Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα.

Έχω ακούσει διάφορα για το πως θα σκεπάσεις το νεογέννητο. Οι περισσότεροι λένε όχι πάπλωμα αλλά κουβέρτα.

Και εδώ έχω την απορία. Παίζει ρόλο η κουβέρτα από τι υλικό είναι; Δηλαδή μπορεί να είναι είτε ακρυλική είτε μάλλινη είτε βαμβακερή? Τι είναι πιο υγιεινό;

Οι υπνόσακοι? Μήπως είναι καλύτεροι? Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ.

Διαφημίσεις

εγω ειχα παρει μια ακρυλικη και δεν ειχα κανενα προβλημα,οταν ειχα ρωτησει για υπνοσακο μου ειπαν οχι σε νεογεννητο γιατι ειναι καπως μεγαλοι κ μπορει κα κυλισει μεσα το μωρο

δες κ εδω http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=10342

συγγνώμη... αλλά ποιος σου είπε ότι μπορεί να κυλίσει μέσα το μωρό στον υπνόσακο? :shock:

δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό γιατί οι υπνόσακοι έχουν φυσικά μεγέθη όπως όλα τα ρουχάκια...

για νεογέννητο που δεν κουνιέται το μωρό απ τη θέση του κι όπως το ακουμπάς έτσι το βρίσκεις, είναι πιο πρακτικό να έχει μια κουβερτούλα φλις με ένα σεντονάκι από μέσα φανελένιο

και λέω πιο πρακτικό γιατί το νεογέννητο θα το αλλάξεις και δυο φορές μέσα στη νύχτα....

όταν το παιδί πλέον αρχίζει και στριφογυρίζει απ τη θέση του, οι κουβέρτες είναι πιο "επικίνδυνες" να τις σαβουριάσει στο προσωπάκι του με άσχημες συνέπειες

γιαυτό και ο υπνόσακος είναι τότε ο ιδανικός μιας που σε αυτή την ηλικία κι όλας περίπου δεν ξυπνάνε και τη νύχτα, ή αν ξυπνήσουν σπάνια είναι για άλλαγμα

επίσης υπάρχουν φορμάκια ολόσωμα φλισένια που είναι αρκετά ζεστά και δεν χρειάζονται επιπλέον κουβέρτα όταν το σπίτι είναι ζεστό (πχ ανοιχτο καλοριφέρ όλο το βράδυ)

αυτά είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικά αν θηλάζει κι όλας το μωρό οποτε και ξυπνάει και σε μεγάλη ηλικία το βράδυ για θηλασμό

Κοιτα και δω που το εχουμε συζητησει :D

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9559&highlight=%D5%F0%ED%FC%F3%E1%EA%EF%E9

Εγω σημερα θα ξαναπαω να παρω . Χτες που κοιταξα στα γρηγορα δεν βρηκα νουμερο :(

Α μην το ξεχασω ! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! Δεν σηκωνουμε ποτε το μωρο απο το κρεβατι μαζι με τον υπνοσακο για να το θηλασουμε ή να το νανουρισουμε στην αγκαλιά μας ! Υπάρχει κινδυνος υπερθερμανσης !

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Νομίζω ότι στον υπνόσακο θα καταλήξω. Γιατί είτε σε μένα είτε στον πατέρα του μοιάσει το σπλάχνο μου δεν πρόκειται να κρατάει σκέπασμα πάνω του.

Διαφημίσεις

Μπορείτε ν αμου πείτε πόσους βαθμούς θερμοκρασία πρέπει να έχει το δωμάτιο που κοιμάται το μωρό;Εμείς έχουμε 23 με 24 βαθμούς ακόμα δεν ανάβουμε καλοριφέρ φυσικά και την φοράω ολόσωμο φορμάκι και της ρίχνω από πάνω μια πικέ κουβερτούλα!Είναι καλά;;Λέτε να κρυώνει;;

Νομίζω ότι είναι καλά, αλλά ρώτησε καλύτερα και το γιατρό σου! Ο δικός μου έλεγε ότι το δωμάτιο πρέπει να έχει γύρω στους 20 βαθμούς επειδή τα βρέφη ζεσταίνονται πολύ περισσότερο. Η κουβέρτα καλύτερα να είναι μάλλινη ή και βαμβακερή. Το καλύτερο βέβαια είναι να ράψεις μια βαμβακερή θήκη και να τη βάζεις μέσα για να αποφύγεις την άμεση επαφή του χνουδιού με το μωρό (για το τελευταίο είναι ιδανικές οι γιαγιάδες!!!!). Ρόλο στη θερμοκρασία παίζει και η υγρασία. Η έλλειψή της αυξάνει την αίσθηση του κρύου νομίζω..

Μπορείτε ν αμου πείτε πόσους βαθμούς θερμοκρασία πρέπει να έχει το δωμάτιο που κοιμάται το μωρό;Εμείς έχουμε 23 με 24 βαθμούς ακόμα δεν ανάβουμε καλοριφέρ φυσικά και την φοράω ολόσωμο φορμάκι και της ρίχνω από πάνω μια πικέ κουβερτούλα!Είναι καλά;;Λέτε να κρυώνει;;

Την ημέρα γυρω στους 20-22 βαθμούς και την νύχτα 18 :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

kai ego sumfono oti einai kalutera upnosakos gia ton upno tou mvrou.

Pantos kalo einai na min einai polu xontros o upnosakos...auto pou les lamprini gia uperthermansi den to exo ksenakousei...isa isa fantastika oti einai polu kalutera na sikoseis kai na thilaseis to moro mesa ston upnosako giati den allazei thermokrasia apo to krevati tou sthn agkalia.

Pantos ego den xrisimopoio katholou koubertoules...kana duo fores skepase to kefali ths me thn koubertoula kai otan thn ida ..perito na sas po ..i kardia mou tha ebgaine apo tin tromara mou!

Θα συμφωνήσω με τη Λαμπρινή για το θέμα της υπερθέρμανσης, το έχω δει γραμμένο και από κατασκευαστές υπνόσακων ότι δεν ενδείκνυται για κάτω των 12 μηνών. Και θα συμφωνήσω ότι η κουβέρτα είναι πιο πρακτική. Την κουβέρτα τη στερεώνουμε στα πλάγια, για να μην ανεβαίνει στο πρόσωπο του μωρού. Η κόρη μου, όταν άρχισε να δυσανασχετεί με τα σκεπάσματα, άφηνε την κουβέρτα στη θέση της και σερνόταν προς τα πάνω. Μεγαλύτερη, δεν ήθελε να σκεπαστεί με τίποτε, οπότε την έντυνα με ολόσωμο βαμβακερό φορμάκι και φανελάκι από μέσα και την άφηνα ξεσκέπαστη. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν έπεφτε κάτω από 20 βαθμούς - και να θέλαμε! και δεν είχαμε θέρμανση στο δωμάτιο. Αλλά στο υπόλοιπο σπίτι που έκαιγαν καλοριφέρ, βάζαμε απαραιτήτως δοχεία με νερό, για να έχει λίγη υγρασία και να μην ξεραίνονται οι βλεννογόνοι κτλ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με τη Λαμπρινή για το θέμα της υπερθέρμανσης, το έχω δει γραμμένο και από κατασκευαστές υπνόσακων ότι δεν ενδείκνυται για κάτω των 12 μηνών.

Εμας ,το χω ξαναπει ,τον πρωτο υπνοσακο μας τον εκανε δωρο το νοσοκομειο . Συνοδευοταν απο ενα "εγχειριδιο" καλου υπνου που ανεφερε τα παντα απο θερμοκρασια εως τι πρεπει να εχει μεσα στην κουνια το μωρο κλπ. Εκει διαβασα αυτα που γραφω εδω . Στη Γερμανια ειναι πολυ διαδεδομένοι οι υπνοσακοι και τους προτιμω και γω και η μωρουλινιτσα μου παρολο που χω καμια 10αρια κουβερτουλες απο δωρα ! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ποια είναι τα σημάδια υπερθέμανσης?

Κοκκινα μαγουλα , κλάμα ... για να δεις αν το μωρό ειναι πολυ ζεστά πιάνεις το σβερκάκι του . Εκει μετράμε αν ειναι ζεστό ή οχι και οχι στα χερια ποδια που μπορει να ειναι παγωμένα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 3 weeks later...

καλημερα κοριτσια.πρωτα θεος περιμενω το μωρακι μου μεσα δεκεμβριου και θα ηθελα να ρωτησω τις εμπειρες μανουλες τι πρεπει να παρω για να σκεπαζω το μωρο οταν θα κοιμαται στην κουνια του.εχω ακουσει οτι η κουβερτουλα φλις δεν κανει για νεογεννητο γιατι δεν αναπνεει το δερμα.τι μου προτεινετε? γιατι εχω μπερδευτει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑ.Η ΕΛΕΝΗ ΕΙΜΑΙ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΦΛΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΑ Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΚΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΤΗΣΕΙ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΛΙΑ.

Διαφημίσεις

εμένα μου είχαν συστήσει τις πικέ της κουβερτούλες αλλά δεν είναι πολύ ζεστές δεν ξέρω και της συνθήκες αεν έχετε θέρμανση εντάξει αν όχι ίσως χρειαστείς υπνόσακο. εγώ για το πάπλωμα ξέρω ότι δεν κάνει τον πρώτο χρόνο.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

:lol: AKOMA KAI ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΕΣ ΖΕΣΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.Η ΠΙΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΣΟ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΞΕΣΞΕΠΑΖΟΝΤΑΙ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

εγω παντα το τυλιγα με την πανα (πολυ ελαφρια) και απο πανω εβαζα μια κουβερτουλα αυτες τις ισπανικες...τωρα αν δεν εχετε το βραδυ θερμανση και πεφτει η θερμοκρασια κατω απο τους 18 βαθμους θα χρειαστεις ακομα μια κουβερτουλα.. παντως σαυτην την ηλικια δεν χρειαζεται υπνοσακος γιατι τα μωρακια δεν πολυκουνιουνται απο την θεση τους... ασε τον υπνοσακο για του χρονου τον χειμωνα... :)

με το καλο να υποδεχτεις το μπεμπουλινι σου... :)

tqj2p3.png vvtJp3.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΕΝΑ.Η ΕΛΕΝΗ ΕΙΜΑΙ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΦΛΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΑ Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΚΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΕΝΤΟΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΕΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΤΗΣΕΙ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΛΙΑ.

Δεν ισχύει οτι τον πρώτο χρόνο δεν πρέπει να το σκεπάζουμε με πάπλωμα?

cceXp3.png

pcTFp3.png

Γεια σας,

αν μπορείτε επιλέξτε κάποιο απο τα θέματα που βρίσκονται εδώ και ξαναδημοσιεύστε την ερώτησή σας σε κάποιο απο αυτά τα θέματα.

Υπνόσακοι

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9559&start=0

κουβερτακι, παπλωμα η βελουτε,τι κανει για νεογεννητο?

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=10263&start=0

Κουβερτούλα ακρυλική ή όχι?

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1645

ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΕΠΑΣΜΑ......

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9433

Πώς τα σκεπάζετε;;;

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=10514&start=0

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων κάντε χρήση της αναζήτησης.

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

• 2 years later...

Καλημέρα σε όλους!!!

Θα ήθελα να ρωτήσω τις πιο έμπειρες με τι κουβερτούλα σκεπάζουμε τα νεογέννητα. Θα γεννήσω αρχές Δεκέμβρη και έχω αγοράσει μια τύπου ισπανίας. Πόσες χρειάζεται να έχω και τί υλικό θεωρείτε ότι ειναι καλύτερο?

Σας ευχαριστω!!!!

Καλημέρα. Εγώ αυτές του τύπου ΙΣΠΑΝΙΑΣ τις χρησιμοποίησα μετά τον πρώτο χρόνο. Αν δεν κάνω λάθος είναι ακρυλικές ή βελουτέ δεν θυμαμαι ακριβώς. Καλύτερα να πάρεις μία βαμβακερή. Έχει και μικρό μέγεθος για καλαθούνα ή λίκνο και πιο μεγάλη για κούνια. Μπορείς να βρεις σε όλα τα μαγαζιά με είδη μωρών.