Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μετά από αποτυχημένες εξωσωματικές μόνο βλαστοκύστες?

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα!

Επανέρχομαι με άλλη μία ερώτηση :) για όσες γνωρίζουν ή έχουν ακούσει κάτι...

Τώρα τελευταία διαβάζω όλο και πιο συχνά ότι υπάρχει η τάση από πολλούς γιατρούς όταν υπάρχουν αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής να δοκιμάζονται πλέον μόνο βλαστοκύστες.

Από τη μια μου φαίνεται πολύ σωστό γιατί με τις βλαστοκύστες ξέρεις ότι η δυναμική του εμβρύου είναι καλή ακόμα και 1 να εχει μείνει...Δε μεταφέρεις 2-3 τα οποία αν τα είχες αφήσει σε βλαστοκύστες θα είχες δει ότι λόγω ποιότητας δε θα είχαν συνεχίσει τη διαίρεση..άρα δε θα συνεχίσουν ούτε μέσα στη δική σου μήτρα και τζάμπα τα έβαλες. Το ίδιο και για την κατάψυξη....ότι είναι καλύτερο να καταψύχεις μόνο βλαστοκύστες ή έμβρυα μόνο πάρα πολύ καλά...εγώ ας πούμε κατέψυξα έμβρυα σε στάδιο προπυρήνων...πολύ νωρίς...

Από την άλλη σκέφτομαι ότι

1. πολλές κοπέλες έπιασαν με έμβρυα 2-3 ημερών
  2. πολλοί ισχυρίζονται ότι το καλλιεργητικό υγρό που μένουν τόσες μέρες για να γίνουν βλαστοκύστες δεν ειναι και ότι καλύτερο και
  3. τι γίνεται αν δεν προχωρήσει κανένα σε βλαστοκύστη? Πάει τζάμπα η διέγερση?

Μιλάω πάντα όταν είσαι στην 3η και πάνω προσπάθεια που πλέον θέλεις στατιστικα να είσαι πιο σίγουρη για την προσπάθεια.

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Διαφημίσεις

leuta, πράγματι ειναι καλύτερα να μεταφερεις βλαστοκύστες για να γλυτωνεις την εμβρυομεταφορά σε περιπτωση που τα έμβρυα δεν φτασουν σε βλαστοκύστες. Ετσι γλυτωνεις τα φαρμακα μετα την ΕΤ καθώς και τα χρηματα της ΕΤ. Είναι σημαντικό. Τα φαρμακα διέγερσης δυστυχως δεν μπορεις να τα γλυτωσεις εκτός αν κανεις φυσικους κύκλους που δεν ξερω αν δεχονται τα κεντρα να σου φτασουν το 1 έμβρυο στο σταδιο της βλαστοκύστης.

leuta, πράγματι ειναι καλύτερα να μεταφερεις βλαστοκύστες για να γλυτωνεις την εμβρυομεταφορά σε περιπτωση που τα έμβρυα δεν φτασουν σε βλαστοκύστες. Ετσι γλυτωνεις τα φαρμακα μετα την ΕΤ καθώς και τα χρηματα της ΕΤ. Είναι σημαντικό. Τα φαρμακα διέγερσης δυστυχως δεν μπορεις να τα γλυτωσεις εκτός αν κανεις φυσικους κύκλους που δεν ξερω αν δεχονται τα κεντρα να σου φτασουν το 1 έμβρυο στο σταδιο της βλαστοκύστης.

Ναι σωστό...γι αυτό και γω προβληματίζομαι αλλά..αν για παράδειγμα κάνεις 3 κύκλους και δε φτάσουν βλαστοκύστες και δεν κάνεις καθόλου εμβρυομεταφορα....δε χάνεις από την άλλη και χρόνο από μια πιθανή σύλληψη έστω και με εμβρύα 2-3 ημερών? Και το λέω αυτό γιατί εγώ είμαι 36 και αρχισα να σκέφτομαι και τον χρόνο...πολύ περισσότερο κάποια κοπέλα που είναι 38 ή πάνω από 40?

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Εγώ μετά από πολλές προσπάθειες που σε δυο από αυτές είχα πάει με βλαστοκυστες και στις υπόλοιπες με εμβρυα 4 ημερών τελικά εμεινα έγκυος στην προσπάθεια που έκανα με εμβρυα 3 ημερών. Μεταφεραμε 4 και πιασαν τα δυο!!!!!:-D:grin::-D

Από την προσωπική μου εμπειρία λοιπόν δεν πιστεύω τόσο στο ποιας μέρας είναι το έμβρυο όσο στο να έχει δυναμική και να υπάρχει και υποστηρικτικο περιβάλλον στη μήτρα για εμφυτευση.

Εγώ μετά από πολλές προσπάθειες που σε δυο από αυτές είχα πάει με βλαστοκυστες και στις υπόλοιπες με εμβρυα 4 ημερών τελικά εμεινα έγκυος στην προσπάθεια που έκανα με εμβρυα 3 ημερών. Μεταφεραμε 4 και πιασαν τα δυο!!!!!:-D:grin::-D

Από την προσωπική μου εμπειρία λοιπόν δεν πιστεύω τόσο στο ποιας μέρας είναι το έμβρυο όσο στο να έχει δυναμική και να υπάρχει και υποστηρικτικο περιβάλλον στη μήτρα για εμφυτευση.

Χαίρομαι πολύ για σένα γιατί το έχεις παλέψει πολύ!!!

Να έχεις μία εύκολη εγκυμοσύνη και να πάρεις αγκαλια τα διδυμάκια σου!

Διαφημίσεις

leuta, ειχα μείνει έγκυος με έμβρυα 3 ημερών (8 κυττ) και τώρα με βλαστοκύστες.Απο την 1η μου φορα που εμεινα εγκυος μεχρι τώρα είχαν μεσολαβήσει 1 ακόμη εξωσωμ με διέγερση και 2 με κατεψυγμένα. Γιατί δεν ξαναέπιανα δεν ξέρω. Κοιταξα θρομβοφιλία και ανοσολογικό.

Αν εχεις αρκετά γονιμοποιημένα ωάρια και καλά, προχώρα και σε βλαστοκύστες.Εγώ είχα 6 που έφτασαν στην 3η μέρα και τότε αφού η εμβρυολόγος είδε ότι ήταν και άριστα τα αφήσαμε άλλες 2 μέρες για βλαστοκυστες. Προχωρησαν 5. Τα εβαλα λοιπόν την 5η μέρα και έχω και στην κατάψυξη.

ΑΛΛΑ... εκανα και κάτι ακόμα. Και είναι αυτό που είναι κοινό και στις δύο μου επιτυχίες. Η Υστεροσκόπηση. Θεωρώ ότι σίγουρα σε μένα τουλάχιστον είναι αυτό που έπαιξε μεγάλο ρόλο. 1 μήνα πριν αρχίσω τις ορμονες εκανα υστεροσκοπηση. Την 1η φορά είχα και λόγο γιατι ειχαμε δει διαφραγμα και το διορθωσαμε. Αυτή το κάναμε προληπτικά. Ειχα όντως συμφήσεις, απο τις προηγούμενες αποτυχίες μαλλον.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Να συμπληρώσω ότι εκτός απο τις συμφήσεις που αφαιρέθηκαν και το καθάρισμα που γίνεται στο ενδομήτριο με το υγρό μόνο που μπαίνει, ο γιατρός μου "εσκαψε" και αυλάκια ώστε να βοηθήσουν τα έμβρυα να φωλιάσουν εκεί.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Να συμπληρώσω ότι εκτός απο τις συμφήσεις που αφαιρέθηκαν και το καθάρισμα που γίνεται στο ενδομήτριο με το υγρό μόνο που μπαίνει, ο γιατρός μου "εσκαψε" και αυλάκια ώστε να βοηθήσουν τα έμβρυα να φωλιάσουν εκεί.

Αυτο δεν το εχω ξανακούσει..Βοηθάει όντως? Δεν τραυματίζεται το ενδομήτριο?

leuta αν και έμπειρη πια στις εξωσωματικές δεν έχω απάντηση να σου δώσω.

Αλλά το τι θα κάνεις θα φανεί στην πορεία.. Ανάλογα με τα πόσα ωάρια κάνεις, πόσα γονιμοποιούνται.. Στις προσπάθειες που έχεις ήδη κάνει, είχες αρκετά?

Εγώ σε 2 από τις προσπάθειες που έχω κάνει έβαλα βλαστοκύστες, 3 και 3 κάθε φορά αλλά και πάλι ο γιατρός απέδωσε την αποτυχία στην ποιότητα των ωαρίων.. παρά το οτι έφτασαν σε βλαστοκύστες..

D8wXp3.png?Y1UDI8w1

Ami0p3.png?4eaPCWdo

Διαφημίσεις

Χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα μηνύματα έχω να σου πω ότι για να αφήσεις έμβρυα να προχωρήσουν σε βλαστοκύστες, πρέπει να έχεις αρκετά. Γιατί αν έχεις πχ μόνο 2-3, ρισκάρεις να μην προχωρήσει κανένα και να τα χάσεις, ενώ αν τα έβαζες στη μήτρα 3η μέρα, μπορεί κάποιο από αυτό να έπιανε. Οπότε αν έχεις πάνω από 4-5, μπορείς να πεις κάνω εμβρυομεταφορά τα 2-3 που δείχνουν καλύτερα την 3η μέρα και αφήνω τα υπόλοιπα να δούμε ΑΝ προχωρήσουν σε βλαστοκύστες.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι βλαστοκύστες θα εμφυτευτούν, απλά λένε ότι είναι καλύτερης δυναμικής έμβρυα. Απ' την άλλη, το περιβάλλον της μήτρας είναι πολύ πιο ευνοϊκό απ' αυτό του εργαστηρίου.

newbie, το ξερω αυτό αλλα ειναι και το οικονομικό στη μεση. Καλύτερα να βαλω πιο "σιγουρα" έμβρυα δηλ. βλαστοκύστες παρα να πληρωσω έμβρυα 2-3η μερας χωρις επιτυχια. Εγψ τουλαχιστον δεν έχω την πολυτέλεια να βγαζω πολλα ωαρια, εχω αποτυχημενες εξωσωματικες αρκετές, επομενως καλύτερα 1 παγωμενη βλαστοκύστη και ξανα διέγερση παρα 2-3 έμβρυα 3ης μερας.

Το πρόβλημα μου ειναι τι ειναι καλύτερα: να τα καταψυχεις εξαρχης ή να τα αφηνεις πρώτα να εξελιχθούν και μετα να τα καταψυχεις.

newbie, το ξερω αυτό αλλα ειναι και το οικονομικό στη μεση. Καλύτερα να βαλω πιο "σιγουρα" έμβρυα δηλ. βλαστοκύστες παρα να πληρωσω έμβρυα 2-3η μερας χωρις επιτυχια. Εγψ τουλαχιστον δεν έχω την πολυτέλεια να βγαζω πολλα ωαρια, εχω αποτυχημενες εξωσωματικες αρκετές, επομενως καλύτερα 1 παγωμενη βλαστοκύστη και ξανα διέγερση παρα 2-3 έμβρυα 3ης μερας.

Το πρόβλημα μου ειναι τι ειναι καλύτερα: να τα καταψυχεις εξαρχης ή να τα αφηνεις πρώτα να εξελιχθούν και μετα να τα καταψυχεις.

Mα δεν το ξέρεις ότι δεν θα έχουν επιτυχία. Γιατί προκαταβάλλεσαι αρνητικά; :(

ΥΓ στο προηγούμενο ποστ δεν απαντούσα σε σένα αλλά στη leuta.

Αυτο δεν το εχω ξανακούσει..Βοηθάει όντως? Δεν τραυματίζεται το ενδομήτριο?

Leuta μου, για να μην μένεις με την απορία, αυτο που λες εχει κίνδυνο να το κάνει η απόξεση. Στην απόξεση μπαινει ο γιατρός χωρίς κάμερα, με μόνο ότι βλέπει με το άνοιγμα του τραχήλου και με την πείρα τους βέβαια. Αυτή είναι η παλιά μέθοδος νομίζω, κάποτε μόνο αυτό μπορούσε να γίνει.

Με την υστεροσκόπηση, μπαίνει με κάμερα και επεμβαίνει τοπικά εκεί που πρέπει. Μάλιστα, ίσα ίσα που γίνεται ας πούμε και "μια αναζωογόνηση του εδάφους" (κάπως έτσι μου το είπε και ο γιατρός μου).

Εχω πείρα και από τα δύο διότι το 2002 έκανα τότε απόξεση για πολύποδα (για υστεροσκόπηση ούτε λόγος είχε γίνει, τότε υπήρχε? δεν ξέρω) , το 2009 ξανακάνω απόξεση για πολύποδα στο Ελενα (δημόσιο, ο γιατρός εκεί που πήγα αυτό μου είπε) και μετά ακριβώς μαθαίνω για την υστεροσκόπηση και ότι μπορούσα να είχα κάνει αυτό, αλλού βέβαια. Επειτα πριν την 1η εξωσωματική έκανα την 1η υστεροσκόπηση όπως σου είπα για διάφραγμα.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

leuta είμαι στη διαδικασια της δευτερης εξωσωματικής με διεγερση μετά από μία αποτυχημένη εξωσ και 1 σπερ/ση. Το ερωτημα αντιμετωπιζω κι εγω η ιδια, καθως ψαχνω απο παντου να πιαστω απο ποσοστα και πληροφοριες να αυξησω τις πιθανοτητες μου. Ψυχικα και σωματικα αισθανομαι ότι εχω απεριοριστο αποθεμα, οποτε καταλαβαινετε πως το σκαλωμα μου ειναι το οικονομικο....

εχω καταληξει πως δεν ειναι σωστη η θεωρια "αν δεν εφτανε το εμβρυο σε βλαστοκυστη ετσι κι αλλιως δε θα επιανε στη μητρα μου".... συνεπως, δεν υπαρχει σιγουρια με βλαστοκυστες και αβεβαιοτητα με τα εμβρυα 2 και 3 ημερων. Πάντως, έχω καταλάβει πως όντως τα θεωρούν καλύτερης δυναμικής έμβρυα οι εξωσωματικοί και προχωρούν σε βλαστοκύστες ανάλογα με τον αριθμό των γονιμοποιημένων ωαρίων...

ORo1p2.png

leuta είμαι στη διαδικασια της δευτερης εξωσωματικής με διεγερση μετά από μία αποτυχημένη εξωσ και 1 σπερ/ση. Το ερωτημα αντιμετωπιζω κι εγω η ιδια, καθως ψαχνω απο παντου να πιαστω απο ποσοστα και πληροφοριες να αυξησω τις πιθανοτητες μου. Ψυχικα και σωματικα αισθανομαι ότι εχω απεριοριστο αποθεμα, οποτε καταλαβαινετε πως το σκαλωμα μου ειναι το οικονομικο....

εχω καταληξει πως δεν ειναι σωστη η θεωρια "αν δεν εφτανε το εμβρυο σε βλαστοκυστη ετσι κι αλλιως δε θα επιανε στη μητρα μου".... συνεπως, δεν υπαρχει σιγουρια με βλαστοκυστες και αβεβαιοτητα με τα εμβρυα 2 και 3 ημερων. Πάντως, έχω καταλάβει πως όντως τα θεωρούν καλύτερης δυναμικής έμβρυα οι εξωσωματικοί και προχωρούν σε βλαστοκύστες ανάλογα με τον αριθμό των γονιμοποιημένων ωαρίων...

Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!! ;)

Εμάς μας είχα βάλει 3 ημερών αλλά ήταν 4 και 5 διαιρέσεων....:( Μόνο 1 ήταν 8 αν θυμάμαι καλά...φωτογραφίες δε μου έδωσαν...

δε σας έδωσαν φωτογραφίες? περίεργο... βέβαια μπορεί να είναι και πολιτική τους. έχεις ρωτήσει καμια κοπέλα που να έκανε στο ίδιο κέντρο με σένα αν της έδωσαν? εμένα μου έβαλαν ένα (είχε γονιμοποιηθεί μόνο αυτό από τα τρία ωάρια που έκανα με τροποποιημένο φυσικό) πολύ καλό 8 διαιρέσεων αλλά..... και σκέψου ότι μιας κοπέλας που ήμασταν μαζί στο κέντρο της έβαλαν ένα πολύ μέτριο και σήμερα είναι έγγυος!!!!

αχχχχχ να είναι το 2013 το τυχερό όλων μας!!!!!!!!!!!! ;)

ORo1p2.png

δε σας έδωσαν φωτογραφίες? περίεργο... βέβαια μπορεί να είναι και πολιτική τους. έχεις ρωτήσει καμια κοπέλα που να έκανε στο ίδιο κέντρο με σένα αν της έδωσαν? εμένα μου έβαλαν ένα (είχε γονιμοποιηθεί μόνο αυτό από τα τρία ωάρια που έκανα με τροποποιημένο φυσικό) πολύ καλό 8 διαιρέσεων αλλά..... και σκέψου ότι μιας κοπέλας που ήμασταν μαζί στο κέντρο της έβαλαν ένα πολύ μέτριο και σήμερα είναι έγγυος!!!!

αχχχχχ να είναι το 2013 το τυχερό όλων μας!!!!!!!!!!!! ;)

Και τις 2 φορές είχαν πει θα μας δώσουν αλλά μετά την εμβρυομεταφορά εμείς είχαμε άλλα στο μυαλό μας...αυτοί δε μας έδωσαν και έτσι δεν πήραμε..

Χαζομάρα μου...

leuta επειδή διαβάζω πως είσαι σε διαδικασία αλλαγής κέντρου και πιστεύω πως ο καινούριος σου εξωσωματικός θα αποκτησει πληρεστερη εικονα αν δει και φωτογραφιες μηπως να τις ζητούσες? Προσωπικά θα ντρεπόμουν λίγο να το κάνω μη δείξω ότι δε θα ξαναπάω σε αυτούς, αλλά θα το έκανα.

ORo1p2.png

leuta επειδή διαβάζω πως είσαι σε διαδικασία αλλαγής κέντρου και πιστεύω πως ο καινούριος σου εξωσωματικός θα αποκτησει πληρεστερη εικονα αν δει και φωτογραφιες μηπως να τις ζητούσες? Προσωπικά θα ντρεπόμουν λίγο να το κάνω μη δείξω ότι δε θα ξαναπάω σε αυτούς, αλλά θα το έκανα.

Έχεις δίκιο..απλά κολλάω λίγο...

Εμάς ο γιατρός μας, μας είχε εξηγήσει ότι αν τα έμβρυα είναι πολύ καλής ποιότητας δεν χρειάζεται να τα αφήσουμε να γίνουν βλαστοκύστες, για τα πολύ καλά έμβρυα 2 ημερών δεν υπάρχει ιδανικότερο περιβάλλον από τη μήτρα!

Όταν βλέπουν ότι τα έμβρυα δεν είναι και τόσο καλά τα αφήνουν να προχωρήσουν σε βλαστοκύστες, αν αντέξουν και προχωρήσουν τότε έχουν πολλές πιθανότητες να προχωρήσει και η εγκυμοσύνη!

Εμάς ο γιατρός μας, μας είχε εξηγήσει ότι αν τα έμβρυα είναι πολύ καλής ποιότητας δεν χρειάζεται να τα αφήσουμε να γίνουν βλαστοκύστες, για τα πολύ καλά έμβρυα 2 ημερών δεν υπάρχει ιδανικότερο περιβάλλον από τη μήτρα!

Όταν βλέπουν ότι τα έμβρυα δεν είναι και τόσο καλά τα αφήνουν να προχωρήσουν σε βλαστοκύστες, αν αντέξουν και προχωρήσουν τότε έχουν πολλές πιθανότητες να προχωρήσει και η εγκυμοσύνη!

Σωστό κι αυτό....

Έχεις δίκιο..απλά κολλάω λίγο...

Να μην κολάς καθολου, δικαίωμά σου είναι, και κακώς δεν σας είχαν δώσει από την αρχή φωτογραφίες. Αν αρνηθούν για οποιοδήποτε λογο, είναι ύποπτο. Κανονικά πρέπει να τις έχουν κρατημένες στο φάκελο σου, αφού έχουν αρχείο.

Έχει να κάνει και με τον αριθμό των εμβρύων. Αν είναι μόνο 2-3, τι να αφήσεις να γίνουν βλαστοκύστες; Μπορεί και να τα χάσεις. Αν έχεις περισσότερα, βάζεις τα καλύτερα και τα υπόλοιπα τα αφηνεις να εξελιχθούν. Αν γίνουν βλαστοκύστες, καταψύχεις για επόμενη προσπάθεια.

ξεκολληστε απο τις φωτογραφιες των μεταφερομενων εμβρυων! ποιος επιβεβαιωνει οτι οι φωτο ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα??εγω επαιρνα παντα φωτο,ε! και?? δεν ειναι αποδειξη καλων η κακων εμβρυων που μεταφερονται πραγματια, ο γιατρος φωτογραφιζει κατι και το δινει...

οι βλαστοκυστες ειναι μεγαλο θεμα...εμβρυα μετρια δυο ημερων δινουν μια χαρα κυησεις,αριστα εμβρυα δεν δινουν και βλαστοκυστες δεν δινουν ποτε κυησεις η δινουν...και παιζει και το περιβαλλον,ολοι οι γιατροι υποστηριζουν οτι το καλυτερο περιβαλλον για την αναπτυξη του εμβρυου ειναι η μητρα και οτι πολλα καλα εμβρυα χανονται επειδη δεν "ταιριαζουν" με τα καλλιεργητικα υγρα και τις συνθηκες εργαστηριου...θα προτιμουσα να εχω παντα φετακια για μια επομενη προσπαθεια χωρις φαρμακευτικη αγωγη,παρα να αφησω εμβρυα να πανε βλαστοκυστες χωρις να μπορει κανεις να μου εγγυηθει σιγουρο αποτελεσμα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...