Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απαράδεκτο διαφημιστικό φυλλάδιο

dimitra1

Recommended Posts

Μόλις έπεσε στα χέρια μου απαράδεκτο διαφημιστικό φυλλάδιο γνωστής εταιρείας βρεφικών και παιδικών τροφών, που γράφει τα εξής (και παραπληροφορεί άπειρους γονείς):

Για 4 μηνών :shock::shock: μωρά:

"...Το γάλα, αν και παραμένει το βασικότερο στοιχείο της διατροφής του μωρού σας, δεν αρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες του σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Αυτή η μετάβαση από τη ρευστή (γάλα) στην ημι-στερεά τροφή ονομάζεται "απογαλακτισμός" και είναι ο σημαντικότερος σταθμός στη διατροφή του μωρού σας"

m3uIp2.png

Διαφημίσεις

Απαγορεύται να γράφει τέτοια.

Υποχρεούται βάση νομοθεσίας να προάγει τον φυσικό θηλασμό σε όλα τα φυλλάδια για γάλατα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας ακόμη και σε βρεφικές τροφές.

Εάν το έχεις ακόμη στα χέρια σου τότε πρέπει να σταλλεί σε αρμόδιους για την τιμωρία τους καθώς και την αλλαγή του φυλλαδίου!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Η τακτική της Nestle είναι πολύ επιθετική εδώ και χρόνια και δεν σέβεται ούτε τους νόμους στις χώρες που υπάρχουν. Κάποιες χώρες που έχουν κάνει νόμο τον κώδικα την έχουν κρίνει παράνομη και τα προϊόντα της δεν κυκλοφορούν εκεί...

Η τακτική της Nestle είναι πολύ επιθετική εδώ και χρόνια και δεν σέβεται ούτε τους νόμους στις χώρες που υπάρχουν. Κάποιες χώρες που έχουν κάνει νόμο τον κώδικα την έχουν κρίνει παράνομη και τα προϊόντα της δεν κυκλοφορούν εκεί...

Aglaia,

ίσως να είχε νόημα κάποια στιγμή να φτιάξουμε ένα υπόμνημα όπου θα περιλαμβάνονται οι εταιρείες που υποστηρίζουν πραγματικά το θηλασμό,

ώστε να αποφεύγουμε/ψιλοσαμποτάρουμε τις υπόλοιπες.

m3uIp2.png

Διαφημίσεις

The Nestlé boycott is a boycott launched on July 4, 1977 in the United States against the Swiss based Nestlé corporation. It soon spread rapidly outside the United States, particularly in Europe.[1] It was prompted by concern about the company's marketing of breast milk substitutes (infant formula), particularly in less economically developed countries (LEDCs), which campaigners claim contributes to the unnecessary death and suffering of babies, largely among the poor.[2] Among the campaigners, Professor Derek Jelliffe and his wife Patrice, who had contributed to establish the World Alliance for Breastfeeding Action (WABA), were particularly instrumental in helping to coordinate the boycott and giving it ample visibility throughout the world.

http://en.wikipedia.org/wiki/Nestl%C3%A9_boycott

Το μποϋκοτάζ της Νεστλέ ξεκίνησε το 1977....

Αγλαία!

νομίζω και εκεί πρέπει να κανουμε κάτι!

ένα ωραίο δελτίο τύπου στα μιντια με ενα ετοιμο άρθρο,

όλο και καποιος θα το δημοσιεύσει.

Δελτίο τύπου

"

Συμφωνα με τον κωδικα τάδε που εχει ψηφιστεί απο ... ταδε

τα γραφόμενα της εταιρείας NESTLE

στο φυλλάδιο με τίτλο τάδε

κείμενο

και στην ιστοσελίδα με σύνδεσμο τάδε

κείμενο

είναι παράνομα (? )

ενάντια σε κάθε κανονισμό και οδηγία του ΠΟΥ,

αλλά και πάνω απο όλα αναληθή και ψευδή.

στόχος αυτών των κειμένων είναι αποκλειστικά η κερδοσκοπία μέσω καλοσχεδιασμένης παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των γονέων.

Ο θηλασμός .....

( κείμενο : - πραγματικά στοιχεία για την καλύτερη ενημέρωση)

Σημείωση προς σύνταξη:

Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε αυτό το κείμενο, βοηθώντας στην καλύτερη πληροφόρηση του αναγνωστικού σας κοινού.

η εταιρεία τάδε,

καταπατά τα δικαιώματα και ... ..

ήδη απο το έτος τάδε,

στις χώρες τάδε

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί οι τάδε ενέργειες συγκεκριμένα για την εταιρεία NESTLE.

"

παρακαλώ βοηθήστε να συμπληρωθεί το κείμενο. ! για να το στείλουμε.

please help.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Συμφωνώ οτι κάτι πρέπει να κάνόυμε. Η νεστλε είναι η πιο δημοφιλής εταιρεία με βρεφικές κρέμες. Δεν την έχει βλάψει και πολύ το μποικοταζ. Μου ανεβαίνει το αιμα στο κεφάλι να βλέπω μωράκια να τρώνε νεστλε. :evil:

Διαφημίσεις

Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα... Μάλλον τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν υπάρχει σχετικός νόμος. Σε άλλες χώρες ο κώδικας έχει γίνει νόμος. Εμείς ως χώρα έχουμε υπογράψει τη συνθήκη που λέει ότι σεβόμαστε τον κώδικα αλλά δεν υπάρχει κανένα αρμόδιο όργανο για να κάνει συστάσεις και φυσικά αφού δεν υπάρχει νόμος δεν υπάρχει και παρανομία από μέρους της εταιρείας. Κάνει ότι θέλει γιατί η νομοθεσία της το επιτρέπει.

αν δεν ειναι παρανομο

ειναι ανηθικο

και

"αντίθετο με όλους τους κανονισμούς τους οποίους έχει υπογράψει η ελλάδα οτι θα σεβαστεί. (υπογραφή του τάδε κώδικα πότε χρονολογία και απο ποιόν) "

οπότε αλλάζουμε το κείμενο έτσι.

δεν μας ενδιαφέρει να γινει κατι σε νομικο επιπεδο, (δεν εχει βαρυτητα και ειναι μακροχρονο)

αλλά να επηρεαστεί η κοινή γνώμη

η κοινή γνώμη = αγοραστές

η εταιρεία θα ακούσει τους αγοραστές, δεν την ενδιαφέρει το χ πρόστιμο.

το θέμα ειναι το κείμενο να είναι σωστό, να ειναι εμπεριστατωμένο

και θα το στείλουμε !

α και πρέπει να γράφει με ποια φράση θα πρέπει να αντικατασταθεί,

έτσι ώστε οι καταναλωτές, να γνωρίζουν ποια φράση είναι σωστή,

ποια φράση θα έπρεπε να υπάρχει εκεί αντί αυτής,

για να ξεχωρίζουν ποια εταιρεία εχει σεβασμό σε κάποια πράγματα,

και ποια όχι.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία μου,

δες εάν βοηθά αυτό!

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/el/consleg/1991/L/01991L0321-20040501-el.pdf

στην σελίδα 3 λέει προς το τέλος:

ότι, δεδομένης της σημασίας που αποδίδεται στην πληροφόρηση

τη σχετική με τις παιδικές τροφές, κατά την επιλογή του τύπου

τροφής που παρέχουν στα παιδιά τους οι κυοφορούσες και οι

μητέρες, επιβάλλεται στα κράτη μέλη να λάβουν τα απαραίτητα

μέτρα ώστε η πληροφόρηση αυτή να εξασφαλίζει την ενδεδει-

γμένη χρήση των εν λόγω προϊόντων και να μην έρχεται σε

αντίθεση με την προαγωγή της αξίας του θηλασμού·

Θα βρω και άλλα

cHmop2.png

και αυτό ...

ΟΔΗΓΙΑ 2006/141/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

της 22ας Δεκεμβρίου 2006

σχετικά με τα παρασκευάσματα για βρέφη και τα παρασκευάσματα δεύτερης βρεφικής ηλικίας και την

τροποποίηση της οδηγίας 1999/21/ΕΚ

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/el/oj/2006/l_401/l_40120061230el00010033.pdf

σελίδα 4

cHmop2.png

Συμφωνώ με τη Μαρία! αν δημοσιευτεί κάτι (χωρίς να διωχθεί ποινικά η εν λόγω εταιρεία αφού είναι ανούσιο επί του παρόντος.... :evil: ) στόχο θα έχει να πληγεί η εικόνα της, που σημαίνει τουλάχιστον μείωση πωλήσεων (αυτό τους καίει πραγματικά!!) και θα έχει ενημερωθεί και το κοινό!

αυτό νομίζω εγώ!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Πάντως εγώ έχω στα χέρια μου την farine lactee της Nestle (γιατί για να πω την αμαρτία μου, μου αρέσει και τρώω :oops: ) και γράφει "η διατροφή με γάλα, ιδανικά με μητρικό γάλα, θα πρέπει να συνεχίζεται όσο το δυνατό περισσότερο"!

Όσο για το σκάνδαλο με τα γάλατα...αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι το καλύτερο είναι το γαλατάκι της μανούλας και τίποτε άλλο στα μωράκια!! :wink: