίζεις το μωράκι σου..

Καλούς θηλασμούς ;)

Συμφωνώ με τη depy302. Ο επαναγαλακτισμός θέλει να γίνει σταδιακά. Όσο πιο λίγος καιρός έχει περάσει από τον τοκετό τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίες έχει ο επαναγαλακτισμός. Επομένως εσένα ο χρόνος είναι με το μέρος σου!;)

όταν έβγαζες γάλα με το θήλαστρο πόσο περίπου έβγαζες το 24ωρο; Τι μάρκα θήλαστρο είχες; Είχες νοικιάσει νοσοκομειακό ή είχες δικό σου αγορασμένο ηλεκτρικό.

Μια σκέψη που έχω να σου προτείνω είναι η εξής: Να βάλεις ένα προγραμματάκι στο ξένο γάλα. Να τρώει το μωρό στάνταρ γεύματα ξένο γάλα ανά στάνταρ ώρες. Μην προσπαθείς να πιεί όλο το μπουκάλι. Ίσα ίσα να χορταίνει για να μην κάνει μετά πολλές ώρες να θηλάσει. Όταν βρεις ένα πρόγραμμα με το οποίο το μωρό σου είναι ικανοποιημένο άρχισε να μειώνεις το συμπλήρωμα ανά 10 μλ τη μέρα. Συνέχιζε να θηλάζεις όσο συχνά θέλει το μωρό σου. Η άποψή μου είναι καλύτερα πολλοί και συχνοί θηλασμοί παρά λίγοι και μεγάλης διάρκειας. Μετά από 3/4 της ώρας θηλασμό συνήθως η ροή του γάλατος έχει πέσει τόσο πολύ που και παραπάνω να αφήσεις το μωρό στο στήθος το γάλα που θα πιει από κει και μετά θα είναι ελάχιστο. Γι' αυτό μη νιώθεις τύψεις αν θέλεις να κάνεις ένα διάλλειμμα.

Μετά από το θηλασμό μπορείς να βάζεις λίγο το θήλαστρο ή να προσπαθήσεις να βγάλεις γάλα με το χέρι αν το μωρό σε εκείνο το γεύμα ήταν εκνευρισμένο και πιστεύεις ότι δεν άδειασε καλά το στήθος.

Ένας άλλος τρόπος για να βλέπεις πόσο τρώει το μωρό είναι να το ζυγύζεις πριν και μετά τον κάθε θηλασμό. Αυτή η πρακτική κάποιες μητέρες τις βοηθάει γιατί βλέπουν πόσο τρώει το μωρό και καθησυχάζονται, για άλλες όμως είναι πιο ψυχφθόρα η όλη διαδικασία. Από το θήλαστρο πάντως τη βρίσκω προτιμότερη γιατί τα θήλαστρα δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο ένα μωρό που θηλάζει πιάνοντας τη θηλή σωστά και μπορεί να μειώσουν την παραγωγή.

Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή επιτυχία (που θα την έχεις)! Φρόντισε όμως κυρίως να βρεις έναν τρόπο να τα βολεύεις που να είσαι κι εσύ καλά και να μην κουράζεσαι πέρααπό τα όριά σου. Συγκεντρώσου στο στόχο σου και ας πάρει και λίγο παραπάνω καιρό δεν πειράζει.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Διαφημίσεις

Να σου ζησει!!!

Ποσο συχνες εναλλαγες στηθους κανεις; με το που ξεκινησει να δυσανασχετει στο ενα στηθος θα το βαζεις στο αλλο, και ξανα μολις δυσανασχετησει στο δευτερο το ξαναβαζεις στο πρωτο, και ξανα μετα στο δευτερο και παει λεγοντας εστω κι αν χρειαστει να αλλαζεις στηθος καθε 5'.

Με αυτον τον τροπο

1ον) προλαβαινει να γεμισει λιγο το στηθος που δεν χρησιμοποιειται εκεινη τη στιγμη και

2ον)σου κατεβαινει πολυ πιο γρηγορα περισσοτερο γαλα

Δεν χρειαζεται να ξερεις ποσα μλ πινει το μωρο, θα μετρας 6 βρεγμενες πανες την ημερα για να ξερεις οτι τα πραγματα πανε καλα.

Ειναι και αγορακι και τα αγορακια τρωνε περισσοτερο.Παντως ολα τα μωρα πινουν μπιμπερο αν τους δωσεις ακομα κι αν ειναι χορτασμενα μετα απο θηλασμο, μην απογοητευεσαι απο αυτο.

Πραγματι μονο τον πρωτο καιρο θα ειναι ετσι αλλα οχι μονο για 2-3 μερες συνηθως τα μωρακια αφηνουν το στηθος οταν σαραντησουν και μετα.Συνηθως στις 40 μερες εδραιωνεται και ο θηλασμος.

Κανε υπομονη.Βολεψου στον καναπε, με μαξιλαρια, βαλε και καμια ταινια να δεις, διαβασε περιοδικο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Να ρωτησω κατι? Γιατι οι γιατροι προτιμουν το συμπληρωμα απο τη φωτοθεραπεια?

Συνήθως προτείνουν και τα δύο αν δεν είναι υποστηρικες και γνώστες του θηλασμού.

NE1r.png

Καλησπέρα κι από μένα.Είμαι νέα μαμά με ένα μπέμπη 27 ημερών και νέα στο forum αν και σας διαβάζω καιρό τώρα, ακόμη κι όταν ήμουν ακόμη στην προσπάθεια για να μείνω έγκυος. Για να μη μακρυγορώ μπαίνω στο θέμα: γέννησα το αγοράκι μου φυσιολογικά και μετά από περίπου 5 ώρες το έβαλα στο στήθος. Αν και μωρό μικρού βάρους γέννησης (2780) έπιασε κατευθείαν τη θηλή σωστά και έπινε για περίπου 20 λεπτά από κάθε στήθος, φαινόταν πως χορταίνει και κοιμόταν για 3 μπορεί και 4 ώρες συνεχόμενα. Εγώ πανευτυχής που ήταν όλα τόσο εύκολα γιατί είχα ακούσει πολλά περί δυσκολιών θηλασμού. Δυστυχώς όμως ανέβηκε ο ίκτερος του και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε χάσει περίπου 300 γρ. ο παιδίατρος του μαιευτηρίου συνέστησε συμπλήρωμα οπωσδήποτε για μα μη μπει φωτοθεραπεία. Έτσι μπήκαμε στη διαδικασία του μπιμπερό. Για περίπου 2 βδομάδες το θήλαζα, του έδινα συμπλήρωμα και έβγαζα και το γάλα μου με θήλαστρο για να του το δίνω, να βλέπω λεει πόσο τρώει. Το μωρό με το μπιμπερό έπινε 120 γρ. ανα 3ωρο, είτε δικό μου είτε ξένο.Ώσπου κουράστηκα με όλα αυτά και αποφάσισα να επιστρέψω στον αποκλειστικό θηλασμό πριν μου κοπεί το γάλα!!Έτσι έχω τώρα 12 μέρες περίπου που θηλάζω από το πρωί ως το άλλο πρωί κυριολεκτικά. Η παιδίατρος, υπέρμαχος του θηλασμού, μου είπε στην αρχή να κάνω υπομονή, και σε 2-3 μέρες θα αυξηθεί το γάλα αν βάζω το μωρό στο στήθος όποτε ζητάει κι έτσι θα θηλάζει για λιγότερη ώρα. Αλλά έχουν περάσει τώρα 12 μέρες και τίποτα!!Ο μικρός θηλάζει και θηλάζει και θηλάζει, ώρες ατέλειωτες, χωρίς ύπνο και δε χορταίνει. Καποια στιγμή πάνω στο 3ωρο αρχίζει και κλαίει γοερά, δεν πιάνει τη θηλή με τπτ κι αν πιάσει την τραβάει τόσο δυνατά από τα νεύρα του που δε βρίσκει αυτό που θέλει που λέω πως θα με πληγώσει σίγουρα. Η παιδίατρος μου πε να του δίνω συμπλήρωμα έστω τη νύχτα για να ξεκουράζομαι κι εγώ λίγο γιατί έπαθα ίλιγγο από την αυπνία. Κι εδώ είναι το καλό: μετά από 3 ώρες θηλασμό, που το μωρό καταπίνει και κάνει και κακά του ίσως και 2 φορές(άρα τρώει θεωρώ), πίνει 120 γρ ξένο για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Μα αυτό δεν είναι συμπλήρωμα, είναι γεύμα!!Εγώ μετά από αυτό πλήρης απογοητευση όπως καταλαβαίνετε, νιώθω πως άδικα τον θηλάζω τόσες ώρες. Βοήθεια παρακαλώ γιατί κοντεύω να τρελαθώ από την κούραση και τη στεναχώρια:confused:

Έχεις πάθει τα καλά τα δικά μου που εκεί που προσπαθούσα να κόψω το συμπλήρωμα είχαμε πέσει πάνω σε άλμα ανάπτυξης (το πρώτο 5η ή 6η εβδομάδα)

Με είχε πεθάνει κι έλεγα "πωπω Θεέ μου έτσι θα μας πηγαίνει τώρα??"

Ευτυχως μετά από 5-6 μέρες ησυχάσαμε!

Το καταλαβαίνω ότι είσαι "οριακά" σε θέμα ψυχολογίας και όχι άδικα αλλά

1ον δεν θα κρατήσει πολύ ακόμα

2ον το να θηλάζεις αποκλειστικά πέρα από το καλό που κάνεις στο παιδί σου κάνεις χίλια καλά και σε σένα και μετά θα δείς ότι σου λύνει τα χέρια (και σου αδειάζει τον πάγκο από θερμαντήρες, μπιμπερό, κουτιά) Θα είσαι και πιο άνετη στις βόλτες σας.

3ον τα μωρά ιδίως στην αρχή θέλουν πολλήήήή αγκαλιά εκτός απο φαϊ (και η δικια μου ήταν 1 ώρα στο στήθος, κοιμόταν, ξυπναγε, έτρωγε και για 40 μέρες αισθανόμουν food machine:shock: Μετά άρχισε σιγά σιγά τα χαμογελάκια κλπ... και ήταν καμία σχέση με πριν!

4ον αν δεν κοιμάστε μαζί σκέψου μήπως το κάνετε... είτε στο ιδιο κρεββάτι co-bedding είτε απλά με την κουνια στην κρεββατοκάμαρα σας co-sleeping αρκεί να τηρούνται κάποια βασικά για την ασφάλειά σας.

Και να δίνεις συμπλήρωμα τη νύχτα δε σημαίνει ότι θα ξεκουράζεσαι.. ξέρω πολύ καλά από φιλες που δε μπόρεσαν να θηλάσουν ότι στην αρχήτα παιδιά τους ξυπνούσαν ανά 2-3 ώρες τουλάχιστον για 2-2,5 μήνες.

NE1r.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Πέρασα ακριβώς το ίδιο με το κοριτσάκι μου. Ξεκινήσαμε συμπλήρωμα λόγω ικτέρου μετά από κάθε θηλασμό, το μωράκι μπερδεύτηκε κι ενώ είχε βρει μια χαρά τη θηλή, ξαφνικά δάγκωνε και κουτούλαγε απαρηγόρητο.. είχα τραυματιστεί τόσο πολύ που έκλαιγα κάθε φορά που την έβαζα στο στήθος.. όσο για τις ώρες του θηλασμού ατελείωτες, όχι ίλιγγο, αρρυθμίες ατελείωτες έκανα κι έτρεχα σε καρδιόλογο για έλεγχο...

Κάνε υπομονή, το γάλα σου θα αυξηθεί με το ερέθισμα του θηλασμού, απλά φρόντισε να μην εξαντλείσαι. Μείωσε το συμπλήρωμα σταδιακά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να είσαι κι εσύ καλά, ώστε να μπορείς να φροντίζεις το μωράκι σου..

Καλούς θηλασμούς ;)

τελικα το συμπληρωμα το καψατε?

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει! Πόσο συμπλήρωμα παίρνει την ημέρα; Εγραψες 120 μλ. μετά από το θηλασμό, αλλά δεν κατάλαβα πόσο συχνά γίνεται αυτό.

Κατ'αρχάς σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας. Είναι παρήγορο ότι δεν είμαι η μοναδική που το περνάει αυτό. Το μωρό μου πίνει ξένο γάλα μόνο τη νύχτα, 3 ή 4 φορές, αναλόγως, τι ώρα θα πιει το πρώτο και πάντα μετά από τουλάχιστον 1 ώρα θηλασμού για να πάρει ερέθισμα το στήθος, πχ αν πιει το πρωτο στις 10.00 θα ξαναπιει στις 02.00 κλπ. Το θήλαστρο το σταμάτησα αλλά πριν 2 βδομάδες που έβγαζα ήταν περίπου 250 γρ το 24ωρο, δηλ.2 γεύματα του μπέμπη με μπιμπερό από τα 8 που έπινε!!Είχα το swing της medela, δανεικό από φίλη. Τις εναλλαγές φροντίζω να τις τηρώ, και αναγκαστικά τις πιο πολλές φορές αφού τον βλέπω και νευριάζει!!Ευχαριστώ ξανά για τις πολύτιμες συμβουλές!!

jackrussel το συμπλήρωμα το κόψαμε σταδιακά εντός εβδομάδος αφότου έπαψε να είναι απαραίτητο (μείωση χολερυθρίνης-βελτίωση ικτέρου). Ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα, θυμάμαι ο άντρας μου έλεγε: "πω, πω, δε βαριέσαι να θηλάζεις όλη μέρα?" και με κράταγε αγκαλιά όταν έκλαιγα στα πρώτα λεπτά κάθε θηλασμού..

anniogr υπομονή κι επιμονή και θα τα καταφέρεις μια χαρά!!

jackrussel το συμπλήρωμα το κόψαμε σταδιακά εντός εβδομάδος αφότου έπαψε να είναι απαραίτητο (μείωση χολερυθρίνης-βελτίωση ικτέρου). Ήταν πολύ δύσκολη εβδομάδα, θυμάμαι ο άντρας μου έλεγε: "πω, πω, δε βαριέσαι να θηλάζεις όλη μέρα?" και με κράταγε αγκαλιά όταν έκλαιγα στα πρώτα λεπτά κάθε θηλασμού..

anniogr υπομονή κι επιμονή και θα τα καταφέρεις μια χαρά!!

ποση χολερυθρινη ειχε? και για ποιο λογο δινουν συμπληρωμα στα μωρακια με ικτερο?

εγω βγηκα απο το νοσοκομειο με ικτερο 10 δεν του εδωσαν συμπληρωμα τον θηλαζα κανονικα και στο σπιτι πηρε αμεσως τα πανω του, αλλα αυτο εξωτερικο

εδω τι παιζει? δηλαδη εχει το παιδι ικτερο και του δινουν συμπληρωμα ντε κι οπωσδηποτε κι ας εχεις δηλωσει αποκλειστικο θηλασμο?

πολυ προβληματιζομαι αυτο με τον ικτερο

Διαφημίσεις

Η μέγιστη τιμή που έφτασε η χολερυθρίνη ήταν (με όριο φωτοθεραπείας το 14) 16,2!! Η παιδίατρος μου είπε ότι αν είχα γεννήσει σε ιδιωτικό θα είχε κάνει σίγουρα φωτοθεραπεία (εκεί το όριό τους είναι το 12), στο δημόσιο που γέννησα προτίμησαν το συμπλήρωμα. Πήραμε εξιτήριο και πηγαίναμε καθημερινά στο μαιευτήριο δις ημερησίως για μέτρηση μέχρι η τιμή να αρχίσει να φθίνει.. Η παιδίατρος διαφωνεί με αυτή την τακτική (γιατί οπωσδήποτε επηρεάζεται ο μητρικός θηλασμός), όμως για μένα ήταν προτιμότερο.. Παρότι γνωρίζω ότι η φωτοθεραπεία δεν είναι τίποτε τραγικό, κάθε άλλο, έτρεμα στην ιδέα ότι θα αποχωριζόμουν το μωράκι μου κι αυτό εμένα.. έβλεπα εφιάλτες κλπ κλπ..

Δίνουν συμπλήρωμα γιατί για ορισμένες περιπτώσεις νεογνικού ικτέρου ευθύνονται τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος (με το μωράκι μου για παράδειγμα έχουμε ασυμβατότητα ΑΒΟ).

• 1 year later...

καλα τι παραπληροφορηση ειναι αυτη?? απο ποτε το ξενο γαλα ειναι φαρμακο του ικτερου και αντικαθηστα την φωτοθεραπεια?? τι αλλο θα ακουσω θεε μου !!! ειχα το μωρο με ικτερο 10 μερες λογω ασυμβατοτητας ομαδας , ομως αυτο δεν εχει καμια σχεση με το θηλασμο !! και φυσικα με 16.5 ικτερο επρεπε να μπει για φωτοθεραπεια ! εσυ ησουν απλα τυχερη και υποχωρησε απο μονο του ομως οχι λογω του συμπληρωματος ! δεν κατακρινω το ξενο γαλα σε καμια περιπτωση , καθε μανουλα κανει οτι πειστευει καλυτερο για το παιδι της ! πριν ομως ξεκινησουμε να λεμε κατι δημοσια , ας φροντιζουμε πρωτα να ενημερονωμαστε γι αυτο ! εδω τα γραφει αναλυτικα http://www.lactation.gr/usefulinformationjaundicegreek για οσες μανουλες σκεφτονται να δωσουν ξενο λογω του ικτερου ! και επαναλαμβανω, η ασυμβατοτητα δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το μητρικο γαλα ! εχω κανει την ερωτηση αυτη σε παιδιατρο και συμβουλο θηλασμου !