Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

δεν θελει το γαλα!!!

Αν ειναι δυνατον!

Μεχρι τωρα ο Ζαχαριας επινε περιπου 250 μλ γαλα το πρωι αλλα τοσα το μεσημερι και αλλα τοσα το βραδυ.

Την περασμενη εβδομαδα ηταν αρρωστος με μια παλιοιωση και μια ολοκληρη μερα δεν εφαγε τιποτα, ουτε γαλα.

Μετα απο αυτο ομως, αρχισε κανονικα και επινε οπως πρωτα.

Εδω και μερες μια θα πιει το πρωι μονο, μια θα πιει το πρωι και το μεσημερι αλλα οχι το βραδυ, μια θα πιει μονο το βραδυ.

Σημερα ηπιε μονο το πρωι και αυτο το μισο.

Τι του εξηγησα γιατι το πινουμε το γαλα, τι το αφησα εκει και εκανα την αδιαφορη, τι του ειπα οτι και ο παππους, η γιαγια και ολο το σοι πινει γαλα, τιποτα δεν επιασε. Τι του το εδωσα σε αλλο ποτηρι, τιποτα. Μετα του το εδωσα με καλαμακι και παλι τιποτα.

Ειχα ενα ταπερ με τυρι επανω στον παγκο της κουζινας και ζηταγε αυτο. Εφαγε δυο φετες τυρι και μετα κοιμηθηκε.

Ξαφνικα το βαρεθηκε?

Να του δωσω σοκολατουχο?

Λετε να επανελθει?

Καμια με παρομοια εμπειρια?

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

αλλαξε του γαλα κ γρηγορα,δοκιμασε ολες τις μαρκες κ δες ποια μπορει να του αρεσει περισσοτερο,δυστυχως κ εμενα μου το εκοψε απο 13μηνων.

Μπορει βεβαια να το εχει βαρεθει για λιγο κ να στο ξανα αρχισει παλι

Μια από τα ίδια κι εδώ... Η μόνη φορά που θα το πιει σίγουρα είναι το πρωι.. Εμένα πίνει μόνο φρέσκο, οπότε δεν παιζει να της το αλλάξω... Παντως κοιτάω να τρώει τυριά ή της φτιάχνω κρεμες με γάλα (αραβοσίτου) μέσα για να το αναπληρώνουμε κάπως... Τώρα τελευταια της αρεσει και ψωμάκι με βούτυρο...

Τι να κανεις αν κατι δεν το θελουν δεν αλλάζουν γνώμη εύκολα αν πάρω παραδειγμα απο τη δικιά μου :cry:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Αν δεν θελει να πιει γαλα γιατι να τον πιεζεις ? Ειδες που ζητησε τυρακι αρα το ασβεστιο του και τα θρεπτικα συστατικα τα πηρε . Ενα ποτηρι γάλα= μια μεριδα τυρι !

Ισως ξαναρχισει να το ζητάει απο μονος του αλλα αν τρωει αλλα γαλακτοκομικα σιγουρα δεν το χρειαζεται το γάλα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

ΧΡΥΣΑ μου μην στεναχωρισαι καθολου φαση ειναι και θα περασει.Τα ιδια μου εκανε ο θεοφιλος και εμενα αλλα του περασε.Ξερω παιδακια που το εκοψαν για 6 ολοκληρους μηνες και το ξαναρχισαν.Η γνωμη μου ειναι να μην του δωσεις σοκολατουχο πρωτον γιατι δεν του προσφερει τιποτε απολυτως και δευτερον μηπως του καλοαρεσει και δεν προκειται να ξαναπιει ποτε ασπρο.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Χρυσα περασα δυο μερες την ιδια φαση με την κορη μου και καταλαβα τελικα οτι λογω του καιρυο το ηθελε λιιιγο πιο ζεστο. Για κανε ενα τεστακι και πες μου.

Χρυσα περασα δυο μερες την ιδια φαση με την κορη μου και καταλαβα τελικα οτι λογω του καιρυο το ηθελε λιιιγο πιο ζεστο. Για κανε ενα τεστακι και πες μου.

συμφωνώ και εγώ με αυτό, και εμείς είχαμε τέτοιο πρόβλημα! Επικοινώνησε με το γιατρό σας, η γνώμη μου είναι να μην αλλάξεις γάλα! προσπάθησε με άλλες μεθόδους. Εμείς κάναμε συμφωνίες, θα πιω το γάλα μου και θα δω τον πινόκιο σε μικυ μάους, βέβαια είναι και η διαδικασία του υπνου μας, να πίνουμε γάλα και να βλέπουμε μια ταινία dvd λίγο πριν τον ύπνο.

Πάντως ρώτα το γιατρό σας.

Εμείς για 5 μέρες δεν έπινε καθόλου γάλα, ούτε πρωι ούτε βράδυ και μετά όλα καλά, αλλά θέλει επιμονή και υπομονή!

Μην παραιτηθείς. Είναι κρίμα να μην πίνει γάλα. Εσύ να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, να ετοιμάζεις το γάλα, και μία γουλίτσα να πίνει, καλό είναι. Μην δείχνεις ότι σκάς και πολύ αν δεν το πίνει, για να μην προκαλέσεις αντίδραση. Σιγά σιγά θα το πιει. Την περάσαμε κι εμείς τη φάση αυτή.

Χρυσα μιας και βρισκεσαι Καναδα ρωτα και τον παιδιατρο σου να δουμε τι λεει .

Λε κοριτσια εξηγηστε μου γιατι τοση μανια να πιει γαλα? Νομιζω μονο στην Ελλαδα συμβαινει αυτο .

Αυτη η φαση οπως λετε ειναι τελειως φυσική ...αν θηλαζατε θα φαινοταν πιο φυσικο ...ειναι ο αποθηλασμός ...

VgL7.jpgIgLdp2.png

Δεν είναι μανία. Είναι απλούστερο να πίνει ένα ποτήρι γάλα το πρωί και ένα το βράδυ και συμπληρωματικά γαλακτοκομικά και είσαι βέβαιη ότι καλύπτει τις ανάγκες του σε ασβέστιο. Έτσι κι αλλιώς μόνο το γάλα δεν φτάνει. Και το τυρί και το γιαούρτι είναι απαραίτητα. Το να δημιουργούμε καλές συνήθειες στο παιδί, χωρίς να το καταπιέζουμε εννοείται, δεν είναι μανία. Είναι φροντίδα! 'Όσο για τον απογαλακτισμό, σημαίνει σταμάτημα του θηλασμού, όχι του γάλακτος.

Διαφημίσεις

Συγνωμη η λεξη μανια ειναι υπερβολική εχεις δικιο ! :D

'Όσο για τον απογαλακτισμό, σημαίνει σταμάτημα του θηλασμού, όχι του γάλακτος.

Οχι , δεν σημαινει αυτο ή εχω ξεχάσει τα Ελληνικά μου?

Ο αποθηλασμος σημαινει σταμάτημα του θηλασμού .

Τελος παντων απλα μου κανει εντυπωση . Βεβαια περισυ που δεν ειχα ασχοληθει με το θεμα θεωρουσα σωστο να πινει το μικρο της φιλης μου ,4 ετων ,γάλα με το μπουκάλι γιατι αλλιως δεν το επινε . Ε πως θα κοψει το γαλα ...αναρωτιομουν :?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Καλμέρα και από εμένα,

Είχα ξαναγράψει νομίζω σχετικά με το θέμα τον Απρίλιο όταν η Άννα (16 μηνών περίπου τότε) στάματησε τελείως το γάλα.

Οι λόγοι ήταν τελείως διαφορετικοί από της Χρύσας αλλά η ουσία η ίδια.

Δεν το ήθελε με τίποτα, όλα τα γάλατα, σε όλες τις θερμοκρασίες, με όλα τα ποτηράκια - μπουκαλάκια που κυκλοφορούν στην αγορά!!!

Ο γιατρός άνετος και cool (Σαν την Λαμπρινή μας :D ):"Αν δεν θέλει μην την πιέζεις" κλπ.

Εγώ σε κατάσταση φρίκης (δεν έτρωγε και ποτέ ιδιαίτερα εύκολα) :shock:

Της άρχισα γιαούρτι πρωί βράδυ (η χαρά του Δέλτα Advance!!!) και δεν της ανέφερα ξανά τίποτα.

Κάθε μέρα, η Άννα έβλεπε και εμένα και τον μπαμπά της να πίνουμε ένα ποτήρι κρύο φρέσκο γάλα(το κάνουμε εδώ και 10 χρόνια ασχέτως από το μωρό).

Την προηγούμενη Κυριακή το πρωί, με τις πυζάμες ξεκινάει για την κουζίνα, την ακολουθώ, μου δείχνει το ψυγείο και λέει "Γάλα" :shock:

Έμεινα κάγκελο :D

Της έβαλα σε μια κούπα και ήπιε περιπού 100 ml :shock:

το βράδυ δεν ζήτησε και δεν της έβαλα.

Εδώ και μια εβδομάδα μου το ζητάει το πρωί και της δίνω, πίνει περίπου 150-200 ml.

Μετά από τόσους μήνες κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα που η Λαμπρινή κατέληξε από την αρχη :D

Επίσης έχω να πω ότι τουλάχιστον από καμμιά 10αρία παιδιάτρους που είχα ρωτήσει όλοι ήταν ήρεμοι, όλοι είχαν πει ότι θα της ξανάρθει και θα πιεί, όλοι είχαν πει να μην την πιέσω με τίποτα (ομολογώ ότι εγώ στην αρχή την πίεσα :( ). Όλοι βέβαια μου έλεγαν επίσης ότι πρέπει να τρώει γιαούρτι και αρκετό τυρί.

Πιστεύω ότι απλά περνάνε φάσεις και θεωρώ σχεδόν σίγουρο το γεγονός οτι θα ξαναπεράσει φάση που δεν θα θέλει να πιεί..

Δεν χάνεις τίποτα αν θέλεις να δοκίμασεις διάφορες εναλλακτικές (γάλατα, θερμοκρασίες, μπουκάλια κλπ) αλλά αν δεν πιεί....

Καλό κουράγιο και ψυχραιμία :D:D:D

αλλαξε του γαλα κ γρηγορα,δοκιμασε ολες τις μαρκες κ δες ποια μπορει να του αρεσει περισσοτερο,δυστυχως κ εμενα μου το εκοψε απο 13μηνων.

Μπορει βεβαια να το εχει βαρεθει για λιγο κ να στο ξανα αρχισει παλι

Και εμενα το ιδιο η κορη μου και δεν ξαναειπιε.

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν επίσης και εδω:

δεν πινει καθολου γαλα :(

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7204

Δεν πεινει γαλα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=414

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Αχ να'στε καλα κοριτσια με τις απαντησεις σας.

Καταρχην ολα τα φρεσκα εδω εχουν την ιδια γευση οποτε δεν τιθεται θεμα να του αλλαξω γαλα.

Και εγω νομιζω οτι ειναι φαση και θα περασει.

Οπωσδηποτε δεν τον πιεζω σε στυλ αν δεν το πιεις δεν εχει βολτα η κατι αλλο. Απλα του το λεω καποιες φορες και καλα υπενθυμιζοντας του οτι εχει και γαλα να πιει.

Jean ουτε αυτο που λες παιζει γιατι οταν αρχισε να μην το θελει ξεκινησε και μου ελεγε "κυο" οτι δηλαδη το θελει κρυο γιατι με ειχε δει που το ζεστανα. Μετα του εβαλα κρυο αλλα τιποτα.

Λαμπρινή εδω οι παιδιατροι ειναι της αποψης αν δεν θελει μην το πιεζεις και αντικατεστησε το γαλα με τυρι η γιαουρτι. Οπως μου ειπατε δηλαδη και οι περισσοτερες εδω.

Παντως βρε κοριτσια οταν πινουν το γαλα τους ξενοιαζεις. Οταν σου κανει νουμερα αστα να πανε.

Σημερα το πρωι το ηπιε. Ηταν βεβαια να φυγουμε αμεσως να βγουμε εξω, δεν ξερω αν επαιξε ρολο αυτο.

Διαφημίσεις

Χρυσα μην τρελενεσαι..

Ο χαρης το εχει κανει αυτο 4 φορες μεχρι στιγμης.. Καποιες φορες κραταει μια βδομαδα και εχει τυχει να κρατησει μεχρι και 20 μερες..

εχω καταλήξει στο εξης (γιατι το κανει και με αλλες τροφες)

Το διαιτολογιο των παιδιων μας ακομα ειναι περιορισμενο. Εμεις μπορει χ να πινουμε εν αποτηρι γαλα την ημερα αλλα δεν μας αναγκαζει κανεις αν δεν θελουμε μπορουμε και να μην πιουμε.

τα παιδια δεν εχουν επιλογες .. το πινουν αναγκαστικα.. Ομως καποια στιγμη βαριυνται.. Ασε τα πειραματα με αλλα γαλατα κλπ κλπ και απλα αστον λιγο να ηρεμισει. Φτιαχνε το γαλα και βαζε το μπουκαλι διπλα του λεγε του και ενα "πιες το γαλατακι σου" και αν σε 5-10 λεπτα δεν εχει πιασει το μπουκαλι δωσε του κατι αλλο.. εστω ψωμακι με κατι..

Εγω τις δυο πρωτες φορες αγχωθηκα υπερβολικα γιατι ηταν και μικρουλης (πχ 10 μηνων την πρωτη) αλλα μετα το ξεπερασα.. Τωρα ειμαι χαλαρη οποτε το κανει και μετα απο καποιο διαστημα αρχιζει μονος του και ξαναπινει

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 2 weeks later...

εμένα γενικά λατρεύει το γάλα αλλά έρχονται ώρες που δεν θέλει να το βάλει στο στόμα του είτε γιατί παίζει είτε γιατί νυστάζει πολύ και έχει εκνευρισμό, η λύση που βρήκα είναι να τον ταίσω αφού κοιμηθει που είναι σε φάση ύπνου και δεν πολυκαταλαβαίνει...και το πίνει όλο και εγώ δεν αγχώνομαι, αν βέβαια και στον ύπνο δεν το πιει δεν τρέλαινομαι ούτε τον πιέζω, εγώ του το φτιάχνω ξανά την ώρα που είναι να πιει και αν δεν θέλει και τότε του δίνω κάτι άλλο ή στο τέλος το ζητάει και μόνος του, ευτυχώς όμως είμαι τυχερή γιατί αυτό το σκηνικό δεν έχει συμβεί ποτέ πάνω από 10 φορές συνολικά, μην πιέζεις το παιδί και λειτουργήσει αντιδραστικά και μην αγχώνεσαι!!!

renik μου πως το πινει ενω κοιμαται?

Κανα δυο φορες που ετυχε ο Ζαχαριας να πιει γαλα και να τον παρει ο υπνος ενω επινε του τραβηξα το ποτηρακι απο το στομα και ολο το γαλα βγηκε απο το στομα, δηλαδη δεν καταπινε γιατι κοιμοτανε!

Ειναι τωρα μια εβδομαδα που δεν το εχει βαλει στο στομα του το γαλα.

Μερικες φορες του το φτιαχνω και το αφηνω εκει, παει και μου το δειχνει, μου λεει ''γαλα'' ''του λεω θα πιεις?'', μου λεει "οχι".

Αποφασισα να μην του ξαναπω τιποτα και πιστευω οτι θα μου το ζητησει απο μονος του.

Ετσι εγινε και με τις μπανανες που τις λατρευε. Ξαφνικα δεν τις ηθελε και δεν του ξαναδωσα για αρκετο διαστημα. Μια μερα μου δειχνει μια μπανανα σε ενα βιβλιο του, του λεω ''θελεις'' και μου ειπε ναι και τωρα τις τρωει παλι.

Παντως απο τοτε που εκοψε το γαλα εχει ταραξει ολων των ειδων τα τυρια. Συνεχεια μου λεει ''τυι" δηλαδη τυρι.

Χρύσα μου και εγώ νομίζω πως είναι φάση και θα περάσει, όπως λένε και τα κορίτσια...

Προσωπικά θα σου πρότεινα να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, δηλαδή να μην τον πιέσεις καθόλου, δίνε του τυράκι και γιαούρτια που τα προτιμά .... απλά φρόντισε το γάλα να είναι στο οπτικό του πεδίου. Τι εννοώ με αυτό; Συνεχίζεις να του προσφέρεις ανα τακτά διαστήματα όπως συνήθιζε να πίνει (πχ πρώι βράδυ), αν δεν θέλει το αφήνεις δίπλα του και αν πάλι δεν το πιει το παίρνεις και του δίνεις κάτι άλλο. Επίσης αρχίσετε να πίνετε εσυ και ο μπαμπάς του γάλα μπροστά του μήπως και ζηλέψει και ζητήσει και αυτός. Τα παιδιά σε αυτές τις μικρές ηλικιές λειτουργούν μιμητικά τις περισσότερες φορές, οπότε μπορεί να πιάσει το κόλπο...

Κουράγιο μανούλα :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Σ'ευχαριστω μανουλα Ολγα, μονο κουραγιο μπορω να κανω τιποτα αλλο το ξερω.

Ξερεις τι κανει οταν βλεπει οτι εχουμε βαλει να πιουμε και εγω και ο μπαμπας του γαλα? Λεει ''Μαμα γαλα, μπαμπα γαλα''. Με αλλα λογια μας λεει να πιουμε γαλα. Ακριβως οπως ειπες, λειτουργει μιμητικα! :lol:

Σ'ευχαριστω μανουλα Ολγα, μονο κουραγιο μπορω να κανω τιποτα αλλο το ξερω.

Ξερεις τι κανει οταν βλεπει οτι εχουμε βαλει να πιουμε και εγω και ο μπαμπας του γαλα? Λεει ''Μαμα γαλα, μπαμπα γαλα''. Με αλλα λογια μας λεει να πιουμε γαλα. Ακριβως οπως ειπες, λειτουργει μιμητικα! :lol:

:lol::lol::lol:

Αμή τι άλλο το ζουζούνι σας φροντίζει για τη σωστή σας διατροφή :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 1 month later...

Μετα απο δυο μηνες περιπου αρνησης για το γαλα ο Ζαχαριας ανοιξε το ψυγειο μια μερα και μου ειπε οτι ηθελε "βαλα".

Του εβαλα λιγοτερο απο μιση κουπα και το ηπιε. Μετα απο μερικες μερες παλι ζητησε και του εβαλα.

Μη φανταστειτε οτι το κανει καθε μερα. Απλα νομιζω οτι το βρισκει παιχνιδι και του αρεσει να πινει απο την κουπα του.

Ο παιδιατρος που τον ειδε πριν απο μερικες μερες μου ειπε οτι αν δεν πινει γαλα να του δινω ασβεστιο σε υγρη μορφη καθως και βιταμινη d.

Μου ειπε οτι με δυο μηνες που δεν το πινει δεν πρεπει να εχει προβλημα αλλα για καλο και για κακο του ζητησα και καναμε εξετασεις αιματος. Αναμενω τα αποτελεσματα.

Εσεις πινετε "βαλα"?

:lol: