Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανωμαλίες στην περίοδο

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Αυτό το μήνα αδιαθέτησα με 4 μέρες καθυστέρηση και ενώ συνήθως μου κρατάει 5 μέρες αυτή τη φορά κράτησε μόνο 2 με αρκετά μειωμένη ροή.

3η και 4η μέρα τίποτα και την 5η έβλεπα ροζ κηλίδες στο χαρτί.

Να σημειώσω ότι έπαιρνα αντιβίωση για ουρολοίμωξη για 2 εβδομάδες και ότι είχα κάποιες ελεύθερες επαφές με το σύντροφό μου αλλά όχι στις (θεωρητικά) γόνιμες μέρες.

Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης ή κάποιου προβλήματος ή σας ακούγονται φυσιολογικά αυτά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

νομιζω οτι αυτο εχει συμβει σε ολες....δεν το θεωρω ανησυχητικο!προφανως αλλαξε ο κυκλος σου κοριτσακι!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

• 1 month later...

Μαίρη Τζέην, τελικά δεν ήταν εγκυμοσύνη; Γιατί μου συνέβη ακριβώς το ίδιο (δύο μέρες περίοδος; τι 'ναι αυτό; :? ) ενώ δεν μου έχει συμβεί ποτέ και έχω πάθει παράκρουση. Δεν μπορώ να συνέλθω, όλο σκέφτομαι "και αν;". Είμαι διαρκώς κουρασμένη (πτώμα μιλάμε, αφού το βράδυ ξαπλώνω μέχρι τις δέκα γιατί δεν αντέχω άλλο) και ψιλοζαλίζομαι. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι μπορεί να έχω αναιμία (έχω το στίγμα, και αρκετές φορές στη ζωή μου έχω πάθει αναιμία, αλλά ποτέ δεν είχε επιπτώσεις στην περίοδό μου).

Αχ, τι έχουμε πάθει... Μια χαρά ήμουν, έκανα άλλα πράγματα, δεν το (πολυ) σκεφτόμουν, έλεγα μάλιστα, μετά την άσχημη εμπειρία του χειμώνα, να χαρώ το καλοκαίρι μου και μετά... Αφού ανακουφίστηκα (ή έτσι ήθελα να πιστεύω) όταν είδα ότι μου ήρθε περίοδος.

Και τώρα είχα λίγο αίμα και σύντομη περίοδο και υποφέρω πάλι. :cry: Και έχει μπει η ζωή μου σε παύση.

Μπφφφ... τέλος πάντων, μην σας ζαλίζω! Αν έχει και άλλη κοπέλα την ίδια εμπειρία, παρακαλώ πείτε μου, πόσο τρελή είμαι; :cool:

Μαιρη Τζεην ,το οτι σου κρατησε 2 μερες δεν εχει να λεει κατι ,πολυ πιθανο να ειναι καποια διαταραχη απ την θεραπεια για την ουρολοιμωξη ή ακομα και απ την αλλαγη καιρου . Οοσο για τη πιθανοτητα εγκυμοσυνης , οταν λες ελευθερες επαφες εννοεις ολοκληρωμενη δηλαδη?? Γιατι αν ολοκληρωσε στο εσωτερικο σου, τοτε καλο θα ηταν να παρεις ενα τεστακι γιατι ο,τι και να σου πουμε εμεις δεν θα σε σιγουρεψει περισσοτερο απ οτι ενα τεστ.

Γειά σας. Σε εμένα ο κύκλος έχει μια κανονικότητα (26- 28 ημέρες) εδώ και πολλά χρόνια. Ο τελευταίος όμως διήρκησε μόνο 20 ημέρες και έχω πολύ αίμα. Τον Ιανουάριο πήγα για υπέρηχο και όλα ήταν καλά. Γνωρίζετε αν σε τόσο μικρό κύκλο συνέβη οωρρηξία; Προσπαθώ για δεύτερο παιδάκι...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Μαίρη Τζέην, δεν μας είπες τελικά τι ήταν. Ανωμαλία του κύκλου ή εγκυμοσύνη (ή κάτι άλλο, που απεύχομαι) ;

Εγώ είχα και τον Μάιο τα ίδια. Μιάμιση μέρα ροή (πολύ μειωμένη, καμία σχέση, και χωρίς πήγματα) και άλλη μιάμιση-δύο μέρες κηλίδες. Και (τώρα πια, αφού τελείωσε το αίμα) μετά από κάθε επαφή μικρο-ενοχλήσεις σαν της περιόδου στη μήτρα. Και χθες όλα μου μύριζαν και το στομάχι μου γύρναγε και είδα κι έπαθα όλο το πρωί μέχρι να περάσει λίγο να φάω το μεσημέρι. Μετά συνήλθα αρκετά, αλλά όχι τελείως. :cool: Κατά τα άλλα ψύχραιμη :lol: (τις τελευταίες 4-5 μέρες). Δεν τρέχει τίποτα. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στο νοσοκομείο να κλείσω ραντεβού με τον γιατρό μου, 12 Ιουνίου μου λένε. Όχι ευχαριστώ, απαντώ. :rolleyes:

Θα δούμε σε ένα μήνα περίπου. (Δηλαδή, τι να το κάνω να πάω λίγες μέρες πριν την περίοδο; )

• 2 weeks later...
και ναιιιι επιτελουςςςς αδιαθετησαα δεχομαι συγχαρητηρια χειροκροτηματα κτλ.ο κυκλος αυτος 52 μερες !!

Ομοιοπαθής γαρ, σου δίνω τα μεγάλα μου συγχαρητήρια!!! Αλλά εμενα δεν με πέρασες, τον Απρίλιο έκανα 63 μερες να αδιαθετήσω και μάλιστα πήρα χάπια για να μου ερθει η περίοδος!!!

Μακάρι να έχεις θετικά αποτελέσματα την άλλη φορά!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

χμμμ ναι με νικησες για την φετινη σεζον ,αλλα εχω κανει και αλλα μεγαλυτερα ρεκορ.και εγω με την σειρα μου,σου ευχομαι αυτο το καλοκαιρι να ειναι το θετικοτερο που εχεις ζησει .

χμμμ ναι με νικησες για την φετινη σεζον ,αλλα εχω κανει και αλλα μεγαλυτερα ρεκορ.και εγω με την σειρα μου,σου ευχομαι αυτο το καλοκαιρι να ειναι το θετικοτερο που εχεις ζησει .

Παλιότερα στα νιάτα μου, χι χι, είχα περάσει και ολοκληρο καλοκαίρι δίχως περίοδο...

Τώρα στα 36 παρά κάτι, η μόνη καθυστέρηση που θέλω, είναι να είναι λόγω εγκυμοσύνης!!!

Για να δούμε τί μας περιμένει... Τα καλύτερα εύχομαι!!!

Διαφημίσεις

Παλιότερα στα νιάτα μου, χι χι, είχα περάσει και ολοκληρο καλοκαίρι δίχως περίοδο...

Τώρα στα 36 παρά κάτι, η μόνη καθυστέρηση που θέλω, είναι να είναι λόγω εγκυμοσύνης!!!

Για να δούμε τί μας περιμένει... Τα καλύτερα εύχομαι!!!

Μακαρι κοριτσι μου, στο ευχομαι!!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Μακαρι κοριτσι μου, στο ευχομαι!!!!!!!!!

Ευχαριστω βρε κοαλακι! Είστε καλά; Η μπεμπούλα σας κοιμάται; Δωσε χαιρετισματα στην υπολοιπη παρεα του φορουμ :wink:

Καλό βράδυ!

Ευχαριστω βρε κοαλακι! Είστε καλά; Η μπεμπούλα σας κοιμάται; Δωσε χαιρετισματα στην υπολοιπη παρεα του φορουμ :wink:

Καλό βράδυ!

Ναι καλα ειμαστε, ναι κοιμαται...

Θα τα μεταφερω, ευχαριστουμε.....καλο βραδυ!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

• 3 months later...

εχω μικρη ροη και κραταει 2 ημερες, τι μπορει να συμβαινει?εχω σκοπο να παω σε γιατρο αλλα λεω μην εχετε καμια εμπειρια...σημειωτεων εχω ΣΠΩ αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο

εχω μικρη ροη και κραταει 2 ημερες, τι μπορει να συμβαινει?εχω σκοπο να παω σε γιατρο αλλα λεω μην εχετε καμια εμπειρια...σημειωτεων εχω ΣΠΩ αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο

Καλημέρα Ρέα και εγώ με ΣΠΩ και αντίσταση στην ινσουλίνη...Οι τελευταίες μου 3-4 περίοδοι που τις έχω προκαλέσει με πριμολουτ ή μετά από κύκλο με κλομιφαίνη για προκληση ωορρηξίας, έχουν αλλάξει και μένα...πολύ λίγο αίμα και μικρότερη διάρκεια...με αποκορύφωμα την τελευταία μου περίοδο που ουσιαστικά είχα αίμα 2 μέρες και κανά 2 μέρες καφέ...Ρώτησα τον γιατρό και μου είπε ότι είναι αναμενόμενο λόγω μη ωορρηξίας...ενω παντα παλιότερα είχα 3 μερες πολυ αιμα και σταδιακα μειωνοταν και μεχρι την 5-7η μερα ειχα κηλιδες και καφε...

Διαφημίσεις

ααα...οποτε ειναι χαρακτηριστικο της μη ωορρηξιας το λιγο αιμα?δεν το ηξερα...θα παω για το καθιερωμενο παπ και θα ρωτησω τον γιατρο. Και φυσικα θα μου πει παλι τα ιδια για αντισυλληπτικα, φαυλος κυκλος,ουφ

Ρεα καλημέρα!!!!!!!

Αδιαθέτησα 18/9....και για 2η φορα συνεχομενη η περιοδος με έλάχιστο αίμα...σήμερα είμαι 3η μέρα και σχεδόν τελείωσα....:?:-?:?

Δυο γιατρούς ρώτησα για την αλλαγή στην εμφανιση της περιόδου και οι δυο είπαν ότι είναι αναμενόμενο...

Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι η εξεταση παραλληλη και συμπληρωματική της καμπύλης σακχάρου (σε μικροβιολογικο, με τα την λήψη χ ποσοτητας γλυκοζης, λήψεις αιματος για μετρηση σακχαρου και ινσουλινης στις 0΄,60',120 κλπ...)

Εμένα έδειξε ότι εχω αντισταση στην ινσουλινη, δηλαδή παραγει ο οργανισμός μου παραπάνω ινσουλίνη, η οποία όμως δεν μεταβολίζει την γλυκόζη (το φαγητο) στο αιμα και αποθηκευεται σαν κοιλιακο λιπος...

Οι γυναίκες με ΣΠΩ και αντίσταση στην ινσουλίνη δυσκολευονται να χασουν βαρος και το παραπάνω βαρος δυσχεραινει την μορφη του ΣΠΩ, δηλαδη είναι αλληλοεξαρτωμενα το βαρος με το ΣΠΩ....

Και πώς εφτασα στο σημειο να κανω εξετασεις για ινσουλινη; Με την παροδο των χρονων, μετα τα 25-26, παρατηρησα απίστευτη δυσκολια στο να χανω βαρος μετα απο διαιτα και ετσι μαζευονταν περιττα κιλα. Το 2009 γενναω την κόρη μου και μετα ξαφνικά, δίχως αλλαγη διατροφης αρχιζα να βαζω κ αλλο βαρος και περιοδος απορρυθμισμενη εντελως....Ψαχτηκα ξανα σε γυναικολογους και ετσι μου το βρηκε ο γιατρος...και απο αρχες 2011 παιρνω glucophage και για πρωτη φορα πηρα αντισυλληπτικα για 2 χρονια περιπου....εχασα 14κιλα. Τωρα απο Φεβρ 2013 σταματησα τα αντισυλληπτικά....αλλα ακόμη τιποτα για 2η εγκυμοσυνη.....και πλεον με την βοηθεια των χαπιων glucophage που δίνονται στις γυναικες με πολυκυστικες, κανω διατροφη και μπορω να χασω βαρος!

Εχω ενα μηνα που κανω διατροφη και εχασα 4 κιλα και συνεχίζω!!!

• 2 weeks later...

Ρε, κοριτσάκια να ρωτήσω κι εγώ κάτι.

Γενικά ο κύκλος μου δεν είναι και ο ομαλότερος. Δηλαδή, ενώ σημειώνω ημερομηνίες δεν μπορώ να προσδιορίσω με ακρίβεια πόσες μέρες διαρκεί (νομίζω ότι είναι 30 μέρες αλλά δεν παίρνω και όρκο) και συνεπώς δεν μπορώ να υπολογίσω τις γόνιμες μέρες. Τώρα τους τελευταίους δύο μήνες έχω και περίεργη ροή, δηλαδή ξεκινάει με σκούρο καφέ 10-15 μέρες πριν και ενώ τον προηγούμενο μήνα ήρθε τελικά μετά από 10 μέρες με κανονική ροή που κράτησε άλλη μια βδομάδα κανονικά, αυτό το μήνα έχει ξεκινήσει πάλι με καφέ, εδώ και 15 μέρες, κόκκινο αίμα δεν έχω δει.

Έχει τύχει σε καμία σας;

jTosp2.png

• 2 years later...

Καλησπέρα λοιπόν σε όλους..

Ναι είναι η πρώτη μου φορά που γράφω ,αλλά παρακολουθώ καιρό το φόρουμ και η αλήθεια είναι πως είμαι και εγώ μια από τις πολλές που η ΑΓΩΝΙΑ της αναμονής μ έχει τρελάνει!!!Πριν από 4 μήνες είχα μια παλίνδρομη κύηση ,και ναι μετά από εξετάσεις(για τις οποίες εγώ επέμενα)καθώς ο γιατρός μου έλεγε πως είναι φυσιολογικό, συμβαίνει σε πολλές ,έμαθα πως έχω θρομβοφιλία. Τώρα ξεκινήσαμε προσπάθειες ,είχα τελευταία περίοδο 24/07 και 4/07 είχα την ωορρηξία. Επαφές έχουμε συχνές δεν μπορώ να πω. Λοιπόν το θέμα είναι πως έκανα σήμερα ένα τεστ και βγήκε αρνητικό ,είμαι 5μερες πριν την περίοδο, το στήθος μου έχει πρηστεί (έχει διπλασιαστεί για την ακρίβεια)κάτι που δεν συμβαίνει στην περίοδο, και άλλα πολλά όπως ανακάτεμα πολυ ελαφρύ κυρίως τις πρωινές ώρες. Αλλά το τεστ αρνητικό......ΑΑΑΑΑ ναι να πω και άλλη μια εξυπνάδα ,10μερες πριν από την περίοδο και χοριακή και μαντέψτε ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Δεν ξέρω τι κάνω, θα μου πείτε υπομονή αλλά που να την βρω....Μέσα μου είμαι τόσο σίγουρη ,μα τόσο σίγουρη πως είμαι....Θέλω την γνώμη σας κορίτσια, λέτε να έκανε λάθος το τεστ ....Με βλέπω στο ΔΑΦΝΗ!!!

Καλησπέρα λοιπόν σε όλους..

Ναι είναι η πρώτη μου φορά που γράφω ,αλλά παρακολουθώ καιρό το φόρουμ και η αλήθεια είναι πως είμαι και εγώ μια από τις πολλές που η ΑΓΩΝΙΑ της αναμονής μ έχει τρελάνει!!!Πριν από 4 μήνες είχα μια παλίνδρομη κύηση ,και ναι μετά από εξετάσεις(για τις οποίες εγώ επέμενα)καθώς ο γιατρός μου έλεγε πως είναι φυσιολογικό, συμβαίνει σε πολλές ,έμαθα πως έχω θρομβοφιλία. Τώρα ξεκινήσαμε προσπάθειες ,είχα τελευταία περίοδο 24/07 και 4/07 είχα την ωορρηξία. Επαφές έχουμε συχνές δεν μπορώ να πω. Λοιπόν το θέμα είναι πως έκανα σήμερα ένα τεστ και βγήκε αρνητικό ,είμαι 5μερες πριν την περίοδο, το στήθος μου έχει πρηστεί (έχει διπλασιαστεί για την ακρίβεια)κάτι που δεν συμβαίνει στην περίοδο, και άλλα πολλά όπως ανακάτεμα πολυ ελαφρύ κυρίως τις πρωινές ώρες. Αλλά το τεστ αρνητικό......ΑΑΑΑΑ ναι να πω και άλλη μια εξυπνάδα ,10μερες πριν από την περίοδο και χοριακή και μαντέψτε ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Δεν ξέρω τι κάνω, θα μου πείτε υπομονή αλλά που να την βρω....Μέσα μου είμαι τόσο σίγουρη ,μα τόσο σίγουρη πως είμαι....Θέλω την γνώμη σας κορίτσια, λέτε να έκανε λάθος το τεστ ....Με βλέπω στο ΔΑΦΝΗ!!!

Γεια σου, Μίκα!!! Εύχομαι η επιθυμία σου να γίνει πραγματικότητα πολύ πολύ σύντομα!

Πρέπει δυστυχώς να κάνεις υπομονή. Στη δική μου περίπτωση, όταν έμεινα έγκυος στο γιο μου, έκανα τεστ την πρώτη μέρα της καθυστέρησης (ούτε καν πριν την καθυστέρηση, όπως έκανες εσύ) και βγήκε αρνητικό. Ξέρεις πότε έδειξε θετικό; Μετά από μια εβδομάδα που το επανέλαβα, δηλαδή όταν είχα 7 μέρες καθυστέρηση.

Ως προς τη χοριακή δεν ξέρω γιατί δεν είχα κάνει τόσο νωρίς. Ίσως αυτή να δείχνει νωρίτερα τα αποτελέσματα.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το προαίσθημά σου να βγει αληθινό!

M7X9p2.png OvOqp2.png

• 2 years later...

Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι... Το ενώ πάντα είχα μια σταθερή περίοδο 5 ημερών και διάρκεια κύκλου 28 ημερών εδώ και δύο περιόδους έχω το εξής πρόβλημα ή πρώτη μέρα είναι κανονική η ροή και μετά 2 και 3 μέρα 2 σταγόνες όλη μέρα και τέλος ούτε καθαρίζω ούτε τίποτα τι μπορεί να συμβαίνει; 

18 ώρες πρίν, Penny123 είπε:

Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι... Το ενώ πάντα είχα μια σταθερή περίοδο 5 ημερών και διάρκεια κύκλου 28 ημερών εδώ και δύο περιόδους έχω το εξής πρόβλημα ή πρώτη μέρα είναι κανονική η ροή και μετά 2 και 3 μέρα 2 σταγόνες όλη μέρα και τέλος ούτε καθαρίζω ούτε τίποτα τι μπορεί να συμβαίνει; 

Είναι η στιγμή να μιλήσεις με το γυναικολόγο σου. Μπορεί να μην είναι απολύτως τίποτα, αλλά καλό είναι να το κοιτάξεις.