Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ηθη και έθιμα στη γέννα έψαχνα... στη βάφτιση βρήκα.

Θα ήθελα να ρωτήσω πότε ανακοινώνεται οτι γεννήσατε .. όχι βέβαια στους φίλους σας και στους συγγενείς σας, αυτοί λίγο πολύ ξέρουν την πορεία σας, τα νέα σας και το περιμένουν πως και πως.

Αναφέρομαι στις περιπτώσεις που οι φίλοι:confused: (είτε μένουν στην ίδια πόλη είτε σε άλλη) έχουν εξαφανιστεί σε όλη την εγκυμοσύνη... δεν έχουν πάρει ούτε ένα τηλ να δουν πως τα πας κτλ.

Παρ 'ολα αυτά το σωστό είναι να ενημερώσω? Δεν ξέρω το βρίσκω κάπως απο την μια να ενημερώσω όταν ο άλλος χ... απο την άλλη μήπως είναι υποχρέωσή μου και ο άλλος ας κάνει οτι θέλει?

Τη γνώμη σας...

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Προσωπικα δεν ενιωσα την υποχρεωση να ενημερωσω κανεναν οτι γεννησα.Να παρεις δλδ τηλεφωνο και να πεις τι?

'Ελα πηρα να σε ενημερωσω οτι γεννησα?'

A, εμένα μου βγήκε αυθόρμητα! Γέννησα και την επόμενη το πρωί έπιασα το κινητό μου κι έγραψα ένα πολύ όμορφο μήνυμα: Εχθές στις τάδε του μήνα, τάδε η ώρα, έφερα στον κόσμο το κοριτσάκι μας! Ηρθε λίγο νωρίτερα αλλά είναι υγιές και πανέμορφο. Κι εμείς τρισευτυχισμένοι.

Αχ το θυμάμαι και κλαίω.

Εκανα μετά μαζική αποστολή και μία - μία επαφή αυθόρμητα την επέλεγα ή την προσπερνούσα και το ίδιο αργότερα έκανε κι ο άντρας μου.

Με το καλό!!

μα, καλά, γιατί να πάρεις να ενημερώσεις κάποιον που έχει εξαφανιστεί τόσους μήνες? αν σε σκέφτεται κι ενδιαφέρεται θα ξέρει περίπου ποιό μήνα γεννάς και θα πάρει ένα τηλέφωνο να δει τί κάνεις.

εγώ ενημέρωσα μόνο κολλητές φίλες ότι πάω στο μαιευτήριο γιατί γεννάω. στη δουλειά ενημέρωσε μια φίλη-συνάδελφος ότι γέννησα.

Μάλλον εγώ εχω μεγάλο κύκλο τότε....

Στον γάμο σας, σε βαφτίσεις κλπ δεν ειδοποιήσατε; Η όποιος ενδιαφέρθηκε ήρθε βρε κορίτσια; πολλές φορές είμαστε χαμένοι με φίλους αλλά στέλνουμε ας πούμε χρόνια πολλά σε γιορτές/πρωτοχρονιά/Πάσχα/γενέθλια κλπ.

Και φυσικά και οι συνάδελφοι που είμαστε κάθε μέρα μαζί και είχαν αγωνία και με πρόσεξαν όσους μήνες ήμουν στη δουλειά, γιατί να μην το πω;

Μην είστε αυστηρές, αυτά ας μαθαίνονται, και μακάρι να έχουμε μόνο τέτοια, τόσο ευχάριστα να μοιραστούμε στην ζωή μας!

Διαφημίσεις

Ηθη και έθιμα στη γέννα έψαχνα... στη βάφτιση βρήκα.

Θα ήθελα να ρωτήσω πότε ανακοινώνεται οτι γεννήσατε .. όχι βέβαια στους φίλους σας και στους συγγενείς σας' date=' αυτοί λίγο πολύ ξέρουν την πορεία σας, τα νέα σας και το περιμένουν πως και πως.

Αναφέρομαι στις περιπτώσεις που οι φίλοι:confused: (είτε μένουν στην ίδια πόλη είτε σε άλλη) έχουν εξαφανιστεί σε όλη την εγκυμοσύνη... δεν έχουν πάρει ούτε ένα τηλ να δουν πως τα πας κτλ.

Παρ 'ολα αυτά το σωστό είναι να ενημερώσω? Δεν ξέρω το βρίσκω κάπως απο την μια να ενημερώσω όταν ο άλλος χ... απο την άλλη μήπως είναι υποχρέωσή μου και ο άλλος ας κάνει οτι θέλει?

Τη γνώμη σας...[/quote']

Καλησπερα και ευχομαι να κρατησεις στην αγκαλια σου ενα υγιεστατο μωρακι!!!Το ιδιο σκεφτομαι και γω,αλλα με ορισμενα απο τ'αδερφια της μαμας μου!

Αυτο που θα κανω εγω και που θα συμβουλευα και σενα,να παρεις μονον αυτους που θα χαρουν με την χαρα σου,ξεροντας πως ειναι αληθινα συναισθηματα!

Να σκεφτεσαι μονο το μωρακι σου γλυκια μου,μην σκεφτεσαι και μη κουραζεις την ψυχη σου με τετοια θεματα!Το εκανα και γω και πραγματικα δεν οφελει!

Οπως ειπαν και τα κοριτσια,αυτος που ενδιαφερεται θα μαθει!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Μάλλον εγώ εχω μεγάλο κύκλο τότε....

Στον γάμο σας, σε βαφτίσεις κλπ δεν ειδοποιήσατε; Η όποιος ενδιαφέρθηκε ήρθε βρε κορίτσια; πολλές φορές είμαστε χαμένοι με φίλους αλλά στέλνουμε ας πούμε χρόνια πολλά σε γιορτές/πρωτοχρονιά/Πάσχα/γενέθλια κλπ.

Και φυσικά και οι συνάδελφοι που είμαστε κάθε μέρα μαζί και είχαν αγωνία και με πρόσεξαν όσους μήνες ήμουν στη δουλειά, γιατί να μην το πω;

Μην είστε αυστηρές, αυτά ας μαθαίνονται, και μακάρι να έχουμε μόνο τέτοια, τόσο ευχάριστα να μοιραστούμε στην ζωή μας!

κοίτα, σε γάμο και βαφτίσεις δεν πήρα το κινητό να αρχίσω να στέλνω μηνύματα:lol::lol::lol:. απλά έστειλα προσκλητήρια και κάλεσα όσους ήθελα. διαφορετικό πράγμα να καλείς, διαφορετικό να ενημερώνεις. εκτός αν στέλνοντας μηνύματα εννοείς πως περιμένεις να έρθουν και επίσκεψη στο μαιευτήριο (το έχω ακούσει κι αυτό...σε κάποιον κακοφάνηκε που τον ενημέρωσαν γιατί θεώρησε ότι του το είπαν για να πάει στο μαιευτήριο και να πάει και δώρο).

απλά η θεματοθέτρια αναρωτιέται αν θα πρέπει να ειδοποιήσει άτομα που έχουν χαθεί σε όλη την εγκυμοσύνη και δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον τόσους μήνες. εκεί θεωρώ ότι δε χρειάζεται να ενημερώσεις.

Τι να σας πω κορίτσια, εγώ δεν έστειλα για να έρθουν, άλλωστε παρακάλεσα όσους με έπαιρναν τηλέφωνο για να με συγχαρούν να μην έρθουν γιατί το μωρό ήταν στην ΜΕΝΝ. Κι όντας πρόωρο να μην έρθουν ούτε στο σπίτι το πρώτο διάστημα.

Αλλά η γέννηση του μωρού μας ήταν θεώρησα μεγαλύτερο γεγονός από τον γάμο μας. Εντάξει, απόψεις.

Δεν είχα και να παρεξηγήσω και κανέναν από την άλλη, το θεωρώ νορμάλ να χάνονται οι "ελεύθεροι" φίλοι ή αν θες οι "εργένηδες" οταν παντρευόμαστε ή κάνουμε παιδάκι. Υπάρχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Παρόλα αυτά όπως προείπα, έστειλα πάνω κάτω σε όσους εύχομαι σε γιορτές κλπ.

Τι να σας πω κορίτσια, εγώ δεν έστειλα για να έρθουν, άλλωστε παρακάλεσα όσους με έπαιρναν τηλέφωνο για να με συγχαρούν να μην έρθουν γιατί το μωρό ήταν στην ΜΕΝΝ. Κι όντας πρόωρο να μην έρθουν ούτε στο σπίτι το πρώτο διάστημα.

Αλλά η γέννηση του μωρού μας ήταν θεώρησα μεγαλύτερο γεγονός από τον γάμο μας. Εντάξει, απόψεις.

Δεν είχα και να παρεξηγήσω και κανέναν από την άλλη, το θεωρώ νορμάλ να χάνονται οι "ελεύθεροι" φίλοι ή αν θες οι "εργένηδες" οταν παντρευόμαστε ή κάνουμε παιδάκι. Υπάρχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Παρόλα αυτά όπως προείπα, έστειλα πάνω κάτω σε όσους εύχομαι σε γιορτές κλπ.

κι εγώ είχα φίλες που ψιλο(χοντρο)χάθηκαν μόλις έμεινα έγκυος κι άλλες με τις οποίες δεν άλλαξε τίποτα. τις δεύτερες τις πήρα τηλέφωνο μόλις ξεκίνησα για το μαιευτήριο και ήρθαν και ξενύχτησαν μαζί μας. τις πρώτες δεν τις ενημέρωσα ότι γέννησα γιατί σκεφτόμουν τη φάτσα τους μόλις θα διάβαζαν το μήνυμά μου... θα είχαν την έκφραση "χέστ...κα", που είπε κι η θεματοθέτρια. οπότε όταν ξανατηλεφωνηθήκαμε (μπορεί και 1-2 μήνες μετά) απλά τους το είπα και δεν μου είπαν "αχ, γιατί δεν μας ενημέρωσες?" σε όλους μας φάνηκε πιό φυσιολογικό έτσι.

το ίδιο έγινε κι όταν έμεινα έγκυος. σε άλλους το είπα αμέσως και σε άλλους όταν απλά έτυχε να μιλήσουμε. δεν έστειλα μήνυμα κατ'ευθείαν σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω πότε ανακοινώνεται οτι γεννήσατε .. όχι βέβαια στους φίλους σας και στους συγγενείς σας' date=' αυτοί λίγο πολύ ξέρουν την πορεία σας, τα νέα σας και το περιμένουν πως και πως.

Τη γνώμη σας...[/quote']

Οσοι εξαφανιστήκανε 9 μηνες - ενώ ηξεραν πως είσαι έγκυος - δεν χρειάζεται να τους ενημερώσεις . Αν έχεις μια τυπική επαφή μαζί τους θα μαθουν οτι γεννησες , οταν με το καλό αποφασίσουν να σε πάρουν τηλέφωνο . Η οικογενειά σου θα ενημερώσει έτσι κι αλλιως τους συγγενεις σου και ο ανδρας σου τους φιλους σας οτι ολα πηγαν καλά . Ετσι αν οχι την πρωτη μερα , την δευτερη σιγουρα ολοι οσοι πραγματικα θα χαρουν , θα το μάθουν . Ε δεν θα βαλεις και αγχος αν δεν ενημερωσεις και την ταδε που εχει να σου μιλησει τοσους μηνες και δεν έχει παρει ενα τηλ να δει αν εισαι καλα . Δεν έχεις καμια υποχρεωση σε κανεναν που δεν νοιαζεται .

Ακομα και στη δουλεια αν θες να ενημερωσεις , μπορεις να παρεις τηλ εκεινον που θεωρεις πως ειναι πιο κοντα σου και εκεινος να ενημερωσει ολους τους αλλους .

Διαφημίσεις

Τα καλά ή τα άσχημα νέα μαθαίνονται πολύ γρήγορα απ'όσο νομίζουμε!

Το λέμε στους πιο κοντινούς μας και σιγά σιγά και αυτοί με τη σειρά τους το λενε σε δικούς τους γνωστούς και πάει λέγοντας...

Άλλωστε τώρα πιά υπάρχει και το facebook και βάζεις και εκεί την ανακοίνωση, οπότε ακόμη και πιο μακρινοί γνωστοί το μαθαίνουν!

Εγώ να φανταστείς δεν ενημέρωσα κανέναν όταν γέννησα... Και παρόλα αυτά το έμαθαν όλοι! Κάποιοι απο τους γονείς μου, κάποιοι απο τα πεθερικά μου, κάποιοι άλλοι απο τον άντρα μου, απ΄τα αδέρφια μας κ.ο.κ!

Οπότε μην αγχώνεσαι για τέτοια θέματα... Άλλωστε αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει για το τί έκανες, θα ενημερωθεί.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Μέσα σε αυτούς τους φίλους που χάθηκαν είναι και η κουμπάρα (που μας πάντρεψε) και ενώ είχαμε καλές σχέσεις χαθήκαμε λίγο πριν την 2η εγκυμοσύνη μου (συναντηθήκαμε μόνο 2 φορές κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όπου έμαθε και τα νέα).

Ο άνδρας μου είναι πιο αυθρόρμητος και φαντάζομαι θα αντιδρούσε όπως η xena.

Απλά σκέφτομαι ας μην είμαι εγώ η "κακιά" ας γίνουν οι άλλοι που θα δεχτούν το μήνυμα, θα το διαβάσουν και θα στραβομουτσουνιάσουν ή μπορεί και να σκεφτούν "πέρασε τόσος καιρός και δεν πήρα ένα τηλ".

Σημασία έχει να πάνε όλα καλά με το νέο μωράκι μου. Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί αυτοί είναι για να αποπροσανατολίζομαι απο το άγχος της γέννας, που δεν μου φεύγει με τίποτα.

Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Να μην έχεις άγχος!!!! Να δεις πόσο γλυκά θα έρθει.. ούτε που θα το καταλάβεις! Μετά θα σκέφτεσαι την στιγμή εκείνη και θα ανατριχιάζεις. Θα τη λες ξανά και ξανά! Μοναδική εμπειρία!

Και φυσικά να προσμένεις πως από εκείνη τη στιγμή και μετά η ζωή σου αποκτά άλλο νόημα.. ξαναζεις... δεν έχω λόγια, θα δεις.. θα δεις πως τίποτα και κανένας δεν θα διαβάλλει τις θετικές σου σκέψεις & συναισθήματα.

Ισως είναι κι αυθορμητισμός όπως λες, δεν ξέρω, απ' όταν έγινα πάντως μητέρα όλα τα βλέπω πιο θερμά και πιο "χαλαρά". Δεν δίνω δεκάρα για όσους με βλέπουν αρνητικά.

Τίποτα δε με χαλάει και έχω μάθει να δίνω πιο απλόχερα.

Με το καλό!