Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νεαροποίηση μήτρας

Recommended Posts

Καλησπέρα! Μπήκα κι εγώ στο κλαμπ της εξωσωματικής! Προς τα εκεί κινούμαστε δηλαδή, αλλά οι γιατροί είναι... άστα. Ένας εξ αυτών μού είπε ότι πρέπει να γίνει μια νεαροποίηση μήτρας, δεν είναι τίποτα λέει, σαν απόξεση, δεν πονάει, κλπ. Μήπως έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο; Και πού αποσκοπεί; Σημειωτέον, ο γιατρός που το πρότεινε δεν με εξέτασε σε υπέρηχο, είδε μόνο το ιστορικό μου (εγχείριση ινομυωμάτων, μία άμβλωση) και μια σαλπιγγογραφία μου με πιθανές μικρές συμφύσεις, αλλά γενικά διαβατές. Τι νόημα έχει μια επέμβαση στην μήτρα πριν την εξωσωματική;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Μπήκα κι εγώ στο κλαμπ της εξωσωματικής! Προς τα εκεί κινούμαστε δηλαδή, αλλά οι γιατροί είναι... άστα. Ένας εξ αυτών μού είπε ότι πρέπει να γίνει μια νεαροποίηση μήτρας, δεν είναι τίποτα λέει, σαν απόξεση, δεν πονάει, κλπ. Μήπως έχετε ξανακούσει κάτι τέτοιο; Και πού αποσκοπεί; Σημειωτέον, ο γιατρός που το πρότεινε δεν με εξέτασε σε υπέρηχο, είδε μόνο το ιστορικό μου (εγχείριση ινομυωμάτων, μία άμβλωση) και μια σαλπιγγογραφία μου με πιθανές μικρές συμφύσεις, αλλά γενικά διαβατές. Τι νόημα έχει μια επέμβαση στην μήτρα πριν την εξωσωματική;

Popi μου καλησπέρα και καλό κουράγιο.

Πρωτη φορά άκουσα αυτή την έννοια. Ο γιατρός που σου το είπε μάλλον εννοεί ότι θα σου κάνει υστεροσκόπηση. Παρτον τηλεφωνο και ρωτα τον αν με αυτόν τον τρόπο θα το κάνει. Αυτό είναι πράγματι πολύ καλό και δεν πονάει. Εαν μαλιστα έχεις μικρες συμφύσεις οπωσδήποτε πρέπει να αφαιρεθούν. Για να καταλάβεις τι γίνεται στην υστεροσκόπηση, σε κοιμιζουν για πολυ λίγο, μπαινει μια καμερα μαζί με φυσιολογικό ορό και αν δουν το οτιδήποτε το διορθώνουν. Και μόνο που μπαίνει ο ορός πιστεύω ότι γίνεται και ένα καθάρισμα της μήτρας.

Στα λέω αυτά γιατί και τις δύο φορές που έμεινα έγκυος με εξωσωματική προηγήθηκε υστεροσκόπηση.Στην 1η γιατί ειχε φανεί κάτι στην σαλπιγγογραφία(τελικα δεν ήταν τίποτα) και στην 2η το ήθελα και εγώ καθαρά για να βοηθήσουμε τα εμβρυάκια να πιαστούν.Ειχα πραγματι και εγω συμφησουλες από τις προηγούμενες αποτυχημενες εξωσωματικές.Χωρις την υστεροσκόπηση δεν θα το ξέραμε. Μου έκανε μάλιστα και καποια αυλάκια ώστε να υπαρχουν παραπανω βαθουλωματα να κολλησουν τα εμβρυάκια. Εγινε δηλαδή ένα "όργωμα" της μήτρας.

Τωρα είμαι έγκυος 17 εβδ. Στην 1η εγκ. το έχασα από επιπλοκή.

Το μονο αρνητικό της υστεροσκόπησης σίγουρα είναι το χρηματικό. Κυρίως αν το κάνεις σε μαιευτήριο που ακούω τρελλό κόστος. Εγω ημουν τυχερή γιατί ο γιατρός που ήμουν το κάνει στο κεντρο εξωσωματικής με φοβερά καλό κόστος. Γενικά είναι καταπληκτικός γιατρός και άνθρωπος.

Αν δεν εχεις κατασταλάξει μπορώ να στον προτείνω να μιλήσεις και μαζί του. Δεν θα σε παραμυθιάσει και δεν θα σε δει ποτέ σαν πορτοφόλι.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Μια διόρθωση σε αυτό που έγραψα. Μαλλον εννοούσες συμφήσεις στις σάλπιγγες. Οχι αυτό δεν διορθώνεται με την υστεροσκόπηση.

Κατάλαβα λάθος εγώ και νόμιζα συμφήσεις στην μήτρα.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Popi, γεια σου κι από μένα!

Σαν ορολογία κι εγώ δεν το έχω ακούσει, αλλά φαντάζομαι ότι είναι αυτό που σου λέει και η efoulito. Εμένα ο γιατρός μου μου έκανε υστεροσκόπηση για να "ξύσει/ανανεώσει" το ενδομήτριο, έτσι το έλεγε εκείνος.

Μάλλον εννοεί ένα γενικό "ρετουσάρισμα", να διορθωθεί/ανανεωθεί ό,τι μπορεί.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Διαφημίσεις

Καλημέρα efoulito!

Στην ίδια επεμβατική υστεροσκόπηση μου αφαιρέθηκε και ένα διάφραγμα που είχαμε ανακαλύψει τη μήτρα. Δεν ξέρω τι απ' όλα έπαιξε ρόλο, πάντως στην επόμενη προσπάθεια μετά την υστεροσκόπηση (μεταφορά κατεψυγμένων εμβρύων) έμεινα έγκυος (αλλά απέβαλα, άσχετο).

Πάντως, δεν ξέρω πόσο συχνά είναι καλό να γίνεται αυτό.

Το θέτω σαν προβληματισμό, δεν έχω ιατρική άποψη, απλά σε τέτοια θέματα καλό είναι να παίρνουμε και μια δεύτερη γνώμη.

Τι εννοώ: μετά την αποβολή και την απόξεση που χρειάστηκε να κάνω, ο γιατρός μου μου είπε να ξανακάνουμε μια υστεροσκόπηση ρετουσαρίσματος για να πάμε για την επόμενη προσπάθεια. Εγώ-καθαρά λόγω ψυχολογίας-επειδή δεν είχα κουράγιο για να ξαναπροσπαθήσω σύντομα, αφού μέσα σε 9 μήνες είχα ήδη 2 αποτυχημένες εξωσωματικές, μία επεμβατική υστεροσκόπηση, μία αποβολή και μία απόξεση, είπα όχι.

Παρ' όλ' αυτά και πιο "ξεκούραστη" να ήμουν, δεν ξέρω αν θα ήταν καλό για το ενδομήτριο και για τον οργανισμό μου γενικότερο, να ξανακάνω τόσο σύντομα, αυτή τη διαδικασία...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Επαναλαμβάνω ότι συμφύσεις στην μήτρα δεν έχουν βρεθεί, μόνο στην σάλπιγγα και αυτές όχι ορατές. Να φανταστείτε ότι δύο γιατροί (ο ένας υποτίθεται από τους πιο έμπειρους) μού είπε ότι δεν έχω πρόβλημα, ενώ άλλοι δύο μού είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην μία. Άρα να υποθέσω ότι η νεαροποίηση/υστεροσκόπηση στην μήτρα γίνεται προληπτικά; Είναι δυνατόν να "ξύνουμε την μήτρα" και να μην υπάρξει βλάβη; Μου είπε μάλιστα ο γιατρός ότι δεν χρειάζεται λαπαροσκόπηση!!! Μα αφού δεν με είδε καν στον υπέρηχο!!! Τελοσπάντων, είναι ενθαρρυντικό ότι μου λέτε πως είναι κάτι καλό... Και μια τελευταία ερώτηση. Πόσο καιρό μετά την υστεροσκόπηση προχωράμε στην εξωσωματική; Ευχαριστώ.

Άρα να υποθέσω ότι η νεαροποίηση/υστεροσκόπηση στην μήτρα γίνεται προληπτικά;

Είναι δυνατόν να "ξύνουμε την μήτρα" και να μην υπάρξει βλάβη;

Μου είπε μάλιστα ο γιατρός ότι δεν χρειάζεται λαπαροσκόπηση!!!

Μα αφού δεν με είδε καν στον υπέρηχο!!!

Πόσο καιρό μετά την υστεροσκόπηση προχωράμε στην εξωσωματική;

1. Τελείως προληπτικά δεν ξέρω αν γίνεται, κατι πρέπει να έχει δει ο γιατρός σου για να το κάνει, δεν πειράζουμε χωρίς λόγο τα όργανα αυτά, επέμβαση είναι, κάνεις μέθη και μπαίνεις σε χειρουργείο.

2. Με το σκεπτικό αυτό, το ξύσιμο πρέπει να χρειάζεται για κάποιον λόγο και βέβαια να ξέρει ο γιατρός σου να το κάνει.Δεν τα λέω για να σε τρομάξω, αλλά έχειςς αρχίσει κι εσύ να καταλαβαίνεις ότι σ' αυτό το χώρο των εξωσωματικών θέλει πολύ προσεκτικά βήματα.

3. Για τη λαπαροσκόπηση δεν ξέρω πώς το εννοείς. Γενικά η υστεροσκόπηση μπορεί να είανι διαγνωστική ή/και επεμβατική, απλά συνήθως τα συνδυάζουν, δηλ. σε ναρκώνουν από πριν ώστε αν δει κάτι ο γιατρός να μπορέσει να το "διορθώσει". Επίσης, τι εννοείς δεν σου έκανε υπέρηχο? Στο τελείως μιλητό σου είπε να κάνεις νεαροποίηση της μήτρας?

4. Εγώ έκανα την υστεροσκόπηση μέσα Νοεμβρίου και την εμβρυομεταφορά αρχές Φλεβάρη, αλλά σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι είχα αφαιρέσει διάφραγμα μήτρας και υπήρχε μία συγκεκριμένη πληγή που έπρεπε να επουλωθεί. Δεν ξέρω τι γίνεται αν κάνεις μόνο το ..."ρετουσάρισμα".

skountoufla, ναι στο τελείως μιλητό!!!!!!!!!! Και μιλάμε για καθηγητή! Φυσικά με προβλημάτισε πολύ αυτό. Και τώρα ψάχνω και άλλη γνώμη. Σημειωτέον ότι μου τον συνέστησαν ως γιατρό του δημοσίου. Όταν ρώτησα το κόστος, μου είπε 3.500 ευρώ, γιατί εννοούσε το ιδιωτικό κέντρο στο οποίο δουλεύει. Μόλις του είπα ποιο είναι το κόστος σε δημόσιο, δεν του άρεσε! Και άρχισ ενα μιλάει για χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται, κλπ. Γι' αυτό λέω, μήπως κάτι δεν πάει καλά;

skountoufla, ναι στο τελείως μιλητό!!!!!!!!!! Και μιλάμε για καθηγητή! Φυσικά με προβλημάτισε πολύ αυτό. Και τώρα ψάχνω και άλλη γνώμη. Σημειωτέον ότι μου τον συνέστησαν ως γιατρό του δημοσίου. Όταν ρώτησα το κόστος, μου είπε 3.500 ευρώ, γιατί εννοούσε το ιδιωτικό κέντρο στο οποίο δουλεύει. Μόλις του είπα ποιο είναι το κόστος σε δημόσιο, δεν του άρεσε! Και άρχισ ενα μιλάει για χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται, κλπ. Γι' αυτό λέω, μήπως κάτι δεν πάει καλά;

Efoulito και Skountoufla με το καλό να δεχτείτε τα μωράκια σας! (ελπίζω να κατάλαβα καλά ότι και οι 2 θα γίνετε μανούλες)

popi76 Θα σου πρότεινα να το ψάξεις καλύτερα...Εγώ ξέρω ότι οποιαδήποτε απόξεση μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα. Κια γω έκανα υστεροσκόπηση λόγω λεπτού ενδομητρίου και μου καθάρισαν συμφύσεις αλλά δεν μου έκαναν καμία απόξεση, αντιθέτως το παρουσιάσαν ως κακό.

Για να λένε οι 2 κοπέλες ότι αυτό που έκαναν τους βοήθησε σίγουρα θα τους έκαναν κάτι που θα το ήταν αναγκαίο γι αυτές γυναικολογικά. Και ίσως να είναι κάτι άλλο αυτο το "ρετουσάρισμα" που λένε και όχι απόξεση με την απολύτη έννοια. Γιατί για να μείνουν και οι 2 κοπέλες έγκυες μετά από αυτό ΄σιγουρα δε τους δημιουργήσε πρόβλημα.

Εσένα έτσι που σου το είπε όμως, χωρίς να σου έχει κάνει καν υπέρηχο και χωρίς κάποιο πρόβλημα δε μου φαίνεται και πολύ σωστό....Είναι δυνατό στο μιλητό να σου προτείνει επέμβαση?

Να πας να ρωτήσεις και άλλους γιατρούς. Όλες τραβάμε το γολγοθά μας και σίγουρα μόνο όρεξη για πειράματα δεν έχουμε...Ακόμα και αν είναι αναγκαίο αυτό το ρετουσάρισμα να σκεφτείς και αν ειναι ικανός αυτός ο γιατρός να στο κάνει. Όλοι οι γυναικολόγοι & εξωσωματικοί δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες ούτε την ίδια εξειδίκευση.

1 χρόνο είμαι στον κόσμο της εξωσωματικής και πραγματικά έχω αγανακτήσει με αυτά που έχω αντιληφθεί η ίδια και έχω ακούσει και από αλλού....

Να το ψάξεις καλά κοπέλα μου και σου εύχομαι ο γιατρός που θα διαλέξεις να σου δώσει αυτό που επιθυμείς!!!!!

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Διαφημίσεις

Popi, γεια σου και πάλι!

Συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά που σου έχει γράψει η leuta.

Το ότι κάποιος άλλος έκανε τη διαδικασία για χ, ψ λόγους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η κατάλληλη οδός για όλους. Και ειδικά όταν μου λες ότι δεν σε έχει εξετάσει γυναικολογικά καλά-καλά...Γι' αυτό και σου είπα ότι και εγώ τη δεύτερη φορά που μου είπε να κάνουμε την ίδια διαδικασία δεν το είδα και πολύ θερμά.

Leuta, σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, σου εύχομαι καλή επιτυχία και ό,τι καλύτερο απο δω και μπρος.

Efoulito και Skountoufla με το καλό να δεχτείτε τα μωράκια σας! (ελπίζω να κατάλαβα καλά ότι και οι 2 θα γίνετε μανούλες)

popi76 Θα σου πρότεινα να το ψάξεις καλύτερα...Εγώ ξέρω ότι οποιαδήποτε απόξεση μπορεί να δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα. Κια γω έκανα υστεροσκόπηση λόγω λεπτού ενδομητρίου και μου καθάρισαν συμφύσεις αλλά δεν μου έκαναν καμία απόξεση, αντιθέτως το παρουσιάσαν ως κακό.

Για να λένε οι 2 κοπέλες ότι αυτό που έκαναν τους βοήθησε σίγουρα θα τους έκαναν κάτι που θα το ήταν αναγκαίο γι αυτές γυναικολογικά. Και ίσως να είναι κάτι άλλο αυτο το "ρετουσάρισμα" που λένε και όχι απόξεση με την απολύτη έννοια. Γιατί για να μείνουν και οι 2 κοπέλες έγκυες μετά από αυτό ΄σιγουρα δε τους δημιουργήσε πρόβλημα.

Κορίτσια, ΑΛΛΟ υστεροσκόπηση και ΑΛΛΟ απόξεση. Καμμία σχέση.

Στην αποξεση ξίνουν, πάλι τοπικά φανταζομαι δεν ειμαι σίγουρη, αλλά ίσως λίγο στα "τυφλά" με ότι βλέπουν από το άνοιγμα του τράχηλου. Εχώ κάνει και 2 τέτοιες για πολύποδες μέσα σε 10 χρόνια.

Στην υστεροσκόπηση ο γιατρός με κάμερα βλέπει καθαρά όλο το εσωτερικό και αν βρεθει διαφραγμα (το αφαιρεσα και εγώ στην 1η υστερ. ξεχασα να το πω) ή συμφήσεις ή ότι άλλο με ειδικό κοπτη τα αφαιρεί ΤΟΠΙΚΑ. Εχω δει και τα 2 DVD τον υστεροσκοπήσεών μου. Αυτό ακριβώς γίνεται. Η μήτρα δεν ταλαιπωρείται καθόλου.

Μπορεί να δει πράγματα όμως που στον υπέρηχο δεν φαίνονται. Εμενα το διαφραγμα φάνηκε με την σαλπιγγογραφία, ήταν όμως ο γιατρός που εκανα τις εξωσωματικές ο οποίος το είδε στην σαλπιγγογραφία. 2 άλλοι γυναικολόγοι χαμπάρι δεν ειχαν πάρει και θα με εβαζαν να προχωρήσω έτσι.

Εχει σημασία ο γιατρός, τι να πω. Και θέλει σίγουρα πολύ ψάξιμο.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Εχει σημασία ο γιατρός, τι να πω. Και θέλει σίγουρα πολύ ψάξιμο.

Μεγάλη κουβέντα είπες! ;)

Εμένα φαντάσου το διάφραγμα δεν φαινόταν στη σαλπιγγογραφία, απλά δημιουργούσε μία υποψία. Ο γιατρός μου (μπορεί να το έπαιξε και κορώνα-γράμματα, δεν ξέρω, πάντως σε καλό βγήκε στο τέλος) μου είπε και έκανα μαγνητική (!) και εκεί αποκαλύφθηκε το διάφραγμα και το μέγεθός του.

Πάντως κάποιοι "γιατροί" ούτε καν τις έννοιες δεν χρησιμοποιούν σωστά.

Και βέβαια άλλο υστεροσκόπηση άλλο απόξεση, αλλά εσύ τη λέξη/έννοια "νεαροποίηση" την είχες ξανακούσει??? Πού να ξέρουμε τι εννοεί ο μεσιέ? Μπορεί να είναι κορυφή στο είδος του και να είναι ενήμερος για τις τελευταίες εξελίξεις που δεν τις ξέρουμε εμείς και να ξέρει τι λέει και, κυρίως, τι κάνει, μπορεί και ...όχι!

Νομίζω βρε Popi ότι και οι τρεις μας [που προσπαθούμε απλώς να σε διαφωτίσουμε με ό,τι ξέρει η καθεμιά (πού να μην τα ξέραμε, ρε γ@μώτο!)], καταλήγουμε στο ότι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή και να διασταυρώσεις απόψεις....

Εγώ σ' αυτό θα μείνω, δεν τολμώ να επιμείνω σε οτιδήποτε άλλο!

Κορίτσια, ευχαριστώ, θα το ψάξω περαιτέρω. Πρώτα βέβαια θα τον ρωτήσω τι εννοεί με την νεαροποίηση, το κόστος, και θα ενημερώσω κι εδώ.

popi76 όταν γράφεις για "γιατρούς άστα" για μένα σημαίνει ότι πρέπει να ψάξεις κι άλλο! ΔΕΝ τον έχεις βρει ακόμα το γιατρό σου. Αυτόν που θα εμπιστευθείς για τη διαδικασία της εξωσωματικής. Και για ποιο λόγο θα ρωτήσεις για κόστος αυτόν που σου είπε περι νεαροποίησης? Αυτός δεν είναι που σου έκανε τον ειδικό χωρίς να κάνει καν τον "κόπο" να σου κάνει υπέρηχο???

Βρε κορίτσια γελούσα τόσο πολύ με τη "νεαροποίηση"....Μου ήρθε στο μυαλό η αισθητικός μου που κάθε φορά που κάνω χημικό peeling μου λέει θα τρίψω θα τρίψω μέχρι να φτάσουμε στο νέο δερματάκι!!!! :-P

Να ρωτήσω και κάτι: μετά από πόσο καιρό μετά την υστεροσκόπηση κάνεις τον κύκλο της εξωσωματικής?

ORo1p2.png

Διαφημίσεις

kale, θα σου πώς έχουν τα πράγματα. Ο ενδοκρινολόγος μου μού συνέστησε δύο γιατρους, έναν σε ιδιωτικό κέντρο και έναν σε δημόσιο. Κανένας τους δεν με εξέτασε. Ο ιδιωτικός (αρκετά γνωστός, θα έλεγα) μου πρότεινε διαγνωστική σπερματέγχυση για να δούμε το σπέρμα και βλέπουμε!!! Σημειωτέον, το πρόβλημά μας είναι ολιγοασθενοτερατοσπερμία κι εγώ μάλλον μικρές συμφύσεις σε μία σάλπιγγα. Μόνο 250 ευρώ, μου είπε! Α, και 250 ευρώ οι εξετάσεις, με το βιβλιάριο του ΕΟΠΠΥ. Ο γιατρός του δημοσίου νόμιζε ότι ενδιαφέρομαι για το ιδιωτικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται! Όταν του είπα για το δημόσιο, μου είπε ότι είναι μακρά διαδικασία, χρονοβόρα. και κοστίζει γύρω στα 1000 ευρώ! Τι κοστίζει 1000 ευρώ; Η αμοιβή του; Δεν ξέρω. Αύριο θα μιλήσω μαζί του και θα του ζητήσω ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Το θεωρώ απαραίτητο! Να σημειώσω ότι είναι ο μόνος γιατρός που μίλησε για προγεννητικό έλεγχο. Τώρα, γιατί δεν ψάχνω κι αλλού; Είμαι εκτός Αθηνών και μου είναι δύσκολο να ταξιδέψω αυτή τη στιγμή...

kale, θα σου πώς έχουν τα πράγματα. Ο ενδοκρινολόγος μου μού συνέστησε δύο γιατρους, έναν σε ιδιωτικό κέντρο και έναν σε δημόσιο. Κανένας τους δεν με εξέτασε. Ο ιδιωτικός (αρκετά γνωστός, θα έλεγα) μου πρότεινε διαγνωστική σπερματέγχυση για να δούμε το σπέρμα και βλέπουμε!!! Σημειωτέον, το πρόβλημά μας είναι ολιγοασθενοτερατοσπερμία κι εγώ μάλλον μικρές συμφύσεις σε μία σάλπιγγα. Μόνο 250 ευρώ, μου είπε! Α, και 250 ευρώ οι εξετάσεις, με το βιβλιάριο του ΕΟΠΠΥ. Ο γιατρός του δημοσίου νόμιζε ότι ενδιαφέρομαι για το ιδιωτικό κέντρο με το οποίο συνεργάζεται! Όταν του είπα για το δημόσιο, μου είπε ότι είναι μακρά διαδικασία, χρονοβόρα. και κοστίζει γύρω στα 1000 ευρώ! Τι κοστίζει 1000 ευρώ; Η αμοιβή του; Δεν ξέρω. Αύριο θα μιλήσω μαζί του και θα του ζητήσω ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Το θεωρώ απαραίτητο! Να σημειώσω ότι είναι ο μόνος γιατρός που μίλησε για προγεννητικό έλεγχο. Τώρα, γιατί δεν ψάχνω κι αλλού; Είμαι εκτός Αθηνών και μου είναι δύσκολο να ταξιδέψω αυτή τη στιγμή...

αχ βρε popi76... έχεις δίκιο... εξάλλου ούτε γιατροί είμαστε ούτε πρέπει να τους κάνουμε... διαβάζοντας το forum ομως, -σίγουρα ο καθένας γράφει την "αλήθεια" του όπως την αντιλαμβάνεται καμιά φορά- μπορείς να καταλάβεις μερικά πράγματα ή να "διαισθανθείς" τη λογική τους. Δε γνωριζόμαστε αλλά με πολλή αγάπη σου λέω ναι στον προγεννητικό και όχι με ολιγοασθενοτερατοσπερμία "διαγνωστική" σπερματέγχυση. Και γιατί να μη δώσεις τα 250 σε ουρολόγο και την όποια "θεραπεία" σας προτείνει?

ORo1p2.png

ποπη καλημερα.

επειδη η επιτυχια της εξωσωματικης κατα ενα μεγαλο ποσοστο ωφειλεται στον γιατρο και στο κεντρο,γνωμη μου ειναι ....ΒΡΕΣ ΝΕΟ ΓΙΑΤΡΟ.

δεν κανει αυτος που επελεξες,οσο μακρυα και αν εισαι, ειναι κριμα να χασεις και χρημα και χρονο και στεναχωρια!!!

συμφωνω απολυτα με την καλε,μπορεις να βελτιωσεις απιστευτα το σπερμα μονο και μονο με βιταμινες!!!!ψαξτο λιγο καλυτερα!!!

καλη επιτυχια!

καλησπερα Πόπη,

εμαθες τελικα τι ειναι η νεαροποιηση;μου την προτεινε ο γιατρος που πάω τωρα,αν και επειδη προσπαθουμ ε5 χρονια και εχω κανει αρκετες εξετασεις και 2 εξωσωματικες,ειμαι λιγο.....πως να το πω...γεματη αμφιβολιες

αχ βρε popi76... έχεις δίκιο... εξάλλου ούτε γιατροί είμαστε ούτε πρέπει να τους κάνουμε... διαβάζοντας το forum ομως, -σίγουρα ο καθένας γράφει την "αλήθεια" του όπως την αντιλαμβάνεται καμιά φορά- μπορείς να καταλάβεις μερικά πράγματα ή να "διαισθανθείς" τη λογική τους. Δε γνωριζόμαστε αλλά με πολλή αγάπη σου λέω ναι στον προγεννητικό και όχι με ολιγοασθενοτερατοσπερμία "διαγνωστική" σπερματέγχυση. Και γιατί να μη δώσεις τα 250 σε ουρολόγο και την όποια "θεραπεία" σας προτείνει?

Συμφωνώ. Δεν υπάρχει "διαγνωστική" σπερματέγχυση. Με καλό σπέρμα η σπερματέγχυση μπορεί να φτάσει μέχρι 15-18% ποσοστό επιτυχίας. Με ολιγοασθενοσπερμία τσάμπα θα την κάνεις.

Να σας ενημερώσω ότι... δεν έχω καμία ενημέρωση!!!!!!!!!!! Ο σύντροφος έκανε ένα σπερμοδιάγραμμα το οποίο παρήγγειλε ο γιατρός που σας έλεγα. Το έστειλε με φαξ την Τρίτη, όπως του ζήτησε. Ακόμη!!! περιμένει να τον πάρει τηλέφωνο για την γνωμάτευσή του!!!!!!!!!! Όπως καταλαβαίνετε, είμαι έξαλλη μαζί του για την αδιαφορία του. Πώς να τον εμπιστευθείς; Αυτή την στιγμή είμαι για επαγγελματικούς λόγους εκτός Αθηνών. Άμεσα όμως κλείνω ραντεβού με άλλον γιατρό. Να 'στε όλοι καλά.

newbie, αυτό το διαγνωστική σπερματέγχυση ήταν άκρως ευτράπελο. Και πιο ευτράπελο, ότι μπορεί να υπάρξει εγκυμοσύνη, όπως μού είπε!!!!!!!!! Χαχα. Όπως καταλαβαίνετε, επισκέφτηκα 2 γιατρούς μούρλια!!!!

popi76 ελπίζω οι επόμενες επισκέψεις σου να στεφθούν με επιτυχία και να βρεις το γιατρό ΣΟΥ! Ευτυχώς που αυτός ο "διαγνώστης" συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και συνετίστηκες αναγκαστικά!

ORo1p2.png

kale και όλα τα κορίτσια εδώ, είχατε δίκιο! Μιλάμε για γιατρό - μάλαμα! Δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο και εύχομαι να μη μου ξανατύχει. Τελικά έμεινα και με την απορία: νεαροποίηση - υστεροσκόπηση; Θα σας ενημερώσω για τυχόν νεότερα!

Καλό απόγευμα! Τελικά με πήρε τηλ. ο γυναικολόγος που έλεγα για την νεαροποίηση. Πρώτα όμως είχα πάρει τηλ. τον γιατρό που μου τον σύστησε. Έτσι συμπεραίνω ότι αυτός του το θύμισε να ασχοληθεί μαζί μου!

Τον ρώτησα για την νεαροποίηση. Του λέω: Εννοείτε απόξεση; - Ναι. Κοστίζει 200 ευρώ περίπου, μπορεί να γίνει και στο δημόσιο νοσοκομείο. Τον ρωτάω πάλι: Η υστεροσκόπηση τι είναι; Α, μου λέει, είναι άλλη διαδικασία, κόστος 1000 με 1300 ευρώ, αν είναι επεμβατική!!!!!!!!!! Έχετε ιδιωτική ασφάλεια που την καλύπτει; Όχι, του λέω. Εγώ θέλω το καλύτερο γιατί έχω ταλαιπωρηθεί πολύ, του λέω. Ε τότε, λέει, υστεροσκόπηση μετά την περίοδο. Μετά θα πάρεις κάτι χάπια και μετά από 2 μήνες μπορείς να ξεκινήσεις για εξωσωματική.

Επισημαίνω ότι προφανώς συνεργάζεται και με ιδιωτικό μαιευτήριο, αλλά δεν ξέρω καν με ποιο. Ξέρω μόνο το δημόσιο. Συμπέρασμα: νεαροποίηση = απόξεση (και πιο φτηνή). Φυσικά, πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι εγώ του είπα για την υστεροσκόπηση αλλιώς δεν θα την ανέφερε καν;

Popi γιατι να κανεις αποξεση;;;; Αν θες να μαθεις τι γινεται στο εσωτερικο σου καταφευγεις σε υστεροσκοπηση. Κοστιζει αλλα μονο καλο μπορει να κανει.

Βρε κοριτσια με την αποξεση δεν υπαρχει φοβος να δημιουργηθουν συμφυσεις; Παρε μια γνωμη επιπλεον , δεν παιζουμε με το "χωραφι" μας.