Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!! ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΜΕΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ 7.30 π.μ. ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ 8.00 π.μ. ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ. ΟΜΩΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 7.30 ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΓΕΙ 8.00. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ;; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ. (Η ΜΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ).:cry:

Διαφημίσεις

Αρκετοί γονείς αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα και αυτό που κάνουν είναι να προσλαμβάνουν κοπέλες/κυρίες ώστε να παίρνουν το παιδί απ το σπίτι και να το πηγαίνουν στο σχολείο και τούμπαλιν. Εγώ θα προσπαθούσα να κάνω μια κουβέντα με τη νηπιαγωγό και με τον εργοδότη ώστε η μεν 1η αν μπορούσε να έρχεται δέκα λεπτά νωρίτερα στο σχολείο και ο 2ος να ανέχεται μια 15λεπτη αργοπορία η οποία μπορεί φυσικά να αναπληρωθεί στο τέλος του ωραρίου.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι!

1. Να δεις αν υπάρχει πρωινή ζώνη στο νηπιαγωγείο. Αν δηλαδή ανοίγει από τις 7 το σχολείο. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν στην αρχή της χρονιάς 5 αιτήσεις γονέων νηπίων (όχι προνηπίων).

2. Να συνενοηθείς με κάποια άλλη μαμά να πηγαίνει και το δικό σου παιδί μαζί με το δικό της.

3. Να προσλάβεις κάποιος γι' αυτή τη δουλειά.

Δυστυχώς, άλλες λύσεις δεν υπάρχουν

Αρκετοί γονείς αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα και αυτό που κάνουν είναι να προσλαμβάνουν κοπέλες/κυρίες ώστε να παίρνουν το παιδί απ το σπίτι και να το πηγαίνουν στο σχολείο και τούμπαλιν. Εγώ θα προσπαθούσα να κάνω μια κουβέντα με τη νηπιαγωγό και με τον εργοδότη ώστε η μεν 1η αν μπορούσε να έρχεται δέκα λεπτά νωρίτερα στο σχολείο και ο 2ος να ανέχεται μια 15λεπτη αργοπορία η οποία μπορεί φυσικά να αναπληρωθεί στο τέλος του ωραρίου.

Χωρίς να μένω Αθήνα, νομίζω ότι εκείνη την ώρα (ώρα αιχμής) για να πας από Γλυφάδα στο κέντρο χρειάζεσαι πάνω από μισή ώρα....

Άρα δεν φτάνει πάλι ο χρόνος (αν υποθέουμε ότι δέχονται και οι 2)

Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να βρω κοπέλα για 1 ώρα τόσο πρωί, αλλά εκτός αυτού με τόσα που έχω ακούσει που να έχω εμπιστοσύνη πια. Αν δεν ξέρεις κάποια που να έχεις εμπιστοσύνη να μπει μέσα στο σπίτι σου, να αναλάβει το παιδί σου;; Τόσα γίνονται. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν υπήρχε κάποια γνωστή κοπέλα. Η λύση της συνενόησης με το αφεντικό και τη νηπιαγωγό για 15λεπτο δε με καλύπτει δυστυχώς πρώτον γιατί το αφεντικό μου δεν είναι πολύ συζητήσιμο, και η απόσταση Γλυφάδα-Αθήνα μετά τις 7.30 είναι τραγικά μεγαλύτερη και θέλω τουλάχιστον 3/4 το λιγότερο για να φτάσω και που θα πρέπει να τα καλύψω στο τέλος της μέρας. Η λύση της πρωινής ζώνης που μου πρότεινες φίλη emmaki θα την αναζητήσω αμέσως. Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. Μα μόνο εγώ δουλεύω τόσο πρωι;; Γιατί να μην υπάρχουν και άλλοι γονείς με το ίδιο πρόβλημα για να τακτοποιηθούμε όλοι;; Δυστυχώς η λύση της άλλης μαμάς θα ήταν μια καλή ιδέα αλλά δε βλέπομαι με τις άλλες μαμάδες γιατί δουλεύω νωρίς όπως προείπα και δε βλέπω καμία. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες σας, είναι πολύ χρήσιμες όλες. Νοιώθω ότι συζητάω το πρόβλημά μου με τις φίλες μου!!!!!:wink:

Διαφημίσεις

O άντρας σου τι ώρα πιάνει δουλειά; Δεν μπορεί να πηγαίνει εκείνος το παιδί; Εσύ δεν θα έχεις επιστρέψει την ώρα που σχολάει το ολοήμερο; Κάπως έτσι τα βολεύουμε εμείς σε συνεννόηση με τον εργοδότη.

Και πες ότι κάπως τα βολεύεις τις καθημερινές. Όλο και κάποιες έκτακτες αργίες συμβαίνουν, σχολικές γιορτές, καθώς και οι προβλεπόμενες αργίες που είναι αρκετές. Πρέπει να έχετε λύση και για τότε.

Το πρόβλημα αυτό το έχουν πολλοί γονείς.

Είτε δουλεύουν νωρίς όπως εσύ

είτε δουλεύουν έως αργά όπως εγώ για παράδειγμα

που σχολάω το νωρίτερο μετά τις 6:00

και που ο άντρας μου κάποιες εβδομάδες

έχει βάρδιες στη δουλειά του.

Εαν δεν είχα τους γονείς μου δεν ξέρω τι θα έκανα! :?

και για να μη σε αγχωσω απο του χρονου που θα ειναι δημοτικο δεν υπαρχει η δυνατοτητα του 7-8 οποτε παλι θα πρεπει να βρειτε μια πιο μονιμη λυση για αυτο,,,,μιας και πανε 8 στο δημοτικο (ή 8 και κατι δε θυμαμαι ακριβως) ,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

και για να μη σε αγχωσω απο του χρονου που θα ειναι δημοτικο δεν υπαρχει η δυνατοτητα του 7-8 οποτε παλι θα πρεπει να βρειτε μια πιο μονιμη λυση για αυτο,,,,μιας και πανε 8 στο δημοτικο (ή 8 και κατι δε θυμαμαι ακριβως) ,,,

Υπαρχει και για το δημοτικο η η δυνατοτητα (αρκει να μαζευτουν τα ατομα που πρεπει)...απλα προσπαθουν να το αποφυγουν και δεν ενημερωνουν το κοσμο (ουτε στο νηπιαγωγειο ενημερωνουν)

Διαφημίσεις

Στο σχόλασμα δεν έχω πρόβλημα γιατί σχολάω 15.30 και προλαβαίνω αν φύγω αμέσως να είμαι σχεδόν 16.00 στη Γλυφάδα που λήγει η ώρα του ολοήμερου.

O άντρας σου τι ώρα πιάνει δουλειά; Δεν μπορεί να πηγαίνει εκείνος το παιδί; Εσύ δεν θα έχεις επιστρέψει την ώρα που σχολάει το ολοήμερο; Κάπως έτσι τα βολεύουμε εμείς σε συνεννόηση με τον εργοδότη.

Και πες ότι κάπως τα βολεύεις τις καθημερινές. Όλο και κάποιες έκτακτες αργίες συμβαίνουν, σχολικές γιορτές, καθώς και οι προβλεπόμενες αργίες που είναι αρκετές. Πρέπει να έχετε λύση και για τότε.

ΑthinaP ο άντρας μου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν και δεν έχει στάντας ωράριο και μέρες εργασίας. Άλλωστε το είπα και στην αρχή οτί τώρα δεν έχω πρόβλημα γιατί δε δουλεύει. Αν όμως βρεθεί κάτι τότε την πάτησα. Όσο για τις γιορτες και στις σχολικές αργίες εκεί δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί μπορεί να τον στείλω στη μητέρα μου στο Λαύριο ή στη χειρότερη στο Αγρίνιο στην πεθερά μου.

ΑthinaP ο άντρας μου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν και δεν έχει στάντας ωράριο και μέρες εργασίας. Άλλωστε το είπα και στην αρχή οτί τώρα δεν έχω πρόβλημα γιατί δε δουλεύει. Αν όμως βρεθεί κάτι τότε την πάτησα. Όσο για τις γιορτες και στις σχολικές αργίες εκεί δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί μπορεί να τον στείλω στη μητέρα μου στο Λαύριο ή στη χειρότερη στο Αγρίνιο στην πεθερά μου.

Ναι, αλλά τι θα κάνεις σε μια μέρα απεργίας; Τι θα κάνεις σε μια μέρα που θα κλείσει το σχολείο λόγω παγετού; Τι θα κάνεις σε μια αρρώστεια (είτε του παιδιού είτε της νηπιαγωγού);

Σε πράγματα δηλαδή που δεν είναι προγραμματισμένα

Στο σχόλασμα δεν έχω πρόβλημα γιατί σχολάω 15.30 και προλαβαίνω αν φύγω αμέσως να είμαι σχεδόν 16.00 στη Γλυφάδα που λήγει η ώρα του ολοήμερου.

Η αποχώρηση του ολοημέρου είναι 3:45-4.

Το αν θα μείνει επιπλέον χρόνο μέχρι να φτάσεις εσύ (έστω και τα 5 αυτά λεπτά) εξαρτάται αποκλειστικά από τη νηπιαγωγό.

Αν έχει να πάρει κάποιο λεωφορείο, αν έχει να πάρει δικά της παιδιά, αν έχει κάποια δουλειά........

Εγώ, ας πούμε έπαιρνα λεωφορείο στις 4 ακριβώς και είχα και 7 λεπτά περπάτημα ως το ΚΤΕΛ. Δεν με έπαιρνε να περιμένω γονείς ούτε λεπτό επιπλέον μετά τις 4

Υαsemi μου το ξέρω γι'αυτό και αγχώνομαι τόσο πολύ γιατί αν ήταν για ένα χρόνο κάπως θα τα βόλευα. Ή χιλιοπαρακαλώντας τους γονείς μου, ή να πλήρωνα γυναίκα ή...... Ξέρω ότι το πρόβλημά μου πλέον θα είναι μόνιμο!!!

Διαφημίσεις

Ναι, αλλά τι θα κάνεις σε μια μέρα απεργίας; Τι θα κάνεις σε μια μέρα που θα κλείσει το σχολείο λόγω παγετού; Τι θα κάνεις σε μια αρρώστεια (είτε του παιδιού είτε της νηπιαγωγού);

Σε πράγματα δηλαδή που δεν είναι προγραμματισμένα

Εmmaki μου σε μια μέρα απέργίας ή αρώστιας του μικρού ή της νηπιαγωγού θα μπορώ να βοηθηθώ είτε απ'τους γονείς μου (το πρόβλημα υπάρχει στο ότι δε μπορούν να μένουν συνέχεια Βούλα σε καθημερινή βάση). Σε ειδικές περιπτώσεις σαφώς και θα βοηθήσουν, είτε θα πάρω αναγκαστική άδεια απ'το γραφείο. Τι να κάνω!!!

Η αποχώρηση του ολοημέρου είναι 3:45-4.

Το αν θα μείνει επιπλέον χρόνο μέχρι να φτάσεις εσύ (έστω και τα 5 αυτά λεπτά) εξαρτάται αποκλειστικά από τη νηπιαγωγό.

Αν έχει να πάρει κάποιο λεωφορείο, αν έχει να πάρει δικά της παιδιά, αν έχει κάποια δουλειά........

Εγώ, ας πούμε έπαιρνα λεωφορείο στις 4 ακριβώς και είχα και 7 λεπτά περπάτημα ως το ΚΤΕΛ. Δεν με έπαιρνε να περιμένω γονείς ούτε λεπτό επιπλέον μετά τις 4

Νομίζω πως έχουν δυσκολέψει τόσο τα πράγματα για όλους μας που το σωστό είναι ο ένας να βοηθάει τον άλλον όσο μπορεί και του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Αν είναι να πάω με έμφραγμα ή εγκεφαλικό, έχω που έχω ψηλή πίεση, τι να πω!! Θα δείξει!!!

Νομίζω πως έχουν δυσκολέψει τόσο τα πράγματα για όλους μας που το σωστό είναι ο ένας να βοηθάει τον άλλον όσο μπορεί και του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Αν είναι να πάω με έμφραγμα ή εγκεφαλικό, έχω που έχω ψηλή πίεση, τι να πω!! Θα δείξει!!!

Απλά προσπαθώ να σου δείξω ότι υπάρχουν και παράμετροι που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί, να μην βρεθείς προ απροόπτου.

Εγώ που είμαι μέσα στο χώρο, τα βλέπω καθημερινά.

Η αλληλοβοήθεια είναι πολύ ωραία, όταν όμως υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιείται. Στο προσωπικό παράδειγμα που σου είπα, όσο και να ήθελα να βοηθήσω τους γονείς που δούλευαν, δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω, γιατί μετά δεν είχα τρόπο να πάω εγώ στο δικό μου σπίτι.

Ομοίως, αν η νηπιαγωγός μετακινείται με γκρουπάκι συναδέλφων, που φεύγουν καθορισμένη ώρα (και είναι πλέον πολύ συχνό αυτό)......

Δυστυχώς η πραγματικότητα μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα χωρίς βοήθεια. Και αν δεν την έχουμε δωρεάν, πρέπει να την πληρώνουμε και είμαστε και τυχεροί που έχουμε δουλειά και μπορούμε. Η γνώμη μου είναι, ψάξε να βρεις μία κοπέλα από τη γειτονιά να έρχεται σπίτι στις 7.00, να φεύγεις εσύ με την ησυχία σου, να ξυπνάει το παιδάκι σου μία λογική ώρα -μη βγαίνει στο δρόμο από τα άγρια χαράματα- και να το πηγαίνει στο σχολείο. ΠΟΛΛΕΣ κοπέλες θα ενδιαφέρονταν για μία δίωρη απασχόληση, θα έχεις και δυνατότητα επιλογής. Απλά θα πρέπει να πάρεις κάποιες μέρες άδεια, γιατί θα πρέπει να είσαι εκεί στην αρχή.

Δυστυχώς η πραγματικότητα μας δείχνει ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα χωρίς βοήθεια. Και αν δεν την έχουμε δωρεάν, πρέπει να την πληρώνουμε και είμαστε και τυχεροί που έχουμε δουλειά και μπορούμε. Η γνώμη μου είναι, ψάξε να βρεις μία κοπέλα από τη γειτονιά να έρχεται σπίτι στις 7.00, να φεύγεις εσύ με την ησυχία σου, να ξυπνάει το παιδάκι σου μία λογική ώρα -μη βγαίνει στο δρόμο από τα άγρια χαράματα- και να το πηγαίνει στο σχολείο. ΠΟΛΛΕΣ κοπέλες θα ενδιαφέρονταν για μία δίωρη απασχόληση, θα έχεις και δυνατότητα επιλογής. Απλά θα πρέπει να πάρεις κάποιες μέρες άδεια, γιατί θα πρέπει να είσαι εκεί στην αρχή.

Σαφώς και αυτή είναι μια καλή λύση, το πρόβλημα όμως είναι ότι ούτε στη γειτονιά, ούτε στον περίγυρό μου δεν ξέρω κάποια που θα μπορεί να το κάνει. Πως θα τη βρω λοιπόν;; Και έχει κάποιος καμία ιδέα για το πόσο μπορεί να παίρνουν την ώρα;; Φαντάζομαι ότι όσο και αν έχει μπει στο πετσί μας η κρίση, έχουν μεγαλώσει τη σήμερον ημέρα τα παιδιά με το σκεπτικό σιγά μη σηκωθώ απ'τις 6 ή 6.30 ώρα το πρωί για να πάω για μια ώρα ή μιάμισι. Είμαι στην περιοχή της Γλυφάδας. Έχει κανείς κάποια υπ'όψιν της;;

Σαφώς και αυτή είναι μια καλή λύση, το πρόβλημα όμως είναι ότι ούτε στη γειτονιά, ούτε στον περίγυρό μου δεν ξέρω κάποια που θα μπορεί να το κάνει. Πως θα τη βρω λοιπόν;; Και έχει κάποιος καμία ιδέα για το πόσο μπορεί να παίρνουν την ώρα;; Φαντάζομαι ότι όσο και αν έχει μπει στο πετσί μας η κρίση, έχουν μεγαλώσει τη σήμερον ημέρα τα παιδιά με το σκεπτικό σιγά μη σηκωθώ απ'τις 6 ή 6.30 ώρα το πρωί για να πάω για μια ώρα ή μιάμισι. Είμαι στην περιοχή της Γλυφάδας. Έχει κανείς κάποια υπ'όψιν της;;

ελα βρε κουκλα μη πελαγωνεις,,,,ξεκινα απο το φουρνο της γειτονιας ,το περιπτερο αυτοι ολο και κατι ξερουν παραπανω,,,,,ετσι θα ξεκιναγα εγω αν εψαχνα,,,,,;)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Αυτή είναι η ΜΟΝΗ λύση, έτσι κι αλλιώς το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργεί από τις 7.00. Εσύ έχεις σκεφτεί κάτι άλλο?

Δυστυχώς όχι, δεν έχω σκεφτεί τίποτε άλλο. Ή μάλλον και που σκέφτηκα δε μπορώ να το κάνω πράξη. Αν και είμαι τόσο γκαντέμω που δεν έχω κοντά μου ούτε φούρνο, ούτε περίπτερο ούτε τίποτα, θα το ψάξω και θα το παλέψω!!! :confused:

Εφόσον ο άντρας σου δεν έχει στάνταρ ωράριο, δεν μπορεί να φροντίζει να είναι στις 7:30 σπίτι και να πηγαίνει το παιδί στο σχολείο;

Στο σχόλασμα θα αναλαμβάνεις εσύ να το παίρνεις.

Αλλιώς κάποια γειτόνισσα που θα της δίνεις και ένα μικρό χαρτζηλίκι;