Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλημέρα σε όλες και όλους

ερώτηση : εσάς σας ζητάνε τα κορίτσια σας να τους βάψετε τα νύχια με μανό?

κάνει???:confused::confused:

η δικιά μου (3,5 χρονών) ήρθε εχθές απο τον παιδικό και κατευθείαν μου ζήτησε να της βάψω τα νύχια σαν την φίλη της που τα έχει βάψει( και συγκεκριμένα πορτοκαλί:rolleyes:)

προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δεν τα βάφουμε τα νύχια μας επειδή πρέπει να είναι καθαρά και ότι είναι μικρή κτλ κτλ...και μετά απο πολύ ώρα της έβαψα μόνο τα δυο μικρά νύχια (η συμφωνια μας)

το ξέρω κακώς υπέκυψα αλλά πιο πολύ της τα έβαψα για να ικανοποιησω την περιεργεια της!!

δεν θέλω να της τα βαψω αλλά τι της λέω όταν θα χαλάσουν τα ήδη βαμμένα???:cool:

μπορεί να είναι βλακείες αυτά που ρωτάω αλλά αλήθεια δεν μου έχει ξανατύχει να μου ζητήσει κάτι που έχει δει σε άλλο παιδάκι και δεν ξέρω πως πρέπει να συμπεριφερθώ.....:?:rolleyes:

Διαφημίσεις

Και τι πειράζει?? Η δική μου είναι 2,5 και με το που με βλέπει να έχω βαμμένο νύχι (τα βάφω όταν κοιμάται) την πιάνει αμόκ, ΠΡΕΠΕΙ να της τα βάψω οπωσδήποτε :lol::lol:

Προσπάθησα κάποιες φορές να το αποφύγω και κατέληψε να βάψει νύχια και δάχτυλα με μαρκαδόρους. Κλόουν! Οπότε διαλέγω κι εγώ ένα ανοιχτόχρωμο βερνίκι και της τα περνάω ελαφρά μια φορά ίσα που να φαίνεται, μετά καθόμαστε 2-3 ώρες και τα φυσάμε και είναι ευχαριστημένη που έκανε "μαϊκιούρ" :lol::rolleyes:

Τα ίδια με το κραγιόν, πλέον έχει και δικό της λιποζαν στο τσαντάκι της.. Τι να κάνουμε, κοριτσάκια είναι :P

• Sad 1

Νομίζω ότι θα έπρεπε να επιμείνεις στην απόφασή σου να μην της τα βάψεις,να την αποπροσανατολίσεις με κάτι άλλο και να το ξεχάσει.

Και τι πειράζει?? Η δική μου είναι 2,5 και με το που με βλέπει να έχω βαμμένο νύχι (τα βάφω όταν κοιμάται) την πιάνει αμόκ, ΠΡΕΠΕΙ να της τα βάψω οπωσδήποτε :lol::lol:

Προσπάθησα κάποιες φορές να το αποφύγω και κατέληψε να βάψει νύχια και δάχτυλα με μαρκαδόρους. Κλόουν! Οπότε διαλέγω κι εγώ ένα ανοιχτόχρωμο βερνίκι και της τα περνάω ελαφρά μια φορά ίσα που να φαίνεται, μετά καθόμαστε 2-3 ώρες και τα φυσάμε και είναι ευχαριστημένη που έκανε "μαϊκιούρ" :lol::rolleyes:

Τα ίδια με το κραγιόν, πλέον έχει και δικό της λιποζαν στο τσαντάκι της.. Τι να κάνουμε, κοριτσάκια είναι :P

αχαχχαχα...λες εε??

επειδή έχω ακούσει ότι δεν κάνει, ότι έχουν χημικά κτλ

να έβλεπες μια χαρά που πήρε όταν της τα έβαψα όμως και σήμερα το πρωι ξύπνησε και κατευθείαν να δει μήπως χάλασαν!!:lol::lol:

καλά εννοείται έχει δικό της λιποζάν (βασικά παίρνουμε κάθε τόσο γιατί με το που το πιάνουμε καθόμαστε όλη την ώρα και βαφόμαστε και όχι μόνο τα χείλη μας και γύρω-γύρω απο το στόμα:lol::lol::lol: και το καταναλώνουμε πολύ γρήγορα:cool:)

Νομίζω ότι θα έπρεπε να επιμείνεις στην απόφασή σου να μην της τα βάψεις,να την αποπροσανατολίσεις με κάτι άλλο και να το ξεχάσει.

Ναι έχεις δίκιο...

το σκεύτηκα αυτό εκ των υστέρων βέβαια..

Διαφημίσεις

Καλημέρα Χριστιάνα.

Κι εμένα η δικιά μου κορούλα είχε λυσσάξει το καλοκαίρι να της βάψω τα νυχάκια των ποδιών (έβλεπε εμένα) αλλά ευτυχώς της πέρασε γρήγορα. Πάντως είχα ψάξει και είχα βρει κάτι μανό για κοριτσάκια που υποτίθεται ότι δεν έχουν τοξικά και βγαίνουν απλά με νεράκι. http://www.safe-nails.com/

Καλημέρα Χριστιάνα.

Κι εμένα η δικιά μου κορούλα είχε λυσσάξει το καλοκαίρι να της βάψω τα νυχάκια των ποδιών (έβλεπε εμένα) αλλά ευτυχώς της πέρασε γρήγορα. Πάντως είχα ψάξει και είχα βρει κάτι μανό για κοριτσάκια που υποτίθεται ότι δεν έχουν τοξικά και βγαίνουν απλά με νεράκι. http://www.safe-nails.com/

Ελπίζω και εγω να της περάσει γρήγορα.

δεν ξέρω...εχθές είχε πάθει παράκρουση(δεν μου είχε ξαναζητήσει τόσο έντονα..είχε και ένα ύφος ρε παιδί μου....:lol::lol::lol:)

ευχαριστώ για το site!

α, και να ρωτήσω : στην Ελλάδα που βρίσκεις τέτοιο είδος μανό???στα φαρμακεία μήπως?

συμφωνω οτι δεν πρεπει να υποκυπτεις.αν υποκυπτεις απο τωρα που ειναι τοσοδουλα μετα τι γινεται?????αστο!τα κοριτσια ειναι πολυ μεγαλο μανικι.δεν τα αντιμετωπιζεις ευκολα.ειναι ξεροκεφαλα και διεκδικουν/απαιτουν πολυ πιο εντονα απο τα αγορακια.βλεπω την κουνιαδα μου τι τραβαει απ'την κορη της!αλλα δεν μασαει.....την αφηνει να στριγγλιζει και καποια στιγμη βαριεται και σταματαει,αλλα το χατιρι δεν της το κανει!!!!αλλα ο καθε γονιος εχει τη δικια του μεθοδο!

Διαφημίσεις

Δεν είναι μόνο τα χημικά -πες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό-, εμένα προσωπικά δε μου αρέσει σαν θέαμα να βλέπω μικρά κοριτσάκια με βαμμένα νύχια. Η κόρη μου είναι 18 μήνών. Αν ποτέ μου εκφράσει επιθυμία να βάψει τα νύχια της -όντας ακόμα μικρή εννοείται-, ελπίζω να κρατηθώ σταθερή και να της το αρνηθώ. Βέβαια, κι εγώ δεν βάφομαι γενικώς, άρα μόνο αν το δει κάπου έξω και της κάνει εντύπωση. Πάντως, σαν θέαμα, επαναλαμβάνω δε μου αρέσει σε μικρά κοριτσάκια. Όπως δε μου αρέσει να βλέπω κοριτσάκια του δημοτικού να βάφονται γενικώς. (ελαφρύ ρουζάκι, λιπ γκλος...) Τα κοριτσάκια μας είναι τόσο όμορφα από φυσικού τους που τα επιπλέον τα κάνουν μάλλον να χάνουν παρά να κερδίζουν κάτι.

pasmal! μου παιρνεις την κορη μου τα βραδια χωρις να το παιρνω χαμπαρι??:lol::lol::lol::lol::lol: η δικια μου ειναι ακριβως 2.5 χρονων θελει οπωσδηποτε αν βαψω νυχι να βαψει και το δικο της,οταν βλεπει οτι δεν υποκυπτω παιρνει μαρκαδορους, λιπγκλος αχρησιμοποιητο δικο μου εχει παντα στην τσεπη της μεκοιταει που βγαζω τα φρυδια μου κανει με το χερι της το ιδιο και καθε πρωι που ξυπναει μου λεει μανοοοοο και της βαζω στο ιντερνετ ενα site που ειναι παιχνιδια για κοριτσια και εχει παιχνιδι που φτιαχνεις μανο και βαφεις νυχια!τρελενεται!! αλλα στο ιντερνετ την αφηνω για πολυ λιγο κανα 20λεπτο και αυτο οταν ειμαι και εγω μπροστα εννοειτε.τι να κανω?αφου της αρεσει....κοκκετα κοκκετα!!8-):cool:

Δεν είναι μόνο τα χημικά -πες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό-, εμένα προσωπικά δε μου αρέσει σαν θέαμα να βλέπω μικρά κοριτσάκια με βαμμένα νύχια. Η κόρη μου είναι 18 μήνών. Αν ποτέ μου εκφράσει επιθυμία να βάψει τα νύχια της -όντας ακόμα μικρή εννοείται-, ελπίζω να κρατηθώ σταθερή και να της το αρνηθώ. Βέβαια, κι εγώ δεν βάφομαι γενικώς, άρα μόνο αν το δει κάπου έξω και της κάνει εντύπωση. Πάντως, σαν θέαμα, επαναλαμβάνω δε μου αρέσει σε μικρά κοριτσάκια. Όπως δε μου αρέσει να βλέπω κοριτσάκια του δημοτικού να βάφονται γενικώς. (ελαφρύ ρουζάκι, λιπ γκλος...) Τα κοριτσάκια μας είναι τόσο όμορφα από φυσικού τους που τα επιπλέον τα κάνουν μάλλον να χάνουν παρά να κερδίζουν κάτι.

Συμφωνω απολυτα, δεν μου αρεσει καθολου να βλεπω μικρα κοριτσακια με βαμμενο νυχι, οπως και μωρακια με σκουλαρικια :rolleyes:

Η δικη μου κορη που τωρα ειναι 6,5 πολλες φορες μου το εχει ζητησει αλλα παντα εισεπραττε αρνητικη απαντηση και δεν επεμεινε περαιτερω.. Βεβαια μου ελεγε για την ταδε συμμαθητρια της στο σταθμο / νηπιο / σχολειο που εχει βαμμενα νυχια αλλα συζητησαμε οτι αυτα ειναι για μεγαλες κοπελες και στην τελικη δεν με νοιαζει τι κανει η μαμα του αλλου παιδιου...

Παντως εχει συμμαθητρια στην α' δημοτικου που ερχεται με νυχι βαμμενο και λιπ γκλος :confused:.. Στη χριστουγεννιατικη δε γιορτη του σχολειου (οχι στην αποκριατικη, το τονιζω) για να πει το ποιημα την ειχε βαψει κανονικοτατα η μαμα της (με εντονο ρους, κραγιον κλπ) :shock::shock:... Τι να πεις...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Συμφωνώ με Όλγα και Christie, δεν μου αρέσουν καθόλου τα βαμμένα νυχια σε μικρά παιδάκια και γενικότερα κανένα είδος βαψίματος ...Μια φορά της κόρης μου της τα είχε βάψει μια θεία της και όταν την είδα φρίκαρα λίγο αλλά δεν είπα τίποτα. Ύστερα από λίγο η μικρή μου ζήτησε να της τα ξεβάψω.

Βέβαια στο μέλλον πιθανότατα θα τα λουστώ κι εγώ, αλλα δεν θα το ενθαρρύνω πάντως και θα προσπαθήσω να τους περάσω ότι είναι για μεγάλα κοριτσάκια κτλ.

Κοιτάξτε και εγώ αυτό σκευτομαι και μέχρι τώρα το είχα καταφέρει.

της τα έβαψα εχθές(τα δυο δαχτυλάκια εεεε) μόνο και μόνο για να κλείσει το θέμα εκεί (και όντως δεν ζήτησε κάτι άλλο και καθόταν με τις ώρες και καμάρωνε τα δυο δαχτυλακια της και έλαμπε:D)

Απλά αυτό που με προβληματίζει είναι το πως συμπεριφερόμαστε σε κάθε τι που βλέπει ότι το κάνουν άλλα παιδάκια???

και μέχρι πρόσφατα δεν είχα πρόβλημα αλλά τα παιδιά αλλάζουν....και που είματε ακόμα:rolleyes:

τέσπα, ένα απαλό ροζ και μόνο σε γιορτές ή γενέθλια (ΜΟΝΟ) δεν είναι και τόοσο κακό:confused::confused: (νομίζω)

Διαφημίσεις

Προφανώς εσύ θα το ρυθμίσεις αυτό όπως θέλεις :D Το ότι δεν μου αρέσει εμένα δεν σημαίνει κάτι...

Αλλά η γενικότερη ερώτησή σου με έχει απασχολήσει και μένα. Πχ "μαμά η φίλη μου φοράει μόνο φορέματα στο σχολείο, θέλω κι εγώ". Εγώ πρόβλημα δεν έχω με τα φορέματα βεβαίως αλλά τι θα τις κάνω τόσες φόρμες;;;:lol: Και αυτό είναι απλή περίπτωση. Το άλλο "Μαμά στο σχολείο μερικά παιδάκια τρώνε kinder για κολατσιό".

Σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και σε άλλες που θα έρθουν, της λέω ότι κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κανόνες και εμείς πχ δεν θέλουμε να τρώτε σοκολάτες κάθε μέρα γιατί χαλάνε τα δόντια. Και ότι αν η φίλη σου πέσει από το παράθυρο θα πέσεις κι εσύ; (στο οποίο μου απάντησε αποστομωτικά "ναι"). Είναι ένα θέμα αυτό πάντως, κυρίως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά.

Καλή μου γιατί λες ότι τα παιδιά αλλάζουν; Ο χαρακτήρας των παιδιών διαμορφώνεται από το περιβάλλον του! Αν βάφεις τα νύχια σου θα θέλει να τα βάψει και αυτό! Είναι φυσιολογικό γιατί θα της αρέσουν τα χρώματα τα σχέδια και όλα αυτά!!

Το πρόβλημα είναι ότι αν ξενικήσεις το βάψιμο των νυχιών, δεν θα σταματήσει, θα σου ζητάει συνέχεια...

Πιο πολύ είναι όπως είπες τα ερεθίσματα που έχει από τα παιδιά της ηλικίας της.. Αλλά δεν πρέπει να κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι πρέπει; :-P

Εχουν ολα τα χρονια μπροστα τους οταν μεγαλωσουν να τα κανουν ολα αυτα, παιδικοτητα δεν θα εχουν για παντα, ας την διατηρησουμε λοιπον τωρα που μπορουμε :P.. Εγω προσπαθω το τελευταιο εξαμηνο να βαψω τα νυχια μου και ακομη δεν εχω βρει χρονο και ουτε προβλεπεται !! :lol::lol:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Προφανώς εσύ θα το ρυθμίσεις αυτό όπως θέλεις :D Το ότι δεν μου αρέσει εμένα δεν σημαίνει κάτι...

Αλλά η γενικότερη ερώτησή σου με έχει απασχολήσει και μένα. Πχ "μαμά η φίλη μου φοράει μόνο φορέματα στο σχολείο, θέλω κι εγώ". Εγώ πρόβλημα δεν έχω με τα φορέματα βεβαίως αλλά τι θα τις κάνω τόσες φόρμες;;;:lol: Και αυτό είναι απλή περίπτωση. Το άλλο "Μαμά στο σχολείο μερικά παιδάκια τρώνε kinder για κολατσιό".

Σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και σε άλλες που θα έρθουν, της λέω ότι κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της κανόνες και εμείς πχ δεν θέλουμε να τρώτε σοκολάτες κάθε μέρα γιατί χαλάνε τα δόντια. Και ότι αν η φίλη σου πέσει από το παράθυρο θα πέσεις κι εσύ; (στο οποίο μου απάντησε αποστομωτικά "ναι"). Είναι ένα θέμα αυτό πάντως, κυρίως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά.

Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ!

εντάξει το μανό...γενικά να θέλει να κάνει αυτά που βλέπει στους άλλους!!

καλά η κόρη μου στην αρχή στον παιδικό φορούσε μόνο φόρμες,δεν ήθελε τίποτε άλλο.ξαφνικά το άλλαξε και θέλει μόνο φορέματα (και συγκεκριμένα ένα, το οποίο έχει καταντήσει πλύνε-βάλε:shock: και στέκα στα μαλλιά!αυτή είναι η καθημερινή ενδυμασία μας!)

τώρα τελευταία προέκυψαν και τα στολίδια (βλέπε μανό:lol:)

πάντως φάση είναι...θα περάσει:wink:

Καλή μου γιατί λες ότι τα παιδιά αλλάζουν; Ο χαρακτήρας των παιδιών διαμορφώνεται από το περιβάλλον του! Αν βάφεις τα νύχια σου θα θέλει να τα βάψει και αυτό! Είναι φυσιολογικό γιατί θα της αρέσουν τα χρώματα τα σχέδια και όλα αυτά!!

Το πρόβλημα είναι ότι αν ξενικήσεις το βάψιμο των νυχιών, δεν θα σταματήσει, θα σου ζητάει συνέχεια...

Πιο πολύ είναι όπως είπες τα ερεθίσματα που έχει από τα παιδιά της ηλικίας της.. Αλλά δεν πρέπει να κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι πρέπει; :-P

Το αστείο είναι ότι εγώ δεν τα βάφω(σπάνια):confused:

ομολογώ όμως ότι έβαψα μαζί της και εγώ τα δυο μικρά δάχτυλα για να της δώσω να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να της βάψω παραπάνω:lol::lol: (τουλάχιστον όχι με το υπάρχων μανό:D:D)

Παιδιά κι εγώ είμαι από αυτούς που δεν τους αρέσουν τα βαψίματα στα παιδιά. Δεν μου αρέσει σαν θέαμα. Μου κάνει κάπως.

Η κόρη μου μου ζητάει κατά καιρούς και η απάντησή μου είναι κάθετη. Τα μικρά παιδιά δεν βάφονται. Τελεία. Κατά τον ίδιο τρόπο που τα παιδιά δεν πίνουν καφέ και αλκοολ και δεν παν στα μπουζούκια :-P:-P Δεν νομίζω ότι υπάρχει διαφορά.

Κι εμένα έχει βάψει κανά δυο φορές τα νύχια της με μαρκαδόρους. Την μάλωσα βέβαια γιατί δεν έβγαιναν με τίποτα, αλλά ΟΚ, δεν είναι το ίδιο. Τα παιδιά με τους μαρκαδόρους μουτζουρώνονται συνέχεια, με μανόν όμως?

Βέβαια, μην λέω και μεγάλη κουβέντα. Δεν ξέρω αργότερα τι θα γίνει.