Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ειναι το παιδι οπως και να χει!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

αγαπητο φορυμ ειμαι μελος εδω και καιρο αλλα δεν ειχα διαθεσιμο υπολογιστη για να μπαινω!!anyway!!!οι τελευταιες επισκεψεις ηταν με ενα παιδι και σε διαστημα 2 ετων εχω 2 πια!!!!το δευτερο παιδι μου ειναι 4 μηνων ενω το μεγαλο 17 μηνων!!!!!εδω και 2 μηνες βιωνω ενα μονιμο αγχος για το αν η μικρη μου ειναι ενα παιδακι που εχει θεμα με την οραση της "η αν η συμπεριφορα της ειναι κατι που εχει σχεση με τον εγκεφαλο.ειναι ενα αρκετα καλο μωρακι φαγανο και ησυχο καλοβουλο χωρισ γκρινιες ΟΜΩΣ..... που ειναι το θεμα? ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΩΡΑ, ΠΑΡΑ για λιγα μονο δευτερολεπτα!!!!δηλαδη παιζει ενα παιχνιδακι μπροστα τησ το κοιταζει για λιγο και το αφηνει το πας δε το πας πανω κατω χαμπαρι το ιδιο και οταν η κουδουνιστρα , τα κλειδια οταν βγαζουν ηχο!!!!!αυτο το καταλαβα στο παιδι μου πριν τισ 40 μερες!!!ενταξει ηταν πολυ νωρις δε λεω οφειλεται ισως και στο γεγονος οτι το πρωτο μου παιδι με καρφωνε μεσ τα ματια απο το μαιευτηριο!θυμαμαι το αλλαζα 5 ημερων και οταν ακουγε τη φωνη να του λεω αγαπη μου και γλυκολογα ειχε επαφη απολυτη μαζι μου παρολο που δεν εβλεπε και τοξερω!!! στο δευτερο κατι μεσα μου με ετρωγε και απ την αρχη το ενστικτο τησ μανας να πω.......!δεν ηθελα να αδικησω την μικρη αλλα δεν ειχα δυστυχωςτετοια επικοινωνια μαζι της !!πρωτα το ειπα στο αντρα μου και με βρηκε υπερβολικη (ολα διαφορετικα τα βλεπεισ σ αυτο το μωρο σα να ναι κατι αλλο) μου λεγε!Πηρα τη παιδιατρο μου τηλεφωνο!!!της τα εξηγησα και μου πε φερτην αυριο να τηδω!πραγματι η γυναικα αφιερωσε πολυ χρονο εκανε ολα τα τεστ αντανακλαστηκων ξανα και ξανα και μου ειπε δε''μπορω να καταδικασω ενα μωρο που ναι τοσο μικρο και κανει τα παντα σε νευρολογικο επιπεδο αλλα δεν προσηλωνει για πολλη ωρα!!!δεν εμεινα ικανοποιημενη!!πηγα το παιδι στο παιδων οταν εγινε 3 μηνων!!! το ειδε παιδονευρολογος και παοδοοφθαλμιατρος!!!τα ιδια πρεπει να την ξαναδουν οταν συμπληρωσει και τον 6 για να βγαλουν συμπερασμα γιατι δεν ειναι οτι δεν κανει κατι αλλα το κανει οποτε θελει αυτη και οσο θελει!!!απο τοτε ως σημερα εχουμε κανει μια μικρη προοδο στην προσηλωση το παιδι γελαει ομωσ και ακουει το ονομα του( μπουμπου)οταν το φωναζεις!!να σημειωσω οτι μας μιλησαν για αποκλινων στραβισμο στο αριστερο ματακι!!!και ρωταω εγω τωρα φταει ο στραβισμος για αυτη τη συμπεριφορα ¨η οχι? και αλλη γιατρος που την ειδε μας ειπε οτι μπορει να χει διπλωπια και να κουραζετε για αυτο μενει το βλεμα τοσο λιγο!!!δε μπορω να βγαλω ακρη το σκεφτομαι συνεχεια ειδικα τα βραδια ζω με αγχοσ του ποσο βελτιωνετε και με μεγολο βαρος και ντροπη τωρα πια λεω αυτο ειναι το παιδι μου παει και τελειωσε!!!!στην αρχη δε μπορουσα να το δεχτω επεφτα ψυχολογικα και εκλεγα!!!!!!!!αν καποιοσ γνωριζει κατι παρομοιο θα θελα να το μοιραστει μαζι μου.....το λατρευω το αστερακι μου:oops:ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ.......................

Διαφημίσεις

Αγαπητή φίλη, εφόσον οι εξετάσεις ειναι καλές και το παιδί ανταποκρίνεται στον ήχο, μην ανησυχείς τόσο πολύ που "το κανει οποτε θελει αυτη και οσο θελει". Αν ήταν σοβαρή η κατάσταση, νομίζω ότι ο μπαμπας, οι παππουδογιαγιάδες ή οι γιατροί θα καταλάβαιναν κάτι.

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Π.χ., να έχει ισχυρή προσωπικότητα (ναι από τώρα!), να σε χειραγωγεί για να ασχολείσαι μαζί της στο πλαίσιο της διεκδίκησης της θέσης της στο σπίτι, να αντιδρά έτσι γιατί νιώθει (ξέρεις τι ισχυρό ένστικτο διαθέτουν τα μωρά!) ότι την τεστάρεις ή τη συγκρίνεις.

Αυτό που λες "στο δευτερο κατι μεσα μου με ετρωγε και απ την αρχη το ενστικτο τησ μανας να πω.......!δεν ηθελα να αδικησω την μικρη αλλα δεν ειχα δυστυχωςτετοια επικοινωνια μαζι της !!", το λες μόνο από το άγχος σου πιστεύω. Το κάθε παιδί έχει το χρόνο του. Από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στον ψυχισμό του παιδιού μας ως γονείς είναι να του περάσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Το να το υποτιμούμε ή να το συγκρίνουμε, ιδίως σε σχέση με το αδερφάκι του, μπορεί να το πληγώσει τόσο που να αποτραβηχθεί από εμάς.

Πρέπει να ξεαγχωθείς. Αν θέλεις, δες και την παράσταση "To θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" για να βεβαιωθείς ότι η ΑΓΑΠΗ έκανε δυνατή την επικοινωνία της δασκάλας με την τυφλή και κωφάλαλη μαθήτριά της, τη ΣΠΟΥΔΑΙΑ Έλλεν Κέλλερ.

Μαγια καλημερα , ειναι λογικο να εισαι αγχωμενη και στεναχωριμενη , κανεις δεν θα σου πει να μην εισαι , δεν 3ερω τι θεμα υπαρχει με τη μικρη σου , ελπιζω να μην ειναι τιποτα και ολα αυτα να ειναι απλα μια απλη περιπετεια . Ομως στην περιπτωση που οντως υπαρχει θεμα και οντως συμβαινει κατι θα πρεπει να προσπαθησεις να το δεχτεις και να βρεις τη δυναμη μεσα σου να το κανεις για να εισαι διπλα στα παιδια σου με τον καλυτερο δυνατο τροπο . Θα σου πω τις δικες μας περιπετειες οπου ευτυχως ληγουνε αισιως για μας . Πρωτα απο ολα ο μεγαλος μου γιος ειναι στο φασμα του αυτισμου , για την ακριβεια αυτισμος μεσαιου βαθμου χωρις νοητικη στεριση ηταν η διαγνωση , ειχαμε παθει σοκ , και δεδομενου οτι τοτε ο πιτσιρικας μας 3 ετων με πολλες κρισεις θυμου μεσα στη μερα ημασταν σε απογνωση , αρκετα πισω στην ομιλια του τοτε , ο γιος μας εξελιχθηκε και με τη δικια μας προσπαθεια τελεια , συντομα αρχισε να μιλαει και γενικως σιγα σιγα ελλατωθηκανε οι κρισεις θυμου , το σκηνικο αλλα3ε τελειως προς το ακομα καλυτερο οταν πηγε σχολειο (παει νηπια και ετοιμαζομαστε για 1 δημοτικου) και πλεον ειναι ενα παιδι οπου ναι εχει αυτισμο μεσαιου τυπου χωρις νοητικη στερηση , αλλα δεν μπορει κανεις να το καταλαβει αμα δεν του το πω εγω , το σχολειο και η παραλληλη στιρηξη εκαναν το γιο μας να ειναι ενα απολυτα φυσιολογικο παιδι και πολυ καλος μαθητης . ΤΟτε στις αρχες που το ειχαμε μαθει , ειχα παθει σοκ , δεν ηθελα να το πιστεψω και τα ειχα βαλει με ολους , ομως εμαθα απο αυτο ,ο Ντινος ειναι ενα τελειο , καλο παιδι , ο καλυτερος μαθητης , υπακουος , πανεξυπνος και ετοιμαζομαστε σε 10 μερες να κλεισουμε τα 6 . Ουσα παθουσα λοιπον απο ολο αυτο οταν διαγνωστηκε στον μικρο μου γιο οτι ισως εχει καποιο θεμα με χρωμοσωμικη ανωμαλια , το μονο που με ενοιαζε ειναι να ειναι καλα στην υγεια του και ελεγα οτι δεν με ενδιαφερει αμα εχει χρωμοσωμικη ανωμαλια η οχι αρκει τα οργανα του να ειναι καλα και υγιη , οπως και ηταν τελικα . Ευτυχως δεν υπαρχει πλεον καμια περιπτωση να εχουμε τετοιο θεμα , το μονο που εχουμε ειναι ραβαικρανο λογω θεσης στην κοιλια και κανουμε φυσιοθεραπειες , δηλαδη το κεφαλι του ειναι γυρισμενο μονο απο την δε3ια πλευρα , οχι πλεον , ο Αποστολακος γυριζει το κεφαλι του και αριστερα πλεον και σημερα κλεινει τους 6 μηνες του . Κακοφαγος ειναι και μας αγχωνει να φαει 150 μλ γαλα αλλα ευτυχως τις κρεμες τις τρωει τουλαχιστον .

Οπλισου με δυναμη , ολα αυτα που λες βελιτωνονται η θεραπευονται στην μπεμπα σου ε3αλλου ειναι πολυ μικρουλα ακομα . Και θα δεις οτι δεν ειναι τιποτα τελικα , αλλα και να ειναι δεν ειναι τοσο κακο .

QRyOp2.png

βικι μου σ ευχαριστω για την απαντηση σου!!!ζω στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα και αυτο με κανει να χανω μερος απ την ωραια βρεφικη ηλικια του μωρου μου!!!το κοιταω και ενω βλεπω πως αντιληπτο προβλημα δεν υπαρχει νιωθω ομως οτι κατι υπαρχει εστω και μικρο!!!στην αρχη κατηγορουσα τον ευατο μου γιατι εμαθα οτι ειμαι εγκυοσ οταν το μεγαλο παιδι μου ηταν 4 μηνων!!!εκλαιγα δεν ηθελα να μου συμβει φοβομουν για την δουλεια μου και δικαιως γιατι απολυθηκα περασα μια δυσκολη εγκυμοσυνη σαυναισθηματικα αλλα και σωματικα. Το αλλο ηταν ηδη μωρο και αυτο τα περιμενε ολα απο μενα ειχα τρελαθει!!!εφαγα ολο το καλοκαιρι με ενα μωρο στην κοιλια και ενα στη αγκαλια!!!εκανα ποδηλατο μεχρι τον 7 κουραζομουν δε προσεχα καθολου..........τωρα πια περασαν αυτα... δεν οφελει να στεναχωριεμαι και να βαλτωνω εννοειτε πως η επιστημη εξελισει τα παντα πλεον και δε φοβαμαι για την εξελιξη τησς μικρης μου αλλα θα βρουνε τι στα αληθεια εχει συντομα

?

s euxaristw kai sena gia tis submoules kali mou amee les na katalabainei st alh8eia osa ths lew mprosta ths!!!πως μπορει να εχει ισχυρη προσωπικοτητα τι δηλαδη να σνομπαρει που την συγκρινω?μαλλον τοτε με εκδικειτε γιατι οταν ειμαστε μονες την φωναζω κορη μου αλαφροισκιωτη!!!!πρεπει να ηρεμησω ... το ξερω ....mporei na thn adikw ........αυριο να δω παλι τι θα μου πει η παιδιατρος μασ εχει να τη δει ενα μηνα περιπου......

Διαφημίσεις

Εγω εχω 3 παιδια και μετα η αδερφη μου εκανε τον ανηψιο μου... οποτε ηξερα απο μωρα... αλλα ο μικρος με ειχε ανησυχησει... λιγο πολυ αυτα που λες (δεν υπηρχε θεμα στα ματια κανενα)

Φοβομουν για πολλα...ο μικρος αδιαφορος... αν δεν γουσταρε να συμμετεχει... ηταν σαν να μην σ εβλεπε καθολου!!

Σε λιγες μερες κλεινει τα 5 ...το παιδι ειναι μια χαρα ειναι πανεξυπνος βεβαια σαν στοιχεια τα εχει στο χαρακτηρα του... αυτο το να κανει αυτος οποτε θελει κατι και αν δεν θελει ειναι δυσκολο να τον κοροιδεψεις και να τον αποπροσανατολισεις.

Ηταν το πρωτο της παιδακι και δεν καταλαβε την διαφορα που εβλεπα εγω (και δεν ειχα πει τιποτα... γιατι θα την αγχωνα τσαμπα τελικα) Τωρα που εκανε και το δευτερο (χρονιζει κι αυτος) και βλεπει τι κανει ειδε την διαφορα

Απλα το καθε παιδακια με το χαρακτηρα του..παντως τωρα δεν εχει καμια διαφορα με τα συνομηλικα τους ;)

:)

ετσι λες ε?και συ οτι ειναι θεμα παιδιου?η μανα μου σημερα μου λεγε να δεις που θα μας βαλει τα γυαλια αυτη μεγαλωνοντας και οχι εμεισ σ αυτη?αλλα δε την παιρνω και πολυ σοβαρα γιατι κατα βαθος πρωτευω γι αυτη εγω που με βλεπει να κανω ενα βημα εμπροσ και 10 πισω.........!!εκβιαζω το χρονο με αγχος και αγωνια και αυτος με εκδικειτε επιστρεφοντας μου διπλο το φορτιο!!!!!!!!!!!!!!!

Εγω εχω 3 παιδια και μετα η αδερφη μου εκανε τον ανηψιο μου... οποτε ηξερα απο μωρα... αλλα ο μικρος με ειχε ανησυχησει... λιγο πολυ αυτα που λες (δεν υπηρχε θεμα στα ματια κανενα)

Φοβομουν για πολλα...ο μικρος αδιαφορος... αν δεν γουσταρε να συμμετεχει... ηταν σαν να μην σ εβλεπε καθολου!!

Σε λιγες μερες κλεινει τα 5 ...το παιδι ειναι μια χαρα ειναι πανεξυπνος βεβαια σαν στοιχεια τα εχει στο χαρακτηρα του... αυτο το να κανει αυτος οποτε θελει κατι και αν δεν θελει ειναι δυσκολο να τον κοροιδεψεις και να τον αποπροσανατολισεις.

Ηταν το πρωτο της παιδακι και δεν καταλαβε την διαφορα που εβλεπα εγω (και δεν ειχα πει τιποτα... γιατι θα την αγχωνα τσαμπα τελικα) Τωρα που εκανε και το δευτερο (χρονιζει κι αυτος) και βλεπει τι κανει ειδε την διαφορα

Απλα το καθε παιδακια με το χαρακτηρα του..παντως τωρα δεν εχει καμια διαφορα με τα συνομηλικα τους ;)

Edited by μαγια79

Μάγια μου καταλαβαινω την αγωνία σου!

Είμαι μαμα και παιδαγωγος ειδικής αγωγής. Αν μπορεις δώσε συγκεκριμενα παραδειγματα πχ αν πας απο πισω της, χωρις να έχει οπτική ορατοτητα και χρησιμοποιησεις κάποιο αντικειμενο με θορυβο, θα γυρίσει; Όταν έχεις ανοιχτο κάποιο φως σε άλλο δωμάτιο, ενω εσυ καθεσαι σε ένα πιο σκοτεινό αφήνοντας το φως του άλλου δωματίου να μπαίνει..δειχνει ενδιαφέρον;Η τηλεοραση, προκαλεί τις αισθησεις, δείχνει η μικρή κάποιο ενδιαφέρον;

Πηγαινε κ σε άλλο παιδιατρο για να διασταυρώσεις πληροφοριες. Δε ξερω αν της έχετε κάνει ακουογραμμα;

Διαφημίσεις

κοριτσια ποια η γνωμη σας για μαγνητικη εγκεφαλου η' εγκεφαλογραφημα?θα φανει αν ειναι απο τα ματακια το προβλημα?θα βαλω το παιδι σε μεγαλη ταλαιπορια?ivJap2.png?iWVbCnQn

Μάγια μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα... Τις ίδιες αγωνίες περνάω κι εγώ με τη μικρή μου, η οποία από μωρό έδειχνε να μην είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή και αυτό με άγχωνε πολύ! Είναι πλέον 16 μηνών και κάνει ό,τι θέλει εκείνη, όποτε το θέλει εκείνη, δηλ. αν της πεις κάνε παλαμάκια, άλλες φορές θα τα κάνει κατευθείαν και άλλες δε θα δώσει καν σημασία... :confused: Αν τη ρωτήσεις πού είναι τα αυτιά της, κάποιες φορές θα σου δείξει αμέσως και τις υπόλοιπες το απόλυτο τίποτα. Επειδή άργησε κινητικά να κάνει κάποια πραγματάκια, την έχω πάει σε παιδονευρολόγο, μας σύστησε μαγνητική η οποία βγήκε φυσιολογικότατη!!! Υπάρχουν στιγμές που νιώθω να αποσύρεται στον κόσμο της και να μη μας δίνει σημασία... Σκέφτομαι κι εγώ να ρωτήσω τη γιατρό για εγκεφαλογράφημα... Εύχομαι απλά αυτός να είναι ο χαρακτήρας της, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω μια διαρκή αγωνία... Εγώ θα σου έλεγα να ακούσεις το ένστικτό σου! Εύχομαι όλα να είναι καλά, και οι αγωνίες κάποια στιγμή να αποτελούν παρελθόν!

Μάγια μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα... Τις ίδιες αγωνίες περνάω κι εγώ με τη μικρή μου, η οποία από μωρό έδειχνε να μην είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή και αυτό με άγχωνε πολύ! Είναι πλέον 16 μηνών και κάνει ό,τι θέλει εκείνη, όποτε το θέλει εκείνη, δηλ. αν της πεις κάνε παλαμάκια, άλλες φορές θα τα κάνει κατευθείαν και άλλες δε θα δώσει καν σημασία... :confused: Αν τη ρωτήσεις πού είναι τα αυτιά της, κάποιες φορές θα σου δείξει αμέσως και τις υπόλοιπες το απόλυτο τίποτα. Επειδή άργησε κινητικά να κάνει κάποια πραγματάκια, την έχω πάει σε παιδονευρολόγο, μας σύστησε μαγνητική η οποία βγήκε φυσιολογικότατη!!! Υπάρχουν στιγμές που νιώθω να αποσύρεται στον κόσμο της και να μη μας δίνει σημασία... Σκέφτομαι κι εγώ να ρωτήσω τη γιατρό για εγκεφαλογράφημα... Εύχομαι απλά αυτός να είναι ο χαρακτήρας της, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω μια διαρκή αγωνία... Εγώ θα σου έλεγα να ακούσεις το ένστικτό σου! Εύχομαι όλα να είναι καλά, και οι αγωνίες κάποια στιγμή να αποτελούν παρελθόν!

Μηπως κάνει μόνο καποια πραγματα που της αρέσουν; Κάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις;

Blublu, όντως κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν και είναι πολύ επιλεκτική, δηλ. αν της βάλεις μπροστά της 10 παιχνίδια θα ασχοληθεί με τα μισά από αυτά, τα υπόλοιπα απλά δεν υπάρχουν. Υπάρχει και μια κίνηση επαναλαμβανόμενη που κάνει συχνά: Χαιδεύει για αρκετή ώρα την κουβέρτα της, λες και απολαμβάνει την αίσθηση αυτή στο χεράκι της... Κάνουμε ήδη πρώιμη παρέμβαση και ελπίζω με τις εργοθεραπείες να αλλάξουν κάποια πράγματα που δε μου αρέσουν και δεν τα έβλεπα στον μεγάλο μου γιο. Αυτά δηλ. που μου προκαλούν ανησυχία.

Blublu, όντως κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν και είναι πολύ επιλεκτική, δηλ. αν της βάλεις μπροστά της 10 παιχνίδια θα ασχοληθεί με τα μισά από αυτά, τα υπόλοιπα απλά δεν υπάρχουν. Υπάρχει και μια κίνηση επαναλαμβανόμενη που κάνει συχνά: Χαιδεύει για αρκετή ώρα την κουβέρτα της, λες και απολαμβάνει την αίσθηση αυτή στο χεράκι της... Κάνουμε ήδη πρώιμη παρέμβαση και ελπίζω με τις εργοθεραπείες να αλλάξουν κάποια πράγματα που δε μου αρέσουν και δεν τα έβλεπα στον μεγάλο μου γιο. Αυτά δηλ. που μου προκαλούν ανησυχία.

Καλή μου Alex, φαντάζομαι την αγωνία σου. Θέλω να πιστεύω ότι έχεις έναν καλό παιδιατρο. Επείδη η κόρη σου είναι 16 μηνων γύρω στους 18 γίνεται το εμβόλιο MMR, αυτό πολλοί το έχουν κατηγορήσει για εμφάνιση αυτισμού αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι τα εμβόλια μπορεί να πυροδοτήσουν μια προυπάρχουσα κατάσταση. Ρωτησέ τον, σιγουρα θα σε κατατοπισει.

Το οτι κάνετε πρώιμη παρέμβαση είναι πάρα πολύ καλό και μπράβο σου που δε το άφησες! Οτι χρειαστείς κ μπορω να βοηθησω πες μου.

λοιπον μαλλον εχω καλα νεα!!!!!!!!!!σημερα γυρισα απο την παιδιατρο ειχαμε εξεταση ρουτινας μετα εμβολιου και απο εκεινη την ωρα καπως ηρεμησα!!!!!!βρηκε σαφως το παιδι με προοδο και μετα απο 50 λεπτα εξετασης μου ειπε φτανω στο συμπερασμα οτι το παιδι εχει θεμα με τα ματια μονο.δε δειχνει σημαδια αυτισμου δειχνει μεγαλη αναγκη επικοινωνιας αλλα δε μπορει να δει καλα!!!!εχει κοινωνικοποιηθει αρκετα το κλαμα τησ εχει πολυ καλη χροια και χρωματισμο αισθηματων βγαζει δηλαδη πονο παραπονο κτλ αλλα ειναι σα να χει μια κουρτινα ομωσ στο οπτικο της πεδιο που την κουραζει!!!επισης κανει καποιες κινησεις το ενα ματι και δεν συμβαδιζουν κατα την παρακολουθηση με το αλλο !!!μου μιλησε για υπερμετρωπια ισως με βαθμους......οποτε κινουμαστε για οφθαλμιατρο!!!!!!μακαρι να ναι οπως τα πε γιατι οταν εχει να παλεψεις πολλα μετωπα φρικαρεις!!!!!!!!!!!!!!!!:oops::?

Διαφημίσεις

Καλή μου Alex, φαντάζομαι την αγωνία σου. Θέλω να πιστεύω ότι έχεις έναν καλό παιδιατρο. Επείδη η κόρη σου είναι 16 μηνων γύρω στους 18 γίνεται το εμβόλιο MMR, αυτό πολλοί το έχουν κατηγορήσει για εμφάνιση αυτισμού αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι τα εμβόλια μπορεί να πυροδοτήσουν μια προυπάρχουσα κατάσταση. Ρωτησέ τον, σιγουρα θα σε κατατοπισει.

Το οτι κάνετε πρώιμη παρέμβαση είναι πάρα πολύ καλό και μπράβο σου που δε το άφησες! Οτι χρειαστείς κ μπορω να βοηθησω πες μου.

τι λετε ρε παιδια υπαρχουν τετοιεσ παρενεργειεσ και δε λενε τιποτα?πρωτη φορα τ ακουω!!!!!!!!!!!!!!με τι ρισκο παιρνουν τετοια ευθηνη?:evil:

τι λετε ρε παιδια υπαρχουν τετοιεσ παρενεργειεσ και δε λενε τιποτα?πρωτη φορα τ ακουω!!!!!!!!!!!!!!με τι ρισκο παιρνουν τετοια ευθηνη?:evil:

Kανένα ρίσκο. Απλώς δεν το παραδέχονται.

it's never too late to start all over again

Αυτό που αναφέρουν είναι οτι εχεις περισσότερες πιθανοτητες να κολλήσεις τον ιό για τον οποίο σε εμβολιάζουν απο το να εμφανιστούν παρενέργειες. Δεν είμαι κατά του εμβολιασμού, αλλά το κάθε άτομο είναι μονάδα και με βάση το ιστορικό του πράττεις.

Να είσαι καλά για τις συμβουλές! Για το μμρ έχω ήδη εκφράσει τις ανησυχίες μου στον εργοθεραπευτή και η άποψή του είναι να το αφήσουμε για πολύ αργότερα, δηλ. πριν πάει παιδικό σταθμό. Αυτό θα γίνει γύρω στα 3, οπότε έχουμε χρόνο μπροστά μας. Στον παιδίατρο δεν έχω πει κάτι ακόμα, δεν ξέρω ποια είναι η άποψή του, αλλά σίγουρα η απόφαση είναι δική μας. Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

Να είσαι καλά για τις συμβουλές! Για το μμρ έχω ήδη εκφράσει τις ανησυχίες μου στον εργοθεραπευτή και η άποψή του είναι να το αφήσουμε για πολύ αργότερα, δηλ. πριν πάει παιδικό σταθμό. Αυτό θα γίνει γύρω στα 3, οπότε έχουμε χρόνο μπροστά μας. Στον παιδίατρο δεν έχω πει κάτι ακόμα, δεν ξέρω ποια είναι η άποψή του, αλλά σίγουρα η απόφαση είναι δική μας. Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

Συγγνώμη κιόλας, αλλά πως είναι δυνατόν να ρωτάς τον εργοθεραπευτή για το εμβόλιο και όχι τον παιδίατρο;

Συγγνώμη κιόλας, αλλά πως είναι δυνατόν να ρωτάς τον εργοθεραπευτή για το εμβόλιο και όχι τον παιδίατρο;

Γιατί ο εργοθεραπευτής έχει γνώσεις πάνω στον αυτισμό και αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά, είναι περισσότερο γνώστης του θέματος τελοσπάντων... Όχι ότι έχουμε διάγνωση, είναι πολύ νωρίς και τα παιδιά αλλάζουν, αλλά γιατί να προκαλούμε την τύχη μας; Ο ίδιος μου είπε ότι στα παιδιά του έκανε το συγκεκριμένο εμβόλιο μετά τα 2,5. Επίσης ξέρει πολύ καλύτερα το παιδί μου σε σχέση με τον παιδίατρο, εφόσον την έχει αναλάβει εδώ και αρκετό καιρό και παρατηρεί την εξέλιξή της και τις αλλαγές στη συμπεριφορά της. Ο παιδίατρος κάνει στην κόρη μου ότι και στα υπόλοιπα παιδιά, δηλ. εξέταση, εμβόλιο και γεια σας, τον άλλο μήνα πάλι. Δεν ασχολείται με το ψυχοκινητικό κομμάτι, δεν είναι αρμοδιότητά του. Για τις ανησυχίες που είχα με παρέπεμψε σε παιδονευρολόγο. Δεν μπορεί να είναι παντογνώστης. όσο για το εμβόλιο, αν γίνει ένα χρόνο αργότερα δε χάλασε ο κόσμος. Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά, είναι πολύ απλό.

Γιατί ο εργοθεραπευτής έχει γνώσεις πάνω στον αυτισμό και αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά, είναι περισσότερο γνώστης του θέματος τελοσπάντων... Όχι ότι έχουμε διάγνωση, είναι πολύ νωρίς και τα παιδιά αλλάζουν, αλλά γιατί να προκαλούμε την τύχη μας; Ο ίδιος μου είπε ότι στα παιδιά του έκανε το συγκεκριμένο εμβόλιο μετά τα 2,5. Επίσης ξέρει πολύ καλύτερα το παιδί μου σε σχέση με τον παιδίατρο, εφόσον την έχει αναλάβει εδώ και αρκετό καιρό και παρατηρεί την εξέλιξή της και τις αλλαγές στη συμπεριφορά της. Ο παιδίατρος κάνει στην κόρη μου ότι και στα υπόλοιπα παιδιά, δηλ. εξέταση, εμβόλιο και γεια σας, τον άλλο μήνα πάλι. Δεν ασχολείται με το ψυχοκινητικό κομμάτι, δεν είναι αρμοδιότητά του. Για τις ανησυχίες που είχα με παρέπεμψε σε παιδονευρολόγο. Δεν μπορεί να είναι παντογνώστης. όσο για το εμβόλιο, αν γίνει ένα χρόνο αργότερα δε χάλασε ο κόσμος. Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά, είναι πολύ απλό.

Καλά σίγουρα. Απλώς ο εργοθεραπευτής δεν έχει παραπάνω γνώσεις σχετικά με το εμβόλιο από ότι έχεις εσύ και εγώ. Το μόνο που λέω είναι να μην δώσεις παραπάνω βαρύτητα στη γνώμη του. Ρώτησε παιδίατρο, παιδονευρολόγο κτλ να δεις τι θα σου πουν.

ekavi, τον άλλο μήνα θα μας δει η παιδονευρολόγος και θα ζητήσω οπωσδήποτε τη γνώμη της!

Μάγια79, πραγματικά εύχομαι να είναι όλα καλά με τη μικρή σου! Σε βλέπω ανακουφισμένη και χαίρομαι πραγματικά! Να μας ενημερώνεις! :-)