Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΛΑ ΠΑΝΕ...ΥΠΕΡΟΧΑ

Recommended Posts

Με αφορμη το σχολιο Σαμαρα Στουρναεα προσφατα οτι ολα πανε καλα (το υπεροχα ηταν δικη μου υπερβολη, καλα ειπαν οι ανθρωποι) κανω μια "σουμα" των τελευταιων γεγονοτων τους δυο αυτους μηνες ετσι να χαρουμε λιγο που τα πραγματα πανε καλα.

λοιπον

Δυο φοιτητες νεκροι και αλλοι τρεις χαροπαλευουν στην Λαρισα επειδη δεν ειχαν για πετρελαιο και εφτιαξαν μια αυτοσχεδια εστια να ζεσταθουν. ολα πανε υπεροχα

Το επιδομα των 900 πλεον μονο σε οσες γεννουν στο σπιτι. Δηλαδη ποιος θα παρει την ευθυνη για μια γυναικα που επειδη δεν μπορει χρειαζεται τα λεφτα κοκ αποπειραθει να γεννησει σπιτι και κατι δεν παει καλα; το κρατος; η κυβερνηση; κανεις; ολα πανε υπεροχα

περαν αυτων η οικονομια πετα με νεες επενδυσεις ΠΟΥ ΘΑΑΑΑΑ ΓΙΝΟΥΝ καποια στιγμη στο μελλον στην χωρα ωστε οπως ειπε και ο Βαρβιτσιωτης απο 500 ευρω ο καθενας 3 ατομα σε μια φαμιλια να τα τα 1500!! Γιατι ρε παιδι μου αυτος τοσα περνει και κρινει οτι αυτα ειναι οκ να περασει πχ μια οικογενεια καταλαβες;

Ας δουμε μερικες απο τις νεες επενδυσεις

Η PEPSI HBH κήρυξε πτώχευση …

Η Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ κήρυξε πτώχευση …

Η ΑΓΝΟ κήρυξε πτώχευση …

Η Sato & Neoset κήρυξε πτώχευση …

Η Fokas κήρυξε πτώχευση …

Η Sprinder stores κήρυξε πτώχευση …

Η Alex Pak κήρυξε πτώχευση σήμερα…

Η Φάγε και η Coca Cola έφυγαν από την Ελλάδα πριν 2 μήνες…

Πολλές τράπεζες εκλεισαν υποκαταστήματα στην Ελλάδα…

Η Costa Coffe πτώχευσε, η Forthnet και τα ΙΚΕΑ .. μεγάλες μειώσεις μισθών…

και μερικα all time classics

τα παιδια φορολογουνται οσο πιο πολλα τοσο πιο μεγαλη η τιμωρια

οι 18 χρονοι θα φορολογουνται

οι καταθεσεις θα δηλωνονται....ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΑΑΓΕΕΕ; μετα μαθαμε οτι αν καποιος χρωστα εφορια θα βαζει το κρατος χερι στις καταθεσεις του,στων παιδιων του (οποιος παππουσ γιαγια εχει βαλει κανα 500αρικο σε κανα εγγονι καλο ειναι να το κλαει απο τωρα) κ.ο.κ

θα μου πειτε τι τα λεω αυτα δεν τα ξερουμε ολοι;...σημερα ηρθε σπιτι μια φιλη της μανας μου ΝΔτισα ΚΑΜΜΕΝΗ, απο αυτους τουσ σιχαμενους που θυμαμαι απο μωρο,τοτε που κρεμαγαν σημαιες στα αυτοκινητα και κορναραν (τρομαρα τους) με την νικη του αντιστοιχου κομματος ειτε ηταν πασοκτζιδες ειτε νδτες, και τωρα φυσικα, ψηφισε τον προεδρο παλι, και λεει δεν καταλαβαινει γιατι...πληρωνει ακομα χαρατσι, και χιλιους δυο φορους!!! γιατι αραγε; ο προεδρος ειπε θα το κοψει...αλλα τι να κανεις; ετσι που τα κανα οι πασοκτζιδες τωρα πρεπει οι αλλοι να παρουν σκληρες αποφασεις...και ρωτω...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΑ ΑΚΟΜΑ!!!!!!;;;;;;;;; ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ...που ζουν ακομα η μιση Ελλαδα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εδω η επαρχια!!!. με συγχωρειται ρε παιδια αλλα οπως εχω ξαναπει το φορουμ λειτουργει για μενα τροπον τινα σαν ομαδα ψυχολογικης στηριξης τα λεω και...ξεδινω...πουφ! ηρεμησα. παω να φτιαξω καραμελα βουτυρου (και διαολε καιγεται καθε φορα η καταραμενη ποτε δεν πετυχαινει!!!):evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

Με αφορμη το σχολιο Σαμαρα Στουρναεα προσφατα οτι ολα πανε καλα (το υπεροχα ηταν δικη μου υπερβολη, καλα ειπαν οι ανθρωποι) κανω μια "σουμα" των τελευταιων γεγονοτων τους δυο αυτους μηνες ετσι να χαρουμε λιγο που τα πραγματα πανε καλα.

λοιπον

Δυο φοιτητες νεκροι και αλλοι τρεις χαροπαλευουν στην Λαρισα επειδη δεν ειχαν για πετρελαιο και εφτιαξαν μια αυτοσχεδια εστια να ζεσταθουν. ολα πανε υπεροχα

Το επιδομα των 900 πλεον μονο σε οσες γεννουν στο σπιτι. Δηλαδη ποιος θα παρει την ευθυνη για μια γυναικα που επειδη δεν μπορει χρειαζεται τα λεφτα κοκ αποπειραθει να γεννησει σπιτι και κατι δεν παει καλα; το κρατος; η κυβερνηση; κανεις; ολα πανε υπεροχα

περαν αυτων η οικονομια πετα με νεες επενδυσεις ΠΟΥ ΘΑΑΑΑΑ ΓΙΝΟΥΝ καποια στιγμη στο μελλον στην χωρα ωστε οπως ειπε και ο Βαρβιτσιωτης απο 500 ευρω ο καθενας 3 ατομα σε μια φαμιλια να τα τα 1500!! Γιατι ρε παιδι μου αυτος τοσα περνει και κρινει οτι αυτα ειναι οκ να περασει πχ μια οικογενεια καταλαβες;

Ας δουμε μερικες απο τις νεες επενδυσεις

Η PEPSI HBH κήρυξε πτώχευση …

Η Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ κήρυξε πτώχευση …

Η ΑΓΝΟ κήρυξε πτώχευση …

Η Sato & Neoset κήρυξε πτώχευση …

Η Fokas κήρυξε πτώχευση …

Η Sprinder stores κήρυξε πτώχευση …

Η Alex Pak κήρυξε πτώχευση σήμερα…

Η Φάγε και η Coca Cola έφυγαν από την Ελλάδα πριν 2 μήνες…

Πολλές τράπεζες εκλεισαν υποκαταστήματα στην Ελλάδα…

Η Costa Coffe πτώχευσε, η Forthnet και τα ΙΚΕΑ .. μεγάλες μειώσεις μισθών…

και μερικα all time classics

τα παιδια φορολογουνται οσο πιο πολλα τοσο πιο μεγαλη η τιμωρια

οι 18 χρονοι θα φορολογουνται

οι καταθεσεις θα δηλωνονται....ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΑΑΓΕΕΕ; μετα μαθαμε οτι αν καποιος χρωστα εφορια θα βαζει το κρατος χερι στις καταθεσεις του,στων παιδιων του (οποιος παππουσ γιαγια εχει βαλει κανα 500αρικο σε κανα εγγονι καλο ειναι να το κλαει απο τωρα) κ.ο.κ

θα μου πειτε τι τα λεω αυτα δεν τα ξερουμε ολοι;...σημερα ηρθε σπιτι μια φιλη της μανας μου ΝΔτισα ΚΑΜΜΕΝΗ, απο αυτους τουσ σιχαμενους που θυμαμαι απο μωρο,τοτε που κρεμαγαν σημαιες στα αυτοκινητα και κορναραν (τρομαρα τους) με την νικη του αντιστοιχου κομματος ειτε ηταν πασοκτζιδες ειτε νδτες, και τωρα φυσικα, ψηφισε τον προεδρο παλι, και λεει δεν καταλαβαινει γιατι...πληρωνει ακομα χαρατσι, και χιλιους δυο φορους!!! γιατι αραγε; ο προεδρος ειπε θα το κοψει...αλλα τι να κανεις; ετσι που τα κανα οι πασοκτζιδες τωρα πρεπει οι αλλοι να παρουν σκληρες αποφασεις...και ρωτω...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΑ ΑΚΟΜΑ!!!!!!;;;;;;;;; ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ...που ζουν ακομα η μιση Ελλαδα και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εδω η επαρχια!!!. με συγχωρειται ρε παιδια αλλα οπως εχω ξαναπει το φορουμ λειτουργει για μενα τροπον τινα σαν ομαδα ψυχολογικης στηριξης τα λεω και...ξεδινω...πουφ! ηρεμησα. παω να φτιαξω καραμελα βουτυρου (και διαολε καιγεται καθε φορα η καταραμενη ποτε δεν πετυχαινει!!!):evil::evil::evil:

και οπως λεει η τσαπανιδου μην γκρινιαζουμε κιολας!!Η ΔΕΗ δεν θα κανει τελικα τις μεγαλες μειωσεις που ελεγε αλλα μικροτερες..ο θεε μου!! παραλιγο να το παρεξηγησω. τι καλα. πουφ!!

Καλημέρα και καλό (;) μήνα!

Κι εγω μεγάλωσα με την εικόνα των "β(λ)αμμένων"!Στα σπίτια,στ'αυτοκίνητα σημαίες πράσινες,μπλε,κόκκινες πράγμα που είχαν περάσει και στα παιδιά τους..Τσακωμοί επι τσακωμων για τα πολιτικά...τί μου θύμισες τώρα!

Σε όλα δίκιο έχεις.Για ακόμη μια φορά σκέφτομαι πως μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να είναι τόσο ψυχροί υπολογιστές..ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟ το θέμα ήταν τί;;;να ξεπουλήσουν τη χώρα,τα "φιλέτα",τις φυσικές πηγές ενεργειας κ.λ.π.....δεν πειράζει καλά να πάθουμε...ψηφίζαμε σαν τα ζώα τόσα χρόνια για μια θέση στο δημόσιο...

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Καλημέρα και καλό (;) μήνα!

Κι εγω μεγάλωσα με την εικόνα των "β(λ)αμμένων"!Στα σπίτια,στ'αυτοκίνητα σημαίες πράσινες,μπλε,κόκκινες πράγμα που είχαν περάσει και στα παιδιά τους..Τσακωμοί επι τσακωμων για τα πολιτικά...τί μου θύμισες τώρα!

Σε όλα δίκιο έχεις.Για ακόμη μια φορά σκέφτομαι πως μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να είναι τόσο ψυχροί υπολογιστές..ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟ το θέμα ήταν τί;;;να ξεπουλήσουν τη χώρα,τα "φιλέτα",τις φυσικές πηγές ενεργειας κ.λ.π.....δεν πειράζει καλά να πάθουμε...ψηφίζαμε σαν τα ζώα τόσα χρόνια για μια θέση στο δημόσιο...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ Β(Λ)ΑΜΜΕΝΟΥΣ. ΡΙΝΙΩ δεν θα μπορουσες να το θεσεις καλυτερα μου αρεσε ΠΟΛΥ αυτο!!!:P

Απλα ρε παιδια το θεμα μου ειναι υπαρχουν ανθρωποι που πραγματικα περιμενουν ακομα απο κομματα; απο ηγετες; υπαρχουν ανθρωποι που ακομα και τωρα που ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ για την καταντια γιατι καταντια ειναι πανε στην καλπη δηθεν θυμωμενοι να μαυρισουν το κομμα αλλα στην πορεια...δεν το αντεχει η καρδια τους και τελικα δεν το κανουν...δεν μπορω να το πιστεψω

Εγω για παραδειγμα θα σας πω την ιστορια της φιλης μας αυτης. Αυτη ΝΔτισσα ΚΑΜΜΕΝΗ. χρονια τωρα με τις σημαιουλες απο παιδι την θυμαμαι. Εμεις σπιτι δεν ειχαμε ποτε πολιτικες προτιμησεις και ετσι δεν ειχα καποια προτιμηση και εγω σε αντιθεση με τα παιδια αυτης που απο τοτε που μασταν 6 ετων κραταγαν σημαιουλες του κομματος και τα ατιμα ειχαν και επιχειρηματα κιολας!!!!Ο αντρας της μια φορα οταν ημουν 8 μου εξηγησε την διαφορα κομμουνισμου και δεξιων ωστε να καταλαβω ποιο ειναι το σωστο..τι βλακας θεε μου. Ηρθαν ετσι τα χρονια, που πληρωνοντας και αυτη χαρατσια, φορους φορους φορους φορους φορους ειδε και αποδειδε η μαυρη και αγανακτησε:? Στις εκλογες λοιπον βρηκε την λυση...ΨΗΦΙΣΑ ΧΑ λεει..ετσι να μπουν στην βουλη και να τους πλακωσουν ΟΛΟΥΣ να τιμωρηθουν (τελικα μονο μια φαπα εφαγε η κανελλη η ερμη αλλα εριξε και αυτη :P:p) Οταν ομως ο Σαμαρας βγηκε σου λεει κατσε μη μου διορισουν κανα παιδι βγαινει στους δρομουν και στη γειτονια υπερηφανη ΨΕΜΑΤΑ ΕΛΕΓΑΑΑΑ ΣΑΜΑΡΑ ΨΗΦΙΣΑ ΣΑΜΑΡΑ!!ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...πλεον χτες την ειδαμε...κουμπωμενη...βλεπετε ο συζυγος δεν μπορει να πληρωνει για την BMW, το σπιτι και τα παιδια...δεν βγαινουν λεει, εχουν κοψει και το φαι λεει, κρυωνουν λεει, δεν εχουν για γιατρους λεει, και αναρωτιεμαι...εχει καταλαβει τπτ. Εγω δεν ειπα να ψηφισεις Τσιπρα γιατι κατι θα αλλαξει η ΧΑ (ειδικα αυτοι μια βλακεια και μιση αν περιμενουμε να σωθουμε απο δαυτους τα πιασαμε τα λεφτα μας) κοκ. Γιατι να μην κανουμε οτι και οι Ιταλοι; Ψηφισαν με τετοιο τροπο ωστε οτι συνδιασμος και να υπαρξει να μην μπορει να βγει κυβερνηση...και αστους να καιγονται να βρουν ακρη. Αλλα εμεις δεν μπορουμε μαλλον να παμε ετσι.μονοι μας εναντιον τους. εμεις θελουμε, εχουμε αναγκη παντα απο καποιον αρχηγο. και επιστρεφω παλι σε αυτο που ελεγα ρε παιδια...υπαρχουν ανθρωποι ακομα που ελπιζουν σε αρχηγους και κομματα;

Διαφημίσεις

ΧΑΧΑΧΑΧΑ Β(Λ)ΑΜΜΕΝΟΥΣ. ΡΙΝΙΩ δεν θα μπορουσες να το θεσεις καλυτερα μου αρεσε ΠΟΛΥ αυτο!!!:P

Απλα ρε παιδια το θεμα μου ειναι υπαρχουν ανθρωποι που πραγματικα περιμενουν ακομα απο κομματα; απο ηγετες; υπαρχουν ανθρωποι που ακομα και τωρα που ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ για την καταντια γιατι καταντια ειναι πανε στην καλπη δηθεν θυμωμενοι να μαυρισουν το κομμα αλλα στην πορεια...δεν το αντεχει η καρδια τους και τελικα δεν το κανουν...δεν μπορω να το πιστεψω

Δυστυχώς υπάρχουν και είναι και πολλοί...

αχχχ!!! Ενα θεμα που συζητιεται παντου, ολοι εχουν την ιδια απορια, αλλα κανεις δεν βρισκει τη σωστη απαντηση... κ πως να τη βρει αλλωστε... Αφου (κατ' εμε) το προβλημα μας ειναι πιο βαθυ.. Ειμαστε ενας λαος με πολλα αξιοζηλευτα χαρισματα αλλα κ πολλα αρνητικα. Εαν δεν αλλαξει η κουλτουρα μας δεν θα αλλαξει ποτε κ ο τροπος που αντιμετωπιζουμε τα πραγματα (που ψηφιζουμε, που ζουμε, που αντιδρουμε). Κ αυτο φυσικα θα παρει ποολλεεεες γενιες για να γινει. Γιατι ακομα κ αν ερθει αυριο καποιος στην εξουσια με πατριωτικες διαθεσεις κ ετοιμος να τα βαλει με ολους, θα παρει πολυ χρονο για να υλοποιησει τα σχεδια του, αφου θα παραλαβει καμμενη γη.... κ ποιος λαος θα εχει την υπομονη να περιμενει, αφου μας εκαναν τοσο ανυπομονους?? Κ ποιοι θα αφησουν μια τετοια κυβερνηση αφου θα πολεμηθει μεχρι θανατου, με τους γνωστους δολιους τροπους κ παντα-μα-παντα χρησιμοποιωντας το λαο? Κανω μια ευχη λοιπον... να μαθει ο Ελληνας την ιστορια του (κ οχι απο τα σχολικα κουρελια βεβαια), γιατι αν τη μαθει, τοτε θα εχει παρει το καλυτερο μαθημα για να προχωρησει ως λαος....

"Ν'αγαπας την ευθυνη. Να λες, εγω μοναχος μου θα σωσω τον κοσμο. Αν χαθει, εγω θα φταιω." Ν.Καζαντζακης

Σε όλα τα καλά που προαναφέραμε να βαλω και το αλλο το καλο. Αλλάζουν αντικειμενα σε ΑΕΙ (ΤΕΙ - πανεπιστημια) που το κρατος θεωρει οτι δεν αποδιδουν στην αγορα εργασιας (γιατι ρε παιδι μου το κρατος θεωρει οτι υπαρχουν αντικειμενα σπουδων που αποδιδουν στην αγορα εργασιας πλεον) με αλλα αντικειμενα σε αλλες πολεις. Γνωστος πχ που σπουδαζε σχετικα με την μεταλειολογια, ειχε τελειωσει 3 ετη σπουδων και ειχε αλλο ενα, ειχε καταξοδευτει γιατι ειχε επιλεξει τη σχολη για καποιο λογο το κρατος αλλαζει την σχολη και την κανει Διοικηση επιχειρησεων :shock::shock::shock::shock: Ξαφνικα πρεπει να παει σε αλλη πολη, να χρωσταει ενα σωρο μαθηματα (τα μεταλειολογικα που χε περασει πλεον δεν μετρανε βλεπεις) και πανω απο ολα να σπουδασει ενα επαγγελμα που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...παραλογο;;;;; που λεγε ο Λαζοπουλος στους 10 μηκρους μητσους (αν θυμαται κανεις)

Πωπωωωωω!!! τι μου θυμήσατε τώρα!!!! τους βαμμένους!!! Κι όμως υπάρχουν ακόμη! Μάλλον ψυχασθενείς είναι - είτε είναι παρα-ψεκασμένοι.

Εγώ τους βλέπω ως ζόμπι, έτσι τους είχαν δείξει κάποτε οι ΑΡΒΥΛΑ και γελάω! Σαν τα ζόμπι που πάνε κουρδισμένα και κρέεεεμονται οι σάπιες σάρκες τους και τα κουρέλια κι είναι μες τη λάσπη και παρόλα αυτά εκείιιιιι!!!

:-D:grin::-D:grin::-D:grin::-D:grin::-D

Μ'αρέσει που είπες παραπάνω Χριστίνα για το επίδομα του τοκετού!! Λυπούνται να δώσουν 900 ευρώ 1 ή 2 φορές στην ζωή μας - όταν έχουμε πληρώσει τα κέρατά μας σε εισφορές! Ποιος ο λόγος τότε να πληρώνουμε;;

Παιδιά, ποιες επενδύσεις;;; οι επενδύσεις τύπου Σκουριές Χαλκιδικής;;; Γιατί πουλήσανε 11 εκατ. τον ορυκτό μας πλούτο αξίας 46 δις;;;;; Τι να πρωτοπω δεν ξέρω... Και τι στα κομμάτια ψεκάζουν και δεν τους έχουμε κάψει όλους αυτούς σαν τα ποντίκια εκεί στην ποντικοφωλιά/βουλή - πάλι δεν ξέρω!

Εχθές συζητούσαμε με τον άντρα μου μπας και πάμε σε καμία ρύθμιση γενικότερη αλλά επειδή δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει (από νόμους/διατάξεις κλπ - δεν ξέρεις τι παράλογο θα σκαρφιστούν πάλι για να αποτελειώσουν το ξεπούλημα) οπότε είπαμε να κάτσουμε στ'αυγά μας καλύτερα και να τα παρατήσουμε.

Αν μας βάλουν φυλακή θα τρώμε και τσάμπα! Μείον 50 ευρά την εβδομάδα στο σούπερ λίγα είναι; :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Όλα πάνε υπέροχα...

Τα εμφράγματα παρουσίασαν αύξηση στην Ελλάδα μετά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ιδίως μεταξύ των γυναικών και των ανθρώπων άνω των 45 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν κυρίως τη Μεσσηνία και παρουσίασε ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Μάκαρης του Γενικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας στο 62ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στην ανάλυση των ιατρικών ιστορικών περίπου 22.100 ασθενών που έγιναν δεκτοί στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Καλαμάτας (το μόνο τέτοιο τμήμα στο νομό Μεσσηνίας) σε μια περίοδο οκτώ ετών, χωρισμένη σε δύο περιόδους: μία προ της κρίσης (Ιανουάριος 2004 - Δεκέμβριος 2007: 10.870 ασθενείς) και άλλη μία στη διάρκεια της κρίσης (Ιανουάριος 2008 - Δεκέμβριος 2011: 11.223 ασθενείς).

Στην πρώτη περίοδο, πριν την κρίση, καταγράφηκαν 841 εμφράγματα (17,43 ανά 10.000 ανθρώπους), ενώ στην περίοδο της κρίσης υπήρξε αύξηση με 1.084 εμφράγματα (22,46 ανά 10.000 ανθρώπους). Η αύξηση ανάμεσα στις δύο χρονικές περιόδους αφορούσε όλες τις κατηγορίες των ασθενών: 20,8% για τα άτομα κάτω των 45 ετών (64 εμφράγματα από 53), 25,7% για τους άνδρες (807 εμφράγματα από 642), 29,4% για τα άτομα άνω των 45 ετών (1.020 εμφράγματα από 788) και 39,2% για τις γυναίκες (64 εμφράγματα από 52).

Ούτε οι έγκυες δε γλιτώνουν τελικά από το άγχος και την πίεση του μνημονίου με αποτέλεσμα να χάνουν τα βρέφη που κυοφορούν. Τα στοιχεία των ειδικών σοκάρουν.

Αμέτρητες αποβολές εμβρύων φέρνει στη ζωή των Ελληνίδων, πλέον, το μνημόνιο, καθώς οι επιστήμονες καταγράφουν τα τελευταία δύο χρόνια δραματική αύξηση των παλίνδρομων κυήσεων, των αποβολών δηλαδή χωρίς παθολογική αιτία.

Οι ειδικοί αποδίδουν το φαινόμενο στο άγχος που συνδέεται με τη δεινή οικονομική κατάσταση και τις αμφιβολίες των ζευγαριών για τη δημιουργία οικογένειας μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στα δημοσιότητα ο καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Βιτωράτος, οι παλίνδρομες κυήσεις αυξήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια κατά 2% με 4% χωρίς να παρατηρείται ταυτόχρονα ανάλογη αύξηση των γεννήσεων.

Τα στοιχεία αυτά προκαλούν ανησυχία δεδομένου ότι και ο δείκτης γονιμότητας της χώρας κυμαίνεται γύρω στο 1,39, όταν θα έπρεπε να βρίσκεται πάνω από το 2,1.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι γεννήσεις στην Ελλάδα για το 2011 ήταν 106.777, εκ των οποίων 54.990 ήταν αγόρια και 51.787 κορίτσια. Οι θάνατοι ήταν 110.729, εκ των οποίων 57.972 ήταν άνδρες και 52.757 γυναίκες.

Τα παραπάνω στοιχεία σαφώς συσχετίζονται με την οικονομική κρίση και με τους προβληματισμούς των ζευγαριών για την δημιουργία οικογένειας στην σημερινή κοινωνία, σύμφωνα με τον κ. Βιτωράτο.

Ενδεικτικό των επιπτώσεων της κρίσης είναι ότι η μείωση των γεννήσεων στο δημόσιο μαιευτήριο Έλενα, αγγίζει πλέον το 40% ενώ εκτιμάται ότι στα ιδιωτικά μαιευτήρια η μείωση ενδεχομένως να είναι πολύ μεγαλύτερη.