Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θηλασμος κ αντισωματα-απορια

nanana

Recommended Posts

Λοιπόν επανηλθα με μια ακομα χαζή αποριουλα...ακουμε να λένε ότι με το θηλασμό το παιδί λαμβάνει αντισώματα...κ ρωτάω τώρα εγώ...το τι-ποσά και ποια αντισώματα θα πάρει εξαρτάται απ' το τι αντισώματα έχει η μητέρα; απ' το τι αρρώστιες έχει περάσει, τι εμβόλια έχει κάνει; η καμία σχέση;

Διαφημίσεις

Λοιπόν επανηλθα με μια ακομα χαζή αποριουλα...ακουμε να λένε ότι με το θηλασμό το παιδί λαμβάνει αντισώματα...κ ρωτάω τώρα εγώ...το τι-ποσά και ποια αντισώματα θα πάρει εξαρτάται απ' το τι αντισώματα έχει η μητέρα; απ' το τι αρρώστιες έχει περάσει, τι εμβόλια έχει κάνει; η καμία σχέση;

Πιστευω πως ναι εχει να κανει και με αυτο χωρις να ειμαι σιγουρη. Παντως επειδη ουτε εγω ουτε η αδερφη μου εχουμε περασει ανεμοβλογια (ενω ερχομασταν σε πολυ κοντινη επαφη με ατομα που ειχαν) η μητερα μου ρωτησε μια μερα τον παιδιατρο που εχω στο μωρακι μου αν μπορει να οφειλεται στο οτι η ιδια την περασε πολυ βαρια και εμεις θηλασαμε για πολυ καιρο (εγω δυο χρονια η αδερφη μου 3!) και της ειπε οτι ισχυει αυτο για τα αντισωματα αλλα δεν κρατανε πολυ καιρο. Αν θυμαμαι καλα ειχε πει οτι κρατανε γυρω στους 8 μηνες αφου σταματησεις να θηλαζεις; Kατι τετοιο. Τουλαχιστον τα αντισωματα αυτα της ανεμοβλογιας γιατι ειχε ρωτησει συγκεκριμενα τωρα για τα υπολοιπα μπορει να ισχυει το ιδιο

Για τα εμβόλια δεν είμαι σίγουρη, κάπου το είχα διαβάσει αλλά το ξέχασα...

Για τα μικρόβια με τα οποία έρχεται σε επαφή η μητέρα, ξέρω ότι δημιουργούνται αντισώματα και περνούν στο παιδί. Η μητέρα έρχεται σε επαφή βέβαια με όλα τα μικρόβια που κουβαλά το παιδί και με τα μικρόβια που υπάρχουν στους χώρους που βρίσκεται μαζί με το παιδί, κι έτσι δημιουργούνται ακριβώς τα αντισώματα που χρειάζεται το παιδί.

Kαπου διαβασα χωρις να ειμαι σιγουρη οτι το κοινο αντιγριιπικο οταν το κανει η μαμα περναει με το θηλασμο κια στο μωρο. Θα ρωτησω και τον παιδιατρο απο περιεργεια. Παντως αν και καναμε ολοι το αντιγριπικο μετα απο λιγες μερες κολλησε η μεγαλη κορη ιωση με πολυ συναχι και μετα απο λιγο κολλησε και το μωρο γιατι ειχε και εχει ακομα μυξουλες.....τι να πω. Εγω παντως -χτυπα ξυλο- δεν εχω κολλησει τιποτα απο την κορη και ερχομαστε σε επαφη καθημερινα βεβαια.

Κι εγώ επειδή κόλλησα ίωση από τον μεγάλο κ μετά κόλλησα κ τον μικρό που θηλάζει αποκλειστικά πίστευα ότι θα τη γλίτωνε αλλά χαλια είναι το παιδί.

Διαφημίσεις