Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΛΥΚΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ (ΜΕ ΑΝΤΛΗΜΕΝΟ ΓΑΛΑ) ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ!!

Recommended Posts

Να δώ τί άλλο θα με βρει! Έχω μείνει "μονόστηθη" εξαιτίας της πολύ τραυματισμένης μου θηλής. Δοκίμασα τα πάντα, αλλά το στήθος δεν γινόταν καλύτερα. Οπότε θήλαζα μόνο από το καλό στήθος και αντλούσα από το τραυματισμένο και του το δινα με τη θηλή calma. O μικρός είναι 3 μηνών και εγώ βγάζω με 10-11 αντλήσεις τη μέρα 400 ml, δεν αυξήθηκαν καθόλου παρ όλες τις αντλήσεις.

Γλυκάθηκε όμως με το μπιμπερό και το στηθος ούτε να το φτύσει. Κλαίει, χτυπιέται και τραβιέται μακρυά. Μόνο το βράδυ στον ύπνο του κάθεται, αλλά δεν πιάνει καλα΄, πιάνει μόνο τη θηλή και πιπιλαέι, κάνει σαν να μην θήλασε ποτέ, σαν να τα έχει ξεχάσει όλα. Με αποτέλεσμα να του δίνω επιπλέον γάλα από την κατάψυξη (το οποίο και τελειώνει).

Πήγα σε σύμβουλο, είδε το στηθος, είπε ότι είναι στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι και μου έδωσε μια συνταγή να τη φτιάξει η φαρμακοποιός. Αλλά θέλει 2-3 εβδομάδες για πλήρη αποκατάσταση. Μέχρι τότε ο μικρός δε θα αγγίζει το στήθος. Τί θα κάνω? Δοκίμασα να τον θηλάσω περπατώντας ή γυμνούλι αλλά τίποτα. Νιώθω πολύ απογοητευμένη, σαν να με απορρίπτει.Δε θέλω να του δώσω ξένο. Φυσικά αν χρειαστεί θα ξαναπάω σε σύμβουλο, αλλά θα ήθελα να μου πείτε αν αντιμετωπίσατε παρόμοιο θέμα, κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί ξανά θηλασμός, για να ανέβω λιγάκι..

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Μπορει να επιτευχθει, θελει υπομονη. Τυχαινει πολλα μωρα να κανουν τη λεγομενη απεργια θηλασμου, το εκανε και ο μικρος μου και κρατησε πολλες μερες. Τον μαλωσα επειδη με δαγκωσε και το πηρε κατακαρδα. Προσπαθησε να τον πιανεις στον υπνο, οταν ειναι ζαβλακωμενος. Ξαπλωσε μαζι του, κοιμηθειτε μαζι και προσπαθησε κατα τη διαρκεια της νυχτας εχοντας το στηθος στο στομα του να πιασει να θηλασει. Προσπαθησε να εισαι θετικη και ηρεμη, γιατι καταλαβαινουν τα συναισθηματα μας και την ταραχη και την υιοθετουν. Οσο πιο ηρεμη εισαι τοσο το καλυτερο. Δυσκολο το ξερω, με ολα οσα σου εχουν τυχει αλλα παλεψε το. Ειναι μικρο ακομα και μπορει να επανελθει. Οσο μπορεις μαζι του, αγκαλια, με γυμνο δερμα και παλεψε το ειδικα οταν νυσταζει. Ειναι δυσκολα τα ατιμα, το διαπιστωσα στον μικρο μου αλλα τον καταφερα. Καλη επιτυχια να εχεις και θετικη σταση ;)

Υ.Σ. εχω ακουσει και για 2 βδομαδες απεργια θηλασμου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αυτό κάνω, στις 1 το βράδυ, 3:30 και 7 που ξυπνάω για αντλήσεις στο τραυματισμένο, πριν ξεκινήσω την άντληση τον βάζω κοιμισμένο να θηλάσει. Αλλά τη μέρα, ούτε να το ακουμπήσει, άντε το πολύ πολύ να πιπιλίσει για να κοιμηθεί. Το θέμα είναι ότι μπορεί να μην καταφέρω να ξαναθηλάσω από το τραυματισμένο (η ζημιά είναι πολύ μεγάλη), οπότε θα πρέπει να ξεκινήσω προσπάθεια να αυξήσει ο μπέμπης την παραγωγή στο καλό, ώστε να πίνει μόνο από αυτό και να αρκείται, να μη χρειάζεται δηλ. να αντλώ και να του δίνω μπιμπερό. Μου φαίνεται αδύνατο να τα καταφέρω. Αυτός όχι μόνο δεν μου έχει αυξήσει την παραγωγή του καλού, αλλά την έχει μειώσει. Το καταλαβαίνω γιατί κάθε μέρα του ζητάει και παραπάνω συμπλήρωμα αντλημένου. Σήμερα ήπιε σχεδόν 600 ml αντλημένο (400 αντλημένο συν 200 από την κατάψυξη), ενώ πριν 10 μέρες που ξεκινήσαμε έπινε 300 αντλημένο.

Από κιλά πρέπει να είναι γύρω στα 6, αύριο θα τον ζυγίσει η παιδίατρος. Οπότε πρέπει να πίνει (6 επί 150) 900 ml. Αυτός έτσι όπως πάει θα θέλει να τα πίνει όλα από το μπουκάλι και γω θα αναγκαστώ να αντλώ και από τα δύο στήθη. Πράγμα που δεν το θέλω καθόλου.

Άσε που δνε έχω εμπιστοσύνη στην παραγωγή μου. Είναι δυνατόν να αντλώ 11 φορές τη μέρα (ανά 2ωρο τη μέρα, ανά 3ωρο το βράδυ) 2 βδομάδες τώρα και να μην έχω δει καθόλου αύξηση? Κυμαίνομαι από 380-410 ml, έλεος, έχω γίνει κομμάτια. παίρνω και μαγιά μπύρας (3 επί 7 ημερησίως).

sLvDp3.png

Κι εμείς το περάσαμε με τη μεγάλη μου κόρη τις πρώτες δυο εβδομάδες, και με τη μικρή σε μικρότερο βαθμό. Λίγο-πολύ κάναμε αυτά που περιγράφει η Βέρα. Είναι σημαντικό να δέχεται ευχάριστα το στήθος, έστω και μόνο τη νύχτα, έστω και κυρίως για πιπίλισμα.

Εύχομαι να είναι περαστικές όλες οι δυσκολίες!

Αυτό κάνω, στις 1 το βράδυ, 3:30 και 7 που ξυπνάω για αντλήσεις στο τραυματισμένο, πριν ξεκινήσω την άντληση τον βάζω κοιμισμένο να θηλάσει. Αλλά τη μέρα, ούτε να το ακουμπήσει, άντε το πολύ πολύ να πιπιλίσει για να κοιμηθεί. Το θέμα είναι ότι μπορεί να μην καταφέρω να ξαναθηλάσω από το τραυματισμένο (η ζημιά είναι πολύ μεγάλη), οπότε θα πρέπει να ξεκινήσω προσπάθεια να αυξήσει ο μπέμπης την παραγωγή στο καλό, ώστε να πίνει μόνο από αυτό και να αρκείται, να μη χρειάζεται δηλ. να αντλώ και να του δίνω μπιμπερό. Μου φαίνεται αδύνατο να τα καταφέρω. Αυτός όχι μόνο δεν μου έχει αυξήσει την παραγωγή του καλού, αλλά την έχει μειώσει. Το καταλαβαίνω γιατί κάθε μέρα του ζητάει και παραπάνω συμπλήρωμα αντλημένου. Σήμερα ήπιε σχεδόν 600 ml αντλημένο (400 αντλημένο συν 200 από την κατάψυξη), ενώ πριν 10 μέρες που ξεκινήσαμε έπινε 300 αντλημένο.

Από κιλά πρέπει να είναι γύρω στα 6, αύριο θα τον ζυγίσει η παιδίατρος. Οπότε πρέπει να πίνει (6 επί 150) 900 ml. Αυτός έτσι όπως πάει θα θέλει να τα πίνει όλα από το μπουκάλι και γω θα αναγκαστώ να αντλώ και από τα δύο στήθη. Πράγμα που δεν το θέλω καθόλου.

Άσε που δνε έχω εμπιστοσύνη στην παραγωγή μου. Είναι δυνατόν να αντλώ 11 φορές τη μέρα (ανά 2ωρο τη μέρα, ανά 3ωρο το βράδυ) 2 βδομάδες τώρα και να μην έχω δει καθόλου αύξηση? Κυμαίνομαι από 380-410 ml, έλεος, έχω γίνει κομμάτια. παίρνω και μαγιά μπύρας (3 επί 7 ημερησίως).

Προσωπική μου άποψη είσαι σε λάθος κατεύθυνση.

Αν οι πιθανότητες να θηλαζεις ξανά απο το τραυματισμένο ειναι λίγες τοτε επικεντρωσου στο να θηλαζεις απο το άλλο στήθος και μόνο απο το άλλο.

Ασε ήσυχο το τραυματισμένο, σταμάτησε να αντλεις απο εκει.

Βάζε το μωρο στο καλο και κανε έξτρα αντλησεις απο το καλο στήθος για να δώσεις ώθηση στην παραγωγής αλλα χωρις να τα δίνεις στο μωρο ως συμπλήρωμα (τον πρώτο καιρό πιθανόν να χρειαστεί συμπλήρωμα το οποίο μπορείς να το δίνεις με εναλλακτικά μέσα σίτισης).

Ταυτόχρονα μπορείς να πάρεις μαγια μπύρας και τριγωνελα.

Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου (με κάθε ειλικρίνεια) αλλα πλέον διαβάζοντας ο,τι έχεις γράψει καταλήγω οτι ειναι σχεδον μονόδρομος ο θηλασμος απο το ενα στήθος.

Προσωπική μου άποψη με όλο το θάρρος.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Θα κάνω υπομονή 2 εβδομαδες να δω την εξέλιξη του τραυματισμένου και μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση.

Σήμερα δεν κάθισε καθόλου στο καλό στηθος. Έφαγε 510 ml αντλημένο και αυτό ήταν. Είναι 6 κιλά και φαντάζομαι θα πρέπει να τρωει παραπάνω, αλλά προσπαθώ να του δίνω το λιγότερο δυνατό για να ξανακολήσει στο στηθος, αλλά που..

sLvDp3.png

Προσωπική μου άποψη είσαι σε λάθος κατεύθυνση.

Αν οι πιθανότητες να θηλαζεις ξανά απο το τραυματισμένο ειναι λίγες τοτε επικεντρωσου στο να θηλαζεις απο το άλλο στήθος και μόνο απο το άλλο.

Ασε ήσυχο το τραυματισμένο, σταμάτησε να αντλεις απο εκει.

Βάζε το μωρο στο καλο και κανε έξτρα αντλησεις απο το καλο στήθος για να δώσεις ώθηση στην παραγωγής αλλα χωρις να τα δίνεις στο μωρο ως συμπλήρωμα (τον πρώτο καιρό πιθανόν να χρειαστεί συμπλήρωμα το οποίο μπορείς να το δίνεις με εναλλακτικά μέσα σίτισης).

Ταυτόχρονα μπορείς να πάρεις μαγια μπύρας και τριγωνελα.

Δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου (με κάθε ειλικρίνεια) αλλα πλέον διαβάζοντας ο,τι έχεις γράψει καταλήγω οτι ειναι σχεδον μονόδρομος ο θηλασμος απο το ενα στήθος.

Προσωπική μου άποψη με όλο το θάρρος.

Δυστυχώς η εναλλακτική που της δίνεις,με κάθε σεβασμό σε κάθε άποψη,μπορεί να την οδηγήσει πολύ εύκολα σε μαστίτιδα....Εγώ με αντλήσεις,οχι μάλλον σωστές σε συχνότητα,από το πονεμένο στήθος,με άγχος και πανικό,με λάθος μάλλον θήλαστρο,κατέληξα να πάθω 3 μαστίτιδες.Αν λοιπόν στον πόνο,βάλεις και τα ρίγη,τον πυρετό και τελικά την δραματική μείωση της παραγωγής,είναι πολύ ζόρι....Συμφωνώ να την ξαναδεί σύμβουλος και...υπομονή,όσο μπορεί να έχει κανεις,με πληγωμένη θηλή.....Με μεγάλη πληγή και τις μαστίτιδες στην συνέχεια,έκανα υπομονή με αντλήσεις στο πονεμένο,ακολουθούσα τις οδηγίες της συμβούλου θηλασμού και πέρασε η πληγή,αυξήσαμε και την μείωση παραγωγής(λόγω μαστίτιδας)και θηλάσαμε άλλους 19 μήνες....Προσωπική μου και εμένα άποψη,λόγω προσωπικής εμπειρίας...Αν βέβαια κατάλαβα καλά,δηλαδή να αφήσει τελείως την προσπάθεια από το πονεμένο στήθος....Ακόμα και αν θεωρήσουμε πως η πληγή δεν θα γίνει με τίποτα καλά,που αυτό δεν το πιστεύω,έστω και έτσι όμως,δεν μπορούμε να αφήσουμε...απλά το ένα στήθος στη μοίρα του....Ακόμα και η μείωση,θέλει τον χρόνο της,αν κρίνεται απαραίτητη από ειδικό...

Συγνώμη αν παρανόησα...Αν όμως έτσι δίνουμε μια παραπάνω ελπίδα να θηλάσει ένα μωράκι περισσότερο και να τα καταφέρει η μαμά......

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Δυστυχώς η εναλλακτική που της δίνεις,με κάθε σεβασμό σε κάθε άποψη,μπορεί να την οδηγήσει πολύ εύκολα σε μαστίτιδα....Εγώ με αντλήσεις,οχι μάλλον σωστές σε συχνότητα,από το πονεμένο στήθος,με άγχος και πανικό,με λάθος μάλλον θήλαστρο,κατέληξα να πάθω 3 μαστίτιδες.Αν λοιπόν στον πόνο,βάλεις και τα ρίγη,τον πυρετό και τελικά την δραματική μείωση της παραγωγής,είναι πολύ ζόρι....Συμφωνώ να την ξαναδεί σύμβουλος και...υπομονή,όσο μπορεί να έχει κανεις,με πληγωμένη θηλή.....Με μεγάλη πληγή και τις μαστίτιδες στην συνέχεια,έκανα υπομονή με αντλήσεις στο πονεμένο,ακολουθούσα τις οδηγίες της συμβούλου θηλασμού και πέρασε η πληγή,αυξήσαμε και την μείωση παραγωγής(λόγω μαστίτιδας)και θηλάσαμε άλλους 19 μήνες....Προσωπική μου και εμένα άποψη,λόγω προσωπικής εμπειρίας...Αν βέβαια κατάλαβα καλά,δηλαδή να αφήσει τελείως την προσπάθεια από το πονεμένο στήθος....Ακόμα και αν θεωρήσουμε πως η πληγή δεν θα γίνει με τίποτα καλά,που αυτό δεν το πιστεύω,έστω και έτσι όμως,δεν μπορούμε να αφήσουμε...απλά το ένα στήθος στη μοίρα του....Ακόμα και η μείωση,θέλει τον χρόνο της,αν κρίνεται απαραίτητη από ειδικό...

Συγνώμη αν παρανόησα...Αν όμως έτσι δίνουμε μια παραπάνω ελπίδα να θηλάσει ένα μωράκι περισσότερο και να τα καταφέρει η μαμά......

Κλαραμπελ, δε θα άφηνα την κοπέλα να αφήσει το στήθος ετσι απο την μια μέρα στην αλλη! Φυσικα και γνωρίζω τι ειναι μαστιτιδα και πως μπορει να προκληθεί. Συζήτηση κάνουμε, όταν εξετάζουμε εναλλακτικές και μεθόδους προσπαθώ να είμαι απο κοντα και να παρακολουθώ το θέμα προχωρώντας σιγα σιγα.

Η κοπέλα δεν έχει μια απλή πληγή, ειναι ιδιαίτερη περίπτωση.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Κορίτσια τα έχω παίξει, κάνω 11 αντλήσεις στο τραυματισμένο με χαμηλή ένταση για να διατηρώ την παραγωγή (και το πεταω λόγω φαρμακευτικής αγωγής) και 11 από το καλό για να αυξήσω την παραγωγή με υψηλή ένταση. Εχω το symphony καο παρόλο που είναι διπλής άντλησης δεν αντλώ ταυτόχρονα, λόγω διαφορετικής έντασης. Είναι ένα μαρτύριο.

Το μωρό εξακολουθεί να μη θέλει το καλό στήθος, όπως σας έχω ήδη πει έχει ξεχασει τις θηλαστικές κινήσεις και απλά πιπιλίζει τη θηλή. Το αποτέλεσμα είναι να βγάζω σχεδόν 50 ml ημερησίως στο σύνολο όταν το αντλώ!

Του λέω "κάνε ααα", χασμουριέμαι για να με βλέπει να ανοίξει το στόμα και να τον βάλω σωστα, τίποτα. Τον βάζω κοιμισμένο ή χορτάτο, τίποτα. Ξέρετε καμιά άλλη τεχνική που μπορώ να ακολουθήσω? Πώς ξέχασε τόσο γρήγορα? Του τραβάω λίγο τα χειλάκια προς τα έξω, τίποτα.

Τί άλλο να κάνω?

sLvDp3.png

η πληγη στο στηθος πως παει; ποσο καλα ανταποκρινεται στην αγωγη; το βλεπεις να γιατρευεται γρηγορα;

το ενα στηθος δεν επαρκει προς το παρον για να τραφει το μωρο;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Με τίποτα δεν επαρκεί το καλό, δοκίμασα με αντλήσεις και βγάζω 50 μλ τη μέρα από αυτό (σύνολο). Του δίνω κατεψυγμένο περίπου 600 ml και τον έχω να πιπιλίζει συνέχεια στο στήθος.

Το στήθος μια από τα ίδια...

sLvDp3.png

Καλησπερα.

Εγω απο την αρχη και μεχρι τωρα κανω μονο αντλησεις και δηνω το γαλα με μπιμπερο ( ο μικρος ειναι 9 μηνον και κατι) .Στην αρχη ειχα και εγω προβλιμα με το στιθος μου , εβγαινε αιμα.Ρωτισα τον γιναικολογο και μου ειπε να βαλω απλι βαζελινι πολλες φορες την ημερα .ετσι σωθικα.

Κλαραμπελ, δε θα άφηνα την κοπέλα να αφήσει το στήθος ετσι απο την μια μέρα στην αλλη! Φυσικα και γνωρίζω τι ειναι μαστιτιδα και πως μπορει να προκληθεί. Συζήτηση κάνουμε, όταν εξετάζουμε εναλλακτικές και μεθόδους προσπαθώ να είμαι απο κοντα και να παρακολουθώ το θέμα προχωρώντας σιγα σιγα.

Η κοπέλα δεν έχει μια απλή πληγή, ειναι ιδιαίτερη περίπτωση.

Ζητώ συγνώμη για την παρανόηση,απλώς διαβάζοντας το μήνυμα,χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις,έτσι κατάλαβα και φοβήθηκα μήπως καταλάβει έτσι και η πονεμένη μανούλα,και το πέτρωμα είναι απλώς θέμα ωρών....Επειδή γνωρίζω την συμβολή σου πάνω στο θέμα και την εκτιμώ ιδιαίτερα,ζήτησα την επεξήγηση.Και ναι από τα παραπάνω καταλαβαίνω πως η περίπτωση της πληγής είναι αρκετά σοβαρή...μακάρι να περάσουν όλα γρήγορα....

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Ζητώ συγνώμη για την παρανόηση,απλώς διαβάζοντας το μήνυμα,χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις,έτσι κατάλαβα και φοβήθηκα μήπως καταλάβει έτσι και η πονεμένη μανούλα,και το πέτρωμα είναι απλώς θέμα ωρών....Επειδή γνωρίζω την συμβολή σου πάνω στο θέμα και την εκτιμώ ιδιαίτερα,ζήτησα την επεξήγηση.Και ναι από τα παραπάνω καταλαβαίνω πως η περίπτωση της πληγής είναι αρκετά σοβαρή...μακάρι να περάσουν όλα γρήγορα....

Καλέ τι συγνώμη, σιγα το πράγμα, αλίμονο! Καλα έκανες γιατί πράγματι κάποια στιγμή απο ταχύτητα μπορει να βιαστώ να γράψω κάτι.

Απλα για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ξανασυζητήσει και σε αλλα θέματα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Με τίποτα δεν επαρκεί το καλό, δοκίμασα με αντλήσεις και βγάζω 50 μλ τη μέρα από αυτό (σύνολο). Του δίνω κατεψυγμένο περίπου 600 ml και τον έχω να πιπιλίζει συνέχεια στο στήθος.

Το στήθος μια από τα ίδια...

Δεν έχει ΚΑΜΙΑ βελτίωση το στήθος;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις