Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λαίμαργος μπέμπης σε αποκλειστικό θηλασμό...

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Εγω και η σύζυγος πριν από 12 ημέρες αποκτήσαμε ένα υγιέστατο αγοράκι...

Μετά από 1 ημέρα από τη γέννησή του μας έκανε ίκτερο και αναγκαστήκαμε να το βάλουμε στη λάμπα και μερικές ώρες... Μην σας τα πολυλογώ τον βγάλαμε από το μαιευτήριο με ίκτερο 12,5 με την παιδίατρο καθησυχαστική. Συν τοις άλλοις γεννήθηκε 3.040 και τον βγάλαμε από το μαιευτήριο 2.728 όπως μας είπαν. Στην αρχή (την πρώτη εβδομάδα) λόγω του ικτέρου ήταν αρκετά έως πολύ νοχελικός... Συγκεκριμένα με το ζόρι τον ξυπνούσαμε για να φάει καθώς δεν είχε πολλές δυνάμεις. Πλέον όμως στη 2η εβδομάδα τις ανέκτησε και πλέον είναι 3.200. Από πάνες είμαστε σε πολύ καλό σημείο καθώς 6-8 αλλαξιές τις έχουμε την ημέρα... Το πρόβλημά μας όμως είναι το εξής:

Ενώ τον πιάνει το γάλα και βάζει καθημερινά γραμμάρια είναι πολύ λαίμαργος... Αυτό φαινόταν ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή με το στήθος της μαμάς του. Κουνούσε και ακόμη κουνάει σαν λυσσασμένος σκύλος το κεφάλι του και κατεβάζει τρελές γουλιές...

Η σύζυγος δεν θέλει να του δώσει ξένο γάλα αλλά αυτό και σε συνδυασμό με την πιπίλα που δεν του δίνει δημιουργούν τα εξής προβλήματα:

1) Οταν τον θηλάζει και μετά τον αλλάζει ο τύπος καπάκι μετά την αλλαγή θέλει στήθος για να μπορέσει να ηρεμήσει και να κοιμηθεί-δεν κοιμάται χωρίς στήθος-δεν τον έχει αφήσει η μαμά του χωρίς να φάει και να τον κοιμήσει)...

2) Οταν κοιμάται και ξυπνήσει ή τον ξυπνήσουμε το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να κουνάει σαν τρελό το κεφαλάκι του ζητώντας στήθος...

3) Τρώει τόσο γρήγορα και λαίμαργα που δεν κάνει όλα τα προβλεπόμενα ρεψίματα και τα βγάζει αφού τον σηκώσουμε από τον ύπνο όλα μαζεμένα...

Στην παιδίατρο που απευθυνθήκαμε μας είπε κλασσικά "Δώστου πιπίλα"-"Δώστου και ξένο γάλα να ησυχάσεις" φθηνές δηλαδή για επιστήμονα και εύκολες λύσεις...

Τα φώτα σας...

Μερικές συμβουλές μήπως τη βγάλουμε καθαρή τις υπόλοιπες 28 ημέρες μέχρι τις 40...

aVXNp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kαλησπερα και να σας ζησει ο μπεμπης!

Οι συμβουλες που μπορω να σου δωσω εμπειρικα ειναι οι εξης

1)πετα τη ζυγαρια

2)Καλυτερα να τον αλλαζετε πριν τον θηλασμο και αν κανει κακα αλαξτε τον

3)Ταιζετε το μωρακι οποτε θελει χωρις περιορισμους και χωρις ρολογια

4)Καποια μωρα που θηλαζουν δεν χρειαζεται να ρευτουν.προσπαθηστε να μην κλαει πριν τον θηλασμο γιατι ετσι καταπινει αερα και τοτε χρειαζεται σιγουρα να ρευτει.

5)Αν βγαλει γουλια ο παιδιατρος μου ειχε πει να περιμενω κανα 10λεπτο μεχρι να τον ξαναβαλω στο στηθος γιατι απο τη λαιμαργια του εκανε υπερχειληση

6)πιπιλα καλυτερα να μηνδωσετε μεχρι το σαραντισμο για να μπορεσει να ρυθμιστει σωστα η γαλουχια και μην παθει συγχιση θηλων και τραυματισει τη μαμα

7)Βρειτε παιδιατρο να γνωριζει απο θηλασμο γιατι θα σας μπερδεψει και η καθε λυση σε ολα τα "προβληματα"θα ειναι δωσε μπουκαλι!

Κι εμενα τα παιδια μου ηταν πολυ λαιμαργα ειδικα ο μεγαλος.Φαντασου γεννηθηκε 3300 και 2,5 μηνων ηταν 7 κιλα!

Οι γουλιες που βγαζει ειναι μεγαλες?Δηλαδη ειναι πανω απο 1 φλ.του καφε?Βγαζει μετα απο καθε γευμα?

Το να δώσετε πιπίλα ή ξένο γάλα δεν είναι λύση. Καλό είναι να μην δώσετε πιπίλα ακόμα γιατί το μωρό μπορεί να πάθει σύγχιση ή να χάσει γεύματα. Επίσης, το ρέψιμο όπως είπε και η boy'smam δεν είναι απαραίτητο. Ούτε εμένα ρευόταν πολλές φορές, αλλά θέμα δεν είχαμε. Είναι πολύ μικρό ακόμα το μωράκι, τώρα προσπαθεί να βρει το ρυθμό του, οπότε θέλει υπομονή. Τις πρώτες 40 μέρες, που απαιτούνται για να εδραιωθεί ο θηλασμός θα θηλάζει πολύ και ακατάστατα. Αυτό, όμως, δεν είναι λόγος ανησυχίας. Είναι πολύ σύνηθες επίσης τα μωράκια να θέλουν το στήθος για να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν.

Αν φοβάστε με τις γουλίτσες, μπορείτε να διπλώσετε μια πετσέτα κάτω από την κούνια του για να δημιουργηθεί μια μικρή ανάκλιση.

Κατα τ' άλλα, μια χαρά νομίζω τα πάτε. Να σας ζήσει! :)

Και η δικιά μου έτσι λαίμαργη είναι και αυτό δεν αλλάζει ότι και να τρώει... στήθος ή μπουκάλι (όταν ακόμα έτρωγε ξενο).

Για πιπίλα μπααααα, τη δικιά μου δε την ξεγελάς... αν δεν τρεχει γάλα τίποτα δε της κάνει!

Συχνά γεύματα και μικρά σε διάρκεια και να μένει το παιδί όρθιο τουλάχιστον 15'-20'! (Την ταϊζω κάθε ώρα για 10'-15')

Πρώτα αλλαγμα πάνας αν χρειάζεται και μετά ταϊσμα!

Α... και άλλαξε παιδίατρο! Αν μενεις αθήνα στείλε μου pm να σου προτείνω όποιον ξέρω που είναι υπερ του θηλασμού όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη. Αλλιώς πάντα θα εχετε πρόβλημα για το πως και πόσο αναπτύσσεται και λοιπά!

NE1r.png

Και ο δικός μου όταν ήταν μπέμπης πάθαινε παράκρουση με το άλλαγμα. Δεν είχα προσέξει, αλλα μου φαίνεται η κατάσταση ήταν χειρότερη το βράδυ. Και εμένα αν μου χάλαγαν το χουζούρεμα για να με καταβρέξουν, δεν θα μου άρεσε, να σου πω!

Εμείς βρήκαμε τη λύση όταν πηραμε φορμάκια μαιευτηρίου για να μην έχουμε πάλη με σούστες και κλωτσιές μωρού και το βράδυ αλλάζαμε το παιδί όπως ήταν γερμένο πάνω στο κρεβάτι. Πολύ προσεκτικά, ειδικά από κακά, γιατί δεν ήμαστε και για καμιά ουρολοίμωξη. Από τσίσα δεν άλλαζα. Όταν το εφαρμόσαμε αυτό, μετά από λίγες μέρες αποφάσισαν σταδιακά να κοιμούνται όλη νύχτα, αλλά ήταν και πιο μεγάλα τα δικά μου.

Όλο λέμε για το πώς τα προέβλεψε η φύση, αλλά δεν πιστεύω να προέβλεψε να σηκώνεται κανείς νυχτιάτικα, να ανάβει φώτα και να καταβρέχει... Δεν θέλω να ξέρω κιόλας τι προέβλεψε η φύση για το συγκεκριμένο θέμα! :lol::lol::lol:

Το λέω με κάθε ευκαιρια, ότι το να αποκοιμιέται το παιδί μόνο με στήθος, μακροπρόθεσμα μπορεί να κουράσει, αλλά προς το παρόν αφού το μωράκι έτσι θέλει/έχει μάθει, αφήστε το, ειναι μικρούλι. Σιγα σιγά μπορείτε να το πάτε προς τα εκεί που σας βολεύει καλύτερα. Στην παρούσα φάση το παιδί θα ξεσηκώνεται όσο δεν έχει άλλο τρόπο να κοιμηθεί. Δεν ξέρω κιόλας, τι είναι χειρότερο. Να παρατήσει η μαμά το θηλασμο ολότελα ή να δοκιμάσει να δώσει πιπίλα; Πόσο ανεπανόρθωτο κακό μπορει να κάνει η πιπίλα, αν η μαμά έχει σκοπό να αφήσει το θηλασμό γιατί την εξαντλεί; Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα των ειδικών...

Ο δικός μου μπέμπης άφηνε το στήθος, δεν ήθελε όταν είχε χορτάσει και ο ύπνος τον έπαιρνε όταν ήταν τόσο μωρό με βόλτες από το μπαμπά! Πιο ξεκούραστος ο θηλασμός, σε σχέση με αυτό, δεν μπορώ να πω. Τουλάχιστον όμως έτσι μοιράζεται το "βάρος" στους δυο γονείς... Πιο μωρό κοιμόταν εκεί που το άφηνε κανείς. Δεν πολυήθελε και πιπίλα, την ψιλοφοβόμουν και εγώ για το θηλασμό... Μετά πέρασε άλλες φάσεις... και άλλες... Νεογέννητα όμως μπορεί να βγάλουν παραξενιές. Δεν θα είναι πάντα έτσι.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις εμπειρίες σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας...

Μέχρι στιγμής τρώμε πολύ και αλλάζουμε πολύ ενώ μένουμε όρθιοι περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ενώ έχουμε και περισσότερη όρεξη για γνωριμίες με παππού-γιαγιά και παίζουμε με τα χεράκια μας... Μία ευαισθησία στους ήχους την έχουμε και ανασηκωνόμαστε όταν ακούμε κάτι με το παραμικρό..

Οταν υπάρχουν ακόμη πιο χειροπιαστά δεδομένα θα επανέλθω...

aVXNp3.png

να χαιρεσαι το λαιμαργο μπεμπη σου!!:D μερικα μωρα τρωνε ετσι..να μη σε ανησυχει αυτο..οσο για τον παιδιατρο ισως κοιταζει την ευκολη λυση.Αυτον να τον αλλαξεις ισως.

Ευχαριστώ πολύ!

Κάτι άλλο που θυμήθηκα και αρχίζει να με προβληματίζει είναι πως το μωράκι σε κάποιες φάσεις όχι πάντα παρουσιάζει δυσκολία να αναπνεύσει από τη μύτη... Κατά τη διάρκεια του ύπνου του παράγει έναν στιγμιαίο ήχο σα λόξυγγα ή σαν μίνι σφύριγμα, ενώ αισθανόμαστε πως νιώθει και μπούκωμα στο λαιμό του (έχει δηλαδή φλέμματα ή βλένες)... Η παιδίατρος μας συνέστησε φυσιολογικό ορό klinofar τον οποίο και του βάζουμε εδώ και 2 ημέρες αλλά τα συμπτώματα δεν έχουν υποχωρήσει.Είναι μόλις 13 ημερών. Τι προτείνετε?

aVXNp3.png

Αναφορικά με το αντιγριπικό εμβόλιο αυτό είναι απαραίτητο να το κάνουν και οι 2 γονείς?

Επιπλέον όσοι συναναστρέφονται τακτικά με το παιδί θα πρέπει να το κάνουν και αυτοί?

aVXNp3.png

Διαφημίσεις

Να σας ζήσει!

Το πρόβλημα ποιο είναι ακριβώς; Η συμπεριφορά του είναι μια χαρά! ;) Φυσιολογικότατη! Τι πιο φυσιολογικό από το να αποκοιμιέται ένα μωρό στο στήθος της μητέρας του και όταν ξυπνάει να αναζητά πάλι το στήθος;;; Θα ήταν αφύσικο αν αντιδρούσε διαφορετικά, ειδικά σ'αυτήν την ηλικία.

Όσο για το λαίμαργος, τι να πω :confused: ...αντί να λέτε δόξα τω Θεώ που το παιδί τρώει καλά και αναπτύσσεται καλά... Το μωρό ακούει την ανάγκη του για επιβίωση και κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Εσάς γιατί σας ενοχλεί αυτό; :confused::confused:

Επίσης, για τα μωρά που θηλάζουν, δεν υπάρχουν "προβλεπόμενα ρεψίματα". Ο γιος μου θηλάζει πάνω από 20 φορές κάθε μέρα και δεν έχει ρευτεί ποτέ μετά το θηλασμό. Απλά αποκοιμιέται στο στήθος, έστω και για λίγα λεπτά.

Να ακούτε τις ανάγκες του παιδιού σας (βιολογικές, ψυχοσυναισθηματικές) και θα είναι πιο ήρεμο (κι αυτό κι εσείς), απ'ότι θα είναι αν προσπαθήσετε να το ξεγελάστε με φθηνά υποκατάστατα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Δεν καταλαβαίνω γιατί σας ενοχλεί η φυσιολογικότατη συμπεριφορά του μωρού και βλέπετε προβλήματα όταν όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά το παιδί είναι πάρα πολύ καλά. Δεν θέλετε ένα φυσιολογικό μωρό; Πώς το θέλετε δηλαδή; Πώς νομίζατε ότι είναι τα μωρά;

Θα ήταν καλύτερα να χαλαρώσετε και να χαμογελάσετε με ευγνωμοσύνη!! Είστε πολύ τυχεροί!!! ;)

Ευχαριστώ πολύ για την θετική επιβεβαίωση απλά ένας είναι ο φόβος μου...

Τόσο λαίμαργα που τρώει μην πνιγεί... Συγκεκριμένα τρώει ακατάπαυστα και αρκετά με αποτέλεσμα μονίμως να ταλαιπωρείται από λόξυγγα αφού έχει φάει και ξυπνήσει και φυσικά χωρίς να έχει καν κατεβεί το προηγούμενο γεύμα του...

Για πάνες δεν το συζητάμε 8 θέλει τη μέρα σίγουρα...

Μας τον έδωσαν με ίκτερο 12.5 από το μαιευτήριο 2730 και μέσα σε 11 ημέρες βρίσκεται στο 3250.

aVXNp3.png

Οι ερωτήσεις και η ανασφάλεια είναι φυσιολογικές ειδικά στην αρχή στους νέους γονείς, ειδικά εφόσον ζούμε στον κόσμο τόυ τεχνητού γάλακτος και ακούμε συνέχεια γύρω μας γονείς να λένε ότι το παιδί τόυς τρώει ανά 4-5 ώρες και κοιμάται συνέχεια. Η πλειοψηφία των παιδιών τρέφεται τεχνητά και οι συνέπειες της τεχνητής σίτισης τεινουν να γίνουν νορμα. Η συμπεριφορά τόυ θηλάζοντος βρέφους προκαλεί απορίες στην αρχή άλλα όταν την μάθουμε καλά προκαλεί χαρά και περηφάνια!

6kQ4p3.png

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω εάν θα πρέπει να τον σηκώνουμε εμείς να φάει από τι στιγμή που και όταν τον σηκώνουμε επειδή μισοκοιμάται μάλλον δεν καταλαβαίνει πόσο τρώει και είναι και κουρασμένος, συν τοις άλλοις όταν τρώει κάνει μεγάλα γεύματα άνω του μισαώρου και επιπλέον από τότε που τον πήραμε από το μαιευτήριο λαμβάνει 46 gr. την ημέρα περίπου. Επιπλέον θέλω να με ενημερώσετε για την αναγκαιότητα του αντιγριππικού για τους γονείς στην παρούσα φάση.

aVXNp3.png

σε ο,τι αφορα το αντιγριπικο, η παιδιατρος μας ειπε να το κανουμε και οι δυο και οποιος αλλος ερχεται σε συχνη επαφη με το παιδι. οσο για τα υπολοιπα θα συμφωνησω με τις προηγουμενες. το παιδι ειναι φυσιολογικοτατο. κι ο δικος μου μπεμπης ανηκει στα λαιμαργα μωρακια και στην αρχη δεν ελεγε να ξεκολλησει απο πανω μου. φαντασου οτι επαιρνε 50-60 γρ την ημερα στην αρχη. παντως απο μερα σε μερα αλλαζουν παρα πολυ. μην ανησυχεις.

καλο θα ηταν να μην ασχολειστε με το ποσο συχνα τρωνε μωρα που ταιζονται με σκονη ή ποσες ωρες κοιμουνται. ο θηλασμος εχει αλλους κανονες: τους ρυθμους καθ τις αναγκες του μωρου.

παντως οσο πιο πολυ συμπαρασταση εχει η μανουλα τωρα, τοσο πιο ευκολα θα αντεξει τον πρωτο καιρο μεχρι να βελτιωθουν τα πραγματα. ο δικος μου ειναι 3 μηνων και το ''ζορι'' των πρωτων ημερων το εχω ηδη ξεχασει.

ασχετο: αλλα μου αρεσει που βλεπω τους μπαμπαδες να ασχολουνται τοσο ενεργα με το θεμα του θηλασμου και να εχουν ορεξη να ενημερωνονται.

Διαφημίσεις

Το αντιγριπικό εμας μας το πρότεινε η παιδίατρος για καλο και για κακό, ιδίως για τον άντρα μου που εργαζεται και ειναι σε επαφή με πολύ κοσμο. Το έκανα όμως κι εγώ γιατί ποτε δεν ξερεις.

Συνήθως δεν αφήνεις τώρα στην αρχή το μωρό να κοιμάται πάνω από 3 ώρες τη μέρα και 4 τη νύχτα. Μετά το ίδιο το μωρό θα φτιάξει πρόγραμμα.

NE1r.png

Ενώ η παιδίατρος μας συνέστησε να κάνουμε το αντιγριππικό, όταν ρωτήσαμε στο φαρμακείο μας είπαν για αλλεργία που υπάρχει περίπτωση να μας προκαλέσει εάν δεν το έχουμε ξανακάνει... Τι να κάνουμε τελικά?

aVXNp3.png

Ενώ η παιδίατρος μας συνέστησε να κάνουμε το αντιγριππικό, όταν ρωτήσαμε στο φαρμακείο μας είπαν για αλλεργία που υπάρχει περίπτωση να μας προκαλέσει εάν δεν το έχουμε ξανακάνει... Τι να κάνουμε τελικά?

Το μόνο που ρωτάνε είναι αν εχεις αλλεργία στο αυγό! Κατά τα άλλα μπορεί την επόμενη μέρα να έχεις λίγη καταρροή, όχι πολλά πράγματα!

Κι εμείς πρώτη φορά το κάναμε!

NE1r.png

κι εμεις πρωτη φορα καναμε. απλα μας ειπαν για 2 μερες -νομιζω- να μη φαμε αυγο,σοκολατα και ψαρι. δεν μας προκαλεσε κανενα προβλημα.

οσο για το θεμα της πιπιλας που ανεφερες πιο πανω, περα απο το πιθανο προβλημα με τη συγχυση θηλων, πρεπει να γνωριζεις οτι υπαρχουν μωρα που απλα δεν τη θελουν. ο δικος μου βαζει στο στομα του πλεον οτι βρει μπροστα του εκτος απο πιπιλα.αν του δωσουμε πιπιλα παιρνει μια εκφραση αηδιας και τη φτυνει. εμεις το βρισκουμε διασκεδαστικο αλλοι μας λυπουνται που ειμαστε τοσο 'ατυχοι' να εχουμε μωρο που δεν θελει πιπιλα. ναι, το ακουσα κι αυτο...

κι εμεις πρωτη φορα καναμε. απλα μας ειπαν για 2 μερες -νομιζω- να μη φαμε αυγο,σοκολατα και ψαρι. δεν μας προκαλεσε κανενα προβλημα.

οσο για το θεμα της πιπιλας που ανεφερες πιο πανω, περα απο το πιθανο προβλημα με τη συγχυση θηλων, πρεπει να γνωριζεις οτι υπαρχουν μωρα που απλα δεν τη θελουν. ο δικος μου βαζει στο στομα του πλεον οτι βρει μπροστα του εκτος απο πιπιλα.αν του δωσουμε πιπιλα παιρνει μια εκφραση αηδιας και τη φτυνει. εμεις το βρισκουμε διασκεδαστικο αλλοι μας λυπουνται που ειμαστε τοσο 'ατυχοι' να εχουμε μωρο που δεν θελει πιπιλα. ναι, το ακουσα κι αυτο...

Πωπωωω ατυχίαααα, πωπω καταστροφή:P

Τι άλλο θα ακούσουμε!!!!:rolleyes:

NE1r.png

Ενα "θεματάκι" που έχουμε είναι αυτό του μπουκώματος...

Συγκεκριμένα της μύτης. Εδώ και μερικές ημέρες του βάζουμε φυσιολογικό ορό αλλά βλέπουμε ότι το πρόβλημα παραμένει... Η μαμά όταν ξυπνάει του βάζει ορό, τον αλλάζει και τον ταϊζει όπου και κοιμάται στο στήθος της. Στη συνέχεια όμως ο μικρός ζορίζεται με τη μυτούλα του και τον παρατηρώ που προσπαθεί να ανασάνει στον ύπνο του αλλά δυσκολεύεται... Συγκεκριμένα ακούω ήχους σαν μικρά σφυριγματάκια που βγάζει από το στόμα του-δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά... Γενικά δεν κάνει ποιοτικό ύπνο λόγω μπουκώματος... Ορούς του βάζουμε αλλά εδώ και κάποιες μέρες το μπούκωμα παραμένει... Στην αρχή νομίζαμε ότι πιθανόν φταίγαν οι κωλικοί (εάν έχει), τελικά όμως το θέμα της καθαρής αναπνοής είναι το πρόβλημα...Τι προτείνετε?

aVXNp3.png

Τα δικα μου τα παιδια οταν ηταν πολυ μωρα μεχρι 4-5 μηνων πολυ συχνα εκαναν εναν ηχο σαν ρουθουνισμα να το πω?ροχαλητο..?.σαν γουρουνακια ας πουμε.Ειχα ανησυχησει πολυ ειδικα στον πρωτο που ηταν παρα πολυ εντονο.

Ο παιδιατρος τοτε μου ειχε πει οτι ειναι τα κρεατακια τους,οτι ειναι δυσαναλογα με τη μυτη και μεγαλωνοντας θα στρωσει οπως και εγινε.Μυξες δεν ειχαν ποτε και δεν ειχα βαλει ποτε ορο.

Βεβαια ο παιδιατρος τα ειχε εξετασει και δεν ειχε δει κατι αλλο!ο παιδιατρος σας το εχει δει το μωρακι?

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω εάν θα πρέπει να τον σηκώνουμε εμείς να φάει από τι στιγμή που και όταν τον σηκώνουμε επειδή μισοκοιμάται μάλλον δεν καταλαβαίνει πόσο τρώει και είναι και κουρασμένος, συν τοις άλλοις όταν τρώει κάνει μεγάλα γεύματα άνω του μισαώρου και επιπλέον από τότε που τον πήραμε από το μαιευτήριο λαμβάνει 46 gr. την ημέρα περίπου. Επιπλέον θέλω να με ενημερώσετε για την αναγκαιότητα του αντιγριππικού για τους γονείς στην παρούσα φάση.
Τα μωρακια τα ξυπναμε ανα 3 ωρες την ημερα και ανα 4 τη νυχτα εως οτου ανακτησουν το βαρος γεννησης και παρουν και επιπλεον 200γρ.μΕτα δεν χρειαζεται απλως διαβαζουμε τα σημαδια πεινας του μωρου και το σηκωνουμε πριν κλαψει.

Συγχαρητηρια για το βαρος σας, μακαρι να τα καταφερναμε κι εμεις τοσο καλα.

Ο χρονος διαρκειας των γευματων διαφερει απο μωρακι σε μωρακι, δεν ειναι προβλημα.Ενα μωρο μπορει να θηλαζει και για 3 ωρες ανα 5' ειναι φυσιολογικο.

Για το μπουκωμα: ισως παραμενει στο λαιμουδακι του γαλατακι απο αναγωγες που σιγα σιγα πηζει μαζι με τα αλλα υγρα.Σε αυτη την περιπτωση κανω το εξης; ελεγχω τα ρουθουνακια -αν εχουν γαλατακι αναμεικτο με μυξουλες συνηθως στο τελος ανεβαινει ως τα ρουθουνακια- βαζω ορο για να μαλακωσει, χρησιμοποιωντας ενα αδειο φιαλιδιο απο ορο που το πιεζω για να βγει ο αερας το βαζω στο ρουθουνακι και το αφηνω να τραβηξει το πηγμενο γαλατακι.Ελπιζω να καταλαβες.Δοκιμασα και με τη συσκευη αναρροφησης για μυξες αλλα δεν πετυχαινει.

Ενα αλλο κολπο ειναι να βαζετε ορο πριν το θηλασμο οποτε με τις θηλαστικες κινησεις οτι υπαρχει στο λαιμουδακι να κατεβαινει κατω.

Καλο θα ηταν να το αναφερετε και στο γιατρο.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Οι συσκευές αναρρόφησης έχουν κατηγορηθεί για ωτίτιδα και γενικά δε τις συνιστούν οι παιδίατροι. Κι εμείς κάνουμε σα γουρουνάκια κ βάζουμε που κ που ορό. Δεν είναι ανησυχιτικό.

Συγκεκριμένα μας είπε η παιδίατρος ορό μόνο όταν γκρινιάζει αλλιώς δε χρειάζεται. Αν βαζετε ορό πιέζοντας τις αμπούλες κ δεν βελτιώνεται η κατάσταση, δοκιμάστε να βαζετε τον ορό με συριγγα.;)

NE1r.png

Θα πορευτούμε με ορό για τις επόμενες 2-3 ημέρες και αν η κατάσταση μείνει ως έχει θα δοκιμάσουμε και σύριγγα. Η δοσολογία για το κάθε ρουθούνι ?

Ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σας...

aVXNp3.png