Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θεραπεία με ιώδιο στο συγγενικό περιβάλλον

Recommended Posts

Καλησπέρα σας θα ήθελα μια συμβουλή η αδερφή του άντρα μου θα κάνει αύριο θεραπεία με ιώδιο για τον θυροειδη έχει και αυτή ένα παιδάκι 8 χρόνων και ο γιατρός της σύστησε να μην παει Σπιτι της για 1 εβδομάδα.Εμεις μένουμε στο ίδιο Σπιτι με τους γονείς τους εμείς πάνω αυτοί κάτω και θα έρθει για 15 μέρες να μείνει κάτω έχουμε ένα μωράκι 6 μηνών και φοβάμαι για όλους τους υπόλοιπους που θα έρθουν σε επαφή και θα ανέβουν μετά πάνω.Λετε να ειμαι υπερβολική ; Θα συμβουλευτω και τον Παιδιατρο μου αλλα θα ήθελα αν είχατε κάποια παρόμοια εμπειρία αν γνωρίζεται λεπτομέρειες γιατί διάβασα ότι το ιώδιο παραμένει στο χώρο που έχει υπάρξει ο ασθενής.σας ευχαριστω πολύ!

Διαφημίσεις

για οσο παραμεινει η κοπελα στο σπιτι,δεν θα δεχεστε επισκεψεις απο ατομα που ερχονται σε επαφη μαζι της...μην αισθανθεις ασχημα,να το πεις σε ολους οσους θα βλεπουν την κοπελα και να το τηρησεις αυστηρα...δεν ειναι δα και τοσο μεγαλο διαστημα,να περασει η δραση του ιωδιου και τα ξαναλετε με ολους....

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Σε ευχαριστω παρά πολύ για την άμεση απάντηση σου.Ειμαι καινουρια μαμά και εχω και κάποιες τάσεις υπερβολής ήθελα να σιγουρευτω ότι ειναι όντως σοβαρό και πρέπει να το χωνεψουν όλοι αυτό.

εμένα λογικότερο θα μου φαινόταν να ερχόταν το παιδάκι σε εσάς - πεθερικά σου για 15 ημέρες και να πήγαινε εκείνη στο σπίτι της...

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Καλημέρα εχεις απόλυτο δίκιο,εγω το έμαθα μόλις χθες να φανταστείς θεώρησαν ότι δεν χρειάζεται να το γνωρίζω ούτε εγω ούτε ο άντρας μου.Απλα ειναι κάτι αποφασισμένο και προφανώς η δικιά μου γνώμη δεν μετράει σίγουρα το μωρο δεν θα έρθει σε επαφή και φυσικά δεν ανεβεί και κανείς πάνω.Με στεναχωρεί πολύ που κάποιοι άνθρωποι δεν σκέφτονται λίγο παρά πέρα ενώ λύσεις υπάρχουν κι άλλες κατέληξαν στην πιο <<επικίνδυνη>>.

Διαφημίσεις

να μην δεχτειτε καθολου επισκεψεις απο τους κατω.

το ποσο μενει το ιωδιο στον χωρο δεν το ξερω , μπορεις ομως να μιλησεις με ενα γιατρο πυρηνικης ιατρικης η καποιο ενδοκρινολογο.

Ναι σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι θα το ψάξω για να ειμαι σίγουρη και ο Παιδιατρος μου μου τόνισε καμία επαφη ούτε εμείς.απλα για όσους γνωρίζουν το πάνω κάτω δεν ειναι και ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση στο να θέσεις όρια.Εγω ειμαι απόλυτη σε αυτό που μου λέτε όλες ,καμια επαφη,εύχομαι να το καταλάβουν.

Δες λίγο και αυτό το άρθρο

vegan

Για μια καλύτερη ποιοτητα ζωής και τέλεια υγεία

Μετάβαση στο περιεχόμενο

cropped-d_p4131062_1_low.jpg

Το ιώδιο και οι σοβαρές συνέπειες της έλλειψης του

images?q=tbn:ANd9GcQ34A7-Yc_EXAwIlLvMAafB4IsCJW2Si2cGK7qATOvbeCB2x_zWog

Τι είναι το ιώδιο: Είναι αμέταλλο χημικό στοιχείο , το οποίο ο οργανισμός μας το έχει απόλυτη ανάγκη, και το προσλαμβάνει απο το φαγητό και το νερό. Ο Θυροειδής, οι μαστικοί αδένες, η βλενώδης μεμβράνη του στομάχου, οι σιελογόνοι α΄δενες, οι ωοθήκες, ο θύμος αδένας, το δέρμα, το χοριοειδές πλέγμα στον εγκέφαλο, οι αρθρώσεις, οι αρτηρίες, και τα οστά είναι οι αντλίες ιωδίου. Είναι σημαντικό για την ομαλή ανάπτυξη του σώματος, ενώ η έλλειψή του μπορεί να επιφέρει διάφορες δυσλειτουργίες όπως ο εξόφθαλμος θυρεοειδισμός ( βρογχοκήλη), υποθυρεοειδισμός, πνευματική καθυστέρηση, κρετινισμός, ενώ σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., είναι βασική αιτία διανοητικής καθυστέρησης παγκοσμίως.images?q=tbn:ANd9GcTSUYl-eT5Qbg-1Q49s2yoafpdkFzflhw2158x_ldW-0p1YEl7-

Στην Ελλάδα έχουμε από τα μεγαλύτερα ποσοστά της Ευρώπης στην έλλειψη ιωδίου, και ο ενδοκρινολόγος Γεράσιμος Κρασσάς και Νικόλαος Ποντικίδης αναφέρουν ότι γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας για την καταπολέμηση της ιωδιοπενίας. 11 εκατομύρια άτομα πάσχουν απο κρετινισμό εξαιτίας της έλλειψής του, 43 εκατομύρα απο σοβαρή διανοητική καθυστέρηση, 750 εκατομύρια απο βρογχοκήλη, και 2 δισεκατομύρια απώλεια μαθησιακής ικανότητας (κάτω απο αυτό που τους αναλογεί).

Πως μας βοηθάει το ιώδιο: Διευκολύνει στον προγραμματισμένο θάνατο των καρκινικών ή μολυσμένων με ιούς κυττάρων, που απειλούν την ακεραιότητα ενός οργανισμού. Μας βοηθάει σε περίπτωση διαρροής ραδιανέργειας να επιβιώσουμε γιατί εγκλωβίζει την ραδιενέργεια και την αποβάλλει απο το σώμα μας.images?q=tbn:ANd9GcTQnDD7rMUzG9I5MUA2QOl5oYvPsOYGfy8X1xPBXBnIeAI_kFgdmw

Επειδή η έλλειψή του ήταν πολύ εκτεταμένη, ορίστηκε ως ενδεικτική λήψη ημερησίως στα 100-150 μικρογραμμάρια. Δεν ανέφερε όμως, οτι υψηλότερη δόση ωφελεί περισσότερο και βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών. Στο παρελθόν κατά τον 19ο αιώνα, ήταν το παγκόσμιο φάρμακο. Οι Ρώσοι το 1966 διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι ανακουφίζει τα συμπτώματα της ινοκυστικής νόσου του μαστού, δηλαδή το πρήξιμο του στήθους πριν την έμμηνο ρύση ή και κατά την διάρκειά της.

Αφαιρεί τοξικές ουσίες, χημικές ουσίες, φθόριο, (βρώμιο, μόλυβδο, αλουμίνιο, υδράργυρο), βιολογικές τοξίνες, καταστέλει την αυτοανοσοποίηση, ενισχύει την προσαρμοστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος των κυττάρων Τ και προστατεύει το στομάχι απο την ανάπτυξη βακτηρίων εντός του.

Όλα αυτά, είναι πολύ ενθαρυντικά όταν αναγνωρίζουμε τον καταιγισμό αυτών των στοιχείων στην ζωή μας, είτε στα τρόφιμα, είτε στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε συστηματικά. Π.χ. το βρώμιο χρησιμοποιείται στις πισίνες , στα ανθρακούχα ποτά,στις καλλιέργειες, σε φάρμακα για αναπνευστικά προβλήματα. Εϊναι ισχυρό τοξικό και μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ευερεθιστότητα, πονοκεφάλους, αλλαγές στην διάθεση έως και σχιζοφρένεια. Το φθόριο χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική ,στις οδοντόπαστες, στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα τύπου SSRI (Προζάκ, Παξίλ). Να σημειώσουμε ότι φάρμακα που περιείχαν φθόριο αποσύρθηκαν εξαιτίας σοβαρών παρενεργειών όπως καρκίνο στήθους. Οι περισσότερες απο αυτές τις ουσίες είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, ενώ όλες έχουν την ιδιότητα να διευκολύνουν την αποβολή του ιωδίου απο το σώμα μας!!!!!images?q=tbn:ANd9GcToYNTeOWSY5F168OblvS2QOhyjCgUHLcFY0Yf1e4MBAUAUIsn-

Τι γίνεται σήμερα:

Βομβαρδιζόμαστε από τις εκρήξεις ραδιενέργειας είτε του Τσέρνομπιλ είτε της φουκοσίμα. Κι αν νομίζετε οτι αυτό είναι μακρυά, υπάρχουν μετρήσεις της Γαλλίας που αναφέρουν οτι τα ανιχνεύσιμα ραδιενεργά στοιχεία στην Ευρώπη είναι πολύ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Η πυρηνική τεχνολογία έχει εισχωρήσει και στην παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων διατροφής. Η ραδιενέργεια κερδίζει έδαφος έναντι της απολύμανσης των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και ο Π.Ο.Υ εχει εγκρίνει την ακτινοβόληση των τροφίμων με ραδιενέργεια γιανα καταστραφούν επικίνδυνα βακτηρίδια όπως η σαλμονέλα!!!!!!!!!!!!!!

Οι ειδικοί θεωρούν ότι καταναλώνοντας τροφές που περιέχουν ιώδιο, μπορούμε να προστατευτούμε απο τη ραδιενεργό ακτινοβολία.

images?q=tbn:ANd9GcStbOcW-TyVu2T-o_1mV9UlFopexLQEaU7v9_4oS5djmaUwIrWM

Οι Ιάπωνες που καταναλώνουν πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες ιωδίου λόγω των φυκιών που τρώνε, παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου στον κόμσο, και έχουν τον υψηλότερο δείκτη μέσου όρου ζωής απο τις ανεπτυγμένες χώρες. Ο μέσος Ιαπωνέζος παίρνει έως και 12 χιλιογραμμάρια ιώδιο την ημέρα. Αυτή η ποσότητα είναι 50 φορές πάνω απο αυτήν που καταναλώνει ο μέσος Αμερικανός. Οι Ιαπωνέζοι που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες και υιοθετούν την διατροφήτης νέας χώρας, αρχίζουν να παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού και άλλες παθήσεις.

Αντίθετα, η προοδευμένη και επιστημονικώς πλήρως καταρτισμένη ήπειρος της Αμερικής αλλά κυρίως το Αμερικάνικο κράτος, έχει τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού, βρίσκονται στην 48η θέση (από 226 χώρες) ως προς το μέσο όρο ζωής και έχουν πολύ υψηλό ποσοστό παιδικής θνησιμότητας.

Που θα βρούμε το ιώδιο στις απαιτούμενες ποσότητες για τους ωμοφάγους:

Ως τώρα είχαμε την δυνατότητα να παίρνουμε φύκια που περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες ιωδίου. Τα φύκια Νορι, Κελπ, Chlorella. Μετά το ατύχημα της Φουκοσίμα, αυτή η πηγή ιωδίου μάλλον θα μας εκλείψει λόγω της ραδιενέργειας που τα έχει μολύνει. Το θαλασινό αλάτι, τα μανιτάρια, οι αγκινάρες, τα σκόρδα, τα φύκια, τα σταφύλια (όχι όλα τα είδη), το πεπόνι, ο ανανάς, τ΄ αγγουράκια, οι τομάτες, τʼ αντίδια, τα ραπανάκια, το σέλινο, τα πράσσα, τα κρεμμύδια, το σπανάκι, τα καρότα, τα φρέσκα μπαρπουνοφάσουλα, τα φρέσκα μπιζέλια, το λάχανο, τα σπαράγγια, το καλαμπόκι, η βρώμη.

Επειδή όμως οι ποσότητες είναι πολύ μικρές σε σχέση με τις ποσότητες που χρειαζόμαστε, μπορούμε να πάρουμε το ιώδιο σε πόσιμη μορφή. Προσοχή δεν είναι το ιώδιο του εμπορίου, γιατί χρειάζεται μια ειδική σύνθεση για να γίνει πόσιμο. Κυκλοφορεί σε μπουκαλάκια που φυλάσσονται σε σκοτεινό μέρος (για σιγουριά στο ψυγείο).

Πηγές:

Τρίτο Μάτι: Έρευνα Ιώδιο , οι σοβαρές συνέπειες της έλλειψής του και η σπουδαιότητά του στην εποχή μας (των πυρηνικών ατυχημάτων)http://fysei.blogspot.com/2007/01/v.html

Iodine, why you need it. Why you canʼt live withoutit. David Brownstein, MD.

Ιώδιο, ένας σημαντικός παράγων υγείας, Donald W. Miller.

Crirrad: Εντοπίστηκε ιώδιο 131 από την Φουκοσίμα στις τροφές μας www. inews.gr/…/iodio-131-tromos-kai-omos-trome-radienergeia.htm

Γράμμα από τη Φουκοσίμα, Μαρία Πνευματικού

Επεξεργασία τροφίμων, Σούζι Εμετ (www.bbc.co.uk/greek/…/page3.shtml)

Τι δεν γνωρίζετε για τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας στην υγεία (www.home-biology.gr/…/ epiptoseis-radienergeias)

10 μύθοι και αλήθειες για την απειλή της ραδιενέργειας (www.real.gr/?page=artho@id=5848

Πάντως κι εγώ θα 'ελεγα πως θα ήταν καλύτερα να έρθει το παιδί της κουνιάδας σου στηνπεθερά σου γιανα μην υπάρχει θέμα. Δεν μπορεί ο συζυγός σου να το ζητήσει από την αδερφή του;

Επίσης δες κι αυτό που βρήκα

Ο ασθενής ακολούθως θα πρέπει να παραμείνει απομονωμένος σε ένα δωμάτιο με περιορισμένη επαφή με άλλους ανθρώπους έως ότου το επίπεδο ακτινοβολίας του ασθενούς είναι ασφαλές χαμηλό (συνήθως 24 ώρες αργότερα). Η θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο είναι ευεργετική για τον ασθενή, ωστόσο χρησιμοποιεί μια ραδιενεργό ουσία και έτσι οι ασθενείς πρέπει να ακολουθήσουν μερικές προφυλάξεις για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι άλλοι άνθρωποι. Οι γυναίκες ασθενείς πρέπει να έχουν αρνητική δοκιμασία κύησης πριν από τη θεραπεία και να αποφύγουν την εγκυμοσύνη για ένα έτος μετά τη θεραπεία. Οι γυναίκες ασθενείς που θηλάζουν θα πρέπει να σταματήσουν το θηλασμό επειδή το ιώδιο 131 εκκρίνεται στο γάλα και μπορεί να βλάψει το θυρεοειδή αδένα του μωρού.

Σε ευχαριστω παρά πολύ για όσα εψαξες και πάρεθεσες για μένα το εκτιμώ πολύ.Ειναι κάτι που επειδή ειμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και αρκετά μαζεμενος δεν θα το πρότεινα το μυαλό μου σκέφτεται αλλα δεν μιλάω για να μην παρεξηγηθώ μιας και ειναι θέμα υγείας, σίγουρα θέλω να προστατεψω πάνω από όλα το μωρο μου και αυτό θα κάνω.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστω παρά πολύ για όσα εψαξες και πάρεθεσες για μένα το εκτιμώ πολύ.Ειναι κάτι που επειδή ειμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και αρκετά μαζεμενος δεν θα το πρότεινα το μυαλό μου σκέφτεται αλλα δεν μιλάω για να μην παρεξηγηθώ μιας και ειναι θέμα υγείας, σίγουρα θέλω να προστατεψω πάνω από όλα το μωρο μου και αυτό θα κάνω.

Ο ασθενής ακολούθως θα πρέπει να παραμείνει απομονωμένος σε ένα δωμάτιο με περιορισμένη επαφή με άλλους ανθρώπους έως ότου το επίπεδο ακτινοβολίας του ασθενούς είναι ασφαλές χαμηλό (συνήθως 24 ώρες αργότερα).

Λογικά το πρώτο 24ωρο θα την κρατήσουν μέσα, σε απομόνωση.

Ναι τη Δευτέρα θα έρθει εδώ έτσι όπως τα λέτε σε απομόνωση την πρώτη μέρα.

καλημερα κοριτσι μου.μολις διαβασα την περιπτωση σου.εγω ειμαι λιγο των ακρων στα θεματα υγειας και καποια πραγματα δεν τα συζητω καν.εγω στη θεση σου θα εφευγα.θα πηγαινα σε γονεις,σε συγγενεις οπουδηποτε.και αν δεν ειχα αυτη τη δυνατοτητα δεν θα αφηνα καναναν να πλησιασει στο 1 μετρο το παιδακι μου.κοριτσι μου δεν μιλαμε για ιωση γαστρεντεριτιδας,μιλαμε για μια επικυνδινη θεραπεια με σοβαρες επιπτωσεις.τα πεθερικα σου συγνωμη κι ολας τι μυαλο κουβαλανε?λες και δεν υπηρξαν γονεις ποτε.και πολυ περισσοτερο η πεθερα σου κ η κουνιαδα σου που ειναι μητερες.συγνωμη αν μπηκα σε πολυ προσωπικα θεματα.

αν προκειται για το ραδιενεργο ιωδιο, που χρησιμοποιειται για την αντιμετωπιση καρκινου στο θυροειδη χρειαζεται απιστευτη προσοχη και προφυλαξη. αν μιλαμε για το ιδιο ιωδιο, δεν πρεπει ουτε για πλακα να πλησιασει κανεις οχι μονο το παιδι σου αλλα και το σπιτι σου γενικοτερα. η μητερα μου ειχε κανει πριν λιγα χρονια θεραπεια με αυτο. εμεινε σε καραντινα στο νοσοκομειο ενα 24ωρο και μετα στο σπιτι αλλες 15-20 μερες περιπου.

τη γατα της την κρατησα στο σπιτι μου, γιατι η ακτινοβολια ηταν πολυ μεγαλη για μια γατα (η οποια σε βαρος ειναι σαν ενα μεγαλο μωρο) και φυσικα δεν πλησιασαμε καθολου τη μητερα μου. στο σπιτι της ειπαν να μην ακουμπαει πολλα πραγματα, να φοραει γαντια μιας χρησης, και να χρησιμοποιει τις πρωτες μερες πλαστικα πηρουνια και παιτα, ωστε να τα

πεταξει μετα. ολα αυτα ειναι οδηγιες δημοσιου νοσοκομειου της αθηνας.

ψωνια της αφηναμε εξω απο την πορτα. και το κορυφαιο. 2-3 μερες αφου ειχε βγει απο το νοσοκομειο η αδερφη μου της πηγε μια ανθοδεσμη με λουλουδια. η μητερα μου τα επιασε χωρις γαντια για να τα φτιαξει (νομιζει κιολας οτι τα χερια της ηταν ιδρωμενα και εβγαλε τα γαντια), πηγε να κοιμηθει για μεσημερι κι οταν ξυπνησε τα λουλουδια ηταν μαραμενα...

αυτα εχω να πω.

αν μιλαμε για το ιδιο ιωδιο, γινε οσο κακια χρειαζεται. μιλαμε για την υγεια σας.

Διαφημίσεις

Ναι ειναι το ραδιενέργο ιώδιο για τον καρκίνο στον θυροειδη.Η αλήθεια ειναι πως εχω αγχωθει μίλησα με τον άντρα μου του είπα κάποια πράγματα από ότι διαβάζω από ότι μου λέτε και εσείς του είπα και ότι είπε ο Παιδιατρος και εχθές συζήτησε μαζί τους και δυστυχώς υπήρξε μεγάλη παρεξήγηση,έπεσα από τα σύννεφα γιατί όπως είπατε και εσείς ειναι και οι δυο μητέρες και δείχνουν αδιάφορες.Θα ήθελα να φύγω έστω για την πρώτη εβδομάδα με τη μικρη φοβάμαι όμως ότι θα υπάρξει μετά περαιτέρω πρόβλημα.σας ευχαριστω που με βοηθάτε με όλες αυτές τις πληροφορίες νιώθω λίγο σαν να μην υπάρχω και εγω και η μικρούλα μου.

Ναι ειναι το ραδιενέργο ιώδιο για τον καρκίνο στον θυροειδη.Η αλήθεια ειναι πως εχω αγχωθει μίλησα με τον άντρα μου του είπα κάποια πράγματα από ότι διαβάζω από ότι μου λέτε και εσείς του είπα και ότι είπε ο Παιδιατρος και εχθές συζήτησε μαζί τους και δυστυχώς υπήρξε μεγάλη παρεξήγηση,έπεσα από τα σύννεφα γιατί όπως είπατε και εσείς ειναι και οι δυο μητέρες και δείχνουν αδιάφορες.Θα ήθελα να φύγω έστω για την πρώτη εβδομάδα με τη μικρη φοβάμαι όμως ότι θα υπάρξει μετά περαιτέρω πρόβλημα.σας ευχαριστω που με βοηθάτε με όλες αυτές τις πληροφορίες νιώθω λίγο σαν να μην υπάρχω και εγω και η μικρούλα μου.

Δηλαδή η κουνιάδα σου κοιτάει τη βολή της και να προστατέψει το παιδί της κι εσύ πρέπει να στενοχωρηθεις αν θυμώσουν γιατι θα φύγεις με το δικό σου παιδι;:shock:

Εφόσον λοιπόν η κουνιάδα σου σκέφτεται μόνο την οικογένεια της, και αφού ο άντρας σου συζήτησε μαζί τους, τότε κι εσύ νομίζω πως πρέπει να σκεφτείς το καλό της δικης σου οικογένειας κι ας παρεξηγηθουν

εχω εκνευριστει απιστευτα. δεν εχουν καταλαβει ποσο σοβαρα ειναι τα πραγματα; τοσο δυσκολο ειναι για μερικες μερες να μην ανεβουν καθολου στο σπιτι σας. ο αντρας σου τι λεει για ολα αυτα;

χωρις παρεξηγηση γι'αυτο που θα πω, αλλα εμεις κοιταξαμε να προστατεψουμε τη γατα απο την ακτινοβολια και αυτοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι πρεπει να προστατεψουν το μωρο; εχω συγχυστει. αν τα βρεις σκουρα, φυγε για μερικες μερες. πανω απο ολα πρεπει να προστατευουμε τα μωρακια μας. μπραβο σου που το ψαχνεις τοσο το θεμα.

και εγω νομιζω να παρεις το μωρο και να φυγεις για μια εβδομαδα αν αυτο γινεται....Και δεν θα εχεις το αγχος και θε 'περασεις΄το μηνυμα.

κατα τα αλλα συμφωνω με χρυσοψαρακι, θελει προσοχη περισσοτερες ημερες,

του είπα και ότι είπε ο Παιδιατρος

Ti ακριβώς σου είπε ο παιδίατρος για αυτό? Θα πρότεινα να μιλήσεις και με τον θεράποντα ιατρό της κουνιάδας σου , έχει ενημερώσει επαρκώς τους ασθενείς του για τις προφυλάξεις που θα πρέπει να πάρουν, τι σε συμβουλεύει ? ( φαντάζομαι είναι μέσα στα καθήκοντά του να προστατεύει τη Δημόσια Υγεία, θα υπάρχει καποιο πρωτόκολο για αυτες τις περιπτώσεις.)

Αν η κουνιάδα σου έχει πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις , αλλά παρόλα αυτά δεν αισθάνεσαι ασφαλής, θα σου πρότεινα να μετακινηθείς εσύ για λίγο διάστημα ( μια εκδρομούλα ίσως )?

Γνώμη μου είναι ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση η κατάλληλη στιγμή για να διαπληκτιστείς με τα πεθερικά και την κουνιάδα σου. Σίγουρα ,η ψυχολογία των πεθερικών σου δεν είναι καλή και επίσης δεν πρέπει σε καμία περιπτωση να επιβαρύνεις τον ασθενή με ένα επιπλέον πρόβλημα ( ακόμα αν και στην τελική έχει αδικο) , αναζήτησε αλλού λύσεις.

καλησπερα και παλι.καλα Lanil τα πεθερικα σου και η κουνιαδα σου πρεπει να ζουν σε αλλο πλανητη....τα ατομα ειναι εντελως ανευθυνα και με το συμπαθειο που λενε το λιγοτερο γαιδουρια!!!!!!!μην το ρισκαρεις!εν αναγκη πες τους οτι εσυ ακολουθεις οδηγιες του παιδιατρου,αν και το καλυτερο θα ηταν να μπει μπροστα ο αντρας σου και να τους τακτοποιησει!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Ο Παιδιατρος μου είπε καμία επαφή εννοείτε το μωρο καμία επαφη εμείς και να μην κατεβασουμε το μωρο ακόμα και όταν φύγει ο ασθενής στο χώρο που βρισκόταν τουλάχιστον για μια εβδομάδα με 15 μέρες επίσης καμία επαφη με αυτούς που βρίσκονται με τον ασθενή όσο θα ειναι κάτω.Εγω σίγουρα δεν θέλω να φέρω κανένα σε δύσκολη θέση καταλαβαίνω ότι και για την ίδια ακόμα ειναι μια δύσκολη φάση στη ζωή της.Απλα όταν μου είπαν ότι θα έρθει κάτω προσπάθησαν να μου μεταφέρουν τα λόγια του ένδοκρινολογου ότι ναι απομόνωση αλλα αυτοί που μένουν σε πολυκατοικία δεν ζητάνε από τους ενοικους να φύγουν και οτι δεν ειναι λεπροι,εκεί κατάλαβα ότι δεν το σκέφτονται καλα το θέμα.Να προσθέσω ότι όταν μου το είπαν δεν αντέδρασα γιατί φυσικά ξέρω ότι περνάνε ένα δύσκολο διάστημα αλλα και από την άλλη σκέφτηκα ότι ειναι επικίνδυνο όλο αυτό.δεν θέλω σε καμία περίπτωση να νιώσει άσχημα κανείς δεν θέλω να στεναχωρω κανένα όμως θέλω να σέβονται λίγο και την δική μου φοβία.Καταλαβαινω και τον άντρα μου ότι βρίσκεται ανάμεσα και προσπαθώ να το χειριστώ κομψά συμφώνησε ότι δεν θα υπάρχει καμία επαφή και ότι ούτε αυτός θα πηγαίνει στο Σπιτι και βλέπουμε δεν ξέρω απλα περιμένω μόνο μια λογική συμπεριφορά.σας ευχαριστω και πάλι για όσα μου παραθέτετε με βοηθούν πολύ.

Ο Παιδιατρος μου είπε καμία επαφή εννοείτε το μωρο καμία επαφη εμείς και να μην κατεβασουμε το μωρο ακόμα και όταν φύγει ο ασθενής στο χώρο που βρισκόταν τουλάχιστον για μια εβδομάδα με 15 μέρες επίσης καμία επαφη με αυτούς που βρίσκονται με τον ασθενή όσο θα ειναι κάτω. βοηθούν πολύ.

Aν τηρηθεί δηλαδή αυτό , είστε ασφαλείς? Το γεγονός ότι είστε σε διαφορετικό διαμέρισμα σας διασφαλίζει ?Δεν είναι δύσκολο, σε αυτή την περίπτωση, να "απομονωθείτε " , εσείς και το μωρό, στο διαμέρισμά σας και να ενημερώσετε και τους υπόλοιπους να μην υπάρξουν επαφές.

Τώρα , βέβαια , καταλαβαίνω απόλυτα τα άγχη και τους προβληματισμούς σου, ξέρω ότι το μυαλό σου , καλώς ή κακώς , θα τριγυρίζει εκεί , για αυτό σου πρότεινα μια εκδρομούλα, τώρα , αν αυτό δεν είναι δυνατό, ακολούθησε με ευλάβεια τις συμβουλές των γιατρών και είμαι βέβαιη ότι όλα θα πάνε καλά.

Καλησπέρα και πάλι ήρθε η αδερφη του τη Δευτέρα αλλα δυστυχώς έμαθα κάτι και εχω χάσει κάθε ιδέα για αυτούς τους ανθρώπους η αδερφη του είχε έρθει να μείνει εδώ από την περασμένη Πέμπτη και θεώρησα οτι το έκανε για να συνηθίσει το παιδι της την απουσία της μου είπαν λοιπόν οτι είχε έρθει γιατι ήδη είχε πάρει το πρώτο χάπι ίωδιου και εγω την επόμενη μέρα είχα κατεβάσει τη μικρη μου κάτω να δει τον παππού και την γιαγιά.Μην με ρωτησετε τι έκανα μην με ρωτήσετε πως αντέδρασα εχω τρελαθεί και δεν φτάνει μόνο αυτό που δεν μου είπανε παιδι μου μην κατέβεις γιατι εχει ξεκινήσει η θεραπεία.Δεν ξέρω πια με τι ανθρώπους εχω να κάνω εχω και τον άντρα μου μέσα στη μέση να κάνει οτι μπορει γιατι τον κατηγόρησαν οτι δεν πονάει την αδερφη του.Επισης θέλω να σας ρωτήσω την Τρίτη ξεκίνησε να βγαίνει έξω κάνει;δεν ξέρω εγω ρώτησα μια ένδοκρινολογος και μου είπε οτι για μια εβδομάδα πρεπει να ειναι σε δωμάτιο στο σπιτι και εκτός αυτού βγαίνω και εγω με την μικρη μου γιατι εχει καλό καιρό.