Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ-ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

πρίν απο 10 ημέρες ήρθε στον κόσμο το μωράκι μας και ενώ κατά τα άλλα είμαι σε πελάγη ευτυχίας , νιώθω πως ο άντρας μου θεωρεί πως τον παραμελώ και πως όλο ασχολούμαι με το μπεμπάκι. Καταρχήν είναι σύνηθες?Τί μπορώ να κάνω για να του αλλάξω αυτή τη γνώμη?:?::?

Διαφημίσεις

Na σου ζησει το μπεμπακι σου αρχικα . Επειτα δεν νομιζω οτι ειναι ο καιρος τωρα να ασχολεισε με τετοιους παιδιαρισμους . Τι παει να πει τον παραμελεις , φυσικα τον παραμελεις με ενα τοσο μικρο μωρακι και εκεινος κανονικα θα πρεπε να παραμελει εσενα και να ασχολειτε με το μωρο σας . Ζητησε του να γινει μερος της φροντιδας του παιδιου και μαζι να ασχολειστε (τις ωρες που μπορει ο καθενας φυσικα ) με αυτο . Το πρωτο διαστημα ολα εχουνε να κανουνε γυρω απο το παιδι , εσυ ακομα εισαι 10 ημερων λεχωνα , το σωμα σου δεν εχει επουλωθει απο τη διαδικασια και ταλαιπωρια της γεννας . Κατσε να μπειτε σε ενα ρυθμο , να ξεπεταχτει λιγακι το μωρακι πρωτα . Αμα θηλαζεις δε λογικα θα πρεπει να εισαι ολη μερα με το μωρακι στο στηθος αλλα και αμα δεν θηλαζεις επειδη ειναι μικρουλη θα πρεπει να τρωει ανα 2-3 ωρες . Ανθρωπος εισαι , ο αντρας σου ας φροντισει μονος του τον εαυτο του .ελεος δηλαδη .

Δυστηχως συνηθες ειναι καποιοι αντρες να αντιδρουνε με τετοιους τροπους για δικουσ τους λογους ισως και απο το βαρος της ευθυνης , ευτυχως δεν συνεβει ποτε σε μενα οποτε δεν μπορω να μιλησω εκ πειρας . ΑΛλα αυτο που σκεφτομαι ειναι αυτο που ειπα πιο πανω , πλησιασε τον μιληστε , ισως δεν νοιωθει ετσι , αλλα αμα νοιωθει πεστου να ασχολειστε μαζι με το παιδακι οποτε και μερος της φροντιδας θα γινει και ετσι θα εχεις και εσυ μια χειρα βοηθειας αλλα και εκεινος θα δει ποσο χρονο τρωει ενα τοσο δα μικρο πλασματακι .

QRyOp2.png

Kαλημέρα! Να σου ζήσει το μπεμπέ.

Μια ιδέα είναι να τον βάλεις κι εκείνον στο παιχνίδι. Δηλαδή να του δείξεις πώς το κάνουν μπάνιο (και αφού μάθει να το κάνει κι εκείνος καμμιά φορά μόνος του). Να τον αφήσεις να το ταϊζει (αν δεν θηλάζεις), να του το δίνεις αγκαλίτσα να ρευτεί... Γενικώς να του δώσεις την ευκαιρία να κάνει κι αυτός κάτι και κατά συνέπεια να σπρώξεις και το δικό του δέσιμο με το μωρό.

Κι αν δεν τα κάνει όλα καλά στην αρχή μην του βάλεις τις φωνές. Άστον να κάνει ό,τι μπορεί (και τα διορθώνεις μετά εσύ με ηρεμία). Τα μωρά είναι ακαταμάχητα, δεν μπορεί κανείς ν' αντισταθεί σ' αυτά όταν τα φροντίζει! Να δεις που όλα θα πάνε καλά, θα σταματήσουν οι γκρίνιες, κι όταν μπορέσει κι εκείνος να σε βοηθήσει αποτελεσματικά θα έχετε και περισσότερο χρόνο οι δυο σας να δείτε π.χ. μια ταινία αγκαλίτσα, να πιείτε ένα καφεδάκι μαζί, να μιλήσετε.

Γερό και καλότυχο το μπεμπέ σου!;)

it's never too late to start all over again

να σου ζησει το μικρουλι σου...

θα συμφωνησω και εγω οτι ειναι πολυ βασικο αν και εκεινος θελει να τον κανεις να συμμετεχει στην καθημερινη φροντιδα του μωρου...θα βρειτε τις ισορροπιες σας σιγα σιγα...μην αγχωνεσαι προς το παρον με αυτα τα θεματα.:cool:

• 2 weeks later...

Σας ευχαριστώ όλες τόοοσο πολύ!! κι εσείς να χαίρεστε τα παιδάκια σας!

η αλήθεια είναι πως ο Νίκος μου είναι μπαμπάς-παιδάκι 2 σε 1! και ώρες ώρες ζηλέυει..ευτυχώς όσο περνάει ο καιρός και δένεται με το παιδί νομίζω καταλαβαίνει..και προσπαθώ κι εγώ να έχουμε λίγο χρόνο μαζί--όσο γίνεται τουλάχιστον! αν κατάφερνε να ξυπνάει και τα βράδια να με βοηθάει με το μωρό καλά θα ήταν!-το διανοείστε?δεν το ακούει καν όταν κλαιει το βράδυ!!!ωστόσο προσπαθεί να συμμετέχει σε κάποια βασικά(μπανάκι, ρεψιματάκι κυρίως).

Men... τουλάχιστον κάπως συνειδητοποιεί την ανάγκη που με έχει το μωρό-έτσι νομίζω τουλαχιστον!

Διαφημίσεις

να σου ζήσει το μωράκι σου:P

η αλήθεια είναι ότι τα μωράκια φέρνουν κάποιες ζήλειες και διαμάχες ακόμα και στα πιο δεμένα ζευγάρια .......

αυτή την ζήλεια πρέπει να την διαχειριστείς έξυπνα , δεν πρέπει να μπεις στην μέση και να σε διεκδικούν γιατί μετά θα γίνουν χειρότερα.... πρέπει να του δείξεις π.χ. ότι και εσύ ζηλεύεις που το προσέχει έτσι για να τονωθεί ότι τον αγαπάς .... παιχνιδάκια που θα του δώσουν τον πατρικό ρόλο και θα σταματήσει τις ζήλειες και μην κρίνεις την ποιότητα της βοήθειάς του να του πλέκεις το εγκώμιο και αυτός θα αλλάξει (αυτοεκπληρούμενη προφητεία) με το νάζι και το γάντι ....... (θέλει κουράγιο αλλά δίνει αναίμακτες λύσεις....):wink:

Καλησπέρα σε όλους,

πρίν απο 10 ημέρες ήρθε στον κόσμο το μωράκι μας και ενώ κατά τα άλλα είμαι σε πελάγη ευτυχίας , νιώθω πως ο άντρας μου θεωρεί πως τον παραμελώ και πως όλο ασχολούμαι με το μπεμπάκι. Καταρχήν είναι σύνηθες?Τί μπορώ να κάνω για να του αλλάξω αυτή τη γνώμη?:?::?

Φυσικά και θα τον παραμελείς με μωρό ημερών, όπως παραμελείς και τον εαυτό σου.

Μην προσπαθείς να του αλλάξεις γνώμη. Αυτό που σου είπα να του πεις. Προτεραιότητα έχει το μωρό. Και θα έπρεπε και εκείνος να ασχολείται μαζί του.

• 2 weeks later...

σασ ευχαριστω ολεσ τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο πολυ!!!!ενα μειγμα απο όλα εχω επιλέξει και τελικα ισωσ και να λειτουργει..μαλλον κ αυτος το χρονο του θελει να συνηθισει τη νεα κατασταση..

φανταζομαι οι περισσοτεροι νεοι μπαμπαδεσ..οχι?

σασ ευχαριστω ολεσ τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο πολυ!!!!ενα μειγμα απο όλα εχω επιλέξει και τελικα ισωσ και να λειτουργει..μαλλον κ αυτος το χρονο του θελει να συνηθισει τη νεα κατασταση..

φανταζομαι οι περισσοτεροι νεοι μπαμπαδεσ..οχι?

ακριβως!!όσο πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση για σένα άλλο τόσο και για εκείνον..άσε που νομίζω οι περισότεροι φοβούνται και ας μη το δείχνουν...εγω π.χ. του είπα χτες να την κάνει μπάνιο γιατί ήθελα να γυρίσω τις ταινίες στο video club και μου είπε "θα πάρω τη μάνα μου να με βοηθήσει" !!Εγω που θηλάζω κιόλας δεν μπορεί να με βοηθήσει και πολύ,λείπει και πολλές ώρες άστα...

Υπομονή κοριτσάκι μου!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Από ό,τι έχω καταλάβει οι άνδρες στην πλειοψηφία τους αργούν να συνειδητοποιήσουν καταρχήν τι συνέβη στη γυναίκα τους(έφερε ένα μωρό στον κόσμο....:shock:)και φυσικά όλο αυτό που συμβαίνει στη ζωή τους και παίρνει χρόνο να το αποκωδικοποιήσουν!Από προσωπική πείρα,θέλει πολλή υπομονή,όχι εκνευρισμούς,με το μαλακό τα πάντα και λίγη ανοχή όχι για κανένα άλλο λόγο σημαντικότερο από τα δικά σου νεύρα που πρέπει να είσαι ήρεμη αυτόν τον καιρό!Βάλε τον στο "παιχνίδι" του μεγαλώματος του μωρού εφόσον δεν πιέζεται και όμορφα και γλυκα:oops: θα του λες να σου δώσει λίγο χρόνο γιατί πρέπει κι εσύ να επανέλθεις και το μωρό να μεγαλώσει λιγουλάκι και γενικότερα να βρείτε σιγά σιγά όλοι μαζί τους ρυθμούς σας!!!Καλή διάθεση και κατανόηση!;)

Όποιος έχει ένα γιατί να ζει,μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πώς!Νίτσε

Διαφημίσεις