Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπολογισμός απόστασης γευμάτων

Recommended Posts

Βρε κορίτσια, έτσι από περιέργεια θέλω να δω περίπου κάθε πότε πεινάει ο μπεμπάκος μου...

Έλα όμως που εμείς τρώμε ως εξής: Πεινάμε, αρχίζουμε να τρώμε. Σταματάει, καθόμαστε λίγο, ρευόμαστε και παίζουμε λιγάκι, μετά ξανατρώμε...κοκ Μετά μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα να μην φάμε, να πάρουμε και κανέναν υπνάκο. Και όταν ξυπνήσουμε ευχαρίστως ξανατρώμε και πάει λέγοντας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Μετράμε το χρόνο ανάμεσα στα γεύματα από την πρώτη φορά που έφαγε σε όλη αυτή τη διαδικασία ή π.χ. από τότε που σταμάτησε να τρώει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα?

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Δεν με μπέρδεψες, κατάλαβα τι εννοείς και είχα κι εγώ αυτή την απορία στις αρχές. Μετά σκέφτηκα "δεν βαριέσαι, αφού χορταίνει", κι έτσι δεν μου λύθηκε η απορία ;)

Βρε κορίτσια, έτσι από περιέργεια θέλω να δω περίπου κάθε πότε πεινάει ο μπεμπάκος μου...

Έλα όμως που εμείς τρώμε ως εξής: Πεινάμε, αρχίζουμε να τρώμε. Σταματάει, καθόμαστε λίγο, ρευόμαστε και παίζουμε λιγάκι, μετά ξανατρώμε...κοκ Μετά μπορεί για ένα μεγάλο διάστημα να μην φάμε, να πάρουμε και κανέναν υπνάκο. Και όταν ξυπνήσουμε ευχαρίστως ξανατρώμε και πάει λέγοντας.

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Μετράμε το χρόνο ανάμεσα στα γεύματα από την πρώτη φορά που έφαγε σε όλη αυτή τη διαδικασία ή π.χ. από τότε που σταμάτησε να τρώει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα?

Αν θες να βγάλεις τα στατιστικά σου καλό θα ήταν να σημειώνεις κάθε φορά έναρξη και λήξη θηλασμού. Δεν υπάρχει σταθερό πρόγραμμα στο θηλασμό πάντως.

NE1r.png

Μεχρι ποσων μηνων ειναι φυσιολογικο να μην εχουν προγραμμα? εμεις ειμαστε 2,5 μηνων (εχω διδυμα αγορακια) κ τα θηλαζω αποκλειστικα αλλα ακομα δεν εχουν ωραριο στα γευματα τους, οπως κ της mami. Ουφ!

Καθε μερα και μια καινουρια εκπληξη...:eek:

NvfJp2.png

Είμαστε 3,5 μηνών περίπου και σε μια τυπική μέρα έχουμε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα αλλά δε μιλάμε για φαγητό κάθε 4 ώρες ή κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση.

Εμείς τρώμε 2-4 γεύματα το βράδυ, αρκετά όταν ξυπνήσουμε και το απόγευμα πολύ πιο αραιά.

Αλλαγή υπάρχει όταν κάνουμε ταξίδι ή πάμε βόλτα.

Αν για 1-2 εβδομάδες σημειώσετε χρόνους θα δείτε ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει ένα πρόγραμμα (ή καλύτερα μια αλληλουχία συμπεριφορών/αναγκών) αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυστηρό.

Για αυτό και όλες όσες θηλάζουν λένε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα;)

NE1r.png

Διαφημίσεις

Δεν υπαρχει προγραμμα.

Σε αυτη την ομως ηλικια αρχιζει να ξεχνιεται απο το παιχνιδι και ξεχνα να φαει.Οποτε αν δεις οτι παιρνα πολυ ωρα απο το προηγουμενο γευμα προσφερε του εσυ, μη περιμενεις να ζητησει.

Αν ζηταει πολυ συχνα δεν ειναι προβλημα οσο ακανονιστες κι αν ειναι οι ωρες (στον 3ο μηνα υπαρχει και αλμα αναπτυξης).

:D

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

οσα περιγραφεις ειναι φυσιολογικα..τα γευματα τα μετραμε απο την αρχη που ξεκιναει το γευμα..αλλα αυτο δεν θα σε βοηθησει σε κατι..το ''προγραμμα'' θα αλλαζει συνεχεια..ειστε πολυ μικροι ακομα..απλα οσο μεγαλωνει -με εξαιρεση τα αλματα οπου οι θηλασμοι γινονται μαραθωνιοι- θα αρχιζουν να γινονται λιγο πιο σταθερα τα γευματα..

83hKp3.png

Εχω και γω την ίδια απορία. Αν δηλ. πρέπει να δίνουμε 8-12 γεύματα (θηλασμούς), αλλά δεν μας βγαίνουν χρονικά? Παράδειγμα εμένα από τις 3 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 7 κάθεται συνεχόμενα στο στήθος. Τρώει, πιπιλάι, κοιμάται λίγο, ξανατρώει..σαν να μην εχει τίποτε αλλο να κάνει και σου λέει "ε, ας φάμε). Ή για παράδειγμα το βράδυ πάμε σερί 3 ώρες (9-12). Έτσι όμως "φαίνονται" λιγότερα τα γεύματα που κάνει.

Ενδεικτικά θηλάζει περίπου :

1) 3 πρωί

2) 6 το πρωί μέχρι τις 8

3) 10:30

4) 12:30

5) 14¨30

6) 18:30

7)20:00

:cool: 21"00

Δηλαδή έχουμε 8 γεύματα, μπορεί και 6 ή 9 καμιά φορά. Ο μέσος όρος όμως είναι 8. Είμαι 24 ώρες το 24ωρο με το μωρό, δεν πάω πουθενά, αλλά δεν μου βγα'ινουν παραπάνω θηλασμοί γιατί πολύ απλά η διάρκεια μερικών μέσα στη μέρα είναι πολύ μεγάλη.

Με αποτέλεσμα, η απόσταση μεταξύ κάποιων να είανι ελάχιστη, π.χ. ένα τέταρτο ή μισή ώρα.

Η ουσία είναι ότι το μωρό είναι συνέχεια στο στήθος και γι' αυτό δεν υπάρχει μεγάλη συχνότητα γευμάτων. Τα κενά ανάμεσα στα γεύματα πρέπει να είναι τόσο μικρά μερικές φορές?

Από βρεγμένες πάνες είμαστε καλά, το ίδιο και από κιλά προς το παρόν (είμαστε ακόμη 64 ημερών).

sLvDp3.png

Ο θηλασμός που ξεκινάει στις 2:30 με 3 το μεσημέρι μπορεί να κρατήσει και 3 ώρες (φαί, πιπίλισμα, ύπνος, φαι κλπ), γι' αυτό ο επόμενος απέχει μεν χρονικά, αλλά στην ουσία το κενό με τον επόμενο είναι 1 ώρα, το πολύ 2.

sLvDp3.png

Εχω και γω την ίδια απορία. Αν δηλ. πρέπει να δίνουμε 8-12 γεύματα (θηλασμούς), αλλά δεν μας βγαίνουν χρονικά? Παράδειγμα εμένα από τις 3 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 7 κάθεται συνεχόμενα στο στήθος. Τρώει, πιπιλάι, κοιμάται λίγο, ξανατρώει..σαν να μην εχει τίποτε αλλο να κάνει και σου λέει "ε, ας φάμε). Ή για παράδειγμα το βράδυ πάμε σερί 3 ώρες (9-12). Έτσι όμως "φαίνονται" λιγότερα τα γεύματα που κάνει.

Ενδεικτικά θηλάζει περίπου :

1) 3 πρωί

2) 6 το πρωί μέχρι τις 8

3) 10:30

4) 12:30

5) 14¨30

6) 18:30

7)20:00

:cool: 21"00

Δηλαδή έχουμε 8 γεύματα, μπορεί και 6 ή 9 καμιά φορά. Ο μέσος όρος όμως είναι 8. Είμαι 24 ώρες το 24ωρο με το μωρό, δεν πάω πουθενά, αλλά δεν μου βγα'ινουν παραπάνω θηλασμοί γιατί πολύ απλά η διάρκεια μερικών μέσα στη μέρα είναι πολύ μεγάλη.

Με αποτέλεσμα, η απόσταση μεταξύ κάποιων να είανι ελάχιστη, π.χ. ένα τέταρτο ή μισή ώρα.

Η ουσία είναι ότι το μωρό είναι συνέχεια στο στήθος και γι' αυτό δεν υπάρχει μεγάλη συχνότητα γευμάτων. Τα κενά ανάμεσα στα γεύματα πρέπει να είναι τόσο μικρά μερικές φορές?

Από βρεγμένες πάνες είμαστε καλά, το ίδιο και από κιλά προς το παρόν (είμαστε ακόμη 64 ημερών).

τα 8 γευματα ειναι ενδεικτικα για να αντιλαμβανεται η μαμα οτι το μωρο πρεπει να θηλαζει συχνα..

μια μαμα μπορει να κανει 1 θηλασμο την ημερα που να ξεκιναει το πρωι και να τελειωνει την αλλη μερα!!! που λεει ο λογος..:lol:

οταν το μωρο μενει στο στηθος και πιπιλαει δινει συνεχως ερεθισμα κατι που βοηθαει πολυ στον θηλασμο..οποτε ειστε μια χαρα!!!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Ο θηλασμός που ξεκινάει στις 2:30 με 3 το μεσημέρι μπορεί να κρατήσει και 3 ώρες (φαί, πιπίλισμα, ύπνος, φαι κλπ), γι' αυτό ο επόμενος απέχει μεν χρονικά, αλλά στην ουσία το κενό με τον επόμενο είναι 1 ώρα, το πολύ 2.

αυτο δεν ειναι ενα γευμα..ειναι 2-3 γευματα θηλασμου..

83hKp3.png

αυτο δεν ειναι ενα γευμα..ειναι 2-3 γευματα θηλασμου..

Πω πω, τί ανακούφιση!! Είχα τελείως λανθασμένη άποψη μέχρι τώρα και κλασικά νόμιζα ότι τα κάνω όλα λάθος!! Νόμιζα ότι τα 3ωρα-4ωρα που κάθεται είναι ένα γεύμα...ε, για να μου βγουν λοιπόν π.χ. τα 10 γεύματα, έπρεπε η μέρα να έχει όχι 24 ώρες, αλλά 30 και...

Και κάτι άλλο. Χθες είχαμε για πρώτη φορά αλλαγή στον ύπνο. Έφαγε (ή καλύτερα έμεινε στο στήθος 9-1 το βράδυ, 4 ώρες δηλαδή και εννοείται ότι γκρίνιαζε, αλλάζαμε συνέχεια στήθος, πιπίλιζε, έκλαιγε) και στο τέλος κοιμήθηκε. Μέχρι τώρα τον τάϊζα κάθε 3 ώρες στον ύπνο του. Δυστυχώς όμως από την κούραση δεν άκουσα το ξυπνητήρι που το είχα βάλει στις 3 το ξημέρωμα, αλλά και ο μπέμπης δεν "νιαούρισε" καθόλου! Ξύπνησε μόνος του στις 6 το πρωί, έφαγε και ξανά ύπνο μέχρι τις 9:30 όπου και ξαναέφαγε. Φοβάμαι πήπως αυτό επηρεάσει την παραγωγή μου και την εδραίωση και έχω φοβερές τύψεις που δεν άκουσα το ξυπνητήρι. Έπεσα για ύπνο στις 2 και το έβαλα να χτυπήσει στις 3, πού να χορτάσω με 1 ώρα..

Paros, τα φώτα σου και την εμπειρία σου!!

sLvDp3.png

Πω πω, τί ανακούφιση!! Είχα τελείως λανθασμένη άποψη μέχρι τώρα και κλασικά νόμιζα ότι τα κάνω όλα λάθος!! Νόμιζα ότι τα 3ωρα-4ωρα που κάθεται είναι ένα γεύμα...ε, για να μου βγουν λοιπόν π.χ. τα 10 γεύματα, έπρεπε η μέρα να έχει όχι 24 ώρες, αλλά 30 και...

Και κάτι άλλο. Χθες είχαμε για πρώτη φορά αλλαγή στον ύπνο. Έφαγε (ή καλύτερα έμεινε στο στήθος 9-1 το βράδυ, 4 ώρες δηλαδή και εννοείται ότι γκρίνιαζε, αλλάζαμε συνέχεια στήθος, πιπίλιζε, έκλαιγε) και στο τέλος κοιμήθηκε. Μέχρι τώρα τον τάϊζα κάθε 3 ώρες στον ύπνο του. Δυστυχώς όμως από την κούραση δεν άκουσα το ξυπνητήρι που το είχα βάλει στις 3 το ξημέρωμα, αλλά και ο μπέμπης δεν "νιαούρισε" καθόλου! Ξύπνησε μόνος του στις 6 το πρωί, έφαγε και ξανά ύπνο μέχρι τις 9:30 όπου και ξαναέφαγε. Φοβάμαι πήπως αυτό επηρεάσει την παραγωγή μου και την εδραίωση και έχω φοβερές τύψεις που δεν άκουσα το ξυπνητήρι. Έπεσα για ύπνο στις 2 και το έβαλα να χτυπήσει στις 3, πού να χορτάσω με 1 ώρα..

Paros, τα φώτα σου και την εμπειρία σου!!

Κι εμένα μου εχει τυχει αυτό 5-6 φορές και κοιμηθήκαμε σερί 6 ώρες και 8 αλλά δεν έγινε κάτι. Απλά όταν ξυπνήσαμε για τα καλά έφαγε λίγο παραπάνω;)

NE1r.png

Κι εμένα μου εχει τυχει αυτό 5-6 φορές και κοιμηθήκαμε σερί 6 ώρες και 8 αλλά δεν έγινε κάτι. Απλά όταν ξυπνήσαμε για τα καλά έφαγε λίγο παραπάνω;)
o

To περίεργο είναι ότι σήμερα κοιμάται συνέχεια, απίστευτο!! Είναι άλλο παιδί!! Να δούμε πώς θα τον ξυπνήσω για μαμ. Μακάρι να είναι φυσιολογικό, να τρώει καλά και ας κοιμάται όσο θέλει, άντε μπας και κοιμηθούμε και μεις λίγο!

sLvDp3.png

o

To περίεργο είναι ότι σήμερα κοιμάται συνέχεια, απίστευτο!! Είναι άλλο παιδί!! Να δούμε πώς θα τον ξυπνήσω για μαμ. Μακάρι να είναι φυσιολογικό, να τρώει καλά και ας κοιμάται όσο θέλει, άντε μπας και κοιμηθούμε και μεις λίγο!

Πιασε το παιδί σιγά σιγά χωρίς να το ξυπνήσεις και βάλτου στο στόμα τη θηλή να δείς τι θα κάνει... η δικιά μου ρουφάει στον υπνο της:shock: Αυτόματος πιλότος!

NE1r.png

Διαφημίσεις

Εγώ αν και προσπαθησα να του αλλαξω το προγραμμα και να τον ταιζω πιο συχνα δεν γίνεται.Δεν πίνει, χαζεύει και αρνείται να πιάσει την θηλή.Ξυπναει λες και έχει ρολόι κάθε τρεις ώρες , ακριβώς τις ίδιες ώρες.Πίνει ένα εικοσαλεπτο με μισή ώρα καλά και μετά ύπνο.Οταν δοκιμασα να του δίνω πιο συχνα εκνευριζόταν και δεν ηρεμούσε με τίποτα.Οπότε ακολουθώ εγώ και όχι αυτός εμένα.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εμένα που κοντεύει 4 μηνών θηλάζει από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ ανά μια ώρα!!!!!!!Τρώει μόνο από το ένα στήθος κάθε φορά για κάνα 10 λεπτο(το πολύ).Κοιμάται στην αγκαλιά μου,την ξαπλώνω ,ξυπνάει,ξανατρώει από το άλλο στήθος και συνεχίζει έτσι όοοοοοολη μέρα.Τα μεσημέρια κοιμάται για καμιά ωρίτσα και όταν ξυπνήσει θα φάει και από τα δύο στήθη για κάνα 20λεπτό στο καθένα.Τις νύχτες την ξυπνάω 2 φορές και τρώει κοιμισμένη μόνο από το ένα στήθος πάλι για 5-10 λεπτάκια.Αν είμαστε έξω ή έχουμε κόσμο στο σπίτι,αποσυντονίζεται και τρώει μετά από 2 ώρες. Πλέον έχω αποδεχτεί τη μοίρα μου και περιμένω πώς και πώς να ξεκινησει τις στερεές μπάς και βρώ λίγο και έγω την ησυχία μου!!!!!!

Εμένα που κοντεύει 4 μηνών θηλάζει από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ ανά μια ώρα!!!!!!!Τρώει μόνο από το ένα στήθος κάθε φορά για κάνα 10 λεπτο(το πολύ).Κοιμάται στην αγκαλιά μου,την ξαπλώνω ,ξυπνάει,ξανατρώει από το άλλο στήθος και συνεχίζει έτσι όοοοοοολη μέρα.Τα μεσημέρια κοιμάται για καμιά ωρίτσα και όταν ξυπνήσει θα φάει και από τα δύο στήθη για κάνα 20λεπτό στο καθένα.Τις νύχτες την ξυπνάω 2 φορές και τρώει κοιμισμένη μόνο από το ένα στήθος πάλι για 5-10 λεπτάκια.Αν είμαστε έξω ή έχουμε κόσμο στο σπίτι,αποσυντονίζεται και τρώει μετά από 2 ώρες. Πλέον έχω αποδεχτεί τη μοίρα μου και περιμένω πώς και πώς να ξεκινησει τις στερεές μπάς και βρώ λίγο και έγω την ησυχία μου!!!!!!

Εμάς τώρα τελευταία έχασε κάπως την όρεξή του. Αλλά ακόμη κι όταν λέμε ότι έχουμε πρόγραμμα, μιλάμε π.χ. για 8 θηλασμούς που κρατά ο καθλενας π.χ. 2 με 2,5 ώρες, οπότε μια από τα ίδια. Εγώ να δεις πώς περιμένω να γίνουμε 6 μηνών!

sLvDp3.png

• 11 months later...

εμενα η μπεμπα ειναι 4,5 μηνων και τρωει καθε 1.5-2 ώρες (με εξαιρεση καμια φορα τα μεσημερια που μπορει να κοιμηθει 3ωρο). Δεν με πειραζει πολυ αλλα το βραδυ πια ενω για καποιο μικρο διαστημα καναμε 5ωρο υπνο παλι γυρισαμε στο 3ωρο! εχω κουραστει και ανησυχω μηπως δεν της φτανει το γαλα μου το βραδυ. εσεις τι εμπειρια εχετε;

Εμένα πάλι η μπέμπα μου είναι δύο μηνών και σχεδόν από την αρχή έτρωγε ανά τρεις ώρες. Μετά τις 20 ημέρες κόψαμε και το βραδινό ξύπνημα, κοιμάται περίπου 5 ώρες. Παίρνει βάρος στο ανώτατο φυσιολογικό και βρέχει 8-9 πάνες ημερησίως οπότε είμαι ευχαριστημένη. Τι να πεις κάθε μωράκι είναι διαφορετικό

εμενα η μπεμπα ειναι 4,5 μηνων και τρωει καθε 1.5-2 ώρες (με εξαιρεση καμια φορα τα μεσημερια που μπορει να κοιμηθει 3ωρο). Δεν με πειραζει πολυ αλλα το βραδυ πια ενω για καποιο μικρο διαστημα καναμε 5ωρο υπνο παλι γυρισαμε στο 3ωρο! εχω κουραστει και ανησυχω μηπως δεν της φτανει το γαλα μου το βραδυ. εσεις τι εμπειρια εχετε;

Το ποσο συχνα ξυπνάει ή θηλαζει το βραδυ δεν ειναι κριτήριο για το αν της φτάνει το γαλα σου. Για να καταλάβεις αν της φτάνει το γαλα σου πρέπει να βρέχει 5 πανες.

Η κούραση ειναι φυσιολογικη ειδικα αν δεν θηλαζεις ξαπλωμένη ώστε να κοιμάσαι κι εσυ.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 1 month later...

Εμένα που κατα βάση λερώνει 4-5 κ βρέχει 6-8 πάνες κατά μέσο όρο, αλλά θηλάζει συνεχόμενα χωρίς σταματημο (με εξαίρεση 1-2 ώρες τη μέρα και το βράδυ που κοιμάται κατά τις 1:00-2:00 τη νύχτα και τον ξυπνάω στο 4ωρο περίπου) είναι φυσιολογικό;;;Νομίζω ότι δεν χορταίνει.Είναι 34 ημερών, 3 κιλών και προσπαθεί με τη θηλή από προχτές και όταν κλαίει έντονα γιατί δεν έχει χορτάσει μετά από 1-2 προσπαθειών του δίνω μπουκάλι μητρικο.

Εμένα που κατα βάση λερώνει 4-5 κ βρέχει 6-8 πάνες κατά μέσο όρο, αλλά θηλάζει συνεχόμενα χωρίς σταματημο (με εξαίρεση 1-2 ώρες τη μέρα και το βράδυ που κοιμάται κατά τις 1:00-2:00 τη νύχτα και τον ξυπνάω στο 4ωρο περίπου) είναι φυσιολογικό;;;Νομίζω ότι δεν χορταίνει.Είναι 34 ημερών, 3 κιλών και προσπαθεί με τη θηλή από προχτές και όταν κλαίει έντονα γιατί δεν έχει χορτάσει μετά από 1-2 προσπαθειών του δίνω μπουκάλι μητρικο.

Είναι φυσιολογικο, ειδικα αν βρίσκεστε και σε άλμα αναπτυξης.

Τι εννοείς προσπαθεί με τη θηλή; Δεν κατάλαβα.

Εχεις ζυγίσεις του μωρου;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Τι εννοείς προσπαθεί με τη θηλή; Δεν κατάλαβα.

Εχεις ζυγίσεις του μωρου;

Είχα αρχίσει με ψευδοθηλές γιατι δεν μπορουσε να πιάσει τη θηλή.

Γέννησης (13-02-14) 2.500,

εξόδου από νοσοκομείο 2.260

επόμενη μέρα (4η) 2.170

26-02-14 2.700 και

σήμερα(και σταθερά από 09/03/14) 3,000 Με το μπουκάλι το μητρικό κανένα πρόβλημα, τρώει με όρεξη. Από το στήθος δυσκολεύεται. Τις περισσότερες φορες μια αναζητά τη θηλή μια τη διώχνει. Κπς φορές εκνευρίζεται μάλλον που δεν τρέχει αμέσως σαν το μπουκάλι.

Είχα αρχίσει με ψευδοθηλές γιατι δεν μπορουσε να πιάσει τη θηλή.

Γέννησης (13-02-14) 2.500,

εξόδου από νοσοκομείο 2.260

επόμενη μέρα (4η) 2.170

26-02-14 2.700 και

σήμερα(και σταθερά από 09/03/14) 3,000 Με το μπουκάλι το μητρικό κανένα πρόβλημα, τρώει με όρεξη. Από το στήθος δυσκολεύεται. Τις περισσότερες φορες μια αναζητά τη θηλή μια τη διώχνει. Κπς φορές εκνευρίζεται μάλλον που δεν τρέχει αμέσως σαν το μπουκάλι.

Το μωρο το εχει ζυγίσει παιδίατρος τις τελευταίες ημέρες ή ειναι δικές σου μετρήσεις;

Το μωρο παίρνει συμπλήρωμα ή μονο μητρικο αντλημένο; Για τι ποσότητα μιλάμε και ποσες ημέρες τώρα συμβαίνει αυτο;

1Xckp3.png

Franz Kafka