Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σταση Πλωρωμων πολιτων στο Δημοσιο

Recommended Posts

Σημερα ελαβα ενα email απο δυο κυριες που χαιρουν εκτιμησης απο ολους μας πιστευω!!

Δεν θα ηθελα να πω το ονομα τους για ευνοητους λογους αν και δεν νομιζω οτι "φοβουνται" να "φανουν". Οι συγκεκριμενες κυριες προσεφυγαν στο Διεθνες Ποινικο Δικαστηριο της Χαγης "σε μία ύστατη και απεγνωσμένη προσπάθεια να περισώσουμε την Χώρα μας" οπως γραφουν οι ιδιες.

Αυτο το email εχει τον τιτλο που εβαλα κι εγω στο θεμα αυτο, ενα μικρο κειμενο των συντακτριων και ενα συννημενο εγγραφο-δικογραφο.

Αυτο το εγγραφο μπορουμε ΟΛΟΙ να το συμπληρωσουμε (βαζωντας τα στοιχεια μας στο τελος). Ειναι απλο. Το εχουν ετοιμασει οι ιδιες οι κυριες με αρκετο κοπο οπως φαινεται διοτι ειναι 13 σελιδες πολυ ωραια γραμμενες με αριστο συντακτικο λογο.

Γιατι να το συμπληρωσετε??

Για να σταματησετε να πληρωνετε φορους και χαρατσια ΑΔΙΚΑ και να ειστε ΠΛΗΡΩΣ καλλυμενοι ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ!!

Για οποιον ενδιαφερετε ας μου στειλει ενα μηνυμα με το email του να του προωθησω το προτοτυπο email των κυριων αυτων για να καταλαβει.

Δεν ξερω εαν εκανα καλα που το ανεβασα εδω το συγκεκριμενο θεμα αλλα πιστευω οτι με αυτον τον τροπο μπορουμε να βοηθηθουμε ολοι!!

Διαφημίσεις

Δεν πειράζει κορίτσια, μην πληρώνετε. Έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, από τους οποίους θα τα ζητήσουν πάλι αν δεν .... τους βγαίνουν οι αριθμοί. Και για το δικαιολογήσουν, θα τους ξαναπούν τεμπέληδες και άχρηστους και ας είναι οι μόνοι που πληρώνουν φόρους τα τελευταία 20 χρόνια!

Συγνωμη να πληρωσουμε χαρατσια??? Γιατι??? Τοσα χρονια δεν πληρωνουμε ενα σωρο μεσω της ΔΕΗ?? Να πληρωνουμε φορο πολυτελειας για 2000κβ αμαξι?? Δεν πληρωνουμε τελη κυκλοφοριας???

Και αλλους τοσους αδικους φορους!!

Δεν το λεω επιθετικα....βαση λογικης μονο....

Εγώ δεν λέω ότι οι φόροι αυτοί είναι δίκαιοι, το αντίθετο μάλιστα. Απλά σου λέω ότι κάθε φορά που δεν εισπράττονται οι φόροι, μειώνονται οι μισθοί και οι δαπάνες στο δημόσιο και όχι οι μεγάλοι μισθοί, αλλά οι μισθοί των δασκάλων μας, των γιατρών μας, των αστυνομικών μας κλπ. Ούτε εγώ το λέω επιθετικά, δεν είναι απαραίτητο να σας νοιάζει -άλλωστε πρώτα μας εκπαίδευσαν να μην μας νοιάζει-, απλά με βάση τη λογική το λέω.

Αλήθεια, καμία φορά αναρωτιέμαι, τι να έχουν ψηφίσει όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται και ... δεν πληρώνουν.

Και αν δουλευεις στον ιδιωτικο τομεα και εχεις μειωση μισθου 50% ή εισαι ανεργος πώς θα τα πληρωσεις? Εγω δεν ειμαι της αποψης να κοβονται οι μισθοι και οι συνταξεις αλλα με 500 ευρω βασικο πως να τα πληρωσεις?

Δεν ειναι οτι δεν θελεις , ειναι οτι δεν μπορεις. Εγω αυτα τα χρονια εδωσα οτι ειχα και δεν ειχα . Δεν εχω αλλη φοροδοτικη ικανοτητα , τι να κανω?

Διαφημίσεις

........δεν είναι απαραίτητο να σας νοιάζει -άλλωστε πρώτα μας εκπαίδευσαν να μην μας νοιάζει...

Αλήθεια, καμία φορά αναρωτιέμαι, τι να έχουν ψηφίσει όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται και ... δεν πληρώνουν. ....

...αυτή σου η φράση δεν περιγράφεται....

το θέμα δεν είναι να αναρωτιόμαστε τι έχουν ψηφίσει οι συμπολίτες μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε πως τα μαγείρεψαν εκείνοι!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

αν δεν αλλαξει γενικα η κουλτουρα μας ως λαου οσα υπομνηματα και προσφυγες να κανουμε στον ιδιο παρονομαστη θα ειμαστε...

τοσα χρονια δεν μας φταινε μονο οι μεγαλοκαρχαριες...και εμεις τα μικρα ψαρακια τσιμπολογουσαμε οπως μα οπως μπορουσε ο καθενας....

η χωρα μας για πολλα χρονια βρισκοταν σε σηψη αλλα σε ΟΛΑ τα επιπεδα.

Δεν πειράζει κορίτσια, μην πληρώνετε. Έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, από τους οποίους θα τα ζητήσουν πάλι αν δεν .... τους βγαίνουν οι αριθμοί. Και για το δικαιολογήσουν, θα τους ξαναπούν τεμπέληδες και άχρηστους και ας είναι οι μόνοι που πληρώνουν φόρους τα τελευταία 20 χρόνια!

Και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι συνταξιούχοι και γενικά τα σίγουρα εισοδήματα όσο μικρά κι αν είναι.

αν δεν αλλαξει γενικα η κουλτουρα μας ως λαου οσα υπομνηματα και προσφυγες να κανουμε στον ιδιο παρονομαστη θα ειμαστε...

τοσα χρονια δεν μας φταινε μονο οι μεγαλοκαρχαριες...και εμεις τα μικρα ψαρακια τσιμπολογουσαμε οπως μα οπως μπορουσε ο καθενας....

η χωρα μας για πολλα χρονια βρισκοταν σε σηψη αλλα σε ΟΛΑ τα επιπεδα.

Κι εδώ ερχόμαστε στο "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου! Όλοι (όπως πολύ σωστά είπες κι εμείς τα μικρά ψαράκια) επωφελούμασταν από την ψεύτικη ευημερία της χώρας μας.

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως δεν έφαγα τίποτα. Μισθωτή είμαι 22 χρόνια και δεν έχω μαύρα έσοδα. Ούτε έχω ρουσφετιαστεί τόσα χρόνια από πουθενά. Ούτε χρωστούσα κι ούτε είχα κλέψει από κανέναν τίποτα. Δήλωνα ότι είχα και έπαιρνα πάντα αποδείξεις.

Εσείς τί κάνατε που σας καθιστά συνένοχους σε όλο αυτό που πληρώνουμε όλοι;;;

Διαφημίσεις

Nα πληρώσουμε με τι; Με την ψυχή μας, με τη ζωή μας; Να πληρώσουμε πώς; Κόβοντας το φαγητό των παιδιών μας; Ξεπαγιάζοντας; Πώς; Δεν την καταλαβαίνω αυτή την λογική του κράτους να απαιτεί να εισπράξει χαράτσια από αυτούς που είχαν την ατυχία να βρούν ένα κεραμίδι από τους γονείς τους ή που το αγόρασαν οι ίδιοι βάζοντας δάνεια- θηλιά στο λαιμό τους. Δύο άνεργοι στο σπίτι και όμως το κράτος απαιτεί το χαράτσι στην οικογένειά μας. Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να στείλουμε τα παιδιά στα ιδρύματα γιατί δεν θα έχουμε να τα ταίσουμε για να πληρώσουμε τα χαράτσια;;;;; Ε όχι! πρώτα θα ζήσουμε και θα επιβιώσουμε και μετά αν μας περισσεύει θα πληρώσουμε. Κακοπληρωτές δεν υπήρξαμε ποτέ αλλά τώρα αναγκαστικά θα γίνουμε. Οι ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι πώς να πληρώσουν; Οι χαμηλοσυνταξιούχοι πώς να πληρώσουν; Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με τον κουτσουρεμένο μισθό πώς να πληρώσουν; Ο φτωχοποιημένος Ελληνικός λαός πώς να πληρώσει; Πώς;;;;; Πώςςςςς;;;;;;

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως δεν έφαγα τίποτα. Μισθωτή είμαι 22 χρόνια και δεν έχω μαύρα έσοδα. Ούτε έχω ρουσφετιαστεί τόσα χρόνια από πουθενά. Ούτε χρωστούσα κι ούτε είχα κλέψει από κανέναν τίποτα. Δήλωνα ότι είχα και έπαιρνα πάντα αποδείξεις.

Εσείς τί κάνατε που σας καθιστά συνένοχους σε όλο αυτό που πληρώνουμε όλοι;;;

Θα μιλήσω για μένα μόνο χωρίς υποθέσεις για τους άλλους. Είχα μπει κάποιες φορές χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ (καμιά 10-αριά και στην ηλικία των 15-20 ετών), όταν ερχόταν τεχνικός στο σπίτι (υδραυλικος, ηλεκτρολόγος, ψυκτικός) δεν ζητούσα απόδειξη όταν τον έβλεπα να την κάνει γαργάρα και στα εμπορικά καταστήματα όταν μου λέγανε "τόσο με απόδειξη, αν δε θέλεις σου κόβω τόσα του έλεγα να μου τα δώσει φθηνότερα και χωρίς απόδειξη". Α! Ο πρώτος μου εργοδότης στα 18 μου σε καφετέρια που πήγα να δουλέψω μου είπε ότι θα μ'εχει χωρίς ένσημα εκτός αν θέλω να τα πληρώνω εγώ!!!!! Αντί λοιπόν να του τραβήξω μία καταγγελία του είπα "αφήστε δουλεύω και μαύρα" γιατί είχα τεράστιο πρόβλημα οικονομικό (για να μη σου πω επιβίωσης)

Κατα τ'άλλα κι εγώ πληρώνω κανονικά όλους μου τους φόρους εδώ και 12 χρόνια που εργάζομαι κανονικά, πληρώνω τα πάντα γιατί ωρίμασα πλέον και κατάλαβα, τους φόρους όλους αν και δυσκολεύομαι όπως όλοι και δεν ρουσφέτιασα κανένα ούτε ζήτησα ρουσφέτι. Ακόμα και την κλήση μου για στάθμευση της μηχανής μου πάνω σε πεζοδρόμιο την πλήρωσα αδιαμαρτύρητα παρόλο που είχα αρχηγό σώματος ασφαλείας γείτονα και οικογενειακό φίλο. Και τους ημιυπαίθριους του σπιτιού τους δήλωσα κανονικά και τους πλήρωσα στην εφορία και μετά τους ξαναπλήρωσα στην πολεοδομία όταν βγήκε η σχετική απόφαση.

Αρα δεν μπορεί κανείς να λέει "μαζί τα φάγαμε" διότι ξαναλέω πως δεν έχω φάει ούτε λέπι. Και δεν μπορεί κανείς να βάζει τα πάντα σε ένα σακί. Ούτε μπορώ να συγκρίνω το ότι δεν πήρες μερικές αποδείξεις και έχασες και μερικά ένσημα με τις μιζάρες που έχουν κλέψει χρόνια τώρα οι πολιτικοί και οι λοιποί μεγαλοκαρχαρίες, όλοι αυτοί που πέρα απ' τα κλοπιμαία και την διαφθορά, ασέλγησαν και επί της δημοκρατίας. Και άφησαν υπανάπτυκτους τομείς στην χώρα μόνο και μόνο για ιδία συμφέροντα. Για δες, πόσα σκάνδαλα έχουν βγει στην φόρα;;;; πόσοι έχουν τιμωρηθεί;;; Μα αυτό δεν σας λέει κάτι;;;

Λυπάμαι που κοιμάται ο κόσμος ακόμη. Και ακόμη περισσότερο λυπάμαι για τους συνταξιούχους που τους έκοψαν απ τα 670 τα 165. Αυτοί; έχετε και γιαυτούς να πείτε κάτι;

Εσείς με 560 πχ την βγάζετε δύο άτομα;;;;;;

Πείτε μου και για τους υπαλλήλους της βουλής γιατί δεν έκοψαν τίποτα;; ούτε τα προνόμια;;;; Ξυπνήστε, δεν είναι δυνατόν!!

Luce, με κάλυψες απόλυτα.

Εγώ δεν λέω ότι οι φόροι αυτοί είναι δίκαιοι, το αντίθετο μάλιστα. Απλά σου λέω ότι κάθε φορά που δεν εισπράττονται οι φόροι, μειώνονται οι μισθοί και οι δαπάνες στο δημόσιο και όχι οι μεγάλοι μισθοί, αλλά οι μισθοί των δασκάλων μας, των γιατρών μας, των αστυνομικών μας κλπ. Ούτε εγώ το λέω επιθετικά, δεν είναι απαραίτητο να σας νοιάζει -άλλωστε πρώτα μας εκπαίδευσαν να μην μας νοιάζει-, απλά με βάση τη λογική το λέω.

Αλήθεια, καμία φορά αναρωτιέμαι, τι να έχουν ψηφίσει όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται και ... δεν πληρώνουν.

Συμφωνώ.

Αφήστε τα πληρώνω-δεν πληρώνω και προσέξτε τι ψηφίζετε κάθε φορά (γενικά μιλάω). Με την ψήφο θα γίνει η διαφορά ή με μια γενική απεργία διαρκείας... Όλα τα άλλα είναι ανούσια.

Θα μιλήσω για μένα μόνο χωρίς υποθέσεις για τους άλλους. Είχα μπει κάποιες φορές χωρίς εισιτήριο στα ΜΜΜ (καμιά 10-αριά και στην ηλικία των 15-20 ετών), όταν ερχόταν τεχνικός στο σπίτι (υδραυλικος, ηλεκτρολόγος, ψυκτικός) δεν ζητούσα απόδειξη όταν τον έβλεπα να την κάνει γαργάρα και στα εμπορικά καταστήματα όταν μου λέγανε "τόσο με απόδειξη, αν δε θέλεις σου κόβω τόσα του έλεγα να μου τα δώσει φθηνότερα και χωρίς απόδειξη". Α! Ο πρώτος μου εργοδότης στα 18 μου σε καφετέρια που πήγα να δουλέψω μου είπε ότι θα μ'εχει χωρίς ένσημα εκτός αν θέλω να τα πληρώνω εγώ!!!!! Αντί λοιπόν να του τραβήξω μία καταγγελία του είπα "αφήστε δουλεύω και μαύρα" γιατί είχα τεράστιο πρόβλημα οικονομικό (για να μη σου πω επιβίωσης)

Κατα τ'άλλα κι εγώ πληρώνω κανονικά όλους μου τους φόρους εδώ και 12 χρόνια που εργάζομαι κανονικά, πληρώνω τα πάντα γιατί ωρίμασα πλέον και κατάλαβα, τους φόρους όλους αν και δυσκολεύομαι όπως όλοι και δεν ρουσφέτιασα κανένα ούτε ζήτησα ρουσφέτι. Ακόμα και την κλήση μου για στάθμευση της μηχανής μου πάνω σε πεζοδρόμιο την πλήρωσα αδιαμαρτύρητα παρόλο που είχα αρχηγό σώματος ασφαλείας γείτονα και οικογενειακό φίλο. Και τους ημιυπαίθριους του σπιτιού τους δήλωσα κανονικά και τους πλήρωσα στην εφορία και μετά τους ξαναπλήρωσα στην πολεοδομία όταν βγήκε η σχετική απόφαση.

Ακριβώς. Το ότι γιατροί, δικηγόροι, λογιστές αλλά και υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κτλ. έκαναν τις περιουσίες που έκαναν, δηλώνοντας 5000 ευρώ αντί για 50000 και πολύ παραπάνω, φταίμε και εμείς που δεν ζητάμε απόδειξη λες και μας κάνουν και χάρη για τις υπηρεσίες που μας παρέχουν. Το ότι επί δεκαετίες ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους κάθε φόρα, έχοντας ως μόνο κριτήριο ποιος μας τάξει τα περισσότερα, μας καθιστά και εμάς υπεύθυνους για την τωρινή κατάσταση. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία πρώτα εμείς οι ίδιοι, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Το σύνολο αποτελείται από τη μονάδα, αυτό μην το ξεχνάμε.

Διαφημίσεις

Αρα δεν μπορεί κανείς να λέει "μαζί τα φάγαμε" διότι ξαναλέω πως δεν έχω φάει ούτε λέπι. Και δεν μπορεί κανείς να βάζει τα πάντα σε ένα σακί. Ούτε μπορώ να συγκρίνω το ότι δεν πήρες μερικές αποδείξεις και έχασες και μερικά ένσημα με τις μιζάρες που έχουν κλέψει χρόνια τώρα οι πολιτικοί και οι λοιποί μεγαλοκαρχαρίες, όλοι αυτοί που πέρα απ' τα κλοπιμαία και την διαφθορά, ασέλγησαν και επί της δημοκρατίας. Και άφησαν υπανάπτυκτους τομείς στην χώρα μόνο και μόνο για ιδία συμφέροντα. Για δες, πόσα σκάνδαλα έχουν βγει στην φόρα;;;; πόσοι έχουν τιμωρηθεί;;; Μα αυτό δεν σας λέει κάτι;;;

Λυπάμαι που κοιμάται ο κόσμος ακόμη. Και ακόμη περισσότερο λυπάμαι για τους συνταξιούχους που τους έκοψαν απ τα 670 τα 165. Αυτοί; έχετε και γιαυτούς να πείτε κάτι;

Εσείς με 560 πχ την βγάζετε δύο άτομα;;;;;;

Πείτε μου και για τους υπαλλήλους της βουλής γιατί δεν έκοψαν τίποτα;; ούτε τα προνόμια;;;; Ξυπνήστε, δεν είναι δυνατόν!!

Luce, με κάλυψες απόλυτα.

Φυσικα και δεν την βγαζουμε!!

Θα μιλησω για τον εαυτομου... με 260 ευρω τον μηνα ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ!!!]

Και δυστυχως αναγκαομαι σε ενα μηνα να ξενυτευτω για να μπορεσω να προσφερω στην οικογενεια μου κατιτις παραπανω!!